Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Oι 10 πιο συνηθισμένοι εφιάλτες και τι σημαίνουν


Οι εφιάλτες ταλαιπωρούν πολλούς ανθρώπους και ταράζουν το νυχτερινό ύπνο. Είναι συχνότεροι στα...

παιδιά και στις γυναίκες ενώ τα θέματα, η σοβαρότητα και η συχνότητά τους διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Το άτομο που ξυπνά από εφιάλτη μπορεί να αισθάνεται ότι βιώνει διάφορες καταστροφικές καταστάσεις όπως πτώση από ψηλά, καταδίωξη και διάφορα ψυχικά ή σωματικά οδυνηρά γεγονότα.

Δείτε ποιοι είναι οι πιο συνηθισμένοι εφιάλτες και τι κρύβεται από πίσω τους σύμφωνα με ψυχολόγους:

1. Φυσικές καταστροφές (τυφώνες, σεισμοί κτλ): Σχετίζονται με καθημερινό άγχος για πράγματα που ο άνθρωπος νιώθει ότι δεν μπορεί να ελέγξει.

2. Νεκροί άνθρωποι: Σχετίζονται με πένθος για κάποια απώλεια ή με άγχος για κάποια ασθένεια.

3. Αργοπορία σε σημαντικά γεγονότα: Τέτοιους εφιάλτες βλέπουν συνήθως άνθρωποι που η ζωή τους έχει πολύ έντονους ρυθμούς και που νιώθουν ότι δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις προσδοκίες άλλων.

4. Γύμνια: Οι άνθρωποι με χαμηλή αυτοεκτίμηση και ανασφάλεια βλέπουν στο ύπνο τους ότι είναι δημόσια γυμνοί.

5. Δόντια: Αν δεις ότι σου πέφτουν τα δόντια συνήθως ανησυχείς πολύ για την εικόνα που έχουν οι άλλοι για σένα.

6. Τραύματα: Όποιος βλέπει ότι τραυματίζεται συνήθως στην πραγματικότητα νιώθει αδυναμία ή ευάλωτος απέναντι σε άτομα και καταστάσεις.

7. Εγκατάλειψη από σύντροφο: Σχετίζονται με πραγματικούς φόβους ότι ο άλλος θα μας εγκαταλείψει και με την αγωνία της μοναξιάς. Προκύπτουν από σχέσεις ανασφάλειας.

8. Παγιδευμένοι: Πολύ συχνά ονειρεύονται ότι είναι παγιδευμένοι όσοι υποφέρουν από κλειστοφοβία ή όσοι έχουν οικονομικά προβλήματα.

9. Πτώση: Ένας εφιάλτης που σχετίζεται με την αίσθηση ότι δεν έχεις τον έλεγχο της ζωής σου.

10. Καταδίωξη: Ο πιο συνηθισμένος εφιάλτης. Συνηθίζεται από ανθρώπους που φοβούνται κάποιον στην καθημερινότητα (πχ κακό αφεντικό, αυστηρός δάσκαλος ή γονιός κτλ).




otherside.gr


Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ο πρώτος Έλληνας οδηγός χωρίς…χέρια!


Απίστευτο κουράγιο και ψυχική δύναμη έχει ο 44χρονος Νίκος από τη Θεσσαλονίκη, που μπορεί να μην έχει χέρια έχει όμως αστείρευτη θέληση για ζωή. Αυτό φαίνεται σε κάθε πλευρά της καθημερινότητάς του.

Ο Νίκος έχασε τα χέρια του σε εργατικό ατύχημα όταν ήταν ακόμα πολύ νέος, δεν άφησε, όμως, αυτό το γεγονός να σταματήσει και τη ζωή του.

Είναι γεμάτος ζωντάνια, περνάει τη μέρα του στο κατάστημα που διατηρεί στην περιοχή της Τούμπας και πρόσφατα έκανε άλλο ένα μεγάλο βήμα ζωής. Δείτε βίντεο:


on-news.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ελλάδα και Σενεγάλη μαζί στον πάτο της λίστας των διεφθαρμένων χωρών


Σοβαρό έλλειμμα στην εφαρμογή των νόμων, στην καταπολέμηση της διαφθοράς και στην απελευθέρωση των αγορών παρουσιάζει η Ελλάδα, σύμφωνα με τον δείκτη οικονομικής ελευθερίας που παρουσιάζει η Wall Street Journal με αφορμή την έκθεση του Heritage Foundation στην Ουάσιγκτον.

Μεταξύ 177 χωρών, η Ελλάδα κατατάσσεται στην 117η θέση κάτω από τη Σενεγάλη και μια θέση πάνω από το Μαλάουι. Η έκθεση αναφέρει χαρακτηριστικά: «καθώς η ελληνική οικονομία συνεχίζει να διανύει μία παρατεταμένη περίοδο οικονομικής και πολιτικής ρευστότητας, χρειάζονται τολμηρές πολιτικές δράσεις για να αποκατασταθεί η δημοσιονομική σταθερότητα, να ενισχυθεί η ευελιξία της αγοράς εργασίας και να καταπολεμηθεί η συστημική διαφθορά».

Η συνολική βαθμολογία που συγκεντρώνει η Ελλάδα είναι 55,4, όπως και πέρυσι, στην κλίμακα 1-100. Ο παγκόσμιος μέσος όρος είναι 59,6 και ο ευρωπαϊκός 66,4. Μεταξύ των 43 χωρών της Ευρώπης που εξετάζει η έκθεση, η Ελλάδα καταλαμβάνει τη 40η θέση.





iefimerida.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ποια είναι τα 500 επαγγέλματα που επιδοτούνται μέσω ΕΣΠΑ


Πεντακόσια επαγγέλματα των κλάδων της μεταποίησης, του τουρισμού, του εμπορίου και των υπηρεσιών μπορούν να βγουν κερδισμένα μέσα από επιδοτήσεις του προγράμματος του ΕΣΠΑ συνολικού ύψους 456 εκατ. ευρώ.

Επιχειρηματίες που ήδη δραστηριοποιούνται στους προαναφερόμενους τομείς ή και όσοι θέλουν να ασκήσουν ένα από τα 500 επαγγέλματα μπορούν να διεκδικήσουν ενισχύσεις ύψους 40% έως 60% επί του συνολικού κόστους του επενδυτικού τους σχεδίου.

Οι ενισχύσεις αφορούν σε επενδυτικά σχέδια από 20.000 έως 300.000. Για την ακρίβεια στη μεταποίηση ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός είναι 30.000 έως 300.000 ευρώ, στον τουρισμό 20.000 έως 300.000 ευρώ και για το εμπόριο – υπηρεσίες από 20.000 έως 100.000 ευρώ.

Τα ποσοστά ενίσχυσης διαφοροποιούνται ανάλογα με το μέγεθος της επιχείρησης και την περιφέρεια, ενώ για τις νέες και υπό σύσταση επιχειρήσεις καλύπτονται και οι λειτουργικές δαπάνες (π.χ. ενοίκια, μισθοδοσία κλπ.). Το πρόγραμμα προκηρύχθηκε και οι ημερομηνίες υποβολής προτάσεων είναι από τις 25 Φεβρουαρίου μέχρι και τις 25 Απριλίου του 2013. Οι αιτήσεις θα αποστέλλονται μόνο ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.ependyseis.gr.

Οι δαπάνες που επιδοτούνται περιλαμβάνουν: Κτίρια – εγκαταστάσεις, μηχανήματα – εξοπλισμό παραγωγής, μεταφορικά μέσα, εξοπλισμό κι εγκαταστάσεις προστασίας του περιβάλλοντος κι εξοικονόμησης ενέργειας, δικαιώματα τεχνογνωσίας, πιστοποίηση συστημάτων διασφάλισης ποιότητας, λογισμικό και υπηρεσίες, προβολή – προώθηση, αμοιβές συμβούλων και λειτουργικές δαπάνες.

Αναφορικά με τους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ), δηλαδή τα επαγγέλματα, αυτοί επιλέχθηκαν με βάση τις προτάσεις του επιχειρηματικού κόσμου αλλά και τις προτεραιότητες ανάπτυξης που έθεσε η κάθε Περιφέρεια.

Όσοι ενταχθούν στο πρόγραμμα μπορούν να καλύψουν την ιδία συμμετοχή είτε με δικούς τους πόρους, είτε με τραπεζικό δανεισμό. Ως προς το τελευταίο το υπουργείο Ανάπτυξης προτρέπει τους ενδιαφερόμενους να κάνουν χρήση των χρηματοδοτικών εργαλείων που προσφέρει το ΕΤΕΑΝ και είναι οι εγγυήσεις.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητούν πληροφορίες στον ΕΦΕΠΑΕ στο τηλέφωνο  2106985210 και το γραφείο πληροφόρησης της ΕΥΔ ΕΠΑΕ στο τηλέφωνο  8011136300.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ημερησία», η προκήρυξη της δράσης και ο οδηγός εφαρμογής του προγράμματος είναι αναρτημένα στις ιστοσελίδες www.antagonistikotita.gr, www.espa.gr και www.efepae.gr





newsbomb.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Τραγωδία στο Λονδίνο - Δυο νεκροί από τη συντριβή ελικοπτέρου κοντά στο κτίριο της M16 και της πρεσβείας των ΗΠΑ

 

Επιβεβαιώθηκε από τη Scotland Yard πως υπάρχουν νεκροί από την πτώση του Augusta 109 στην περιοχή Vauxhall
- Το σημείο του δυστυχήματος είναι κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό του Waterloo, στο κεντρικό Λονδίνο
- Υπάρχουν και δυο σοβαρά τραυματίες, μεταφέρονται σε νοσοκομείο
- Τουλάχιστον ένας από τους νεκρούς ήταν επιβάτης του ελικοπτέρου
- Λόγω της ομίχλης ο πιλότος προσέκρουσε σε γερανό που βρισκόταν την οροφή κτιρίου
- Κάτοικοι της περιοχής καταγγέλουν πως τα ελικόπτερα πετούν χαμηλά στη συγκεκριμένη περιοχή, παρά τα ψηλά κτίρια
- ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ VIDEO ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ
Άλλοι πήγαιναν στη δουλειά, άλλοι απλά απολάμβαναν να κάνουν ποδήλατο στις όχθες του Τάμεση. Όλα έδειχναν πως ήταν ένα τυπικό βρετανικό πρωινό, με ομίχλη και μουντό καιρό. Μέχρι που στις 08:00 το πρωί (τοπική ώρα, 10:00 Ελλάδας) ένα ελικόπτερο Augusta 109 έπεσε από τον ουρανό. Κυριολεκτικά.
Εξαιτίας της ομίχλης, ο πιλότος δεν είδε τον γερανό στην οροφή ενός κτιρίου. Προσέκρουσε και το ελικόπτερο συνετρίβη σε μια από τις πλέον πολυσύχναστες περιοχές του κεντρικού Λονδίνου, το Vauxhall, κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό του Waterloo.

Όσοι ήταν κοντά στο περιστατικό κι άκουσαν την έκρηξη και είδαν το σύννεφο καπνού να καλύπτει τα πάντα σκέφτηκαν πως το Λονδίνο δέχτηκε τρομοκρατική επίθεση. Κοντά στο σημείο της τραγωδίας, άλλωστε, βρίσκονται το κτίριο της MI6 και της αμερικανικής πρεσβείας.
Η σκηνή της πρόσκρουσης και της έκρηξης θύμισε λίγο από τη σκηνή του Skyfall, της τελευταίας ταινίας του Τζέιμς Μποντ με την έκρηξη στα γραφεία της MI6. 'Οσοι βρέθηκαν στην περιοχή, αμέσως σκέφτηκαν την τρομοκρατική επίθεση. "Όλοι προσπαθούσαν να βγουν από τα κτίρια", δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο SkyNews.
Αλλά δεν ήταν τρομοκρατική επίθεση. Ήταν ένα τραγικό δυστύχημα. Η Scotland Yard επιβεβαίωσε ότι δυο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Τουλάχιστον ο ένας ήταν επιβάτης του ελικοπτέρου. Άλλοι δυο έχουν τραυματιστεί και μεταφέρονται στο νοσοκομείο. Η κατάστασή τους δεν έχει γίνει γνωστή. Ο ένας από τους δυο τραυματίες σώθηκε από τους πυροσβέστες, που τον έβγαλαν από φλεγόμενο αυτοκίνητο.
Ο γερανός στον οποίο προσέκρουσε το μοιραίο ελικότπερο κρέμεται στο πλάι του κτιρίου.

Μετά από σχεδόν μια ώρα προσπάθειας, οι πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που ξέσπασε μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου. Η περιοχή έχει αποκλειστεί, ενώ από τον κοντινό σιδηροδρομικό σταθμό, τα τρένα δε σταματούν.
 Πηγή newsit
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...