Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Παπαδήμος: Συνεργασία, αλληλεγγύη και σημειώματα


Τη συνεργασία όλων, ώστε να προχωρήσει η ψήφιση της Συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου και της δανειακής Σύμβασης ζήτησε ο νέος πρωθυπουργός, Λ. Παπαδήμος.
Στην πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή, μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, ο κ. Παπαδήμος τόνισε, πως "έχουμε μπροστά μας μια δύσκολη περίοδο για να πραγματοποιήσουμε ένα δύσκολο έργο και χρειάζεται η συμβολή όλων".
"Τα τελευταία δύο χρόνια έγινε μεγάλη προσπάθεια με καλό αποτέλεσμα για τη μείωση των ελλειμμάτων αλλά σήμερα έχει προκύψει ένα πιστωτικό πρόβλημα με την καταβολή της 6ης δόσης και την επανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας", υπογράμμισε.
Ακόμη, ενημέρωσε τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, ότι σχεδιάζει να συγκροτήσει τις επόμενες μέρες Κυβερνητική Επιτροπή, με την οποία θα συνεργάζεται καθημερινά.
Εκτός της "συνεργασίας και της αλληλεγγύης" ζήτησε από τους υπουργούς σημειώματα, ενόψει των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, ώστε να του γνωστοποιήσουν τις προτεραιότητες κάθε υπουργείου.
Όπως επεσήμανε στο Συμβούλιο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρ. Παπουτσής, οι προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης θα γίνουν πιθανόν το απόγευμα της Δευτέρας, με στόχο η συζήτηση επ΄αυτών να ολοκληρωθούν μέχρι την Τετάρτη, καθώς, οπότε και κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο.
Ευ. Βενιζέλος: "Μέχρι την Παρασκευή να ετοιμάσουμε τον προϋπολογισμό"
Το λόγο στο υπουργικό συμβούλιο, πήρε ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος ενημέρωσε τα μέλη της νέας κυβέρνησης για την κατάσταση της οικονομίας και τις άμεσες προτεραιότητες που χρειάζονται. "Μέχρι την επόμενη Παρασκευή πρέπει να ετοιμάσουμε τον προϋπολογισμό", είπε χαρακτηριστικά.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του νέου Υπουργού Εξωτερικών, Στ. Δήμα, ο κ. Βενιζέλος απάντησε ότι το έλλειμμα πρόκειται να κλείσει στο 8,9%, ενώ για το PSI απάντησε πώς αν δεν επιτευχθεί κατά 100%, τότε πιθανόν να υπάρξει "χρηματοπιστωτική τρύπα" που θα πρέπει να καλυφθεί.

news247.gr
 
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης


Πρόεδρος της Κυβέρνησης και Πρωθυπουργός: Λουκάς Παπαδήμος
Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης: Θεόδωρος Πάγκαλος
Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης: Ευάγγελος Βενιζέλος

Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Υπουργός: Δημήτρης Ρέππας
Υφυπουργός: Ντίνος Ρόβλιας
Υφυπουργός: Παντελής Τζωρτζάκης

Υπουργείο Εσωτερικών και Αποκέντρωσης Υπουργός: Αναστάσιος Γιαννίτσης
Αναπληρωτής Υπουργός: Φώφη Γεννηματά
Υφυπουργός: Πάρις Κουκουλόπουλος

Υπουργείο Οικονομικών Υπουργός: Ευάγγελος Βενιζέλος
Αναπληρωτής υπουργός: Φίλιππος Σαχινίδης
Αναπληρώτης υπουργός: Παντελής Οικονόμου
Υφυπουργός: Γιάννης Μουρμούρας (ΝΔ)


Υπουργείο ΕξωτερικώνΥπουργός: Σταύρος Δημάς (ΝΔ)
Αναπληρωτής υπουργός: Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου
Υφυπουργός: Δημήτρης Δόλλης

Υπουργείο Εθνικής ΆμυναςΥπουργός: Δημήτρης Αβραμόπουλος (ΝΔ)
Αναπληρωτής Υπουργός: Ιωάννης Ραγκούσης
Αναπλήρωτης υπουργός: Γεώργιος Γεωργίου (ΛΑΟΣ)
Υφυπουργός: Κώστας Σπηλιώπουλος

Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και ΝαυτιλίαςΥπουργός: Μιχάλης Χρυσοχοϊδης
Αναπληρωτής υπουργός: Σωκράτης Ξενίδης
Υφυπουργός: Θάνος Μωραϊτης 
Υφυπουργός Ναυτιλίας: Άδωνις Γεωργίαδης (ΛΑΟΣ)

Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
Υπουργός: Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Αναπληρωτής υπουργός: Νίκος Σηφουνάκης
Υφυπουργός: Γιάννης Μανιάτης
Υπουργός: Άννα Διαμαντοπούλου
Αναπληρωτής υπουργός: Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος (ΝΔ) 
Υφυπουργός: Εύη Χριστοφιλοπούλου
Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και ΔικτύωνΥπουργός : Μάκης Βορίδης (ΛΑΟΣ)
Υφυπουργός: Γιάννης Μαγκριώτης

Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Υπουργός: Γιώργος Κουτρουμάνης
Υφυπουργός: Γιάννης Κουτσούκος

Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Υπουργός: Ανδρέας Λοβέρδος
Υφυπουργός: Δημήτρης Βαρτζόπουλος (ΝΔ)
Υφυπουργός: Μιχάλης Τιμοσίδης
Υφυπουργός: Μάρκος Μπόλαρης

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και ΤροφίμωνΥπουργός: Κώστας Σκανδαλίδης
Υφυπουργός: Αστέριος Ροντούλης (ΛΑΟΣ)
Υφυπουργός: Γιάννης Δριβελέγκας


Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων ΔικαιωμάτωνΥπουργός: Μιλτιάδης Παπαϊωάννου
Υφυπουργός: Γιώργος Πεταλωτής

Υπουργείο Προστασίας του ΠολίτηΥπουργός: Χρήστος Παπουτσής 
Υφυπουργός: Μανώλης Όθωνας


Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού
Υπουργός: Παύλος Γερουλάνος
Υφυπουργός: Πέτρος Αλεβιζάτος (ΝΔ)
Υφυπουργός: Γιώργος Νικητιάδης


Υπουργός Επικρατείας: Γιώργος Σταυρόπουλος

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες. 


newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ανεστάλη (οριστικά;) η «σφαγή» των προνοιακών επιδομάτων


Μετά την γενικευμένη κατακραυγή, το υπουργείο Εσωτερικών με νέα απόφασή του της 10ης Νοεμβρίου, πιστώνει τους δήμους με τα πλήρη ποσά που απαιτούνται ώστε να μπορούν να καταβάλουν τα προνοιακά επιδόματα στο σύνολό τους.
Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του μήνα το υπουργείο Εσωτερικών είχε ανακοινώσει ότι πιστώνει τους Δήμους με μόλις το 40% του ποσού “μέχρι νεοτέρας”. Δεδομένου ότι οι εποχές είναι “περίεργες”, η μόνη διαβεβαίωση που έχει νόημα είναι η έμπρακτη, δηλαδή η καταβολή των επιδομάτων στους δικαιούχους τους. Εν αναμονή λοιπόν της ... ταχύτερης δυνατής καταβολής από πλευράς των δήμων και των αρμόδιων υπηρεσιών τους.

enet.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

11/11/11:Παιχνίδι αριθμών ή αρχή κοσμογονικών γεγονότων;


Τι θα συμβεί λοιπόν στις 11/11/11; Ορισμένα πνευματιστικά κινήματα κάνουν λόγο για την αρχή μιας ανθρωπιστικής αναγέννησης, μιας νέας αρμονίας στον κόσμο, λένε ακόμη και ότι θα ανοίξει μια πύλη προς μια νέα διάσταση.
Κλίνει η πυραμίδα του Χέοπα
Η πυραμίδα του Χέοπα, η μεγαλύτερη στην Αίγυπτο, θα παραμείνει κλειστή  μετά τις φήμες για τελετές εσωτερισμού με την ευκαιρία της 11/11/11, μια ψηφιακή ευθυγράμμιση ημερομηνιών πολύ δημοφιλή για τους αριθμολόγους.
Η απόφαση ελήφθη "μετά από πολλές πιέσεις" Αιγυπτίων κυβερνοναυτών που αναφέρθηκαν σε τελετές εσωτερισμού "που προβλέπονται για τις 11 Νοεμβρίου του 2011 στο εσωτερικό της πυραμίδας", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Άτεφ Αμπού Ζάχαμπ, διευθυντής του Τμήματος φαραωνικής Αρχαιολογίας.
Το CSA επιβεβαίωσε επίσημα το κλείσιμο την Παρασκευή του διάσημου μνημείου, αναφέροντας πάντως σε ανακοίνωση του την ανάγκη εργασιών συντήρησης μετά από μια πολύ μεγάλη κοσμοσυρροή κατά την μουσουλμανική εορτή του Έιντ αλ Άντχα, που μόλις ολοκληρώθηκε.
Ο τάφος του Φαραώ Χέοπα, που βρίσκεται στο υψίπεδο της Γκίζας, κοντά στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα, και οικοδομήθηκε πριν από περίπου 4.500 χρόνια, είναι ένα από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου και το μόνο που διασώζεται.
Για τους οπαδούς του εσωτερισμού, μια ασυνήθιστη ψηφιακή ευθυγράμμιση θα συμβεί την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου, 2011 στις 11:11, και θα μπορούσε να προκαλέσει ασυνήθιστα γεγονότα. Χιλιάδες οπαδοί σκοπεύουν να συναντηθούν την ημέρα αυτή σε όλο τον κόσμο για τελετές ή χορούς.
Αρκετές σελίδες αφιερωμένες στην ημερομηνία αυτή έχουν εμφανιστεί στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook. Ορισμένοι αποδίδουν στον αριθμό ένδεκα παραφυσικές δυνάμεις που προσφέρουν ένα δίαυλο επικοινωνίας με το υποσυνείδητο, άλλοι βλέπουν ένα μυστικιστικό χαρακτήρα σε αυτόν τον αριθμό που όπως λένε συνήθως σχετίζεται με καταστροφές, όπως οι επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Τι σημαίνει το 11:11
Κατά τη μεταφυσική ερμηνεία, το 11:11 είναι ένα "καμπανάκι" εσωτερικής αφύπνισης που μπορεί να συμβαίνει εντελώς τυχαία, αλλά να επηρεάζει καθοριστικά την πνευματική πορεία του ανθρώπου! Λαμβάνοντας ως δεδομένο πως το 11:11 βρίσκεται ήδη στην κυτταρική μας μνήμη πριν ακόμη γεννηθούμε, οι υποστηρικτές αυτής της θεωρίας λένε πως κάθε φορά συναντάμε το 11:11 αυτά τα κύτταρα μνήμης διεγείρονται. Από κάποια χρονική στιγμή και μετά, το άτομο που βιώνει το φαινόμενο, αισθάνεται σαν να έρχεται αντιμέτωπο με μία "ξεχασμένη ανάμνηση"! «Είναι ένα πολύ καλό σημάδι, πως βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο πνευματικής αφύπνισης" προσθέτουν!
Τα μέντιουμ και οι αρχιερείς του μεταφυσικού χαιρετίζουν άπαντες τη σημασία που υποστηρίζουν πως έχει "ο συγχρονισμός" του 11/11/11 - όπως η Αμερικανίδα Σολάρα, "ειδική στην αριθμολογία" και συγγραφέας ενός βιβλίου για τη σημασία του αριθμού έντεκα. Γι' αυτήν, το 11 αντιπροσωπεύει τον δυϊσμό του καλού και του κακού στην ανθρωπότητα και συνεπώς μια ενεργητική ισορροπία. "Βλέπω μια μεγάλη αλλαγή στη συνείδηση του πλανήτη και αυτό συμπίπτει με αυτήν την ημερομηνία", εξήγησε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Στο Ιντερνετ, μπλόγκερ επικαλούνται επίσης την προφητεία του Αγίου Μαλαχία που τον 11ο αιώνα προείπε ότι θα υπάρξουν 112 πάπες πριν από τη Βιβλική Αποκάλυψη. Επισημαίνεται ότι ο Βενέδικτος ΙΣΤ' είναι ο 111ος ποντίφικας.

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Θα τα καταφέρει ο Παπαδήμος στη… χειρότερη δουλειά της Ευρώπης;

«Σώζοντας την Ελλάδα: Μπορεί ο Παπαδήμος να τα βγάλει πέρα με τη χειρότερη δουλειά της Ευρώπης;». Αυτό αναρωτιέται το αμερικανικό περιοδικό Time και συναρτά της επιτυχία του Λουκά Παπαδήμου στο εγχείρημα, όχι μόνο με τη διάσωση της Ελλάδας αλλά ενδεχομένως και ολόκληρης της Ευρωζώνης.

Το περιοδικό επισημαίνει ότι ο κ. Παπαδήμος πρέπει να δράσει γρήγορα αν θέλει να πείσει τους Ευρωπαίους, μετά τη ζημιά που προκάλεσε η αιφνίδια απόφαση Παπανδρέου να προχωρήσει σε δημοψήφισμα.

Το περιοδικό αναφέρεται με ειρωνικά σχόλια και στις βυζαντινές διαπραγματεύσεις μέχρι να βγει πρωθυπουργός ο γνωστός οικονομολόγος. Γράφει ότι μέχρι και γκάλοπ στο ραδιόφωνο έγινε με τους ακροατές να προτείνουν για πρωθυπουργό από τον Βλαντιμίρ Πούτιν μέχρι τον Τεν Τεν!

New York Times


«Ελλάδα και Ιταλία αναζητούν βοήθεια από τεχνοκράτες, το ερώτημα είναι αν εκείνοι θα τα καταφέρουν εκεί όπου απέτυχαν οι προκάτοχοί τους». Το σημερινό άρθρο των New York Times ασχολείται τόσο με τον Λουκά Παπαδήμο, όσο και με τον Μάριο Μόντι που φέρεται να είναι ο πιθανότερος αντικαταστάτης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Η εφημερίδα αναφέρει ότι οι αλλαγές γεννούν αισιοδοξία, εκτιμά ωστόσο ότι οι αγορές δεν θα καθησυχαστούν αν τόσο οι χρεωμένες χώρες, όσο και η Ευρώπη δεν κάνουν σοβαρά βήματα προς την επίλυση της κρίσης.

CNN

«Η χώρα δείχνει να ξαναβρίσκει το βηματισμό της έπειτα από μία εβδομάδα χάους».

Το CNN αναφέρει ότι οι αγορές παραμένουν μπερδεμένες, αλλά και ότι η Ευρώπη υποδέχεται θερμά τον Παπαδήμο ως ένα νέο κεφάλαιο για την Ελλάδα.

Economist

Στην ηλεκτρονική του έκδοση το περιοδικό με ειρωνική διάθεση αναφέρει ότι «μπορεί να τους πήρε μία εβδομάδα να καταλήξουν, αλλά τουλάχιστον η επιλογή Παπαδήμου μοιάζει λογική». Το άρθρο εστιάζει στα τραγελαφικά που εκτυλίχθηκαν τις τελευταίες ημέρες στην Ελλάδα και μάλιστα φέρει τον υπότιτλο «Πώς να μη σχηματίσετε κυβέρνηση», ενώ κλείνει υπογραμμίζοντας ότι τα κόμματα της Αριστεράς σκοπεύουν να αντιδράσουν στη νέα κυβέρνηση με συλλαλητήρια και κινητοποιήσεις.


AFP

Το πρακτορείο AFP αναφέρει ότι ο 64χρονος νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας καλείται να σώσει τη χώρα από το χείλος του γκρεμού και να πείσει τους «ανυπόμονους» δανειστές ότι οι μεταρρυθμίσεις θα προχωρήσουν κανονικά.

Κίνα

Πλούσιο ρεπορτάζ για τον Λουκά Παπαδήμο φιλοξενεί και το κινεζικό Xinhua. Το δίκτυο παρακολουθεί τις εξελίξεις στην Ελλάδα τόσο με αναμετάδοση πληροφοριών, όσο και με πολλά βίντεο. Αναφερόμενο στο νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας, μιλάει για έναν άνθρωπο που είναι αποδεκτό τόσο από την Ευρώπη, όσο και από τους Ελληνες.


protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Η «καυτή» ατζέντα της νέας κυβέρνησης


Αγώνα δρόμου 100 ημερών έχει μπροστά της η νέα κυβέρνηση, η οποία καλείται να φέρει εις πέρας ένα τεράστιο έργο. Το δεδομένο είναι δε, πως η μεταβατική κυβέρνηση Παπαδήμου δεν θα έχει καμία πίστωση χρόνου.
Μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που θα πάρει η νέα κυβέρνηση, θα πρέπει να προχωρήσει το συντομότερο δυνατόν όλες τις διαρθρωτικές αλλαγές που λιμνάζουν, αλλά και να κερδίσει τοχαμένο χρόνο των τελευταίων ημερών.
Τα χρονοδιαγράμματα
Ο νέος πρωθυπουργός  Λουκάς Παπαδήμος καλείται να φέρει εις πέρας μια καυτή ατζέντα μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου.
Θα πρέπει να κινήσει άμεσα τις διαδικασίες για την 6η δόση, αλλά και να «κλειδώσει» τη διαπραγμάτευση για το κούρεμα του ελληνικού χρέους
Έτσι θα πρέπει:
  • Έως τις 15 Δεκεμβρίου να γίνει η εκταμίευση της 6ης δόσης .
  • Έως τις 30 Δεκεμβρίου να ψηφιστεί η νέα δανειακή σύμβαση και το νέο μνημόνιο.
  • Έως τις 15 Ιανουαρίου να έχουν εκταμιευτεί 60 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση  ελληνικών τραπεζών και την ολοκλήρωση αποδοχής του κουρέματος.
  • Έως τις 29 Φεβρουαρίου να έχουν εκταμιευτεί 20 δισ. ευρώ από το νέο πρόγραμμα βοήθειας.
  • Στις άμεσες υποχρεώσεις τις κυβέρνησης είναι επίσης η κατάθεση του προϋπολογισμού  του 2012 μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, καθώς και η ψήφισή του μέχρι το τέλος του έτους.
  • Η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να θέσει σε εφαρμογή την εργασιακή εφεδρεία μέχρι το τέλος του 2011, όπου θα αποχωρήσουν περίπου 30.000 δημόσιοι υπάλληλοι.
  • Μέχρι το τέλος του 2011 θα πρέπει να παρθούν σημαντικές αποφάσεις για το κλείσιμο και τις συγχωνεύσεις φορέων του δημοσίου.
  • Ιδιαίτερη σημασία έχει για την κυβέρνηση η ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου έως τις 23 Δεκεμβρίου.  
  • Μέχρι το τέλος Ιανουαρίου η μεταβατική κυβέρνηση Παπαδήμου καλείται να έχει υπογράψει τις υπουργικές αποφάσεις για τα κλειστά επαγγέλματα, ενώ θα πρέπει μέχρι το τέλος του ίδιου μήνα να μεταβιβάσει στο Ταμείο Δημόσιας Περιουσίας επιχειρήσεις και ακίνητα για αποκρατικοποιήσεις φέτος αλλά και για το 2012, όπως τον ΟΛΘ, ΟΛΠ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΟΠΑΠ, ΕΛΤΑ, της εταιρείας της Εγνατίας οδού αλλά και τα ακίνητα του Δημοσίου.
  • Θα πρέπει επίσης να μαζέψει 1,7 δισ. ευρώ από αποκρατικοποιήσεις το 2011
newsbomb.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...