Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Επιμένει η Τουρκία για τα πυρηνικά στα σύνορα με την Ελλάδα - Θα αντέχουν σεισμό έως 9 Ρίχτερ




Η Τουρκία δεν το βάζει κάτω στο θέμα των πυρηνικών και προσπαθεί να πείσει ότι η ασφάλεια που θα έχουν οι πυρηνικοί της σταθμοί θα είναι αξεπέραστη.







O Yπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Τανέρ Γιλντίζ δήλωσε πως οι πυρηνικοί σταθμού που θα κατασκευαστούνε στην Τουρκία θα αντέχουν ακόμη και σε σεισμούς 9 ρίχτερ.

Ο υπουργός Γιλντίζ είπε πως «είναι γνωστό πως στην Τουρκία δεν υπήρξε σεισμός πάνω από 7,4 ρίχτερ, αλλά ακόμα και αν υπάρξει σεισμός των 9 ρίχτερ, θα πρόκειται για μια κατασκευή που θα αντέξει. Αναμφίβολα από τα πιο σταθερά κτίρια στην Τουρκία θα είναι οι πυρηνικοί σταθμοί και τα ηλεκτρονικά τους μέρη που θα κατασκευάσουμε στην Σινώπη και στο Ακουγιού».

Ο Τανέρ Γιλντίζ απαντώντας ζωντανά στο κανάλι NTV, όταν ρωτήθηκε αν μετά το Ακουγιού και την Σινώπη η επόμενη επιλογή για τον τρίτο σταθμό είναι η πόλη Ιγνέαντά της Θράκης, απάντησε πως «Στο υπάρχον προσχέδιο δεν υπάρχει κάποια ονομασία, αλλά φυσικά η Ιγνέαντά είναι μια από τις επιλογές που υπάρχουν» .

Στην ερώτηση για το αν είναι σωστή επιλογή τα πυρηνικά μετά τα όσα συνέβησαν στην Ιαπωνία, ο υπουργός Γιλντίζ απάντησε πως «Πιστεύουμε πως δεν είναι σωστό να στρέφεται η συζήτηση γύρω από το αν θα το κάνουμε ή όχι. Θεωρούμε καίριο η συζήτηση να στρέφεται γύρω από τα συστήματα ασφαλείας. Υπό αυτή την οπτική γωνία διεξάγονται οι διαπραγματεύσεις με την Ρωσία και την Ιαπωνία.

Οι διαπραγματεύσεις αυτές μετά το ατύχημα στην Ιαπωνία, σταμάτησαν για κάποιο διάστημα. Θα αρχίσουν ξανά αυτόν τον μήνα. Βλέπουμε όμως ότι και η Ρωσία μετά το Τσερνόμπιλ, αλλά και η Ιαπωνία μετά από αυτό το ατύχημα έχουν αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας. Σε αυτούς τους σταθμούς παρατηρούμε να εντείνονται οι προσπάθειες των μηχανικών. Τελευταία ο πυρηνικός σταθμός που κατασκευάστηκε από την Ρωσία στην Ταϊβάν, επιλέχτηκε από την Διεθνή Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας ως ο πλέον ασφαλής στον κόσμο. Για αυτό δεν ανησυχούμε.»

Πηγή newsit.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Γκάντι: 10 θεμελιώδης αρχές για να αλλάξουμε τον κόσμο...




1. Άλλαξε τον εαυτό σου .

“Πρέπει να είσαι η αλλαγή που θέλεις να δεις στον κόσμο.”

“Ως ανθρώπινα όντα, η μεγαλοσύνη μας κείτεται όχι τόσο πολύ στην ικανότητά μας να αναμορφώσουμε τον κόσμο – αυτός είναι ένας μύθος της ατομικής εποχής - όσο στο να αναμορφώνουμε τους εαυτούς.»

2. Εσύ έχεις τον έλεγχο.

“Κανείς δεν με βλάπτει χωρίς την άδειά μου.”

“Το τι νιώθεις και πως αντιδράς σε κάτι, εξαρτάται πάντα από σένα. Μπορείς να επιλέξεις τις σκέψεις, τις αντιδράσεις και τα συναισθήματά σου σχεδόν στα πάντα. Κανείς εκτός από σένα δεν μπορεί να ελέγξει πως εσύ νιώθεις.”

3. Συγχώρησε.

“ Ο αδύναμος δεν μπορεί να συγχωρήσει . Η συγχώρεση είναι ιδιότητα των δυνατών.”

“Ο οφθαλμός αντί οφθαλμού, καταλήγει να κάνει όλο τον κόσμο τυφλό.”

“Το να πολεμάς το κακό με κακό δεν βοηθά κανέναν. Αν δεν συγχωρείς, τότε αφήνεις το παρελθόν και κάποιον άλλον να ελέγχει πως νιώθεις. Συγχωρώντας, απελευθερώνεσαι από αυτά τα δεσμά και τότε μπορείς να συγκεντρωθείς ολοκληρωτικά στον επόμενο στόχο σου.”

4. Χωρίς δράση δεν πας πουθενά.

“Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας.”

“Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση.”

5. Πρόσεχε τη στιγμή .

“Δεν θέλω να προβλέπω το μέλλον. Με απασχολεί να νοιάζομαι για το παρόν. Ο Θεός δεν μου έχει δώσει έλεγχο των στιγμών που θα έρθουν.”

“Ο καλύτερος τρόπος να ξεπεράσεις την εσωτερική αντίσταση, που συχνά μας σταματάνε από τη δράση, είναι να μένεις στο παρόν όσο το δυνατόν περισσότερο και να έχεις αποδοχή.
Όταν είσαι στην παρούσα στιγμή, δεν ανησυχείς για την επόμενη την οποία δεν μπορείς να ελέγξεις ούτως ή άλλων. Έτσι, η αντίσταση για δράση από σένα –που προέρχεται από την προβολή αρνητικών μελλοντικών συνεπειών ή από αποτυχίες στο παρελθόν- χάνει τη δύναμή της, και γίνεται ευκολότερο και να δράσεις και να μένεις συγκεντρωμένος στη στιγμή ώστε να αποδίδεις καλύτερα.”

6. Ο καθένας είναι άνθρωπος .

“Υποστηρίζω ότι είμαι ένα απλό άτομο υποκείμενος στα λάθη όπως κάθε θνητό συνάνθρωπός μου. Ξέρω όμως, ότι έχω αρκετή ταπεινότητα να ομολογήσω τα λάθη μου και να παλινωδήσω.”

“Δεν είναι σοφό να είσαι σίγουρος τη σοφία κάποιου. Είναι υγιές να θυμάσαι ότι ο δυνατόν μπορεί να εξασθενίσει και ο σοφός να σφάλλει.”

7. Έχε επιμονή.

“Πρώτα σε αγνοούν, μετά γελάνε μαζί σου, ύστερα σε πολεμούν, έπειτα νικάς.”

“Να είσαι επίμονος. Με το χρόνο η αντίσταση γύρω σου θα φθίνει και θα μικρύνει.
Βρες τι αληθινά σου αρέσει να κάνεις. Τότε θα βρεις το εσωτερικό κίνητρο για να συνεχίζεις.“

8. Δες το καλό στους ανθρώπους και βοήθησέ τους.

“Κοιτάζω μόνο τις καλές ποιότητες των ανθρώπων. Μιας και δεν είμαι αλάνθαστος ο ίδιος, δεν τολμώ να εξετάζω τα σφάλματα των άλλων .”

“Υποθέτω ότι η αρχηγική ικανότητα είχε να κάνει κάποτε με τη μυική δύναμη, όμως σήμερα έχει να κάνει με την ικανότητα να τα πηγαίνεις καλά με τους άλλους.”

“Υπάρχουν πάντα καλά στοιχεία στους ανθρώπους και υπάρχουν πράγματα που δεν είναι τόσο καλά. Όμως μπορείς να επιλέξεις σε τι να επικεντρωθείς . Αν θέλεις βελτίωση, τότε η επικέντρωση στα καλά των ανθρώπων είναι μία χρήσιμη επιλογή. Κάνει τη ζωή πιο εύκολη και οι σχέσεις γίνονται πιο ευχάριστες και θετικές.”
“Έτσι, γίνεται ευκολότερο να παρακινείς τον εαυτό σου να βοηθάς τους συνανθρώπους σου και να τους δίνει αξία, που κάνει όχι μόνο καλύτερη τη ζωή τους, αλλά σιγά-σιγά τείνεις να παίρνεις πίσω αυτό που δίνεις. Και τα άτομα που βοηθάς νιώθουν την τάση να βοηθούν άλλους ανθρώπους. Έτσι δημιουργείται μία ανοδική σπείρα θετικής αλλαγής μου μεγαλώνει και ισχυροποιείται.”

9. Να συνδέεσαι, να είσαι αυθεντικός να είσαι ο αληθινός εαυτός σου.

“Ευτυχία είναι όταν αυτά που σκέφτεσαι, λες και κάνεις, είναι σε αρμονία.”

“Στους ανθρώπους φαίνεται να αρέσει ένα τρόπος με σύνδεση και αυθεντική. Και βρίσκεις μεγαλύτερη εσωτερική απόλαυση, όταν οι σκέψεις, οι λέξεις και οι πράξεις σου είναι ευθυγραμμισμένες. Νιώθεις δυνατός και καλά με τον εαυτό σου.”

10. Συνέχισε να μεγαλώνεις και να εξελίσσεσαι.

”Η συνεχής ανάπτυξη είναι ο νόμος της ζωής και ο άνθρωπος που πάντα προσπαθεί να διατηρεί τις απόψεις του ώστε να φαίνεται συνεπής, οδηγείται σε λάθος θέση.”

“Μπορείς σχεδόν πάντα να βελτιώνεις τις ικανότητές σου, τις συμπεριφορές σου ή να επαναξιολογείς τις αποτιμήσεις σου. Μπορείς να αποκτήσεις μεγαλύτερη κατανόηση του εαυτού σου και του κόσμου. Το να επιλέξεις να μεγαλώσεις και να εξελιχθείς είναι ένα πιο ευχάριστο και πιο χρήσιμο μονοπάτι για να ακολουθήσεις.”
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

"Λουκέτο" σε ελληνικά σχολεία της Κωσταντινούπολης

Κλείνουν λόγω έλλειψης μαθητών τρία ιστορικά σχολεία που ανήκουν στην ελληνική κοινότητα της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Hurriyet η οποία αναφέρει ότι τα κτίρια θα μπορέσουν πλέον να αξιοποιηθούν με πολύ καλύτερο τρόπο από τους Έλληνες της Πόλης.

Επί πολλά χρόνια, η ελληνική κοινότητα απευθυνόταν στις αρχές για το θέμα των σχολείων, ζητώντας τους να τα κλείσουν αφού δεν υπήρχαν καθόλου μαθητές.

Η τουρκική κυβέρνηση όμως έλεγε "όχι", υποστηρίζοντας ότι δεν μπορούσαν να κλείσουν τα σχολεία καθώς σύμφωνα με την Συνθήκη της Λωζάνηςπου υπεγράφη το 1923, οι αρχές επρέπε να προστατέψουν την ελληνική μειονότητα.

Ο νέος νόμος όμως που ψηφίστηκε το 2008 για την ακίνητη περιουσία των ιδρυμάτων επιτρέπει πλέον στα ιδρύματα να αξιοποιήσουν την περιουσία που έχουν.

Το αίτημα της ελληνικής κοινότητας έγινε τελικά δεκτό και το ιδιωτικό σχολείο στο Σισλί, το δημοτικό στο Μπεσίκτας και το Ιωακείμιο Λύκειο στο Φατιχ θα βάλουν "λουκέτο".

"Η μειονότητα μας έχει σχολεία τα οποία περίπου εδώ και μισό αιώνα δεν έχουν καθόλου μαθητές", αναφέρει ο εκπρόσωπος των μειονοτικών Ευαγών Ιδρυμάτων Λάκης Βίγκας.

"Όλο αυτό το διάστημα, η κοινότητα δεν κέρδιζε τίποτε από αυτά τα σχολικά κτίρια", πρόσθεσε.           
        
Μόνο εννέα ελληνικά σχολεία λειτουργούν ακόμα, αναφέρει η εφημερίδα, ενώ επισημαίνει ότι το 1870 λειτουργούσαν 40.

protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Κάνουν εγχείρηση στα αφτιά τους για να μοιάζουν με ξωτικά! Συγκλονιστικό ρεπορτάζ του ΑΒC για τη νέα μανία της Αμερικής




Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι νέοι ξαπλώνουν στο χειρουργικό τραπέζι ο ένας μετά τον άλλον για να φτιάξουν αφτιά, όμοια με αυτά των ξωτικών στον "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών".

Μάλιστα όπως θα δείτε στο ρεπορτάζ, υπάρχουν και κάποιοι -όχι γιατροί- που κάνουν τέτοιου είδους επεμβάσεις σε ιδιωτικούς χώρους, χρεώνοντας μέχρι και 600 δολάρια για μια 20λεπτη επέμβαση στα δύο αφτιά, κατά την οποία ο ασθενής δε ναρκώνεται!

Εκτος από τους κινδύνους που κρύβει αυτή η νέα... μόδα, οι γιατροί λένε ότι υπάρχει και κάτι ακόμη: Είναι εξαιρετικά δύσκολο να επανέλθει το αφτί στην κανονική του μορφή, σε περίπτωση που ο πελάτης το μετανιώσει.

Δείτε το βίντεο:

 



Πηγή Zappit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Στο "χρηματιστήριο" της φύσης η Γη είναι ο ακριβότερος πλανήτης!




Η αξία της γης εκτιμήθηκε στα 5 τετράκις εκατομμύρια δολλάρια, του Άρη στα 16.000 δολλάρια και της Αφροδίτης σε λιγότερο από 1...σεντ!









Σε μια εποχή που όλα υπολογίζονται με την οικονομική τους αξία ένας επιστήμονας κοστολόγησε τους πλανήτες και τα αποτελέσματα της μελέτης του είναι εντυπωσιακά.

Ο Greg Laughlin, βοηθός καθηγητή Αστρονομίας και Αστροφυσικής στο Πανεπιστήμιο Σάντα Κρουζ της Καλιφόρνιας, υποστήριξε πως ανέπτυξε έναν μαθηματικό τύπο που προσδιορίζει την οικονομική αξία του κάθε πλανήτη που συγκροτεί το ηλιακό μας σύστημα. Ο αμερικανός επιστήμονας για να μπορέσει να εκτιμήσει την οικονομική αξία του κάθε πλανήτη έθεσε παραμέτρους όπως η ηλικία, το μέγεθος, η μάζα, η θερμοκρασία αλλά και η πόσοτητα ενέργειας που διαθέτει και εκπέμπει ο κάθε πλανήτης.

Με τις παραμέτρους αυτές ήταν φυσικό η ΓΗ να μπει στην υψηλότερη θέση στο ταμπλό του πλανητικού χρηματιστηρίου κοστίζοντας 5 εκατομμύρια δισεκατομμύρια δολλάρια.

Ο Άρης αξίζει μόλις 16.000 δολλάρια και η Αφροδίτη πετάγεται κατευθείαν στο γαλαξιακό καλάθι των αχρήστων, κοστίζοντας κάτι λιγότερο από 1 σεντ.

Όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες, η Γη έχει τη μεγαλύτερη αξία και το εάν θα μπορέσει να διατηρήσει την οικονομική πρωτοκαθεδρία είναι θέμα των ενοίκων του που οφείλουν με τις αποφάσεις και τις πράξεις τους να διατηρήσουν την υπεραξία του. 


πηγή: εφημερίδα "Το Ποντίκι"
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Η μελλοντική ελπιδοφόρα θεραπεία της οστεοπόρωσης




Το αντιγόνο της σκληροστίνης αναμένεται να αποτελέσει μελλοντικά μία ελπιδοφόρα θεραπεία της οστεοπόρωσης.









Ήδη οι κλινικές δοκιμές για το νέο φάρμακο, που γίνονται στο πλαίσιο πολυκεντρικής μελέτης, βρίσκονται στην τρίτη φάση, και έχουν δείξει ότι σε έξι μήνες από την χορήγηση του αντιγόνου δημιουργείται οστό σε ποσοστό 8-10%. Οι κλινικές δοκιμές έχουν γίνει σε χιλιάδες ασθενείς με βαριά οστεοπόρωση και οι επιστήμονες διερευνούν κάθε πότε θα πρέπει να χορηγείται αυτό το φάρμακο και τις παρενέργειες που ενδέχεται να έχει.

Τα παραπάνω επισήμανε ο καθηγητής Παθολογίας, διευθυντής του Τομέα Ενδοκρινολογίας και Μεταβολισμού και του Κέντρου Οστεοπόρωσης του Πανεπιστημίου του Αρκάνσας των ΗΠΑ, Σταύρος Μανώλαγας, εξηγώντας ότι η σκληροστίνη καταστρέφει το οστό ενώ το αντιγόνο στο οποίο βασίζεται η νέα θεραπεία ανταγωνίζεται τη δράση της.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο του 38ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Ενδοκρινολογίας και Μεταβολισμού, ο κ. Μανώλαγας ανέφερε ότι τα οιστρογόνα, τα οποία έχουν αντιοξειδωτική δράση, αποτελούν έναν μόνο παράγοντα της οστεοπόρωσης. Η πάθηση, είπε, είναι αποτέλεσμα της διαδικασίας του γήρατος και δεν σχετίζεται με την οστική μάζα.

Παλαιότερα, οι επιστήμονες πίστευαν ότι η οστεοπόρωση είναι μία πάθηση που αφορά μόνο τις μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες και την αντιμετώπιζαν με την χορήγηση οιστρογόνων, τα οποία είχαν καταστροφικές συνέπειες, καθώς αποδείχτηκε ότι προκαλούν καρκίνο του μαστού και της μήτρας. Τα τελευταία χρόνια έχουν αναθεωρήσει τις απόψεις τους, καθώς διαπιστώθηκε ότι η πάθηση δεν αφορά μόνο τις γυναίκες αλλά και τους άντρες μεγαλύτερης ηλικίας.

«Είναι λάθος η οστεοπόρωση να αποδίδεται μόνο στην έλλειψη οιστρογόνων. Η απώλεια του οστικής μάζας ξεκινά από τη στιγμή που η ανάπτυξη έχει φτάσει στο αποκορύφωμά της και όχι κατά την εμμηνόπαυση. Απλώς, η έλλειψη οιστρογόνων μετά την εμμηνόπαυση επιταχύνει τη διαδικασία της οστεοπόρωσης. Εξάλλου, η οστεοπόρωση παρατηρείται και σε άντρες που έχουν απώλεια ανδρογόνων, λόγω καρκίνου του προστάτη. Επομένως, η πάθηση δεν εξαρτάται από τις ορμόνες αλλά επισπεύδεται από την απώλειά τους», εξήγησε ο κ. Μανώλαγας.

Παράλληλα, τόνισε ότι με το πέρασμα των χρόνων τα οστά αδυνατούν, ανεξάρτητα από την οστική μάζα, και σπάνε ευκολότερα. «Αυτό είναι θέμα ηλικίας. Ένα άτομο που στα 70 του έχει την ίδια οστική μάζα που είχε στα 30 του, έχει πιθανότητα να υποστεί κάταγμα, ενώ το 50% των καταγμάτων το παθαίνουν άτομα που δεν έχουν πρόβλημα οστικής μάζας. Μετά τα 60-65 τα κόκαλα γίνονται σα σφουγγάρι και αλλάζει η δομή τους.

Μία άλλη μεγάλη ανακάλυψη είναι ότι ο μηχανισμός που δημιουργεί την αθηροσκλήρωση και τη στεφανιαία νόσο είναι ο ίδιος ο οποίος δημιουργεί και την οστεοπόρωση. Η χοληστερόλη και τα οξειδωμένα λίπη καταστρέφουν τα οστά, διότι δημιουργείται λίπος στον μυελό των οστών, ο οποίος από κόκκινος γίνεται κίτρινος», πρόσθεσε ο κ. Μανώλαγας.

Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

«Καρφώνουν» τους φοροφυγάδες

Ξεπέρασαν τις 18.000 οι καταγγελίες το 2010

Περισσότερες από 18.600 καταγγελίες-«καρφώματα» έγινα στο ΣΔΟΕ το περασμένο έτος και από αυτές ελέγχθηκαν 7.313, ενώ οι υπόλοιπες 11.287 θα διεκπεραιωθούν εντός του 2011. Μάλιστα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε «το Βήμα», το πρώτο δίμηνο του 2011, περίπου 3.100 συμπολίτες μας κατήγγειλαν επιχειρήσεις και επιτηδευματίες για φοροδιαφυγή. Την ίδια στιγμή, από τις 15 περιφερειακές διευθύνσεις του ΣΔΟΕ σε ολόκληρη την επικράτεια εκκρεμούν προς έλεγχο 2.562 υποθέσεις ελεύθερων επαγγελματιών και φυσικών προσώπων. Οι «Ράμπο» του ΣΔΟΕ θα προχωρήσουν στο άνοιγμα 932 τραπεζικών λογαριασμών.

Τα αποκαλυπτικά στοιχεία συμπληρώνουν 463 εισαγγελικές παραγγελίες και 13.244 περιπτώσεις φοροδιαφυγής που πρόκειται να ελεγχθούν μέσα στο 2011, αφού δεν πρόλαβαν οι υπηρεσίες του ΣΔΟΕ να τις φέρουν σε πέρας μέσα στο προηγούμενο έτος, λόγω των πολλών ελέγχων που διενεργήθηκαν.

newsbeast.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σκληρό χαστούκι κατά της Τουρκίας - Αναφορά "δηλητήριο" για τους γείτονες

Το ΥΠΕΞ των ΗΠΑ ανακοίνωσε την αναφορά ανθρωπίνων δικαιωμάτων του 2010 για την Τουρκία.

Η αναφορά βγάζει δηλητήριο για την Τουρκία. Η 46 σελίδων αναφορά έχει τις πιο βαριές κατηγορίες στα θέματα της ανεξαρτησίας των δικαστηρίων και στο θέμα της ελευθερίας του τύπου. Να τα πιο εντυπωσιακά στοιχεία της αναφοράς.

Εξωδικαστικές εκτελέσεις. Πέρσι οι δυνάμεις ασφαλείας στην Τουρκία πραγματοποίησαν εξωδικαστικές εκτελέσεις, και τα περιστατικά αυτά δεν ερευνήθηκαν επαρκώς. Στο πανεπιστήμιο των Μούγλων στις 11 Μάιου ο αστυνομικός Γκιουλτεκίν Σαχίν πυροβόλησε και σκότωσε τον Σερζάν Κούρτ.

Βασανιστήρια. Τα περιστατικά βασανιστηρίων συνεχίστηκαν. Στις 5 Ιανουαρίου γονείς των 32 παιδιών που κρατούνται στις φυλακές των Αδάνων, σε συνέντευξη τύπου που έδωσαν, ανέφεραν πως οι δεσμοφύλακες δέρνουν τα παιδιά τους και στις πληγές τους ρίχνουν αλάτι.

Προβλήματα στις φυλακές. Οι συνθήκες στις φυλακές δεν βελτιώθηκαν επαρκώς..Το Ίδρυμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στις 10 Οκτωβρίου ανακοίνωσε πως στις φυλακές πέθαναν 32 φυλακισμένοι και 5 προσωρινά κρατούμενοι.

Παραβιάσεις Δικαιωμάτων. Παρά το ότι αναφέρεται στον νόμο, οι ύποπτοι δεν συναντιούνται άμεσα με τους δικηγόρους τους. Κάποιοι παρατηρητές βλέπουν την υπόθεση Βαριοπούλα όπως και την Εργκενέκον ως δύο πολιτικές δίκες, ενώ τις βλέπουν ως κάτι δίκαιο για αυτούς που προσπάθησαν να ανατρέψουν την κυβέρνηση.

Δίκαιη δίκη: Κάποιες ανακοινώσεις μελών της κυβέρνησης και κάποιων αξιωματούχων επηρέασαν την δικαστική ανεξαρτησία.

Ελευθερία έκφρασης : Η κυβέρνηση στηριζόμενη στο σύνταγμα και σε κάποιους νόμους περιόρισε την ελευθερία έκφρασης

newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Τα κρουασάν και η οργή των αξιωματικών

Την οξύτατη αντίδραση του Συνδέσμου Υποστήριξης και Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων, προκάλεσε άρθρο του δημοσιογράφου Κ. Ζούλα στην "Καθημερινή" στο οποίο γίνεται αναφορά σε "μονιμάδες" που παίρνουν τρόφιμα και κρουασάν από τον στρατό και τα πουλάνε έξω. Ο Σύνδεσμος ζήτησε την ανάκληση του άρθρου.
Στο άρθρο του με τίτλο "Με τα κρουασάν υπό μάλης" ο κ. Ζούλας αναφέρει χαρακτηριστικά "αφού, για να καταλάβεις, ένας ανεκδιήγητος “μονιμάς” μάζευε κάθε μέρα τα περισσευούμενα κρουασάν για να τα πουλήσει έξω, ενώ ένας άλλος έπαιρνε τα γάλατα για να τα πάει σπίτι του".
Επίσης σε άλλο σημείο αναφέρει επίσης ότι "όσοι έχουμε ξοδέψει δύο χρόνια της ζωής μας θητεύοντες δεν θα ξεχάσουμε ποτέ ότι γνωρίσαμε εκατοντάδες ανθρώπους, χωρίς να καταλάβουμε ποιο ήταν το αντικείμενο της «εργασίας» τους" και τονίζει ότι σε καιρό κρίσης πρέπει οι αργόμισθοι του στρατεύματος να αξιοποιηθούν σε διάφορες δραστηριότητες.
"Όσοι υπηρετήσαμε γνωρίζουμε ότι οι «συλλέκτες» κρουασάν είναι οι τελευταίοι στους οποίους μπορούμε να βασιστούμε αν, ο μη γένοιτο, χρειαστεί..." καταλήγει.
Είχατε παρατηρήσει ανάλογα φαινόμενα κατά τη διάρκεια της θητείας σας; Στείλτε μας την άποψή σας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου,  που εστάλη στη "Καθημερινή" και στην ΕΣΗΕΑ   τα όσα αναφέρονται στο άρθρο, απέχουν από την αλήθεια.
Μάλιστα ο ΣΥΣΜΕΔ ζητά από τον δημοσιογράφο να προσκομίσει τα στοιχεία και τα ονόματα σχετικά με τον "μονιμά" και τα κρουασάν και επικαλείται τα άρθρα 147 και 152 του στρατιωτικού κώδικα σχετικά με τις ποινές που επιφέρουν η κλοπή ή υπεξαίρεση πραγμάτων που ανήκουν στο κράτος ή σε στρατιωτικό και η παράνομη χρήση της εργασίας προσωπικού, το οποίος έχει ο στρατιωτικός υπό τις διαταγές του.
Στην ανακοίνωση γίνεται ακόμα αναφορά στην εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού στις Ένοπλες Δυνάμεις και ζητείται η αποκατάσταση της αλήθειας σε μεταγενέστερο άρθρο.
Τέλος, ο ΣΥΣΜΕΔ ζητά από την ΕΣΗΕΑ να εξετάσει το δημοσίευμα, αλλά και από την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων να κάνει ότι μπορεί ώστε να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι του δημοσιεύματος σε περίπτωση που δεν παρουσιάσουν τα στοιχεία και να αποκατασταθεί η υπόληψη του στρατιωτικού προσωπικού.

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σαν σήμερα 10 Απριλίου

Γεγονoτα

1516: Δημιουργείται το πρώτο γκέτο για Εβραίους, οι οποίοι μπορούν να ζουν μόνο σε μία συγκεκριμένη περιοχή στη Βενετία.
1821: Οι Τούρκοι απαγχονίζουν στην Κωνσταντινούπολη τον πατριάρχη Γρηγόριο Ε', σε αντίποινα για την Ελληνική Επανάσταση.
1826: Οι «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» του Μεσολογγίου πραγματοποιούν την ηρωική έξοδο. Ο Χρήστος Καψάλης ανατινάζει την μπαρουταποθήκη στο Μεσολόγγι.
1835: Το «Κεντρικόν Σχολείον», το πρώτο ανώτερο εκπαιδευτικό ίδρυμα του νεοελληνικού κράτους, μεταφέρεται από την Αίγινα στην Αθήνα.
1941: Στη γερμανοκρατούμενη Γιουγκοσλαβία εγκαθίσταται το Ανεξάρτητο Κράτος της Κροατίας από τους φασίστες «Ουστάσι» του Άντε Πάβελιτς.
1954: Ο θρυλικός πυγμάχος Τζέικ Λα Μότα εγκαταλείπει τα ρινγκ. Στην αυτοβιογραφία του βασίστηκε η ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε «Οργισμένο είδωλο».
  • Γεννησεις
1583: Ούγκο Γκρότιους, εκλατινισμένο όνομα του Χούιχ ντε Χρουτ, ολλανδός νομικός, που θεωρείται ο «πατέρας» του διεθνούς δικαίου. [θαν. 28/8/1645]
1755: Κρίστιαν Φρίντριχ Σάμουελ Χάνεμαν, γερμανός γιατρός, ιδρυτής της ομοιοπαθητικής ιατρικής. [θαν. 2/7/1843]
1847: Τζόζεφ Πούλιτζερ, ουγγροαμερικανός δημοσιογράφος και εκδότης που με τη διαθήκη του θεσμοθέτησε τα ομώνυμα δημοσιογραφικά βραβεία. [θαν. 29/10/1911]
  • Θανατοι
1919: Εμιλιάνο Ζαπάτα, μεξικανός επαναστάτης. (δολοφονήθηκε) [γεν. 8/8/1879]
1954: Ογκίστ Λιμιέρ, γάλλος πρωτοπόρος του κινηματογράφου. [γεν. 19/10/1862]
1979: Νίνο Ρότα, ιταλός συνθέτης, που «έντυσε» με τη μουσική του τις ταινίες του Φεντερίκο Φελίνι. [γεν. 3/12/1911]

sansimera.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

«Ασέβεια» η ανέγερση του μνημείου της 11ης Σεπτεμβρίου

«Ασέβεια» η ανέγερση του μνημείου της 11ης Σεπτεμβρίου

Μια νέα διαμάχη έχει ξεσπάσει στη Νέα Υόρκη με αιτία τα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου. Μόλις λίγους μήνες πριν τα εγκαίνια του μνημείου για τα θύματα, στο «Σημείο Μηδέν», οι συγγενείς των αδικοχαμένων διαμαρτύρονται επειδή στην περιοχή παραμένουν θαμμένα τα λείψανα πολλών ανθρώπων. 

Παρόλο που αυτό ήταν ήδη γνωστό, από την πρώτη στιγμή που αποφασίστηκε η κατασκευή του μνημείου, πολλοί συγγενείς θυμάτων χαρακτηρίζουν την ανέγερση «ασεβή πράξη» και απειλούν με μηνύσεις.



Πηγή newsbeast.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

11χρονο παιδί αναγνώρισε τους βιαστές του στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας




Συνελήφθη το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία Συντάγματος ο 24χρονος Ιρακινός που κατηγορείται ότι μαζί με άλλους βίασαν έναν 11χρονο στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.





Εναντίον του εκρεμούσε ένταλμα για συμμετοχή σε ομαδικό βιασμό εις βάρος του ανηλίκου. Οι δράστες είχαν παρασύρει το ανήλικο Αφγανάκι μαζί με 16χρονο ομοεθνή του, αφού του υποσχέθηκαν ότι μπορούσαν να τους βοηθήσουν να φτάσουν στην Ιταλία.

Οδήγησαν τα δύο παιδιά στο παράπηγμα όπου έμεναν και ενώ οι δύο απομάκρυναν τον 16χρονο, οι άλλοι με την απειλή μαχαιριού βίασαν το παιδάκι και στη συνέχεια το εγκατέλειψαν κακοποιημένο και σε άθλια κατάσταση.

Το παιδί κατέφυγε στην αστυνομία όπου είδε φωτογραφίες σεσημασμένων ατόμων και αναγνώρισε τους βιαστές του.

Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

15 + 1 πράγματα που θα βρείτε ΤΣΑΜΠΑ στην Αθήνα!





Σε μία πόλη που καθημερινά γίνεται όλο και πιο ακριβή και που απλά πράγματα γίνονται πολυτέλεια, υπάρχουν εναλλακτικές επιλογές τελείως δωρεάν.


1. Οι free press εφημερίδες! Υπάρχουν παντού σε stands στο κέντρο και όχι μόνο!

2. Το ασύρματο internet Athens wi-fi σε πραγματικά πολύ καλές ταχύτητες στην Πλατεία Συντάγματος, στην Πλατεία         Κοτζιά και στο Θησείο.

3. Δωρεάν μακιγιάζ από επαγγελματίες σε όλα τα μεγάλα καταστήματα καλλυντικών, από όποια εταιρεία θέλετε!
Το μόνο που χρειάζεται να κλείσετε ραντεβού.

4. Παροχή οδοντιατρικών υπηρεσιών από τους τελειόφοιτους οδοντιατρικής του πανεπιστημίου Αθηνών.

5. Τηλέφωνο στο The Mall Athens το εμπορικό κέντρο στο Μαρούσι! Υπάρχουν τηλεφωνικοί θάλαμοι όπου μπορείς να τηλεφωνήσεις δωρεάν.

6. Οι δημοτικές συγκοινωνίες είναι ακόμα ένα δωρεάν αγαθό το οποίο δεν εκμεταλλευόμαστε όσο θα έπρεπε οι Αθηναίοι!

7. Χρήση lap top και internet στο 5ο όροφο του Public στο σύνταγμα όπου βρίσκεται και το café.

8. Μπορείς να παρακολουθήσεις τις διαλέξεις σε όλα τα πανεπιστήμια της χώρας εντελώς δωρεάν! Και μπορείς να πάρεις και βεβαίωση ότι τα παρακολούθησες! Μπορεί να σου χρησιμεύσει κάποτε και στο βιογραφικό που ξέρεις;

9. Όλα τα μουσεία της Αθήνας, (εκτός από το Ακρόπολης) έχουν ελεύθερη είσοδο κάθε Κυριακή πρωί από την 1η Νοεμβρίου μέχρι την 31η Μαρτίου! Έχε το υπόψη σου όταν έρθει το φθινόπωρο.

10. Διάφορες εκθέσεις ζωγραφικής ή φωτογραφίες που φιλοξενεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα ο χώρος εκθέσεων στο μετρό του Συντάγματος (αριστερά στην κεντρική είσοδο)

11. Οι θεατρικές παραστάσεις από τις ερασιτεχνικές ομάδες των Δήμων.

12. Τα κέντρα εκπαίδευσης ενηλίκων των δήμων! Υπάρχουν τμήματα ζωγραφικής, γλυπτικής κ.ά.

13. Δωρεάν αγκαλιές ή αλλιώς free hugs! Πρόκειται για μία καινούρια τάση στην Ευρώπη η οποία ήρθε και στην Αθήνα! Ομάδες νέων αγκαλιάζουν περαστικούς δημιουργώντας ένα πολύ όμορφο κλίμα! Στην Αθήνα συνήθως τους συναντάς στο Σύνταγμα.

14. Ρούχα, βιβλία, περιοδικά, cds, dvds κ.ά στα ανταλλακτικά-χαριστικά παζάρια που γίνονται στην πόλη, όπως αυτό στο πατάρι του Σπόρου, Σπ. Τρικούπη 21, Εξάρχεια, 210 3801.735, www.sporos.org.

15. Φαγητό και διασκέδαση σε lunch street party! Πρόκειται για υπαίθρια parties έξω στο δρόμο όπου μαζεύονται μικροί και μεγάλοι, καθαρίζουν τον χώρο και στήνουν ένα μεγάλο πικ-νικ με φαγητά που φέρνουν όλοι! Θα ενημερωθείς στο lunchstreetparty.blogspot.com.

16. Προϊόντα από promotion σε super markets! Κάνε μία βόλτα σε ένα μεγάλο super market και θα απολαύσεις τσάμπα από μπάρες δημητριακών μέχρι τυράκια και σούπα λαχανικών!


Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Τιμούν τον ήρωα του "Τιτανικού"





Η πόλη που γεννήθηκε θα τιμήσει τον ήρωα του Χάρολντ Λόου, τον μόνο ναύτη του Τιτανικού που γύρισε πίσω να σώσει κόσμο από τα παγωμένα νερά τον Απρίλιο του 1912.











Όταν συνέβη το μοιραίο δυστύχημα, ο ναύτης Λόου γέμισε τη δική του σωστική λέμβο και ανοίχτηκε προς το Καρπάθια που είχε σπεύσει να συνδράμει. Βλέποντας ωστόσο πίσω τον κόσμο που πάλευε με τα κύμματα, μοίρασε το δικό του “φορτίο” σε άλλες βάρκες και γύρισε πίσω για να σώσει κι άλλους.

Η πόλη στην οποία γεννήθηκε το Barmouth της Βρετανίας θα τιμήσει τον ήρωα και θα αναρτήσει προς τιμή του τιμητική πλακέτα. Η ιδέα ήταν μάλιστα μίας 15χρονης της Μάντι, η οποία έμαθε για τον ήρωα της πόλης της από την ταινία “Τιτανικός”.


Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

"Έφυγε" ο γίγαντας του αμερικανικού σινεμά




“Έφυγε” σε ηλικία 86 ετών από λέμφωμα ένας από τους σημαντικότερους αμερικανούς σκηνοθέτες του αιώνα μας ο Σίντνει Λιούμετ.




Ο Λιούμετ απεβίωσε μετά από μάχη με τον καρκίνο στο σπίτι του στο Μανχάταν. Έγινε γνωστός με την ταινία “12 Angry Men” και σκηνοθέτησε κορυφαίες ταινίες, όπως το "Dog Day Afternoon" με τον Αλ Πατσίνο και το "Serpico", με τον ίδιο πάλι πρωταγωνιστή. Σκηνοθέτησε πάνω από 40 ταινίες και είχε προταθεί για περίπου 50 Όσκαρ.

Συνεργάστηκε με τον Σον Κόνερι στο “The Anderson Tapes” καθώς και στο “Φόνος στον Όριεντ Εξπρές”. Γύρισε για την τηλεόραση το έργο “The Sacco and Vanzetti Story” που αφορούσε την καταδίκη δύο αναρχικών τη δεκαετία του 1920.

'Ηταν παιδί ηθοποιών και ξεκίνησε την καριερα του ως ηθοποιός στη Νέα Υόρκη. Με τη σκηνοθεσία ασχολήθηκε τη δεκαετία του 50. Ήταν γνωστός για τον ευαίσθητο τρόπο με τον οποίο αντιμετώπιζε τους ηθοποιούς με τους οποίους δούλευε, την κατανόηση που έδειχνε για όσους είχαν προβλήματα, τις φιλελεύθερες ιδέες του και την αγάπη του για τη Νέα Υόρκη.

Ο ίδιος είχε πει: “Ενώ ο σκοπός όλων των ταινιών είναι η διασκέδαση, οι ταινίες στις οποίες εγώ πιστέυω πάνε ένα βήμα παραπέρα. Προκαλούν το θεατή να εξετάσει πτυχές της δικής του συνείδησης, προκαλούν τη σκέψη και κινητοποιούν το πνεύμα”. 


Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...