Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Ο Καντάφι δηλώνει ότι δε θα δείξει έλεος

Ο Καντάφι δηλώνει ότι δε θα δείξει έλεος


Προειδοποιεί μέσω ραδιοφώνου ότι θα ψάξει όλα τα σπίτια

Μιλώντας σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό ο λίβυος ηγέτης, Μουαμάρ Καντάφι, απευθυνόμενος στους πολίτες της χώρας έδειξε για άλλη μια φορά το σκληρό πρόσωπό του δηλώνοντας τα εξής: «Ερχόμαστε απόψε. Δε θα δείξουμε έλεος». Προειδοποίησε ακόμη τους κατοίκους της Βεγγάζης ότι οι άοπλοι πολίτες δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα, αλλά πρόσθεσε ότι θα γίνουν έλεγχοι σε όλα τα σπίτια.

Είπε ακόμη, ότι ο λιβυκός στρατός δε θα κυνηγήσει τους αντάρτες που θα αφήσουν τα όπλα και τραπούν σε φυγή. 

Πηγή newsbeast.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ντεσιμπελόμετρα σε μπαρ




Την απελευθέρωση του ωραρίου κατά το οποίο επιτρέπεται να παίζουν μουσική τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Θεσσαλονίκη πρότεινε ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, που εμφανίστηκε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.
Τόνισε ότι η απελευθέρωση αυτή θα πρέπει να συνοδεύεται από συνεχείς και συστηματικούς ελέγχους για ηχορύπανση, ενώ επέμεινε η δημοτική αστυνομία και οι αρμόδιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί να προμηθευτούν ειδικά μηχανήματα μέτρησης ντεσιμπέλ, τα οποία θα λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο.
Ωστόσο, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας "Αγγελιοφόρος" πολλοί εκφράζουν αντιρρήσεις για την αποτελεσματικότητα του μέτρου, τονίζοντας ότι κάποια στιγμή ο έλεγχος θα ατονήσει και αυτό που θα μείνει θα είναι τα μαγαζιά που θα μπορούν ανεξέλεγκτα να παίζουν μουσική νυχθημερόν.
Σήμερα τα καταστήματα μπορούν να παίζουν μουσική μέχρι τα μεσάνυχτα.
«Από τη στιγμή που θα έχουμε εξασφαλίσει τον έλεγχο της έντασης της μουσικής, δε θα υπάρχει πρόβλημα η μουσική αυτή να παίζει συνέχεια», τονίζει χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού, Ανδρέας Κουράκης και προσθέτει ότι πριν από τη λήψη της όποιας απόφασης, η επιτροπή θα διαβουλευτεί με τους καταστηματάρχες.
Παράλληλα, όπως ειπώθηκε χτες, ενοποιούνται από επτά σε μία οι υπηρεσίες του δήμου που ασχολούνται με τις άδειες των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Για σοβαρό πρόβλημα στο κέντρο κάνει λόγο ο πρόεδρος της Α' δημοτικής κοινότητας, Πέτρος Δημητρακόπουλος.
«Υπάρχει πραγματικά μεγάλο πρόβλημα. Το μέτρο με την απελευθέρωση του ωραρίου μουσικής που με κάποια μακροθυμία προτείνει ο δήμαρχος θα συνδυαστεί με ελέγχους για ηχορρύπανση σε σταθερή και μόνιμη βάση, ενώ και οι επιχειρηματίες θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, φροντίζοντας τα καταστήματά τους να πληρούν τις απαραίτητες προδιαγραφές ηχομόνωσης. Την ίδια ώρα, εκτιμώ ότι ύστερα από καταγγελίες θα υπάρχουν και επιπτώσεις για τον παραβάτη», τονίζει.
 Πηγή news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Μαϊμούδες με Mercedes

Μαϊμούδες με Mercedes

Οι υπεύθυνοι του ζωολογικού πάρκου Longleat Safari Park τα τελευταία δύο χρόνια δεν τολμούσαν να επιτρέψουν στους επισκέπτες μια βόλτα με το αυτοκίνητο μέσα στο πάρκο, κι αυτό γιατί οι μαϊμούδες φρόντιζαν πάντα… να τους τη χαλάνε!


Το πάθος τους με τα αυτοκίνητα και η μανία τους να τα καταστρέφουν παίρνοντας μαζί τους κάθε κομμάτι που μπορούσαν να αποκόψουν συνετέλεσαν σε αυτήν την απόφαση!



Δύο χρόνια μετά όμως, οι υπεύθυνοι του πάρκου αποφάσισαν να δώσουν στις μαϊμούδες αυτό ακριβώς που ζητούσαν… ένα δικό τους αυτοκίνητο (και μάλιστα Mercedes) για να το κάνουν… ό,τι θέλουν!



Με αυτόν τον τρόπο ελπίζουν ότι θα τους αποσπάσουν την προσοχή και θα επιτρέψουν στους επισκέπτες του πάρκου να κάνουν ένα τουρ εντός αυτού!

















Πηγή newsbeast.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Πυροβόλησαν πάλι αστυνομικούς




.Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η ΕΛΑΣ για τη σύλληψη τριών ατόμων οι οποίοι επέβαιναν σε αυτοκίνητο, το οποίο όπως διαπιστώθηκε, ήταν κλεμμένο.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ήταν περίπου ένα τέταρτο μετά τις εννιάμιση, όταν ξεκίνησε η καταδίωξη ενός ύποπτου οχήματος, στην περιοχή του Γαλατσίου.
Γρήγορα οι εμπλεκόμενοι, αστυνομικοί και κακοποιοί, έφτασαν στην οδό Χαλκίδος, στα Άνω Πατήσια, όταν οι επιβαίνοντες στο ΙΧ, άνοιξαν πυρ κατά των μοτοσυκλετών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, χωρίς όμως να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.
Λίγα λεπτά αργότερα, διαπιστώνοντας πως δεν μπορούσαν να διαφύγουν καθώς το ΙΧ τους είχε επισημανθεί από τους αστυνομικούς, ακινητοποίησαν οδηγό αυτοκινήτου, πήραν το δικό του αυτοκίνητο και προσπάθησαν με ελιγμούς να διαφύγουν.
Το ίδιο έκαναν και στο ύψος του σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης, στην οδό Αχαρνών, όταν άφησαν το όχημα και επιβιβάστηκαν σε άλλο.
Τελικά, λίγη ώρα αργότερα, στην περιοχή του Ίλιον, εγκατέλειψαν το δεύτερο όχημα που είχαν κλέψει και διέφυγαν.
Πηγή news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Χανιά: Ποτέ δεν είναι αργά - 90χρονος γράφτηκε στο Πανεπιστήμιο!




Έστω και σε αυτήν την ηλικία ο κ. Κανάκης γράφτηκε και παρακολουθεί τα σεμινάρια του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου του Δήμου Χανίων, που έχουν ως βασικό αντικείμενο τον πολιτισμό...







Όπως λέει ο ίδιος εκπληρώνει ένα όνειρο ζωής: «Είμαι απόφοιτος Δημοτικού, το μόνο Πανεπιστήμιο που τελείωσα είναι αυτό της... ζωής. 'Όταν τελείωσα το Δημοτικό Σχολείο Φρε ήμουν ένας από τους καλύτερους μαθητές. Η Ενοριακή Επιτροπή της Εκκλησίας και οι επίτροποι του Συμβουλίου είπαν στη συγχωρεμένη τη μάνα μου να με στείλουν με έξοδά τους στο Γυμνάσιο για να μορφωθώ. Δεν δέχτηκε, όμως, γιατί είχε πεθάνει ο πατέρας μου και αυτή δεν ήξερε γράμματα για να καταλάβει πόσο σημαντικό πράγμα είναι αυτό για έναν άνθρωπο», λέει ο κ. Κανάκης.
Όπως γράφει το cretalive.gr, επαγγελματικά μετά το στρατιωτικό του ο κ. Γιακουμινάκης έγινε επιπλοποιός και ζούσε στην Αθήνα για χρόνια. Ο στόχος της γνώσης ήταν πάντα στο μυαλό του.
Ωστόσο, οι δυσκολίες της καθημερινότητας και η μάχη της επιβίωσης έριχναν αλλού το ενδιαφέρον του, στην οικογένεια, στο μεγάλωμα των παιδιών, που και τα δύο σπούδασαν. Από το 1984 που συνταξιοδοτήθηκε ασχολήθηκε με τα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής του στον Αποκόρωνα.
Όταν έμαθε για τα σεμινάρια του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου, που πραγματοποιούνται από διακεκριμένους πανεπιστημιακούς, έσπευσε να γραφτεί και να ξεκινήσει να τα παρακολουθεί...

Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Δέκα αλήθειες που δε γνωρίζουμε για την εγκυμοσύνη



Δέκα αλήθειες που δε γνωρίζουμε για την εγκυμοσύνη


Είτε είστε γυναίκα που δεν έχει μείνει ακόμα έγκυος την ζωή της ή άνδρας που θέλει να κατανοήσει καλύτερα τι περνάει μια μέλλουσα μητέρα, τότε τα δέκα στοιχεία που θα αναλυθούν στη συνέχεια, θα σας φανούν πολύ παράξενα και σε ορισμένες περιπτώσεις ενοχλητικά. Μάθετε όλα τα παράξενα πράγματα που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, τα οποία πιθανότατα κανείς δεν πρόκειται να σας πει.

Η εγκυμοσύνη μπορεί να διαρκέσει πάνω από έναν χρόνο


Οι περισσότερες εγκυμοσύνες διαρκούν περίπου 9 μήνες και οι γιατροί συνήθως προκαλούν τεχνητά τον τοκετό αν ξεπεράσει αυτό το χρονικό διάστημα. Μπορεί δηλαδή μια εγκυμοσύνη να διαρκέσει ακόμα και για έναν ολόκληρο χρόνο. Η μεγαλύτερη διάρκεια εγκυμοσύνης που έχει καταγραφεί είναι 375 μέρες και παραδόξως το μωρό ήταν κάτι λιγότερο από 3,18 κιλά.

Ένα αρσενικό έμβρυο μπορεί να έχει στύσεις μέσα στη μήτρα

Οι περισσότερες μητέρες δεν νιώθουν άνετα στην σκέψη ότι τα αγοράκια τους έχουν στύσεις, ακόμα και όταν είναι έφηβοι, αλλά είναι γεγονός ότι πολλά αρσενικά έμβρυα έχουν και μάλιστα ενώ βρίσκονται ακόμα μέσα στην κοιλιά της μαμάς τους. Είναι γνωστό άλλωστε, ότι τα έμβρυα και των δύο φύλων αυνανίζονται κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, ωστόσο μόνο τα αγόρια μπορούν να «πιαστούν στα πράσα» ενώ έχουν στύση, αφού φαίνεται και στον υπέρηχο.

Η ευαίσθητη περιοχή της γυναίκας μπορεί να χρειαστεί ράψιμο

Το τελευταίο σημείο που μια γυναίκα θα ήθελε να έχει ράμματα είναι στην ευαίσθητη περιοχή της, όμως πολλές μητέρες χρειάζεται να κάνουν μικροεπέμβαση για να κλείσουν την περιοχή. Εννέα στις δέκα γυναίκες έχουν κάποιο είδος σχισίματος του αιδοίου κατά την γέννα, αλλά αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν διαβαθμίσεις σε αυτά τα σχισίματα. Μερικά χρειάζονται απλά λίγη φροντίδα ή λίγα ράμματα, ενώ υπάρχουν και πολύ άσχημες περιπτώσεις που χρειάζεται ράψιμο από το αιδοίο μέχρι και τον πρωκτό. Βέβαια σχισίματα που φτάνουν μέχρι πίσω είναι σπάνια και συμβαίνουν σε μία στις 100 μητέρες.

Υπάρχει πιθανότητα αφόδευσης κατά τη διάρκεια του τοκετού

Κατά τη διάρκεια του τοκετού, είναι εξαιρετικά συνηθισμένο για μια γυναίκα να αποβάλει κατά λάθος το περιεχόμενο των εντέρων της. Υπάρχει μια πολύ λογική εξήγηση για αυτό, οι μύες που χρησιμοποιεί για να ωθήσει το μωρό προς τα έξω, είναι οι ίδιοι που χρησιμοποιεί συνήθως κατά τη διάρκεια της αφόδευσης. Και σαν να μην έφτανε αυτό, το μωρό συμπιέζει άμεσα το παχύ έντερο κατά την γέννηση του, βοηθώντας να εξέλθει οτιδήποτε υπάρχει κοντά στην έξοδο του πρωκτού.

Παλαιότερα, συνηθιζόταν οι νοσοκόμες να κάνουν κλίσμα στις εγκυμονούσες πριν τον τοκετό, αλλά αυτό καταργήθηκε γιατί τελικά δεν βοηθούσε ιδιαίτερα να αποφευχθεί ο χαμός και κυρίως επειδή συχνά προκαλούσε αφυδάτωση. Πλέον τόσο οι νοσοκόμες, όσο και οι γιατροί είναι προετοιμασμένοι για να καθαρίσουν τον χαμό και συνήθως δεν το αναφέρουν καν για να μην επηρεάσουν την γυναίκα που γεννάει.

Οι εγκυμονούσες λάμπουν

Το να ακούσεις πως μια έγκυος λάμπει είναι συνηθισμένη έκφραση, αλλά οι περισσότεροι θεωρούν ότι οφείλεται στον ενθουσιασμό της γυναίκας που θα γίνει μητέρα. Παρ’όλα αυτά το λαμπερό δέρμα σε μια έγκυο είναι πραγματικότητα: Κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, το ποσό αίματος στο σώμα αυξάνεται κατά 50%. Το πρόσθετο αίμα καταλήγει να φαίνεται μέσω του δέρματος σε πολλές περιοχές, ιδιαίτερα στα μάγουλα.

Συν τοις άλλοις, οι ορμόνες αναγκάζουν τους αδένες λιπαρότητας να γίνουν πιο ενεργοί, με συνέπεια μια πιο απαλή και λαμπερή εμφάνιση. Όταν η αυξημένη ροή αίματος συνδυαστεί με γυαλάδα, το αποτέλεσμα είναι μια ευδιάκριτη λάμψη.

Η αίσθηση της όσφρησης γίνεται καλύτερη

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, η αίσθηση της όσφρησης δυναμώνει δραστικά, όπως συμβαίνει και με την γεύση. Οι επιστήμονες υποθέτουν πως αυτό είναι που βοηθάει της μέλλουσες μητέρες να μην τρώνε μικρές ποσότητες τοξινών, οι οποίες μπορεί να μην είναι επικίνδυνες για έναν ενήλικα, αλλά μπορεί να είναι θανατηφόρες για το έμβρυο.

Οι συστολές δεν σταματούν μετά από τη γέννα

Οι περισσότερες μητέρες έχουν συστολές για τις πρώτες ημέρες μετά από τη γέννα. Οι κράμπες των μυών είναι ο τρόπος με τον οποίο το σώμα σταματάει την υπερβολική απώλεια αίματος. Από την άλλη πλευρά, εάν γεννήσουν στο νοσοκομείο, θα είναι ακόμα αρκετά ναρκωμένες για να το παρατηρήσουν.

Στην πραγματικότητα δεν χρειάζεται να τρώνε για δύο

Παρά τις φήμες, σύμφωνα με τις οποίες οι εγκυμονούσες πως πρέπει να πάρουν όσο περισσότερο βάρος μπορούν για να κάνουν ένα υγιές παιδί, η αλήθεια είναι πως οι περισσότερες χρειάζονται γύρω στις 300 θερμίδες παραπάνω την ημέρα. Αυτό αντιστοιχεί σε ένα γιαούρτι και μισό ατομικό ψωμάκι. Οι περισσότερες γυναίκες χρειάζονται να πάρουν μόνο 10-11 κιλά σε όλη την εγκυμοσύνη.

Τα πόδια μπορεί να μεγαλώσουν ως και ένα νούμερο

Αν αναρωτιέστε γιατί τα πόδια των εγκύων γίνονται μεγαλώνουν τόσο, παρόλο που παίρνουν μόλις 10-11 κιλά συνολικά, αυτό έχει να κάνει με την υπερβολική πίεση στα πόδια τους σε συνδυασμό με τους χαλαρωμένους συνδέσμους. Καθώς η εγκυμοσύνη προχωράει, το σώμα αρχίζει να απελευθερώνει τη σύσφιξη των συνδέσμων του ώστε να βοηθήσει την διαδικασία της γέννας. Δυστυχώς για τα παπούτσια, αυτό σημαίνει επίσης ότι τα πόδια αρχίζουν να χάνουν την καμπύλη τους και φαρδαίνουν. Η πιο επίπεδη, φαρδύτερη μορφή των ποδιών θα είναι πιθανότατα προσωρινή, ωστόσο αν μεγαλώσουν υπερβολικά η αλλαγή μπορεί να γίνει και μόνιμη.

Ο πατέρας μπορεί να έχει συμπτώματα εγκυμοσύνης

Μπορεί να σας εκπλήσσει, αλλά είναι πιθανό για έναν πατέρα να αρχίσει να παίρνει βάρος, να έχει πρωινή αδιαθεσία, ακόμα και κράμπες στην κοιλιακή χώρα. Ο όρος είναι γνωστός ως συμπονετική εγκυμοσύνη, «ανδρολοχεία» ή σύνδρομο Couvade, το οποίο προέρχεται από το γαλλικό couvee που σημαίνει «να επωάσει».

Πηγή: otherside.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Γιάννενα: ''Έλα από το σπίτι να πάρεις τη μάνα σου. Μόλις την σκότωσα''!



Το έγκλημα έγινε το πρωί της περασμένης Τρίτης (15-03-2011) στο σπίτι που διέμενε το ηλικιωμένο ζευγάρι στο χωριό Βαπτιστής του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων Ιωαννίνων (διαβάστε το σχετικό άρθρο). 
Ο 81χρονος πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα την 77χρονη γυναίκα του, πήρε τηλέφωνο το παιδί του και στη συνέχεια εξαφανίστηκε. Δύο 24ωρα μετά το φονικό, οι έρευνες για τον εντοπισμό του, δεν έχουν αποφέρει καρπούς. Άνδρες της αστυνομίας και της ΕΜΑΚ, με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους και θερμικές κάμερες ''χτενίζουν'' την εξαιρετικά δύσβατη περιοχή, με στόχο να εντοπίσουν τον 81χρονο.

Η τοπική κοινωνία παρακολουθεί την υπόθεση συγκλονισμένη. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, φαίνεται πως έφτασε στο έγκλημα επειδή είχαν χαθεί κάποια χρήματα που είχε στο σπίτι και θεώρησε υπεύθυνη τη σύζυγό του. Άρχισαν να τσακώνονται και κάποια στιγμή, βούτηξε την καραμπίνα και την εκτέλεσε εν ψυχρώ!

Τραγική φιγούρα ο γιος τους, που το πρωί της περασμένης Τρίτης, αμέσως μετά το φονικό, σήκωσε το τηλέφωνο του σπιτιού και άκουσε τον πατέρα του, να του λέει: ''Έλα από το σπίτι να πάρεις τη μάνα σου. Μόλις την σκότωσα''.

Ο  γιος του ζεύγους κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι τις τελευταίες μέρες έβλεπε να υπάρχει ένταση στο σπίτι των γονιών του, με αφορμή τα χρήματα που είχαν χαθεί, αλλά όπως είπε δεν πίστευε ποτέ ότι ο πατέρας του θα φτάσει στο σημείο να σκοτώσει τη μητέρα του.

Οι έρευνες συνεχίζονται με τους αστυνομικούς να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί καθώς υπάρχουν φόβοι ότι ο 81χρονος έχει στα χέρια του και ένα πιστόλi

Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Πώς να καταλάβετε ότι κάτι δεν πάει καλά με το παιδί σας

Πώς να καταλάβετε ότι κάτι δεν πάει καλά με το παιδί σας


Κάπως έτσι ξεκίνησαν και οι μεγάλοι εγκληματίες












Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Εθισμένοι με τα κομπιούτερ

Εθισμένοι με τα κομπιούτερ


Έχουν ξεφύγει τελείως...  οικογενειακώς... οδικώς ......γενικώς...










Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Δεν είχε αλυσίδες και «αξιοποίησε» τη γυναίκα του!

Δεν είχε αλυσίδες, «αξιοποίησε» τη γυναίκα του!


Τελικά σε αυτόν τον τόπο υπάρχουν ακόμη ιδέες…

Το σκηνικό έγινε πριν λίγες ημέρες. Καθαρή Δευτέρα, κατά τη διάρκεια της μεγάλης κακοκαιρίας, κάπου στην Εθνική οδό κοντά στην Λαμία. Είχε χιονοθύελλα. Το οδόστρωμα επικίνδυνο. Τα αυτοκίνητα έπρεπε να κινούνται με αλυσίδες. Ο δρόμος γλιστρούσε…

Ο οδηγός της φωτογραφίας που παραθέτουμε δεν είχε αλυσίδες. Ε, και; Βρήκε αμέσως τη λύση. Τι σκαρφίστηκε ο άνθρωπος; Κάτι που τον έκανε... μοναδικό!

Έντυσε καλά τη γυναίκα του, της έβαλε κασκόλ γύρω από το κεφάλι, της κούμπωσε το μπουφάν και την έβαλε να κάτσει το καπό του αυτοκινήτου ώστε να πατάνε καλά οι ρόδες του αυτοκινήτου.

Η διαδρομή κράτησε περίπου στα 7 χιλ. όσο ήταν και το πρόβλημα του δρόμου. Η ιστορία μοιάζει με… ανέκδοτο αλλά αν παρατηρήσουμε προσεχτικά τη φωτογραφία, τότε βγάζουμε το καπέλο στον ευφυέστατο άντρα-οδηγό! Τελικά σε αυτόν τον τόπο υπάρχουν ακόμη ιδέες…


Αθάνατο ελληνικό -αντρικό- μυαλό…

Πηγή newsbeast.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ξέχασαν τα... Χριστούγεννα σε ημερολόγιο της Ε.Ε. Η αντίδραση της Ελληνικής Εκκλησίας και η συγγνώμη του Μπαρόζο

Ξέχασαν τα... Χριστούγεννα σε ημερολόγιο της Ε.Ε.

Σάλο προκάλεσε η έκδοση ημερολογίου υπό την αιγίδα της Ε.Ε., στο οποίο περιλαμβάνονται αναφορές σε εορτές άλλων θρησκειών, εκτός των χριστιανικών. Χαρακτηριστικό της «γκάφας» στην οποία υπέπεσαν οι υπεύθυνοι του Ιδρύματος Ευρωπαϊκής Γενιάς, υπεύθυνο για την έκδοση του ημερολογίου από το 1985 και που χρηματοδοτείται από την Ε.Ε., είναι πως δεν αναφέρονται ούτε τα Χριστούγεννα!

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος αλλά και αρκετές εκκλησιαστικές και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, όπως αναφέρει η εφημερίδα Δημοκρατία, έστειλαν επιστολές στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, καθώς και στον αρμόδιο επίτροπο John Dalli, εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκειά τους και την απαίτησή τους για άμεση διευθέτηση του θέματος.

Σε ανακοίνωσή του, το Ίδρυμα Ευρωπαϊκής Γενιάς αναγνωρίζει το λάθος του, ζητώντας συγγνώμη, επιμένοντας πως τίποτε δεν έγινε εσκεμμένα. Στην ίδια ανακοίνωση εξηγείται από τους υπευθύνους πως το ημερολόγιο έχει σκοπό να είναι ένα πρακτικό εργαλείο για τους μαθητές, δίνοντάς τους πληροφορίες για τη λειτουργία της Ε.Ε. και προσφέροντάς τους, στο περιθώριο των σελίδων, τις ημερομηνίες σημαντικών γεγονότων και εορτών της Ευρώπης.

Επιπλέον, ο κ. Μπαρόζο σε απάντησή του στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενημέρωσε πως έχουν τυπωθεί ήδη συμπληρώματα, τα οποία θα αρχίζουν να αποστέλλονται στα γυμνάσια και λύκεια της Ε.Ε. που έχουν λάβει 3.000.000 αντίτυπα του ημερολογίου.

Ο κ. Μπαρόζο, επίσης, έστειλε επιστολή και προς την Εκκλησία της Ελλάδος, όπου εκφράζει «τη βαθιά του λύπη για τη δυσαρέσκεια που μπορεί να προκάλεσε στην Εκκλησία της Ελλάδος και στους Ευρωπαίους πολίτες η παράληψη αυτή» και καταλήγει: «Σας παρακαλώ να δεχθείτε τη διαβεβαίωσή μου ότι δεν υπήρξε ποτέ εξ μέρους της Επιτροπής οποιαδήποτε πρόθεση δυσμενούς μεταχείρισης της χριστιανικής θρησκείας με την έκδοση αυτή».



Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Η κρίση στέλνει τους 40άρηδες στην πόρτα του ψυχίατρου




Μέχρι τώρα τα σκήπτρα τα κρατούσαν οι γυναίκες της ίδιας ηλικίας, η οικονομική κρίση φαίνεται όμως ότι άλλαξε τα δεδομένα






Τι είναι αυτό που κάνει τους πιο παραγωγικούς άνδρες (από 40 έως 50 ετών) να καταλήγουν στον ψυχίατρο;
Ανεργία, χρέη, οικονομική κρίση, φόβος για το μέλλον είναι η αιτία στη συντριπτική πλειοψηφία.
Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι υπάρχει παράλληλα μια κατακόρυφη αύξηση στην κατανάλωση αλκοόλ και ναρκωτικών.
Τα ποσοστά όσων απειλούν με αυτοκτονία, όσων πάσχουν από κατάθλιψη και εκείνων που συχνά παθαίνουν κρίσεις πανικού αυξάνονται ραγδαία.
Το φαινόμενο έχει πάρει διαστάσεις και όπως ανέφερε στην εφημερίδα “Το Έθνος” η επίκουρη καθηγήτρια ψυχιατρικής του ΑΠΘ Ιωάννα Ιεροδιάκονου-Μπένου “όλοι τους (οι άνδρες) βρίσκονται σε απόγνωση και απειλούν να βάλουν τέλος στη ζωή τους”.
Δυστυχώς πληθαίνουν και τα περιστατικά νοσηλείας σε κλινικές.

Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Βρίσκετε δικαιολογίες για να μην πάτε γυμναστήριο; Το ωραίο σώμα θέλει κόπο και τρόπο!

Βρίσκετε δικαιολογίες για να μην πάτε γυμναστήριο;

Μακάρι να μπορούσαμε όλες μαγικά να αδυνατίζαμε, να τονώναμε το σώμα μας, να αποκτούσαμε γράμμωση αλλά μαγικά δεν υπάρχουν. Όπως επίσης όλα μπορούν να γίνουν αν σταματήσουμε τις δικαιολογίες στον εαυτό μας. Κανένας δεν έχει χρόνο ή δεν του περισσεύουν χρήματα, αλλά ο στόχος είναι να κάνουμε κάτι καλό για το σώμα και την υγεία μας. 

Ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς δικαιολογίες που λέμε στον εαυτό μας και πως θα τις αντιμετωπίσουμε με συγκεκριμένο σχέδιο δράσης;

«Δεν έχω καθόλου χρόνο»

Από τις πιο συνηθισμένες δικαιολογίες. Η έλλειψη χρόνου αποτελεί το ιδανικότερο άλλοθι για να πείσουμε τον εαυτό μας ότι δεν μπορούμε να γυμναστούμε. Κι όμως υπάρχει χρόνος.
Σχέδιο δράσης: Ξυπνήστε μισή ώρα νωρίτερα το πρωί και ξεκινήστε περπατώντας έντονα σε κάποιο κοντινό πάρκο, σταδιακά αυξήστε το χρόνο ή την ένταση. Γυμναστείτε το βράδυ, αφού έχετε βάλει τα παιδιά για ύπνο. Δεν χρειάζεται να δείτε ακόμη μία σαπουνόπερα στην τηλεόραση. Φροντίστε να παραμένετε ενεργητικοί καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας. Σπάστε τρία 10λεπτα άσκησης μέσα στην ημέρα. Οι ειδικοί συνιστούν ότι ακόμη και αυτό αρκεί!
Με τη γυμναστική «πιάνομαι»

Συμβαίνει να τα δίνουμε όλα την πρώτη εβδομάδα εξάσκησης και έπειτα να απογοητευόμαστε που δεν μπορούμε να σηκωθούμε από την καρέκλα.
Σχέδιο δράσης: Αν ξεκινήσετε να ασκείστε με ιδιαίτερα αργό ρυθμό και σταδιακά αυξήσετε την ένταση, τότε θα διαπιστώσετε, πως όλα θα κυλήσουν ομαλά. Επίσης, μην ξεχνάτε ποτέ τη προθέρμανση με ζωηρό, επιτόπιο βάδην και την αποθεραπεία με διατάσεις σε όλο το σώμα. Τέλος, λίγο μαγνήσιο (μία ταμπλέτα καθημερινά) βοηθά να αντιμετωπίσετε τους μυϊκούς πόνους, τις κράμπες και τα πιασίματα.

«Νιώθω κούραση μετά τη δουλειά»

Λογικό. Αλλά οι ειδικοί συνιστούν προπόνηση μισή με μία ώρα μετά τη δουλειά η οποία μπορεί να σας τονώσει και να σας χαλαρώσει.
Σχέδιο δράσης: Βάλτε το γυμναστήριο στο πρόγραμμα μετά τη δουλειά και βρείτε συμμάχους όπως έναν συνάδελφο για να γυμναστείτε μαζί. Αν όντως νιώθετε εξαντλημένοι γυμναστείτε το πρωί.

«Δεν ξέρω πώς να γυμναστώ»


Οι περισσότεροι μπαίνουν σε ένα γυμναστήριο και δεν γνωρίζουν από πού να αρχίσουν και πώς να τελειώσουν. Καταλήγουν να περπατάνε στο διάδρομο για 30 λεπτά και έπειτα κατευθύνονται στο ντους.
Σχέδιο δράσης: Απευθυνθείτε στον γυμναστή του γυμναστήριου. Ανάλογα με τις ανάγκες και τους στόχους σας θα σας σχεδιάσει ένα πρόγραμμα ειδικά για σας. Αν έχετε οποιαδήποτε απορία μη διστάζετε να τον ρωτάτε.

«Βαριέμαι να γυμναστώ»

Είναι η πιο ειλικρινής δικαιολογία αλλά και εδώ υπάρχει λύση.
Σχέδιο δράσης: Διαλέξτε ένα άθλημα ή ένα χόμπι και ασχοληθείτε με αυτό. Τα αποτελέσματα, θα είναι ευεργετικά για τον οργανισμό σας.

«Έχω προβλήματα τώρα»


Κι όμως, σύμφωνα με έρευνες, η άσκηση βοηθά στη μείωση του στρες και βελτιώνει τη διάθεσή σας.
Σχέδιο δράσης: Όσοι γυμνάζονται και περνούν μία περίοδο αγχωτικών καταστάσεων τείνουν να υποφέρουν λιγότερο από άγχος και κατάθλιψη. Δοκιμάστε μια μορφή άσκησης που δεν απαιτεί από εσάς να επικεντρωθείτε σε αυτή, όπως το περπάτημα ή το τρέξιμο, και θα διαπιστώσετε ότι είστε σε θέση να λύσετε ακόμη και τα προβλήματα που σας απασχολούν.

«Δεν υπάρχει γυμναστήριο κοντά στο σπίτι μου»

Υπάρχουν πολλά μέρη που μπορείτε να ασκηθείτε. Στο σπίτι. στην εργασία. Σε ένα πάρκο. Πηγαίνοντας από το σπίτι στη δουλειά.
Σχέδιο δράσης: Όλα όσα πραγματικά χρειάζεστε είναι ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια, λίγη φαντασία και προθυμία να δοκιμάσετε διαφορετικά πράγματα.

Πηγή: 
omorfamistika.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Το email-μυστήριo του «προφήτη»

Ο 40χρονος φέρεται να παραδέχτηκε την πράξη του, χωρίς να δώσει σοβαρή εξήγηση για τα κίνητρά του, ενώ προσπάθησε να εμφανίσει το email ως φάρσα (φωτογραφία αρχείου)

Ενας 40χρονος ελεύθερος επαγγελματίας από την Κρήτη (φανοποιός σύμφωνα με πληροφορίες) φέρεται ως ο «προφήτης» της χρεοκοπίας της χώρας, ο οποίος αναστάτωσε χιλιάδες πολίτες την περασμένη εβδομάδα, με αποτέλεσμα να σπεύσουν στις τράπεζες για να σηκώσουν τις καταθέσεις τους.



Πρόκειται για τον αποστολέα του περιβόητου email με τις δήθεν πληροφορίες περί οικονομικής κατάρρευσης της Ελλάδας και επιστροφής στη δραχμή στις 25 Μαρτίου, τα κίνητρα του οποίου παραμένουν αδιευκρίνιστα.
Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι ο 40χρονος φανοποιός από την Κρήτη χρησιμοποίησε στο κείμενο που φέρεται ότι έγραψε τραπεζικούς όρους...
Ο 40χρονος εντοπίστηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που ανέλαβε τη διερεύνηση της υπόθεσης ύστερα από εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Ράικου και εξετάστηκε ήδη από τον προϊστάμενο της υπηρεσίας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 40χρονος παραδέχτηκε την πράξη του, χωρίς να δώσει σοβαρή εξήγηση για τα κίνητρά του. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, προσπάθησε να την εμφανίσει ως φάρσα.
Σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία, η οποία θα ολοκληρωθεί μόλις παραληφθεί και η τυπική επιβεβαίωση για τα ηλεκτρονικά του ίχνη από την πάροχο εταιρεία του Ιντερνετ. Εν συνεχεία, η δικογραφία θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα για την άσκηση ποινικής δίωξης.
Αναταραχή
Το email που προκάλεσε αναταραχή έφερε υπογραφή με τα αρχικά Γ.Β. και αναρτήθηκε σε blogs με μεγάλη επισκεψιμότητα και σε άλλους δικτυακούς τόπους. Με τα αρχικά Γ.Β. είχαν σταλεί στο παρελθόν και άλλα email με διαφορετικό περιεχόμενο, γεγονός που βοήθησε τις έρευνες για τον εντοπισμό του συντάκτη.
Ο αποστολέας του email εμφανιζόταν ως τραπεζικό στέλεχος και απέδιδε τις πληροφορίες περί επικείμενης χρεοκοπίας σε εσωτερικές πηγές.
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, από άτομα του υπουργείου Εσωτερικών είχε πληροφορηθεί ότι στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους είχε τεθεί σε λειτουργία ο μηχανισμός παύσης πληρωμών σε μισθούς και συντάξεις. Τις υποτιθέμενες πληροφορίες του περί χρεοκοπίας τις απέδιδε επίσης σε «συναδέλφους του» του τραπεζικού κλάδου, σε δημοσιογράφους και σε υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών, που ήταν σε θέση να γνωρίζουν τι επρόκειτο να συμβεί.
Ο «προφήτης» της υποτιθέμενης χρεοκοπίας κατέληγε γράφοντας ότι δημοσιοποίησε όσα γνώριζε, επειδή αυτό υπαγόρευε η συνείδησή του. Προέτρεπε μάλιστα και τους αναγνώστες του email να κάνουν το ίδιο και να το διαδώσουν.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το email διακινήθηκε και από Ιντερνετ καφέ που βρίσκεται στην Αθήνα, γεγονός που δημιουργεί υπόνοιες για συντονισμένες κινήσεις.
Η έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνεχίζεται, ώστε να φωτιστούν όλες οι σκοτεινές πλευρές της υπόθεσης. Οταν οι έρευνες ολοκληρωθούν, αναμένεται να γίνουν επίσημες ανακοινώσεις.

Πηγή ethnos.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Εν ψυχρώ δολοφονία διαδηλωτή στο Μπαχρέιν!

Εν ψυχρώ δολοφονία διαδηλωτή στο Μπαχρέιν!

Καζάνι που βράζει είναι το Μπαχρέιν με συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές, που έχουν κατασκηνώσει στην πλατεία του Μαργαριταριού και αστυνομικούς. Ήδη οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 6 τις τελευταίες ώρες, δεκάδες είναι και οι τραυματίες, ενώ η χώρα έχει κηρυχτεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Βίντεο με την εν ψυχρώ δολοφονία ενός διαδηλωτή από τις αστυνομικές δυνάμεις κάνει το γύρο του κόσμου και σοκάρει την κοινή γνώμη με τη βιαιότητα του.

Δείτε το βίντεο 









Πηγή newsbeast.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σαν σήμερα 17 Μαρτίου

Σαν σήμερα

180: Πέθανε ο Μάρκος Αυρήλιος, στωικός φιλόσοφος και αυτοκράτορας της Ρώμης (161-180). [θαν. 26/1/121]

1821: Οι πρόκριτοι της Μάνης, υπό την αρχηγία του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, υψώνουν τη σημαία της επανάστασης στο χωριό Τσίμοβα (σημερινή Αρεόπολη) της Λακωνίας.

1834: Γεννήθηκε ο Γκόντλιμπ Ντάιμλερ, γερμανός μηχανικός, εφευρέτης της ντιζελομηχανής, σχεδιαστής της πρώτης μοτοσικλέτας και συνιδρυτής της αυτοκινητοβιομηχανίας Mercedes. [θαν. 6/3/1900]

1917: Γεννήθηκε ο Τάκης Σινόπουλος, γιατρός, ποιητής και ζωγράφος. («Νεκρόδειπνος») [θαν. 1981]

1920: Γεννήθηκε ο Τώνης Μαρούδας, τροβαδούρος. [θαν. 22/7/1988]

1931: Ο Στάλιν εκδιώκει τη χήρα του Λένιν, Ναντέσνα Κρούπσκαγια, από την Κεντρική Επιτροπή του Κομουνιστικού Κόμματος της Σοβιετικής Ένωσης.

1932: Ανοίγει η αυλαία του Εθνικού Θεάτρου, με πρώτο διευθυντή τον Ιωάννη Γρυπάρη. Πρώτος σκηνοθέτης ο Φώτος Πολίτης, πρώτο έργο ο «Αγαμέμνων» του Αισχύλου.

1934: Εγκαινιάζεται η Πάντειος Σχολή Πολιτικών Επιστημών στη Λεωφόρο Συγγρού.

1948: Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Γαλλία και Μ. Βρετανία υπογράφουν τη Συμφωνία των Βρυξελλών, προάγγελο του ΝΑΤΟ.

1959: Ο αρχηγός της ΕΟΚΑ στρατηγός Γεώργιος Γρίβας φτάνει στην Αθήνα, όπου γίνεται δεκτός με θερμές εκδηλώσεις από την κυβέρνηση και το λαό.

1976: Πέθανε ο Λουκίνο Βισκόντι, ιταλός σκηνοθέτης. («Γατόπαρδος») [θαν. 2/11/1906]

1988: Πέθανε ο Νικόλας Άσιμος, τραγουδοποιός. (αυτοκτόνησε) [θαν. 20/8/1949]

Πηγή: sansimera.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ασύδοτο το Δημόσιο συνεχίζει να γεννάει χρέη και να μην δίνει λογαριασμό

5,3 δις ευρώ είναι η εως τώρα ''σούμα'' για τα γνωστά ΝΕΑ χρέη του Δημοσίου στο 2010 ενώ το συνολικό ποσό θα το μάθουμε όταν θα έρθει η ώρα της ''λυπητερής'' καθώς ένας στους τέσσερις φορείς του δημοσίου δεν μπαίνει καν στον κόπο να ενημερώσει για τα λεφτά που σκορπάει.
 


Το μόνο σίγουρο είναι ότι ΟΛΟΙ οι φορολογούμενοι θα πληρώσουν με νέα μέτρα τα ''φρέσκα'' χρέη του Δημοσίου τα οποία διπλασιάστηκαν στο τελευταίο δίμηνο του 2010.
 
Μάλιστα το ποσό των 5,3 δις ευρώ είναι τα χρέη που δημιούργησαν την προηγούμενη χρονιά μόνο το 75% των φορέων του δημοσίου διότι των υπολοίπων θα το μάθουμε όταν θα κληθούμε να το πληρώσουμε αφού δεν ενημερώνουν λόγω ''μαγκιάς'' αλλά και ανοχής της κυβέρνησης που τους καλύπτει.
 
Προσέξετε και θαυμάστε νοοτροπίες σε καιρό μάλιστα Μνημονίου.Σύμφωνα με τον Capital, από τους 1.601 φορείς του ευρύτερου δημοσίου, αναφορά στο υπουργείο Οικονομικών για το 2010 έδωσαν οι 1.196, που σημαίνει δηλαδή ότι οι υπόλοιποι 405 φορείς ή το 25%, τα έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους.
 
Από τους 61 οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης οι 40 μπήκαν στον κόπο να μας ενημερώσουν για τα χρέη τους ύψους 1,58 δις ευρώ ενώ από τους 1078 Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης οι 782 δήλωσαν φέσια ύψους 552 εκατ. ευρώ.
Από τα υπόλοιπα 328 νομικά πρόσωπα, δηλαδή ΑΕΙ, ΤΕΙ κλπ. μόνο τα 240 απάντησαν, πως δημιούργησαν χρέη 159 εκατ. ευρώ.
 
newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σε απεργιακό κλοιό η πρωτεύουσα

Κυκλοφοριακό κομφούζιο αναμένεται να προκαλέσουν σήμερα στους δρόμους της Αθήνας τόσο οι κινητοποιήσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς όσο και το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις12:00 στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Αναλυτικά, χειρόφρενο κατεβάζουν όλα τα μέσα σταθερής τροχιάς (Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ) αλλά και τα τρόλεϊ, λόγω της εικοσιτετράωρης απεργίας που έχουν προγραμματίσει οι εργαζόμενοι, ενώ κανονικά θα εκτελούνται μόνο τα δρομολόγια των μπλε λεωφορείων (ΕΘΕΛ).

Στις 12:00 οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα αλλά και ομάδες φοιτητών θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κοτζιά, ενώ στη συνέχεια θα κάνουν πορεία προς τη Βουλή.

Λίγη ώρα αργότερα, στις 12:30, το ΠΑΜΕ μαζί με μαθητές και καθηγητές θα κάνουν συλλαλητήριο στο κέντρο του Πειραιά, διαμαρτυρόμενοι για το πρόγραμμα συγχωνεύσεων και καταργήσεων σχολικών μονάδων που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης.

Παράλληλα, σήμερα Πέμπτη απεργούν και οι εργαζόμενοι στα Μ.Μ.Ε., λόγω της εικοσιτετράωρης απεργίας που είχε εξαγγείλει η ΠΟΕΣΥ.

zougla.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...