Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

3 λάθος και 3 σωστοί τρόποι να ψάξετε για δουλειά


Το βιογραφικό σας, όσο καλοφτιαγμένο κι αν είναι, δεν αρκεί για να σας εξασφαλίσει ένα interview για δουλειά. Κι επειδή οι περισσότεροι κάνουμε το ίδιο λάθος όταν ψάχνουμε, φροντίστε να διαφοροποιηθείτε τόσο όσο χρειάζεται.


Οι πιο λανθασμένοι τρόποι για να ψάξει κάποιος να βρει δουλειά είναι και οι πιο διαδεδομένοι. Τι εννοούμε; Επειδή το πιο απλό πράγμα είναι να μπεις σ’ ένα site online αγγελιών, να δεις πού υπάρχουν κενές θέσεις εργασίας και να στείλεις με ένα e-mail το βιογραφικό σου, αυτήν την διαδικασία την ακολουθούμε όλοι. Πολλοί από εμάς, δεν ακολουθούμε και καμμία άλλη, μάλιστα. Ωστόσο, ένα απρόσωπο μήνυμα που παραλαμβάνει ένα μηχάνημα κάπου στην άλλη άκρη μιας πόλης, δεν είναι καθόλου ασφαλής δρόμος προς την εξασφάλιση ενός interview για να καταφέρετε να πείσετε έναν πιθανό εργοδότη ότι εσείς κάνετε για τη δουλειά.

3 διαδεδομένοι, αλλά λάθος τρόποι

 1. Απαντώντας αγγελίες στο Internet

Προσοχή. Κανείς δεν σας λέει να αγνοήσετε το Internet. Αυτό που λέμε είναι να μην βασίζεστε μόνο σε αυτό. Η ανεύρεση εργασίας αποκλειστικά μέσω Internet λειτουργεί καλύτερα, βέβαια, για όσους κάνουν κάποια σχετική δουλειά (ΙΤ, web developers, web designers κλπ), αλλά για τις περισσότερες ειδικότητες δεν είναι και τόσο αποδοτική. Ο βασικότερος λόγος είναι γιατί το Internet λειτουργεί με λέξεις-κλειδιά. Κι αυτό που εσείς μπορείτε να κάνετε καλά, δύσκολα θα ορίζεται από μια λέξη-κλειδί. Όταν ένας εργοδότης ανεβάζει μια αγγελία, οφείλει να προσδιορίσει τη θέση που χρειάζεται. Γράφει: Νοσοκόμος, οδηγός, πωλήτρια, γραμματέας. Επίσης, στο Internet θα βρείτε μόνο τις θέσεις που ο εργοδότης νομίζει ότι χρειάζεται. Μήπως χρειάζεται και κάτι άλλο που μπορείτε να το καλύψετε εσείς, αλλά δεν μπορεί να το περιγράψει σωστά; Απαντώντας online στην αγγελία του μάλλον δεν θα το μάθετε ποτέ

2. Στέλνοντας βιογραφικά σε τυχαίους εργοδότες

Μπορείτε να στείλετε ένα τόσο εντυπωσιακό βιογραφικό που να αφήνει άναυδο τον οποιονδήποτε επιχειρηματία; Ακόμη κι έτσι να είναι, είστε σίγουρος ότι θα το στείλετε ακριβώς την στιγμή που θα μπορεί όντως να σας προσλάβει και δεν θα πάει χαμένο; Αν απαντήσατε «ναι» με τεράστια αυτοπεποίθηση και στην δεύτερη ερώτησή μας, περιμένετε λίγο ακόμη. Απαντήστε και σε αυτό: Πώς όμως γνωρίζετε ότι αυτός που θα το παραλάβει –πιθανότατα μια βαριεστημένη γραμματέας που ξέρει ότι στην εταιρεία της δεν έχει μπει κάποια αγγελία και άρα δεν δέχονται βιογραφικά-, δεν θα το πετάξει στον κάδο ανακύκλωσης με το που το δει; Δυστυχώς, η ξεκούραστη αυτή μέθοδος δεν αποδίδει. Γιατί είναι απρόσωπη και στηρίζεται κατά πολύ σε αστάθμιστούς παράγοντες. Προσθέστε και πως τώρα με την κρίση και την ανεργία ο κάθε εργοδότης λαμβάνει δεκάδες βιογραφικά καθημερινά και θα καταλάβετε ότι το πιο πιθανό τελικά είναι να τον εκνευρίσετε παρά να τον εντυπωσιάσετε.

3. Δίνοντας το CV σας σε κάποια εταιρεία head hunting

Συνήθως σ' αυτές τις εταιρείες απευθύνονται επιχειρήσεις που χρειάζονται υψηλόβαθμα στελέχη, άρα οι δουλειές που έχουν να προσφέρουν είναι για ειδικά προσόντα και εξειδικευμένους εργαζόμενους. Αν δεν έχετε τα προσόντα αυτά, απλά θα το αποθηκεύσουν σε κάποιο φάκελο και κανείς δεν θα ξανασχοληθεί μαζί του ποτέ από τη μέρα που το δώσατε με τόσες ελπίδες.

3 αποδοτικοί αλλά «δύσκολοι» τρόποι

 1. Κάνοντας μια επιτόπια επίσκεψη στην επιχείρηση που ξέρετε ότι προσλαμβάνει

Ειδικά αν πρόκειται για κάποια μικρή επιχείρηση, όπου ο ίδιος ο ιδιοκτήτης "τρέχει" τα πάντα και θα βρίσκεται εκεί την ώρα που θα την επισκεφθείτε, το ποσοστό επιτυχίας σας μεγαλώνει. Δεν είναι ο πιο αποδοτικός τρόπος να βρείτε δουλειά, γιατί είναι πολύ πιθανόν να έχει ήδη γεμίσει τη θέση και να μην έχει δυνατότητα και για άλλη πρόσληψη. Σε συνδυασμό, όμως, με άλλους τρόπους, βοηθάει και είναι σίγουρα αποδοτικότερος από το να στείλετε ένα απρόσωπο e-mail. Αν κάνετε καλή εντύπωση, ο εργοδότης θα σάς έχει στο νου του. Ακόμη και να μην μπορεί να σάς προσλάβει άμεσα, θα είστε ο πρώτος που θα σκεφθεί στο μέλλον.

2. Να ρωτήσετε όλους τους συγγενείς, φίλους και γνωστούς σας αν εκεί όπου εργάζονται υπάρχει κάποια κενή θέση

Στην ανεργία δεν υπάρχει ντροπή. Ούτε γίνεστε ενοχλητικός. Δεν λέμε να τους ζαλίζετε όλη μέρα στα τηλέφωνα. Λέμε να κάνετε μια απλή διερευνητική ερώτηση και αν η απάντηση είναι «ναι», να προχωρήσετε στο πρώτο βήμα αυτής της λίστας. Όταν εμφανισθείτε στον πιθανό σας εργοδότη, πείτε «Έμαθα από τον τάδε ότι υπάρχει κενή θέση και είπα να δοκιμάσω». Είναι ειλικρινές. Αν του κάνετε, θα ρωτήσει στην συνέχεια τον κοινό σας γνωστό τι άτομο είστε. Αν κι εκείνος πει καλά λόγια, τότε είστε ένα βήμα πιο κοντά στην πρόσληψη.

3. Να μελετήσετε καλά την επιχείρηση που προσεγγίζετε και να συνοδεύσετε το βιογραφικό σας με ένα σωστό cover letter

Οποιονδήποτε από τους δύο παραπάνω τρόπους κι αν επιλέξετε, το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα δείτε κατ’ ευθείαν τον πιθανό εργοδότη σας, αλλά απλά ένα πρόσωπο που θα παραλάβει το βιογραφικό σας. Όσο θερμό χαμόγελο κι αν φορέσετε, όσο ευγενικά κι αν μιλήσετε, όσο καλοντυμμένος κι αν είστε, αυτό θα είναι απλά μια πρώτη καλή εντύπωση. Χρειάζεστε άλλη μια πριν το βιογραφικό σας φτάσει εκεί που πρέπει να φτάσει. Ένα cover letter, μια συνοδευτική επιστολή, δηλαδή, που να λέει γιατί θέλετε αυτήν την δουλειά και τι μπορείτε να προσφέρετε στην επιχείρηση (και που σημαίνει ότι θα ξέρετε επακριβώς τι κάνει αυτή η επιχείρηση και αν ταιριάζετε ή όχι), θα σας βοηθήσει στον μέγιστο βαθμό.


newsbomb.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

13 πράγματα που πιστεύαμε όταν ήμασταν παιδιά!!

Δεν θα ήταν ωραίο αν όλα μας τα προβλήματα εξαφανίζονταν με έναν μαγικό τρόπο, με ένα μικρό...
«ξόρκι» που μας έμαθαν οι γονείς μας; Δεν θα ήταν ωραίο απλώς να χωνόμασταν μέχρι το κεφάλι μέσα στα σκεπάσματα και μνημόνια, τρόικες, δάνεια και Μερκοζί να γίνονταν καπνός;... Δυστυχώς, τα ενήλικα μυαλά έχουν και τα αντίστοιχα, άλυτα προβλήματα.

Γι΄αυτό αναπολούμε με νοσταλγία τις εποχές που τα προβλήματά μας ήταν αστεία –παρ’ ότι στα παιδικά μας μάτια φάνταζαν θεόρατα.

Τις εποχές εκείνες που οι γονείς και οι παππούδες μας σκαρφίζονταν μικρά αθώα ψέματα για να μας κάνουν να φάμε όλο το φαγητό μας ή να δικαιολογήσουν τον πόνο μας όταν πέφταμε και ματώναμε τα γόνατά μας. Τις εποχές εκείνες που ακόμη πιστεύαμε.

  • Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός.
mychannel.grΠάντα σε ένα λευκό σεντονάκι δεμένο σαν δισάκι στο ράμφος του συμπαθούς πτηνού. Αυτή άλλωστε ήταν η απάντηση που πήραν οι περισσότεροι από εμάς όταν ρωτήσαμε πώς γεννηθήκαμε. Ο μπαμπάς και η μαμά κάθισαν αγκαλιά κάτω από τα σκεπάσματα και εννιά μήνες μετά, ο πελαργός τους αποζημίωσε.
  • Αν δεν φας όλο το φαγητό σου…
Η συνέχεια σε αυτή τη φράση εξαρτάται από το πού μεγαλώσατε και από τα παραμύθια που με την σειρά τους είχαν ακούσει και οι δικοί σας γονείς όταν ήταν μικροί. Έτσι, πιθανότατα αν αφήνατε άθικτες τις μπάμιες ή τις φακές σας (τι μαρτύριο), θα σας έπαιρνε ο γύφτος, η αρκούδα, ο λύκος, ο γέρος, ο Καραδόντας(!) και άλλα τέρατα της ελληνικής φαντασίας. Η μοίρα επίσης όριζε ρητά πως αν αφήσεις την τελευταία σου μπουκιά αφενός αφήνεις την δύναμή σου και αφετέρου «θα σε παρατήσει ο γαμπρός/η νύφη».
  • Αν κουκουλωθείς, ο μπαμπούλας δεν θα σε δει.
mychannel.grΓι’ αυτό κάθε βράδυ, όταν οι γονείς μας έκλειναν με το ζόρι την τηλεόραση από νωρίς και τα φώτα έσβηναν, το κάτω μέρος του κρεβατιού και το εσωτερικό της ντουλάπας γινόταν σκηνικά του δικού μας καθημερινού θρίλερ. Ευτυχώς, είχαμε βρει το πιο αποτελεσματικό όπλο: Καλυπτόμασταν ολόκληροι με το πάπλωμα και έτσι τα αλά Μπαμπούλας ΑΕ τέρατα έμεναν μακριά μας. Μετά από λίγη ώρα, όταν ο αέρας λιγόστευε κάτω από τα σκεπάσματα, μπορούσαμε δειλά-δειλά να κρυφοκοιτάξουμε με το ένα μάτι, για να δούμε ότι όντως το ανυπέρβλητο ξόρκι σας έπιασε τόπο.
  • Τα παγωτά υπάρχουν μόνο το καλοκαίρι.
Γι’ αυτό και μόλις έμπαινε ο Ιούνιος, μετρούσαμε με θρησκευτική ευλάβεια ένα-ένα τα κυπελλάκια «Καραμπόλα» που κλαίγαμε γκαρίζοντας μέχρι να αναγκάσουμε τους γονείς μας να μας πάρουν. Όπως μετρούσαμε και τα μπάνια στη θάλασσα. Ήταν προφανώς οι δύο μοναδικές περιπτώσεις που μας χρησίμευαν τα μαθηματικά.
  • Αν δεν κοιμηθείς το μεσημέρι…
Θα σε πάρει ο Μεσημεράς, σύμφωνα με τις εμπειρίες πολλών γνωστών μου που μου μετέδωσαν αυτή την λαμπρή παραλλαγή του τιμωρού άτακτων παιδιών που δεν υπακούν τους γονείς τους. Κι αν κάποια στιγμή έκανες την επανάστασή σου και έλεγες πως δεν σε νοιάζει, η μαμά ξεσκόνιζε τις υποκριτικές της ικανότητες και πήγαινε αποφασισμένη προς το τηλέφωνο, σχημάτιζε στο καντράν το 141 και έλεγε «τώρα θα δεις, τον παίρνω τηλέφωνο», όσο στην άκρη της άλλης γραμμής, η γνωστή κυρία έλεγε «στον επόμενο τόνο η ώρα θα είναι τρεις παρά δέκα και τριάντα δευτερόλεπτα».
  • Το δόντι το παίρνει η νεράιδα.
mychannel.grΕίναι από τις περιπτώσεις που, μετά από ένα ισχυρό σοκ όπως ο πόνος από το πρώτο «πεσμένο» δόντι έπρεπε να γιατρευτεί. Και τι καλύτερο από λίγη μαγεία; Έτσι λοιπόν σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδας, έπρεπε να βάλεις το καταραμένο αηδιαστικό δόντι κάτω από το μαξιλάρι σου, και το βράδυ μια νεράιδα θα το μεταμόρφωνε σε νόμισμα – φήμες λένε πως τα φιλοχρήματα παιδάκια στην συνέχεια ξερίζωναν μόνα τους και τα υπόλοιπα 31 δόντια τους. Εξαιρούνται τα παιδιά του «Κυνόδοντα». Σε άλλες περιοχές της ελληνικής επαρχίας, εκεί που ακόμη υπάρχουν σκεπές από κεραμίδια, έπρεπε να πετάξουμε εκεί το δόντι, για να το πάρει ένα πουλί και το επόμενο δόντι να βγει γερό. Αν ψάξετε λοιπόν στις στέγες μιας επαρχιακής πόλης, πιθανότατα θα τις βρείτε πασπαλισμένες με ολόκληρες μασέλες.
  • Δεν πειράζει που χτύπησες. Μεγάλωσες.
Χμμ… Παρ’ ότι όσο περισσότερο το σκέφτομαι, τόσο πιο παράλογος μου φαίνεται ο συνειρμός, για έναν περίεργο λόγο, αυτή η παρηγοριά πάντα έπιανε. Έτσι, δεν πείραζε αν το γόνατο ήταν πάντα ματωμένο, τα χέρια γρατζουνισμένα και όλο το σώμα έπρεπε να καλυφθεί με μπεταντίν και κακάδια (sic). Σημασία είχε ότι μετά την πτώση ήσουν (μερικά δευτερόλεπτα) μεγαλύτερος.
  • Υπάρχει ο Άη Βασίλης.
mychannel.grΚαι όχι μόνο υπάρχει, αλλά μπορεί να βρίσκεται ταυτόχρονα σε όλα τα εμπορικά καταστήματα την ημέρα και το βράδυ της Πρωτοχρονιάς έπαιρνε το έλκηθρό του και τριγυρνούσε από σπίτι σε σπίτι, για να σου φέρει το δώρο σου από την καμινάδα. Δεν είχε σημασία που το σπίτι σου δεν είχε καμινάδα. Πάντως, κανείς από όσους ρωτήσαμε δεν θυμάται συγκεκριμένα πώς σταμάτησε να πιστεύει στην ύπαρξή του. Αν έχετε καλύτερο μνημονικό, διαφωτίστε μας σχολιάζοντας στο τέλος του δημοσιεύματος.
  • Το τρίγωνο τυράκι λέγεται Λαβάς Τυρί.
Πόσο σοκαριστική θα πρέπει να ήταν για τον καθένα μας η στιγμή που η καθηγήτρια των γαλλικών ή οι πρώτες μας απόπειρες να κοιτάξουμε την συσκευασία πριν καταβροχθίσουμε το νόστιμο τυράκι, μας κατέρριψαν αυτόν τον μύθο; Πρόκειται για τυρί goddammit, γιατί να γελάει μια αγελάδα;
  • Τα cartoons ζουν πραγματικά.
Η Μαρουλίτα της Φρουτοπίας για παράδειγμα. Τι πιο λογικό για το αθώο μυαλό ενός παιδιού να θεωρήσει πως μια κοπέλα με φύλλα μαρουλιού αντί για σώμα είναι υπαρκτό πρόσωπο, το οποίο θα απαντούσε στο γράμμα που της έστειλε. Αλλά πραγματικά, και πάλι, τι ωραία που θα ήταν να υπήρχαν πράγματι αυτά τα πρόσωπα. Η Μαρουλίτα, ο Ρούχλας, η Μελιά και όλες οι κούκλες με τις οποίες μεγαλώσαμε. Ίσως ο κόσμος μας να ήταν καλύτερος.
  • Στον δρόμο, η μεγαλύτερη απειλή είναι οι καραμέλες.
Δεν εξηγείται διαφορετικά η εμμονή των γιαγιάδων να μας νουθετούν να προσέχουμε και να αποφεύγουμε όποιον άγνωστο μάς πλησιάσει και μας προσφέρει καραμέλες. Εγώ πάντως, αν ήταν από τις αγαπημένες Baloo ή τις Ο’Mammy –κατά προτίμηση κόκκινες ή λευκές- δεν θα έλεγα όχι. Ίσως γι’ αυτό αργότερα στην εφηβεία, δεν φοβήθηκα ούτε την επόμενη τρομερή απειλή, να μου ρίξουν κάτι στην πορτοκαλάδα που θα παρήγγελνα στις «ντισκοτέκ».
  • Μπορείς να πετάξεις.
mychannel.grΑν προσπαθήσεις πολύ, αν βρεθείς σε ανοιχτό μέρος και κουνήσεις με υπομονή και επιμονή τα χέρια σου πάνω-κάτω όπως κάνει ο αετός του Σφακιανάκη, μπορείς να πετάξεις. Το ότι ποτέ δεν τα κατάφερες, για να ξέρεις, σημαίνει ότι ποτέ δεν προσπάθησες αρκετά.
  • Όλα θα πάνε καλά.
Όλα τα παραμύθια είχανε happy end και ζούσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα. Πώς να φανταστούμε ότι τελικά υπάρχουν πραγματικά βάσανα που θα μας ταλαιπωρήσουν από την εφηβεία και μετά; Άλλωστε, ήταν τόση η αθωότητά μας, που δεν μπαίναμε καν στον κόπο να σκεφτούμε: Γιατί είναι χαρούμενο τέλος ο γάμος; Μόνο η Σταχτοπούτα φορούσε 38,5; Μήπως τα τρία γουρουνάκια, αφού σώθηκαν από τον λύκο και χαρήκαμε, έγιναν τα μπριζολάκια που μετά από λίγο φάγαμε στο οικογενειακό τσιμπούσι; Σε κάθε περίπτωση πάντως, η λογική μας δεν ήταν λανθασμένη. Είναι αυτή που θα έπρεπε να έχουμε και τώρα, για να μην σταματήσουμε να είμαστε αισιόδοξοι: Όλα θα πάνε καλά.
  • Περισσότερες αθώες σκέψεις…
Οι δόσεις παιδικής αθωότητας δεν είναι ποτέ αρκετές, σε μια περίοδο που καθετί το οποίο μπορεί να μας κάνει να χαμογελάσουμε είναι καλοδεχούμενο. Ακολουθούν οι «παιδικές κοσμοθεωρίες» που μας συγκίνησαν περισσότερο:
- «Σαν παιδί, πίστευα ότι έχεις συγκεκριμένο αριθμό λέξεων που μπορείς να χρησιμοποιήσεις κατά την διάρκεια της ζωής σου, γι’ αυτό έπρεπε να προσέχω να μην μιλάω πολύ, αλλιώς θα γινόμουν μουγκός πριν γίνω 20 χρονών. Οι γονείς μου αναρωτιούνταν γιατί δεν μιλάω πολύ. Πόση ανακούφιση ένιωσα όταν κατάλαβα πως μπορώ να μιλάω όσο θέλω!»
- «Η μαμά μου έστηνε στον μεγάλο μας διάδρομο το πλαστικό σετ του bowling που είχαμε σαν παιχνίδι όταν έξω είχε καταιγίδα και όταν ακουγόταν μια βροντή, μας έλεγε ότι ένας άγγελος είχε κάνει strike. Χρόνια αργότερα έμαθα ότι το έκανε επειδή φοβόταν πολύ τις καταιγίδες.»
- «Όταν ήμουν μικρή φορούσα αυτές τις χνουδωτές πιτζάμες με την Miss Piggy και μια νύχτα που είχε κρύο και κουκουλώθηκε κάτω από την κουβέρτα, ο στατικός ηλεκτρισμός δημιούργησε μπλε σπινθήρες. Έτσι άρχισα να κλαίω γιατί πίστεψα πως είμαι ένα ρομπότ. Η μαμά μου γελούσε αλλά εγώ είχα τρομοκρατηθεί.»
- «Πίστευα ότι όταν βάζαμε ένα τραγούδι να ακούσουμε στο αυτοκίνητο, η μπάντα έπαιζε το τραγούδι πάνω στην οροφή του αυτοκινήτου.»
- «Όταν ήμουν μικρός, η μαμά μου μού έλεγε ότι αν συνέχιζα να τρώω τα νύχια μου, θα φυτρώσουν χέρια στο στομάχι μου. Μια μέρα τη ρώτησα αν η κοιλιά του παππού είναι τόσο μεγάλη για τον ίδιο λόγο.»
- «Όταν ήμουν μικρός νόμιζα πως όταν πεθαίνεις, η γλώσσα σου κρέμεται έξω σαν αυτή ενός σκυλιού. Οπότε, όταν παίζαμε με τον αδελφό μου «Καουμπόι και Ινδιάνοι» και μας «πυροβολούσαν», έπρεπε να πέσουμε κάτω με την γλώσσα να κρέμεται έξω, αλλά προς τα πάνω και όχι προς τα κάτω. Δεν ξέραμε ακόμη τι είναι η βαρύτητα.»
- «Μικρός, πίστευα ότι οι ηθοποιοί που πεθαίνουν σε μια ταινία, είναι πραγματικά νεκροί. Μια φορά όμως είδα μια άλλη ταινία, και είδα τον νεκρό ηθοποιό να παίζει έναν άλλο ρόλο.»
- «Ο πεντάχρονος ξαδερφός μου πίστευε ότι οι σκουπιδιάρηδες τους έκλεβαν τα σκουπίδια.»
- «Στο κατηχητικό μας έλεγαν ότι ο Θεός βλέπει τα πάντα. Γι’ αυτό, πάντα επέμενα η μαμά μου να κρατάει μια πετσέτα μπροστά μου όταν πήγαινα στην τουαλέτα, γιατί δεν ήθελα να με δει ο Θεός».





pinnokio.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Όλη η Ευρώπη φιλοξενεί το Euro 2020!


Τη διεξαγωγή του Euro 2020, όχι σε μια ή δύο χώρες αλλά σε όλη την Ευρώπη, προανήγγειλε ο Μισέλ Πλατινί σε σημερινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ενόψει του τελικού του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2012.

Ο πρόεδρος της UEFA έκανε και επίσημα γνωστή την ιδέα, που εδώ και αρκετές ημέρες επεξεργαζόταν, και θέλει 12 ή 13 ευρωπαϊκές πόλεις να φιλοξενούν αγώνες της μεθεπόμενης διοργάνωσης.

Η είδηση άρχισε να διαρρέεται από το twitter μέσω αναρτήσεων αρκετών δημοσιογράφων που δίνουν το «παρών» στην συνέντευξη Τύπου του πρόεδρου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

Όπως μάλιστα, αναφέρουν ο Μισέλ Πλατινί, αφού παραδέχθηκε πως υπάρχει μια τέτοια σκέψη, διευκρίνισε ότι η απόφαση πρόκειται να ληφθεί τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους ή τον Ιανουάριο του νέου.

Πώς θα εφαρμοστεί;
Ο αριθμός των ομάδων που θα λαμβάνουν μέρος αυξάνονται στις 24 από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2016. Βάσει της αρχικής ιδέας της UEFA η διοργάνωση του 2020 θα πραγματοποιηθεί σε 12 ευρωπαϊκές πόλεις.

Οι 24 ομάδες θα χωρίζονται σε έξι ομίλους οι οποίοι θα αποτελούνται από τέσσερις ομάδες. Ο κάθε όμιλος θα διεξάγεται σε μια ή δύο ευρωπαϊκές πόλεις οι οποίες θα βρίσκονται σε κοντινή απόσταση η μια από την άλλη.

Φυσικά, περισσότερες λεπτομέρειες δεν έχουν αποκαλυφθεί ακόμη, όπως και το πού θα πραγματοποιηθούν οι νοκ-άουτ φάσεις της διοργάνωσης μέχρι και τον μεγάλο τελικό.

Η σκέψη αυτή είχε αρχίσει να… κυκλοφορεί στις τάξεις της UEFA, αλλά μέχρι σήμερα κανείς δεν την είχε παραδεχθεί.

Ο Μισέλ Πλατινί το έκανε σήμερα προαναγγέλλοντας –εφόσον εφαρμοστεί- μια ποδοσφαιρική γιορτή το 2020 σε όλη την Ευρώπη.


sport-fm.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ευθείες απειλές από Ερντογάν και κινήσεις τουρκικού στρατού


Παραληρηματικές δηλώσεις από τον Τούρκο πρωθυπουργό προς όσους θεωρεί «εχθρούς» και κινήσεις τουρκικών μονάδων στα σύνορα με τη Συρία.


Σε παραλήρημα βρίσκεται το πολιτικο-στρατιωτικό κατεστημένο της Άγκυρας. Από τη μια πλευρά, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας κ. Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν καγχάζει με πολεμικές ιαχές εναντίον των γειτονικών χωρών. Από την άλλη πλευρά, η στρατιωτική ηγεσία της γείτονος σύρει ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο στην αστάθεια.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, παρατηρήθηκε μετακίνηση στρατιωτικών μονάδων σε περιοχές κοντά στην Αλεξανδρέττα (Ισκεντερούν). Φάλαγγα με τουλάχιστον 30 στρατιωτικά καμιόνια που μετέφεραν ακόμα και συστοιχίες πυραύλων έχει αναπτυχθεί σε ακτίνα 50 χιλιομέτρων κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

Μάλιστα, τουρκικά κανάλια μετέδωσαν εικόνες της φάλαγγας να κινείται στην κεντρική λεωφόρο που οδηγεί στο λιμάνι της επαρχίας Χατάι. Στη φάλαγγα συμπεριλαμβάνονταν πυροβόλα, εκτοξευτές ρουκετών και στρατιωτικά ασθενοφόρα. Οι πληροφορίες επιβεβαιώνονται από το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολή.

Η πρόκληση

Την ίδια στιγμή, ο Τούρκος πρωθυπουργός κ. Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν επιδεικνύει πρωτοφανή ρητορική, μέσα από την οποία μεταδίδει μυνήματα αναθεωρητισμού και μεταβολής του status quo στην ευρύτερη περιοχή. Είναι δεδομένο ότι κάτι πολύ σοβαρό πέρα από το ατυχές γεγονός με την κατάρριψη του αεροσκάφους RF-4 από τη συριακή αεράμυνα.

Ο κ. Ερντογάν ξεκαθάρισε πως εκείνοι που θέτουν σε αμφισβήτηση την ισχύ της Τουρκία θα «μπουν στη θέση τους». Μάλιστα έκανε λόγο για «κράτη – παρίες» και για κράτη που «αμφισβητούν το μεγαλείο της Τουρκίας»! Ο νέο-οθωμανισμός του κ. Αχμέτ Νταβούτογλου δηλώνει παρών μέσα από τον πολιτικό λόγο του κ. Ερντογάν και αποτελεί ίσως τη σοβαρότερη απειλή που έρχεται να προστεθεί στα γεωστρατηγικά δεδομένα στην Εγγύς Ανατολή, την Ανατολική Μεσόγειο και την Νοτιο-ανατολική Ευρώπη.

Ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας μάλιστα επισημαίνει το ρόλο των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, τις οποίες χαρακτηρίζει ως από τις «πλέον ισχυρές του πλανήτη» και συμπλήρωσε ότι «τα μεγάλα κράτη διαθέτουν και ισχυρούς εχθρούς»! Ο κ. Ερντογάν περιγράφει ως εχθρούς του τουρκικού κράτους, όλους όσοι «αντιλαμβάνονται αυτές τις ύπουλες επιθέσεις σε αεροσκάφη μας και στη σημαία μας ως σημεία αδυναμίας της Τουρκίας, ενώ στην ουσία αυτοί δεν έχουν ένα μεγάλο κράτος».

Αθήνα και Λευκωσία

Οι δηλώσεις αυτές έχουν προκαλέσει τον έντονο προβληματισμό διπλωματικών παραγόντων τόσο στην Αθήνα, όσο και στη Λευκωσία. Μπορεί από τη μία πλευρά να διατυπώνει ευθείες απειλές προς τη Δαμασκό, ωστόσο, μαρτυρά ότι η Άγκυρα πλέον προχωρεί αργά, σταθερά και συγκροτημένα σε συνολική αναθεώρηση των γεωπολιτικών ισορροπιών στην περιοχή.

Οι επόμενες εβδομάδες είναι πολύ κρίσιμες αφού θα κρίνουν την έκβαση σημαντικών ζητημάτων που αφορούν στην ισορροπία και την πιθανή αναθεώρηση των ζωνών επιρροής που διαθέτει ο τουρκικός παράγοντας. Η επίσκεψη του ακραίου εθνικιστή Ντεβλέτ Μπαχτσελή, οι κορώνες Ερντογάν, η κινητικότητα στρατευμάτων και το διπλωματικό παρασκήνιο δεν αφήνουν το παραμικρό περιθώριο για λάθη και αγκυλώσεις από την ελληνική πλευρά.


newsbomb.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Χιλιάδες μετανάστες ζητούν να φύγουν από την Ελλάδα


Στην αναμονή βρίσκονται περισσότεροι από 8.800 μετανάστες, οι οποίοι επιθυμούν να γυρίσουν στην πατρίδα τους μέσω του προγράμματος Εθελούσιας Επιστροφής και Επανένταξης, σύμφωνα με στοιχεία του Γραφείου Ελλάδος, του Διεθνούς Οργανισμού Μεταναστεύσεως (ΔΟΜ).
Από αυτούς, οι 7.052 είναι μη νόμιμοι μετανάστες, οι 1.661 είναι αιτούντες άσυλο και οι 106 είναι μετανάστες που έχουν ζητήσει άσυλο και έχουν απορριφθεί οι αιτήσεις τους.
Ήδη 3.848 έχουν επιστρέψει εθελοντικά στις πατρίδες τους.
Από τον συνολικό αριθμό των εγγεγραμμένων, 7.677 είναι άνδρες ενήλικες, 462 ενήλικες γυναίκες και 680 παιδιά, ανεξαρτήτως φύλου.


news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Φόβοι για κίνημα "δεν δηλώνω"

 


Συναγερμός έχει σημάνει στο υπουργείο Οικονομικών, λόγω της αυξημένης πιθανότητας πολλοί φορολογούμενοι να μην υποβάλουν φέτος δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος για να αποφύγουν την πληρωμή των υπέρογκων φόρων που αναμένεται να προκύψουν.
Αυτό, διότι μέχρι χθες είχε υποβληθεί μόλις το 1/3 των δηλώσεων, τη στιγμή που η προθεσμία για την υποβολή του συνόλου των 5,7 εκατομμυρίων φετινών δηλώσεων λήγει στις 16 Ιουλίου. Απομένουν δηλαδή μόλις 17 μέρες μέσα στις οποίες θα πρέπει να υποβληθούν συνολικά 3,8 εκατομμύρια δηλώσεις.
Οι παραβάτες, πάντως, θα εντοπίζονται άμεσα και θα καλούνται να καταθέσουν τις δηλώσεις τους εκπρόθεσμα στις αρμόδιες ΔΟΥ, καταβάλοντας υπέρογκα ποσά πρόσθετων φόρων.
Συγκεκριμένα, οι φορολογούμενοι αυτοί θα χάνουν το αφορολόγητο όριο των 5000 ευρώ και θα υποχρεώνονται να πληρώσουν όχι μόνο το συνολικό φόρο που προκύπτει από τη δήλωση προσαυξημένο κατά 1,5% για κάθε μήνα καθυστέρησης αλλά και επιπλέον φόρο 2,5% επί του συνολικού τους εισοδήματος.
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Θησαυρός στη Δυτική Ελλάδα

 


Στην κορυφή των προτιμήσεων των ξένων εταιριών για την έρευνα στο πεδίο των υδρογονανθράκων στη Δυτική Ελλάδα βρίσκεται το Κατάκολο.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του energia.gr και του econews.gr, εκτιμάται πως τουλάχιστον τρεις εταιρείες θα υποβάλλουν προσφορές, με την περιοχή Κατακόλου, όπου υπάρχουν βεβαιωμένα κοιτάσματα, να συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.
Λόγω του ενδιαφέροντος, η κυβέρνηση επιδιώκει την άμεση επίλυση των εκκρεμοτήτων στον τομέα των πετρελαϊκών ερευνών, εν όψει της καταληκτικής ημερομηνίας της 2ας Ιουλίου του διαγωνισμού για την παραχώρηση των τριών γνωστών κοιτασμάτων στην Δυτική Ελλάδα.
Οι εξελίξεις σε αυτό τον τομέα αναμένεται να είναι ραγδαίες, καθώς η ανακήρυξη του αναδόχου δεν προϋποθέτει ουδεμία εκταμίευση από πλευράς Δημοσίου, ενώ όσο το δυνατό πιο σύντομα η επιτυχούσα εταιρεία αναλάβει να υλοποιήσει τις έρευνες και παραδώσει τους φακέλους με τα δεδομένα στο ΥΠΕΚΑ, τόσο πιο γρήγορα θα αρχίσει να εισπράττει το δημόσιο από την διάθεση τους στις διεθνείς εταιρείες που έχουν ήδη εκφράσει ενδιαφέρον.
Πηγή: ilialive.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...