Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Σοκ στην παγκόσμια ροκ σκηνή- Πέθανε ο Γκάρι Μουρ


Ενας απο τους μεγαλύτερους κιθαρίστες όλων των εποχών άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία μόλις 58 χρόνων.






Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η αιτία του θανάτου του ενώ ο Ανταμ Πάρσος, μάνατζερ του συγκροτήματος Thin Lizzy, μέλος του οποίου υπήρξε ο Γκάρι Μουρ, ανακοίνωσε οτι ο παγκοσμίου φήμης κιθαρίστας πέθανε τα ξημερώματα της Κυριακής.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής ο Γκάρι Μούρ πέθανε την ώρα που κοιμόταν σε δωμάτιο ξενοδοχείου στην Ισπανία.

"Δεν μπορώ να το πιστέψω. Είμαι σοκαρισμένος" δήλωσε ο Brian Downey, ιδρυτικό μέλος των Thin Lizzy.



Ο Γκάρι Μουρ καταγόταν απο το Μπέλφαστ της βόρειας Ιρλανδίας. Στα 16 του χρόνια μετακόμισε στο Δουβλίνο για να ενταχθεί στο συγκρότημα Skid Row. Εγινε ευρύτερα γνωστός από τη συμμετοχή του στους Thin Lizzy ενώ αργότερα ακολούθησε σόλο καριέρα.

Με περισσότερους απο 25 δίσκους στο ενεργητικό του ο Γκάρι Μουρ ενέπνευσε όλους τους σύγχρονους μπλούζ- ροκ  κιθαρίστες. Το 1994 κυκλοφόρησε δισκο με τον Jack Bruce και Ginger Baker των Cream ενώ συνεργάστηκε με τους θρύλους B.B. King και Albert Collins.

Ο πιο εμπορικός δίσκος του ήταν το Still Got The Blues που κυκλοφόρησε το 1990. 

Τον Σεπτέμβριο του 2008 ο κορυφαίος κιθαρίστας επισκέφτηκε και την Ελλάδα. 
Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Πρόκληση Σκοπιανών: Ανέβασαν στο google earth το Λευκό Πύργο με τη σημαία της FYROM

Χρησιμοποιώντας την υπηρεσία της GOOGLE ,google earth, Σκοπιανοί
τοποθέτησαν τη σημαία του κρατιδίου στον «ηλεκτρονικό» τρισδιάστατο χάρτη της παραλίας της θεσσαλονίκης. Το περιστατικό συνέβη πριν από λίγους μήνες και το βίντεο δυστυχώς ταξιδεύει παντού μέσω του διαδικτύου καθώς δεν έχει αφαιρεθει.
Και δεν είναι η πρώτη φορά. θυμήθείτε την εξοργιστική παραποίηση της Ελληνικής σημαίας
πηγή: blog.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ανακάλυψαν τυχαία το μυστικό της μακροζωίας!


Αυστραλοί ερευνητές ανακάλυψαν, κατά λάθος, το φάρμακο της μακροζωίας. Πρόκειται για φάρμακο κατά της οστεοπόρωσης που, κατά τους ερευνητές, επιμήκυνε τουλάχιστον κατά πέντε χρόνια τη ζωή των ληπτών.















Οι ερευνητές διαπίστωσαν, με σκεπτικισμό, ότι οι ηλικιωμένοι λήπτες του φαρμάκου ζουν περισσότερα χρόνια από άλλους ηλικιωμένους που δεν το παίρνουν."Το αξιοσημείωτο στοιχείο της έρευνάς μας είναι, ότι οι χρήστες των φαρμάκων ζουν περισσότερο από τα άτομα που δεν το χρησιμοποιούν" δηλώνει ο καθηγητής, Τζον Έιζμαν, από το Garvan Institute of Medical Research του Σίδνεϊ.

"Αρχικά υποθέσαμε ότι οι άνθρωποι που χρησιμοποιήσαμε στην έρευνα ήταν πιο υγιείς από τους άλλους και γι' αυτό καταγράψαμε αυτά τα αποτελέσματα. Η υπόθεση αυτή, όμως, δεν επιβεβαιωνόταν από την πολύπλευρη εξέταση των αποτελεσμάτων.

Υποτίθεται, ότι η κατάσταση των ληπτών του φαρμάκου θα χειροτέρευε, όμως η κατάστασή τους εξομοιώθηκε με την κατάσταση του ευρύτερου πληθυσμού ή βελτιώθηκε", προσθέτει ο καθηγητής Έιζμαν.

Η έρευνα, γνωστή ως Dubbo Osteoporosis Epidemiology Study, άρχισε σε δείγμα 2.000 ηλικιωμένων ατόμων, εκ των οποίων 121 έπαιρναν επί τριετία φάρμακο από την ομάδα bisphosphonates.

Το φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε από τους ασθενείς αποτρέπει την απώλεια οστέινης μάζας. Η διαδικασία φυσικής ανανέωσης των οστών είναι πιο ταχύρυθμη στους ανθρώπους που πάσχουν από οστεοπόρωση.

Ο καθηγητής Έιζμαν εξηγεί ότι το αποτέλεσμα της έρευνας ενδέχεται αν σχετίζεται με τοξικά μέταλλα, όπως ο μόλυβδος, που συσσωρεύονται στον ανθρώπινο σκελετό με την πάροδο του χρόνου.

"Με την πάροδο της ηλικίας οι ηλικιωμένοι χάνουν οστέϊνη μάζα και όταν συμβαίνει αυτό, τα τοξικά μέταλλα αποδεσμεύονται στον οργανισμό και επιδρούν, ενδεχομένως, αρνητικά στην ανθρώπινη υγεία.

Αποτρέποντας την απώλεια οστέϊνης μάζας, τα φάρμακα bisphosphonates, αποτρέπουν την αποδέσμευση τοξικών μετάλλων στον ανθρώπινο οργανισμό" εξηγεί ο καθηγητής Έιζμαν.

Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Τέλειωσαν κι επίσημα, οι διευθύνσεις στο internet!


Οι διαθέσιμες διευθύνσεις στο διαδίκτυο τέλειωσαν και πλέον αρχίζει να ξεκινάει σιγά σιγά η μετάβαση σε νέο πρωτόκολλο με ακόμα περισσότερες διευθύνσεις. 











Τριάντα χρόνια μετά τη δημιουργία των πρώτων διευθύνσεων του διαδικτύου, οι διαθέσιμες ηλεκτρονικές διευθύνσεις, που μετρούσαν περισσότερες από 4 δισεκατομμύρια, εξαντλήθηκαν και πλέον πρέπει να γίνει οργανωμένα η διεθνής μετάβαση σε ένα νέο σύστημα διευθύνσεων, κάτι που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

Μπορεί να μοιάζει δύσκολο και να ακούγεται σαν σενάριο καταστροφής όμως στην πραγματικότητα οι χρήστες του Ίντερνετ δεν  πρόκειται να καταλάβουν κανένα πρόβλημα και ούτε καν θα καταλάβουν τις αλλαγές που αναμένεται να γίνουν.

Σήμερα λοιπόν σε μια ειδική "τελετή" στο Μαϊάμι των ΗΠΑ, ο διεθνής μη κερδοσκοπικός Οργανισμός ICANN που εποπτεύει την απόδοση και κατανομή των διαδικτυακών διευθύνσεων σε παγκόσμιο επίπεδο, παραχώρησε και τα τελευταία πέντε διαθέσιμα πακέτα διευθύνσεων (αριθμών ΙΡ) με βάση το υπάρχον πρωτόκολλο IPv4.

Η μετάβαση στο νέο πρωτόκολλο IPv6, που θα αποτελέσει το νέο διεθνές πρότυπο για τις διευθύνσεις του διαδικτύου και θα επιτρέψει να υπάρξει πολύ περισσότερος "χώρος" για την επέκταση του Ίντερνετ, το οποίο συνεχίζει να γνωρίζει εκρηκτική ανάπτυξη σε όλο τον πλανήτη έχει ήδη ξεκινήσει.

Με το νέο σύστημα ο αριθμός των νέων διευθύνσεων, θα είναι 340 και στη συνέχεια θα ακολουθούν 36 μηδενικά οπότε είναι λογικό ο επικεφαλής του ICANN Ροντ Μπέκστρομ, να λέει οτι υπάρχουν πλέον τρισεκατομμύρια διευθύνσεις για ένα τρισεκατομμύριο ανθρώπους και η Γη έχει μόνο επτά δισεκατομμύρια κατοίκους.

Πάντως πρακτικά οι διευθύνσεις που πουλήθηκαν σήμερα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα αρχίσουν να εξαντλούνται από την αρχή του 2012 και μόνο όσοι ξεμείνουν από διευθύνσεις IPv4, θα αρχίσουν να παίρνουν τις νέες διευθύνσεις IPv6.

Το ποσοστό των χρηστών που οι συσκευές τους δεν είναι σωστά ρυθμισμένες για το νέο πρωτόκολλο και στην ουσία θα επηρεαστούν με την αλλαγή αυτή αγγίζει περίπου το 1% σύμφωνα με το Αμερικανικό Μητρώο Αριθμών (Διευθύνσεων) του Διαδικτύου και το μόνο που θα έχουν να κάνουν είναι μερικές ρυθμίσεις στις συσκευές τους

Τέλος η πλήρης μετάβαση στο νέο πρότυπο θα πάρει χρόνια, με συνολικό κόστος μερικών δισεκατομμυρίων δολαρίων διεθνώς ενώ το Google, το Facebook και άλλες μεγάλες εταιρείες του διαδικτύου θα προσθέσουν μαζικά διευθύνσεις IPv6 δοκιμαστικά και ταυτόχρονα, στις 8 Ιουνίου φέτος, για να μπορέσουν να ελέγξουν τυχόν προβλήματα κατά την μετάβαση.

Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Διάλογος με "παράνομους"


Συνεχίζονται οι πυρετώδεις διαβουλεύσεις για την αποχώρηση του Χόσνι Μουμπάρακ από την προεδρία της Αιγύπτου.
Ο αντιπρόεδρος της χώρας Ομάρ Σουλεϊμάν θα έχει σήμερα συνομιλίες με την αντιπολίτευση, στις οποίες θα συμμετάσχουν για πρώτη φορά και οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι, για να δουν, όπως αναφέρουν,  "μέχρι ποιο σημείο είναι έτοιμη η ηγεσία να δεχτεί τα αιτήματα του λαού".
Η συμμετοχή των Αδελφών Μουσουλμάνων στο διάλογο, δείχνει την απελπισία της κυβέρνησης, καθώς δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι επισήμως πρόκειται για "απαγορευμένη" οργάνωση
Ο Μουμπάρακ προχώρησε σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης και η ηγεσία του κόμματός του παραιτήθηκε, όμως ο 82χρονος ηγέτης επιμένει ότι θα παραμείνει στην εξουσία μέχρι τις εκλογές του Σεπτεμβρίου.
Ο Αιγύπτιος πρόεδρος διόρισε τον Χόσαμ Μπαρντάουι γενικό γραμματέα του κόμματος και ο γιος του Μουμπάρακ, Γκαμάλ, παραιτήθηκε από την προεδρία της πολιτικής επιτροπής υπέρ του Μπαρντάουι, ο οποίος διατηρεί καλές σχέσεις με την αντιπολίτευση.
 
Οι Ηνωμένες Πολιτείες επανέλαβαν ότι απαιτείται σταδιακή αλλαγή της πολιτικής κατάστασης και πως είναι αναγκαίος ο διάλογος ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση.
Η Ουάσινγκτον χαρακτήρισε "θετικό βήμα" την αλλαγή στην ηγεσία του Εθνικού Δημοκρατικού Κόμματος, αλλά πρόσθεσε πως πρέπει να υπάρξουν επιπλέον κινήσεις.
Φόβοι για νέες αιματηρές διαδηλώσεις
Οι ταραχές στην Αίγυπτο θα μπορούσαν να γίνουν εξαιρετικά σκληρές και επικίνδυνες, προειδοποίησε ο Μοχάμεντ ΕλΜπαραντέι, μετά την 12η ημέρα των διαδηλώσεων κατά του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ.



Ο ΕλΜπαραντέι, ηγετική μορφή της αιγυπτιακής αντιπολίτευσης, επισήμανε πως θα είναι "σημαντικό πλήγμα" αν οι ΗΠΑ στηρίξουν τον Μουμπάρακ ή τον αντιπρόεδρο Ομάρ Σουλεϊμάν για να ηγηθούν της μεταβατικής κυβέρνησης με στόχο τις πολιτικές αλλαγές.
 
Οι διαδηλώσεις στο Κάιρο χθες Σάββατο ήταν μικρότερες σε σχέση με την μεγάλη κινητοποίηση της Παρασκευής. Σήμερα, πρώτη ημέρα της εργάσιμης εβδομάδας στην Αίγυπτο θα διαπιστωθεί αν οι διαδηλωτές διατηρούν την αποφασιστικότητά τους.



Ο ΕλΜπαραντέι δήλωσε πως δεν πιστεύει ότι θα μειωθεί η ένταση των διαδηλώσεων, αλλά εξέφρασε την ανησυχία του για την πιθανότητα να γίνουν "σκληρότερες και αιματηρές".




"Φυσικά και υπάρχει κούραση", είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως "ένας βασικός πυρήνας των διαδηλωτών παραμένει και δεν θα παραιτηθεί μέχρι να φύγει ο Μουμπάρακ".



"Το θέμα είναι ότι οι διαδηλωτές μπορούν να γίνουν πιο σκληροί και οργισμένοι. Δεν θέλω να δω για όμορφη, ειρηνική επανάσταση να μετατρέπεται σε αιματηρή", τόνισε.


Πηγή NEWS247.GR
Ανοικτές και πάλι οι τράπεζες
Οι υπάλληλοι των τραπεζών στο Κάιρο επέστρεψαν στις εργασίες τους και εκατοντάδες πελάτες περιμένουν στην ουρά για να εξυπηρετηθούν σήμερα, μετά μια εβδομάδα που οι τράπεζες παρέμειναν κλειστές εξαιτίας των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.
Οι επικεφαλής των τραπεζών έχουν πάρει τα μέτρα τους για να αντιμετωπίσουν το χάος που επικρατεί καθώς ξένοι επενδυτές και αιγύπτιοι επιχειρηματίες προσπαθούν να κερδίσουν το χαμένο χρόνο.
Έξω από τις τράπεζες εκατοντάδες άνθρωποι περίμεναν να ανοίξουν για το κοινό στις 10 το πρωί.
Η συνεχιζόμενη πολιτική κρίση είναι πιθανόν να οδηγήσει πολλούς Αιγύπτιους σε αναλήψεις μεγάλων ποσών λόγω πανικού, για την περίπτωση που θα διακοπούν και πάλι οι συναλλαγές.
Νευρικότητα παρουσιάζεται και στις συναλλαγές μετά των τραπεζών στις τοπικές χρηματαγορές. Συνολικά σήμερα λειτούργησαν 341 υποκαταστήματα τραπεζών, τα 152 στο Κάιρο.
Στην πλατεία Ταχρίρ στρατιώτες άνοιξαν τις πόρτες του κτιρίου της Μουγκάμα, όπου στεγάζονται οι περισσότερες δημόσιες υπηρεσίες της πρωτεύουσας.

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Πήγε από κόκορα

Με τη ζωή του πλήρωσε ένας 35χρονος αγρότης την προσπάθειά του να αποκεφαλίσει έναν κόκορα. Ο κόκορας αντιστάθηκε με αποτέλεσμα ο άτυχος άνδρας να καρφώσει το πόδι του



Ο κόκορας πάλεψε για τη ζωή του με αποτέλεσμα ο αγρότης να καρφώσει με το μαχαίρι το πόδι του και να κόψει αρτηρία του.
Τον 35χρονο βρήκε ένας συγγενής του ο οποίος τον μετέφερε εσπευσμένα στα επείγοντα του νοσοκομείου, όμως ήταν πολύ αργά καθώς είχε χάσει πολύ αίμα.
Ο ιατροδικαστής που εξέτασε τον άτυχο αγρότη δεν διευκρίνισε εάν ο θάνατος προέρχεται από υπερβολική αιμορραγία ή κάποια λοίμωξη.
Πηγή news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Με ατομικό συνταγολόγιο

Ξεκινά τη Δευτέρα, η διανομή ατομικών συνταγολογίων για το ΙΚΑ. Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ασφαλισμένοι. Πώς θα εκτελούνται οι συνταγές. Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των γιατρών και των φαρμακοποιών

Από τη Δευτέρα, 7 Φεβρουαρίου, όλοι οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ -ΕΤΑΜ μπορούν να επιλέγουν ελεύθερα γιατρό, από τους συμβεβλημένους του ΟΑΕΕ ή του ΟΠΑΔ, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών.
*Οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ όταν επισκέπτονται τους παραπάνω γιατρούς στα ιδιωτικά τους ιατρεία, αρκεί να επιδεικνύουν το βιβλιάριο ασφάλισής τους, προκειμένου να τους παρασχεθούν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας.
*Οι γιατροί του ΟΑΕΕ και του ΟΠΑΔ, στα ιδιωτικά τους ιατρεία για λίγες εβδομάδες και μέχρις ότου οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ παραλάβουν τα ατομικά τους συνταγολόγια, συνταγογραφούν στα προσωπικά απλά συνταγολόγια που διαθέτουν, στα οποία θα αναγράφουν το όνομα, τον αριθμό μητρώου και το ΑΜΚΑ του ασφαλισμένου.
*Οι συνταγές αυτές εκτελούνται από το σύνολο των συμβεβλημένων με το ΙΚΑ - ΕΤΑΜ φαρμακείων και εξοφλούνται, με τη διαδικασία που με απόλυτη σαφήνεια καθορίζεται στο σχέδιο νόμου, το οποίο συζητείται στη Βουλή. Στο ίδιο σχέδιο νόμου καθορίζεται ο τρόπος πληρωμής των γιατρών, κατά πράξη και περίπτωση. Η πρώτη επίσκεψη είναι 20 ευρώ και η δεύτερη τον ίδιο μήνα 10 ευρώ.
*Για το σκοπό αυτό, οι γιατροί του ΟΑΕΕ και του ΟΠΑΔ, που θα εξυπηρετούν από τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου ασφαλισμένους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, προκειμένου να κατοχυρώσουν τα δικαιώματα της αμοιβής τους, συμπληρώνουν σε ανεξάρτητο φύλλο του προσωπικού τους συνταγολογίου το όνομα, τον αριθμό μητρώου και τον ΑΜΚΑ του ασφαλισμένου, καθώς και την ημέρα και ώρα εξέτασης, στοιχεία που επιβεβαιώνει ο ίδιος ο ασφαλισμένος ενυπόγραφα. Το σύνολο αυτών των δελτίων υποβάλλεται στο τέλος του μήνα, στο ΙΚΑ και καταβάλλεται η ανάλογη αποζημίωση στο δικαιούχο γιατρό
*Γιατροί του ΟΑΕΕ και του ΟΠΑΔ, που δεν επιθυμούν να παρέχουν υπηρεσίες στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, καλούνται να γνωστοποιήσουν την άρνησή τους εγγράφως ή ηλεκτρονικά στη Διοίκηση του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ (Αγίου Κωνσταντίνου 8, 104 31 Αθήνα, γραφείο Διοικητή, ηλεκτρονική διεύθυνση admika@ika.gr) και όπως είπε ο κ. Κουτρουμάνης χωρίς κανένα πρόβλημα για την περαιτέρω συνεργασία τους.
*Οι προαναφερόμενοι όροι θα ισχύσουν μέχρις ότου ολοκληρωθεί η διανομή των ατομικών συνταγολογίων σε όλους τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Μετά το μεταβατικό αυτό χρόνο, θα συνεχιστεί η παροχή υπηρεσιών από τους ιατρούς του ΟΑΕΕ και του ΟΠΑΔ, στη βάση των όρων, των προϋποθέσεων και των διαδικασιών, που θα καθοριστούν με Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις, οι οποίες θα εκδοθούν αμέσως μετά την ψήφιση του νόμου.
Το απεργιακό πρόγραμμα
Στο μεταξύ, οι γιατροί του ΙΚΑ, αλλάζοντας την αρχική τους απόφαση για απεργία διαρκείας μέχρι την απόσυρση του νομοσχεδίου για την Υγεία, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τη Δευτέρα έως και την Παρασκευή.
Έως και την ερχόμενη Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας και Πειραιά. Τριήμερη πανελλαδική απεργία -μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου για την Υγεία- από την ερχόμενη Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).
Οι γιατροί ζητούν απόσυρση του νομοσχεδίου και κάνουν λόγο για απεργοσπαστικό μηχανισμό που στήνει το υπουργείο Υγείας.
Κλειστά τα φαρμακεία
Στο μεταξύ, "ρολά" κατεβάζουν τη Δευτέρα τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας που έχει κηρύξει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.
Στην Αθήνα, τα φαρμακεία θα παραμείνουν κλειστά και την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου, ενώ την ίδια ημέρα θα συνεδριάσουν εκ νέου τα συνδικαλιστικά όργανα των φαρμακοποιών προκειμένου να λάβουν αποφάσεις για την πορεία των κινητοποιήσεών τους.
Στον Πειραιά τα φαρμακεία θα κατεβάσουν ρολά από τη Δευτέρα έως την Πέμπτη.
Το κοινό θα εξυπηρετείται από τα εφημερεύοντα και διανυκτερεύοντα φαρμακεία.
Πηγή news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Κυκλοφορούν ελεύθεροι

Εκατοντάδες κρατούμενοι στην Ελλάδα έχουν πάρει άδεια και δεν έχουν επιστρέψει ποτέ. Ελλιπείς έλεγχοι και ασυνεννοησία έχουν οδηγήσει σε έξαρση του φαινομένου. Η ιστορία του Έλληνα που έφυγε με άδεια και συνελήφθη στη... Γερμανία. Λύση μέσω τεχνολογίας αναζητά η αστυνομία

Κρατούμενοι, μεταξύ των οποίων σκληροί κακοποιοί, που βαρύνονται ακόμα και με δολοφονίες, εκμεταλλεύτηκαν τις άδειες που πήραν από τη φυλακή για να γίνουν καπνός!
Σύμφωνα με δημοσίευμα της "Καθημερινής της Κυριακής" σήμερα συνολικά 685 κρατούμενοι δεν επέστρεψαν στη φυλακή μετά από ολιγοήμερες άδειες.
Από αυτούς το 60% είναι Αλβανοί και μετά την άδεια η τύχη τους αγνοείται. Μάλιστα όπως αναφέρει η εφημερίδα, από τα 685 άτομα που έχουν αποδράσει για τα 458 εκκρεμούν ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η σύλληψη Έλληνα στη Γερμανία, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε είχε πλούσια δράση στην Ελλάδα. Μετά από πενθήμερη άδεια, διέφυγε στο εξωτερικό, όπου και συνέχισε το έργο του.
Σύμφωνα με την αστυνομία, είναι πιθανό αρκετά εγκλήματα που παραμένουν ανεξιχνίαστα να γίνονται από τρόφιμους φυλακών, κατά τη διάρκεια των αδειών τους ή της παραβίαση των αδειών.
Άδειες χωρίς έλεγχο
Για την αναποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου υπάρχουν πολλές αιτίες, με κυριότερη την ελλιπή συνεργασία μεταξύ υπουργείου Δικαιοσύνης και αστυνομίας.
Για παράδειγμα δεν υπάρχει πρόβλεψη για απαγόρευση εξόδου από της χώρας για τον κρατούμενο που έχει πάρει άδεια, ενώ η συνεννόηση μεταξύ σωφρονιστικών ιδρυμάτων και αστυνομικών τμημάτων γίνεται μέσω φαξ και με μεγάλη καθυστέρηση.
Επίσης, κατά τη διάρκεια της άδειας δεν γίνεται κανένας έλεγχος για το αν πράγματι οι κρατούμενοι μένουν στον τόπο που έχουν δηλώσει ή αν έχουν ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα ή το εξωτερικό.
Λύση μέσω τεχνολογίας
Με το πρόβλημα να έχει οξυνθεί τους τελευταίους μήνες, η αστυνομία θα θέσει σε λειτουργία ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή, με την οποία θα καταγράφει τις άδειες των κρατούμενων.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η εφημερίδα, θα αποθηκεύονται όλα τα στοιχεία σχετικά με τις άδειες που χορηγούνται σε τροφίμους φυλακών σε ολόκληρη τη χώρα.
Αυτό σημαίνει ότι ο αστυνομικοί θα γνωρίζουν σε πραγματικό χρόνο, ακόμα και όταν βρίσκονται σε περιπολικό, αν κάποιος που ελέγχεται είναι κατάδικος, πότε είχε άδεια και αν βρίσκεται στον τόπο διαμονής που έχει δηλώσει.
Το νέο σύστημα θα αρχίσει να λειτουργεί εντός του Φεβρουαρίου, ενώ υπάρχουν προτάσεις για ακόμα μεγαλύτερη επιτήρηση των κρατούμενων που παίρνουν άδεια, ακόμα και με χρήση ηλεκτρονικών μέσων.
 Πηγή news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Τρομάζει η εκτίναξη στις τιμές των τροφίμων


Για «φαύλο» κύκλο μιλάει ο ΟΗΕ

Η κερδοσκοπία επί των βασικών διατροφικών προϊόντων απειλεί τις φτωχότερες τάξεις, δημιουργεί πληθωριστικές πιέσεις στις αναπτυσσόμενες χώρες και προβληματίζει τις κυβερνήσεις.

Αύξηση τιμών βασικών τροφίμων και πετρελαίου, εκτίναξη πληθωρισμού και κόστους ζωής, κοινωνικές συγκρούσεις και πολιτικές ανατροπές. Αυτός είναι ο φαύλος κύκλος που τρομάζει τους ηγέτες ανεπτυγμένων και μη κρατών αλλά και διεθνών οργανισμών όπως ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (FΑΟ), ο ΟΟΣΑ και το ΔΝΤ. Ο επικεφαλής του ΤαμείουΝτομινίκ Στρος-Καν προειδοποίησε στις αρχές του μήνα για τις επιπτώσεις από τις «επικίνδυνες παγκόσμιες ανισορροπίες». 

Σύμφωνα με το «Βήμα», η πραγματικότητα (των χωρών του αραβικού κόσμου) δεν άργησε καθόλου να επιβεβαιώσει τους δυσοίωνους πλην προβλέψιμους «χρησμούς» του. Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε και η έκκληση του προέδρου της Παγκόσμιας Τράπεζας Ρόμπερτ Ζέλικ την περασμένη Πέμπτη «να αντιμετωπίσουν (οι ηγέτες του G20) κατά προτεραιότητα την αυξημένη μεταβλητότητα των τιμών, η οποία απειλεί τις φτωχότερεςτάξεις και δημιουργεί πληθωριστικές πιέσεις στις αναπτυσσόμενες χώρες».

Η εκτίναξη των τιμών των δημητριακών, του λαδιού και του ρυζιού δεν επήλθε εν μια νυκτί. Πλήθος παραγόντων, όπως τα ακραία καιρικά φαινόμενα που επέφεραν ευρύτατες καταστροφές σε καλλιέργειες και η αύξηση της ζήτησης λόγω της πληθυσμιακής μεγέθυνσης, συνέβαλαν καθοριστικά στην όξυνση του φαινομένου τα τελευταία τρία χρόνια. Ούτε όμως ο παγκόσμιος πληθυσμός αυξήθηκε απροσδόκητα ούτε οι φυσικές καταστροφές (η περσινή ξηρασία στη Ρωσία και οι πρόσφατες πλημμύρες στην Αυστραλία) ξέσπασαν ως «κεραυνός εν αιθρία». 

Η εκτίναξη των τιμών των τροφίμων από το 2007- όταν άρχισαν να φαίνονται τα πρώτα σημάδια της επερχόμενης κρίσης στην αμερικανική αγορά κατοικίας- είναι κάθε άλλο παρά συμπτωματική. Η κερδοσκοπία επί των βασικών διατροφικών προϊόντων μπορεί να μην είναι καινοφανής αλλά εντάθηκε- και μαζί με αυτήν οι επιπτώσεις της- όταν οι επενδυτές απομακρύνθηκαν από τα «τοξικά» παράγωγα και δομημένα προϊόντα του διεθνούς πιστωτικού συστήματος.

Τα στοιχεία του FΑΟ είναι αποκαλυπτικά. Οι τιμές του συνόλου των τροφίμων «ανήλθαν στο υψηλότερο επίπεδο από το 1990, όταν ο Οργανισμός ξεκίνησε την καταγραφή των τιμών». 

Ο οργανισμός εξέδωσε την περασμένη Πέμπτη ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία «οι αυξημένες τιμές θα διατηρηθούν σε αυτά τα επίπεδα και τους προσεχείς μήνες». Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΔΝΤ, ο μέσος όρος των τιμών των βασικών τροφίμων έχει αυξηθεί κατά 45% από τις αρχές του 2007 ενώ μόνο το 2010 η τιμή του σιταριού αυξήθηκε κατά 60%, του φοινικέλαιου κατά 63% και της ακατέργαστης ζάχαρης κατά 100%.

Από την άλλη πλευρά οι εκθέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, παλαιότερες αλλά και πρόσφατες, κάνουν ότι δεν βλέπουν «διασύνδεση της αύξησης των τιμών με τις τοποθετήσεις των επενδυτών» στα χρηματιστήρια τροφίμων.

Ως και ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί εξεμάνη με τη διστακτικότητα των Βρυξελλών, συστήνοντας στην Κομισιόν να... ξαναγράψει την έκθεση που επρόκειτο να δημοσιεύσει σχετικά με τις πρώτες ύλες. Η τελική μορφή της έκθεσης, η οποία εγκρίθηκε από τους επιτρόπους, περιλαμβάνει τη διατύπωση ότι «υπάρχει ισχυρός συσχετισμός ανάμεσα στις τοποθετήσεις της αγοράς παραγώγων και των τελικών τιμών των προϊόντων». Ωστόσο επισημαίνεται ότι «είναι δύσκολο να εκτιμηθούν επακριβώς η διασύνδεση και οι επιπτώσεις των χρηματιστηριακών κινήσεων με τις διακυμάνσεις των υποκείμενων φυσικών αγορών ».

Η «οργή» του γάλλου προέδρου φαίνεται ότι έπιασε τόπο καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή φέρεται πλέον αποφασισμένη να επιβάλει για πρώτη φορά περιορισμούς στις συναλλαγές όσων τζογάρουν με τις πρώτες ύλες, τουλάχιστον επί ευρωπαϊκού εδάφους. Οπως επεσήμανε ο αρμόδιος ευρωπαίος επίτροπος Μισέλ Μπαρνιέ, τα μέτρα «για την καταπολέμηση των στρεβλώσεων των αγορών και για την αποκατάσταση της διαφάνειας θα παρουσιαστούν ως το τέλος του καλοκαιριού».

Ασφαλώς η κατάργηση των κερδοσκοπικών επενδύσεων επί των τροφίμων αποτελεί «μη λύση» τόσο για την Κομισιόν όσο και για τις ΗΠΑ καθώς αμφότερες προτάσσουν την «προστασία των επενδυτών έναντι των κινδύνων» υποβιβάζοντας την ανάγκη για τιμές τροφίμων προσιτές στους τελικούς αποδέκτες.

Άλλωστε, όπως επισημαίνουν σε πρόσφατο κείμενό τους οι αναλυτές του FΑΟ Ντένις Ντρέσλερ, Γ. Ραψομανίκης και Αλ. Σαρρής, «οι αγορές προθεσμιακών προϊόντων αναπτύχθηκαν ιστορικά για να ανταποκρίνονται στις ανάγκες όσων συμμετέχουν σε αυτές». Όμως αυτοί που τοποθετούνται στα χρηματιστήρια τροφίμων δεν είναι ούτε οι πραγματικοί παραγωγοί ούτε οι τελικοί καταναλωτές των τροφίμων. 

Οι συναλλασσόμενοι απαρτίζονται από μεσάζοντες της βιομηχανίας τροφίμων και κυρίως από κεφαλαιούχους που μεταβιβάζουν συμβόλαια μελλοντικής αγοράς (futures) σε προκαθορισμένη τιμή. 

Οπός ακριβώς δηλαδή θα αγόραζαν χρυσό, τραπεζικά προϊόντα σε στερλίνες Αγγλίας και μετοχές μιας πολυεθνικής εταιρείας. Από αυτά τα συμβόλαια, μόλις το 2% αντιστοιχεί σε πραγματικές παραδόσεις τροφίμων. Το υπόλοιπο 98% δεν είναι παρά τοποθετήσεις παικτών του χρήματος, οι οποίοι αποσκοπούν σε βραχυπρόθεσμο- αν όχι άμεσοκέρδος. Με άλλα λόγια, επενδυτών που «παίζουν» με την καθημερινή τροφή του παγκόσμιου πληθυσμού. 

Απρόβλεπτες οι εξελίξεις για το χονδρεμπόριο

«Η αγορά έχει όλα τα στοιχεία που θα μπορούσαν να προκαλέσουν αλματώδη αύξηση τιμών» προειδοποιούσε τον περασμένο Δεκέμβριο ο επικεφαλής αναλύσεων της αγοράς στον γαλλικό συνεταιρισμό Ιn Vivo Πιερ Ντικλό. Ο γαλλικός όμιλος, ο μεγαλύτερος χονδρέμπορος σιταριού στη Γαλλία με παρουσία σε 17 χώρες, εκτιμά σήμερα ότι όλα συντείνουν σε μια «κατάσταση συναγερμού» για τα σιτηρά και εν γένει για την αγορά τροφίμων τους προσεχείς μήνες. Οι ευρωπαίοι παραγωγοί έχουν ήδη πουλήσει το 80% της εκτιμώμενης σοδειάς για το 2011. Επιπλέον η Ρωσία, μία από τις μεγαλύτερες παραγωγούς σιτηρών στον κόσμο, έχει επιβάλει εμπάργκο στις εξαγωγές από τον περασμένο Αύγουστο και αδυνατεί όχι μόνο να τροφοδοτήσει τις διεθνείς αγορές αλλά και να καλύψει τις εγχώριες ανάγκες.

Τις ρωσικές ελλείψεις εκμεταλλεύτηκαν πρόσκαιρα οι γάλλοι παραγωγοί καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση παγκοσμίως στις εξαγωγές σιταριού. Η Ιn Vivo θα είχε κάθε λόγο να επιχαίρει καθώς αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους χονδρεμπόρους δημητριακών στην Ευρώπη. Άλλωστε ο κύκλος εργασιών της κατέγραψε αύξηση 45% στο τέλος του β΄ εξαμήνου σε σχέση με το α΄ εξάμηνο του 2010. Ωστόσο ο επικεφαλής της εταιρείας Πατρίς Γκολιέ δήλωσε ανήσυχος για τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές της αγοράς «καθώς η Γαλλία πιθανότατα δεν θα καταφέρει να καλύψει τη ζήτηση».
Πηγή Newsbeast.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ανακάλυψαν αρχαία με τη βοήθεια του Google Earth!

Ένας καθηγητής αρχαιολογίας ανακάλυψε αρχαίους τάφους με τη βοήθεια του  Google Earth.









Πολλοί χρήστες χρησιμοποιούν την υπηρεσία Google Earth για να δουν πως φαίνεται το σπίτι τους από τον ουρανό ή το χρησιμοποιούν καθαρά από περιέργεια για να μπορέσουν να δουν άγνωστους τόπους.

Μερικοί χρήστες όμως φαίνεται οτι χρησιμοποιούν την δημοφιλή υπηρεσία της Google  για πιο σοβαρούς λόγους.

Ένας από αυτούς είναι και ο καθηγητής αρχαιολογίας David Kennedy του Πανεπιστημίου Western Australia που χρησιμοποίησε το Google Earth για να σαρώσει μια περιοχή της Αραβικής Χερσονήσου και τελικά να ανακαλύψει περίπου 2000 τοποθεσίες που θα μπορούσαν να γίνουν ανασκαφές.

Έτσι λοιπόν μετά από πολλές έρευνες μέσα από το Google  Εarth, ο καθηγητής ανακάλυψε στις περιοχές αυτές, 1082 αρχαίους πέτρινους τάφους και για να το επιβεβαιώσει, ζήτησε από ένα φίλο του στη Σαουδική Αραβία να πάει στις περιοχές και να τις φωτογραφίσει.

Στη συνέχει έκανε μία σύγκριση των φωτογραφιών αυτών με κατασκευές που είχε δει στην Ιορδανία και υπολόγισε ότι τα ευρήματα μπορεί να είναι μέχρι 9000 ετών αλλά για μεγαλύτερη σιγουριά θα πρέπει να γίνει έλεγχος του εδάφους μιας και όπως δήλωσε, είναι αδύνατο κάποιος να καταλάβει από το Google Earth πόσο παλιά είναι μια κατασκευή.

Τέλος με το Google Earth φαίνεται πως πλέον ο καθηγητής γλιτώνει αρκετό χρόνο αλλά και χρήμα αφού μπορεί και βρίσκει πλέον τους τόπους ανασκαφής και το μόνο που έχει να κάνει είναι να πηγαίνει ο ίδιος στον τόπο για την επιβεβαίωση των ευρημάτων και την ακριβή χρονολόγησή τους.

Πηγή newsit.gr
".
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

''Πόλεμος'' στα Εξάρχεια


Επεισόδια μετά τα μεσάνυχτα στην πλατεία Εξαρχείων όταν πάνω από εκατό άτομα ταμπουρώθηκαν και στη συνέχεια συνεπλάκησαν με διμοιρίες των ΜΑΤ.
 






Οι άγνωστοι πυρπόλησαν ένα αυτοκίνητο, έστησαν οδοφράγματα με κάδους απορριμμάτων στις οδούς Ζαΐμη και Στουρνάρη, ενώ λίγο αργότερα εκτόξευσαν πέτρες εναντίον πυροσβεστικού οχήματος.
 
Δυνάμεις της Αστυνομίας παρέμειναν μέχρι το πρωί στην οδό Στουρνάρη, στο ύψος του Πολυτεχνείου και προσπάθησαν να διαλύσουν τους συγκεντρωμένους, ρίχνοντας δακρυγόνα.
Πηγή : newsit.gre
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...