Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Πώς να ρίξεις τον πυρετό χωρίς φάρμακα!

 

Μόλις το παιδί κάνει πυρετό χτυπάει στο σπίτι συναγερμός και το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι είναι να δώσεις κάποιο από τα γνωστά αντιπυρετικά. Και όμως! Θα μπορούσες να μειώσεις ή και να ρίξεις τελείως τον πυρετό χωρίς να χρησιμοποιήσεις φάρμακο. Μάθε πώς μπορεί να γίνει αυτό!


1. Όταν το παιδί εμφανίσει θερμοκρασία πάνω από 38 βαθμούς Κελσίου το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να του αφαιρέσεις τα ρούχα. Όχι απλά να τα μειώσεις αλλά να γδύσεις εντελώς το παιδί. Στα βρέφη αφήνεις μόνο την πάνα για να μην λερώσουν και στα μεγαλύτερα το βρακάκι για να μην ντρέπονται.

2. Μείωσε τη θερμοκρασία του χώρου στους 18-20 βαθμούς Κελσίου. Μείωσε ή κλείσε το καλοριφέρ.

3. Άνοιγε κάθε τόσο ένα παράθυρο ώστε να ανανεώνεται το οξυγόνο αλλά και να δροσίζεται ο χώρος που βρίσκεται το παιδί.

4. Σε περιπτώσεις που κάνει πολλή ζέστη ανάβουμε έναν ανεμιστήρα και τον ρίχνουμε προς τον τοίχο ώστε καθώς κυκλοφορεί ο αέρας να παίρνει τη θερμοκρασία του χώρου.

5. Παίρνουμε πετσετούλα βαμβακερή ή πανάκια, τα βρέχουμε με νερό της βρύσης ελαφρώς δροσερό και δροσίζουμε το παιδί στο μέτωπο, τα χέρια, στα πόδια, στον κορμό.

6. Βρέχουμε το τριχωτό του κεφαλιού και δεν το στεγνώνουμε. Καθώς το νερό εξατμίζεται, παίρνει και τη θερμότητα από το παιδί.

7. Αφήνουμε το παιδί να κυκλοφορεί ξυπόλητο, δηλαδή χωρίς κάλτσες. Είναι και αυτό ένα φυσικό αντιπυρετικό, καθώς από τις πατούσες φεύγει η ζέστη προς το πιο κρύο πάτωμα.

8. Αν με όλα η θερμοκρασία δεν πέσει σε ικανοποιητικά επίπεδα, τότε του κάνουμε ένα ολόσωμο μπάνιο, ντους με τρεχούμενο νερό από χλιαρό προς δροσερό μέχρι εκεί που αντέχει το παιδί. Το ντους μπορεί να διαρκέσει 5-15 λεπτά.
Μαζεύουμε τα πολλά νερά από το σώμα του και το αφήνουμε να στεγνώσει μόνο του.

9. Του δίνουμε να πιει άφθονα υγρά για να αναπληρώσουμε αυτά που χάνει με τον πυρετό, όπως: νερό, χυμούς, γάλα.

10. Δεν ξεχνάμε τον παιδίατρό του. Κάθε πυρετός είναι μόνο ένα σύμπτωμα μιας γενικότερης αρρώστιας. Γι' αυτό επικοινωνούμε μαζί του ώστε να σας δώσει τις συμβουλές του.  


Πηγή Tlife
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Αυτά είναι τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ - 8,6% έως 9,2% ακριβότερο το ρεύμα - Δείτε παραδείγματα

 

- 10%-12% οι αυξήσεις για εμπορικές, βιομηχανικές και αγροτικές χρήσεις
- Χαμηλότερες από τις προτάσεις της ΡΑΕ οι αυξήσεις στο ρεύμα που ανακοίνωσε το ΥΠΕΚΑ
- Δεν αποκλείονται νέες αυξήσεις τον Ιούλιο!
- Από 1η Ιανουαρίου 2013 ισχύουν τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ
- Διευρύνεται το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο για οικονομικά ασθενείς, ανέργους τρίτεκνους, ΑΜΕΑ, άτομα με σοβαρά προβλήματα υγείας που εξαρτώνται από μηχανική υποστήριξη
- Αμετάβλητο το ειδικό τιμολόγιο για τους πολύτεκνους

Για οικιακό πελάτη με μονοφασική παροχή και τετραμηνιαία κατανάλωση 1200 κιλοβατώρες η συνολική χρέωση για ενέργεια, πάγιο και δικαιώματα εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα (χωρίς φόρους, χρεώσεις τρίτων, κλπ.), από 177,76 ευρώ πέρυσι διαμορφώνεται τώρα στα 194,04 (αύξηση 16,28 ευρώ ή 9,15%). Ο ίδιος καταναλωτής με Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο έχει έκπτωση από 37 έως 45 ευρώ, ανάλογα με την κατηγορία.Για οικιακό πελάτη με μονοφασική παροχή και τετραμηνιαία κατανάλωση 1200 κιλοβατώρες η συνολική χρέωση για ενέργεια, πάγιο και δικαιώματα εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα (χωρίς φόρους, χρεώσεις τρίτων, κλπ.), από 177,76 ευρώ πέρυσι διαμορφώνεται τώρα στα 194,04 (αύξηση 16,28 ευρώ ή 9,15%). Ο ίδιος καταναλωτής με Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο έχει έκπτωση από 37 έως 45 ευρώ, ανάλογα με την κατηγορία.ΔΕΗ ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος το μεσημέρι της Κυριακής. Οι αυξήσεις στις τιμές του ρεύματος ήταν το τελευταίο... προαπαιτούμενο της τρόικας για την εκταμίευση του δεύτερου μέρους της δόσης, που θα αποφασιστεί στο Eurogroup της Τρίτης.
Στα οικιακά τιμολόγια οι αυξήσεις θα είναι της τάξης του 8,6%-9,2%, ενώ για τις εμπορικές, βιομηχανικές και αγροτικές χρήσεις κυμαίνονται από 10- 12%. Όλες θα ισχύσουν αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου.

Φαίνεται όμως ότι δε θα είναι οι μοναδικές, αφού δεν αποκλείεται από τον Ιούλιο να έρθουν και νέες αυξήσεις, στο πλαίσιο της υποχρέωσης, οι χρεώσεις να αντανακλούν το κόστος παραγωγής και ενόψει της απελευθέρωσης των τιμολογίων από 1ης Ιουλίου.

Στις ανατιμήσεις που ανακοινώθηκαν σήμερα θα πρέπει να προστεθεί η αύξηση του τέλους ΑΠΕ που κυμαίνεται επίσης στο 9% από 1ης του έτους.

Μαζί με τις αυξήσεις, ανακοινώθηκε και το νέο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, με το οποίο, σύμφωνα με το υπουργειο, παρέχεται έκπτωση της τάξεως του 42% έναντι του οικιακού τιμολογίου της ΔΕΗ που ισχύει από 01.01.13, η οποία πλέον θα αφορά το σύνολο της κατανάλωσης του δικαιούχου.
Επίσης, υιοθετήθηκε ο νέος Κώδικας Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας που εισηγήθηκε η ΡΑΕ, με στόχο την κατοχύρωση των συμφερόντων των καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας.

Για οικιακό πελάτη με μονοφασική παροχή και τετραμηνιαία κατανάλωση 1200 κιλοβατώρες η συνολική χρέωση για ενέργεια, πάγιο και δικαιώματα εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα (χωρίς φόρους, χρεώσεις τρίτων, κλπ.), από 177,76 ευρώ πέρυσι διαμορφώνεται τώρα στα 194,04 (αύξηση 16,28 ευρώ ή 9,15%). Ο ίδιος καταναλωτής με Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο έχει έκπτωση από 37 έως 45 ευρώ, ανάλογα με την κατηγορία.


Για οικιακό πελάτη με μονοφασική παροχή και τετραμηνιαία κατανάλωση 1600 κιλοβατώρες ο λογαριασμός από 235,69 ευρώ ανεβαίνει στα 257,35 ευρώ (αύξηση 21,66 ευρώ ή 9,19%). Με το ΚΟΤ η έκπτωση φθάνει επίσης στα 37-45 ευρώ.


Για οικιακό πελάτη με μονοφασική παροχή και τετραμηνιαία κατανάλωση 2000 κιλοβατώρες ο λογαριασμός από 313,39 ευρώ διαμορφώνεται στα 340,43 ευρώ (αύξηση 27,04 ευρώ ή 8,62%).

Για εμπορικό πελάτη με μονοφασική παροχή και τετραμηνιαία κατανάλωση 1000 κιλοβατώρες η αύξηση είναι 19,89 ευρώ ή 10,95% (από 181,54 σε 201,43 ευρώ).
Για εμπορικό πελάτη με τριφασική παροχή και τετραμηνιαία κατανάλωση 4000 κιλοβατώρες ο λογαριασμός φθάνει στα 725,45 ευρώ από 659,7 (αύξηση 65,74 ευρώ ή 9,96%).

Για αγροτικό πελάτη με μηνιαία κατανάλωση 1400 κιλοβατώρες η αύξηση είναι 14,98 ευρώ ή 12,7% (από 117,67 σε 132,65 ευρώ).
Και για βιομηχανικό πελάτη με τριφασική παροχή και μηνιαία κατανάλωση 5000 κιλοβατώρες η αύξηση είναι 82,83 ευρώ ή 10,2% (από 806,51 σε 889,35 ευρώ).



Αναμένεται επίσης ο καθορισμός από τη ΔΕΗ των αναλυτικών τιμολογίων (χρέωση ανά κιλοβατώρα για τις επιμέρους κατηγορίες καταναλωτών, κλιμάκια, κλπ).

Βασικές προϋποθέσεις
Το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο εφαρμόζεται στο σύνολο της τετραμηνιαίας κατανάλωσης, εφόσον:

1. Η κατανάλωση αφορά σε κάλυψη αναγκών της κύριας κατοικίας του δικαιούχου

2. Η παροχή ρεύματος είναι στο όνομα του δικαιούχου ή του/της συζύγου

3. Η κατανάλωση είναι μεγαλύτερη ή ίση με 200 kWh ανά τετράμηνο

4. Η μέση τετραμηνιαία κατανάλωση σε ετήσια βάση δεν υπερβαίνει τα όρια κατανάλωσης που ορίζονται για κάθε κατηγορία δικαιούχου (1.500 kWh ή 1.700 kWh). Στα όρια κατανάλωσης δεν λαμβάνονται υπόψη οι καταναλώσεις του νυχτερινού τιμολογίου.
Με το νέο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ Ι&ΙΙ) παρέχεται έκπτωση της τάξεως του 42% έναντι του οικιακού τιμολογίου της ΔΕΗ που ισχύει από 01.01.13, η οποία πλέον θα αφορά το σύνολο της κατανάλωσης του δικαιούχου.

Δικαιούχοι
Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (Κ.Ο.Τ) Ι:
• Άτομα με Χαμηλό Εισόδημα: Άτομα που έχουν ετήσιο συνολικό εισόδημα μικρότερο από το ποσό των 12.000€, το οποίο προσαυξάνεται κατά 3.000€ ανά τέκνο για τα πρώτα 2 τέκνα και με τετραμηνιαία κατανάλωση ημέρας 200 kWh - 1.500 kWh.
• Τρίτεκνοι: Άτομα με τρία τέκνα και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ποσό των 23.500€ και με τετραμηνιαία κατανάλωση ημέρας 200 kWh - 1.700 kWh

Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (Κ.Ο.Τ.) ΙΙ:
• Άνεργοι: Άτομα που είναι άνεργοι για συνεχές χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 6 μηνών, με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ποσό των 12.000€, το οποίο προσαυξάνεται κατά 3.000€ ανά τέκνο για τα πρώτα 2 τέκνα και με τετραμηνιαία κατανάλωση ημέρας 200 kWh - 1.500 kWh. Στο εισόδημα δεν λαμβάνεται υπόψη το εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες για την περίοδο που προηγήθηκε της περιόδου ανεργίας
• Άτομα με αναπηρία: Άτομα με αναπηρία 67% και άνω ή άτομα που τα βαρύνουν προστατευόμενα μέλη με αναπηρία 67% και άνω, με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ποσό των 23.500€ και με τετραμηνιαία κατανάλωση ημέρας 200 kWh - 1.700 kWh.
• Άτομα που χρήζουν ενεργοβόρας μηχανικής υποστήριξης: Άτομα, των οποίων η ζωή εξαρτάται από τη χρήση ενεργοβόρων ιατρικών συσκευών ή άτομα που τα βαρύνουν προστατευόμενα μέλη, των οποίων η ζωή εξαρτάται από τη χρήση ενεργοβόρων ιατρικών συσκευών και με οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ποσό των 30.000€ με τετραμηνιαία κατανάλωση έως και 2.000kWh. Σε περίπτωση υπέρβασης του προηγούμενου ορίου, χωρίς να απεντάσσονται από το ΚΟΤ, το υπόλοιπο της τετραμηνιαίας κατανάλωσης πέραν των 2.000kWh δεν θα επιδοτείται μέσω ΚΟΤ.

Απαραίτητα στοιχεία για την υποβολή αίτησης του δικαιούχου ΚΟΤ – Απλή διαδικασία
Η διαδικασία παραμένει απλή και γρήγορη. Για τους πελάτες που θέλουν να υποβάλλουν αίτηση απαιτούνται μόνο:
1. Τα στοιχεία της παροχής τους (Κωδικό Ηλεκτρονικής Πληρωμής και Αύξοντα Αριθμό λογαριασμού)
2. Τα στοιχεία της αστυνομικής τους ταυτότητας και το ΑΦΜ τους (και του/της συζύγου εφόσον είναι έγγαμοι)
• Στην περίπτωση των ατόμων που χρήζουν ενεργοβόρας μηχανικής υποστήριξης και μόνο χρειάζεται επιπλέον βεβαίωση χρήσης ενεργοβόρας συσκευής απαραίτητης για τη ζωή του ασθενούς από κρατικό ασφαλιστικό φορέα, στον οποίο υπάγεται ο δικαιούχος. Στην περίπτωση που κάποιος είναι ανασφάλιστος χρειάζεται αντίστοιχη βεβαίωση από κρατικό νοσοκομείο.
Πηγή newsit
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

9…απίστευτα γεγονότα που ίσως δε γνωρίζετε για τη Γη

Δείτε live το «τέλος του κόσμου» από το διάστημα! 

Αν και η επιστήμη έχει προχωρήσει σε σημαντικές διαπιστώσεις ως προς θέματα που έχουν να κάνουν με τον πλανήτη μας, αλλά και το σύμπαν που τον περιβάλλει, υπάρχουν μερικά θέματα για τη Γη, που μπορεί να μας… διαφεύγουν.

Πάνε πολλά χρόνια από τότε που εγκαταλείφτηκε η ιδέα πως η Γη είναι επίπεδη και ίσως οι περισσότεροι από εμάς να πιστεύουμε ότι γνωρίζουμε πλέον τις βασικές επιστημονικές γνώσεις για τον πλανήτη μας, μέσα από τον απλό δρόμο της παρατήρησης των φυσικών στοιχείων.

Νομίζετε πως ξέρετε τα πάντα για τη Γη; Ε λοιπόν υπάρχουν κάποια στοιχεία που κατά πάσα πιθανότητα δεν είχατε σκεφτεί πως μπορεί να ισχύουν…

1. Η Γη δεν είναι στρογγυλή!

Αν και η Γη είναι σφαιρική, εντούτοις, λόγω των βαρυτικών δυνάμεών της, δεν αποτελεί έναν τέλειο κύκλο. Στην πραγματικότητα, υπάρχει ένα εξόγκωμα γύρω από τον ισημερινό λόγω αυτού του γεγονότος. Η πολική ακτίνα της Γης είναι 3.949.99 μίλια, ενώ η ακτίνα του Ισημερινού είναι 3.963.34 μίλια.

2. Το όνομα «Γη» προέρχεται από τους Αγγλοσάξονες

Όλοι οι υπόλοιποι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος έχουν πάρει το όνομά τους από έναν ελληνικό ή ρωμαϊκό Θεό, εκτός από τον πλανήτη μας. Η λέξη «Γη» προέρχεται από την αγγλοσαξονική λέξη Erda, που σημαίνει «έδαφος» ή «χώμα» και πιστεύεται ότι είναι 1.000 ετών. Κατά ειρωνικό τρόπο, ο πλανήτης μας καλύπτεται κατά 71% από νερό και είναι ο μόνος πλανήτης που γνωρίζουμε σε ολόκληρο το σύμπαν που έχει αυτό το πολύτιμο συστατικό σε υγρή μορφή.

3. Η μέρα δεν έχει 24 ώρες!

Οι άνθρωποι συχνά ισχυρίζονται ότι δεν… υπάρχουν αρκετές ώρες μέσα στην ημέρα και έχουν δίκιο! Δεν υπάρχουν καν 24. Καλά ακούσατε. Ο πραγματικός χρόνος που χρειάζεται ο πλανήτης για να περιστραφεί γύρω από τον άξονά του, είναι 23 ώρες 56 λεπτά και 4 δευτερόλεπτα. Πρόκειται γι’ αυτό που ονομάζεται αστρική ημέρα. Η ηλιακή ημέρα, ο χρόνος δηλαδή που χρειάζεται ο ήλιος για να επιστρέψει στο ίδιο σημείο επί του μεσημβρινού, ποικίλλει τόσο πολύ, όσο 16 λεπτά όλο το χρόνο, λόγω της θέσης του στην τροχιά του.

4. Η Γη είναι ο μόνος πλανήτης με τεκτονικές πλάκες

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η Γη αποτελείται από 7 μεγάλες πλάκες, που μετακινούνται σε διαφορετικές κατευθύνσεις έως και 4 ίντσες ανά έτος. Όταν συγκρούονται η μια με την άλλη, σύμφωνα με τη θεωρία, δημιουργούνται τα βουνά. Όταν απομακρύνονται μεταξύ τους σχηματίζονται οι κοιλάδες. Επίσης, αν λάβουμε υπόψη την τρομακτική πλευρά αυτού του γεγονότος, οι πλάκες αυτές και η σύγκρουσή τους, αποτελούν την αιτία για την οποία προκαλούνται οι σεισμοί και τα ηφαίστεια. Τα καλά νέα είναι ότι όλη αυτή η δραστηριότητα, επιτρέπει στον άνθρακα που είναι ουσιαστικής σημασίας για την ίδια την ύπαρξή μας, να ανακυκλωθεί και να αναπληρωθεί, επιτρέποντας στη ζωή όπως την ξέρουμε να συνεχίζεται.

5. Η Γη είχε έναν δίδυμο πλανήτη που ονομαζόταν «Θεία»

Οι επιστήμονες πιστεύουν τώρα ότι κάποτε δεν ήμασταν μόνοι μας σε τροχιά γύρω από τον Ήλιο. Η Γη είχε ένα «δίδυμο» πλανήτη με το μέγεθος του Άρη που ονομαζόταν «Θεία» και ήταν 60 μοίρες είτε μπροστά είτε πίσω (όπως το βλέπει κανείς) από τον πλανήτη μας. Ένα απόγευμα, περίπου 4.533 δισεκατομμύρια χρόνια πριν, ο πλανήτης «Θεία», συνετρίβη με τη Γη. Το μεγαλύτερο μέρος αυτού του πλανήτη απορροφήθηκε, αλλά ένα μεγάλο κομμάτι του, συνδυασμένο με υλικά από τον πλανήτη μας, δημιούργησε τη Σελήνη. Ο λόγος που οι επιστήμονες πιστεύουν κάτι τέτοιο είναι επειδή η Σελήνη είναι ασυνήθιστα μεγάλη για έναν πλανήτη του δικού μας μεγέθους και έχει μεταλλικά ισότοπα παρόμοια με αυτά της Γης.

6. Η μυστηριώδης και (σχεδόν) τέλεια τροχιά της Σελήνης

Μιλώντας για τη Σελήνη υπάρχουν και μερικά πράγματα που δεν γνωρίζουμε με σιγουριά. Για παράδειγμα, το κέντρο της Σελήνης είναι 6.000 πόδια πιο κοντά στη Γη, κάτι το οποίο θα έπρεπε να προκαλέσει στην τροχιά της μεγαλύτερη αστάθεια, αλλά η τροχιά της είναι σχεδόν τέλεια κυκλική. Η Σελήνη καλύπτεται με μια σκόνη που περιέργως μυρίζει σαν μπαρούτι, παρόλο που αποτελείται από εντελώς διαφορετικά υλικά. Επίσης, ενώ δεν υπάρχει «σκοτεινή πλευρά» του φεγγαριού, η βαρυτική δύναμη της Γης έχει κάνει τη Σελήνη να επιβραδύνει έτσι ώστε να περιστρέφεται μόνο μία φορά κατά τη διάρκεια ενός μηνός (αυτό αναφέρεται και ως «συγχρονισμένη περιστροφή») – γι’ αυτό κιόλας μόνο μία πλευρά της σελήνης «βλέπει» προς τη Γη. Επιπλέον, είναι μια αρκετά απίστευτη σύμπτωση το ότι ο Ήλιος συμβαίνει να είναι 400 φορές μεγαλύτερος από τη Σελήνη, αλλά και 400 φορές μακρύτερα από τη Γη, με αποτέλεσμα να φαίνεται στον ουρανό πως έχουν το ίδιο μέγεθος.

7. Πάνω από το 90% των ωκεανών παραμένει ανεξερεύνητο

Μπορεί να γνωρίζουμε πολλά για το φεγγάρι και στον Άρη, αλλά η αλήθεια είναι πως μόλις πρόσφατα αρχίσαμε να εξερευνούμε τους απέραντους ωκεανούς μας. Στην πραγματικότητα, λιγότερο από το 10% των απέραντων, βαθιών μπλε θαλασσών μας έχουν εξερευνηθεί. Ο ωκεανός περιέχει το 97% του νερού μας και το 99% του ζωικού βασιλείου. Ενώ έχουμε εντοπίσει 212.906 θαλάσσια είδη, υπάρχουν πιθανώς 25 εκατομμύρια ακόμη για τα οποία δεν γνωρίζουμε τίποτα.

8. Η ψυχρότερη θερμοκρασία που καταγράφηκε ποτέ ήταν -89,2 βαθμοί Κελσίου

Η Ανταρκτική είναι η ψυχρότερη ήπειρος της Γης. Η χαμηλότερη φυσική θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ποτέ στην Γη ήταν −89,2°C στον ρωσικό Σταθμό Βοστόκ στην Ανταρκτική, στις 21 Ιουλίου 1983. Αντιθέτως, το πιο ζεστό σημείο στη Γη καταγράφηκε στις 13 Σεπτεμβρίου, 1922 στο El Azizia της Λιβύης, όπου το θερμόμετρο έφτασε τους 57 βαθμούς Κελσίου.

9. Το υψηλότερο σημείο στη Γη δεν είναι το όρος Έβερεστ

Είναι αλήθεια, ότι είναι ένα από τα πιο διάσημα βουνά του κόσμου και στα 8.848 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, θεωρείται η κορυφή του κόσμου φιέρω. Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη ότι σήμερα γνωρίζουμε πως η Γη δεν είναι απολύτως στρογγυλή, οποιοσδήποτε ή οτιδήποτε κατά μήκος του ισημερινού είναι ελαφρώς πιο κοντά στα αστέρια. Αυτό σημαίνει ότι παρότι το όρος Chimborazo στο Εκουαδόρ είναι μόλις 6.268 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, ακριβώς επειδή βρίσκεται πάνω σε ένα «φούσκωμα», είναι τεχνικά πιο μακριά από το κέντρο της Γης, δηλαδή πολύ ψηλότερο από το Everest!
 

Πηγή yahoo.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Μπριζόλα Γίγας: Εστιατόριο δίνει αμοιβή σε όποιον την φάει!

Μπριζόλα Γίγας: Εστιατόριο δίνει αμοιβή σε όποιον την φάει! 

Μια μπριζόλα βάρους... 4 κιλών και 250 γραμμαρίων καλείται να καταναλώσει όποιος επισκεφθεί το εστιατόριο "The Duck Inn" στο Γιορκεστερσάιρ.
 


Μάλιστα ο... τυχερός θα πρέπει να καταφέρει να τελειώσει το γιγάντιο γεύμα σε διάστημα μιας ώρας για να κερδίσει το βραβείο!
Η αμοιβή σε όποιον καταφέρει να φέρει σε πέρας τη... δοκιμασία θα είναι αφενός να χορτάσει την πείνα του και αφετέρου θα φύγει και με τα 135 ευρώ που κοστίζει το πιάτο!
Όπως μπορείτε να δείτε και εσείς, το πρωτότυπο αυτό πιάτο τεραστίων διαστάσεων εκτός από τη μπριζόλα συνοδεύεται από μια γερή μερίδα τηγανητές πατάτες, μανιτάρια και τηγανητά δαχτυλίδια κρεμμυδιού.
Η μπριζόλα-πρόκληση έχει μήκος και πλάτος περίπου 30 εκατοστών και πάχος 10 εκατοστών, ενώ χρειάζονται δύο ώρες για να μαγειρευτεί...
Αξίζει να σημειωθεί πως κανείς, μέχρι στιγμής, δεν έχει καταφέρει να το φάει ολόκληρο!
Πηγή yahoo.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Απίστευτο! Οι κρατήσεις συνταξιούχων χάνονται επί δύο χρόνια σε "μαύρη τρύπα"!

 


Επί δύο χρόνια συναταξιούχοι κατέβαλαν κρατήσεις οι οποίες δεν μπορούσαν να πάνε πουθενά και ειδικά δεν μπορούσαν να πάνε στην κάλυψη των ελλειμμάτων των κλάδων κυρίας σύνταξης φορέων κοινωνική ασφάλισης.

Το ερώτημα που έχουν αρχίσει να θέτουν εδώ και καιρό οι απόστρατοι της ΑΝΕΑΕΔ και το οποίο είχε θέσει και το μέλος της Πάνος Ασπροδίνης στη συνέντευξή του στο Onalert ήταν και είναι συγκεκριμένο:

•Που πάνε τα χρήματα του Ασφαλιστικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης Γενεών,γνωστού ως ΑΚΑΓΕ;

Το θέμα έφεραν στη Βουλή,βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Και από την απάντηση του υπουργού Εργασίας προκύπτει ότι επί δύο χρόνια τα λεφτά πάνε σε …μαύρη τρύπα!
Διαβάστε την ερώτηση των βουλευτών και την απάντηση του κ.Βρούτση: 


 












Πηγή onalert
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Γιατί να πάτε στο super market όταν υπάρχει το CareMarket.gr;

 

Η CareMarket.gr ήρθε για να προσφέρει ποιότητα στην καθημερινότητά σας αλλά και στα Σαββατοκύριακά σας! Το πρώτο ελληνικό online supermarket σας λύνει τα χέρια και σας αφήνει ελεύθερους να χαρείτε το Σάββατο και την Κυριακή σας χωρίς άγχος!
Πολλοί από εμάς επιλέγουμε το Σάββατο να κάνουμε τα ψώνια της εβδομάδας στο super market. Τι θα λέγατε όμως αν κάνατε τα ψώνια σας από την Παρασκευή και μάλιστα από το σπίτι ή το γραφείο; Τι θα λέγατε αν είχατε ΟΛΟ το Σάββατο για τον εαυτό σας αντί να τρέχετε στο super market;
  Η Caremarket.gr σε συνεργασία με την Carrefour - Μαρινόπουλος σας δίνουν 9000 προϊόντα για να κάνετε τα ψώνια σας. Κερδίστε χρήματα από τις χαμηλές τιμές και τις καθημερινές προσφορές μας.

Κάντε τις αγορές σας από τη δουλειά ή το σπίτι σας, όλο το 24ωρο. Όταν εσείς δουλεύετε ή ξεκουράζεστε, εμείς κάνουμε τα ψώνια για εσάς και σας τα φέρνουμε.

Η CareMarket.gr και η Carrefour - Μαρινόπουλος καταλαβαίνοντας τις οικονομικές δυσκολίες της εποχής, σας κάνει δώρο τη χρέωση αντικαταβολής. Παράλληλα, για παραγγελίες άνω των 150 ευρώ δεν έχετε καμία απολύτως χρέωση μεταφορικών.
  • Ο εκπαιδευμένος υπάλληλος θα φροντίσει για την παραγγελία σας, σαν να ψώνιζε για το σπίτι του, επιλέγοντας πάντα τα καλύτερα και πιο φρέσκα προϊόντα.
  • Οι αγορές σας θα συσκευαστούν προσεκτικά σε κιβώτια και ειδικές συσκευασίες για φρέσκα και κατεψυγμένα προϊόντα.
  • Η μεταφορά θα γίνει από ειδικά φορτηγά ψυγεία διατηρώντας τη φρεσκάδα των τροφίμων και θα σας παραδοθεί την ώρα και ημέρα που εσείς διαλέξατε, στο χώρο σας.

Τα ψώνια στο supermarket γίνονται ευχάριστα και ξεκούραστα. Εμπιστευτείτε τις υπηρεσίες της Caremarket.gr και την Carrefour - Μαρινόπουλος για να κερδίσετε χρόνο και χρήματα για εσάς και για τα αγαπημένα σας πρόσωπα.
Πηγή newsit
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Στα δίχτυα του ΣΔΟΕ 24.710 μεγαλοκαταθέτες του εξωτερικού

Στα δίχτυα του ΣΔΟΕ 24.710 μεγαλοκαταθέτες του εξωτερικού 


Μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 24.710 Έλληνες μεγαλοκαταθέτες του εξωτερικού θα πρέπει να δικαιολογήσουν την προέλευση κεφαλαίων ύψους 6,9 δισ. ευρώ ή να αποδείξουν ότι αυτά προέρχονται από εισοδήματα για τα οποία έχουν καταβληθεί οι αναλογούντες φόροι.
Σε αντίθετη περίπτωση θα κληθούν όχι μόνο να καταβάλουν πρόσθετους φόρους αλλά θα έρθουν αντιμέτωποι με τον εισαγγελέα
Ο νέος γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής τόνισε ότι «η διαδικασία που εφαρμόζει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων για τον εντοπισμό και κυρίως την είσπραξη των φόρων τέτοιων περιπτώσεων μπορεί να αποτελέσει πιλότο για τον έλεγχο όλων των φορολογουμένων που εμφανίζονται σε μια σειρά λίστες που ελέγχει το ΣΔΟΕ ή άλλες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών»
Το υπουργείο Οικονομικών έχει στα χέρια του λίστα με περίπου 50.000 ονόματα φορολογουμένων που έχουν βγάλει δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ στο εξωτερικό. Δεν πρόκειται για λίστες της Τράπεζας της Ελλάδος αλλά για απευθείας λίστες της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων που προέρχονται από στοιχεία τα οποία στέλνουν κάθε μήνα όλες οι τράπεζες ανεξαιρέτως.
Από τις ως τώρα διασταυρώσεις των τραπεζικών δεδομένων έχουν προκύψει ενδείξεις για απόκρυψη εισοδημάτων 6,9 δισ. ευρώ από 24.710 περιπτώσεις.
Για τον λόγο αυτόν το υπουργείο οικονομικών απέστειλε προς όλους αυτούς μια συστημένη επιστολή που παρουσιάζει «Το Βήμα» και με την οποία τους καλούσε να μπουν στην ειδική εφαρμογή του συστήματος Taxis και να καταχωρίσουν τα οικονομικά δεδομένα τους.
Ήδη περίπου 3.000 άτομα έχουν εισέλθει στην ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή και έχουν καταχωρίσει κάποια στοιχεία για τα εισοδήματά τους ώστε να καλύψουν μέρος των καταθέσεων που έχουν βγάλει στο εξωτερικό. Τα περισσότερα στοιχεία έχουν να κάνουν με αυτοτελή φορολογούμενα ποσά που δεν τα είχαν καταχωρίσει στις φορολογικές δηλώσεις των προηγούμενων ετών, όπως είναι για παράδειγμα μερίσματα, τόκοι κτλ.

Πηγή:  iefimerida.
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Στους δρόμους οι Γάλλοι κατά των γάμων μεταξύ ομοφυλόφιλων

 

Πολλές εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι αναμένεται να πραγματοποιήσουν πορεία σήμερα στο Παρίσι, διαμαρτυρόμενοι για τη νομιμοποίηση του γάμου μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου, στην πρώτη μαζική διαδήλωση ενάντια του Ολάντ.
Με την έντονη υποστήριξη της Καθολικής ιεραρχίας, στην πορεία θα πάρουν μέρος οικογένειες, πολιτικοί της συντηρητικής παράταξης, μουσουλμάνοι, ευαγγελιστές, ακόμα και ομοφυλόφιλοι προκειμένου να εκφράσουν σθεναρά την αντίθεση τους.

Οι αστυνομικές αρχές αναμένουν μεγάλη προσέλευση ατόμων στο Παρίσι από όλη τη Γαλλία και για το λόγο αυτό έκαναν έκκληση στους διοργανωτές της πορείας να χωριστούν σε τρία διαφορετικά σημεία και να συναντηθούν έπειτα στον πύργο του Άιφελ.

Η εκκεντρική Γαλλίδα κωμικός, Φριγκίτε Μπαρζό, υποστηρίζει ότι ένα παιδί χρειάζεται μια μητέρα και ένα πατέρα ώστε να αναπτυχθεί σωστά. «Όλοι γεννιόμαστε από έναν άντρα και μια γυναίκα, αλλά αυτός ο νόμος θα λέει ακριβώς το αντίθετο», δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα. «Θα λέει ότι ένα παιδί γεννιέται από έναν άντρα και έναν άντρα».

Ο Ολάντ, ο οποίος είχε υποσχεθεί, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, να νομιμοποιήσει τους γάμους μεταξύ ομοφυλόφιλων και το δικαίωμά τους για υιοθεσία, φαίνεται ότι έχει την υποστήριξη του κοινοβουλίου για να περάσει το νόμο μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο. Πάραυτα, ο αδέξιος χειρισμός άλλων υποσχέσεων που είχε δώσει προεκλογικά, όπως η αύξηση της φορολογίας των πλουσίων στο 75 τοις εκατό -κάτι που κρίθηκε αντισυνταγματικό- ή οι ελλιπείς του προσπάθειες για την αντιμετώπιση της ανεργίας, έχουν κλονίσει την κοινή γνώμη. 

Πηγή newsit
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Αυτοκτόνησε 26χρονος “γκουρού” του internet







Ένα από τα «μεγάλα μυαλά» της πληροφορικής και υποστηρικτής της ελεύθερης διακίνησης πληροφοριών στο ιντερνετ, ο Άαρον Σουόρτζ, βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του ενώ σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της αστυνομίας πρόκειται για αυτοκτονία δι απαγχονισμού.
 
Μόλις στα 14 του χρόνια, ο Σουόρτζ ήταν ένας από τους δημιουργούς του RSS (Rich Site Summary), του εργαλείου που προσφέρει στους χρήστες του Διαδικτύου τη δυνανατότητα να παρακολουθούν το περιεχόμενο ιστοσελίδων, το οποίο ανανεώνεται συνεχώς, όπως τα ειδησεογραφικά sites και τα blogs.

Αργότερα ο Σουόρτζ αφοσιώθηκε στην πεποίθηση του ότι οι πληροφορίες πρέπει να διανέμονται ελεύθερα στο Διαδίκτυο, ενώ δήλωνε ότι «οι πληροφορίες αποτελούν εξουσία. Αλλά όπως σε κάθε εξουσία, υπάρχουν αυτοί που θέλουν να τις κρατήσουν για τον εαυτό τους».

Σε μανιφέστο που είχε εκδώσει το 2008, είχε γράψει ότι «ολόκληρη η επιστημονική και πολιτιστική κληρονομιά, που έχει δημοσιευτεί ανά τους αιώνες σε βιβλία και περιοδικά, μετατρέπεται σε ψηφιοποιημένο υλικό και κρατείται στα χέρια ορισμένων ιδιωτικών εταιρειών. Ο επιμερισμός των πληροφοριών δεν είναι κάτι ανήθικο αλλά αποτελεί μια επιτακτική ανάγκη. Μόνο εκείνοι που είναι τυφλωμένοι από την απληστία θα αρνηθούν σε κάποιον φίλο ένα αντίγραφο».

Τον Ιούλιο του 2011 ο Σούορτζ είχε συλληφθεί από τις ομοσπονδιακές αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών με κατηγορίες ότι έκλεψε εκατομμύρια ακαδημαϊκά κείμενα και βιβλία από το ψηφιακό αρχείο του Πανεπιστημίου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (MIT).

Ο Σουόρτζ, ο οποίος κατά τη διάρκεια της δίκης είχε δηλώσει αθώος, αντιμετώπιζε 35 χρόνια φυλάκιση και πρόστιμο 1 εκατομμυρίου δολαρίων σε περίπτωση που καταδικαζόταν.

Ο 26χρονος είχε δηλώσει αρκετές φορές ότι έπασχε από κατάθλιψη, ενώ είχε αναφέρει ότι πολλές στιγμές στη ζωή του είχε σκεφτεί το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας. 

Πηγή newsit
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...