Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Πόσα παίρνουν οι βουλευτές στην Ευρώπη


Θέμα «ταμπού» είναι στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης και όχι μόνο στην Ελλάδα, το ύψος των απολαβών των βουλευτών.


Αυτό αποκαλύπτει η έρευνα του συλλόγου «Έλληνες φορολογούμενοι», οι οποίοι και δημοσιεύουν σχετικό πίνακα με τις αμοιβές των βουλευτών στα εθνικά κοινοβούλια.

Καλύτερα αμειβόμενοι, με βάση τη «βασική αμοιβή», είναι οι Ιταλοί, αφού παίρνουν 11.703 ευρώ μηνιαίως. Στον αντίποδα τις μικρότερες απολαβές έχουν οι βουλευτές της Ουγγαρίας με μόλις 850 ευρώ μηνιαίως.

Χειρότερα αμειβόμενοι, σε κράτος της Ευρωζώνης είναι της Σλοβάκοι με 1.961 ευρώ μηνιαίως.

Σε όλες σχεδόν τις χώρες, η αμοιβή των βουλευτών αποτελείται από δύο τμήματα: α) από τη βασική αμοιβή και β) από συμπληρωματική αμοιβή που έχει τη μορφή εξόδων παραστάσεως, επιδομάτων, αποζημιώσεων για διάφορες δαπάνες κλπ. Σε αρκετές περιπτώσεις, η συμπληρωματική αμοιβή, είναι υψηλότερη της βασικής. Επίσης σε αρκετές χώρες δίδονται και άλλες παροχές (τηλέφωνα, ταχυδρομική ατέλεια, παροχή βοηθών και συνεργατών κ.λ.π.).

Σύμφωνα πάντα με την έρευνα των «Ελλήνων φορολογουμένων», στις ιστοσελίδες δώδεκα Κοινοβουλίων, παρέχονται ικανοποιητικές και επαρκείς πληροφορίες για το ζήτημα της αμοιβής των βουλευτών. Αντίθετα, οι ιστοσελίδες 15 Κοινοβουλίων δεν αναφέρονται στο ζήτημα. Μεταξύ αυτών που δεν αναφέρονται, περιλαμβάνονται τα Κοινοβούλια της Ελλάδας και της Κύπρου.

Τα Κοινοβούλια με τα πλέον διάφανα στοιχεία είναι αυτό της Γερμανίας και της Ιρλανδίας, ενώ τα sites των Κοινοβουλίων της Ελλάδας και του Λουξεμβούργου είναι τα μόνα τα οποία εμφανίζουν πληροφορίες μόνον στις εθνικές τους γλώσσες.


newsbomb.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Εύβοια:Χρυσαυγίτες σε εργοδότες - ''Διώξτε τους αλλοδαπούς ή σας κλείνουμε''!

 

Λίστα ανέργων έχει δημιουργήσει η Χρυσή Αυγή και αποφάσισε να την κοινοποιήσει με τον δικό της τρόπο, σε καταστηματάρχες που έχουν αλλοδαπούς υπαλλήλους...
Τα περιστατικά πολλά, όπως δείχνουν οι μαρτυρίες και οι καταγγελίες επιχειρηματιών τόσο στην επαρχία όσο και στην Αθήνα. Όπως δημοσιεύει η εφημερίδα «6 μέρες» τέσσερα εύσωμα μέλη της ομάδας «Δουλειά στους Έλληνες» της Χρυσής Αυγής επισκέφθηκαν αποθήκη οικοδομικών υλικών στο Μαντούδι Ευβοίας για να πουν «δύο κουβέντες σταράτες» με τον ιδιοκτήτη.

Του είπαν λοιπόν πως θα πρέπει να διώξει όσους αλλοδαπούς υπαλλήλους απασχολεί και να τους αντικαταστήσει άμεσα με Έλληνες. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα στην ευρύτερη περιοχή της βόρειας Εύβοιας πολλοί είναι οι καταστηματάρχες – επιχειρηματίες που έχουν δεχθεί ανάλογες επισκέψεις, ωστόσο ελάχιστοι είναι αυτοί που προχωρούν σε ενυπόγραφη καταγγελία στην αστυνομία, αφού φοβούνται.


Όλοι πάντως υποστηρίζουν πως αυτό που απαίτησαν οι «επισκέπτες» ήταν να «αλλάξουν» το προσωπικό που απασχολούν, αφού σε διαφορετική περίπτωση θα τους βάλουν λουκέτο.


Και στην Αθήνα όμως, έχουν παρουσιαστεί ανάλογα φαινόμενα και συγκεκριμένα στην Κυψέλη με τον ιδιοκτήτη ψητοπωλείου να υποστηρίζει πως δέχθηκε την επίσκεψη των εύσωμων μαυροφορεμένων νεαρών, οι οποίοι του ζήτησαν να διώξει «για το καλό του» και τους τέσσερις αλλοδαπούς που εργάζονταν στο κατάστημα του και να δώσει δουλειά σε Έλληνες.


Ο ίδιος τελικά κράτησε στην επιχείρηση του μόνο έναν από τους τέσσερις, ωστόσο τονίζει πως ποτέ δεν εμφανίστηκε κανένας Έλληνας για να του ζητήσει δουλειά.

Πηγή newsit
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...