Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Αρχιτεκτονικά "θαύματα" 20 τετραγωνικών


Σε ελάχιστο εμβαδόν υπάρχει χώρος για ύπνο, δείπνο, ξεκούραση και μπάνιο. Αρχιτεκτονικές λύσεις που μετατρέπουν κάθε μικρό χώρο σε… μεγάλο.

Όσο πιο υψηλές είναι οι τιμές του real estate σε έναν τόπο, τόσο οι ιδέες για την αξιοποίηση και του πιο μικρού χώρου είναι πιο ευφάνταστες. Όταν, μάλιστα, μπαίνουν στο παιχνίδι αρχιτέκτονες και σχεδιαστές το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και, κυρίως, πρακτικό.

Εννέα διαμερίσματα από πόλεις σε Ευρώπη, Ασία, Βόρεια και Νότια Αμερική, που αποδεικνύουν πως τα τετραγωνικά δεν είναι απαραίτητο συστατικό για να φτιάξεις έναν λειτουργικό χώρο.

ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ - 31,5 Τ.Μ.



Κινούμενοι τοίχοι σε ράγες στην οροφή δίνουν τη δυνατότητα να φτιάξει κανείς πάνω από 20 διαρρυθμίσεις. Ενιαία κουζίνα, ιδιαίτερο υπνοδωμάτιο, ακόμα και οικιακό κινηματογράφο. Οι τοίχοι περιέχουν ή φέρουν συσκευές και χώρους (τηλεόραση, κουζίνα, ντουλάπες κ.ά.).

ΜΑΔΡΙΤΗ - 27 Τ.Μ.



Η κρίση έχει υποχρεώσει πολλούς νέους ανθρώπους να στραφούν αποκλειστικά σε μικρά σπίτια. Αυτό δίνει την ελευθερία και στους σχεδιαστές να φτιάξουν πρωτότυπες συνθέσεις και να δώσουν αντισυμβατικές λύσεις. Εδώ το όριο μόνο ο χώρος δεν είναι.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ - 39 Τ.Μ.



Ο δημιουργός του υποστηρίζει πως τα «λειτουργικά» του τετραγωνικά είναι περισσότερα από 90.

Έχει μεγάλο κρεβάτι, μετακινούμενο τοίχο, χώρο για να δειπνήσουν δέκα άτομα, ακόμα και αποθήκη.

ΠΑΡΙΣΙ - 12 Τ.Μ.



Στους δημιουργούς εδώ δεν αρέσουν οι μετακινούμενοι τοίχοι και έτσι δεν έφτιαξαν κανέναν. Μόνο το κρεβάτι γίνεται καναπές και τα σκαλοπατάκια είναι συρτάρια.

ΣΑΟ ΠΑΟΥΛΟ - 36 Τ.Μ.



Η μαύρη σπιράλ σκάλα σχεδιάστηκε ειδικά για αυτό το διαμέρισμα. Το όλο αποτέλεσμα έχει κερδίσει θαυμασμό και βραβεία και ο δημιουργός του το αποκαλεί έργο τέχνης.

ΣΙΑΤΛ - 17 Τ.Μ.



Προηγουμένως ήταν απλώς μια αποθήκη. Σήμερα είναι ένας χώρος σε επίπεδα που έχει χώρο για όλα.

ΧΑΓΗ - 45 Τ.Μ.



Εδώ ο στόχος ήταν το φως. Φως που μπαίνει από τα μεγάλα παράθυρα, πρόκειται για σοφίτα, και αντανακλάται στους ανοιχτόχρωμους τοίχους και τα έπιπλα.

ΒΑΝΚΟΥΒΕΡ - 20-27 Τ.Μ.



Η εταιρεία που τα κατασκευάζει έχει διαμορφώσει 30 από αυτά τα micro-apartments σε όλη την πόλη όπου το real estate είναι από τα ακριβότερα στον κόσμο. Και εδώ υπάρχουν τοίχοι με αποθηκευτικούς χώρους καθώς και τζάμια που αφήνουν το φως να μπαίνει κάνοντας το σπίτι να δείχνει μεγαλύτερο.

ΒΡΟΤΣΛΑΒ - 29 Τ.Μ.



Το βραβευμένο αυτό σπίτι στην πολωνική πόλη αγοράστηκε αρχικά για να ανακαινιστεί και να πουληθεί, αλλά οι ιδιοκτήτες αποφάσισαν πως ήταν πολύ ωραίο για να το αφήσουν. Κάθε εκατοστό έχει αξιοποιηθεί, κάθε σχεδιαστική λεπτομέρεια έχει λόγο ύπαρξης.





Fortunegreece.com


Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Εκλογές στη Βρετανία: Ο Κάμερον θριάμβευσε, Μίλιμπαντ. Φάρατζ και Κλεγκ παραιτήθηκαν


Το Συντηρητικό Κόμμα εξασφάλισε κοινοβουλευτική πλειοψηφία 325 εδρών, ενώ εκκρεμεί η ανακοίνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων για 10 ακόμη από τις 650 έδρες του βρετανικού κοινοβουλίου. Το Εργατικό Κόμμα ακολουθεί με 228 έδρες.

Στην πράξη, ο αριθμός των 325 εδρών αποτελεί απόλυτη πλειοψηφία των εδρών, καθώς οι 4 βουλευτές του Σιν Φέιν (Βόρεια Ιρλανδία) θα αρνηθούν να καταλάβουν τις έδρες τους στο Γουέστμινστερ, ενώ ο Ντέιβιντ Κάμερον αναμένεται να εξασφαλίσει και επιπλέον έδρες από τις 10, τα αποτελέσματα για τις οποίες εκκρεμούν.

Συντριβή και παραίτηση για Μίλιμπαντ

Η βαριά ήττα του Εργατικού Κόμματος στις βρετανικές εκλογές αποτελεί επίσης προσωπική ήττα του ηγέτη του Εντ Μίλιμπαντ, ο οποίος υπέβαλε το μεσημέρι της Παρασκευής την παραίτησή του.

Παρά την άνετη επανεκλογή του στην περιφέρειά του στο Ντόνκαστερ της βόρειας Αγγλίας, ο Εντ Μίλιμπαντ, 45 ετών, αισθάνθηκε το ωστικό κύμα της έκρηξης, αφού το κόμμα του πρέπει να αρκεσθεί στις 230 έδρες, πολύ πίσω από τους Τόρις, στους οποίους οι προβλέψεις δίνουν 326 έδρες.
"Ηταν ξεκάθαρα μία πολύ απογοητευτική και δύσκολη νύκτα για το Εργατικό Κόμμα", δήλωσε σήμερα το πρωί.

Το σοκ είναι ακόμη περισσότερο ισχυρό, καθώς οι δημοσκοπήσεις έφερναν μέχρι την τελευταία στιγμή στήθος με στήθος τους Συντηρητικούς και τους Εργατικούς, οι οποίοι είχαν πραγματικά πιστέψει στις πιθανότητες να αναλάβουν την εξουσία έπειτα από πέντε χρόνια συντηρητικής διακυβέρνησης.

Μέχρι και ο Εντ Μίλιμπαντ, γνωστός για την αδεξιότητά του, και παρά την επικριτική του παρακολούθηση από τα μέσα ενημέρωσης, κατόρθωσε να αποφύγει μέχρι την τελευταία στιγμή τις γκάφες και μάλιστα απέκτησε έναν πρωθυπουργικό αέρα στα μάτια της κοινής γνώμης.

Η απογοήτευση από τα εκλογικά αποτελέσματα προκάλεσε αμέσως στους κόλπους των Εργατικών απροκάλυπτες εκκλήσεις για παραίτηση.

Ο πρώην υπουργός Αθλητισμού Τζέρι Σάτκλιφ δήλωσε πρωί πρωί ότι "ήρθε για τον Μίλιμπαντ η στιγμή να παραδώσει τα ηνία".

Ο Τζακ Στρο, πρώην υπουργός Εσωτερικών δήλωσε επίσης ότι ο Μίλιμπαντ πρέπει να σκεφτεί το μέλλον του, ενώ η εφημερίδα Guardian, που τον υποστήριξε, θεωρεί πιθανή την παραίτησή του. "Ωστόσο, υπάρχει μία εσωτερική συζήτηση σχετικά με την πιθανότητα παραμονής του μέχρι να βρεθεί ο νέος ηγέτης", γράφει η εφημερίδα.

Από την πλευρά της, η Daily Mirror, που επίσης υποστήριξε το Εργατικό Κόμμα στην προεκλογική εκστρατεία τού άφησε μία επιλογή: "Παραιτήσου σήμερα ή αύριο", μη βλέποντας άλλη εναλλακτική λύση μπροστά στην "ταπεινωτική ήττα".
Τα ονόματα που κυκλοφορούν για την αντικατάστασή του είναι αυτά της υπουργού Εσωτερικών της σκιώδους κυβέρνησης Ιβέτ Κούπερ, του σκιώδους υπουργού Υγείας Αντι Μπέρναμ, του σκιώδους υπουργού Δικαιοσύνης Νταν Τζάρβις και του σκιώδους υπουργού Εμπορίου Τσούκα Ουμούνα.

Ανέλαβε τις ευθύνες του ο Κλεγκ

Ο αντιπρόεδρος της βρετανικής κυβέρνησης Νικ Κλεγκ παραιτήθηκε σήμερα από την ηγεσία των Φιλελεύθερων Δημοκρατών μετά τη συντριβή που υπέστη το κόμμα του στις βουλευτικές εκλογές.

Ο Κλεγκ, ο οποίος το 2010 οδήγησε το κόμμα του στην πρώτη συμμετοχή του στην κυβέρνηση ως ήσσων εταίρος των Συντηρητικών του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, διατήρησε την έδρα του στο κοινοβούλιο, όμως είδε τη μεγάλη πλειονότητα των συναδέλφων του να χάνουν τις δικές τους.

Με κατανεμημένες σχεδόν όλες τις έδρες, οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες κέρδιζαν σήμερα το πρωί μόλις οκτώ, από τις 57 που είχαν κερδίσει το 2010.

"Είναι ξεκάθαρο πως τα αποτελέσματα ήταν απείρως πιο συντριπτικά και σκληρά απ' όσο θα μπορούσα ποτέ να φοβηθώ ότι θα είναι", δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Κλεγκ, ο οποίος έμοιαζε εξαντλημένος.

"Πρέπει να αναλάβω την ευθύνη και γι' αυτό ανακοινώνω ότι παραιτούμαι από την ηγεσία των Φιλελεύθερων Δημοκρατών. Θα πραγματοποιηθούν εκλογές για την ηγεσία σύμφωνα με τους κανονισμούς του κόμματος".

Κράτησε το λόγο του ο Φάρατζ

Ο ηγέτης του Ukip, Νάιτζελ Φάρατζ, ο οποίος ηττήθηκε στην εκλογική του περιφέρεια Σάουθ Τάνετ, επιβεβαίωσε σήμερα ότι παραιτείται από την ηγεσία του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος χωρίς ωστόσο να αποκλείει μία επιστροφή του το φθινόπωρο.
"Είμαι ένας άνθρωπος που κρατάει τον λόγο του", υπογράμμισε ο 51χρονος ευρωβουλευτής, ο οποίος ηττήθηκε, στη γενέτειρά του, το Κεντ, από τον υποψήφιο των Συντηρητικών, στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες στη Βρετανία.

Πρόσθεσε, όμως, ότι θα "σκεφθεί αυτό το καλοκαίρι" αν θα υποβάλει ξανά υποψηφιότητα τον Σεπτέμβριο. Στο μεταξύ, πρότεινε να αναλάβει την προσωρινή ηγεσία του Ukip η αντιπρόεδρος του κόμματος Σουζάν Έβανς.
"Αισθάνομαι κάποια απογοήτευση αλλά αισθάνομαι επίσης εν μέρει καλύτερα απ΄ό,τι εδώ και πολλά χρόνια. Δεν έχω πάρει περισσότερες από δύο εβδομάδες διακοπών από τον Οκτώβριο του 1993. Θα ήθελα να απολαύσω το καλοκαίρι μου, να διασκεδάσω λίγο", είπε.

Το αποτέλεσμα αυτό "με ανακουφίζει από ένα τεράστιο βάρος, ποτέ δεν έχω νιώσει τόσο ευτυχισμένος", είχε δηλώσει με σφιγμένο χαμόγελο και με τον "αέρα" του ηττημένου μετά την ανάγνωση των αποτελεσμάτων που του έφραξαν για άλλη μια φορά τον δρόμο προς τη Βουλή των Κοινοτήτων.

Το Ukip αναμένεται να διατηρήσει μόνο έναν από τους δύο βουλευτές του στο Ουέστμινστερ, τον Ντάγκλας Κάρσγουελ, ο οποίος επανεξελέγη στο Κλάκτον (νοτιο-ανατολικά).

Το κόμμα, που συγκέντρωσε σχεδόν το 13% των ψήφων σε εθνικό επίπεδο, υπέστη σκληρό πλήγμα από το πλειοψηφικό εκλογικό σύστημα σε έναν γύρο.
"Έχει έρθει η ώρα για μία ριζική μεταρρύθμιση του πολιτικού συστήματος", δήλωσε ο Φάρατζ, 51 ετών, συνιδρυτής του Ukip.

Έρχεται το... αντίο;

«Αντίο Βρυξέλλες;» είναι ο τίτλος της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt, με αφορμή το αποτέλεσμα των βρετανικών εκλογών και τη νίκη των Συντηρητικών του απερχόμενου πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον.

«Η νίκη του Κάμερον ενδέχεται να προκαλέσει την ήττα της Ευρώπης, διότι ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει στο δημοψήφισμα για την έξοδο της χώρας από την ΕΕ. Για τη Γερμανία μια Brexit θα ήταν πάνω απ’ όλα ακριβή», υπογραμμίζει η εφημερίδα.

Η Handelsblatt επισημαίνει ότι η παραμονή του Κάμερον στο νούμερο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ δεν αφορά μόνο τα 64 εκατομμύρια Βρετανούς, αλλά θα έχει επιπτώσεις και για την υπόλοιπη Ευρώπη.

Οπότε, «αντίο Βρυξέλες;», διερωτάται η γερμανική εφημερίδα.

Το αποτέλεσμα των βρετανικών εκλογών δείχνει την κατεύθυνση την οποία τώρα αναμένεται να ακολουθήσει η χώρα μέσα στην ΕΕ.

Οι Εργατικοί και το Εθνικό Κόμμα της Σκοτίας δεν θέτουν υπό αμφισβήτηση την παραμονή της χώρας στην ένωση. Οι Συντηρητικοί και το ευρωσκεπτικιστικό Ukip επιθυμούν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, με τον Κάμερον να έχει δεσμευθεί να αφήσει τους Βρετανούς να αποφασίσουν αν επιθυμούν να συνεχίσουν να ανήκουν σε μια «μεταρρυθμισμένη ΕΕ». Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες δεν είναι ούτε κατά της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος, ούτε εντελώς φιλοευρωπαϊστές.

Στα μάτια πολλών Βρετανών η ΕΕ είναι ένα μέρος όπου κυριαρχούν οι αυστηροί κανόνες, η γραφειοκρατία και η κακοφωνία. Προς το παρόν οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι οι πιθανότητες οι Βρετανοί να ψηφίσουν υπέρ της αποχώρησης της χώρας τους είναι 50/50.

Μια αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ θα είχε σοβαρές πολιτικές και οικονομικές επιπτώσεις όχι μόνο για την ίδια τη χώρα, αλλά και για τη Γερμανία, όπως προειδοποιούν πολλοί οικονομολόγοι και ενώσεις.

Το ερώτημα που θέτει η Handelsblatt είναι με ποιο τρόπο θα καταφέρει ο Κάμερον να επαναδιαπραγματευτεί τους όρους συμμετοχής της Βρετανίας στην ΕΕ. Πάντως, όπως υπογραμμίζουν στη Γερμανία, η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ δεν είναι διατεθειμένη να διατηρήσει τη Βρετανία στην ΕΕ με κάθε κόστος.

Ίσως η Μέρκελ να υποστηρίξει μια νομοθεσία που να καθιστά πιο δύσκολη την παροχή κοινωνικών επιδομάτων σε μετανάστες από την ΕΕ, όμως σε καμία περίπτωση δεν φαίνεται διατεθειμένη να επαναδιαπραγματευτεί τις βασικές ευρωπαϊκές συνθήκες.

Πάντως ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο, επισημαίνει η εφημερίδα, η Ευρώπη θα πρέπει να προσπαθήσει να προσελκύσει με κάθε τρόπο τη Βρετανία, διότι με τον Κάμερον πρωθυπουργό η διάσπαση με την ΕΕ είναι πλέον μια πραγματική πιθανότητα.



news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Αυτοοδηγούμενα φορτηγά στους δρόμους των ΗΠΑ !


Αυτο-οδηγούμενα φορτηγά μεταφοράς εμπορευμάτων αναμένεται να κάνουν σύντομα την εμφάνισή τους στους δρόμους της Νεβάδα των ΗΠΑ, καθώς τους παραχωρήθηκε από την κυβέρνηση ειδική άδεια.

Τα οχήματα αναπτύχθηκαν από τη γερμανική κατασκευάστρια εταιρεία Daimler AG και, όπως υποστηρίζει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Γουλφγκανγκ Μπέρναρντ, τα συστήματα είναι πλήρως έτοιμα για λειτουργία.

«Δεν πρόκειται για δοκιμαστική άδεια», δήλωσε ο ίδιος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στις 5 Μαΐου. «Πιστεύουμε ότι τα οχήματα και τα συστήματα είναι έτοιμα», πρόσθεσε.

Από την άλλη πλευρά, τα αυτο-οδηγούμενα αυτοκίνητα X της Google είχαν βγει σε δημόσιους δρόμους για δοκιμές νωρίτερα το τρέχον έτος.

Παρά το γεγονός ότι τα περισσότερα τροχαία δυστυχήματα προκαλούνται από αυτοκίνητα, τα φορτηγά αποτελούν ολοένα και μεγαλύτερο κίνδυνο, ιδιαίτερα για ποδηλάτες και πεζούς σε αστικές περιοχές.

Σύμφωνα με έκθεση που δημοσιοποίησε εφέτος το Διεθνές Φόρουμ Μεταφορών, η παγκόσμια διακίνηση εμπορευμάτων αναμένεται να τετραπλασιαστεί μέχρι το 2050, οπότε τα αυτόνομα φορτηγά ίσως αποτελούν μία καλή επένδυση.

Οι πολλές ώρες οδήγησης, ιδιαίτερα κατά τις νυχτερινές ώρες, έχει αναμφίβολα συμβάλει σε πληθώρα ατυχημάτων. Το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, επικαλούμενο δηλώσεις του Μπέρναρντ, αναφέρει ότι περίπου το 90% των τροχαίων ατυχημάτων οφείλονται σε ανθρώπινο λάθος εξαιτίας της κούρασης ή της απόσπασης της προσοχής. Σύμφωνα με μελέτη της Daimler, η χρήση συστήματος αυτόματου πιλότου περιορίζει κατά 25% το αίσθημα υπνηλίας του οδηγού, ενώ παράλληλα εκτιμάται ότι μειώνει κατά 5% την κατανάλωση καυσίμου.

Προς το παρόν, τα νέα φορτηγά θα συνεχίσουν να έχουν οδηγούς, οι οποίοι θα μπορούν να ενεργοποιούν και απενεργοποιούν το σύστημα αυτόματου πιλότου ώστε να διαχειρίζονται ενδεχόμενες «περίπλοκες καταστάσεις».

Θα θέλαμε πολύ πάντως να δούμε μία αυτοοδηγούμενη νταλίκα να παρκάρει σε ελληνικό φέρι μποτ. Μάλλον οι αισθητήες δύσκολα θα μπορούσαν να αποκωδικοποιήσουν τις εντολές "όλο αριστερά", "ίσιωσε, ίσιωσε" "πάμε πάμε πάμε..." "ωπ! ωραίος!".


topontiki.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...