Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Η Μέρκελ απαίτησε να έρθουν Γερμανοί για να «τρέξουν» τα μέτρα

Η Μέρκελ απαίτησε να έρθουν Γερμανοί για να «τρέξουν» τα μέτρα


Μέτρησε μια, μια τις αποτυχίες της κυβέρνησης της Ελλάδας και οι πληροφορίες λένε ότι απαίτησε από τον Έλληνα Πρωθυπουργό (επέμεινε πολύ, λένε στη διπλωματική γλώσσα) να δημιουργηθεί μια ομάδα Γερμανών εμπειρογνωμόνων που θα έρθουν στην Ελλάδα, θα εγκατασταθούν και θα «τρέξουν» όλα τα προγράμματα.
Πριν περάσουν δύο 24ωρα από το δείπνο με την Καγκελάριο, ο Πρωθυπουργός το ανακοίνωσε στο Υπουργικό Συμβούλιο.
Σύμφωνα με «Το Βήμα» οι Γερμανοί είπαν πως η ομάδα θα μπορούσε να λειτουργεί παράλληλα με την task force του κ. Χορστ Ράιχενμπαχ. «Φέρτε μας μια λίστα με τα θέματα που σας ενδιαφέρουν και εμείς θα σας στείλουμε ειδικούς», είπαν.
Χθες ο Πρωθυπουργός ανέθεσε στον υπουργό Επικρατείας κ. Ηλ. Μόσιαλο να συντονίσει την προσπάθεια με τους αρμόδιους υπουργούς, ενώ δεν αποκλείεται να αναλάβει έναν ρόλο συνδέσμου ανάμεσα στην ελληνογερμανική ομάδα συνεργασίας και στην ομάδα του κ. Ράιχνεμπαχ, ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού κ. Γ. Γλυνός
«Θεώρησα αναγκαίο, όπως και η κυρία Άνγκελα Μέρκελ, να ενισχύσουμε σε πολλούς τομείς τη διμερή μας συνεργασία με τη Γερμανία», είπε ο Γ. Παπανδρέου.
Ποια προγράμματα θα ήθελαν οι Γερμανοί; Ότι έχει χρήμα. Ενέργεια, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη το πρόγραμμα «Ήλιος», το κτηματολόγιο, η φορολογία (όπου χρειάζεται μηχανοργάνωση) η πυρόσβεση, η τοπική αυτοδιοίκηση όπου η Γερμανία έχει μεγάλη εμπειρία κ.α.
Βέβαια δεν είναι μόνο οι Γερμανοί, ανάλογες θα είναι και οι απαιτήσεις που θα έχει ο Νικολά Σαρκοζί για να συνεχίσει να παρέχει τη στήριξή του στην Ελλάδα, άλλωστε είναι γνωστό, το ανακοίνωσε η εκπρόσωπος τύπου της Γαλλικής Κυβέρνησης, Γάλλοι εφοριακοί καταφθάνουν για να συνδράμουν στον πόλεμο κατά της φοροδιαφυγής.
ΠΗΓΗ: parapolitika.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

«Χτυπούν» και τις νέες μητέρες - "Ψαλίδι" 50% στα επιδόματα τοκετού




Άγριο ψαλίδισμα και στο επίδομα τοκετού προβλέπει ο νέος κανονισμός για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας που θα καλύπτει 9 εκατ. ασφαλισμένους.

Ούτε τις νέες μητέρες δε σέβεται πια η κυβέρνηση καθώς περικόπτει και το επίδομα τοκετού. Οι νέες περικοπές στα ασφαλιστικά Ταμεία που θα επιβληθούν το επόμενο διάστημα μέσω του ΕΟΠΥΥ του νέου φορέα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στο οποίο θα εντάσσονται οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ, του ΟΓΑ, του ΟΑΕΕ αλλά και του ΟΠΑΔ, προκαλούν ήδη έντονες αντιδράσεις.
Και πώς να μην προκαλούν όταν το επίδομα τοκετού μειώνεται ακόμη και κατά 50% σε κάποιες περιπτώσεις. Με βάση τον κανονισμό το επίδομα θα κυμαίνεται πια από 900 έως 1.600 ευρώ, ανάλογα με τον αριθμό των βρεφών. Σήμερα, οι νέες μητέρες μπορεί να λάβουν ακόμη και 1.765 ευρώ ανά τοκετό.
Η απόφαση αυτή αποτελεί κλασικό δείγμα προχειρότητας καθώς έρχεται σε αντίθεση με τις προσπάθειες που γίνονται για την καταπολέμηση του δημογραφικού προβλήματος. Να σημειωθεί ότι σήμερα στη χώρα μας κατά μέσο όρο γεννιούνται κάθε χρόνο 100.000 παιδιά πολλά από τα οποία είναι από αλλοδαπές μητέρες, ενώ οι αμβλώσεις που πραγματοποιούνται πλησιάζουν επίσης τις 100.000.

Πηγή iatropedia.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...