Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Οι "άθλιοι" δεν έχουν πατρίδα


Είναι φωτογραφίες που προκαλούν κόμπο στο στομάχι, ιδιαίτερα αυτές τις γιορτινές μέρες σε όλους τους "υγιείς και αξιοπρεπείς". Ένα φαινόμενο που γίνεται όλο και πιο οικείο και στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης.
Σύμφωνα με μια έκθεση των Ηνωμένων Εθνών τουλάχιστον εκατό εκατομμύρια άνθρωποι είναι άστεγοι στον κόσμο, ενώ 1,6 δισεκατομμύρια ζουν χωρίς επαρκή στέγη.
Στο φωτογραφικό αφιέρωμα της ιστοσελίδας boston.com που ακολουθεί βλέπουμε ορισμένους από τους "άθλιους" της χρονιάς (λες και είναι τιμή για κάποιον να κρυώνει, να πεινάει, να μην έχει μια ζεστή αγκαλιά) , σε όλα τα μήκη της γης.

Βοστόνη 12 Δεκεμβρίου, άστεγος για πέντε χρόνια ο John Filliger στην Washington Street, στην καρδιά του Downtown Crossing (Charles Krupa / Associated Press)

Άστεγος στο Νέο Δελχί της Ινδία. Δίπλα στη φωτιά για να καταφέρει να κοιμηθεί καθώς οι θερμοκρασίες πέφτουν απότομα το χειμώνα. (Mustafa Quraishi / Associated Press)


Beverly McKinney, κοιμάται πάνω στο αναπηρικό καροτσάκι της, στην εκκλησιά St Martin de Porres στην Yorba Linda, της Καλιφόρνια (Mindy Schauer / Associated Press / Orange County Regsiter


Ο μικρός Wiley James Hickman σε σχολικό λεωφορείο του Elemantery Booth Libby της Νεβάδα (Andy Barron / Associated Press / Το Reno Gazette-Journal) #


Άστεγα παιδιά στην Αιγύπτιο. Στην Γκίζα, νοτιοδυτικά του Καΐρου στις 13 Δεκεμβρίου. (Mohammed Abed / AFP / Getty Images)


Ένας άστεγος άντρας ζεσταίνει τα πόδια του στην Καμπούλ, του Αφγανιστάν. (Αχμάντ Μασούντ / Reuters)


Ένας άστεγος άντρας κοιμάται στο πεζοδρόμιο νωρίς το πρωί κατά τη διάρκεια  των γενικών εκλογών  της Ισπανίας στις 20 Νοεμβρίου στη Βαρκελώνη. (David Ramos / Getty Images)


 Fifth Avenue  στην Νέα  Υόρκη.  (Michael Nagle/Getty Images)


Manila, Φιλιππίνες μια πυρκαγιά κατέστρεψε ολοσχερώς τουλάχιστον 900  παράγκες  αφήνοντας πάνω από 2.000 οικογένειες άστεγες (Erik De Castro / Reuters)


Ένας άστεγος άντρας ικετεύει για χρήματα κατά την έναρξη των εορτασμών των Χριστουγέννων στην πλατεία Συντάγματος στις 9 Δεκεμβρίου στην Αθήνας. Δεν θα υπάρξει στην  κεντρική  πλατία χριστουγεννιάτικο δέντρο φέτος.. (Louisa Gouliamaki/ AFP / Getty Images)


Το πλακόστρωτο της έρημης πλατείας Συντάγματος, με φόντο τη φωταγωγημένη Βουλή, έγινε κλίνη για έναν από τους 20.000 αστέγους της Ελλάδας. Και στα συσσίτια του μεσημεριού, συνωθούνται ολοένα και περισσότεροι νέοι άνθρωποι.(Petros Giannakouris/Associated Press)

Εικόνες που σοκάρουν από όλο τον κόσμο

 














 

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Χωρίς δουλειά πάνω από ένα χρόνο οι μισοί άνεργοι

Η ανεργία κατακαίει τα σωθικά της δοκιμαζόμενης ελληνικής κοινωνίας και δείχνει ένα όλο και πιο αποκρουστικό πρόσωπο. Τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας από την Ελληνική Στατιστική Αρχή είναι κάθε φορά όλο και πιο συγκλονιστικά.

Σταχυολογούμε μερικά από αυτά για το γ΄ τρίμηνο:

- Το 53,2% των ανέργων συμπολιτών μας είναι άνεργοι για περισσότερο από έναν χρόνο. Με δεδομένο ότι οι άνεργοι συνολικά υπολογίζονται στις 876.000 περίπου, μιλάμε για περίπου 465.000 συμπολίτες μας που βρίσκονται σε αυτήν την δεινή θέση.

- Σε σχέση με το γ΄τρίμηνο της περσινής χρονιάς, έχουν ενταχθεί στο εργατικό δυναμικό της χώρας σωρίς να έχουν βρει δουλειά περίπου 115.000 νέοι.

-Το ποσοστό της ανεργίας είναι στο 17,7%, αλλά στους νέους έως 29 ετών ξεπερνά το 35%, ενώ στις νέες γυναίκες υπερβαίνει ακόμη και το 40% για το συγκεκριμένο διάστημα.

-Η ανεργία έχει ξεπεράσει το 22% στη Δυτική Μακεδονία. 

- Κατά το Γ΄ Τρίμηνο του 2011, βρήκαν απασχόληση 89.611 άτομα, ενώ  38.522 άτομα μετακινήθηκαν από τον οικονομικά μη ενεργό πληθυσμό σε θέσεις απασχόλησης.  Αντίθετα, 199.812  άτομα,  τα οποία ένα χρόνο πριν ήταν απασχολούμενα,  σήμερα είναι άνεργα και άλλα 101.075  άτομα που ήταν απασχολούμενα,  είναι πλέον οικονομικά μη ενεργά.  Δηλαδή μέσα σε ένα χρόνο χάθηκαν 300.000 θέσεις εργασίας, ενώ βρήκαν δουλειά 127.000 συμπολίτες μας.

Δείτε εδώ αναλυτικά την Έρευνα Εργατικού Δυναμικού που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή.




protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Από κόσκινο τα βρετανικά ακίνητα Ελλήνων


"Σαφάρι" στο Λονδίνο από το υπουργείο Οικονομικών που ξεσκονίζει τις ακριβές γειτονιές σε μία προσπάθεια να διαπιστώσει το κατά πόσο τα χρήματα με τα οποία έχουν αγοραστεί δεκάδες ακίνητα από Έλληνες προέρχονται από δηλωμένα χρήματα.
Στη διυπουργική σύσκεψη υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, αποφασίστηκε ο έλεγχος των "πόθεν έσχες"των Ελλήνων που έχουν ακίνητα στο Λονδίνο.
Έχει μάλιστα ήδη ζητηθεί η συνδρομή του βρετανικού υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να παράσχει στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος όλα τα στοιχεία που αφορούν τον αριθμό των ακινήτων που βρίσκονται υπό την ιδιοκτησία Ελλήνων, το κόστος αγοράς τους και το κατά πόσο τα ακίνητα μισθώνονται και με ποιο κόστος.
Οι ελεγκτές του υπουργείου Οικονομικών, όταν θα έχουν τα στοιχεία των βρετανικών αρχών στα χέρια τους, θα διενεργήσουν σε πρώτη φάση ελέγχους στις φορολογικές δηλώσεις για να διαπιστωθεί εάν τα δηλωθέντα εισοδήματά τους μπορούν να δικαιολογήσουν την απόκτηση των ακινήτων.
Σε διαφορετική περίπτωση θα ενεργοποιηθούν οι διατάξεις για ξέπλυμα "μαύρου" χρήματος με δέσμευση λογαριασμών και ακινήτων.


news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Δήλωνε πατέρας 19 παιδιών, έπαιρνε επίδομα 7.980 ευρώ


Πρώην αστυνομικός είχε τινάξει την μπάνκα των επιδομάτων για πολυτέκνους. Δήλωνε συνολικά δεκαεννέα (19) παιδιά και εισέπραττε το μήνα 7.980 ευρώ από επιδόματα.
Παραιτήθηκε το 2001 από το Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας όπου υπηρετούσε και είναι 54 ετών.
Συνελήφθη χθες το απόγευμα στον ΟΑΕΔ Νίκαιας όταν πήγε να εισπράξει τα επιδόματα για τα 19 παιδιά των οποίων εμφανίζονταν ως πατέρας.
Το σύνολο των επιδομάτων που εισέπραξε με τις πλαστογραφίες φθάνει στα 155.000 ευρώ.
Στο σπίτι του, στα Κάτω Πατήσια βρέθηκαν 60 πλαστές σφραγίδες με τις οποίες συνέτασσε τα πλαστά έγγραφα για να παίρνει τα επιδόματα καθώς και 19 φωτογραφίες παιδιών τις οποίες είχε κατεβάσει από το ίντερνετ.
Το 2001 όταν και παραιτήθηκε ο μισθός του ήταν 1.000 ευρώ, έναντι 4000 που εισέπραττε (τότε) από τα επιδόματα.
Η σύλληψή του έγινε από την ομάδα του διοικητή του τμήματος Ασφαλείας Νίκαιας, Δημ. Γιοβανίδη.


ethnos.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Κομμένα από σήμερα τα προνόμια των υπαλλήλων της Βουλής


Αν και καθυστερημένα, σήμερα η Βουλή ψηφίζει την κατάργηση προκλητικών προνομίων των υπαλλήλων της!





Επισήμως από σήμερα, με την τροποποίηση του κανονισμού του Κοινοβουλίου που τίθεται σε ψήφιση, οι καταργείται ο λεγόμενος 15ος και 16ος μισθός των υπαλλήλων ενώ εντάσσονται και αυτοί επισήμως στον νέο βαθμολόγιο – μισθολόγιο του δημοσίου τομέα.

Παράλληλα θεσπίζεται το κίνητρο επίτευξης στόχων στήριξης του Κοινοβουλευτικού έργου. Το ύψος του και οι όροι θα αποφασίζονται από τον Πρόεδρο της Βουλής και θα χορηγείται με τη λήξη των εργασιών της.
Τέλος καταργούνται 300 θέσεις, εκ των οποίων οι 250 ήταν κενές οργανικές θέσεις μονίμων υπαλλήλων και οι 50 θέσεις υπαλλήλων με σχέση ιδιωτικού δικαίου. 

Πλέον, οι όποιες προσλήψεις στη Βουλή γίνονται με τους όρους του ΑΣΕΠ.


newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...