Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Παραιτήθηκαν 2 οικονομικοί εισαγγελείς καταγγέλοντας παρεμβάσεις στο έργο τους !


- «Δεν δεχόμαστε να είμαστε εισαγγελείς υπό απαγόρευση και καθ’υπαγόρευση»
- Οι κύριοι Πεπόνης και Μουζακίτης ζήτησαν την άμεση αντικατάστασή τους
- Καταγγέλουν και έλλειψη υποδομών για την άσκηση των καθηκόντων τους
- Τι λένε στην επιστολή παραίτησής τους

Η είδηση έσκασε σαν βόμβα. Δυο οικονομικοί εισαγγελείς, οι κύριοι Μουζακίτης και Πεπόνης ανακοίνωσαν ότι παραιτούνται από την θέση του οικονομικού εισαγγελέα.

Ο Γρηγόρης Πεπόνης και ο Σπύρος Μουζακίτης, ζήτησαν την αντικατάστασή τους από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο.

Αφήνουν σαφείς αιχμές στην παραίτησή τους για οικονομικά συμφέροντα που τελικά δεν τους επέτρεψαν να εκτελούν τα καθήκοντά τους όπως εκείνοι κρίνουν με βάση τη νομιμότητα.
«Δεν δεχόμαστε να είμαστε εισαγγελείς υπό απαγόρευση και καθ’υπαγόρευση», υποστηρίζουν στην επιστολή τους.

Λένε επίσης ότι έλαβαν γνώση σχεδίου νόμου το οποίο προβλέπει την αντικατάστασή τους. 
Επίσης, είναι δυσαρεστημένοι από την έως τώρα αντιμετώπισή τους, καθώς όπως λένε δεν τους έχουν παρασχεθεί οι αναγκαίες υποδομές για την άσκηση των καθηκόντων τους.

Αναλυτικά στην επιστολή τους αναφέρουν: 

«Παρά το γενικότερα αρνητικό κλίμα και με πλήρη επίγνωση της ιδιάζουσας σχέσης μεταξύ της νεοελληνικής πραγματικότητας και του εν Ελλάδι αναπτυσσόμενου οικονομικού εγκλήματος, αποδεχτήκαμε ασμένως τον διορισμό μας εμφορούμενοι από ειλικρινή διάθεση προσφοράς και βαθιά προσήλωση στο υπηρεσιακό καθήκον μας. Δεν επιδιώξαμε να γίνουμε αρεστοί ούτε να εξασφαλίσουμε ανοχές των παντός είδους πολυποίκιλων οικονομικών συμφερόντων έναντι των οποίων η συγκρουσιακή μας πορεία με γνώμονα τη νομιμότητα ήταν δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη. Ήδη με νομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί και μας κοινοποιήθηκε όλως προφασιστικά και με δήθεν επιχειρήματα ως αιτιολογία επιχειρείται η αντικατάσταση μας και η απαλλαγή από την παρουσία μας. Επειδή ουδέποτε επιδιώξαμε θέσεις και αξιώματα δεν δεχόμαστε να είμαστε εισαγγελείς υπό απαγόρευση και καθ´ υπαγόρευση πολλώ μάλλον δε, δεν δεχόμαστε να αποτελέσουμε άλλοθι και μια θεσμική κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τα πολυποίκιλα οργανωμένα συμφέροντα και τους ποικιλόνυμους εκφραστές τους που δραστηριοποιούνται και αναπτύσσονται στη γκρίζα ζώνη του οικονομικού εγκλήματος.»


newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Διπλωματική «ένταση» Αθήνας - Μόσχας για τον Εφραίμ

"Η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις", δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας σχολιάζοντας τη δήλωση Ρώσου αξιωματούχου ότι οι ελληνικές δικαστικές αρχές παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Εκφράζοντας τη βαθιά ανησυχία της Μόσχας για την απόφαση προφυλάκισης του αρχιμανδρίτη Εφραίμ, ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Αλεξάντρ Λουκασέβιτς εκτίμησε ότι δεν γίνονται σεβαστές από τις δικαστικές αρχές της Ελλάδας οι αποφάσεις και οι συστάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

"Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου με μακρά δημοκρατική παράδοση και σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπου υπάρχει απόλυτος σεβασμός στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και σαφής διάκριση των εξουσιών. Για τα ανωτέρω θέματα η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις", ήταν η αυστηρή απάντηση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών όπως διατυπώθηκε από τον εκπρόσωπο της ελληνικής διπλωματίας.

"Παραμένουμε προσηλωμένοι στη διαρκή ενίσχυση και εμβάθυνση των ελληνο-ρωσικών σχέσεων", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών κ. Δελαβέκουρας και υπενθύμισε ότι "η Ελλάδα και η Ρωσία συνδέονται με βαθιά σχέση φιλίας και συνεννόησης η οποία εδράζεται στις κοινές πνευματικές και πολιτιστικές αξίες των δύο χωρών. Οι δύο λαοί, μετέχοντας στην κοινή παράδοση της Ορθοδοξίας, που μεταλαμπαδεύθηκε από το Βυζάντιο στη Ρωσία, έχουν αναπτύξει ισχυρούς μεταξύ τους δεσμούς, που μεταφράσθηκαν στο πέρασμα των αιώνων σε άρρηκτη σχέση εμπιστοσύνης και αδελφοσύνης".
 
Παρά την προσπάθεια της Αθήνας να μην εξελιχθεί η υπόθεση της προφυλάκισης του κ. Εφραίμ σε πολιτικο-διπλωματική κρίση μεταξύ της Ελλάδας και της Ρωσίας, είναι προφανές ότι η σύλληψη του πρώην ηγουμένου της μονής Βατοπεδίου έχει προκαλέσει την οργή του καθεστώτος της Μόσχας. 




protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ανακαινίζουν ακατοίκητα σπίτια για να μείνουν άστεγοι


Στην καταγραφή των εγκαταλελειμμένων ακινήτων της πόλης, προκειμένου αυτά στη συνέχεια να ανακαινιστούν, έτσι ώστε να μπορούν να στεγαστούν άστεγοι συνάνθρωποί μας, ξεκινά ο Δήμος Βόλου.
Πρόκειται για μία εναλλακτική δράση, ωστόσο κανείς δεν είναι σε θέση να πει με βεβαιότητα πότε και σε ποιο βαθμό θα τελεσφορήσει η συγκεκριμένη δημοτική πρωτοβουλία.
Το βέβαιο είναι ότι η Δημοτική Αρχή του Βόλου, θορυβημένη από τα τελευταία περιστατικά που είδαν το φως της δημοσιότητας, όπου άστεγοι έχασαν τη ζωή τους από υποθερμία, αναλαμβάνει νέες πρωτοβουλίες πριν ανάλογα περιστατικά πάρουν διαστάσεις επιδημίας.
Ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Βόλου Β. Κοντορίζος αισιοδοξεί ότι μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα η νέα πρωτοβουλία του Δήμου μπορεί να έχει αποτελέσματα.
Σύμφωνα με τον πρώην Δήμαρχο Πορταριά, "υπάρχουν αρκετά ακίνητα στο Βόλο που ανήκουν σε τράπεζες, ιδρύματα και φορείς τα οποία επί χρόνια παραμένουν αναξιοποίητα, όπως π.χ. αυτό που βρίσκεται στην οδό Ανθ. Γαζή και Ροζού" και όπως επισημαίνει, είναι καιρός να αναλάβουμε δράση προκειμένου να βοηθήσουμε όσους έχουν πραγματικά ανάγκη. 

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σπάει όλα τα ρεκόρ η κατάθεση πινακίδων στις εφορίες


Το αδιαχώρητο υπήρξε χθες σε πολλές εφορίες της Αθήνας, όπου η ουρά από φορολογούμενους με «πινακίδες στο χέρι» έφτανε μέχρι τα πεζοδρόμια. Το ίδιο σκηνικό και στη Θεσσαλονίκη.

Οι διευθυντές των Α' και Δ' ΔΟΥ Θεσσαλονίκης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, επεσήμαναν ότι το 2012 προβλέπεται μια χρονιά κατά την οποία στους δρόμους θα κυκλοφορούν αισθητά λιγότερα ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια. Μόνο στη Δ' ΔΟΥ της Θεσσαλονίκης -σύμφωνα με τον διευθυντή της συγκεκριμένης υπηρεσίας- ο αριθμός όσων κατέθεσαν μέχρι σήμερα τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους ξεπέρασε ήδη κατά 250 τον αντίστοιχο της περσινής χρονιάς.
Το κίνημα επιστροφής των πινακίδων είναι μαζικό και στον Βόλο, όπου μέχρι στιγμής έχουν κατατεθεί πάνω από 8.000 πινακίδες, ενώ στη Λάρισα το ποσοστό των ιδιοκτητών αυτοκινήτων που κατέθεσαν τις πινακίδες είναι αυξημένο κατά 30% σε σχέση με πέρυσι.
Πάντως η μαζική επιστροφή πινακίδων θα προκαλέσει διαρροές εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στα δημόσια ταμεία λόγω της μη καταβολή των τελών κυκλοφορίας αλλά και των έκτακτων εισφορών.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις των εφοριακών, φέτος αναμένεται να αποσυρθούν από την κυκλοφορία πάνω από 250.000 οχήματα.
Την ίδια ώρα, λόγω του συνωστισμού στις εφορίες, το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να ανακοινώσει παράταση μέχρι τις 10 Ιανουαρίου του 2012 για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας μέσω τραπεζών ή ΕΛΤΑ καθώς και της προθεσμίας για την επιστροφή των πινακίδων.
Η μείωση των μισθών και η έκρηξη της ανεργίας σε συνδυασμό με τα αυξημένα τέλη κυκλοφορίας, τα ασφάλιστρα, τις έκτακτες εισφορές και την άνοδο των τιμών των καυσίμων οδηγούν πολλούς φορολογούμενους να θέτουν σε προσωρινή ακινησία τα οχήματά τους για να περιορίσουν τα έξοδα.
Ενας σημαντικός αριθμός των πινακίδων που επιστρέφονται δεν είναι παλαιών αυτοκινήτων αλλά κυκλοφορίας 5-10 ετών, πράγμα που δείχνει ότι οι ιδιοκτήτες τους, λόγω της οικονομικής στενότητας, θέλουν να απαλλαγούν έστω και για ένα διάστημα από τα επιπλέον έξοδα για τη συντήρηση και τη χρήση του αυτοκινήτου.
Μεγάλες ουρές σχηματίστηκαν χθες στις εφορίες της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και των μεγάλων πόλεων της επαρχίας από χιλιάδες φορολογούμενους που έσπευσαν να επιστρέψουν τις πινακίδες των ΙΧ αυτοκινήτων τους.
Το φαινόμενο της μαζικής επιστροφής των πινακίδων που εκδηλώνεται με ιδιαίτερη ένταση το τελευταίο διάστημα αναμένεται να κορυφωθεί σήμερα, καθώς οι εφορίες θα παραμείνουν κλειστές τις δύο τελευταίες μέρες του χρόνου λόγω της 48ης απεργίας που έχει κηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις ΔΟΥ (ΠΟΕ-ΔΟΥ).
Οι εφοριακοί κάνουν λόγο για «πρωτοφανές κίνημα» κατάθεσης πινακίδων, αφού με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα τα οχήματα που θα αποσυρθούν φέτος θα είναι αυξημένα κατά 20%-30% σε σχέση με τα προηγούμενα έτη. Οπως λένε χαρακτηριστικά, δεν είναι λίγες οι εφορίες όπου οι αιτήσεις για προσωρινή ακινησία των οχημάτων είναι αυξημένες μέχρι και 300% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.


imerisia.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σε κελί στον Κορυδαλλό ο Εφραίμ


Στις φυλακές Κορυδαλλού και σε ειδική πτέρυγα για οικονομικά εγκλήματα βρίσκεται ο ηγούμενος Εφραίμ. 'Εφυγε από τη ΓΑΔΑ στις 10.05 το πρωί της Τετάρτης, ενώ η άφιξή του στον Κορυδαλλό έγινε σε μόλις 7 λεπτά.
Υποστηρικτές του μοναχού άρχισαν να συγκεντρώνονται από νωρίς το πρωί της Τετάρτης έξω από την κεντρική πύλη Κορυδαλλού για συμπαράσταση.
Ο ηγούμενος θα κρατηθεί στην 6η πτέρυγα, ενώ είναι η ίδια με αυτή, όπου κρατήθηκε ο κατηγορούμενος ιερέας για οικονομικά εγκλήματα Ιάκωβος Γιοσάκης.
Διανυκτέρευση στην ΓΑΔΑ
Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διανυκτέρευσε το βράδυ της Τρίτης ο ηγούμενος Εφραίμ, ο οποίος μεταφέρθηκε εκεί μετά την εμφάνισή του ενώπιον του Εισαγγελέα Εφετών, εν μέσω έντονων επευφημιών από υποστηρικτές του. "Άξιος, άξιος" φώναζαν οι διαδηλωτές έξω από το Εφετείο.
 
 Το ένταλμα προσωρινής κράτησης εκτέλεσε ο Εισαγγελέας Εφετών Κ. Τζαβέλλας παρουσία του συναδέλφου του Αντ. Λιόγα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος μοναχός δεν επικαλέστηκε ενώπιον των δύο Εισαγγελέων πρόβλημα υγείας και έτσι το διατακτικό που εκδόθηκε αφορά την μεταφορά του στις φυλακές Κορυδαλλού.
Στην οδό Λουκάρεως, έξω από το Εφετείο, τον υποδέχτηκαν περίπου 300 άτομα το βράδυ της Τρίτης, κάθε ηλικίας, τα οποία εξέφρασαν την υποστήριξή τους με χειροκροτήματα, πλακάτ και κεριά.
Οι συγκεντρωθέντες, που έκλεισαν την οδό Λουκάρεως, εξέφραζαν την αντίθεση τους στην "άδικη", όπως την χαρακτήριζαν, απόφαση προφυλάκισης που έλαβαν οι Εφέτες.
Την ίδια στιγμή στο διαδίκτυο γίνεται συλλογή υπογραφών υπέρ του Εφραίμ, ενώ οι επιθέσεις που δέχθηκε η Δικαιοσύνη δεν έμειναν αναπάντητες από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ το πρωί της Τετάρτης, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο για την υπόθεση και επανέλαβε ότι μέχρι σήμερα δεν έχει παρέμβει ούτε πρόκειται να παρέμβει στη λειτουργία της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης.
Εφραίμ: "Αδίκως οδηγούμαι στη φυλακή"
Την πικρία του για την προφυλάκισή του εξέφρασε ο ηγούμενος Εφραίμ, ο οποίος σύμφωνα με το agioritikovima.gr φέρεται να δήλωσε ότι τον οδηγούν άδικα στη φυλακή.
"Από νέος παραδόθηκα στα χέρια της Παναγίας και πάλι εκεί που πάω παραδίνομαι στα χέρια της Παναγίας, για αυτό και μη φοβάστε. Δεν επιδίωξα ούτε δόξα ούτε ηρωισμούς.
Αν επιδίωκα αυτά δεν θα γινόμουνα μοναχός στο Αγιο Όρος, υπερασπίστηκα και υπερασπίζομαι το Αγιο Όρος και την περιουσία της μονής μας που δημιούργησαν οι προπάτορες μας. Αδίκως οδηγούμαι στη φυλακή" φέρεται να είπε σε μοναχούς.
Νέες αντιδράσεις από το Πατριαρχείο Μόσχας
Την ελπίδα ότι "η σύλληψη του αρχιμανδρίτη Εφραίμ δεν έχει πολιτικά κίνητρα", καθώς και ότι θα είναι "αντικειμενική" η ανακριτική διαδικασία, εξέφρασε ο γραμματέας διορθόδοξων σχέσεων του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, πρωθιερέας Ίγκορ Γιακιμτσούκ, επαναλαμβάνοντας τις ήδη διατυπωμένες θέσεις του σε νέες δηλώσεις του στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΡΙΑ-Νόβοστι.
 Όπως είπε ο αρμόδιος εκπρόσωπος της ρωσικής Εκκλησίας, στην ευρεία κοινή γνώμη της Ρωσίας "δεν είναι σαφές ποια είναι η ουσία των κατηγοριών, που αποδίδονται στον αρχιμανδρίτη Εφραίμ, η ανάκριση για την υπόθεση αυτή διεξήχθη επί πολλά χρόνια και εκείνος ήδη μία φορά δικαιώθηκε".
Σύμφωνα με τον κ. Γιακιμτσούκ, "στο Πατριαρχείο Μόσχας αντιμετωπίζουν τον αρχιμανδρίτη Εφραίμ με συμπάθεια και σεβασμό", καθώς και "ως επιφανή παράγοντα της ορθόδοξης Εκκλησίας και καθηγούμενο μιας από τις μονές του Άθου με τη μέγιστη επιρροή".
Το πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι, που καλύπτει με συνεχείς ανταποκρίσεις από την Αθήνα, αλλά και τη Μόσχα τις εξελίξεις στην υπόθεση, αναφέρεται εκτενώς στις εκκλησιαστικές και πολιτικές αντιδράσεις κατά της σύλληψης του ηγουμένου Εφραίμ, τόσο στη Ρωσία, όσο και στην Ελλάδα, όπως άλλωστε και πολλά ρωσικά ΜΜΕ, σημειώνει, δε, ότι "ωστόσο το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, στο οποίο υπάγεται ο Άθως, μέχρι στιγμής δεν σχολίασε την κατάσταση".
 Μιλώντας στο πρακτορείο "Ιντερφάξ - Ρελίγκια", ο Γεβγκένι Νικίφοροφ,πρόεδρος μιας από τις γνωστότερες ορθόδοξες οργανώσεις της Ρωσίας "Ράντονεζ", που έχει διαμορφωθεί γύρω από τον ομώνυμο ραδιοφωνικό σταθμό, ανακοίνωσε ότι "οι ορθόδοξες κοινωνικές οργανώσεις της Μόσχας θα διοργανώσουν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στην Πρεσβεία της Ελλάδας".


news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

"Μαϊάμι" της... Ελλάδας η λίμνη Καϊάφα !


Το «Μαϊάμι» της Ηλείας χαρακτηρίζει τη Λίμνη Καϊάφα δημοσίευμα του Real Planet της Real News, μετά το πρόγραμμα παρεμβάσεων που πρόκειται να εφαρμοστεί από την Εταιρία Τουριστικών Ακινήτων.
Το δημοσίευμα της εφημερίδας (στο φύλλο του Σαββάτου-παραμονή Χριστουγέννων), αναφέρει πως θα δημιουργηθεί ένας οικοτουριστικός παράδεισος 3.500 στρεμμάτων που θα προσφέρει σημαντικά οφέλη στο περιβάλλον και στην οικονομία του πυρόπληκτου και υποβαθμισμένου νομού Ηλείας.
Το έργο θα ξεκινήσει μέσα στο 2012 με χρηματοδότηση από το Ταμείο Συνοχής και προϋπολογισμό 9,9 εκατ. ευρώ. Ο συνδυασμός βουνού, θάλασσας, λίμνης σπηλαίων και καλού πόσιμου νερού με σχετικά εύκολη πρόσβαση μπορεί να είναι αποδοτικός για την περιοχή.
Στην είσοδο του οικοτουριστικού πάρκου, θα στηθεί ένα κέντρο υποδοχής και πληροφοριών με τους βοηθητικούς χώρους που απαιτούνται. Οι κατασκευές γενικότερα θα είναι ήπιες για να μην επιβαρυνθεί το περιβάλλον. Τα αυτοκίνητα δεν θα περνούν μέσα στο πάρκο αλλά θα εξασφαλιστεί σκιασμένος χώρος έκτασης έξι στρεμμάτων.
Οι επισκέπτες θα έχουν δύο επιλογές. Να περπατήσουν προς τη λίμνη και την παραλία, ή να νοικιάσουν ένα οικολογικό όχημα. Τα ποδήλατα θα επιτρέπονται παντού, εκτός των απόλυτα προστατευόμενων περιοχών ή των χώρων αποκλειστικά πεζοπορίας.
Στο επίκεντρο του οικοπάρκου θα δεσπόζει η «πρωτεύουσα» το νησάκι της Αγίας Αικατερίνης που οι επισκέπτες θα βρουν τα ξενοδοχεία, την εκκλησία, το εστιατόριο και πολλά άλλα, σε ένα χώρο που θα διαμορφωθεί σαν ένα μικρό χωριό στην πλατεία του οποίου θα οργανώνονται υπαίθρια αγορά και πανηγύρια.
Ακόμα θα λειτουργήσουν τρία οικο-κάμπινγκ σε διάφορα σημεία του νησιού με δυνατότητα φιλοξενίας 100 σκηνών. Φυσικά το νησάκι θα δώσει απεριόριστες δυνατότητες στους λάτρεις του σκι, του ψαρέματος, του περιπάτου και του παιχνιδιού. Περισσότερες δράσεις θα προσφέρει το Κέντρο Εκπαίδευσης Οικολογικών Αθλημάτων «Δάρδανος» που θα περιλαμβάνει μικρή πλαζ, με φυσική πισίνα, ξύλινη εξέδρα αναψυχής, αποβάθρες για στάθμευση σκαφών, τέσσερα γήπεδα 5x5, τένις, τοξοβολία, καθώς και πλωτές οικολογικές καλύβες όπου θα μπορούν να διανυκτερεύουν δωρεάν οικογένειες οικοτουριστών που σε αντάλλαγμα θα παρασκευάζουν φαγητό για τους υπόλοιπους επισκέπτες.
Φυσικά οι ιαματικές πηγές αποτελούν το πιο δυνατό «χαρτί» στις εγκαταστάσεις συνεχίζοντας να προσφέρουν ευεξία και χαλάρωση στους επισκέπτες. Και εδώ θα υπάρξει αναβάθμιση με τη δημιουργία υπερσύγχρονου θεραπευτηρίου, με εσωτερικές και εξωτερικές πισίνες ζεστού και κρύου νερού και υδρομασάζ. Στο καφέ των εγκαταστάσεων θα δίδεται έμφαση σε προϊόντα τοπικής παραγωγής.
Θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν για τους κατοίκους της περιοχής τόσο κατά την περίοδο της κατασκευής όσο και μετά κατά την λειτουργία του. Θα δημιουργηθούν ακόμα δυνατότητες ανάπτυξης και προώθησης των τοπικών προϊόντων, κυρίως βιολογικών. Γενικότερος στόχος είναι πέρα από την τοπική ανάπτυξη, η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου σε συνδυασμό με τις υφιστάμενες τουριστικές υποδομές στη δυτική Πελοπόννησο...
Αυτά αναφέρει το δημοσίευμα και το μόνο που μένει είναι να δούμε αν πραγματοποιηθούν γιατί -ας μην ξεχνάμε- και στο παρελθόν πολλά είχαμε ακούσει για την αναβάθμιση της συγκεκριμένης περιοχής αλλά μέχρι τώρα δεν έγινε τίποτα...


patrisnews.com
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...