Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

ΠΑΤΡΑ: Επεσε ξύλο στην παρέλαση του Καρναβαλιού

Άγριο ξύλο έπεσε κατά τη διάρκεια της παρέλασης του Πατρινού καρναβαλιού στην διασταύρωση των οδών Σαχτούρη και Κορίνθου όταν οπαδοί μίας ομάδας συνεπλάκησαν για άγνωστο λόγο με μέλη καρναβαλικού πληρώματος που εκείνη τη στιγμή περνούσε από το σημείο. Μέχρι και τα ΜΑΤ επενέβησαν καθώς οι επιθέσεις γινόταν ακόμη και με λοστούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες δύο νεαρές κοπέλες μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο, ενώ υπήρχαν και πολλοί άλλοι που δέχθηκαν χτυπήματα. Μάλιστα κάποιοι από αυτούς που χτυπούσαν τους καρναβαλιστές ήσαν κουκουλοφόροι. Αποτέλεσμα των επεισοδίων... οι μισοί από το πλήρωμα να μην παρελάσουν.

Στο μεταξύ η Αστυνομία ανακοίνωσε πως σημειώθηκαν αρκετές μικροκλοπές αλλά έγιναν και συλλήψεις για ποσότητες ναρκωτικών.

Πηγή: dete.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Στα ίχνη «μαύρου» χρήματος για τα υποβρύχια

Δυο λογαριασμοί της τράπεζας WestDeutschlandes bank στο Έσεν και το Ντύσελντορφ στη Γερμανία,  φαίνεται να οδηγούν στα ίχνη μυστικών πληρωμών για τα υποβρύχια, σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής».

Η Εισαγγελία της Αθήνας, που ερευνά την υπόθεση ζήτησε το άνοιγμα των λογαριασμών αυτών με αίτημα δικαστικής συνδρομής στις γερμανικές αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, οι δυο λογαριασμοί οδηγούν και σε άλλους με δικαιούχους Έλληνες πολίτες, σε ελβετικές τράπεζες. Επίσης βρέθηκαν τιμολόγια, αποδεικτικά πληρωμών εκατομμυρίων ευρώ σε εταιρίες off-shore, που γίνονταν μέχρι πρόσφατα, το 2009.

Και συνδικαλιστές στο «pay roll»

Λογιστής των Ναυπηγείων, προσκόμισε στο ΣΔΙΕ εντολές του ΔΣ βάσει των οποίων έγιναν πληρωμές εκατομμυρίων σε εταιρίες φαντάσματα με έδρα το Νέο Δελχί ή τις ολλανδικές Αντίλλες. Με έκπληξη διαπίστωσαν επίσης οι άνθρωποι του ΣΔΟΕ ότι ως πρόσφατα από τα μισθολόγια των Ελληνικών Ναυπηγείων πληρώνονταν ακόμα οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση συνδικαλιστές, οι οποίοι είναι αδιευκρίνιστο τι έργο παρείχαν.

Δεύτερη μάρτυρας, αναφέρει το «Βήμα», είναι η γραμματέας του ΔΣ των Ναυπηγείων, η οποία προσκόμισε έγγραφα με όλες τις εταιρίες, που είχαν κληθεί να πραγματοποιήσουν τα αντισταθμιστικά έργα στα Ναυπηγεία. Από τον ΣΔΟΕ ερευνάται βέβαια κατά πόσο στις εταιρίες συμμετείχαν και αξιωματικοί, που συνταξιοδοτήθηκαν, αλλά νωρίτερα συμμετείχαν σε επιτροπές του υπουργείου Άμυνας και αποφάσισαν, που θα δωθούν τα αντισταθμιστικά έργα.

Από τον ΣΔΟΕ ερευνώνται επίσης οι δηλώσεις και τα περιουσιακά στοιχεία δυο πρώην υπουργών Άμυνας, αλλά και δυο πρώην γενικών γραμματέων του ιδίου υπουργείου. Έχουν ανοίξει οι λογαριασμοί και των τεσσάρων αυτών προσώπων (στα πλαίσια και παλιότερης εντολής της ελληνικής Εισαγγελίας), καθώς και των συγγενικών τους προσώπων, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει οποιαδήποτε σχέση, είτε με εταιρία, είτε με καταβολή το επίμαχο διάστημα από τη Γερμανία.

zougla.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Πέθανε ο συνταξιδιώτης του Τσε, Αλμπέρτο Γκρανάδο

Ο Αλμπέρτο Γκρανάδο, ο άνθρωπος ο οποίος συντρόφεψε στα νεανικά ταξίδια του με μια μοτοσικλέτα, στις οροσειρές αλλά και τις πόλεις των Άνδεων, τον θρύλο της λαϊκής επανάστασης στην Κούβα αλλά και τη Λατινική Αμερική, Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, άφησε την τελευταία του πνοή στην Κούβα το Σάββατο, σε ηλικία 88 ετών.

Όπως ανακοίνωσε το κρατικό κανάλι στην Αβάνα που μετάδωσε το θάνατό του, η στάχτη του θα διασκορπιστεί στην Αργεντινή, στη Βενεζουέλα και φυσικά στην Κούβα.
 
Το ταξίδι τους, στη φτωχή και καταπιεσμένη ήπειρο της Λατινικής Αμερικής, ξεκίνησε το 1951, με μία γερασμένη βρετανική μοτοσικλέτα Ενφιλντ, την "Ποντερόζα", κατά πολλούς ήταν η αιτία που αφύπνισε το επαναστατικό ένστικτο αλλά και τη συμπόνια για τους κατατρεγμένους, του μεγάλου οραματιστή και επαναστάτη, που έγινε διαχρονικό σύμβολο του ουμανισμού και της αντίστασης σε κάθε μορφή καταπίεσης, του Ερνέστο "Τσε" Γκεβάρα.
 
Η ταινία " Ημερολόγια Μοτοσικλέτας ", του βραζιλιάνου σκηνοθέτη Βάλτερ Σάλες, βασίστηκε πάνω στη νουβέλα του Γκρανάδο " Ταξιδεύοντας με τον "Τσε" Γκεβάρα:η δημιουργία μιας επανάστασης " και περιείχε αυθεντικά στοιχεία από το προσωπικό ημερολόγιο του Λατίνου επαναστάτη.
 
Ο Γκρανάδο, που ήταν βιοχημικός, εγκαταστάθηκε στην Κούβα το 1961, μετά από πρόσκληση του παιδικού του φίλου και έμεινε για πάντα.
 
enet.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

«Το Καστελόριζο ανήκει στη... Μεσόγειο»

Με προκλητικό τρόπο ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Α. Νταβούτογλου, λίγα μόλις εικοσιτετράωρα πριν την επίσκεψή του στη Θράκη, δηλώνει ότι το Καστελόριζο ανήκει στη Μεσόγειο και ότι η Τουρκία έχει «βάσιμες νομικές και πολιτικές θέσεις» για το ζήτημα, χωρίς να αναφέρει ότι πρόκειται για τμήμα της ελληνικής επικράτειας.

«Το Καστελόριζο βρίσκεται στη Μεσόγειο. Σ΄ ότι αφορά το νησί του Καστελόριζου, η Τουρκία έχει βάσιμες νομικές και πολιτικές θέσεις, σε συμφωνία με το Διεθνές Δίκαιο και τη νομολογία των διεθνών δικαστηρίων, συμπεριλαμβανομένης και της Χάγης. Και γνωρίζουμε ότι η Ελλάδα και η Τουρκία διαφωνούν σχετικά με τις θαλάσσιες ζώνες στην Ανατολική Μεσόγειο», δήλωσε ο Νταβούτογλου, σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή».

Ιδιαίτερα κυνικός ήταν -ο κατά τ΄ άλλα «μετριοπαθής» ΥΠΕΞ της Τουρκίας- στο θέμα των «αβλαβών διελεύσεων» πολεμικών τουρκικών πλοίων που πλέουν από το ένα τουρκικό λιμάνι στο άλλο, μέσω Σουνίου!

«Είναι απογοητευτικό για εμάς ότι τα μίντια και ορισμένοι κύκλοι προσπαθούν να προσδώσουν διαφορετικό νόημα σ΄ αυτές τις διελεύσεις. Μου είναι δύσκολο να τους καταλάβω. Δίνουν την εντύπωση ότι η Ελλάδα σταδιακά υιοθετεί τη θέση της πλήρους αποκοπής της Τουρκίας από το Αιγαίο. Δεν νομίζω ότι αυτή είναι η πραγματική πρόθεση της Ελλάδας. Πολεμικά και εμπορικά πλοία της Τουρκίας, όπως και κάθε άλλης χώρας, έχουν την ελευθερία να κινούνται στο Αιγαίο...Σε ότι αφορά τα χωρικά ύδατα ,η αρχή της «αβλαβούς διέλευσης» στο διεθνές δίκαιο είναι σαφής και δεν αφήνει χώρο για εθνικές ερμηνείες .Πρέπει επίσης να προσθέσω ότι αυτές οι διελεύσεις δεν συνιστούν απειλή για την Ελλάδα ή για οποιαδήποτε άλλη χώρα. Κατ΄ αναλογία αν ένα ελληνικό πολεμικό πλοίο πραγματοποιήσει αβλαβή διέλευση από τα τουρκικά χωρικά ύδατα, ακόμη κι αν περάσει πολύ κοντά από την τουρκική ενδοχώρα, δεν θα αντιδράσουμε καθόλου. Τουναντίον θα το καλωσορίσουμε σε κάποιο από τα λιμάνια μας και θα προσφέρουμε και μία κούπα καφέ στο πλήρωμά του».

Σημειώνεται ότι ο κ.Νταβούτογλου δεν αναφέρθηκε καθόλου στις πτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από κατοικημένα ελληνικά νησιά.

zougla.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Τούρκοι αγοράζουν σαν τρελλοί οικόπεδα και σπίτια στην Ελλάδα – Θέλουν ακόμα και νησιά

Έχουν πολλαπλασιαστεί το τελευταίο καιρό οι αφίξεις στη χώρα μας επιχειρηματιών από την Τουρκία που έχουν βάλει στο στόχαστρο τους ''φιλέτα'' σε τουριστικές περιοχές.
 

Οι Τούρκοι εκμεταλλεύονται την έλλειψη ρευστού στην αγορά αλλά και το ''κώμα'' στο οποίο βρίσκεται στη χώρα μας η κτηματαγορά και σχεδιάζουν μεγάλες τουριστικές επενδύσεις.
 
Σύμφωνα με το Capital ένα από τα μεγαλύτερα real estate agencies στην Ελλάδα, η Δανός/ΒΝΡ Paribas Real Estate, υπέγραψε πριν από περίπου ένα μήνα συμφωνία με την τουρκική εταιρεία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών στα ακίνητα Turyap SA, έναν από τους μεγαλύτερους παίκτες στην τουρκική και διεθνή κτηματαγορά, με 337 υποκαταστήματα στη γειτονική χώρα, με αντικείμενο την ίδρυση κοινοπραξίας που θα ''χτυπήσει'' χρυσοφόρα ελληνικά ακίνητα που σε λίγο θα βγουν στο σφυρί προς αξιοποίηση.
 
Απόδειξη της ολόενα και αυξανόμενης τουρκικής ζήτησης για ελληνική γη είναι ότι έχει γεμίσει ο τουρκικός τύπος από καταχωρίσεις ελληνικών μεσιτικών δικτύων για πωλήσεις πολυτελών βιλών και κατοικιών, κυρίως στη Μύκονο τη Ρόδο και την Κρήτη.
 
Μάλιστα σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Baris Aydin πρόεδρος της Bariskent, μιας από τις μεγαλύτερες τουρκικές εταιρείες στον κλάδο της αγοράς ακινήτων, δήλωσε πολύ πρόσφατα στη Hurriyet ότι ενδιαφέρεται είτε για μακροχρόνιες μισθώσεις ακινήτων είτε ακόμα και για αγορά νησιών.
 
newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Τραγωδία στο λιμάνι της Σούδας

- Γλίτωσαν από την κόλαση της Λιβύης για να πνιγούν στο Λιμάνι της Σούδας
- Τρεις άνθρωποι πέθαναν στα παγωμένα νερά του λιμανιού και ακόμη 17 αγνοούνται
- Συνολικά 46 άτομα πήδηξαν στη θάλασσα πριν δέσει το βαπόρι για να μην απελαθούν
- Καμία επίσημη ανακοίνωση από το Λιμενικό 6ώρες μετά την τραγωδία

Το τραγικό περιστατικό έγινε στο πλοίο "Ιόνιαν Κινγκ" σημαίας Κύπρου που μεταφέρει κόσμο από τη Λιβύη.

Ενώ το πλοίο έδενε στη Σούδα στις τέσσερις τα ξημερώματα, 46 άνθρωποι καταγωγής από το Μπαγκλαντές πήδηξαν στη θάλασσα – σύμφωνα με τις πληροφορίες γιατί φοβόντουσαν απέλαση, ωστόσο δεν υπάρχει επίσημη πληροφόρηση γιατί τόσοι άνθρωποι επέλεξαν να πέσουν στο νερό. Συνολικά επέβαιναν στο πλοίο 1200 υπήκοοι από το Μπαγκλαντές.

Τρεις άνθρωποι περισυνελλεγησαν νεκροί ενώ άλλοι 17 νοσηλεύονται με υποθερμία. Οι υπόλοιποι αγνοούνται από την ώρα που έπεσαν στο νερό και αναζητούνται από δυνάμεις του λιμενικού.

Για το περιστατικό δεν υπάρχει ακόμη επίσημη ανακοίνωση.  

newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

«Την είπε» στην κυβέρνηση η τρόικα

«Βαλτώσατε από τότε που φύγαμε»

«Διαπιστώνουμε ότι δεν γίνεται τίποτα από την ημέρα που φύγαμε από την Αθήνα μετά τον τελευταίο έλεγχο». Αυτό δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος της τρόικα στο «Βήμα της Κυριακής», εκφράζοντας την κοινή πεποίθηση που διαμορφώνεται στην «ελληνική ομάδα» της Ε.Ε. του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, ότι η μηχανή παραγωγής και εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων επιβράδυνε σημαντικά τη λειτουργία της τον τελευταίο μήνα και ότι στην Ελλάδα επικρατεί «μεταρρυθμιστική κόπωση», με αποτέλεσμα ακόμη και νομοθετικές πρωτοβουλίες που έχει ψηφίσει η Βουλή να καθίστανται μη εφαρμόσιμες.

Επίσης, η τρόικα θεωρεί λάθος την εναπόθεση ελπίδων για «γρήγορη λύση» στη Σύνοδο Κορυφής της 25ης Μαρτίου, οι οποίες φαίνεται ότι διαψεύστηκαν κατά τη συνάντηση του Γ. Παπανδρέου και του Γ. Παπακωνσταντίνου με την Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο.

Τέλος, η τρόικα κρίνει λανθασμένη την επιθυμία της κυβέρνησης για «φιλική αναδιάρθρωση». Η τρόικα προειδοποιεί ότι αν γίνει κάτι τέτοιο, θα οδηγήσει σε πιο αυστηρό μνημόνιο.

newsbeast.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Τουρκικά παιχνίδια πολέμου στη Λιβύη

Ιστοσελίδα αποκαλύπτει το πολεμικό σχέδιο της Άγκυρας

Την πρόθεσή της να ηγηθεί σε μία ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη φέρεται να έχει εκφράσει η Άγκυρα.
Σύμφωνα με την ειδησεογραφική ιστοσελίδα Middle East Newsline, διπλωματικές πηγές της Τουρκίας αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει καταθέσει συγκεκριμένο σχέδιο για στρατιωτική επιχείρηση κατά της Λιβύης, με την ενεργή συμμετοχή τουρκικών πολεμικών πλοίων και στρατευμάτων.

Μέχρι στιγμής η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί, όμως οι τούρκοι διπλωμάτες που έκαναν την αποκάλυψη ομολογούν πως η πρόταση έχει προκαλέσει αίσθηση στη χώρα τους.

newsbeast.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...