Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Reuters: Γιατί οι Έλληνες και οι Ιταλοί πολιτικοί είναι τόσο κακοί;


Όταν ο Πλούταρχος έγραφε τα περίφημα έργα του "Βίοι Παράλληλοι", αφηγούμενος τις όμοιες ζωές σπουδαίων Ρωμαίων και Ελλήνων της αρχαιότητας, μάλλον δεν γνώριζε πόσο επίκαιρα θα ήταν στην αυγή του 21ου αιώνα.
Ας ταξιδέψουμε τώρα στο 2012, όπου «οι πολιτικοί στην Αθήνα έχουν ξοδέψει τον περισσότερο χρόνο έπειτα από τις εκλογές της 6ης Μαΐου φιλονικώντας δριμύτατα αντί να βρίσκουν μία έξοδο από το απειλητικό αδιέξοδο, υποχρεώνοντας τη χώρα σε νέες και απρόβλεπτες εκλογές".
Μολονότι τα σύννεφα πυκνώνουν επικίνδυνα πάνω από την Ελλάδα "ακόμα και τώρα [οι πολιτικοί] επιδεικνύουν μικρή ροπή προς το να εξηγήσουν ότι οι επαναληπτικές εκλογές στις 17 Ιουνίου θα είναι μία βαριά επιλογή μεταξύ της παραμονής στο ευρώ και [της εξόδου]".
Στην Ιταλία, η πραγματικότητα δεν είναι πολύ καλύτερη. Πριν από λίγους μήνες, ο ιταλικός πολιτικός κόσμος, "ηγούμενος από τον σκανδαλοβουτηγμένο πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι, υποχρεώθηκε να παραδεχτεί ότι δεν μπορούσε να διαχειριστεί την κρίση και παρέδωσε τη χώρα στον τεχνοκράτη Μάριο Μόντι για να σώσει την [κατάσταση].
"Όλα τα μεγάλα κόμματα της Ιταλίας είναι σημαδεμένα από μεγάλα σκάνδαλα διαφθοράς", με πρώτη την Λέγκα του Βορρά, που κατηγορείται για εντυπωσιακές παρανομίες στη χρηματοδότησή της.
Στον απόηχο των προβλημάτων που βιώνουν οι δύο χώρες, ένας μεγάλος αριθμός πολιτών έχει στραφεί σε κόμματα διαμαρτυρίας. Ποια είναι λοιπόν τα αίτια της αυτής της εντυπωσιακής αλλαγής, και ακόμη περισσότερο, ποιες οι πηγές αυτής της πολιτικής απίθανης αδυναμίας, διερωτάται το πρακτορείο Reuters.
"Αυτό που είναι αναμφισβήτητο είναι ότι και στις δύο χώρες οι παραδοσιακοί πολιτικοί επιτέλους υποφέρουν από την οργή των πληθυσμών που, έως τώρα, τους ψήφιζαν με ικανοποίηση, καθώς η οικονομική κρίση προκαλεί βαθιά βάσανα για τους κοινούς ανθρώπους".
Το πρόβλημα πηγάζει ιστορικά από το γεγονός ότι "σε αμφότερες την Ιταλία και την Ελλάδα, η διαφθορά τροφοδοτούταν από τα ποσά που χρειάζονταν για τη διεξαγωγή της πολιτικής στην εποχή της τηλεόρασης, [ενώ] τα κέρδη που προέρχονταν από την πώληση κρατικής περιουσίας, σε συνδυασμό με τις άκαμπτες κομματικές δομές, βοήθησαν στο να δημιουργηθούν αυτοεξυπηρετούμενες πολιτικές τάξεις".
Οι κομματικές δομές "ευνόησαν επίσης την άνοδο πολιτικών της μηχανής, αντί για χαρισματικούς ηγέτες, μπλοκάροντας πιο ταλαντούχους νεοεισερχόμενους πολιτικούς".
Ένας άλλος παράγοντας που συνεισέφερε στην δημιουργία αυτού του πολιτικού οικοδομήματος ήταν "το σύστημα της πελατοκρατίας ή της προστασίας, που έχει τις ρίζες του στον 19ο αιώνα, και τον [...] "θάνατο των ιδεολογιών" που ακολούθησε το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, ληστεύοντας τα κόμματα από τα βασικά πιστεύω που τα καθοδηγούσαν επί δεκαετίες".
Το μεγάλο ερώτημα που παραμένει είναι εάν αυτή η πολιτική τάξη, καλή ή κακή, μπορεί πραγματικά να διαχειριστεί την συνεχιζόμενη κρίση.


news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Στηρίζει τη «Δημιουργία, Ξανά!» η Ενωμένη Ελλάδα και χαιρετίζει την ενωτική πρωτοβουλία Τζήμερου , Μάνου

 


Η Κίνηση Πολιτών «Ενωμένη Ελλάδα» εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο Τύπου:


Η Κίνηση Πολιτών «ΕΝΩΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ» χαιρετίζει την δημιουργία του Συνασπισμού «Δημιουργία, Ξανά!» και τις ενωτικές πρωτοβουλίες των κ. Μάνου και Τζήμερου.


Θεωρούμε ότι είναι επιβεβλημένη η ευρεία ενότητα όλων των δυνάμεων που αντιτίθενται στο διεφθαρμένο πελατειακό κράτος, αλλά και στον λαϊκισμό.


Η Κίνηση Πολιτών «ΕΝΩΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ» θα υποστηρίξει με όλες της τις δυνάμεις το νέο σχήμα, χωρίς να διεκδικεί ανταλλάγματα ή «οφίτσια», με μοναδικό γνώμονα ότι αυτό απαιτεί το συμφέρον της Πατρίδας.




Βασικές Πληροφορίες:


Η Κίνηση Πολιτών «ΕΝΩΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ» είναι ένα πολιτικό κόμμα που ιδρύθηκε στα τέλη του 2011 με κύριο σκοπό να εργασθεί για την ενότητα όλων των δυνάμεων που, βασιζόμενες στην εντιμότητα, την υπευθυνότητα, αλλά και την κοινή λογική, επιθυμούν να σωθεί η Πατρίδα μας, ξεπερνώντας την κρίση που δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά και βαθύτατα πολιτική, ηθική και κοινωνική.


Ως βάση ενότητας θεωρούμε τις παρακάτω ευρέως αποδεκτές θέσεις:


1. Την διάλυση του πελατειακού κράτους, την αυστηρή δίωξη της διαφθοράς και της παρανομίας, την εφαρμογή των νόμων για όλους και χωρίς εξαιρέσεις.


2. Την οικονομική ανάπτυξη, με βάση την απελευθέρωση των υγειών οικονομικών δυνάμεων του τόπου, χωρίς γραφειοκρατικά και συντεχνιακά εμπόδια.


3. Το νοικοκύρεμα των κρατικών εσόδων και εξόδων, για την όσο γίνεται ταχύτερη επίτευξη ισοσκελισμένων προϋπολογισμών.


4. Την εξυγίανση του Δημόσιου Τομέα και των ΔΕΚΟ, με ένα κράτος που θα ελέγχει την τήρηση των νόμων και θα φροντίζει αποτελεσματικά για την εσωτερική ασφάλεια και την άμυνα, με Κρατικούς Υπαλλήλους που θα είναι υπόδειγμα εντιμότητας και εργατικότητας.


5. Την φροντίδα και ενίσχυση των οικονομικά ασθενέστερων και των ανέργων.


6. Τον άμεσο έλεγχο της Λαθρομετανάστευσης, και τον καθορισμό ανωτάτου ορίου μεταναστών που θα επιτρέπεται να ζουν και να εργάζονται εδώ νόμιμα, σεβόμενοι τους νόμους, την παιδεία και τα ήθη της χώρας μας.


7. Την επαναφορά της αισιοδοξίας και την υπερηφάνειας σε όλους τους Έλληνες, την εξασφάλιση της παραμονής της Ελλάδας ανάμεσα στις προηγμένες χώρες της Ευρώπης.


8. Την Συνταγματική Μεταρρύθμιση, με κύριους άξονες την Προεδρική Δημοκρατία, τον Διαχωρισμό Νομοθετικής – Εκτελεστικής Εξουσίας, την Ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, την Ισονομία για όλους με κατάργηση κάθε Ασυλίας, την κατάργηση της παραγραφής για σοβαρά εγκλήματα, την συνεχή αξιολόγηση των κρατικών Υπαλλήλων και την κατάργηση της μονιμότητας, την σύνταξη Ισοσκελισμένων Προϋπολογισμών.





Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Το μυστήριο του ανθρώπου που έζησε 256 χρόνια!!!



 Μεγάλωσε 180 παιδια, ενώ οι 23 γυναίκες, που είχε, πέθαναν πολύ πριν από τον ίδιο! Πρόκειται για τον Li-Ching-Yun, ο οποίος γεννήθηκε σε ενα μικρο χωριό της Κίνας (Szchewan).
Σύμφωνα με τους New York Times, ο Λι πουλούσε τα ιατρικά φυτά για 100 χρόνια. Μια μέρα ο επικεφαλής της αυτοκρατορίας Pei Wu-Fu ταξιδέψε μέχρι το σπίτι του Λι να τον ρωτήσει ποιο ειναι το μυστικό της μακροζωίας του και εκείνος απάντησε: «Κράτα ήρεμη την κάρδια, κάτσε σαν χελώνα, περπάτα χαρούμενος σαν περιστέρι και κοιμήσου σαν σκύλος»
Οι άνθρωποι απορούσαν που ο Λι δεν έμοιαζε καθόλου με γέρο και μάλιστα φαινόταν πολυ δυνατός για  την ηλικία του. Κάποιοι έλεγαν ότι τον γνώριζαν απο την παιδική τους ηλικία και κάποιοι ότι ο Λι ήταν φίλος του πάππου τους που δεν ζούσε πια…
Το 1930 Wu -Chung- Chien, καθηγητής στο Minkuo University βρήκε κάποιαντοκουμέντα που αποδείκνυαν ότι ο Λι είχε γεννηθεί το 1677. Τα ίδια αρχεία αποδεικνύουν ότι το κινέζικο κράτος είχε ευχηθεί στον Λι χρόνια πολλά στα 150τα γενέθλια του. αλλά και όταν έκλεισε τα 200.
Είναι δυνατόν ένας άνθρωπος να εχει ζήσει 256 ολόκληρα χρόνια;;;

prionokordela.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...