Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

"Οι Γερμανοί μας έχουν πρήξει τα μέζεα του στεατοπυγικού μας υποσυστήματος"


«Δεν προβλέπω ότι οι Γερμανοί, επειδή ακριβώς πρόκειται περί εχθροπραξίας και παίζουν το τομάρι τους, πρόκειται να υποχωρήσουν, παρά μόνον με μια συνολική αντιμετώπιση εκ μέρους μας ως εχθρών. Διότι είναι εχθροπραξία». Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, στην Βουλή κατά την συζήτηση για τιςγερμανικές αποζημιώσεις ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Κώστας Ζουράρις.

Παράλληλα επεσήμανε: «μας έχουν πρήξει τα μέζεα του στεατοπυγικού μας υποσυστήματος οι Γερμανοί ότι ''τα κράτη έχουν συνέχεια''. Επομένως, εφόσον το ναζιστικό καθεστώς αναγνώρισε τις δυο πρώτες δόσεις, το μεταναζιστικό καθεστώς πρέπει να συνεχίσει, διότι τα μέζεά μας, μας τα έχουν πρήξει». Σημειώνεται ότι η αρχική φράση, στα νεοελληνικά σημαίνει «μας έχουν πρήξει τα αρχ@@».

Ολόκληρη η ομιλία Ζουράρι

Κυρία Πρόεδρε, την ευωχίαν μου προς εσάς.

Λοιπόν, έχω να αναφέρω πέντε σημεία:

Πρώτον, η προοπτική, η οποία τιμά για πρώτη φορά τη νικημένη μας Ελλάδα είναι πολεμική αναμέτρηση. «Ως τυραννίδα έχουσι την αρχήν» οι Γερμαναράδες, «ην αφήναι» γι’ αυτούς είναι επικίνδυνο, Τριαντάφυλλε. Δεν θα την αφήσουν με τη γνωστή ευλυγισία που είχαν οι Γερμανοί, που πολεμούσαν όταν μπήκε ο «Κόκκινος Στρατός» με τη σοβιετική σημαία μέσα στο Βερολίνο. Θα πολεμούν, γιατί έχουν αυτήν την «ευλυγισία» από τον πολιτισμό τους, την ανελαστικότητα. Συνεπώς, πρώτον, θα είναι πολεμική επιχείρηση.

Επίσης, για όσους αφελείς με τα ανεμιαία δόγματα πιστεύουν ότι είναι Ευρώπη και είναι και Ευρωπαίοι κλπ, τους παραπέμπω βεβαίως, στο δικό τους τον ποιητή του 1796, ο οποίος λέει ότι «Οι Γερμανοί με τον πολιτισμό και τα μαθηματικά τους γίνανε ακόμα πιο βάρβαροι απ’ όσο ήταν». Κι αυτό είναι «Ο Ερημίτης ο Έλλην» -το λέει μάλιστα- και το «Ταξίδι στην Ελλάδα».

Τρίτον, επειδή η πολεμική σύρραξη είναι πολυπαραγοντική, γι’ αυτό πρέπει με την πολύ έμφρονα παρατήρηση του επί της Δικαιοσύνης Υπουργού μας, να θυμίσω το εξής, ότι μαζί με τη νομική δυστυχώς συνέχεται και το πολιτικό, όπως παρατήρησες και επομένως, μέσα στο πολιτικό η προοπτική κατά τη διάρκεια των εχθροπραξιών θα είναι ότι πρέπει, παραδείγματος χάριν, ένα από τα στοιχεία, ένα μόριο της συνολικής μας αμύνης απέναντι στις εχθροπραξίες των Γερμανών, να είναι να τους παραπέμψουμε ως rogue states ή etats voyous σύμφωνα με τις πρώτες εναρκτήριες γλώσσες του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών του ’45, ως κράτος το οποίο διαπράττει «αρπαλίκιον», σύμφωνα με τη δική μας παράδοση, κατά τον Οθωμανό. Επομένως, πρέπει να καταδικαστούν ως ληστρικό κράτος, όπως κατεδίκασε ο ΟΗΕ και τη Λιβύη, το Ιράκ κλπ., με γελοία προσφεύγματα. Πρόκειται περί ληστρικού κράτους. Και βεβαίως, υπενθυμίζω ότι μας έχουν πρήξει τα μέζεα του στεατοπυγικού μας υποσυστήματος οι Γερμανοί ότι «τα κράτη έχουν συνέχεια». Επομένως, εφόσον το ναζιστικό καθεστώς αναγνώρισε τις δυο πρώτες δόσεις, το μεταναζιστικό καθεστώς πρέπει να συνεχίσει, διότι τα μέζεά μας, μας τα έχουν πρήξει.

Το επόμενο: Η εχθροπραξία σημαίνει ότι με βάση τα χαρακτηριστικά των Γερμαναράδων θα είναι πολύχρονη και πολύνεκρη.

Το πολύχρονη: Έχουμε το πλεονέκτημα, το ηθικό και το νομικό, ότι τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας είναι απαράγραπτα. Δεν είναι ποτέ παραγεγραμμένα. Ες αεί επομένως. Και επομένως, αυτό πρέπει να συνεχιστεί όσο έχουμε τη δύναμη και όσο έχουμε τη δυνατότητα να έχουμε αυτήν τη νοοτροπία πια στην Ελλάδα και στο Ελληνικό Κοινοβούλιο να πάει και στα παιδιά μας και στα δισέγγονα.

Δεν προβλέπω ότι οι Γερμανοί, επειδή ακριβώς πρόκειται περί εχθροπραξίας και παίζουν το τομάρι τους, πρόκειται να υποχωρήσουν, παρά μόνον με μια συνολική αντιμετώπιση εκ μέρους μας ως εχθρών. Διότι είναι εχθροπραξία.

Και έχω την εντύπωση ότι όσοι με τα ανεμιαία δόγματα πιστεύουν για την Ευρώπη και τον ευρωπαϊσμό τους και ότι «είμαστε ευρωπαίοι κ.λπ.» υπενθυμίζω βεβαίως ότι ο Πλάτων είχε πει ότι ήμασταν επί χιλιετίες όχι μόνο οι πρώτοι Ευρωπαίοι αλλά και οι μόνοι Ευρωπαίοι και επομένως, από ευρωπαϊσμό εμείς έχουμε περισσέψει.

Επομένως, οι Ούνοι ή οι βάρβαροι αυτοί, οι οποίοι συνεχώς έχουν διαπράξει αυτά τα αλλεπάλληλα εγκλήματα, θα πρέπει να καταλάβουν ότι απέναντί τους θα έχουνε αυτόν τον αντίπαλο, τον αμυνόμενο, όπως αμυνθήκαμε στη μεγαλύτερη εποποιΐα μετά το 1821, το 1941 με 1944. Υπήρξαμε μετά επί Κατοχή εμείς οι νικητές. Η νικήτρια Ελλάδα μετεβλήθη σε νικημένη Ελλάδα και απ’ αυτό πάσχουμε τώρα. Διότι υπήρξε η αμερικανοκρατία και επομένως, τώρα ξαναστηνόμαστε στα πόδια μας.




huffingtonpost.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Η Γιούτα επαναφέρει τη θανατική ποινή με εκτελεστικό απόσπασμα


Η Γιούτα, στις νοτιοδυτικές ΗΠΑ, μπορεί να γίνει η μόνη αμερικανική πολιτεία που θα οδηγεί θανατοποινίτες της μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα, μετά την έγκριση νωρίτερα σήμερα σχετικού νομοσχεδίου από τους γερουσιαστές της.

Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε από τη Γερουσία της πολιτείας αυτής με 18 ψήφους έναντι 10 κατά και εάν επικυρωθεί από τον κυβερνήτη Γκάρι Χέρμπερτ, εκτελεστικά αποσπάσματα θα εφαρμόζουν τη θανατική ποινή, όταν το προϊόν που χρησιμοποιείται συνήθως στη θανατηφόρα ένεση δεν είναι διαθέσιμο, όπως συνέβη πρόσφατα σε αρκετές πολιτείες των ΗΠΑ.

Ο ρεπουμπλικανός Γκάρι Χέρμπερτ δεν έχει κάνει γνωστό αν θα υπογράψει το νομοσχέδιο, το οποίο εισηγήθηκε ο επίσης ρεπουμπλικανός Πολ Ρέι.

Σύμφωνα με τον Πολ Ρέι, τα εκτελεστικά αποσπάσματα είναι μια ανθρώπινη και γρήγορη εναλλακτική λύση της θανατηφόρας ένεσης.

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αναμένεται να αποφανθεί εντός του Απριλίου επί της συνταγματικότητας αυτών των ενέσεων που είναι ο πιο διαδεδομένος τρόπος για την εκτέλεση της εσχάτης των ποινών στη χώρα, αλλά όλο και πιο αμφιλεγόμενος.

Το 2008, το Δικαστήριο είχε κρίνει συνταγματική τη θανατηφόρο ένεση. Ωστόσο οι ελλείψεις τελευταία των ουσιών που χρησιμοποιούνται συχνά στις ενέσεις αυτές οδήγησαν ορισμένους υπευθύνους να διοχετεύουν στις ενέσεις θανατηφόρους πειραματικούς συνδυασμούς, οι οποίοι κατά τα φαινόμενα προκάλεσαν αργή και επώδυνη επιθανάτια αγωνία σε θανατοποινίτες κατά τις πρόσφατες εκτελέσεις, κυρίως στην Οκλαχόμα, στο νότο.



topontiki.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Μονιμοποιούνται 40.000 υπάλληλοι αορίστου χρόνου


Την απόφαση της μονιμοποίησης 40.000 δημοσίων υπαλλήλων αορίστου χρόνου ανακοίνωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρόυγκαλος.

Η απόφαση αφορά υπαλλήλους που εργάζονται στον στενό δημόσιο τομέα, στα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και στους ΟΤΑ, και θα πραγματοποιηθεί με διάταξη στο νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

«Η απελευθέρωσή τους από την προκήρυξη» όπως σημείωσε ο κ. Κατρούγκαλος, θα τους επιτρέψει να επισπεύσουν τη διαδικασία διορισμού τους.

Αναφορικά με το ασφαλιστικό καθεστώς τους, όπως διευκρίνισε ο κ. Κατρούγκαλος, θα παραμείνουν στο ΙΚΑ.

Συγκεκριμένα, η μετατροπή των συμβάσεων σε δημοσίου δικαίου δεν θα αφορά

- επιστημονικό προσωπικό των Ανεξάρτητων Αρχών,

- ανθρώπινο δυναμικό των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου και

- δικηγόρους με έμμισθη εντολή.

Επιπλέον, η σχετική ρύθμιση θα δίνει το δικαίωμα σε 6.000 επιτυχόντες του ΑΣΕΠ, να επιλέξουν ένα κενό πόστο σε ένα από τα υπουργεία, τα οποία θα κληθούν τις επόμενες ημέρες να δηλώσουν τις ανάγκες τους σε ανθρώπινο δυναμικό.

Επιπρόθετα έχει δοθεί εντολή να εφαρμοστούν αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις που αφορούν στο διορισμό 800 υπαλλήλων δευτεροβάθμιας και υποχρεωτικής εκπαίδευσης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι οποίοι είχαν συμμετάσχει σε  διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

Σε σχέση με τις 15.000 προσλήψεις, ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε: «Η συμφωνία θεωρούμε ότι μας επιτρέπει να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας. Εφόσον τεθεί ζήτημα διαπραγματευόμαστε, αλλά στη βάση της πολιτικής μας και όχι των δεσμεύσεων του μνημονίου».

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά στην αποκατάσταση των απολυμένων, ο κ. Κατρούγκαλος επανέλαβε ότι θα έχουν τη δυνατότητα, μέσω της μίνι κινητικότητας, να επιλέξουν είτε τη θέση στον παλιό κλάδο τους ο οποίος θα επανασυσταθεί, είτε να μετακινηθούν σε μια αντίστοιχη θέση σε άλλη υπηρεσία, είτε όπως στην περίπτωση των καθαριστριών να επιστρέψουν στον φορέα προέλευσή τους, αλλά σε προσωποπαγείς θέσεις.



protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Νέα εκτίναξη των «κόκκινων» δανείων -Αυξήθηκαν κατά 1 δισ. ευρώ μέσα σε δύο μήνες


Με ραγδαίους ρυθμούς αυξάνονται τα «κόκκινα» δάνεια. Οι τράπεζες με ελκυστικές προσφορές στους δανειολήπτες επιχειρούν να βάλουν φρένο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Εθνος», έκρηξη σημειώθηκε το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου στις καθυστερήσεις των δανείων οι οποίες αυξήθηκαν σχεδόν κατά 1 δισ. ευρώ, και τα τραπεζικά επιτελεία βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού για να αντιμετωπίσουν το νέο τσουνάμι των «κόκκινων» οφειλών.

Τα στοιχεία δείχνουν σημαντική αύξηση στον ρυθμό δημιουργίας νέων καθυστερούμενων δανείων και τα τραπεζικά στελέχη εκτιμούν ότι το πρώτο τρίμηνο 2015 το σύστημα θα επιβαρυνθεί με πάνω από 1-1,2 δισ. ευρώ «κόκκινα» δάνεια.

Αυτό σημαίνει ότι δημιουργούνται περίπου 400 εκατομμύρια ευρώ τον μήνα νέες καθυστερούμενες οφειλές και αυτό τη στιγμή που η κατάσταση παρουσίαζε σημάδια βελτίωσης και οι νέες επισφάλειες δεν ξεπερνούσαν τα 130 εκατομμύρια ευρώ (ανά μήνα) την περίοδο Απριλίου-Δεκεμβρίου 2014.

Σημειώνεται πως ήδη από το 2014, ένα στα τρία δάνεια αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Συγκεκριμένα, κατά την προηγούμενη χρονιά, κρίθηκαν κόκκινα δάνεια ύψους 78,5 δισ. ευρώ σε ένα σύνολο 212,1 δισ ευρώ. Μιλάμε δηλαδή για ένα ποσοστό της τάξης του 37%. Την ίδια ώρα τα αντίστοιχα κόκκινα δάνεια το 2009 δεν ξεπερνούσαν το 8% γεγονός που δείχνει την επίπτωση της κρίσης.

Τα στοιχεία των δύο πρώτων μηνών του 2015 δείχνουν ότι η εικόνα όχι απλώς δεν έχει αλλάξει, αλλά επιβαρύνεται σημαντικά. Μάλιστα σύμφωνα με τραπεζικά στοιχεία στις απλήρωτες οφειλές προστίθενται κάθε μήνα 400 εκατομμύρια ευρώ, γεγονός που κάνει την εικόνα ακόμη χειρότερη.

Μόνο θετικό στοιχείο, λένε στελέχη των τραπεζών σε ό,τι αφορά στο χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι πως τις τελευταίες ημέρες έχει σταθεροποιηθεί το ποσό των καταθέσεων με σχεδόν πλήρη περιορισμό των εκροών, αλλά και σε πολλές περιπτώσεις επιστροφή ποσών.



iefimerida.gr 
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Οι δουλειές με τα υψηλότερα ποσοστά κατάθλιψης -Οι πιο δυστυχισμένοι εργαζόμενοι


Δεν υπάρχει εργαζόμενος που δεν έχει νιώσει, έστω και μία φορά στη ζωή του, την ανάγκη να... χτυπήσει το κεφάλι του στον τοίχο, εξαιτίας των όσων ζει στη δουλειά του. Υπάρχουν όμως κάποιοι που νιώθουν πιο συχνά τη θλίψη να τους πνίγει.

Ψυχίατροι έκαναν έρευνα για να διαπιστώσουν ποια επαγγέλματα παρουσιάζουν τα μεγαλύτερα ποσοστά κατάθλιψης και αποδείχθηκε ότι οι οδηγοί λεωφορείων διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για να εκδηλώσουν αυτή την ασθένεια, καθώς το ποσοστό στη δουλειά τους φτάνει το 16,2%. Αντίθετα, το χαμηλότερο ποσοστό (6,9%) παρουσιάζει ο τομέας της διασκέδασης και αναψυχής που περιλαμβάνει αθλητές, γυμναστές και καλλιτέχνες κάθε είδους μεταξύ άλλων.

Οι τομείς με τα υψηλότερα ποσοστά κατάθλιψης στους εργαζομένους τους

Δημόσιες μεταφορές
Κτηματομεσιτικά
Κοινωνικοί λειτουργοί
Κατασκευές
Προσωπικές υπηρεσίες
Νομικές υπηρεσίες
Εκδόσεις

Οι τομείς με τα χαμηλότερα ποσοστά κατάθλιψης στους εργαζομένους τους

Διασκέδαση και αναψυχή
Κατασκευές αυτοκινητόδρομων
Ορυχεία
Μεταλλουργία
Αεροπορικές μεταφορές





ingossip.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Επανασυγκροτήθηκε η Επιτροπή για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων-Ομόφωνη η απόφαση της Βουλής


Την ομόθυμη στήριξη της Βουλής των Ελλήνων συγκέντρωσε η πρόταση της προέδρου του Σώματος, Ζωής Κωνσταντοπούλου, για την επανασύσταση και αναβάθμιση της Διακομματικής Επιτροπής για την διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, την αποπληρωμή του κατοχικού δανείου και την επιστροφή των κλεμμένων αρχαιολογικών θησαυρών, με όλα τα κόμματα να επισημαίνουν την ανάγκη εθνικής ομοψυχίας αλλά και συντεταγμένης στρατηγικής σε πολιτικό και νομικό επίπεδο για την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος.

Κατά την πολύωρη συζήτηση που διεξήχθη στην Ολομέλεια, ομιλία εκφώνησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Κώστας Ήσυχος και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Νίκος Χουντής και σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος ενώ τις θέσεις των άλλων κομμάτων εξέφρασαν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι κι επίσης στο βήμα ανέβηκε μεγάλος αριθμός βουλευτών από όλες τις πτέρυγες της Βουλής.

Ο κ. Χουντής με την ευκαιρία αυτής της συζήτησης της πρότασης για ανασυγκρότηση της Επιτροπής τόνισε πως δίδεται η δυνατότητα να επαναβεβαιώσουμε τη δέσμευση-διεκδίκηση και να πούμε προς τον ελληνικό λαό ότι θα οργανώσουμε τον πολιτικό αυτό αγώνα στη βάση μιας δίκαιης διεκδίκησης που πρέπει να κλείσει λογαριασμούς από το παρελθόν, λογαριασμούς όχι με τη στενή οικονομική έννοια αλλά με την έννοια της ηθικής και της πολιτικής στροφής. «Πρέπει να κοιτάξουμε προς το μέλλον και να διευθετήσουμε τους λογαριασμούς του παρελθόντος που προκάλεσαν αυτές τις ανεπανόρθωτες καταστροφές στη χώρα μας. Όσο δεν αντιμετωπίζεται αυτό το πρόβλημα θα παραμένει ως εκκρεμότητα το αν τελικά ενσωματώθηκε στη βλέψη προς το μέλλον από όλους τους ενδιαφερόμενους. Οι διεκδικήσεις αυτές του ελληνικού λαού να γίνουν αποδεκτές ηθικά και πολιτικά από τη Γερμανία και να αποπληρωθεί το κατοχικό δάνειο και να δοθούν οι αποζημιώσεις» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

Αφού ανέφερε πως την θέση που έχει εκφραστεί από την Γερμανία για τις ελληνικές αξιώσεις η ελληνική κυβέρνηση την θεωρεί ως υπεκφυγή της Γερμανίας απέναντι στην ηθική και ιστορική υποχρέωση προς τον ελληνικό λαό. «Είναι υπεκφυγή γιατί δεν αναγνωρίζει το πώς διαμορφώθηκε το λεγόμενο «γερμανικό θαύμα» και πώς διαμορφώθηκε αυτό που λένε «Ευρώπη του Μεταπολέμου». Γιατί; Γιατί αυτό το «γερμανικό θαύμα» οφείλεται στο γεγονός ότι χαρίστηκαν - «κουρεύτηκαν» τα χρέη της Γερμανίας το 1953, της δόθηκε αναπτυξιακή βοήθεια -είχαμε την ευκαιρία να το πούμε, είναι γνωστό το παράδειγμα- πήρε και αναπτυξιακή ρήτρα και σε αυτή την αντιμετώπιση από την πλευρά των είκοσι ενός τότε κρατών που όφειλε η Γερμανία έστερξε και η κατεστραμμένη χώρα μας. Δεν συμψηφίζουμε, συγκρίνουμε» είπε ακόμη ο κ. Χουντής.

O κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, 'Αδωνις Γεωργιάδης επισήμανε ότι για λόγους στρατηγικής της ελληνικής διεκδίκησης είναι σκόπιμο να διαχωριστεί το κατοχικό δάνειο από τις αποζημιώσεις δεδομένου ότι το αυτό στοιχειοθετείται απόλυτα και είναι απολύτως απαιτητό ενώ η διεκδίκηση αποζημιώσεων αντιμετωπίζει νομικά εμπόδια. Τόνισε δε, πως ήδη για την ανάδειξη και την εμπεριστατωμένη διεκδίκηση τα προηγούμενα χρόνια καλύφθηκε μια πολύ μεγάλη απόσταση και επικαλέστηκε την σημαντική δουλειά που έγινε στο υπουργείο Οικονομικών από την κυβέρνηση της. Ο κ. Γεωργιάδης, άσκησε εξάλλου κριτική στα πεπραγμένα της κυβέρνησης επισημαίνοντας ότι του προκάλεσε κακή εντύπωση το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός δεν απάντησε στην πρόσκληση του Ευ. Βενιζέλου να παύσει να παραμένει σιωπηλός για τα μείζονα θέματα που άπτονται στο μέλλον της χώρας. Τέλος ζήτησε να συζητηθεί άμεσα η πρόταση νόμου του ΚΚΕ, αφού η Βουλή δεν έχει μεγάλο νομοθετικό έργο, ώστε να μπορούν να εκφραστούν στο Κοινοβούλιο, κι όχι στα τηλεοπτικά παράθυρα, οι βουλευτές εκείνοι που ζητούσαν να καταργηθεί το Μνημόνιο με ένα άρθρο κι ένα νόμο.

Και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας με ανακοίνωσή του (στην οποία καταγράφει τα αποτελέσματα της καταγραφής των αρχείων και του ποσοτικού προσδιορισμού των αξιώσεων του ελληνικού Δημοσίου από τις γερμανικές επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους κατά την περίοδο 2012 - 2014) εκφράζει την προσδοκία το έργο αυτό, «που έγινε με υπευθυνότητα και μεθοδικότητα, μακριά από επικοινωνιακή διαχείριση να φανεί χρήσιμο στην Επιτροπή».

«Τίθεται ένα θέμα ιστορικής δικαιοσύνης» είπε ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής κατά την προηγούμενη Σύνοδο, βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Τζαβάρας, ο οποίος πρόσθεσε πως η ιστορική δικαιοσύνη για εμάς τους Έλληνες δεν θα πρέπει μόνο να υιοθετεί ελληνοκεντρικά ζητήματα, «γιατί ο ελληνοκεντρισμός αυτός ο χωρίς όρια είναι μία από τις πτυχές του ιστορικού βίου που δεν μας ωφέλησε πάντοτε» αλλά «ο ελληνοκεντρισμός, του οποίου πάντοτε θα έχουμε την έγνοια και πάντα όλοι θα φροντίζουμε να τον έχουμε στη ψυχή μας» θα πρέπει να είναι συνοδευόμενος στις διεκδικήσεις μας από μία μέθοδο και από μία κρίση. Ακόμη ζήτησε να υπάρξουν πρωτοβουλίες για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης όπως είναι η διοργάνωση ενός διεθνούς συνεδρίου με αίτημα τη συγκέντρωση στην Αθήνα μεγάλων και υψηλού κύρους διανοουμένων, πολιτικών και διπλωματών, καθηγητών πανεπιστημίου του διεθνούς δικαίου, προκειμένου να διαβουλευτούν και να δώσουν εάν πόρισμα επιστημονικό σχετικά με τη βασιμότητα των απαιτήσεων που έχει το ελληνικό κράτος.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Θανάσης Πετράκος χαρακτήρισε «ιστορική» την συνεδρίαση αυτή της Βουλής, ιδίως μετά την δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης, η οποία - όπως είπε - αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση προβαίνει σε πράξεις με σημασία για ολόκληρη την ανθρωπότητα. Επίσης, ανέφερε πως η συνεδρίαση αποτελεί αναβάθμιση της Βουλής μέσα από Ολομέλεια, η οποία επιτέλεσε το χρέος της προς τους νεκρούς, τα θύματα και τους επιζώντες του ναζισμού ώστε να μην ξεχνάμε ποτέ την φύση του φασισμού και του ναζισμού. Απαντώντας στον κ. Γεωργιάδη ανέφερε ότι στη Βουλή πρόκειται να έρθουν όλα εκείνα τα νομοσχέδια «που κλείνουν τις πληγές των μνημονιακών πολιτικών» ενώ είπε πως τα ζητήματα της νομοθέτησης δεν συνδέονται με το μέγα αυτό ιστορικό χρέος. Αφού πρόσθεσε ότι δίνεται ένα μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν παραιτείται από αυτά που της ανήκουν, χαρακτήρισε «τουλάχιστον προσβολή» προς την ανθρωπότητα και για όσα χρωστάει η

Από το Ποτάμι ο Σπύρος Λυκούδης, υπογράμμισε ότι αποτελεί και δική μας ευθύνη να μην ρίχνουμε λάδι στη φωτιά του υστερικού εθνικισμού αλλά να προσεγγίσουμε τα σύνθετα αυτά προβλήματα με πνεύμα που να αρμόζει στις σχέσεις μεταξύ συνεργατών μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο. «Ας θέσουμε σήμερα με σοβαρό τρόπο τις αξιώσεις μας….Έχει ήδη συγκεντρωθεί τεράστιος όγκος υλικού. Η νέα Διακομματική θα πρέπει να το αξιοποιήσει επαρκώς. Διότι, τα θέματα οι αποζημιώσεις, το κατοχικό δάνειο και η τύχη των πολιτιστικών μας θησαυρών έχουν καθένα την ιδιαιτερότητά τους και χρειάζεται μεγάλη προσοχή εκ μέρους μας ώστε να μην προκαταλάβουμε τις δέουσες κινήσεις που θα κατοχυρώνουν το εθνικό μας συμφέρον» κάλεσε το Σώμα ο κ. Λυκούδης.

Ο Δημήτριος Καμμένος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, συνεχάρη τον υπουργό Δικαιοσύνης και την κυβέρνηση για την δήλωση του περί υπογραφής του ώστε να εκτελεστεί η δικαστική απόφαση για το Δίστομο. Αφού είπε πως θα ελέγξει αν οι υποθέσεις και οι οικονομικοί υπολογισμοί της απόρρητης έκθεσης για την ελληνική διεκδίκηση είναι σωστοί, ανέφερε ακόμη πως θα ζητηθούν οι δανειακές συμβάσεις που υπογράφηκαν καθώς σε όλες υπάρχει η αίρεση του μη συμψηφισμού. Εξέφρασε τέλος την εκτίμηση πως το θέμα του κατοχικού δανείου είναι ζήτημα ανάμεσα στα κράτη και τις κυβερνήσεις τους και επικαλούμενος τις θέσεις της Γερμανίας περί συνέχειας του κράτους άρα και υποχρεώσεών τους, επισήμανε πως το αναγκαστικό δάνειο υπεγράφη μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδος.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, αφού είπε ότι το κόμμα του διατηρούσε οργανωμένα το θέμα ζωντανό επισήμανε ότι η ουσία είναι η διεκδίκηση των ελληνικών απαιτήσεων προς το γερμανικό κράτος καταλογίζοντας στις κυβερνήσεις μόνον λόγια και καθόλου πράξεις. Σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού ανέφερε ότι δεν είπε τίποτα απτό για το τι θα πράξει η σημερινή κυβέρνηση ενώ διέκρινε «αστερίσκο» στην δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης και ακόμη είπε πως ο κ. Τσίπρας άνοιξε την πόρτα για συμψηφισμό, κάτι για το οποίο το ΚΚΕ εκφράζει την ευθεία αντίθεσή του.

Με αιχμή την συζήτηση για τις γερμανικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Κουτσούκος εξήρε την ανάγκη για εθνική ομοψυχία επισημαίνοντας πόσο κάθε μέρα αποδεικνύεται πόσο ψεύτικος υπήρξε ο διαχωρισμός των Ελλήνων ανάμεσα σε «μνημονιακούς» και «αντιμνημονιακούς». Επισήμανε δε πως η πρόταση της προέδρου της Βουλής δεν αναφέρεται στις προηγούμενες ενέργειες της Ελληνικής Δημοκρατίας για την διεκδίκηση του δανείου και των αποζημιώσεων με αποτέλεσμα να μην τεκμαίρονται οι ελληνικές απαιτήσεις.



topontiki.gr




Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...