Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

«Monopoly» με τα ελληνικά νησιά παίζουν οι Τούρκοι !

Η τουρκική εφημερίδα Sabah σε δημοσίευμα της αναφέρει ότι «η Ελλάδα, η οποία βρίσκεται σε βαθιά οικονομική κρίση, άρχισε να πουλά τα νησιά της»!

Στο ρεπορτάζ, που δημοσιεύεται με φωτογραφία της Μυκόνου, επισημαίνεται ότι οι τιμές των νησιών κυμαίνονται από 1,5 εκατ. ευρώ μέχρι και 15 εκατ. ευρώ. Πάντως, Τούρκοι κτηματομεσίτες δηλώνουν πως αυτά τα νησιά, στις τιμές που διατίθενται, είναι «κελεπούρια».

Η τουρκική εφημερίδα δίνει τα ονόματα κάποιων νησιών, όπως η «μικρή Αμοργός», ο «Άγιος Αθανάσιος», ο «Άγιος Θωμάς», η «Ναυσικά», η «Καρδιότισσα», το «Τραγονήσι», ο «Άγιος Ιωάννης», ο «Βούβαλος» και τρία ανώνυμα νησιά στο Αιγαίο.

protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Εμπορεύτηκαν το παιδί τους, για να πληρώσουν το δάνειο !

Οι γονείς ενός 8χρονου κοριτσιού και ένας 32χρονος συνελήφθησαν με την κατηγορία ότι διαπραγματεύθηκαν, προκειμένου ο 32χρονος να έχει σεξουαλικές σχέσεις με το παιδί, με αντάλλαγμα χρήματα, με τα οποία θα ξεπλήρωναν δάνειο.

"Συλλάβαμε τους γονείς του κοριτσιού, αφού ένα μέλος της οικογένειας αποκάλυψε ότι πρότειναν σεξουαλικές σχέσεις με την κόρη τους για την αποπληρωμή ενός δανείου" δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Γέιχεν ντε Γκράαφ, εκπρόσωπος της Εισαγγελίας του Ρότερνταμ.

Οι 44 και 43 χρονών γονείς συνελήφθησαν το Μάιο στο Χάρντινξφελντ-Γκίσενταμ, ενώ ο 32χρονος που διαπραγματεύθηκε μαζί τους συνελήφθη την Τετάρτη στο Χόισντεν.

Το παιδί είχε μεταφερθεί σε "ασφαλές μέρος", πριν κλείσει η "συμφωνία" και το αναγκάσουν να συνάψει σεξουαλικές σχέσεις με τον 32χρονο.

Οι γονείς είχαν βάλει αγγελία για το κοριτσάκι στο Ίντερνετ, ζητώντας βοήθεια για την αποπληρωμή ενός δανείου, την οποία είδε ο 32χρονος. Στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων μάλιστα, έστειλαν στον 32χρονο άντρα και φωτογραφίες του παιδιού μέσω e-mail. Ένα άλλο μέλος της οικογένειας όμως ανακάλυψε τα e-mail, όταν δανείστηκε το φορητό υπολογιστή, και ειδοποίησε τις Αρχές.

Οι τρεις συλληφθέντες θα λογοδοτήσουν για σεξουαλική κακοποίηση παιδιού, καθώς και για παραγωγή και διανομή υλικού παιδικής πορνογραφίας, ενώ το ποσό που διαπραγματεύτηκαν δεν ανακοινώθηκε.

protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

ΑΠΑΤΗ ΣΤΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ΛΕΙΒΑΔΙΑΣ

Η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ανακοινώνει ότι αποκαλύφθηκε κύκλωμα επιτηδείων, οι οποίοι με τη συνδρομή επίορκων υπαλλήλων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ απομυζούσαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για δήθεν δαπάνες μετακίνησης νεφροπαθών. Η απάτη αποκαλύφθηκε με την αξιοποίηση των δεδομένων του πληροφοριακού συστήματος, σε συνδυασμό με τακτικούς και στοχευμένους ελέγχους.
Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι στο Υποκατάστημα Λειβαδιάς οι δαπάνες για μετακινήσεις νεφροπαθών τα τελευταία χρόνια είχαν αυξηθεί υπέρογκα. Στη συνέχεια, αναζητήθηκαν τα παραστατικά των δαπανών και αποκαλύφθηκαν πλαστά έγγραφα και ψευδείς βεβαιώσεις περί του τόπου της θεραπείας και του τόπου κατοικίας, καθώς και υπερκοστολογημένες δαπάνες μετακίνησης.
Ενδεικτικά, ενώ πραγματικά διέμεναν στην Αθήνα, δήλωναν ψευδή διεύθυνση κατοικίας στη Λειβαδιά, προκειμένου να χρεωθεί το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ με δαπάνη μετακίνησης, ανάλογη της χιλιομετρικής απόστασης Λειβαδιάς-Αθήνας, με αποτέλεσμα να καταβάλλονται, με τη συνεργασία των εμπλεκομένων, ποσά μέχρι και 5.500 ευρώ μηνιαίως, αντί της νόμιμης χιλιομετρικής αποζημίωσης των 100-150 ευρώ.
Με εντολή της Διοίκησης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά προκειμένου να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου και κινήθηκε πειθαρχική διαδικασία κατά των επίορκων υπαλλήλων (παραπομπή στο πειθαρχικό με το ερώτημα θέσης σε διαθεσιμότητα). Επίσης με προσωρινή διαταγή που εκδόθηκε από το Πρωτοδικείο Λειβαδιάς μετά από αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του ΙΚΑ, απαγορεύθηκε η μεταβολή της νομικής και πραγματικής κατάστασης κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας μέχρι ποσού 2,5 εκατ. ευρώ σε δέκα εμπλεκόμενους (υπαλλήλους-αυτοκινητιστές-νεφροπαθείς) και δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί μέχρι του ίδιου ποσού.
Το μέγεθος της απάτης και η συνολική ζημία που υπέστη το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ δεν έχουν ακόμη προσδιορισθεί, καθώς οι έλεγχοι βρίσκονται σε εξέλιξη δεδομένου ότι αφορούν μεγάλο χρονικό διάστημα. Από τα μέχρι τώρα στοιχεία, η ζημία του Ιδρύματος έχει φτάσει το ποσό του 1.000.000 ευρώ.
Η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ως θεματοφύλακας των συμφερόντων και των δικαιωμάτων των ασφαλισμένων, για μια ακόμη φορά δηλώνει ξεκάθαρα, ότι σε κάθε περίπτωση τα φαινόμενα διαφθοράς και απάτης θα παταχθούν και οι ευθύνες θα αποδοθούν με απόλυτο τρόπο.

tharrosvioton.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σαν σήμερα 9 Ιουνίου

Γεγονoτα


1815: Ολοκληρώνονται οι εργασίες του Συνεδρίου της Βιέννης. Υπό την προεδρία του αυστριακού πολιτικού Κλέμενς φον Μέτερνιχ, προσπάθησε να αναδιατάξει τον πολιτικό χάρτη της Ευρώπης, μετά την ήττα του Ναπολέοντα.
1934: Ο Ντόναλντ Ντακ κάνει το κινηματογραφικό ντεμπούτο του, ως πρωταγωνιστής στην ταινία κινουμένων σχεδίων «Η μικρή σοφή πουλάδα».
1967: Τα ισραηλινά στρατεύματα φτάνουν στη διώρυγα του Σουέζ, κατά τη διάρκεια του Πολέμου των Έξι Ημερών.
1979: Ο Πανιώνιος κατακτά για πρώτη φορά στην ιστορία του το Κύπελλο Ελλάδος. Στον τελικό του σταδίου Καραϊσκάκη νικά 3-1 την ΑΕΚ με γκολ των Αναστόπουλου, Παθιακάκη και Λίμα.
1983: Στη Βρετανία, η «σιδηρά κυρία» Μάργκαρετ Θάτσερ σαρώνει στις βουλευτικές εκλογές.
1995: Εγκαινιάζεται το κλειστό γήπεδο των ολυμπιακών εγκαταστάσεων (ΟΑΚΑ) με τουρνουά μπάσκετ.
  • Γεννησεις
1781: Τζορτζ Στέφενσον, άγγλος μηχανικός, εφευρέτης της πρώτης ατμομηχανής. [θαν. 12/8/1848]
1913: Πάτρικ Στέπτοου, άγγλος μαιευτήρας, που έφερε με τη μέθοδό του στον κόσμο το πρώτο παιδί του σωλήνα. [θαν. 21/3/1988]
1963: Τζόνι Ντεπ, αμερικανός ηθοποιός.
  • Θανατοι
68: Τιβέριος Κλαύδιος Νέρων Δομιτιανός Καίσαρ, γνωστότερος ως Νέρων, ρωμαίος αυτοκράτορας. [γεν. 15/12/37]
373: Εφραίμ ο Σύρος, χριστιανός συγγραφέας και υμνωδός. [γεν. 306]
1870: Κάρολος Ντίκενς, άγγλος μυθιστοριογράφος. [γεν. 7/2/1812]

sansimera.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

«Ξεφορτώθηκαν» ομόλογα οι γερμανικές τράπεζες

Περίπου το ένα τρίτο των ελληνικών ομολόγων που διέθεταν, έχουν αποσύρει οι γερμανικές τράπεζες, στο χρονικό διάστημα από το Μάιο του 2010 μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τους γερμανικούς "Financial Times.
Σε δημοσίευμα της εφημερίδας, που επικαλείται στοιχεία της Γερμανικής Κεντρικής Τράπεζας Bundesbank, οι γερμανικές τράπεζες είχαν τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2011 στα χαρτοφυλάκιά τους ελληνικά ομόλογα, ύψους 10,3 δισ. ευρώ, ενώ στα τέλη Απριλίου του περασμένου χρόνου ήταν 16 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η απόσυρση των ιδιωτικών τραπεζών δείχνει ότι δεν τηρήθηκε η δέσμευση των πιστωτικών ιδρυμάτων στον υπουργό Οικονομικών, Βόλφκγανγκ Σόιμπλε, ότι θα κρατήσουν τα ελληνικά ομόλογα.
Το γεγονός αυτό δημιουργεί αμφιβολίες για το κατά πόσο θα τηρηθεί και μια νέα δέσμευση των τραπεζών στο πλαίσιο ενός δεύτερου πακέτου για την Ελλάδα.

ethnos.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Απίστευτο; Οι «Αγανακισμένοι» ταρακουνάνε το ΔΝΤ

Απίστευτο; Οι «Αγανακισμένοι» ταρακουνάνε το ΔΝΤ



Οι εξελίξεις «περιλαμβάνονται στην καθημερινή ενημέρωση» του Ταμείου

Οι εξελίξεις από το Σύνταγμα και τις υπόλοιπες πλατείες όλης της Ελλάδας, στις οποίες συρρέουν πολίτες για να διαμαρτυρηθούν, περιλαμβάνονται στην καθημερινή ενημέρωση» του Ταμείου, σύμφωνα με άρθρο του Μιχάλη Ιγνατίου από την Ουάσιγκτον, το οποίο δημοσιεύεται στο aixmi.gr.

Όταν η εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δήλωσε –αναφερόμενη στις διαδηλώσεις των «Αγανακτισμένων»- ότι «δεν είναι όλα εντάξει όταν οι άνθρωποι (στην Ελλάδα) αισθάνονται ευάλωτοι και πονεμένοι», δεν είχα πια καμία αμφιβολία ότι η επιρροή του κινήματος που ξεκίνησε η ελληνική νεολαία εναντίον των ανικάνων που μας κυβέρνησαν στο παρελθόν και μας κυβερνούν τώρα, ξεπερνούσε τα σύνορα της Ελλάδας. Ως έτοιμη από καιρό η κ. Κάρολαϊν Ατκινσον εξέφρασε, επίσης, κατανόηση «για τις δυσκολίες στις οποίες υπόκειται ο ελληνικός λαός».

Από εκείνη την ημέρα οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας του ελληνικού λαού περιλαμβάνονται στην καθημερινή ενημέρωση που αποστέλλει από την Αθήνα το γραφείο του ΔΝΤ στους ανώτερους αξιωματούχους του Ταμείου. Και είναι λογικό, διότι αυτό που συμβαίνει στην Αθήνα και στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας είναι πρωτόγνωρο για τους ανθρώπους του ΔΝΤ που είχαν αναλάβει στο παρελθόν άλλες χώρες με παρόμοια προβλήματα.

Το βασικό ερώτημα που τέθηκε σε συντροφιά Ελληνοαμερικανών επιστημόνων, μετά την ενημέρωση του Πολ Τόμσεν σε ακροατήριο ομογενών στην Μπεθέσντα του Μέριλαντ, ήταν εάν οι σκληροί γραφειοκράτες του ΔΝΤ επηρεάζονται από διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες. Συμφώνησα με την άποψή τους ότι οι άνθρωποι του Ταμείου δεν διακρίνονται για τα αγαθά αισθήματά τους, αλλά διαφώνησα με την θέση τους ότι δεν λαμβάνουν υπόψιν τις διαμαρτυρίες των λαών. Στην διάρκεια μίας συζήτησης με στέλεχος του Ταμείου αντιλήφθηκα αμέσως την αγωνία του, διότι ρωτούσε γεμάτος ανησυχία για το μέλλον του κινήματος των «Αγανακτισμένων», για τον φόβο που προκαλεί στους βουλευτές και γενικά στους πολιτικούς, ενώ έδειξε να τον απασχολεί ο τρόπος αντίδρασης των διαδηλωτών την ημέρα που θα συζητηθεί στην Βουλή το μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Σταθερότητας.

Στο κίνημα των «Αγανακτισμένων» αναφέρονται και τα τηλεγραφήματα της αμερικανικής πρεσβείας της Αθήνας, η οποία ενημερώνει σε καθημερινή βάση τις διάφορες υπηρεσίες της Ουάσιγκτον. Έχει ενδιαφέρον το γεγονός ότι Αμερικανός βετεράνος διπλωμάτης που υπηρέτησε στην Αθήνα ρωτούσε να πληροφορηθεί εάν οι διαδηλωτές έχουν αρχηγό και σε ποιόν πολιτικό χώρο ανήκει. Προφανώς, όσο δεν υπάρχει αρχηγός που θα ενώσει τους διαδηλωτές και θα δυναμώσει ακόμα πιο πολύ την φωνή τους, οι Αμερικανοί δεν ανησυχούν…

Οι διαδηλώσεις είναι θέμα συζήτησης και με ξένους συναδέλφους δημοσιογράφους, οι οποίοι είναι οι μόνοι που αναλύουν σε βάθος το φαινόμενο και δεν παρακολουθούν τα δρώμενα μυωπικά. Τους εξάπτει την φαντασία η καθολική διαμαρτυρία για το Μνημόνιο και υποστηρίζουν ότι εάν αντέξουν οι διαδηλωτές μέχρι την ολοκλήρωση των διεργασιών για την πέμπτη δόση του πρώτου δανείου και τις αποφάσεις για το νέο δάνειο ύψους 60 δις. ευρώ, τότε θα πρέπει να υπολογίζονται ως σοβαρή πολιτική δύναμη που δεν ελέγχεται από κανένα κόμμα.

Προσωπικά πιστεύω ότι εάν ζούσαμε σε σοβαρή χώρα και μας διοικούσαν σοβαροί πολιτικοί, θα έπρεπε να ανακαλύψουμε οι ίδιοι το κίνημα των «Αγανακτισμένων». Είναι απόλυτα ορθή και συμφωνώ με την θέση Ελληνοαμερικανού επιστήμονα, ο οποίος πιστεύει ότι οι διαδηλώσεις είναι φως στο σκοτάδι που κυριαρχεί στην Ελλάδα από τον Μάιο του 2010, όταν ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου οδήγησε τη χώρα στην «αγκαλιά» της Τρόικας. Μέσα από τη μιζέρια και την καταχνιά που έφερε η κυβέρνηση από κοινού με το Ταμείο και την Ε.Ε., βλάστησε το τριαντάφυλλο της ελπίδας από μία νεολαία που το Μνημόνιο τείνει να εξαφανίσει. Μία ολόκληρη γενιά, που διαθέτει τα καλύτερα μυαλά της Ελλάδας αυτή την στιγμή, κινδυνεύει να χαθεί ή να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από άλλες χώρες. Και αυτό από μόνο του αποτελεί «εγκληματική πράξη».

Το κίνημα των «Αγανακτισμένων» έχει όλα τα φόντα να ανθίσει και να κυριαρχήσει στην Ελλάδα που ταλαιπωρείται από το Μνημόνιο και τα άνευ προηγουμένου μέτρα που επέβαλε η Τρόϊκα σε αγαστή συνεργασία με την κυβέρνηση. Θα αναδειχθεί σε θετικό παράγοντα εξελίξεων εάν παραμείνει ειρηνικό και συνεχίσει να καθοδηγείται από τη λογική της μη βίας και της αγάπης προς την πατρίδα. Μετά από ένα χρόνο με Μνημόνιο αποδείχθηκε ότι η κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα στο πλήρες αδιέξοδο, ενώ η Αντιπολίτευση, που είναι κομμένη στα δύο, φλερτάρει και με τους δανειστές και με τους «Αγανακτισμένους». Μέσα σ’ αυτή την άνευ προηγουμένου σύγχυση που δημιουργούν οι πολιτικοί, ο λαός μπορεί να επιβεβαιώσει τη σοφία και το αλάνθαστό κριτήριό του, στην πιο σημαντική και κρίσιμη στιγμή για την Ελλάδα.

Του Μιχάλη Ιγνατίου από την 
aixmi.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Έκκληση από τη διεθνή κοινότητα να σταματήσει η καταστολή στη Συρία

Η Ύπατη Εκπρόσωπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα των Ηνωμένων Εθνών Νάβι Πιλάι κάλεσε σήμερα τη Συρία να σταματήσει «την επίθεση εναντίον του λαού της» και δήλωσε ότι περισσότεροι από 1.100 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 10.000 έχουν συλληφθεί από τον Μάρτιο. Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συζητά σχέδιο απόφασης καταδικαστικό προς τη Συρία.
Η Νάβι Πιλάι απηύθυνε έκκληση προς τη Δαμασκό να επιτρέψει την πρόσβαση στη χώρα επιτροπής έρευνας των καταγγελιών, μεταξύ των οποίων και η επίθεση από ένοπλες ομάδες κατά την οποία σκοτώθηκαν 120 μέλη των συριακών δυνάμεων ασφαλείας.
"Είναι ελεεινό για οποιαδήποτε κυβέρνηση να προσπαθεί να υποτάξει τον λαό χρησιμοποιώντας τανκς, πυροβολικό και ελεύθερους σκοπευτές... Απευθύνω έκκληση προς την κυβέρνηση να σταματήσει την επίθεση αυτή εναντίον των θεμελιωδέστερων ανθρώπινων δικαιωμάτων του λαού της", είπε.

Στη Νέα Υόρκη, το Συμβούλιο Ασφαλείας ξεκίνησε να συζητά το σχέδιο απόφασης που καταδικάζει την καταστολή στη Συρία, τρεις μήνες αφότου ξεκίνησε η λαϊκή εξέγερση.
Νέες διαδηλώσεις στη Συρία στην αυριανή «Παρασκευή των φυλών»
Στη Συρία, οι δυνάμεις της εξέγερσης οργανώνουν για αύριο Παρασκευή νέες διαδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα, απευθύνοντας έκκληση προς τις φυλές της χώρας να κινητοποιηθούν κατά του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ.

"Οι φυλές υποστηρίζουν κάθε τι επαναστατικό. Ο λαός επιδιώκει την πτώση του καθεστώτος με ειρηνικό τρόπο και υπό τη σημαία της εθνικής ενότητας", αναφέρεται σε μήνυμα που αναρτήθηκε σήμερα στη σελίδα Syrian Revolution 2011 στο Facebook, ονομάζοντας την αυριανή ημέρα "Παρασκευή των Φυλών".

"Έχουμε υποστηρίξει την επανάσταση από την πρώτη ημέρα. Το καθεστώς οφείλει να γνωρίζει ότι όλες οι συνιστώσες της κοινωνίας είναι εναντίον του", αναφέρεται σε ανακοίνωση των φυλών της πόλης Χομς που δημοσιεύεται στην ίδια σελίδα του Facebook.

Από την πλευρά τους, οι φυλές της Χαουράν, περιοχής της νοτιο-δυτικής Συρίας που περιλαμβάνει τις πόλεις Ντεράα και Σουέιντα εκφράζουν την "υποστήριξή τους στην επανάσταση". "Απευθύνουμε έκκληση προς τις φυλές της Χαλέπας, του Ντέιρ Εζορ, της Ράκα, της Χομς, να ενωθούν μαζί μας για να εκδιώξουμε το καθεστώς", αναφέρεται στη σελίδα του Facebook.

Οι φυλές της Συρίας , που απαρτίζονται από τις μεγάλες οικογένειες της χώρας, έχουν μεγάλη κοινωνική επιρροή. Πολλές ανάμεσά τους είναι πιστές στο συριακό καθεστώς. Ωστόσο, αρχηγοί συριακών φυλών έλαβαν μέρος στις συνελεύσεις της συριακής αντιπολίτευσης στην Τουρκία και το Βέλγιο.
Συνολική λύση για τη Μέση Ανατολή, ζητάει ο πάπας
Ο πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ' ζήτησε σήμερα μια "συνολική λύση" στη Μέση Ανατολή, η οποία να είναι "το αποτέλεσμα μιας συμφωνίας και όχι μονομερών επιλογών που επιβάλλονται με τη βία", κατά την υποδοχή του νέου πρεσβευτή της Συρίας στην Αγία Έδρα, Χούσαν Εντίν Αάλα.

"Για να υπάρξει πρόοδος στην ειρηνευτική διαδικασία στην περιοχή, πρέπει να βρεθεί μια συνολική λύση η οποία δεν πρέπει να βλάπτει τα συμφέροντα καμιάς εκ των εμπλεκομένων πλευρών και να είναι το αποτέλεσμα μιας συμφωνίας και όχι μονομερών επιλογών που επιβάλλονται με τη βία", τόνισε ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

"Έχοντας συνείδηση των δεινών όλων των λαών πρέπει να προχωρήσουμε με μια συνειδητά συνολική προσέγγιση που δεν αποκλείει κανέναν από την εξεύρεση μιας λύσης ύστερα από διαπραγμάτευση και που λαμβάνει υπόψη τις προσδοκίες και τα νόμιμα συμφέροντα των διαφορετικών εμπλεκομένων λαών", πρόσθεσε.

enet.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Αυτοκτόνησε υποδιευθυντής σχολείου στην Πάτρα

Αυτοκτόνησε υποδιευθυντής σχολείου στην Πάτρα



Ο 51χρονος αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας

Τέλος στη ζωή με κυνηγετική καραμπίνα έβαλε ένας 51χρονος, υποδιευθυντής σε γυμνάσιο της Πάτρας. Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, ο άτυχος άνδρας, τηλεφώνησε το πρωί στο σχολείο του και ζήτησε από συνάδελφό του να ενημερώσει τη σύζυγό του για το που θα τον βρουν.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει αφήσει σημείωμα στο οποίο εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στο απονενοημένο διάβημα, αφού αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας. Ήταν παντρεμένος και πατέρας δυο παιδιών.

O 51χρονος εντοπίστηκε νεκρός έξω από το αυτοκίνητό του στο δρόμο που οδηγεί στον Ομπλό.
Πηγή newsbeast.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Η φλόγα των Special Olympics φτάνει στην Πελοπόννησο





Τα χρώματα της ελπίδας των Special Olympics φθάνουν αύριο με πρώτο σταθμό την Κορινθία.









Στις 4 μετά το μεσημέρι, η φλόγα θα σταματήσει στην πλατεία Ευαγγελίστριας στους Αγίους Θεοδώρους κι ακολούθως μέσω του Ισθμού θα κατευθυνθεί στην Κόρινθο.

H άφιξη της φλόγας των Special Olympics στην Κόρινθο θα γίνει στις 17:45, όπου θα αρχίσει η λαμπαδηδρομία και από τις οδούς Γεωργίου Παπανδρέου και Εθνικής Αντιστάσεως θα φτάσει στην πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου, όπου θα πραγματοποιηθεί τελετή υποδοχής.

Λίγο πριν τις επτά το απόγευμα, θα αναχωρήσει για το Λουτράκι, μέσω των οδών Δαμασκηνού, Ερμού και τις Παραλιακής οδού, όπου θα φτάσει στις 8.30 το βράδυ στην πλατεία Κρήνης και θα γίνει η τελετή υποδοχής.

Η φλόγα της ελπίδας θα διασχίσει την δυτική Κορινθία και θα συνεχίσει το ταξίδι της στην Δυτική Ελλάδα με προορισμό την Πάτρα το Σάββατο.

Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Τα πάνω-κάτω στα ταξί

Ευρύτατες αλλαγές στο καθεστώς αδειοδότησης και λειτουργίας των ταξί προβλέπει το Προεδρικό Διάταγμα που προωθεί το υπουργείο Υποδομών. Εκδίδονται νέες άδειες, ο αριθμός των οποίων θα καθορίζεται με μαθηματικό τύπο, ανοίγει ο δρόμος για την είσοδο εταιρειών στο χώρο, δημιουργούνται νέες κατηγορίες ταξί, όπως μίνι-βαν και καταργούνται περιορισμοί για την έκδοση άδειας οδήγησης.
Το υπουργείο προαναγγέλλει την έκδοση νέων αδειών, ο αριθμός των οποίων θα καθορίζεται από τις ανάγκες κάθε περιοχής (πληθυσμός και τουριστική κίνηση). Καθιερώνονται συντελεστές των ταξί που θα πρέπει να αντιστοιχούν σε κάθε χίλιους κατοίκους, με βάση τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Συγκεκριμένα προβλέπονται 2,5 ταξί ανά 1.000 κατοίκους για την Αθήνα και 2 ταξί ανά 1.000 κατοίκους για την υπόλοιπη Ελλάδα.
Όπως σημειώνει το υπουργείο, ο αριθμός των ταξί στα κράτη-μέλη της Ε.Ε. κυμαίνεται από 1,3 έως 2 ανά 1.000 κατοίκους.
Το Προεδρικό Διάταγμα αίρει κάθε περιορισμό για την απόκτηση άδεια ταξί. Πλέον θα μπορούν να τις αγοράσουν φυσικά πρόσωπα αλλά και εταιρείες οποιασδήποτε μορφής (ΑΕ, ΕΠΕ, ΟΕ, ΕΕ). Αίρονται και οι περιορισμοί ως προς τις νομικές μορφές εκμετάλλευσης αδειών ταξί.
Το υπουργείο υποστηρίζει ότι θα ληφθεί δράση για την αποφυγή δημιουργίας μονοπωλίων ή ολιγοπωλίων. Θα υπάρχει πρόβλεψη ώστε ανά έδρα να μην ξεπερνιέται ένα συγκεκριμένο ποσοστό αδειών που θα κατέχει ένας και μόνον ιδιοκτήτης (5% του συνολικού αριθμού στην Αθήνα ή Θεσσαλονίκη, 10% αλλού).
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το υφιστάμενο καθεστώς, άδειες ταξί μπορούσαν να αγοράζουν μόνο φυσικά πρόσωπα - κάτοχοι άδειας οδηγού ταξί. Ένα φυσικό πρόσωπο μπορούσε να έχει έως δύο άδειες, ενώ μπορούσαν να συσταθούν μόνον ιδιότυπες εταιρείες ιδιοκτητών ταξί.
Προβλέπονται κοινωνικά κριτήρια για τους δικαιούχους νέων αδειών, όπως μοριοδότηση σε πολύτεκνους, μακροχρόνια ανέργους, ανάπηρους 67% και άνω. Αν δεν βρεθούν δικαιούχοι της κατηγορίας αυτής, οι νέες άδειες θα χορηγούνται με ηλεκτρονική δημοπρασία σε φυσικά και νομικά πρόσωπα.
Όσον αφορά στην έκδοση άδειας οδηγού, καταργούνται όλα τα επαγγελματικά ασυμβίβαστα και αίρεται ο γεωγραφικός περιορισμός της άδειας (θα ισχύει για όλη την Ελλάδα). Θα απαιτείται επαρκής γνώση της ελληνικής γλώσσας και απολυτήριο Γυμνασίου ή ισοτίμου της αλλοδαπής.
Για τη μέθοδο μεταβίβασης των αδειών, πέρα από τη συμβολαιογραφική πράξη που ισχύει σήμερα θα μπορεί να γίνεται και μέσω ηλεκτρονικής δημοπρασίας.
Παράλληλα, αίρεται η απαγόρευση στην αλλαγή έδρας. Το Προεδρικό Διάταγμα προβλέπει:
α) Αν υπάρχει υπερτοπική υποδομή (λιμάνι, αεροδρόμιο κ.λπ.) η περιοχή διευρύνεται άμεσα (κυρίως τουριστικές περιοχές).
β) Δυνατότητα διεύρυνσης περιοχής κοινής λειτουργίας μέχρι επίπεδο Καλλικρατικού Δήμου και όμορης δημοτικής ενότητας (απόφαση Περιφερειακού Συμβουλίου, κυρίως σε τουριστικές περιοχές).
γ) Στα μεγάλα μητροπολιτικά κέντρα Αθήνας, Θεσσαλονίκης παραμένουν οι υφιστάμενες μεγάλες έδρες, σε σύνδεση με τις υπερτοπικές υποδομές.
δ) Αν η Τοπική Αυτοδιοίκηση Β’ Βαθμού δεν αποφασίσει διαφορετικά, οι έδρες παραμένουν οι τοπικές και δημοτικές ενότητες του ν. 38532/2010 (Καλλικράτη).
Εισάγεται η δυνατότητα χρησιμοποίησης 7θέσεων και 9θέσεων οχημάτων και η δυνατότητα χρησιμοποίησης όλων των συστημάτων επικοινωνίας (ραδιοδίκτυα, κινητά τηλέφωνα, TETRA, internet κ.λπ.) για την επικοινωνία του επιβάτη με τις εταιρείες ταξί.
Εκσυγχρονίζεται ο κανονισμός λειτουργίας, που ισχύει από το 1987 και τα διοικητικά πρόστιμα για τις παραβάσεις οδηγών και ιδιοκτητών.
Τέλος, προωθείται η δημιουργία νέων κατηγοριών οχημάτων δημόσιας χρήσης, με διαφορετικό χρώμα από τα ταξί, θέσεις κ.λπ, λιγότερα διακριτικά και μεγαλύτερη ευελιξία στην επιλογή οχήματος. Τα κίτρινα ταξί θα μπορούν να μεταπηδούν σε αυτή την κατηγορία. Η κατηγορία αυτή, μόνον κατόπιν συνεννόησης θα έχει διαφορετικό κόμιστρο.

enet.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Η ντροπή του σχολείου

Είναι γνωστά ως "αγρογλυφικά". Τα πιο γνωστά  βρίσκονται στο Περού τη χώρα των Ινκας, στη πεδιάδα της Νάζκα και στην Αγγλία των Κέλτικων παραδόσεων... ενώ για κάποια από αυτά  δεν  βγάζεις νόημα τι είναι.
Ωστόσο τα έξι τεράστια πέη  που ανακαλύφθηκαν από αεροφωτογραφίες της περιοχής και ανέβασε το Google Earth σε γυμνάσιο της Νέας Ζηλανδίας δεν κρύβουν κάτι το μυστικιστικό.
Οι εικόνες είναι παρμένες από το Fairfield College που βρίσκεται στην πόλη Hamilton. Εκεί οι άνθρωποι της Google εντόπισαν έξι τεράστια πέη στην αυλή του σχολείου.
Αυτό συνέβη το 2009 και βεβαίως καλλιτέχνες είναι μαθητές του σχολείου οι οποίοι ήθελαν να κάνουν πλάκα.
Οι καθηγητές δεν κατάφεραν να τους βρουν και για να κρύψουν το έργο προσπάθησαν με χρήση ζιζανιοκτόνου να το καταστρέψουν.

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

"Μπλοκάρει" τους οφειλέτες του δημοσίου το ΥΠΟΙΚ

Σε απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών κ. Δημήτρη Κουσελά προβλέπεται ότι στις περιπτώσεις φορολογουμένων με οφειλές προς το δημόσιο για τις οποίες δεν μπορεί να εκδοθεί πιστοποιητικό φορολογικής ενημερότητας, ούτε υπάρχει δυνατότητα συμψηφισμού, θα εκδίδεται από την αρμόδια φορολογική αρχή βεβαίωση οφειλής προς το δημόσιο.
Η βεβαίωση θα κατατίθεται στην υπηρεσία ή οργανισμό (τράπεζα κτλ) πληρωμής, η οποία με τη σειρά της θα παρακρατεί το ποσό της οφειλής προς το δημόσιο.
Αν π.χ. οφειλέτης πρόκειται να πάρει δάνειο τότε η τράπεζα με τη βεβαίωση οφειλής θα παρακρατεί και θα αποδίδει στο δημόσιο το ποσό του χρέους του και θα καταβάλει σ’ αυτόν το υπόλοιπο ποσό. Το ίδιο θα συμβαίνει και με το τίμημα από την πώληση ακινήτου του οφειλέτη.

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ψυχρολουσία Σαμαρά στις Βρυξέλλες

Την έμπρακτη στήριξη του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος ζήτησαν μετά τον Φιγιόν οι Χ. Ρομπάι και Χ. Μπαρόζο. Επέμεινε στις θέσεις του ο πρόεδρος της ΝΔ
Τον κίνδυνο μιας ιδιότυπης πολιτικής απομόνωσης από την Ευρώπη αντιμετωπίζει ο κ. Αντ. Σαμαράς, ο οποίος κατά τη διάρκεια των επαφών του σε Βρυξέλλες και Παρίσι δεν άκουσε απλά και μόνο παραινέσεις από τους ανώτατους Ευρωπαίους αξιωματούχους για την ανάγκη πολιτικής συναίνεσης στην Αθήνα, αλλά αυστηρές συστάσεις.
Ο πρόεδρος της ΝΔ, ένα 24ωρο μετά το ραντεβού του με τον Γάλλο πρωθυπουργό κ. Φ. Φιγιόν, ο οποίος επισήμανε την ανάγκη υπευθυνότητας όλων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, χθες συναντήθηκε διαδοχικά με τον πρόεδρο της ΕΕ κ. Χ. Ρομπάι, τον πρόεδρο του ΕΛΚ κ. Β. Μαρτένς και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Χ. Μπαρόζο.
Οι ανώτατοι κοινοτικοί αξιωματούχοι, στο σύνολό τους, ζήτησαν μετ' επιτάσεως –χρησιμοποιώντας μάλιστα "αυστηρή γλώσσα" στις επίσημες ανακοινώσεις που εξέδωσαν– από τον κ. Σαμαρά να στηρίξει έμπρακτα το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ύστερα από κάθε συνάντηση, και προφανώς έπειτα από συνεννόηση μεταξύ τους, οι δύο ανώτατοι κοινοτικοί αξιωματούχοι (Ρομπάι και Μπαρόζο) εξέδωσαν ανακοινώσεις με τις οποίες τόνισαν τη σημασία που έχει για τη διάσωση της χώρας η ύπαρξη πολιτικής συνεννόησης στην Ελλάδα.
Ο κ. Μπαρόζο ζήτησε μάλιστα επειγόντως τη δέσμευση του κ. Αντ. Σαμαρά ότι θα συμβάλει στην επίτευξη "ευρείας εθνικής συναίνεσης", ώστε να αντιμετωπιστούν αποφασιστικά οι σημερινές ιστορικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα για την αποκατάσταση των δημόσιων οικονομικών της.
Σύμφωνα με τον κ. Μπαρόζο, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης της τρόικας στην Αθήνα, η Επιτροπή πιστεύει σθεναρά ότι η ευρεία πολιτική και κοινωνική στήριξη στα μεταρρυθμιστικά μέτρα είναι ιδιαίτερα σημαντική, αν όχι κρίσιμη, προκειμένου να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στο μέλλον της ελληνικής οικονομίας.
Πλαίσιο
Στο ίδιο αυστηρό πλαίσιο κινήθηκαν και οι δηλώσεις του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Ρομπάι, ο οποίος υπογράμμισε την ανάγκη ευρείας και εποικοδομητικής πολιτικής στήριξης από όλες τις πλευρές στις προσπάθειες της Ελλάδας για ανάκαμψη και ζήτησε παράλληλα από τον Αντώνη Σαμαρά να φανεί συνεργάσιμος.
Ωστόσο, παρά τον "κώδωνα του κινδύνου" που έκρουσαν οι δύο ανώτατοι κοινοτικοί αξιωματούχοι, ο πρόεδρος της ΝΔ εμφανίστηκε για μία ακόμη φορά αμετακίνητος, ζητώντας την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου στη βάση των προτάσεων που κατέθεσε στο Ζάππειο.
Επανέλαβε τα περί λάθους "μείγματος οικονομικής πολιτικής", αλλά προέβαλε και τα γνωστά σημεία συμφωνίας στο πεδίο των στόχων, όπως είναι η μείωση του ελλείμματος και του χρέους. Σύμφωνα με πληροφορίες, στις χθεσινές συναντήσεις που είχε στις Βρυξέλλες έγινε ευρεία συζήτηση για το θέμα των αποκρατικοποιήσεων.
Ο πρόεδρος της ΝΔ κατέστησε σαφές στους συνομιλητές του ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα συναινέσει στην πώληση του 17% της ΔΕΗ μέσω του χρηματιστηρίου και θα επιμείνει στην αρχική της πρόταση για διαίρεση της εταιρείας και περαιτέρω ιδιωτικοποίησή της.
Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε μάλιστα ότι υπάρχει ευρύτατη παραπληροφόρηση σε σχέση με τις θέσεις του για τις αποκρατικοποιήσεις και επικαλέστηκε μάλιστα σχετικό τηλεφώνημα που έλαβε από Ευρωπαίο ομόλογό του για το εάν τάσσεται κατά των αποκρατικοποιήσεων.
ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ
Επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου
Στις δηλώσεις του, μετά το τέλος των συναντήσεών του, ο κ. Σαμαράς επεσήμανε ότι έθεσε υπόψη των συνομιλητών του όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, που, όπως είπε, δείχνουν, πέρα από κάθε αμφιβολία, ότι η σημερινή οικονομική πολιτική στην Ελλάδα δεν αποδίδει και πρέπει να αλλάξει. Προσέθεσε ότι παρουσίασε τα βασικά σημεία της πρότασης της ΝΔ που "μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση" και τόνισε ότι πρέπει να αλλάξει η εφαρμοζόμενη πολιτική μέσα από επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου.
Ακόμη, επιβεβαίωσε την απόλυτη στήριξη της ΝΔ στην ανάγκη αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας καθώς, όπως είπε, "και τα δύο αποτελούν προτάσεις στις οποίες εμείς επιμένουμε εξαρχής".

ethnos.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Το μεσαίο δάχτυλο και το Κοινοβούλιο

Ασυγκράτητοι από κάθε έννοια εμφανίζονται το τελευταίο χρονικό διάστημα οι πολιτικοί άνδρες σε όλη την υφήλιο.
Το τελευταίο περιστατικό μας έρχεται από τον βουλευτή Χένρι Εμμανουέλι που εξέφρασε την αντίδρασή του για το θέμα της φορολογικής μεταρρύθμισης με άκομψο τρόπο.
Ενώ ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν απαντούσε στις κατηγορίες των σοσιαλιστών ότι μία τέτοια μεταρρύθμιση θα ευνοήσει τους πλούσιους φίλους του Νικολά Σαρκοζί και δεν λαμβάνει υπόψη την ανάγκη της χώρας για ανάπτυξη, ο Χένρι Εμμανουέλι του έδειξε το μεσαίο δάχτυλο.
Οι κάμερες τον "τσίμπησαν" και το διαδίκτυο πήρε φωτιά, με τις φωτογραφίες και βίντεο από την ατυχή του στιγμή να τον εκθέτουν και να κάνουν το γύρο του κόσμου.
Ο Εμμανουέλι αρνήθηκε ότι έδειξε το μεσαίο δάχτυλο στον Γάλλο πρωθυπουργό και χαρακτήρισε το γεγονός ως παρεξήγηση.
"Είμαι αρκετά μεγάλος και έχω αρκετή εμπειρία για να εκφράσω τις απόψεις μου χωρίς συνδυασμό οποιασδήποτε χειρονομίας", υπογράμμισε.

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Λέσχη Bilderberg: Μυστικότητα και σενάρια συνωμοσίας

Η επικείμενη συνεδρίαση της περίφημης Λέσχης Bilderberg στην Ελβετία, που έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί από τις 9 έως και τις 12 Ιουνίου στο πολυτελές ξενοδοχείο «Grand Hotel Kempinski» στο St Moritz, θα δώσει τροφή σε όλους εκείνους που αρέσκονται στα σενάρια συνωμοσίας.

Το ξενοδοχείο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το Νταβός, εδώ όπου κάθε χρόνο γίνεται η συνάντηση τραπεζιτών, επιχειρηματιών, πολιτικών ηγετών και γενικότερα στελεχών της παγκόσμιας οικονομικής ελίτ.

Είναι το μόνο ξενοδοχείο 5 αστέρων στο St Moritz και βρίσκεται απέναντι από τον σταθμό του τελεφερίκ προς το χιονοδρομικό Corviglia.

Στις δύο τελευταίες συναντήσεις της Λέσχης έδωσε το «παρών» και ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος έκανε πρόπερσι την παρθενική του εμφάνιση στη συνάντηση.

Σε αντίθεση με το Νταβός, όπου ο Τύπος είναι πάντα ευπρόσδεκτος, η Λέσχη Bilderberg εξακολουθεί να προσπαθεί να διατηρεί την απόλυτη μυστικότητα.

Η Bilderberg έχει συνεδριάσει στην Ελβετία τέσσερις φορές τα τελευταία χρόνια, αλλά ποτέ στην ίδια πόλη. Εχει χαρακτηριστεί ως η πιο κλειστή και μυστικοπαθής λέσχη στον κόσμο και για να γίνει κάποιος δεκτός πρέπει να είναι άτομο επιρροής στους τομείς της πολιτικής, των επιχειρήσεων και των τραπεζών.

Από την πρώτη κιόλας συνεδρία της το 1954 έχουν συμμετάσχει σε αυτές τις συναντήσεις της οι κορυφαίοι «δολοπλόκοι» του πλανήτη, διαπρεπή οικονομικά μυαλά και ηγέτες του κόσμου.

Σύμφωνα με όσα έχουν γραφτεί στο Διαδίκτυο, τα θέματα της ατζέντας των μελών της λέσχης θα αφορούν και στην οικονομική κρίση της Ελλάδας αλλά και γενικότερα στην κρίση της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ειδικότερα θα συζητηθεί η επιβολή νέων σκληρότερων φόρων τόσο σε Ελλάδα όσο και σε Ισπανία, Ιταλία και Πορτογαλία.

Αλλού γράφεται ότι θέλουν να δημιουργήσουν μεγαλύτερο οικονομικό χάος στην Ευρώπη και πως έχει μπει η λέξη «πωλητήριο» για χώρες που δεν θα μπορούν να αντεπεξέλθουν στην αντιμετώπιση τους χρέους τους και θα αναγκαστούν να πουλήσουν δημόσιες επιχειρήσεις αλλά και εδαφικές εκτάσεις, με ό,τι συνεπάγεται αυτό.

Από την Ελλάδα μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό ποιοι θα συμμετάσχουν, ενώ δεν αποκλείεται να πάρουν μέρος επιχειρηματίες και μεγαλοτραπεζίτες. Στην περυσινή συγκέντρωση στην Ισπανία είχε δώσει το «παρών» ο κ. Παπακωνσταντίνου, ο κ. Δαβίδ και ο κ. Λουκάς Τσούκαλης, επικεφαλής του Ελληνικού Ιδρύματος Αμυνας και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ).

Ιστορικό

Η Λέσχη Bilderberg ή Ομάδα Bilderberg είναι μια ανεπίσημη ετήσια διάσκεψη περίπου 130 ατόμων, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι άτομα επιρροής στους τομείς της πολιτικής, των επιχειρήσεων και των τραπεζών. Η συμμετοχή γίνεται μόνο κατόπιν πρόσκλησης. Αυτή η ελίτ ομάδα συνεδριάζει κάθε χρόνο σε πολυτελή ξενοδοχεία και θέρετρα σε όλο τον κόσμο -συνήθως στην Ευρώπη- και μια φορά κάθε τέσσερα χρόνια στις ΗΠΑ ή τον Καναδά.

Η αρχική διάσκεψη Bilderberg πραγματοποιήθηκε στο «Hotel de Bilderberg», κοντά στο Αρνεμ της Ολλανδίας, από τις 29 Μαΐου έως τις 31 Μαΐου 1954. Ξεκίνησε ως ιδέα από διάφορα άτομα, μεταξύ των οποίων ο Τζόζεφ Ρέτινγκερ, από την ανησυχία τους για την ανάπτυξη του αντι-αμερικανισμού στη Δυτική Ευρώπη.

Ο Ρέτινγκερ πρότεινε μια διεθνή διάσκεψη, κατά την οποία οι ηγέτες των ευρωπαϊκών χωρών και των ΗΠΑ θα πρέπει να συγκεντρωθούν και να συνεδριάσουν με στόχο την προώθηση της κατανόησης μεταξύ των πολιτισμών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και της Δυτικής Ευρώπης.

Οι Ελληνες της λέσχης

Τα τελευταία 20 χρόνια οι Ελληνες που έχουν συμμετάσχει σε συγκεντρώσεις της Λέσχης Bilderberg είναι οι εξής:
Γιώργος Παπανδρέου, Κώστας Καραμανλής, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Ντόρα Μπακογιάννη, Γιώργος Αλογοσκούφης, Ανδρέας Ανδριανόπουλος, Μιχάλης Παπακωνσταντίνου, Αντώνης Σαμαράς, Αννα Διαμαντοπούλου, Θόδωρος Πάγκαλος, Γιάννος Παπαντωνίου, Γεράσιμος Αρσένης, Λούκα Κατσέλη, Στέφανος Μάνος, Γιάγκος Πεσμαζόγλου (Τράπεζα Ελλάδος), Λουκάς Τσούκαλης (ΕΛΙΑΜΕΠ), Θόδωρος Κουλουμπής (ΕΛΙΑΜΕΠ), Νικηφόρος Διαμαντούρος (ombudsman-σύμβουλος), Γιώργος Δαβίδ (3Ε-Coca Cola Hellas), Αλέξης Παπαχελάς (δημοσιογράφος), Θωμάς Βαρβιτσιώτης (διαφημιστής), Δημήτρης Παπαλεξόπουλος (ΤΙΤΑΝ), Γιάννης Λύρας (εφοπλιστής), Κώστας Καρράς (εφοπλιστής), Μιχάλης Περατικός (εφοπλιστής), Γιώργος Λιβανός (εφοπλιστής), Γιάννης Κωστόπουλος (Τράπεζα Πίστεως), Γρηγόρης Χατζηελευθεριάδης (Eletson), Θεμιστοκλής Βώκος (επιχειρηματίας).

protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

«Τέτοια μειοδοσία δεν υπήρξε στην παγκόσμια ιστορία»

Ο Μανώλης Γλέζος μιλά για την ανεξαρτησία της Ελλάδας

Ο Μανώλης Γλέζος παραχώρησε μια εκτενή συνέντευξη στην οποία συγκρίνει την σημερινή κατάσταση της χώρας με εκείνη που επικρατούσε στην Κατοχή. Ο άνθρωπος που αποτελεί ιστορικό σύμβολο για την ιστορία της χώρας μας πρότεινε λύσεις για την έξοδο από την κρίση και φάνηκε πολύ σκεπτικός και προβληματισμένος για την επιρροή των ξένων κρατών στην Ελλάδα.

Διαβάστε τα σημαντικότερα σημεία της συνέντευξης που θα δημοσιευτεί στο περιοδικό Crash στις 10 Ιουνίου:

Γιατί τότε (στην Κατοχή) αναλαμβάνατε την ευθύνη απέναντι στην πατρίδα και την κοινωνία και σήμερα δεν αναλαμβάνουμε ανάλογη ευθύνη και ρίσκο;
Η συνειδητοποίηση της συλλογική ευθύνης απέναντι σε ένα συλλογικό μέτρο που λαμβάνεται εναντίον του λαού, δεν είναι εύκολο να περάσει από το στάδιο της συνειδητότητας, της αυτογνωσίας στο στάδιο της ενεργητικής αντίδρασης. […] πληροφορώ και τονίζω ότι τα φαινόμενα αντίστασης-αντίδρασης για το πρώτο χρονικό διάστημα σε σχέση με την Κατοχή είναι περισσότερα τώρα από ό,τι στην Κατοχή».

Σήμερα είμαστε ανεξάρτητοι;
Δεν έχουμε Κατοχή, όχι. Υποτέλεια έχουμε, Κατοχή δεν έχουμε. Έχουμε μέχρι αφάνταστου βαθμού μειοδοσία εθνική, αλλά δεν έχουμε Κατοχή. […] εμείς λευτερώσαμε την Ελλάδα, και επειδή διατείνονται οι Εγγλέζοι ή οι πράκτορές του ότι οι Εγγλέζοι μας ελευθέρωσαν, εγώ τους προκαλώ να μου πουν ποιο μέρος της Ελλάδας απελευθέρωσαν. […] είμαστε πολύ υποτελείς απέναντι στους ξένους. Κανονίζουν τα πάντα. Αυτού του είδους τη μειοδοσία δεν την έχω συναντήσει ως τώρα στην παγκόσμια ιστορία, μπορώ να πω».

Μπορούμε να βγούμε από την κρίση. Έχετε λύσεις;
«Πρώτη. Οι οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα.[…] Η Γερμανία λοιπόν αυτή τη στιγμή μας χρωστά μαζί με τους τόκους του 3%, 1.5 τρις ευρώ!»

«Αν δεν βρούμε τα θεσμικά πλαίσια ώστε να εμποδίσουμε τον άλλον να κλέβει το Δημόσιο, να κάνει τις λαμογιές του στο Δημόσιο, θα βρισκόμαστε στο ίδιο πάλι, σημείο».

«Για να σωθεί το χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο, εμείς δώσαμε συνολικά 108 δισεκατομμύρια. Σήμερα οφείλουμε 6.5 δις. Γιατί δεν μας δανείζουν οι τράπεζες;»

«Σε ποιους οφείλουμε το δάνειο; Σε κράτη; Σε τράπεζες; Σε εταιρείες; Σε ιδιώτες; Θέλω να ξέρω πού οφείλουμε το δάνειο. Να γίνει έλεγχος πραγματικός, να δούμε οφείλουμε πραγματικά ή μήπως δεν οφείλουμε;»

«Χρειάζεται μια κυβέρνηση άλλη. Αυτή η κυβέρνηση αποδείχτηκε ανίκανη να το κάνει. Δεν θέλει να το κάνει. Ή εκτελεί εντολές ξένων και δεν το κάνει. […] αν ο λαός πίστευε ότι μια κυβέρνηση του λέει την αλήθεια και υπηρετεί τα λαϊκά συμφέρονται τότε θα μπορούσε να κάνει ένα εσωτερικό ομολογιακό δάνειο».
newsbeast.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Αυτό είναι το μεσοπρόθεσμο σχέδιο

Διαβάστε τα μέτρα που αποφάσισαν… τη νύχτα!

Με διαδικασίες «εξπρές» και υπό την πίεση της τρόικας κλείδωσαν αργά χθες το βράδυ τα σκληρά μέτρα που φέρνουν τεράστια βάρη στους φορολογούμενους. Το σχέδιο για την μείωση του αφορολόγητου εγκαταλείπεται και τη θέση του παίρνει το μέτρο του κεφαλικού φόρου που παρουσίασε το newsbeast.gr αλλά με κάποιες ευνοϊκότερες αλλαγές της τελευταίας στιγμής.

Δηλαδή η κυβέρνηση επιβάλει κεφαλικό φόρο 3% στα εισοδήματα άνω των 12.000 αν και δεν αποκλείεται το όριο να τεθεί σε ετήσιο εισόδημα 6.000 ευρώ.

Παράλληλα έρχονται ευνοϊκότερες ρυθμίσεις στη φορολογία στα ακίνητα καθώς «παγώνει» η αύξηση των αντικειμενικών αξιών έως το 2012 και αναστέλλεται το «πόθεν έσχες» για όλα τα ακίνητα για 2-3 χρόνια. Στον αντίποδα όμως το αφορολόγητο στον ΦΜΑΠ μειώνεται από τις 400.000 ευρώ στις 200.000 ενώ απορρίπτεται για την ώρα η εξίσωση των τιμών του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης- όπως και η επιβολή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα αναψυκτικά, όχι όμως και για το φυσικό αέριο.

Τα μέτρα αυτά έρχονται με νέες ρυθμίσεις στο μέτρο των αποδείξεων καθώς το αφορολόγητο θα κατοχυρώνεται με περισσότερες αποδείξεις αφού θα συνδυάζονται με το 30% -και όχι το 10%- του εισοδήματος. Παράλληλα η κυβέρνηση επιβάλει στους επαγγελματίες νέα και σκληρά τεκμήρια!

Για να χρυσώσει το χάπι το υπουργείο Οικονομικών θα προαναγγείλει το Σεπτέμβριο μείωση των φορολογικών συντελεστών, κυρίως για τις επιχειρήσεις.

Το μισθολόγιο του δημόσιου τομέα θα εξισώσει τις αμοιβές του ιδιωτικού τομέα ενώ τα από τα 50 επιδόματα θα διατηρηθούν 2-3. Επίσης οι προσλήψεις στο δημόσιο θα γίνονται με την αναλογία 1 πρόσληψη για κάθε 10 αποχωρούντες.

Παράλληλα, καταργούνται ή συγχωνεύονται δεκάδες δημόσιοι φορείς και περικόπτονται δραστικά επιχορηγήσεις.

Σε φορείς που δεν υπάγονται στη γενική κυβέρνηση αλλά λαμβάνουν δημόσια επιχορήγηση σε τακτική βάση (π.χ. αθλητικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι, μουσεία, συλλογές κλπ.) περικόπτεται η επιδότηση συνολικά κατά 300 εκ. ευρώ, εντός του 2011.

Προβλέπονται συγχωνεύσεις σχολείων, αστυνομικών τμημάτων, στρατοπέδων κλπ. Από τις παρεμβάσεις αυτές αναμένεται η εξοικονόμηση περίπου 225 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2011-2015.

Τέλος προβλέπεται μείωση των αμυντικών δαπανών, των ιατροφαρμακευτικών, των ενισχύσεων των ΔΕΚΟ, των επιχορηγήσεων προς τους ΟΤΑ και νέα μείωση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.
newsbeast.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...