Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Καταδίκασαν Σομαλούς πειρατές σε 439 χρόνια κάθειρξης!




Το Ισπανικό Ανώτατο Δικαστήριο καταδίκασε σήμερα δύο Σομαλούς πειρατές σε 439 χρόνια κάθειρξη τον καθένα για τη συμμετοχή τους στην πειρατεία ενός ισπανικού πλοίου, του Αλακράνα, με 36μελές πλήρωμα, στον Ινδικό Ωκεανό τον Οκτώβριο του 2009.

Οι δύο Σομαλοί, Αμπνού Ουίλι και Ρααγκεγκεσέι Αντζι Χλαμαν συνελήφθησαν από ισπανική φρεγάτα και οδηγήθηκαν στη Μαδρίτη για να δικαστούν.

Το Αλακράνα κρατήθηκε για 47 ημέρες μέχρι που αφέθηκε ελεύθερο με την καταβολή λίτρων ύψους 4 εκατομμυρίων δολαρίων, κάτι που ακόμα και σήμερα αρνείται η ισπανική κυβέρνηση.

Στην απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου αναφέρεται ότι δεν υπάρχει αμφιβολία πως η ισπανική κυβέρνηση κατέβαλε λίτρα για να αφεθεί το πλοίο ελεύθερο.



Πηγή protothema
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Εταιρεία με ιατρικά είδη προμήθευε υλικά σε... νεκρούς!




Σε ανακοίνωση που εξέδωσε πριν λίγο η διοίκηση του ΟΓΑ αναφέρεται σε σκάνδαλο με εταιρεία παροχής ιατρικών ειδών που υπέβαλε στον Οργανισμό καταστάσεις και παραποιημένα παραπεμπτικά εξετάσεων για ασφαλισμένους που έχουν πεθάνει.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του ΟΓΑ - χωρίς να κατονομάζεται ακριβώς η περιοχή- έχει ως εξής:

"Στα πλαίσια των συνεχιζόμενων πανελλαδικών ελέγχων που πραγματοποιεί η Επιθεώρηση του ΟΓΑ, διαπίστωσε μεταξύ των άλλων, τα ακόλουθα:

1. Σε εταιρεία παροχής ιατρικών ειδών, υγρό οξυγόνο, συσκευές οξυγόνου, κλπ που λειτουργεί σε περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, να προβαίνει σε συστηματική παραβίαση της ισχύουσας νομοθεσίας, υποβάλλοντας ψευδείς καταστάσεις και παραποιημένα παραπεμπτικά εξετάσεων, εισπράττοντας χρήματα μεταξύ άλλων και για ασφαλισμένους οι οποίοι είχαν αποβιώσει . Στο κύκλωμα αυτό εμπλέκονταν διοικητικοί υπάλληλοι Κέντρου Υγείας καθώς και γιατροί που εξέδωσαν γνωματεύσεις για τη χορήγηση συσκευών οξυγόνου σε ασφαλισμένους του ΟΓΑ που ουδέποτε είχαν εξετάσει ή που πολλοί από αυτούς είχαν αποβιώσει, καθώς και αστυνομικός που βεβαίωνε το γνήσιο υπογραφής των δικαιούχων. Η ζημία που προκλήθηκε για τον Οργανισμό είναι μεγάλης αξίας.



Πηγή .thebest.gr 
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

"Χρυσοί" μισθοί στο ΣΕΦ - Επιδόματα που προκαλούν και καθαρίστριες με 1.885 ευρώ




- Το ΣΕΦ υπάγεται στις ΔΕΚΟ και επιχορηγείται από τα κρατικά ταμεία
- Πρώτος βασικός μισθός ενός νεοπροσλαμβανόμενου φύλακα είναι 1.835 ευρώ
- Έπαιρναν και επίδομα εκδηλώσεων 150 ευρώ το μήνα ακόμα κι αν δεν γίνονταν
- Το Σωματείο έπαιρνε 3.000 ευρώ από το κράτος για την γιορτή της Τσικνοπέμπτης




















Μισθούς που θα ζήλευε ακόμη και η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ προβλέπει σε εποχές μνημονίου η νέα συλλογική σύμβαση εργασίας των εργαζομένων στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) που έχει θέσει στο «τραπέζι» των διαπραγματεύσεων η διοίκηση του σταδίου.

Ήδη, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση διοίκησης και εργαζομένων του ΣΕΦ για την κατάρτιση της νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας του 2011, αλλά δεν προχώρησαν επί της ουσίας, καθώς οι εργαζόμενοι ζήτησαν να αναβληθεί η διαπραγμάτευση, επειδή έχουν ζητήσει συνάντηση με τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού, Παν. Μπιτσαξή.

Οι εργαζόμενοι εκφράζουν ποικιλοτρόπως την αντίδρασή τους στο προτεινόμενο από τη διοίκηση σχέδιο της νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας, καθώς προβλέπονται περικοπές ορισμένων επιδομάτων, όπως είναι αυτό το λεγόμενο «αποταμιευτικό» ύψους 6%, της πληροφορικής, το οποίο λαμβάνουν όλοι οι εργαζόμενοι, συμπεριλαμβανομένων των καθαριστριών, εργατών, φυλάκων, κ.λπ.

Πρέπει να αναφερθεί ότι το ΣΕΦ υπάγεται στις ΔΕΚΟ (Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου) και επιχορηγείται από τον κρατικό κορβανά (Γενική Γραμματεία Αθλητισμού). Έτσι, όπως σε όλους τους εργαζομένους στις ΔΕΚΟ, επήλθε ήδη μείωση 20% (10% και 10%) επί των αποδοχών τους.

Παρ' όλα αυτά οι αποδοχές τους, σύμφωνα με το προτεινόμενο σχέδιο συλλογικής σύμβασης εργασίας, είναι κατά πολύ υψηλότερες από αυτές του δημόσιου, αλλά και του ιδιωτικού τομέα και κυρίως από τις αποδοχές των υπαλλήλων Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου με συναφή αντικείμενα, όπως του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά, του ΕΑΚ Γλυφάδας, τα οποία επιχορηγούνται επίσης από το κράτος και έχουν αθλητικές δραστηριότητες.

Ενδεικτικά κατά την πρόταση τής υπό διαπραγμάτευση συλλογικής σύμβασης εργασίας, ο πρώτος βασικός μισθός (νεοπροσλαμβανόμενης) καθαρίστριας ανέρχεται στα 1.885 ευρώ, του φύλακα στα 1.835, του εργάτη στα 1.915, του τεχνίτη στα 1.970, του διοικητικού υπαλλήλου ανωτέρας εκπαίδευσης στα 2.050, του τεχνίτη ανωτέρας εκπαίδευσης στα 2.105, του τεχνίτη ανωτάτης εκπαίδευσης στα 2.210, του διοικητικού υπαλλήλου απόφοιτου ΑΕΙ στα 2.115 και του γιατρού στα 2.240 ευρώ.

Αν δε έχουν συμπληρώσει 20ετή προϋπηρεσία στο ΣΕΦ, τότε η νέα σύμβαση προβλέπει ότι οι βασικές αποδοχές της καθαρίστριας θα ανέλθουν στα 2.215 ευρώ, του φύλακα στα 2.165, του εργάτη στα 2.250, του διοικητικού υπαλλήλου αποφοίτου Λυκείου στα 2.265, του διοικητικού υπαλλήλου αποφοίτου ΤΕΙ στς 2.400 και διοικητικού υπαλλήλου αποφοίτου ΑΕΙ στα 2.480 και του γιατρού στα 2.635 ευρώ. Σε αυτές τις βασικές αποδοχές προστίθενται τα επιδόματα.

Επιπλέον, σύμφωνα με το κείμενο της νέας σύμβασης, παραμένουν ανέπαφα τα μηνιαία επιδόματα: α) γάμου 145 ευρώ, β) τέκνων, για το ένα παιδί 125 ευρώ, για τα δύο 250 ευρώ, για τα τρία 400 ευρώ, για το τέταρτο και κάθε επόμενο 580 ευρώ.

Ακόμη, το μηνιαίο επίδομα ευθύνης, που σύμφωνα με την παλαιά σύμβαση χορηγείται σε ποσοστό επί του ύψους των αποδοχών, τώρα διαμορφώθηκε ως εξής: προϊστάμενος διεύθυνσης 150 ευρώ, προϊστάμενος τμήματος 100 ευρώ, προϊστάμενος γραφείου 75 ευρώ.

Παράλληλα, τα επιδόματα τα οποία χορηγούνταν μέχρι σήμερα σε ποσοστό επί των αποδοχών των εργαζομένων στο ΣΕΦ, διαμορφώνονται σύμφωνα με τη νέα σύμβαση ως εξής: 1) επίδομα πρόσθετων σπουδών 50 και 100 ευρώ μηνιαίως για τους κατόχους μεταπτυχιακού και διδακτορικού τίτλου σπουδών, αντίστοιχα 2) επίδομα πληροφορικής ύψους 50 ευρώ μηνιαίως μόνο για τους εργαζόμενους στο γραφείο πληροφορικής.

Αντίθετα, η νέα προτεινόμενη σύμβαση προβλέπει την παντελή περικοπή των παρακάτω επιδομάτων: α) «αποταμιευτικό» ύψους 6% επί των πάγιων μηνιαίων αποδοχών, το οποίο αποδίδεται σήμερα κάθε μήνα στους προσωπικούς λογαριασμούς των εργαζομένων, β) επίδομα θερινών διακοπών 350 ευρώ για κάθε παιδί από το μαιευτήριο μέχρι την ηλικία των 27 ετών, το οποίο χορηγείται και στους δύο γονείς στη περίπτωση συνυπηρέτησης στο ΣΕΦ, γ) επίδομα ρουχισμού και υπόδησης δύο φορές τον χρόνο, δ) επίδομα γάλακτος, ε) επίδομα βρεφονηπιακής φροντίδας, ζ) επίδομα πληροφορικής σε όλους τους υπαλλήλους του ΣΕΦ, η) επίδομα εκδηλώσεων, κατά μέσο όρο 150 ευρώ το τμήμα, ανεξαρτήτως της πραγματοποίησης τους.

«Κόπηκαν», εξάλλου, οι ενισχύσεις του Σωματείου των εργαζομένων: 1) για τη γιορτή της Τσικνοπέμπτης με ποσό 3.000€, 2) για την παιδική γιορτή με ποσό 6.000€ και 3) για τη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας με ποσό 3.000€.

Πάντως, όπως έλεγαν συνδικαλιστικά στελέχη αλλά και αθλητικοί παράγοντες, πολλοί εργαζόμενοι στο Δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα θα επιχειρήσουν, εν όψει της νέας σύμβασης, με κάθε τρόπο και μέσο να μεταταγούν στο ΣΕΦ, προκειμένου, όπως χαρακτηριστικά τόνιζαν, να «ξεπεράσουν, χωρίς προβλήματα, τον οικονομικό σκόπελο του ΔΝΤ που θίγει το μεγαλύτερο μέρος των εργαζομένων». 
Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σκηνές καφενείου στη Βουλή με άγριο βρισίδι



Ξεπέρασε κάθε όριο η κόντρα του κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη με το ΛΑΟΣ μετά και τα όσα συνέβησαν στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εξοπλισμών τα οποία θυμίζουν… καβγά καφενείου. Να σημειωθεί πως η βεντέτα μεταξύ του πρώην υπουργού Εθνικής Αμυνας και του κόμματος του κ. Γιώργου Καρατζαφέρη ξεκίνησε όταν ο τελευταίος τον κατηγόρησε ότι εμπλέκεται στο σκάνδαλο των υποβρυχίων. Αυτή τη φορά η οργή του κ. Μεϊμαράκη σήκωσε και πήρε (με πολλά «γαλλικά») τον κ. Κοραντή.

Αναλυτικά, κατά την  έναρξη της συνεδρίασης της επιτροπής  ο κ. Μεϊμαράκης – ο οποίος είχε πληροφορηθεί ότι «υποκινητής» της δικής του εμπλοκής είναι ο κ. Κοραντής - κάθισε ένα έδρανο πίσω από αυτό του πρώην διοικητή της ΕΥΠ.

Ο κ. Κοραντής, αμέσως γύρισε και τον καλημέρισε. Η αντίδραση του κ. Μεϊμαράκη ήταν ακαριαία. Σύμφωνα με το πρώτο σενάριο που διαρρέεται από κύκλους του πρώην υπουργού ο κ. Μεϊμαράκης απάντησε «Αντε γα…, μα…κα, καραγκιόζη που μου λες και καλημέρα. Δεν θέλω κουβέντες με εσένα… ούτε καλημέρα».

Η δεύτερη εκδοχή, όπως αυτή παρουσιάζεται από κύκλους του κ. Κοραντή είναι πιο σκληρή «Μου λες εμένα καλημέρα ρε αλήτη. Εσυ που με πας στα δικαστήρια. Παλιομα…κα. Ελα έξω ρε! Ελα έξω να σε γα…σω!». Επιπροσθέτως, και σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Κοραντής έμεινε αποσβολωμένος και το μόνο που κατάφερε να κάνει είναι να σταυροκοπηθεί! Λίγη ώρα μετά κατάφερε να συντάξει επιστολή διαμαρτυρίας προς τον πρόεδρο της Βουλής κ. Φίλιππο Πετσάλνικο.

Παράλληλα, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ έκανε δηλώσεις σε δημοσιογράφους, κάνοντας λόγο για χυδαία επίθεση σε βάρος του και κατηγορώντας τον κ. Μειμαράκη ότι βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση.  Όταν ο κ. Κοραντής ρωτήθηκε αν έχει στοιχεία σε βάρος του κ. Μειμαράκη για την υπόθεση των υποβρυχίων, δεδομένου ότι ο βουλευτής του ΛΑΟΣ ήταν και διοικητής της ΕΥΠ, ο κ. Κοραντής απάντησε: "Εγώ λειτουργώ ως βουλευτής και όχι με βάση τα «σου ‘πα μου ‘πες». Ο κ. Μειμαράκης είτε φοβάται είτε τα φαντάζεται αυτά.  Εγώ λειτούργησα και λειτουργώ πάντα με βάση το νόμο".

Άμεσα ήρθε και η νέα απάντηση του κ. Μεϊμαράκη, ο οποίος αναφέρει: «Είναι ηθικά αδιανόητο για τη Δημοκρατία μας, αρχηγός κόμματος να διορίζει στη Βουλή, στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, το διοικητή των μυστικών υπηρεσιών της χώρας, και μάλιστα αμέσως μετά τη θητεία του. Και αυτό διότι δημιουργείται η εντύπωση ότι επιχειρεί να εκμεταλλευτεί, με τις γνωστές μεθόδους του, τη θητεία του Διοικητή, αφήνοντας υπονοούμενα – που όπως έχει στην πράξη κατ’ επανάληψη αποδειχθεί – δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ο κύριος Καρατζαφέρης κάτι γνωρίζει από … «Γαλλικά»! Μήπως πρέπει να τον ρωτήσει ο εν λόγω βουλευτής; Είναι γνωστό ότι σε όλη μου τη ζωή πορεύτηκα με πλήρη διαφάνεια και γι αυτό ποτέ δεν φοβήθηκα ούτε πράκτορες, ούτε εισπράκτορες…».

Κοραντής: «Δεν με είπε παλιομα…κα, αλλά σκ... τομα... κα»

Η επιστολή του κ. Ιωάννη Κοραντή προς τον κ. Φίλιππο Πετσάλνικο ήρθε εν τέλει να δώσει -εν μέρει- τις... σωστές διαστάσεις στο «θερμό» επεισόδιο που είχε με τον κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Με την επιστολή του κ. Κοραντή μαθαίνουμε ότι τελικά ο κ. Μεϊμαράκης δεν τον αποκάλεσε «παλιομα…κα», αλλά «σκ... τομα... κα»!.

Αναλυτικά, η επιστολή διαμαρτυρίας αναφέρει «Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, στην οποία συμμετέχω, προσήλθε και ο Βουλευτής της ΝΔ κ. Ε. Μεϊμαράκης. Κάθισε δύο σειρές μπροστά από εμένα και όταν γύρισε και με κοίταξε τον χαιρέτησα με τη λέξη "καλημέρα". Ευθύς, αντέδρασε βίαια, λέγοντας μου "Αλήτη, με στέλνεις στο δικαστήριο και τολμάς και μου λές καλημέρα, σκ... μα... κα, περιθωριακέ" κι άλλες ακατανόμαστες εκφράσεις. Η πρωτοφανής αυτή συμπεριφορά για τα κοινοβουλευτικά ήθη του τόπου μας είναι απολύτως απαράδεκτη και καταδικαστέα και δεν έχουν λιγότερο βάρος τα λεχθέντα εκ του γεγονότος ότι εκστομίσθηκαν εκτός μικροφώνου. Σας καταθέτω τα ανωτέρω προς ενημέρωσής σας και για οποιοδήποτε ενέργεια κρίνετε σκόπιμο»

Δύο σημαντικές αποφάσεις

Πέραν όμως του «θερμού» επεισοδίου που εντάσσεται στη βεντέτα μεταξύ Μεϊμαράκη-ΛΑΟΣ, η επιτροπή Αμυντικών Εξοπλισμών και Συμβάσεων έλαβε δύο σημαντικές αποφάσεις. 


Αναλυτικά, με την παρουσία του υπουργού Εθνικής Αμυνας κ. Ευάγγελου Βενιζέλου αποφασίστηκε να τροποποιηθεί ο κανονισμός της Βουλής ώστε η επιτροπή να αποκτήσει αρμοδιότητες εξεταστικής επιτροπής και να ερευνήσει το σκάνδαλο των υποβρυχίων από το 2000 έως και σήμερα.
Επιπροσθέτως, μετά από σχετική εντολή του κ. Βενιζέλου  στάλθηκε επιστολή στον πρέσβη του  Αμπου Ντάμπι στην Ελλάδα. Αυτό που ζητείται από τον διπλωμάτη είναι να μιλήσει με την εταιρεία IPIC (αραβικό fund  με έδρα το Αμπου Νταμπι) η οποία έχει εξαγοράσει το 60% της Ferrostaal - κατασκευάστριας εταιρείας των υποβρυχίων -  ώστε να βρεθεί τρόπος και να συνδράμουν στο έργο της δικαιοσύνης.
Πηγή protothema
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Παίζουν με τη διεθνή κοινή γνώμη οι ΗΠΑ - «Αποτρόπαιες οι φωτογραφίες, ακόμη σκεφτόμαστε αν θα τις δημοσιεύσουμε»





- Αν και είχαν διαρρεύσει το αντίθετο, τελικά οι ΗΠΑ υπαναχωρούν και δε δημοσιεύουν τις φωτογραφίες του νεκρού Λάντεν
- Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά
- Γιατί αργεί να αποφασιστεί οριστικά η δημοσίευση των φωτογραφιών της ταφής στη βόρεια Αραβική θάλασσα
- 40 λεπτά η διάρκεια της επιχείρησης, παρούσες η γυναίκα και η 12χρονη κόρη του!

























Η πληροφορία είδε το φως της δημοσιότητας νωρίς το απόγευμα της Τρίτης και σε δευτερόλεπτα έκανε το γύρο του κόσμου. Οι φωτογραφίες που να αποδεικνύουν, άλλωστε, ότι ο Οσάμα μπιν Λάντεν είναι νεκρός αναμένονται με ανυπομονησία από την παγκόσμια κοινή γνώμη. Μόνο που τελικά όλος ο πλανήτης έμεινε στο... περίμενε!


Online video chat by Ustream


Σε μια φωτογραφία πως έγινε η επιχείρηση κατά του Λάντεν. "Πατήστε" στη φωτογραφία για μεγαλύτερη ανάλυση
Σε μια φωτογραφία πως έγινε η επιχείρηση κατά του Λάντεν. "Πατήστε" στη φωτογραφία για μεγαλύτερη ανάλυση
Κορυφαίος αξιωματούχος που δεν κατονομάζεται δήλωσε ότι η απόφαση να δοθούν στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες ανήκει στον ίδιο τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα. Η μια από αυτές θα δείχνει τα τραύματα του Λάντεν στο κεφάλι, πάνω από το αριστερό μάτι. Μόνο που δεν είπε πότε θα γίνει αυτό...

Άλλος κορυφαίος αξιωματούχος της κυβέρνησης Ομπάμα δήλωσε στο CNN ότι από το κρησφύγετο του Λάντεν, οι αμερικανικές αρχές έχουν πάει 10 σκληρούς δίσκους, πέντε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, 100 συσκευές αποθήκευσης, οι οποίες περιλαμβάνουν δισκέτες και DVD.

Ήδη από τη Δεύτερα, ο Λευκός Οίκος έχει παραλάβει τρία σετ φωτογραφιών:
1. το πρώτο δείχνει τον Λάντεν αφού μεταφέρθηκε στο Αφγανιστάν. Σε αυτό είναι καθαρή η λήψη και στο πρόσωπο του. Πρόκειται για φρικιαστική εικόνα, αφού δείχνει ένα τεράστιο ανοιχτό τραύμα στο κεφάλι
2. το δεύτερο σετ είναι από το αεροπλανοφόρο Carl Vinson, πριν και αφού ο Λάντεν τυλιχτεί με το λευκό σάβανο.
3. το τρίτο σετ είναι φωτογραφίες από την επιδρομή στο κρησφύγετο και δείχνουν νεκρούς δυο αδελφούς του Λάντεν και έναν γιο του, περίπου 18 ετών.
Δημοσιογράφοι και απλός κόσμος έξω από το κτίριο όπου εκτελέστηκε ο Νο1 καταζητούμενος άνθρωπος στον κόσμο - ΦΩΤΟ REUTERS
Δημοσιογράφοι και απλός κόσμος έξω από το κτίριο όπου εκτελέστηκε ο Νο1 καταζητούμενος άνθρωπος στον κόσμο - ΦΩΤΟ REUTERS
Η τακτική των Αμερικανών να ποντίσουν τη σωρό του στη βόρεια Αραβική Θάλασσα, ανοιχτά του Πακιστάν, έχει... εκτοξεύσει τις φωτογραφίες-ντοκουμέντο στη σφαίρα του μύθου! Πολύ περισσότερο γιατί υπάρχουν κι εκείνοι που περιμένουν απτές αποδείξεις του τι έγινε στο καταφύγιό του στο Αμποταμπάντ του Πακιστάν.

Ήδη, άλλωστε, οι Ταλιμπάν του Αφγανιστάν ξεκαθάρισαν ότι δεν έχουν πεισθεί ότι ο ηγέτης της Αλ Κάιντα είναι νεκρός. «Δεδομένου ότι οι Αμερικανοί δεν προσκόμισαν κανένα αποδεικτικό στοιχείο για να ενισχύσουν τη θέση τους και κάνείς από όσους ήταν παρόντες δεν έχει επιβεβαιώσει ή αρνηθεί το θάνατο του, το Ισλαμικό Εμιράτο θεωρεί κάθε ισχυρισμό πρόωρο», δήλωσε εκπρόσωπος των Ταλιμπάν στο Reuters.

Την ίδια ώρα, οι πακιστανικές αρχές βρίσκονται στο στόχαστρο. Ήξεραν ή όχι για την επιχείρηση των Αμερικανών στο έδαφός τους; Και κυρίως γνώριζαν που βρίσκεται ο Λάντεν και δεν είπαν ποτέ τίποτα;

Σύμφωνα με σύμβουλο του Μπαράκ Ομπάμα, ο Οσάμα μπιν Λάντεν ζούσε στο συγκεκριμένο κτιριακό συγκρότημα όπου βρέθηκε και εκτελέστηκε τα τελευταία πέντε ή έξι χρόνια.
Φωτορεπόρτερ από όλο τον κόσμο βρέθηκαν στο Πακιστάν για να απαθανατίσουν την ιστορία - ΦΩΤΟ REUTERS
Φωτορεπόρτερ από όλο τον κόσμο βρέθηκαν στο Πακιστάν για να απαθανατίσουν την ιστορία - ΦΩΤΟ REUTERS
«Πιστεύω ότι η τελευταία πληροφορία είναι ότι βρισκόταν σ' αυτό το κτίριο τα πέντε ή έξι τελευταία χρόνια και ουσιαστικά δεν είχε καμιά αλληλεπίδραση με άλλους έξω απ' αυτό το κτίριο. Όμως φαίνεται πως ήταν πολύ δραστήριος μέσα στο κτίριο», δήλωσε στην εκπομπή του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CBS Early Show, ο Τζον Μπρέναν, αρμόδιος στο Λευκό Οίκο για θέματα αντιτρομοκρατίας.

«Και ξέρουμε ότι είχε δώσει στη δημοσιότητα βίντεο και ηχητικά μηνύματα. Ξέρουμε ότι ήταν σε επαφή με μερικούς ανώτερους αξιωματούχους της Αλ Κάιντα», πρόσθεσε.

«Έτσι αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε τώρα είναι να καταλάβουμε σε τι ήταν αναμιγμένος τα τελευταία χρόνια, να εκμεταλλευτούμε οποιαδήποτε πληροφορία μπορέσουμε να πάρουμε στο κτίριο και να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για να καταστρέψουμε την Αλ-Κάιντα», κατέληξε ο Μπρέναν.



Πηγη newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σαν σήμερα 3 Μαϊου

Γεγονoτα

1808: Ο Γκόγια ζωγραφίζει τον περίφημο πίνακά του «Οι Εκτελέσεις της 3ης Μαΐου».
1810: Ο λόρδος Βύρων διαπλέει τον Ελλήσποντο σε 1 ώρα και 10 λεπτά.
1837: Ιδρύεται το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι η πρώτη ανώτατη σχολή σ' όλη την ανατολική Μεσόγειο.
1932: Ο διαβόητος γκάνγκστερ Αλ Καπόνε, η έφεση του οποίου στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ απορρίφθηκε, οδηγείται στις φυλακές της Ατλάντας.
1933: Αποφασίζεται η συγκέντρωση όλων των κομουνιστών στις φυλακές της Ακροναυπλίας.
1984: Ο έλληνας συνθέτης Ιάννης Ξενάκης γίνεται μέλος της Γαλλικής Ακαδημίας Καλών Τεχνών στην έδρα της σύνθεσης.
  • Γεννησεις
1469: Νικολό Μακιαβέλι, πολιτικός στοχαστής από τη Φλωρεντία, που δίδαξε την άσκηση της πολιτικής εξουσίας χωρίς ηθικούς φραγμούς. [θαν. 21/6/1527]
1887: Μαρίκα Κοτοπούλη, ελληνίδα ηθοποιός. [θαν. 3/9/1954]
1934: Ζορζ Μουστακί, ελληνογάλλος τραγουδοποιός.
  • Θανατοι
1481: Μωάμεθ Β', Οθωμανός σουλτάνος, ο Πορθητής της Κωνσταντινούπολης το 1453. [γεν. 30/3/1432]
1982: Ευάγγελος Παπανούτσος, μεγάλος διανοητής, φιλόσοφος και μεταρρυθμιστής της ελληνικής εκπαίδευσης. [γεν. 27/7/1900]
1997: Ναρθίζο Γιέπες, ισπανός βιρτουόζος της κιθάρας. [γεν. 14/11/1927]

sansimera.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Έγκυος στα 13, μητέρα στα 14, νεκρή στα 17!




Η μοίρα έπαιξε ένα τραγικό παιχνίδι για την όμορφη Kelsey Shaw. Στα 13 της χρόνια έμεινε έγκυος ενώ ήταν ακόμα μαθήτρια, στα 14 γέννησε το πρώτο της παιδί, όμως δεν κατάφερε να το χαρεί για πολύ καθώς την Παρασκευή το βράδυ, σε ηλικία 17 ετών, βρέθηκε αναίσθητη στο σπίτι της, όπου μένει μαζί με την κόρη της, και άφησε την τελευταία της πνοή μια ημέρα αργότερα στο νοσοκομείο.

Χθες, Δευτέρα, παρουσιάστηκε στο δικαστήριο ο 19χρονος Callum Willcocks, ο έφηβος άνδρας που πιθανολογείται ότι είναι ο πατέρας της 3χρονης κόρης της Kelsey. Όπως υποστήριξαν μέλη της οικογένειάς της, η 17χρονη κοπέλα ήταν μια υπέροχη μητέρα και πάντα έκανε το καλύτερο για τη ζωή της.

Περίπου δυο χρόνια πριν είχε γράψει στην προσωπική της σελίδα στο MySpace το πόσο πολύ ήθελε να παρατήσει το σχολείο και ότι ακόμα αγαπούσε το αγόρι της. «Πηγαίνω στο St Julies που είναι χάλια! Δε βλέπω την ώρα να φύγω από εκεί. Είμαι ένα κορίτσι σαν όλα τα άλλα. Μου αρέσει να βγαίνω έξω με τις φίλες μου και να διασκεδάζω. Έχω μια κόρη που είναι σχεδόν 1 και την υπεραγαπώ,. Αγαπώ πολύ και τον Callum μου. Είναι και οι δυο απίθανοι».

Μετά τον θάνατο της κοπέλας, το 3χρονο κοριτσάκι θα μένει μαζί με τους γονείς της Kelsey, που είναι συντετριμμένοι από τον χαμό της. «Η 3χρονη κόρη της δεν έχει πλέον μητέρα, όμως θα φροντίσουμε να κρατήσουμε την μνήμη της ζωντανή για να ξέρει τα πάντα για εκείνη όταν μεγαλώσει» δήλωσε η οικογένειά της.

Η Kelsey βρέθηκε βαριά τραυματισμένη στο σπίτι της στο Widnes του Cheshire. Σύμφωνα με τους γείτονες, οι τραυματιοφορείς που έφτασαν την βρήκαν αναίσθητη και προσπάθησαν να την επαναφέρουν. Δυστυχώς όμως λίγη ώρα αργότερα έχασε τη μάχη με τη ζωή. Μέχρι στιγμής παραμένουν άγνωστα τα αίτια του θανάτου της.



Πηγη protothema
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Η τελευταία συνέντευξη του Θανάση Βέγγου



Τρίτη 3 Μαΐου 2011 και ο Θανάσης Βέγγος αφήνει την τελευταία του πνοή… Τρίτη 19  Μαΐου του 2009 και ο Θανάσης Βέγγος δίνει την πρώτη του αλλά και τελευταία συνέντευξη μετά από 25 χρόνια «σιωπής». Αφορμή; Η συμμετοχή του στο ντοκιμαντέρ μυθοπλασίας της ΕΤ3: “Θεσσαλονίκη η πόλη της καρδιάς μας”, όπου συμπρωταγωνιστούσε με την Κάτια Δανδουλάκη αλλά και τα δύο του εγγονάκια, ο Θανασάκης και η Νίκη.

Δείτε μερικά απόσπασματα από τη σπάνια αυτή συνέντευξη! 



Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Αυτός θα είναι ο Μπιν Λάντεν made in Holywood




H βραβευμένη με Όσκαρ σκηνοθέτης Κάθριν Μπίγκελοου προετοιμάζει μία νέα ταινία που θα τιτλοφορείται "Kill Bin Laden" ("Σκοτώστε τον μπιν Λάντεν") και θα αναφέρεται στη ζωή του ηγέτη της αλ Κάιντα.







'Οπως αναφέρει σε χθεσινό της δημοσίευμα η ιστοσελίδα με ειδήσεις από τη βιομηχανία του κινηματογράφου Deadline.com η Μπίγκελοου, η οποία έγινε η πρώτη γυναίκα που βραβεύεται με Όσκαρ Σκηνοθεσίας για την ταινία της The Hurt Locker, ξεκίνησε το σχεδιασμό της ταινίας και το κάστινγκ πριν από μερικές εβδομάδες.

Αρχικά η ταινία επρόκειτο να είναι βασισμένη σε μία παλαιότερη, αποτυχημένη αποστολή των αμερικανικών δυνάμεων να σκοτώσουν τον Οσάμα μπιν Λάντεν στη μεθόριο μεταξύ Αφγανιστάν και Πακιστάν. Αλλά η νέα εκδοχή της ταινίας θα περιλαμβάνει και το "θριαμβευτικό τέλος", αναφέρει η ίδια πηγή.

Την ταινία φέρεται ότι θα χρηματοδοτήσει η Μέγκαν Έλισον, κόρη του μεγιστάνα της τεχνολογίας Λάρι Έλισον, και σε αυτή θα πρωταγωνιστεί ο 36χρονος αυστραλός ηθοποιός Τζόελ Έτζερτον, ο οποίος έχει στο παρελθόν εμφανιστεί στον Πόλεμο τον Άστρων και πρόκειται να πρωταγωνιστήσει στην ταινία Warrior.
Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Έζησαν 60 χρόνια μαζί και πέθαναν μαζί!

.



Τους βρήκαν στο σπίτι τους να κρατάει ο ένας το χέρι του άλλου. Για 60 χρόνια δεν αποχωρίστηκαν ποτέ. Έζησαν μαζί και “έφυγαν” μαζί. Συγκλονιστικό βίντεο που ανακοινώνουν τον θάνατο τους.








Ο λόγος για τον Ντον και την Άιρις Φλούντερ. Το ζευγάρι που βλέπετε και στην φωτογραφία τόσο ευτυχισμένο.
 
Αυτός 81 ενώ η Άιρις 88. Για 60 χρόνια άκουγε ο ένας τον άλλο, συμπλήρωνε ο ένας τον άλλο και πριν προλάβει να τελειώσει την πρόταση που έλεγε ο ένας πεταγόταν ο άλλος για να την συμπληρώσει. Ήταν μια σχέση αγάπης και στοργής.
 
Ο Ντον έπασχε από καρκίνο ενώ η Άιρις είχε διάφορα προβλήματα υγείας λόγο γηρατειών. Το ζευγάρι έφτιαξε ένα βίντεο το οποίο ανέβασε στο YouTube εξηγώντας τους λόγους που αποφάσισε να φύγει από την ζωή. Οι ίδιοι δεν θεωρούν ότι αυτοκτόνησαν αλλά ότι έκανα ευθανασία αφού τα προβλήματα υγείας ήταν αρκετά.
 
Μάλιστα και οι δύο τους ήταν μέλη μια οργάνωσης υπέρ της ευθανασίας. Την περασμένη Πέμπτη τους βρήκαν στο σπίτι τους νεκρούς κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου.
 
“Είμαι καθηλωμένος στο κρεβάτι εδώ και τρία χρόνια και πλέον η ζωή μου είναι χάλια. Εξαρτώμαι καθημερινά από την Άιρις και ο κόσμος μου βρίσκεται μέσα σε αυτό το μικρό δωμάτιο. Δεν είναι ζωή αυτή”, λέει στο βίντεο ο Ντον.
 

“Θέλω να πεθάνω μαζί με τον Ντον τώρα και πάντα. Έχουμε αποφασίσει να πάρουμε αυτά τα χάπια μαζί και να πεθάνουμε μαζί”, λέει η Άιρις. “Μερικοί θα μας κριτικάρουν για την απόφαση μας αυτή. Όμως πήραμε αυτή την απόφαση μαζί και όχι χώρια μετά από πολλές σκέψεις και είναι πλέον ξεκάθαρο ότι το αποφασίσαμε μαζί”, συμπληρώνει.
 
 
Το θέμα της ευθανασίας είναι κάτι που έχει προβληματίσει τις αρχές στην Αυστραλία. Όμως πλέον βρίσκει πολλούς οπαδούς που ζητούν να νομιμοποιηθεί αλλά να γίνεται μόνο σε ειδικές περιπτώσεις όταν πλέον κάποιος βρίσκεται στο τελικό στάδιο της ζωής του και ταλαιπωρείται ενώ οι γιατροί δεν μπορούν να δώσουν λύση.
 
Πάντως εκατοντάδες κόσμου στην Αυστραλία είναι συγκλονισμένος από την απόφαση αυτή ενώ αρκετοί δηλώνουν πως καταλαβαίνουν απόλυτα την απόφαση του Ντον και της Άιρις.
 
Μαζί στην ζωή λοιπόν...μαζί και στον θάνατο!
 
Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Έρχονται και πάλι τα διαβατήρια!





Αν συνηθίσατε να ταξιδεύετε με την ταυτότητα σας καλό θα ήταν να είστε σε ετοιμότητα να βγάλετε και πάλι διαβατήριο γιατί όπως φαίνεται αυτά...επιστρέφουν!












Στην εποχή του ελέγχου των διαβατηρίων, έστω και σε «εξαιρετικές περιστάσεις», επιστρέφει η Ευρώπη, καθώς η Κοµισιόν έκανε δεκτό σχετικό αίτηµα της Ρώµης και του Παρισιού όπως διατυπώθηκε σε κοινή επιστολή του ιταλού πρωθυπουργού και του γάλλου προέδρου.
 
Οι Σίλβιο Μπερλουσκόνι και Νικολά Σαρκοζί είχαν ζητήσει την αναθεώρηση της Συνθήκης του Σένγκεν µε την οποία επιτρέπεται η ελεύθερη µετακίνηση των πολιτών ανάµεσα στις χώρες - µέλη της ζώνης. Στην απαντητική επιστολή που απέστειλε προχθές ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο ενηµερώνει τους δύο ηγέτες ότι η Κοµισιόν πρόκειται να παρουσιάσει αύριο, Τετάρτη, συγκεκριµένες προτάσεις προκειµένου να ικανοποιήσει το αίτηµα των δύο χωρών.
 
Οι προτάσεις που θα καταθέσει η Κοµισιόν θα συζητηθούν στη Σύνοδο Κορυφής των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της Ε.Ε., η οποία θα πραγµατοποιηθεί τον επόµενο µήνα. «Η ενίσχυση της εφαρµογής των κανόνων της Σένγκεν είναι ένα πεδίο που έχει αρχίσει να εξετάζει η Επιτροπή» αναφέρει στην επιστολή του ο Ζοζέ Μπαρόζο. «Η προσωρινή επαναλειτουργία των (εθνικών) συνόρων είναι ένα ενδεχόµενο ανάµεσα σε άλλα» προσθέτει.
 
Ρώµη και Παρίσι είχαν ζητήσει να δοθεί η δυνατότητα πραγµατοποίησης ελέγχων στα εσωτερικά σύνορα της Ε.Ε. «για συγκεκριµένο χρονικό διάστηµα και σε εξαιρετικές περιστάσεις». Η κοινή επιστολή ήταν η βαλβίδα εκτόνωσης της διµερούς κρίσης που προκλήθηκε από την προσπάθεια της Ρώµης να προωθήσει τυνήσιους µετανάστες από την Ιταλία στη Γαλλία παραχωρώντας τους ταξιδιωτικά έγγραφα εξάµηνης διάρκειας. Το Παρίσι αντέδρασε κλείνοντας τα σύνορα, κατά παράβαση των ευρωπαϊκού δικαίου όπως διαµαρτυρήθηκε η Ρώµη. Στη γαλλοϊταλική σύνοδο που ακολούθησε στην ιταλική πρωτεύουσα, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι συντάχθηκε µε την πρόταση του Νικολά Σαρκοζί να «αναθεωρηθεί η συνθήκη για να επιβιώσει». Σε αντάλλαγµα, ο ιταλός πρωθυπουργός πήρε τη στήριξη του γάλλου προέδρου στην υποψηφιότητα του ιταλού Μάριο Ντράγκι για τη θέση του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
 
Το γαλλοϊταλικό αίτηµα της αναθεώρησης της Συνθήκης του Σένγκεν βρίσκει ήδη την υποστήριξη ορισµένων χωρών της Ενωσης, µεταξύ των οποίων και η Γερµανία, και έρχεται σε µια στιγµή ανόδου των ξενοφοβικών λαϊκιστικών κοµµάτων σε πολλές χώρες της Ε.Ε. Στη Γαλλία η Μαρίν Λεπέν του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου απειλεί να αφήσει τον Νικολά Σαρκοζί εκτός του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών που θα πραγµατοποιηθούν το προσεχές έτος. Στην Ολλανδία, η κυβέρνηση µειοψηφίας στηρίζεται στις ψήφους του αντιισλαµικού κόµµατος του Γκέερτ Βίλντερς. ∆εν είναι η πρώτη φορά εξάλλου που οι χώρες - µέλη της ζώνης Σένγκεν φλερτάρουν µε την ιδέα του ελέγχου των συνόρων τους.
 
Η Γερµανία αρνείται τις κατηγορίες ότι στοχοποιεί συστηµατικά τους ταξιδιώτες που περνούν τα σύνορά της από την Τσεχία. Εδώ και αρκετά χρόνια, οι Βρυξέλλες λαµβάνουν αναφορές για πολλές πτήσεις από την Ελλάδα, των οποίων οι επιβάτες υποβάλλονται σε δήθεν «τυχαίους» ελέγχους.

Αναλυτές εκτιµούν στους «Φαϊνάνσιαλ Τάιµς» ότι η επαναφορά των ελέγχων στα εσωτερικά σύνορα θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή στην Ελλάδα, της οποίας τα κοινά σύνορα µε την Τουρκία αποτελούν την κύρια είσοδο των λαθροµεταναστών προς τις χώρες της ζώνης Σένγκεν τα τελευταία δύο χρόνια. Ο Ζοζέ Μπαρόζο επισηµαίνει πάντως ότι είναι απαραίτητη η συνεργασία µε τις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου στο θέµα της µετανάστευσης. «Η Επιτροπή θεωρεί ότι µόνο η ενίσχυση της συνεργασίας µε τις χώρες του Νότου θα επιτρέψει την εξεύρεση µιας βιώσιµης λύσης στη µεταναστευτική πίεση» σηµειώνει.
 
 
 
Πηγή: Εφημερίδα “Τα Νέα”
 
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

'Εφυγε ο Θανάσης Βέγγος





- Ο μεγάλος μας ηθοποιός έφυγε σήμερα το πρωί λίγο μετά τις 7 το πρωί στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός
- Ο "καλός μας άνθρωπος" νοσηλευόταν πολλούς μήνες με προβλήματα υγείας
- 'Ηταν ο τελευταίος των "μεγάλων" του ελληνικού κινηματογράφου





















Ο Θανάσης Βέγγος γεννήθηκε στο Νέο Φάληρο το 1927. Γεννήθηκε στα Θολάρια της Αιγιάλης από την πλευρά της μητέρας του Ευδοκίας, του γένους Ιωάννη Σμυρνή. Η γιαγιά του η Μαρουλιώ ήταν πρακτική μαία στα Θολάρια της Αμοργού.

'Ηταν το μοναχοπαίδι του κυρ Βασίλη και της κυρα-Ευδοκίας. Ο πατέρας Βέγγος, υπάλληλος στο εργοστάσιο της Ηλεκτρικής Εταιρίας στο Φάληρο, αγωνίστηκε επί Κατοχής για να το σώσει από την ανατίναξη που σχεδίαζαν οι Γερμανοί.

Oι μαρτυρίες λένε πως το εργοστάσιο σώθηκε χάρη στις προσπάθειες αυτού ακριβώς του ανθρώπου, ο οποίος στη συνέχεια απολύθηκε από τη δουλειά του εξαιτίας των αριστερών φρονημάτων του. Αλλά και ο Θανάσης αντιμετώπισε την εκδικητικότητα του κράτους: βρέθηκε στη Μακρόνησο, το κολαστήριο και τόπο μαρτυρίου για χιλιάδες αριστερούς φαντάρους αλλά και πολίτες.

 Εκεί, συνδέθηκε φιλικά με τον Νίκο Κούνδουρο, τον άνθρωπο που θα άλλαζε την πορεία της ζωής του.

Tο 1953 τον κάλεσε ο Κούνδουρος να παίξει στη «Μαγική πόλη», την πρώτη ταινία της καριέρας του: υποδύεται τον πωλητή λεμονιών στη λαχαναγορά, μέλος μιας παρέας νεαρών βιοπαλαιστών. Ο ήρωας λέγεται Θανάσης.



O Βέγγος παίζει τον εαυτό του. To όνομα μπαίνει αργότερα και στους τίτλους των ταινιών του («Ο Θανάσης, η Ιουλιέτα και τα λουκάνικα», «Τι έκανες στον πόλεμο, Θανάση;», «Θανάση, πάρε τ' όπλο σου», «Δικτάτωρ καλεί Θανάση», «Ο Θανάσης στη χώρα της σφαλιάρας» κτλ.), όταν βέβαια δεν μπαίνει το επώνυμό του («Είναι ένας τρελός τρελός Βέγγος», «Δόκτωρ Ζι-Βέγγος», «Ενας Βέγγος για όλες τις δουλειές»).



Στον «Δράκο», τη δεύτερη ταινία του Κούνδουρου, ο Βέγγος υποδύεται τον μπάρμαν σε ένα κέντρο διασκέδασης, ο οποίος είναι συγχρόνως και μπράβος του αρχηγού μιας συμμορίας απατεώνων.

Εκείτρώει και τις τρεις πρώτες θεαματικές φάπες, τις οποίες θα ακολουθήσουν και άλλες πολλές σε ολόκληρη την κινηματογραφική σταδιοδρομία του.

Ετσι ο εκφραστικός ηθοποιός με τη φαλάκρα, το συμπαθητικό πρόσωπο, την αβέβαιη έκφραση, μπήκε δυναμικά στον χώρο του κινηματογράφου, χωρίς να έχει προϋπηρεσία στο θέατρο. Ηταν ένας ερασιτέχνης που για να επιβιώσει έκανε ένα σωρό δουλειές ­ κυρίως του φροντιστή σε ταινίες ­, δουλειές κοπιαστικές, επίπονες και γλίσχρα αμειβόμενες.

Στη συνέχεια πήρε την άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος, γράφτηκε στο σωματείο, έπαιξε στο θέατρο και πήρε σημαντικότερους ρόλους.

Μολονότι συμμετείχε σε αρκετές ενδιαφέρουσες και ονομαστές ταινίες («Το κορίτσι με τα μαύρα» του Μιχάλη Κακογιάννη, «Ο Μιμίκος και η Μαίρη» του Γρηγόρη Γρηγορίου, «Ο Ηλίας του 16ου» του Αλέκου Σακελλάριου, «Μανταλένα» του Ντίνου Δημόπουλου, «Ποτέ την Κυριακή» του Ζυλ Ντασσέν, «Ψηλά τα χέρια, Χίτλερ» του Ροβήρου Μανθούλη, «Ησυχες μέρες του Αυγούστου» του Παντελή Βούλγαρη, «Το βλέμμα του Οδυσσέα» του Θόδωρου Αγγελόπουλου, «Το αίνιγμα» του Γιάννη Σολδάτου), ως κινηματογραφικός τύπος καθιερώθηκε από άλλες κωμικές παραγωγές όπου ενσάρκωνε τον μέσο Ελληνα: τον φουκαρά, τον γκαφατζή, τον αγαθό, τον περιδεή, τον αγχωμένο, τον κυνηγημένο, αλλά και τον καπάτσο.

Συγκλονιστική όμως ήταν και η μικρής διάρκειας εμφάνιση του στην ταινία του Παντελή Βούλγαρη "Ψυχή Βαθιά" με θέμα τον Εμφύλιο Πόλεμο.





Εκανε συνολικά 120 ταινίες με τελευταία το Πέταγμα του Κύκνου που προβλήθηκε φέτος στους κινηματογράφους.



Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...