Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Ότι δεν αγαπούμε, δεν υπάρχει


ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΕΓΩ κανένα θεό Χρέος, ένα Θεό εγώ ξέρω· την Αγάπη


Αυτοί οι στίχοι του Εθνικού μας ποιητή, του δημιουργού των δημιουργών, του Κωστή Παλαμά, δεν θα μπορούσαν να είναι πιο δεικτικοί.

Η εποχή που γράφτηκαν, η εποχή των ηρώων, της Μεγάλης Ιδέας, του Μακεδονικού αγώνα, του Ίωνος Δραγούμη και της Εθνικής παλιγγενεσίας φαινομενικά απέχουν κατά πολύ από την σημερινή καταθλιπτική πραγματικότητα.

Είναι όμως έτσι; Μία ματιά στο βιβλίο του Ίωνος Δραγούμη «Όσοι Ζωντανοί» θα έδινε αμέσως την απάντηση.

«Οι Έλληνες του κράτους παραστράτησαν και κατάντησαν Ελλαδικοί - αλλοιώτικο είδος ζώο. Την ησυχία τους, την ζωούλα τους να κοιτάζουν και να μην δουν παραπέρα. Όσοι δεν βρουν δημόσια θέση και υπαλληλία σε τράπεζα ή σ' εφημερίδα εργασία πρόχειρη, όσοι δεν ευχαριστιούνται με την δύσκολη, καθημερινή δουλειά, φεύγουν στην Αμερική όπου τρέχει το χρυσάφι στους δρόμους!!»

Λόγια που απηχούν την σημερινή πραγματικότητα παρά το ότι γράφτηκαν σε μία εποχή όπου η αίσθηση του χρέους για την πατρίδα ήταν εξαιρετικά οξυμένη. Όπου η έννοια της θυσίας ήταν τρόπος ζωής και οδήγησε στην απελευθέρωση μεγάλων τμημάτων του υπόδουλου Ελληνισμού.

Και όμως, αυτό το καρκίνωμα που τόσο εύστοχα περιγράφει ο μεγάλος Έλληνας σε δύο γραμμές, ο θεσιθήρας, ο βολεμένος, ο ιδιοτελής, έμελλε να γιγαντωθεί και να κυριεύσει το κορμί του Ελληνισμού.

Δυστυχώς σήμερα το καρκίνωμα είναι ο κανόνας. Ο υπερπροβεβλημένος τρόπος ζωής που οδήγησε την χώρα στην κατάρρευση και τον Ελληνισμό σε έναν κίνδυνο άνευ προηγουμένου.

Ένας εγωπαθής, φοβικός ανθρωπάκος αντικατέστησε τον Παλαμά, τον Δραγούμη, τον Γιαννόπουλο, την Πηνελόπη Δέλτα. Δεν έχει σημασία εάν έκανε εκατομμύρια πάνω στο κουφάρι της κοινωνίας. Εάν προβλήθηκε πάνω στην θαλαμηγό του παρέα με τον επίορκο πολιτικό που μαζί συνήργησαν στην εκποίηση της χώρας. Μπορεί να είναι απλά ο κρατικοδίαιτος συνδικαλιστής που λειτουργούσε αδηφάγα στο ημίφως, για να βρεθεί στα έδρανα του κοινοβουλίου ξεπουλώντας αυτά που με μόχθο και θυσίες κατέκτησαν οι Δραγούμηδες αλλά και τόσοι ανώνυμοι Ήρωες στα πεδία των μαχών.

Τα χώματα στα οποία σήμερα επιχειρούν οι κύριοι της διαπλοκής, είναι ποτισμένα με αίμα Ελληνικό. Πάνω σε αυτό το ιερό χώμα χτίζονται οι μπίζνες των φίλων του κάθε Παπανδρέου, που έκαναν την διαφθορά τρόπο ζωής ώστε να μοιράζουν το δηλητήριο τους από τον υπαλληλίσκο του γκισέ με το φακελλάκι εως τους φίλους και συγγενείς των ανώτατων αρχόντων.

Σήμερα που η σηπεδώνα ξεχειλίζει από τις κρατικές ρωγμές, προβάλλει επιτακτική η ανάγκη «να ξεφορτωθούμε το σάπιο κομμάτι» που όμως ως δια μαγείας θα βρεθεί κάποιος αριστοτέχνης ιδιώτης να το «θεραπεύσει» και να απολάβει τον κρυμμένο πλούτο.

Αφήσαμε την περιουσία του Ελληνικού λαού να λιμνάσει για να την εκποιήσουμε ως λασπόνερα.

Ισως και να μην υπάρχει άλλη λύση αφού όσοι είχαν την ευθύνη της προστασίας της, αγάπησαν περισσότερο το τομάρι τους, την κάστα τους, το βόλεμα τους από αυτό το αιματοβαμμένο χρυσάφι που κλήθησαν να φυλάξουν.

Ο αναξιοκράτης υπαλληλίσκος του βίσματος, αγάπησε το φακελάκι του.

Ο χρωματισμένος με εμπριμέ χρώμα προϊστάμενος, την δια φακέλου καριέρα του.

Ο αργόμισθος κομματικός συνδικαλιστής, τους κομματικούς βατσιμάνηδες και ευεργέτες του.

Ο κομματάρχης, το κόμμα και τον αρχηγό του.

Ο αρχηγός, την παρεΐτσα του, τους τραπεζίτες και τους εκδότες του. Αυτούς στους οποίους οφείλει πραγματικά την εκλογή του.

Εμείς όμως, η αθόρυβη πλειοψηφία, η ισχυρότερη δύναμη που κράτησε τον Ελληνισμό όρθιο στους αιώνες απέναντι σε κίβδηλους αφέντες και άνομες δυνάμεις, είμαστε αυτοί που θα πούμε την τελευταία λέξη. Αρκεί να προτάξουμε την Αγάπη για την αλήθεια μας, που δεν είναι άλλη από την πατρίδα. Γιατί η ιστορία διδάσκει: Όταν η πατρίδα πέφτει, πέφτουν και τα κεφάλια όσων φαντάζουν πανίσχυροι. Ατιμασμένα από τους ίδιους τους κατακτητές που υπηρέτησαν.

Έφτασε λοιπό η στιγμή να αποδείξουμε στους φορείς της λήθης, ότι δεν ξεχνάμε την μεγάλη μας Μητέρα. Αυτή που στοργικά μας προίκισε με το ομορφότερο παλάτι του κόσμου, την Ελλάδα, γεμάτο από τα πλουσιότερα αγαθά. Ηρωισμό, πολιτισμό, αξιοπρέπεια, Πίστη μα κυρίως Έρωτα για την ζωή και το δίκαιο.

Ας δώσουμε αμέριστα την αγάπη μας σε αυτό που υπήρχε, υπάρχει και πρέπει εμείς να διασφαλίσουμε ότι θα υπάρχει και για τα παιδιά μας. Την Ελλάδα μας.

Γιατί, ότι δεν αγαπούμε, παύει και να υπάρχει.


newsbomb.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

«Μην κατηγορείτε όλους τους Έλληνες, οι πολιτικοί τους έκαναν ηλιθιότητες»...


Με γλώσσα... ουδόλως διπλωματική σχολίασε την ελληνική κρίση ο πρόεδρος της Αυστρίας, Χάιντς Φίσερ: «Οι έλληνες πολιτικοί έχουν κάνει ηλιθιότητες» είπε...

Σε συνέντευξή που παραχώρησε στη δημόσια τηλεόραση της χώρας του, ο πρόεδρος της Αυστρίας χαρακτήρισε μεν σοβαρότατες τις ευθύνες του ελληνικού πολιτικού κόσμου, πρόσθεσε όμως ότι θα ήταν λάθος να «ενοχοποιηθούν«, να «καταδικαστούν», συλλήβδην, ως υπαίτιοι οι πολίτες της Ελλάδας.


iefimerida.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Δημοσίευμα "βόμβα" θέλει τη Γ. Αγγελοπούλου πίσω από την καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ


Μία πραγματική βόμβα έσκασε για τη Γιάννα Αγγελοπούλου, η οποία φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση χρηματοδότησης αμερικανικής εταιρείας πολιτικής επικοινωνίας, που να είχε αναλάβει την καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές.
Το θέμα παίρνει μείζονες διαστάσεις, όχι μόνο για τον ίδιο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για την ίδια την κα Αγγελοπούλου, η οποία φέρεται να βάφτηκε "κόκκινη" προκειμένου να πάρει την προσωπική της εκδίκηση απέναντι στο πολιτικό σύστημα, που δεν της έδωσε κι άλλους τίτλους και αξιώματα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Δημοκρατίας, που επικαλείται άρθρο της "Καθημερινής", ειδική ομάδα της εταιρείας συμβούλων Teneo, πρόεδρος της οποίας αναγράφεται ο στενότερος σύμβουλος του Μπιλ Κλίντον, ο 40χρονος σήμερα Ντάγκλας "Νταγκ" Μπαντ, προ εκλογών 17ης Ιουνίου, ήρθε στην Ελλάδα και προσέφερε τις υπηρεσίες της "σε αντισυστημικό κόμμα, το οποίο θέλει να μετακινηθεί περισσότερο προς το κέντρο του πολιτικού φάσματος, αλλά να το κάνει με τρόπο, για να μην τρομάξει την πελατεία του", όπως περιγράφεται περιφραστικά ο ΣΥΡΙΖΑ.
Σημειώνεται, ότι ο Μπαντ βρίσκεται από την ηλικία των 23 ετών στο  πλευρό του Κλίντον και είναι μέχρι σήμερα ο ιθύνων νους του οργανισμού Clinton Global Initiative, που ασχολείται με τις πολιτικές εξελίξεις διεθνώς και την ανάδειξη νέων, κατά τόπους φιλικών προς την υπερδύναμη ηγεσιών.
Κατά κάποιον τρόπο με την υπόθεση φέρεται, σύμφωνα με το δημοσίευμα, να συνδέεται και η κα Αγγελοπούλου, που "έφερε την εταιρεία στην Αθήνα".
"Δεν λυπάται τα χρήματα, γιατί διαθέτει πάρα πολλά", αναφέρει η εφημερίδα, κάνοντας λόγο για "τραγωδία εκδίκησης".



Το δημοσίευμα ήρθε να "κουμπώσει" στις συζητήσεις που προκάλεσε και η παρουσία του γιου της, Παναγιώτη, στην κεντρική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Ομόνοια.
Πιο συγκεκριμένα, ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος βρισκόταν κάτω από την εξέδρα όπου μιλούσε ο Αλέξης Τσίπρας , δίπλα στη σκηνή μαζί με τρεις φίλους του και μια νεαρή φίλη του.
Παρακολούθησε ολόκληρη την ομιλία του κ. Τσίπρα, ενώ δεν έκρυβε τον ενθουσιασμό του, ιδιαίτερα όταν στο τέλος της ομιλίας του ο κ. Τσίπρας παρουσίασε μέλη ξένων αριστερών οργανώσεων και κομμάτων και όταν αναφέρθηκε στο κίνημα "Occupy Wall Street".
Η ανάμειξη του ονόματος της κας Αγγελπούλου στη χρηματοδότηση του ΣΥΡΙΖΑ δίνει και μία νέα διάσταση, δεδομένου ότι συγκαταλέγεται μεταξύ των χρηματοδοτών του ιδρύματος Κλίντον και διατηρεί στενές οικογενειακές σχέσεις με τον πρώην πρόεδρό και τη σύζυγό του και νυν υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον.
Σημειώνεται, πως η Teneo σύμφωνα με τον εκτελεστικό διευθυντή της, Ντέκλαν Κέλι, διοικείται από ένα πρώην στέλεχος της CIA, το οποίο δεν κατονομάζει και  έχει γραφεία σε εννέα μεγαλουπόλεις και συγκεκριμένα, σε Ουάσιγκτον, Πεκίνο, Ντουμπάι, Ζυρίχη, Χονγκ Κονγκ, Λονδίνο, Δουβλίνο, Νέα Υόρκη, Σάο Πάολο.


news247.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Τι αλλάζει στα ειδικά μισθολόγια


Ερωτήματα για την τακτική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση στο θέμα των ειδικών μισθολογίων δημιούργησε η δήλωση που έκανε τη Δευτέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου ότι ειδικώς οι ένστολοι πλήττονται πολύ περισσότερο από άλλους κλάδους δημοσίων υπαλλήλων.

"Μπορούμε να δεσμευθούμε ότι καταβάλλεται κάθε προσπάθεια να μην υπάρξει άλλες θυσίες", τόνισε ο κ. Κεδίκογλου στο ερώτημα αν η κυβέρνηση θα κληθεί να υλοποιήσει τα ειδικά μισθολόγια και να περικόψει κατά συνέπεια τους μισθούς των δικαστικών, των ενστόλων, των πανεπιστημιακών και των γιατρών.

Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Σκάι, ο κ. Κεδίκογλου προσπάθησε να αποσυνδέσει τους ενστόλους από τις υπόλοιπες κατηγορίες εργαζομένων. "Ειδικά για τους ένστολους αυτό που κάνουμε είναι να χρησιμοποιήσουμε λιγο ποδοσφαιρική ορολογία", είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και εξήγησε ότι κατά την άποψή του "η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση".

"Προτιμάμε να κινηθούμε πιο επιθετικά στις αποκρατικοποιήσεις και στις διαρθρωτικές αλλαγές", τόνισε ο κ. Κεδίκογλου εξηγώντας ότι έτσι τα κυβερνητικά στελέχη θα επιχειρήσουν να βάλουν φρένο σε νέες μειώσεις μισθών.


Στην εξοικονόμηση 200 εκατ. ευρώ φέτος και 400 εκατ. ευρώ το 2013 από το «μαχαίρι» στα ειδικά μισθολόγια 200.000 ένστολων, γιατρών του ΕΣΥ, δικαστικών, αρχιερέων, πανεπιστημιακών και διπλωματικών υπαλλήλων, στοχεύει η τρόικα.

Δεν πρόκειται για ένα νέο μέτρο, καθώς οι περικοπές της τάξης του 12% στις αποδοχές από τον Ιούλιο, περιλαμβάνονται στο δεύτερο μνημόνιο.

Το μνημόνιο προβλέπει περικοπές 12% στις αποδοχές τους από τον Ιούλιο, με στόχο την εξοικονόμηση 200 εκατ. ευρώ φέτος και 400 εκατ. ευρώ το 2013.

Αν η κυβέρνηση αποφασίσει ότι δεν θέλει να υλοποιήσει τις προγραμματισμένες περικοπές στις αποδοχές 200.000 υπαλλήλων των λεγόμενων ειδικών μισθολογίων, θα πρέπει να βρει άμεσα ισοδύναμα μέτρα 600 εκατ. ευρώ.

Το μήνυμα της τρόικας ήταν σαφές: δεν συζητάμε αλλαγές αν δεν δούμε σαφή «δείγματα γραφής» όχι μόνο στις αποκρατικοποιήσεις αλλά και στο μέτωπο της δημοσιονομικής προσαρμογής, μην περιμένετε δόση αν δεν υπάρξει θετική αξιολόγηση του προγράμματος.

Οι περικοπές προβλέπουν την κατάργηση δεκάδων επιδομάτων, την αναπροσαρμογή των βασικών μισθών και τη σύνδεση μισθού με τη βαθμολογική κατάταξη των υπαλλήλων, έτσι όπως εφαρμόστηκαν στο ενιαίο μισθολόγιο για τον «στενό» δημόσιο τομέα.

Οι μειώσεις δε θα έχουν οριζόντιο χαρακτήρα καθώς σύμφωνα με πληροφορίες θα προστατευτούν οι χαμηλόμισθοι υπάλληλοι των ειδικών μισθολογίων.


protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ιος του Δυτικού Νείλου και Ελονοσία: Πότε τα τσιμπήματα των κουνουπιών γίνονται επικίνδυνα


Τόσο ο Ιός του Δυτικού Νειλου όσο και η ελονοσία μπορούν να μεταδοθούν με μετάγγιση αίματος. Ποιά είναι τα συμπτώματα; Ο λοιμωξιολόγος του ΚΕΕΛΠΝΟ Σωτήρης Τσιόδρας εξηγεί ποια μέτρα αυτοπροστασίας πρέπει να λαμβάνουμε και πότε τα τσιμπήματα των κουνουπιών μπορούν να γίνουν επικίνδυνα.

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές μετά και το πρώτο κρούσμα του Ιού του Δυτικού Νείλου στον αστικό ιστό της πόλης των Αθηνών. Η 67χρονη γυναίκα από το Παλαιό Φάληρο που προσβήθηκε από τον ιό και παρουσίασε συμπτώματα μηνιγγίτιδας νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στον Ερυθρό Σταυρό. Πονοκέφαλο στις αρχές προκαλούν και τα δύο κρούσματα ελονοσίας στην Αττική που επίσης προκλήθηκαν από τσιμπήματα κουνουπιών.

Οπως δήλωσε στο Νewsit o λοιμωξιολόγος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σωτήρης Τσιόδρας "έχουμε το πρώτο κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου στην πατρίδα μας φέτος σε μια ηλικιωμένη γυναίκα 67 ετών από το Παλαιό Φάληρο. Παρουσιάστηκε στο νοσοκομείο με εικόνα μηνυγγίτιδας η οποία είναι η σοβαρή μορφή της νόσου που παρατηρείται σε λιγότερο από 1% στα άτομα που έχουν προσβηθεί. Ευτυχώς η νόσος είναι πολύ ήπια, δηλαδή στο 80%, 4 στα 5 άτομα που μολύνονται δεν εκδηλώνουν κανένα σύμπτωμα ενώ οι υπόλοιποι παρουσιάζουν συμπτώματα σαν να έχουν ένα ήπιο κρύωμα.
Τα άτομα που κινδυνεύουν περισσότερο από τον ιό είναι οι ηλικιωμένοι και τα ατομα που έχουν πρόβλημα με το ανοσοποιητικό τους σύστημα.

ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ:

- Πονοκέφαλος
- Υψηλός πυρετός
- Δυσκαμψία στον αυχένα
- Αστάθεια και αποπροσανατολισμός, δηλαδή διαταραχή στην επικοινωνία.
- Σε σπάνιες περιπτώσεις σπασμοί και κώμα.
Τα συμπτώματα μεσολαβούν συνήθως μεταξύ 2 και 10 ημερών από το τσίμπημα του κουνουπιού και διαρκούν λίγες μέρες. Αυτά τα συμπτώματα πρέπει να οδηγήσουν τα άτομα στο νοσοκομείο για υποστηρικτική θεραπεία.

Θα πρέπει να πούμε οτι επειδη το κρούσμα εκδηλώθηκε στο αστικό ιστό της Αθήνας που είναι πιο δύσκολο να γίνουν εκταταμένες κωνοκτονίες όπως στον Μαραθώνα για παράδειγμα που είχαμε κρουσματα πέρυσι, έχουν μεγάλη σημασία τα ατομικά προσωπικά μέτρα προστασίας.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ:

- Χρήση εντομοαπωθητικών στο ακάλυπτο δέρμα αλλά και πάνω από τα ρούχα, τα οποία πρέπει να επαλείφονται μετά τα αντιηλιακά
- Να χρησιμοποιείται τις σίτες στα παράθυρα για να κρατάτε έξω από το σπίτι τα κουνούπια
- Για τα μικρά παιδάκια πρέπει να χρησιμοποιούνται κουνουπιέρες
- Να απομακρύνετε το στάσιμο νερό από λεκάνες, βάζα και γλάστες γιατί στα λιμνάζοντα νερά τα κουνούπια εναποθέτουν τα αυγά τους και βοηθούν στον πολλαπλασιασμό τους.
- Η χρήση ανεμιστήρα και κλιματιστικού βοηθά γιατί ο δροσερός αέρας μειώνει τη δραστηριότητα των κουνουπιών
- Ο λαμπτήρας κίτρινου χρώματος στον φωτισμό του εξωτερικού χώρου προσελκύει λιγότερο τα κουνούπια.
- Ψεκάζετε με εντομοκτόνα τα οποία προσβάλλουν το νευρικο σύστημα των κουνουπιών και τα αποπροσανατολίζουν.
- Προστατευθείτε κυρίως τις ώρες από το σούρουπο μέχρι το χάραμα με ρουχα που καλύπτουν μεγάλο μέρος του σώματος, δηλαδή φοράτε ανοιχτόχρωμα και φαρδιά ρούχα με μακριά μανίκια και παντελόνια.
- Τα συχνά ντους βοηθούν να μην υπάρχει έντονη εφίδρωση του σώματος που προσελκύει τα κουνούπια.

Η ΝΟΣΟΣ ΔΕ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟ

Η νόσος μεταφέρεται με τον εξής τρόπο. Το κουνούπι τσιμπάει το πουλί που είναι μολυσμένο και το μεταφέρει στον άνθρωπο ή σε άλλο θηλαστικό, για παράδειγμα τα άλογα έχουν πιθανότητες να κολλήσουν. Χρειάζεται προσοχή να μην προκληθεί πανικός. Δεν είναι μια νόσος που μεταφέρεται από άνθρωπο σε άνθρωπο όπως η γρίπη με την επαφή ή με την αναπνοή.

ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΕΛΟΝΟΣΙΑ

Η ελονοσία έχει τα ίδια συμπτώματα με εκείνα της νόσου από τον ιό του Δυτικού Νείλου αλλά προκαλείται από τα τσιμπηματα ανωφελών κουνουπιών ενώ ο ιός του Δυτικού Νείλου μεταφέρεται με τα κοινά κουνούπια. Στο Μαραθώνα για παράδειγμα υπάρχουν τέτοια κουνούπια ενώ πέρυσι είχαμε και μια μικρή επιδημία σε μια περιοχή της Λακωνίας. Εκεί έχει μεγάλη σημασία εκτός από τα δείγματα του κουνουπιού να βρει κανείς και τους "φορείς" όπως ονομάζονται που είναι συνήθως μετανάστες και έχουν μικρή παρασιτιμία, δηλαδή κυκλοφορεί το παράσιτο της ελονοσίας σε μικρές ποσότητες στον οργανισμό τους αλλά δεν έχουν συμπτώματα, έχουν αναπτύξει κατά κάποιο τρόπο αντοχή, δηλαδή συμβιούν με το παράσιτο. Στα άτομα λοιπόν αυτά πρέπει να δοθεί θεραπεία ώστε να μην τους τσιμπήσει το κουνούπι και μετά τσιμπήσει κάποιον Ελληνα κάτοικοι και τον μολύνει. Εχει γίνει μια μεγάλη προσπάθεια, βρήκαμε ασυμπτωματικά περιστατικά που θεραπεύσαμε και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε και τώρα στον Μαραθώνα.

Η ελονοσία είναι πιο σοβαρή περίπτωση αλλά ευτυχώς και εδώ υπάρχει πιο ήπια μορφή της νόσου, δεν είναι η κακοήθης μορφή που υπάρχει στην Αφρική και ονομάζεται πλασμώδης οβίδα.

ΕΛΟΝΟΣΙΑ ΚΑΙ ΙΟΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΝΕΙΛΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΔΟΘΟΥΝ ΜΕ ΜΕΤΑΓΓΙΣΗ ΑΙΜΑΤΟΣ

"Και η νοσος του ιού του Δυτικού Νείλου και η ελονοσία μπορούν να μεταδοθούν με μετάγγιση του αίματος γι΄αυτό και λαμβάνονται εξαιρετικά μέτρα από την Εθνική Επιτροπή Αιμοδοσίας και δε συντρέχει λόγος ανησυχίας" είπε τέλος ο κύριος Τσιοδρας.


newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Λιγότεροι από 4 εκατ. πολίτες εργάζονται στη χώρα!

Η κάμψη της απασχόλησης συνεχίζεται με ένταση και το 2012.


Σημαντική μείωση παρουσίασε στο τελευταίο τρίμηνο του 2011 ο αριθμός των απασχολούμενων, που έπεσε για πρώτη φορά σε διάστημα δέκα ετών, κάτω από τα 4 εκατομμύρια, σύμφωνα με νέα μελέτη απασχόλησης της Icap Group.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Έρευνας Εργατικού Δυναμικού της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, ο μέσος αριθμός των απασχολουμένων μειώθηκε κατά 6,8% (298 χιλ. άτομα) το 2011, σε σχέση με το 2010.

Η κάμψη της απασχόλησης συνεχίζεται και το 2012, αφού ο αριθμός των απασχολουμένων κατά το α’ τρίμηνο του έτους μειώθηκε σε 3.837,9 χιλ., που συνεπάγεται ότι σε ένα χρόνο υπήρξε απώλεια 356,5 χιλ. θέσεων εργασίας, ενώ στη διετία 2010-2012 (α’ τρίμηνο) η μείωση των θέσεων εργασίας διαμορφώθηκε σε 587,7 χιλ.

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί και το γεγονός της διεύρυνσης της ομάδας των μακροχρόνια ανέργων (δηλαδή όσοι αναζητούν εργασία πάνω από 12 μήνες), γεγονός που καταδεικνύει ότι η οικονομική κρίση καθιστά ολοένα δυσκολότερη τη μετάβαση από την ανεργία στην αγορά εργασίας. Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία (Α΄ Τρίμηνο του 2012), από το σύνολο των ανέργων το 56,5% (632,5 χιλ.) είναι μακροχρόνια άνεργοι, ενώ το 23,8% είναι νέοι άνεργοι, δηλαδή εισέρχονται για πρώτη φορά στην αγορά εργασίας αναζητώντας απασχόληση.


epikaira.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Οι χρεωμένοι Έλληνες, η χαμένη υπερηφάνεια και η πικρία για τους Ολυμπιακούς


Το όνειρο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 έχει μετατραπεί σε εφιάλτη που στοίχειωσε την Ελλάδα, με το αίσθημα της εθνικής περηφάνιας να έχει δώσει τη σκυτάλη στη λύπη.
Με τη χώρα να βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα από την οικονομική κρίση που πλήττει την Ευρώπη, το περιοδικό Time εξετάζει το ερώτημα αν τελικά "άξιζε" η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων στη γενέτειρά τους.

Το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων και οι ακριβές εγκαταστάσεις που έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους δεν είναι η πρώτη φορά που αμφισβητούνται ανοιχτά και ιδιαίτερα σε μια περίοδο που η χώρα βρίσκεται στο χείλος της οικονομικής καταστροφής.

Τα σχέδια μετατροπής του Ολυμπιακού Συγκροτήματος Ελληνικού στο μεγαλύτερο μητροπολιτικό πάρκο της Ευρώπης έμειναν απλά... σχέδια.

Η γραφειοκρατία που αποτελεί τροχοπέδη στην ανάπτυξη, όπως σημειώνει το περιοδικό, άφησε το Ολυμπιακό Συγκρότημα έρημο, με τους περισσότερους Έλληνες να φέρνουν στη μνήμη τους τους Αγώνες με λύπη παρά με υπερηφάνεια.
"Νιώσαμε όμορφα εκείνη την εποχή επειδή βρεθήκαμε στο επίκεντρο και είχαμε τη δυνατότητα να δείξουμε τη χώρα μας", σημειώνει ο γυμναστής Χρήστος Λιμπανοβνός της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας.

Είναι δύσκολο, συμπληρώνει, να μην σκεφτεί κάποιος ότι ίσως και να μην άξιζε, αναλογιζόμενος το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων και τη σημερινή κατάσταση της χώρας.
Το περιοδικό επισημαίνει πως η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων δεν έφερε τη χώρα στο οικονομικό χάος που βρίσκεται σήμερα, σημειώνοντας πως η Ελλάδα έχει χρόνια συστημικά προβλήματα με την παραγωγικότητα, το δημόσιο χρέος και τη διαφθορά.
Η Ολυμπιάδα του 2004, συνεχίζει, αποτέλεσε έναν μικρόκοσμο της ελληνικής οικονομικής δυσλειτουργίας με τις λάθος εκτιμήσεις προϋπολογισμού του κόστους, τον κακό σχεδιασμό και την οικονομική κακοδιαχείριση.

"Αν κοιτάξετε τα λάθη που έκαναν κατά την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων, θα μπορούσατε να πείτε ότι παρόμοια λάθη οδήγησαν την Ελλάδα στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα", σημειώνει ο Mark Spiegel που εργάζεται για τη Federal Reserve Bank στο Σαν Φρανσίσκο.
Ο Andrew Rose, καθηγητής Οικονομικών στο πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια, σημειώνει ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες προσέθεσαν ένα ακόμα οικονομικό βάρος για την Ελλάδα.
Στον αντίποδα υπάρχουν οι φωνές που επισημαίνουν ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες φέρνουν στις χώρες που τους φιλοξενούν πολυπόθητα έργα υποδομής.

"Λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων έχουμε το μετρό, καινούριο αεροδρόμιο και νέους δρόμους", σημειώνει ο Ισίδωρος Κούβελος από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. "Φυσικά υπάρχουν γήπεδα σε αδράνεια, αλλά δεν είναι αυτή όλη η ιστορία", συμπληρώνει.
Οκτώ χρόνια μετά και με το ελληνικό όνειρο να έχει τελειώσει, το μέλλον της Ελλάδας παραμένει αβέβαιο, με τις όποιες προσπάθειες για ανάκαμψη να πέφτουν στο κενό...


news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Πόσο χρόνο έχουν Ελλάδα και Ισπανία; - Πιέσεις και εκβιασμοί στο παρασκήνιο λίγο πριν το κρίσιμο Eurogroup - Το ευρώ καταποντίζεται

 


Η πιο δύσκολη αποστολή Στουρνάρα απόψε απέναντι στο Eurogroup
- Νοβότνι: Δώστε κι άλλο χρόνο στην Ελλάδα
- Θα δώσουν ένα χρόνο παράταση στην Ισπανία για να μειώσει τα ελλείμματά της
- Πάνω από 7% για το ισπανικό δεκαετές ομόλογο!
- Το ευρώ παραλίγο να πέσει κάτω απο το 1,22
Το σημερινό Eurogroup κανείς δεν γνωρίζει με βεβαιότητα γιατί γίνεται. Η έλλειψη σοβαρότητας και αποφασιστικότητας εκ μέρους των χωρών της ευρωζώνης και ειδικά εκείνων που θεωρούνται οι πιο εύρωστες οικονομικά, είναι για ακόμα μια φορά εμφανής, αφού το ευρώ καταποντίζεται και εκείνοι περι αλλού τυρβάζουν...

Σήμερα η ισοτιμία του ευρώ υποχώρησε έως και τα 1,2225 δολάρια τις πρώτες πρωινές ώρες στην ασιατική αγορά, ενώ στη συνέχεια ανέκαμψε και λίγο πριν το μεσημέρι βρισκόταν στα 1,22850 δολάρια.


Επίσης, η ανησυχία για τη δημοσιονομική κατάσταση της Ισπανίας οδήγησε σε άνοδο της απόδοσης των 10ετών ομολόγων της κατά 5 μονάδες βάσης στο 7%!


Η αυστηρότητα εκ μέρους των εταίρων τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ισπανία θεωρείται δεδομένη, άλλωστε οι ίδιοι οι τροικανοί είπαν στον κ.Στουρνάρα ότι τον περιμένει ένα δύσκολο απόγευμα στις Βρυξέλλες.

Η έκθεση που θα τον συνοδεύει θα δείχνει μικρή πρόοδο εκ μέρους της Ελλάδας στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, αλλά θα ληφθεί άραγε υπόψιν ότι η χώρα αυτή, μόλις βγήκε από 2 εκλογικές αναμετρήσεις;

Νωρίς το μεσημέρι το πρακτορείο DJ, μετέδωσε ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ αναμένεται να δώσουν επιπλέον έναν χρόνο στην Ισπανία για να μειώσει το έλλειμμά της. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα. Έχουν ετοιμάσει και προσχέδιο.


Ανησυχώ για την Ελλάδα


Περισσότερος χρόνος ζήτησε να δοθεί στην Ελλάδα και ο διοικητής της Αυστριακής Κεντρικής Τράπεζας και μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Έβαλντ Νοβότνι.


Παραπέμποντας στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η Ελλάδα και επισημαίνοντας τη στασιμότητα που παρατηρείται, ο κ. Νοβότνι εξέφρασε, συγχρόνως, την ελπίδα πως στη σημερινή και αυριανή σύνοδο του Συμβουλίου υπουργών Οικονομικών, θα επιτευχθεί μια γρήγορη επανεκκίνηση της διαδικασίας του διαλόγου.


Ο ίδιος υπενθύμισε πως τα περιθώρια χρόνου για την Ελλάδα δεν είναι απεριόριστα και πως η χώρα έχει μεγάλες οικονομικές ανάγκες, που μπορούν να καλυφθούν μόνο με βοήθεια από έξω. Εξέφρασε, τέλος, την ελπίδα ότι θα υπάρξει, τώρα, ένας ανάλογα εποικοδομητικός διάλογος με την τρόικα.


Τι θα ζητήσει το Eurogroup από την Ελλάδα


* Νόμος για την μείωση κατά 12% κατά μέσο όρο (μπορεί και κατά 15% σύμφωνα με πληροφορίες) στα «ειδικά μισθολόγια» του δημοσίου τομέα, η οποία θα εφαρμοσθεί αναδρομικά από την 1η Ιουλίου με στόχο μείωση της δαπάνης κατά 205 εκατ.ευρώ.


• Προετοιμασία του μεσοπρόθεσμου 2013-2016 των 12 δισ. ευρώ με παρεμβάσεις στις δαπάνες κάθε είδους.


• Νέα μείωση των φαρμακευτικών δαπανών και της λειτουργικής δαπάνης των νοσοκομείων.


• Παρεμβάσεις στα επιδόματα προνοίας.


• Ολοκλήρωση ανακεφαλαιοποίησης τραπεζών.


• Παρεμβάσεις στις αποκρατικοποιήσεις με αλλαγή του νόμου περί Στρατηγικών Εταιριών, εκκαθάριση των θεμάτων κρατικής ενίσχυσης, απογραφή των κρατικών ακινήτων και ΔΕΚΟ, αποσαφήνιση του καθεστώτος χρήσεως γης, δημιουργία ρυθμιστικών αρχών κλπ.


• Ανακοίνωση και ψήφιση του φορολογικού νόμου για την απλοποίηση του συστήματος, την εξάλειψη των απαλλαγών και των προνομιακών καθεστώτων. Αναθεώρηση των αντικειμενικών αξιών για να ευθυγραμμιστούν με τις τιμές της αγοράς.


• Στον ΕΟΠΥΥ μείωση των συμβάσεων με ιδιώτες ιατρούς.

Πηγή ΝEwsit
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Υφ. Εργασίας Ν.Νικολόπουλος: Παραιτούμαι γιατί η κυβέρνηση δεν επαναδιαπραγματεύεται το Μνημόνιο

 

"Η επαναδιαπραγμάτευση έπρεπε να είχε τεθεί από την πρώτη στιγμη"
- Η παραίτηση υποβλήθηκε το βράδυ μετά την ψήφο εμπιστοσύνης
- Όλη η επιστολή παραίτησης - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Η παραίτηση του υφυπουργού Εργασίας Νίκου Νικολόπουλου έγινε γνωστή λίγο πριν τις 14.00 το μεσημέρι.
Σύμφωνα με πληροφορίες, υποβλήθηκε χθες λίγο μετά την εξασφάλιση της ψήφου εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση.
Ο κ.Νικολόπουλος διαφώνησε με την τακτική που ακολούθησε η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή που άρχισαν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα.
Όπως λέες στην επιστολή του προς τον πρωθυπουργό. μόνη αιτία της παραίτησής του είναι η προσωπική του πεποίθηση πως το ζητημα της επαναδιαπραγμάτευσης αλλα και της αποκατάστασης αδικιών σε μισθούς, συντάξεις και προνοιακά θέματα έπρεπε να είχε τεθεί στην τρόικα από την αρχή.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ
«Αμέσως μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, με επιστολή που παρέδωσα στον Πρωθυπουργό, κ. Αντώνη Σαμαρά, υπέβαλλα την παραίτησή μου από την θέση του Υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.
Ξεκαθαρίζω, ότι μόνη αιτία της παραιτήσεώς μου είναι η προσωπική μου πεποίθηση πως το ζήτημα της επαναδιαπραγμάτευσης με την Τρόικα και η διόρθωση των σημαντικών στρεβλώσεων στα εργασιακά, συνταξιοδοτικά, ασφαλιστικά και προνοιακά ζητήματα, θα έπρεπε να έχουν τεθεί εμφατικά στο τραπέζι των συζητήσεων από την αρχή.
Εύχομαι να κάνω λάθος.
Ωστόσο, επειδή προσωπικά μου είναι αδύνατο, να αισθάνομαι ανακόλουθος με τα πιστεύω μου και σε όσα διεκήρυττα ως Τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ., προτίμησα να αποχωρήσω από την κυβέρνηση, μη θέλοντας να της δημιουργώ εγγενή προβλήματα από την αρχή κιόλας του βίου της.
Άπαντες γνωρίζουν πως ουδέποτε αρνήθηκα τις δύσκολες μάχες, αλλά και ουδέποτε έβαλα οποιαδήποτε «καρέκλα» πάνω από την απαράβατη αρχή μου ότι ο πολιτικός οφείλει να υπηρετεί το εθνικό συμφέρον με οποιοδήποτε προσωπικό ή άλλο κόστος, τολμώντας πάντοτε να έχει το θάρρος της γνώμης του. Αυτό άλλωστε προσπαθώ να κάνω σε όλη ,την άνω των 20 ετών, κοινοβουλευτική μου διαδρομή.
Άπαντες γνωρίζουν επίσης ότι και στον πρόσφατο προεκλογικό αγώνα, είχα ως κεντρικό σύνθημα το «εδώ στα δύσκολα».
Το επαναλαμβάνω και σήμερα.
Παραμένω στη Νέα Δημοκρατία, απλός στρατιώτης του πατριωτικού μου καθήκοντος και συνεχίζω να στηρίζω την κυβέρνηση και προσωπικά τον Πρωθυπουργό, εδώ στα δύσκολα.
Ευχαριστώ από καρδιάς τα στελέχη του Υπουργείου Εργασίας καθώς και τους Γενικούς και Ειδικούς Γραμματείς για την σύντομη αλλά γόνιμη συνεργασία μας.
Μα πάνω από όλους τιμώ και ευχαριστώ τον Αντώνη Σαμαρά, για την τιμή που μου έκανε να με εντάξει στο κυβερνητικό σχήμα και του εύχομαι να μας κάνει όλους περήφανους.
Αυτό θέλω, αυτό περιμένω, σε αυτό ελπίζω, γι’ αυτό αγωνίζομαι

Πηγή newsit
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...