Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Σχεδόν ένας στους δύο νέους είναι πλέον άνεργος !


Στο 17,5% σκαρφάλωσε το ποσοστό ανεργίας στη χώρα μας φέτος τον Σεπτέμβριο, περίπου πέντε...
 
μονάδες υψηλότερα από τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι (12,6%) και περίπου μια μονάδα χαμηλότερα από τον Αύγουστο φέτος (18,4%).


Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), οι άνεργοι ανήλθαν σε 857.656 άτομα και αυξήθηκαν κατά 229.941 άτομα σε σχέση με τον Σεπτέμβριο 2010, ενώ μειώθηκαν κατά 50.297 άτομα σε σχέση με τον Αύγουστο 2011. Σχεδόν ένας στους δύο νέους είναι πλέον άνεργος, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός υπερβαίνει τον αριθμό των απασχολουμένων κατά περίπου 400.000 άτομα.


Ειδικότερα, ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 4.440.050 άτομα και αυξήθηκε κατά 120.120 άτομα, σε σχέση με τον Σεπτέμβριο 2010 και κατά 36.547 άτομα σε σχέση με τον Αύγουστο 2011. Το σύνολο των απασχολουμένων εκτιμάται ότι ανήλθε σε 4.051.109 άτομα, μειωμένο κατά 315.386 άτομα σε σχέση με τον Σεπτέμβριο πέρυσι  και αυξημενο κατά 16.572 άτομα σε σχέση με τον Αύγουστο φέτος.


Ηλικιακά, η ανεργία πλήττει κυρίως τα άτομα 15- 24 ετών (46,4% τον Σεπτέμβριο εφέτος από 33,6% τον Σεπτέμβριο 2010). Ακολουθούν, οι ηλικίες 25- 34 ετών (24,5% από 17,8%), 35- 44 ετών (14,5% από 10%) και 45- 54 ετών (12% από 8%). Η ανεργία παραμένει "γένους θηλυκού", καθώς στις γυναίκες φτάνει στο 21% (από 16,7% τον Σεπτέμβριο πέρυσι) και στους άνδρες στο 14,9% (από 9,6%).


Σε επίπεδο περιφερειών της χώρας, στην "πρώτη πεντάδα" περιλαμβάνονται οι περιφέρειες της Δυτικής Μακεδονίας (24,2% τον Σεπτέμβριο 2011 από 16,3% τον Σεπτέμβριο 2010), της Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης (20% από 12,9%), της Ηπείρου (18,7% από 12,8%), της Θεσσαλίας (18,4% από 13,7%) και της Δυτικής Ελλάδας (18,3% από 13,1%). Στην Αττική, όπου διαμένουν τα περίπου 2/3 του πληθυσμού της χώρας, η ανεργία "εκτοξεύθηκε" στο 18,1% από 12,6% έναν χρόνο πριν. Στον αντίποδα, μείωση της ανεργίας καταγράφηκε στα Ιόνια Νησιά (6,9% από 10,3%).


epikaira.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ανίκανες για μεταρρυθμίσεις οι ελληνικές κυβερνήσεις


Δομικές αδυναμίες και ανικανότητες καταλογίζει στην ελληνική κυβέρνηση και στη δημόσια διοίκηση ο Οργανισμός για την Οικονομική Συνεργασία και την Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ), σε μια προσπάθειά του να εξηγήσει το λόγο για τον οποίο η χώρα δυσκολεύεται τόσο πολύ να προωθήσει τις "μεγάλες μεταρρυθμίσεις", που θεωρούνται απαραίτητες για να συγχρονίσει το βήμα της με τις άλλες ευρωπαϊκές οικονομίες και κοινωνίες.
Οι εκτιμήσεις του διεθνούς Οργανισμού δεν αφορούν βεβαίως την παρούσα κυβέρνηση συνεργασίας υπό τον Λουκά Παπαδήμο, αλλά τις μονοκομματικές κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων.
Ο ΟΟΣΑ αποπειράται να εξηγήσει γιατί η Ελλάδα σύρθηκε στο χείλος του γκρεμού και οι Έλληνες πολίτες στην απόγνωση.
"Οι ελληνικές κυβερνήσεις των τελευταίων ετών δεν είχαν ούτε την ικανότητα ούτε τη γνώση να εφαρμόσουν ένα πρόγραμμα εκτεταμένων μεταρρυθμίσεων", αναφέρεται μεταξύ άλλων στην έκθεση - καταπέλτη για τους Έλληνες πολιτικούς.
Μόλις δυο φορές το χρόνο...
Επικαλούμενη μελέτη που διενήργησε ο ΟΟΣΑ στην Αθήνα, η γερμανική εφημερίδα "Die Welt" αναφέρει ότι στα ελληνικά υπουργεία υπάρχει έλλειψη συστημάτων καταγραφής και επεξεργασίας δεδομένων και συστημάτων αρχειοθέτησης.
"Ο Έλληνας υπουργός συναντά τα ανώτατα στελέχη του υπουργείου του μόνο δύο φορές ετησίως, ενώ στη Βρετανία ή στη Γαλλία ανάλογες συναντήσεις λαμβάνουν χώρα κάθε εβδομάδα.
Επίσης τα υψηλόβαθμα στελέχη έχουν ελάχιστες επαφές με τους συναδέλφους τους σε άλλες υπηρεσίες του υπουργείου ή ακόμη και με στελέχη που εργάζονται στο ίδιο γραφείο μ' αυτά", αναφέρει η έκθεση.
Λείπουν η κουλτούρα και τα εργαλεία
Και συνεχίζει: "Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν κεντρικές βάσεις δεδομένων στοιχείων, αλλά και όταν με κάποιον τρόπο κάποια δεδομένα είναι διαθέσιμα, δεν υπάρχει η δυνατότητα να γίνει επεξεργασία των πληροφοριών που προκύπτουν από τα δεδομένα αυτά", σημειώνει η εφημερίδα, επικαλούμενη δηλώσεις της επικεφαλής του Τομέα Αποτίμησης Κυβερνήσεων του ΟΟΣΑ, Κάρολιν Βάρλεϊ.
"Τα 14 ελληνικά υπουργεία της ελληνικής κυβέρνησης στερούνται βάσεων δεδομένων, γνώσης για να επεξεργαστούν τα δεδομένα αυτά, οργάνωσης για να εκμεταλλευθούν τα ευρήματα από την επεξεργασία των δεδομένων, ενώ στερούνται και από την απαραίτητη μεταξύ τους συνεργασία", εκτιμά η αξιωματούχος.
Η Βάρλεϊ υποστηρίζει ότι "η ελληνική διοίκηση δεν παράγει έργο και εξ αιτίας της αδυναμίας της αυτής δεν επιτρέπει στην Ελλάδα να προωθήσει διαρθρωτικές αλλαγές".
Όπως αναφέρει στη γερμανική εφημερίδα, "η Κεντρική Διοίκηση δεν διαθέτει τα πρακτικά εργαλεία, την κουλτούρα και την ικανότητα να σχεδιάσει, να εκτελέσει και να ελέγξει την εφαρμογή παραγωγικών πολιτικών".


news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Δημοσιεύτηκε η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την αξιοποίηση του Ελληνικού

Tην έναρξη του διαγωνισμού για την απόκτηση της πλειοψηφίας του μετοχικού κεφαλαίου της Ελληνικό ΑΕ., ανακοίνωσε την Πέμπτη το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η Ελληνικό ΑΕ, θα επιδιώξει την αξιοποίηση της έκτασης 6,2 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων του Ελληνικού, μέσα από το επιχειρηματικό σχέδιο που θα καταθέσει ο επιλεγμένος επενδυτής και θα περιλαμβάνει την έκταση του παλαιού αεροδρομίου Αθηνών, ανεκμετάλλευτες εκτάσεις γης και ένα παραθαλάσσιο μέτωπο μήκους 3,5 χιλιομέτρων.


 συνολική έκταση βρίσκεται στην ευρύτερη μητροπολιτική περιοχή της Αττικής, κοντά στο κέντρο της Αθήνας, με άμεση πρόσβαση στα ελληνικά νησιά και σε κοντινή απόσταση με το αεροπλάνο από άλλους προορισμούς στην Ευρώπη και στην Μέση Ανατολή» σημειώνει η ανακοίνωση, ενώ σύμφωνα με το Ταμείο, στόχος της διαδικασίας είναι η πλήρης αναμόρφωση της συνολικής έκτασης.

Η ανακοίνωση επισημαίνει ότι το Ελληνικό είναι ένα από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά έργα αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη, τρεις φορές μεγαλύτερο σε έκταση από το μέγεθος του Μονακό, δύο φορές μεγαλύτερο από το Hyde Park του Λονδίνου και διπλάσιο από το Central Park της Νέας Υόρκης.
Στην πρώτη φάση της διαδικασίας, οι υποψήφιοι επενδυτές θα κληθούν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους και να αποδείξουν ότι πληρούν τα κριτήρια οικονομικής βαρύτητας και αξιοπιστίας, προκειμένου να επιλεγούν για το επόμενο στάδιο.
Οι αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος πρέπει να υποβληθούν το αργότερο μέχρι την 17.00 ώρα Ελλάδος στις 30 Μαρτίου 2012.
Οι υποψήφιοι επενδυτές, που πληρούν τα κριτήρια της πρώτης φάσης, θα κληθούν να συμμετάσχουν στο δεύτερο στάδιο του διαγωνισμού, στο τέλος του οποίου θα πρέπει να υποβάλουν δεσμευτικές οικονομικές προσφορές, μαζί με το επιχειρηματικό τους σχέδιο και τις δυνατότητες χρηματοδότησης της επενδυτικής πρότασης.
Οι υποψήφιοι επενδυτές μπορούν να συμμετάσχουν μεμονωμένα ή μέσω συμπράξεων/ κοινοπραξιών. Ο προτιμώμενος επενδυτής είναι πιθανόν να ανακοινωθεί κατά το τέλος του 2012.
Ως χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου για το διαγωνισμό ενεργούν η Citigroup Global Markets και η Τράπεζα Πειραιώς.
Περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό θα διατίθενται από την 8η Δεκεμβρίου στην ιστοσελίδα www.hradf.com στην κατηγορία «Πρόσκληση υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος».
«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που μετά από τόσα χρόνια ξεκινά η διαδικασία για ένα ελκυστικό και στρατηγικής σημασίας περιουσιακό στοιχείο της χώρας μας. Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να αναπτυχθεί ένας προορισμός παγκοσμίου επιπέδου, που θα ωφελήσει την Αθήνα, την Ελλάδα και την Ανατολική Μεσόγειο. Αναμένουμε ότι θα υπάρξει ισχυρό διεθνές ενδιαφέρον για αυτή τη διαδικασία και η επένδυση θα αποτελέσει ένεση ανάπτυξης για την Ελληνική οικονομία», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου, Κώστας Μητρόπουλος.
Κόντρα για την αμοιβή του Αθεμπίγιο
Εν τω μεταξύ, κόντρα ξέσπασε μεταξύ του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γ. Παπακωνσταντίνου, και της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή το κόστος της μελέτης αξιοποίησης του Ελληνικού την οποία είχε αναλάβει ο Ισπανός αρχιτέκτονας Χοσέ Αθεμπίγιο.
Ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, έκανε λόγο για ομολογία αδιαφανών μεθοδεύσεων και ψευδολογιών κατά τα δύο χρόνια διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.
«Ο κ. Παπακωνσταντίνου, μετά από πολύμηνη σιωπή, ομολόγησε χθες ότι ο "άμισθος σύμβουλος" του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, Ισπανός αρχιτέκτονας Χοσέ Αθεμπίγιο πήρε μόνο για τις συμβουλές στην αξιοποίηση του Ελληνικού ποσό 180 χιλιάδων ευρώ. Αξιοποίηση, βέβαια, ούτε έγινε, ούτε δρομολογήθηκε» σημείωσε ο κ. Μιχελάκης.
Υπενθύμισε ακόμη ότι από τις 4 Μαΐου, η Νέα Δημοκρατία καλούσε την κυβέρνηση να απαντήσει αν ο κ. Αθεμπίγιο αμείβεται από την κυβέρνηση και ποια είναι η αμοιβή του. «Χρειάστηκαν επτά μήνες για να πουν ένα μικρό κομμάτι της αλήθειας. Διότι, προφανώς, είναι πολλά εκείνα που εξακολουθούν ακόμη να κρύβουν» κατέληξε στη δήλωσή του ο εκπρόσωπος της ΝΔ.
Απαντώντας το ΥΠΕΚΑ χαρακτηρίζει απολύτως εύλογο το ποσό της αμοιβής του κ. Αθεμπίγιο και της ομάδας του για τη μελέτη που ανέλαβαν να εκπονήσουν.
«Είναι τουλάχιστον αστεία όσα ισχυρίζεται ο κ. Μιχελάκης για τον γνωστό και διεθνούς φήμης πολεοδόμο, Josep Acebillo. Ο κ. Acebillo και το Barcelona Strategic Urban Systems (BSUS) ανέλαβαν να εκπονήσουν ένα master plan για την αξιοποίηση της έκτασης του Ελληνικού, το οποίο ολοκλήρωσαν. Με πρόσφατη έγκριση του ποσού από τους δύο συναρμοδίους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης, ο κ. Acebillo και η ομάδα του λαμβάνουν το ποσό των 180.000 ευρώ, το οποίο για όσους έχουν ελάχιστη γνώση για το κόστος τέτοιων εργασιών, είναι απολύτως εύλογο για τέτοιου είδους μελέτες που γίνονται ανά τον κόσμο», αναφέρει το υπουργείο Περιβάλλοντος στην ανακοίνωσή του.


tvxs.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Έτσι θα μας τα παίρνουν κάθε μήνα!

Μια ακόμη μείωση εισοδημάτων περιμένει τους Έλληνες πολίτες από την 1η Ιανουαρίου. Το ποδαρικό της νέας χρονιάς γίνεται κυριολεκτικά με το αριστερό, καθώς ξεκινά η εφαρμογή της αυξημένης παρακράτησης που αναλογεί στη μείωση του αφορολογήτου στις 5.000 ευρώ καθώς και η παρακράτηση της έκτακτης εισφοράς από μισθωτούς και συνταξιούχους με ετήσιο εισόδημα πάνω από 12.000 ευρώ έως και τις 31-12-2014.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Γ. Καπελέρης έστειλε σήμερα προς τους εκκαθαριστές μισθοδοσίας την εγκύκλιο για την παρακράτηση φόρου και έκτακτης εισφοράς από την 1-1-2012, η εφαρμογή της οποίας θα οδηγήσει σε μειώσεις των μηνιαίων αποδοχών κατά περίπου 30 ευρώ για μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα με μηνιαίες αποδοχές 1.000 ευρώ και 35,3 ευρώ για δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, για αποδοχές 1.400 ευρώ η αύξηση της μηνιαίας παρακράτησης φόρου και έκτακτης εισφοράς είναι της τάξεως των 37 και 44 ευρώ αντίστοιχα, δηλαδή 6% σχεδόν. 

Όλα αυτά, χωρίς να υπολογίζεται η έκτακτη εισφορά για τα εισοδήματα της τρέχουσας χρονιάς, η οποία θα έρθει με ειδοποιητήριο από την Εφορία και θα μπορεί να εξοφληθεί σε έξι δόσεις.

Διαφοροποιήσεις θα υπάρξουν στη μηνιαία παρακράτηση φόρου ανάλογα με το αν ο μισθωτός ή ο συνταξιούχος λαμβάνει 14 μισθούς (μαζί με τα Δώρα) ή 12 μισθούς.

Για παράδειγμα έστω ότι άγαμος μισθωτός του Δημοσίου ( για τον οποίο προβλέπεται αφορολόγητο ποσό 5.000 ευρώ) λαμβάνει για παράδειγμα καθαρές μηνιαίες αποδοχές 1.650 ευρώ (σταθερές για όλους τους μήνες του 2012), το Δεκέμβριο καθαρό δώρο Χριστουγέννων 450 ευρώ, τον Απρίλιο καθαρό δώρο Πάσχα 190 ευρώ και τον Ιούλιο καθαρό επίδομα αδείας 190 ευρώ.

-Ετήσιο καθαρό εισόδημα: 12*1.650=19.800 ευρώ
-Ετήσιος φόρος κλίμακας: 2.370 ευρώ
- Μείωση φόρου λόγω παρακράτησης: 2.370*1,5%=35,55 ευρώ
- Φόρος που πρέπει να παρακρατείται κάθε μήνα:2.370-35,55=2.334,45/12=194,54 ευρώ
- Φόρος που πρέπει να παρακρατηθεί κατά την καταβολή του δώρου Χριστουγέννων: 194,54*(450/1.650)=53,06 ευρώ
- Φόρος που πρέπει να παρακρατηθεί κατά την καταβολή του δώρου Πάσχα: 194,54*(190/1.650)=22,40 ευρώ
- Φόρος που πρέπει να παρακρατηθεί κατά την καταβολή του επιδόματος αδείας: 194,54*(190/1.650)=22,40 ευρώ

Στη μηνιαία παρακράτηση φόρου εισοδήματος έρχεται να προστεθεί και η μηνιαία παρακράτηση ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, η οποία προσδιορίζεται ως εξής :

- Αναγωγή σε ετήσιο καθαρό εισόδημα: 12*1.650=19.800 (1%) Συνεπώς, 1.650*1 %=16,50 ευρώ

Παρακράτηση έναντι της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης κατά την καταβολή του δώρου Χριστουγέννων

- Αναγωγή σε ετήσιο καθαρό εισόδημα: 12*1.650=19.800+450=20.250 (2%) Συνεπώς, 450*2%=9 ευρώ

Παρακράτηση έναντι της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης κατά την καταβολή του δώρου Πάσχα

- Αναγωγή σε ετήσιο καθαρό εισόδημα: 12*1.650=19.800+190=19.990 (1%) Συνεπώς, 190*1%=1,90 ευρώ

Παρακράτηση έναντι της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης κατά την καταβολή του επιδόματος αδείας

- Αναγωγή σε ετήσιο καθαρό εισόδημα: 12*1.650=19.800+190=19.990 (1%) Συνεπώς, 190*1%=1,90 ευρώ

β) Έστω ότι άγαμος μισθωτός του ιδιωτικού τομέα (για τον οποίο προβλέπεται αφορολόγητο ποσό 5.000 ευρώ και για τον οποίο το άθροισμα δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματος αδείας ισοδυναμεί με δύο μισθούς) λαμβάνει για παράδειγμα καθαρές μηνιαίες αποδοχές 1.650 ευρώ (σταθερές για όλους τους μήνες του 2012), το Δεκέμβριο καθαρό δώρο Χριστουγέννων 1.650 ευρώ, τον Απρίλιο καθαρό δώρο Πάσχα 825 ευρώ και τον Ιούλιο καθαρό επίδομα αδείας 825 ευρώ.

- Ετήσιο καθαρό εισόδημα: 14*1.650=23.100 ευρώ Ετήσιος φόρος κλίμακας: 3.195 ευρώ

-Μείωση φόρου λόγω παρακράτησης: 3.195*1,5%=47,92 ευρώ
-Φόρος που πρέπει να παρακρατείται κάθε μήνα:3.195-47,92=3.147,08/14=224,79 ευρώ
-Φόρος που πρέπει να παρακρατηθεί κατά την καταβολή του δώρου Χριστουγέννων:3.147,08/14=224,79 ευρώ
-Φόρος που πρέπει να παρακρατηθεί κατά την καταβολή του δώρου Πάσχα:3.147,08/28=112,39 ευρώ
-Φόρος που πρέπει να παρακρατηθεί κατά την καταβολή του επιδόματος αδείας:3.147,08/28=112,39 ευρώ

Ποσά που πρέπει να παρακρατηθούν έναντι της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης :

- Αναγωγή σε ετήσιο καθαρό εισόδημα: 14*1.650=23.100 (2%) Συνεπώς:

- Παρακράτηση κατά την καταβολή του μηνιαίου μισθού, 1,650*2%=33 ευρώ

- Παρακράτηση κατά την καταβολή δώρου Χριστουγέννων, 1,650*2%=33ευρώ

- Παρακράτηση κατά την καταβολή δώρου Πάσχα,825*2%=16,50 ευρώ

- Παρακράτηση κατά την καταβολή επιδόματος αδείας,825*2%=16,50 ευρώ

γ) Έστω ότι ο μισθωτός της προηγούμενης περίπτωσης λαμβάνει κατά το μήνα Σεπτέμβριο του 2012 ένα έκτακτο εφάπαξ ποσό 3.000 ευρώ.

- Αναγωγή σε ετήσιο καθαρό εισόδημα: 14*1.650=23.100+3.000=26.100ευρώ Ετήσιος φόρος κλίμακας: 3.955ευρώ
- Μείωση φόρου λόγω παρακράτησης: 3.955*1,5%=59,32 ευρώ
- Φόρος που πρέπει να παρακρατηθεί, πέραν της μηνιαίας παρακράτησης ΦΜΥ του μήνα Σεπτεμβρίου, κατά την καταβολή του έκτακτου εφάπαξ ποσού: 3.955-59,32=3.895,68-(224,79*14)=748,62 ευρώ

Ποσό έναντι της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης που πρέπει να παρακρατηθεί, πέραν της μηνιαίας παρακράτησης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης του ίδιου άρθρου και νόμου του μήνα Σεπτεμβρίου, κατά την καταβολή του έκτακτου εφάπαξ ποσού

- Αναγωγή σε ετήσιο καθαρό εισόδημα: 14*1.650=23.100+3.000=26.100 (2%) Συνεπώς, 3.000*2%=60ευρώ




protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Καθηγητής έκαιγε ΙΧ και κάδους για να... αποφορτίζεται


Ένας καθηγητής, εκπαιδευτικός Επαγγελματικού Λυκείου των Μεγάρων, αρεσκόταν στο να βάζει φωτιά σε αυτοκίνητα, κάδους, πυλωτές αλλά και αλσύλλια σε Ψυχικό, Αγία Παρασκευή και Χολαργό καθώς με αυτόν τον τρόπο όπως ισχυρίζεται... αποφορτιζόταν.
Ο 55χρονος εκπαιδευτικός συνελήφθη στους Αμπελόκηπους, από αστυνομικούς την ώρα που τοποθετούσε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό σε αυτοκίνητο.
Μάλιστα, όταν κατάλαβε πως το είχαν εντοπίσει οι αστυνομικοί τους απείλησε με ένα ψεύτικο πιστόλι.
Σύμφωνα με την αστυνομία, ο εκπαιδευτικός έχει πραγματοποιήσει το τελευταίο δίμηνο τουλάχιστον 21 εμπρησμούς
Οι αρχές τώρα ερευνούν ακόμη δεκάδες περιπτώσεις εμπρησμών στις περιοχές για να δουν για πόσες ευθύνεται.
Οι αυτοσχέδιοι μηχανισμοί αποτελούνταν από γκαζάκια που τοποθετούνταν μέσα σε νάιλον τσάντα μαζί με συμπιεσμένα κομμάτια βαμβακιού, χαρτιά, εφημερίδες, εμποτισμένα με ασετόν. Σε άλλες περιπτώσεις, τοποθετούνταν κάτω από αυτοκίνητα σάκοι απορριμμάτων με καύσιμη ύλη ή ξερόκλαδα εμποτισμένα με εύφλεκτο υγρό ή από μπουκάλια σπρέι και προκαλούνταν ανάφλεξη.


news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

“Ή μαζί μας ή το διαλύουμε’




Ένα κρισιμότατο, αυτή τη φορά με την πλήρη σημασία του όρου, 48ωρο είναι αυτό που ήδη «τρέχει» καθώς οι πολιτικοί και οικονομικοί ταγοί της Ευρώπης καλούνται να λάβουν αποφάσεις όχι μόνο για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους, αλλά και για την επόμενη ημέρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παρίσι και Βερολίνο έχουν αναλάβει τις πρωτοβουλίες για την αλλαγή των ευρωπαϊκών συνθηκών στη βάση των δικών τους απαιτήσεων και ευθέως προειδοποιούν πως δεν υφίσταται καν δίλημμα: προσέρχονται στην Σύνοδο Κορυφής με ένα πλαίσιο στο οποίο οι υπόλοιποι εταίροι τους θα συμφωνήσουν, ειδάλλως η Ευρωζώνη απλώς θα … καταρρεύσει! 

Με την προσταγή «ή συντάσσεστε πίσω μας, ή διαλύεται η Ένωση», Μέρκελ και Σαρκοζί προτείνουν τη θέσπιση του "χρυσού κανόνα", δηλαδή αλλαγής στα εθνικά Συντάγματα (!) των μελών της Ένωσης προκειμένου να ενσωματωθεί όριο πάνω από το οποίο δεν θα μπορεί να διαμορφώνεται το έλλειμμα και το εξωτερικό χρέος κάθε χώρας, κανονισμού ενισχυμένης διακυβέρνησης που θα διασφαλίζει «δημοσιονομική πειθαρχία, ισχυρότερη ανάπτυξη και αυξημένη ανταγωνιστικότητα» και τέλος εναρμονισμό ακόμα και της φορολογικής νομοθεσίας των χωρών μελών της ΕΕ.

Όλα αυτά τα έχουν ήδη κοινοποιήσει στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπέι, τα έχουν επικοινωνήσει με τον πλέον επίσημο τρόπο, ακόμα και με ανακοινώσεις της γαλλικής Προεδρίας και της γερμανικής Καγκελαρίας και προτίθενται να τα επαναλάβουν και στο δείπνο που θα έχουν το βράδυ με τους ομολόγους τους των 27.

Σε περίπτωση που το γαλλογερμανικό τελεσίγραφο δεν «περάσει», τότε υπάρχει και το «plan B» που συνίσταται στην υιοθέτηση των γαλλογερμανικών σχεδίων από τους 17 της Ευρωζώνης. Ή όσους εξ’ αυτών θέλουν να παραμείνουν στο ευρώ …!
"Πρέπει να εδραιώσουμε με σημαντικό τρόπο τα θεμέλια της Ε.Ε", τονίζουν στην κοινή πρότασή τους οι Μέρκελ και Σαρκοζί και το ερώτημα είναι ποιας Ευρωπαϊκής Ένωσης...


Πηγή Πρώτο Θέμα
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Προτιμότερη η δραχμή, λέει ο Valery Giscard d'Estaing



Κάποτε ήταν από τους πρώτους που θέλησαν να δουν την Ελλάδα στην ΕΕ και στήριξε τη θέση του και σήμερα, πιστεύει, και το λέει δημόσια, ότι η Αθήνα θα έπρεπε να σκεφτεί την έξοδό της από το ευρώ.

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Valery Giscard d'Estaing, παρά τα 85 χρόνια που τον βαραίνουν, και τη μακρά φιλία του με την Ελλάδα, σε μία συνέντευξή του, στο πρακτορείο Reuters, από σπίτι του, στο Παρίσι, δήλωσε τα εξής: «Η Ελλάδα θα μπορούσε να παραμείνει στην ευρωζώνη, αλλά θα είναι δύσκολη η οικονομική της ανάκαμψη. Θα ήταν, λοιπόν, προτιμότερο να χρησιμοποιήσει το εθνικό της νόμισμα για κάποιο διάστημα ή έστω –χρησιμοποιώντας το δικό της- να έχει τη στήριξη ενός δυνατού νομίσματος. Όπως και να έχουν τα πράγματα, η τελική επιλογή είναι της Ελλάδας».

Ο Giscard επεσήμανε πως, αν η Ελλάδα είχε διατηρήσει το νόμισμά της, τώρα θα είχε υποστεί υποτίμηση της τάξεως του 40-50%, πράγμα το οποίο ο λαός δεν θα ήθελε, όμως θα ήταν αναγκαίο για την οικονομική σωτηρία της χώρας. «Αυτή η οδός έχει τεράστια ανθρώπινα, κοινωνικά και πολιτικά κόστη».

Παρόλα αυτά, σε σχέση με την παραμονή ή όχι της Ελλάδας στην ΕΕ, ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας δεν είχε καμία αμφιβολία ότι δεν πρόκειται να επηρεαστεί. Ίσως και να μην είναι τυχαία η άποψή του μια και υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής της ένταξης της χώρας μας, το 1981, στην ΕΕ, τότε γνωστή ως Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα.

Ερωτηθείς σχετικά με τη θέση του Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος υποστηρίζει ότι θα ήταν καταστροφικό για την ευρωζώνη το να «χάσει» μια χώρα της, ο Giscard d'Estaing υποστήριξε σε απόλυτο ύφος, ότι, ο Σαρκοζί «κάνει λάθος».

Πηγη Πρώτο Θέμα
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...