Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Εξαρθρώθηκε η Cosa Nostra του παράνομου στοιχήματος


44 συνολικά άτομα συνελήφθησαν σε Βόλο και Θεσσαλονίκη στα πλαίσια ερευνών της αστυνομίας για την εξάρθρωση μεγάλης σπείρας που εμπλέκεται σε απάτες μέσω παράνομου στοιχήματος και τυχερών παιχνιδιών, καθώς και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκονται 18 παίκτες, 26 μέλη της οργάνωσης, ενώ ανάμεσα τους συμπεριλαμβάνονται 3 αρχηγικά στελέχη.

Από τις αστυνομικές Αρχές αναζητούνται άλλα 8 μέλη της οργάνωσης ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για την πλήρη ταυτοποίηση και των υπολοίπων κατηγορουμένων.

Όπως ανέφεραν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., "τα μέλη του κυκλώματος που ανέρχονται στα 34 λειτουργούσαν πάντοτε υπό την καθοδήγηση και την εποπτεία των αρχηγικών στελεχών, με αντικείμενο την εξαπάτηση μεγάλου αριθμού πολιτών. Αυτό γινόταν αρχικά, μέσω της διενέργειας διαφόρων τυχερών παιγνίων, τύπου "φρουτάκια", σε καταστήματα. Από το Δεκέμβριο του 2011 η δράση τους επεκτάθηκε και στο "παράνομο στοίχημα", καθώς εξαπατούσαν πολίτες και στοιχημάτιζαν παράνομα για λογαριασμό τους, μέσω ιστοσελίδας, σε αγώνες ποδοσφαίρου του ελληνικού και ξένου πρωταθλήματος".

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά, βιβλιάρια τραπεζικών καταθέσεων από τα οποία προκύπτει διακίνηση χρηματικών ποσών ύψους 2 εκατ. ευρώ, έγγραφα κατοχής άυλων τίτλων διαφόρων τραπεζών συνολικής αξίας επίσης περίπου 2 εκατ. ευρώ, πέντε πολυτελή αυτοκίνητα, δύο σκάφη, ένα ταχύπλοο μοτοποδήλατο και 194 πλήρη συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της απάτης, της απάτης μέσω υπολογιστή, της διενέργειας και συμμετοχής σε παράνομα τυχερά παίγνια και της νομιμοποίησης εσόδων που προέρχονται από εγκληματική δραστηριότητα.

30 εκατομμύρια ευρώ τα έσοδα της οργάνωσης

Υπολογίζεται ότι τα συνολικά έσοδα της οργάνωσης κατά την τελευταία πενταετία ξεπερνούν τα 30 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι διαφυγόντες προς το Δημόσιο φόροι εκτιμάται ότι υπερβαίνουν τα 10 εκατομμύρια ευρώ.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας έδωσε στη δημοσιότητα σχεδιάγραμμα στο οποίο απεικονίζεται η διάρθρωση των μελών του κυκλώματος, καθώς και ο ρόλος και η δραστηριότητα του καθενός από τους συλληφθέντες. Τα αρχηγικά στελέχη, όπως αναφέρεται και παραπάνω είναι τρία, ανάμεσα τους και μια γυναίκα, ενώ εγκέφαλος κατά την αστυνομία είναι ένας 37χρονος, ο οποίος διαθέτει έξι ίντερνετ καφέ στην πόλη του Βόλου.

Στα καταστήματα αυτά είχαν εγκαταστήσει κάμερες παρακολούθησης για την έγκαιρη ενημέρωση και αναγνώριση, σε περίπτωση προσέγγισης αστυνομικών, καθώς και πλήθος ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας. Κατά την είσοδο αστυνομικών για να γίνει έλεγχος, απενεργοποιούσαν, με τη χρήση τηλεκοντρόλ, τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές στους οποίους παίζονταν τα παράνομα παιχνίδια.

Ψηλά στην ιεραρχία ήταν άτομα με διάφορες δραστηριότητες, όπως προμήθεια λογισμικών, είσπραξη χρημάτων (ταμίες), "στρατολόγοι" νέων παικτών, ενώ κάποιοι αναλάμβαναν να στοιχηματίζουν για λογαριασμό των παικτών.

Συνολικά στην υπόθεση εμπλέκονται 87 άτομα και σχηματίστηκαν ισάριθμες δικογραφίες. Οι 18 παίκτες συνελήφθησαν την ώρα της εφόδου των αστυνομικών σε ίντερνετ καφέ.

Οι Αρχές ανέφεραν ότι η συμπεριφορά των αρχηγικών στελεχών της οργάνωσης ήταν ιδιαίτερα σκληρή, καθώς εκβίαζαν και απειλούσαν τους παίκτες που εμπλέκονταν στο κύκλωμα.

Σύμφωνα με τον "Ελεύθερο Τύπο", σε μία περίπτωση μάλιστα, ο 37χρονος αρχηγός μαζί με το δεξί του "χέρι", είχαν εκφοβίσει με βιαιοπραγία έναν παίκτη, που τους είχε απειλήσει ότι θα τους καταγγείλει στις Αρχές, ενώ μεθόδευσαν τον αναγκαστικό εγκλεισμό του σε ψυχιατρείο, ώστε να αποδυναμωθεί η αξιοπιστία του σε περίπτωση καταγγελίας!

Τα ακριβή αποτελέσματα της αστυνομικής έρευνας:

- 5 πολυτελή αυτοκίνητα μάρκας BMW , MERCEDES , NISSAN , VW και ένα αυτοκίνητο μικρότερης αξίας.

- 2 σκάφη: Ένα ταχύπλοο μοτοποδήλατο και ένα φουσκωτό ταχύπλοο μήκους 8,5 μ., με δύο κινητήρες των 300 HP και 9,9 HP.

- Βιβλιάρια τραπεζικών καταθέσεων, από τα οποία προκύπτει διακίνηση χρηματικών ποσών, ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ! - Έγγραφα κατοχής άυλων τίτλων διαφόρων τραπεζών μεγάλων χρηματικών ποσών, συνολικής αξίας περίπου 2 εκατομμυρίων ευρώ.

- 194 πλήρη συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών, με τα οποία παίζονταν τυχερά παίγνια.

- 3 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

- Κάμερες καταγραφής, βίντεο, τηλεκοντρόλ και άλλα συναφή ηλεκτρονικά είδη.

- 280.000 ευρώ, το χρηματικό ποσό των 248 δολαρίων Αμερικής και των 140 δολαρίων Καναδά, 47 χρυσές λίρες Αγγλίας - Μία μοτοσικλέτα, δύο ποδήλατα ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.

- Συμβόλαια αγοράς ακινήτων.

- 17 κινητά τηλέφωνα.

- 4 συσκευασίες χασίς συνολικού βάρους 265,4 γραμμαρίων.



news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Aπό σήμερα μπορείτε να μην πληρώνετε ούτε ένα ευρώ πουθενά, εάν δεν σας δίνουν απόδειξη


Η ρύθμιση που επιτρέπει στους καταναλωτές να μην πληρώνουν το κόστος των προϊόντων και υπηρεσιών που αγοράζουν αν δεν πάρουν απόδειξη λιανικής, τέθηκε από την Παρασκευή σε ισχύ καθώς πήρε ΦΕΚ η σχετική Αγορανομική Διάταξη.

Σύμφωνα με την ΑΔ 4/2012, «Κατά την πώληση προϊόντων και παροχή υπηρεσιών και υπό την επιφύλαξη των διατάξεων του Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών, του Ποινικού Κώδικα και του ν. 2523/1997, ο καταναλωτής δεν υποχρεούται να καταβάλει το αντίτιμο εάν δεν λάβει το νόμιμο παραστατικό στοιχείο, όπως αυτό ορίζεται στις οικείες διατάξεις».

Μάλιστα, οι επιχειρήσεις υποχρεούνται επίσης να αναρτούν σε εμφανές σημείο του καταστήματος πινακίδα στα ελληνικά και τα αγγλικά που θα αναγράφει ότι «Ο καταναλωτής δεν έχει υποχρέωση να πληρώσει αν δεν λάβει το νόμιμο παραστατικό στοιχείο (απόδειξη-τιμολόγιο)». Το ίδιο κείμενο θα αναγράφεται και στους τιμοκαταλόγους εστιατορίων κ.λπ. καταστημάτων εστίασης και αναψυχής. Η υποχρέωση ανάρτησης των πινακίων ισχύει από τις 12 Ιανουαρίου και για τους παραβάτες προβλέπονται πρόστιμα ύψους 1.000 ευρώ.

Με την ίδια Διάταξη θεσπίζεται και ισχύει επίσης η πώληση των καυσόξυλων με μονάδα μέτρησης το κυβικό μέτρο αντί το κιλό



iefimerida.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ιταλοί ερευνητές αποδεικνυουν οτι οι αρχαίοι Έλληνες έφτασαν ως την χώρα των Ίνκας!


Το 1850 έφτασε στο Περού ο Ιταλός ερευνητής-περιηγητής Αντόνιο Ραϊμόντι...

Για σαράντα ολόκληρα χρόνια έμεινε εκεί, ερευνώντας κάθε σπιθαμή της μακρινής και «περίεργης» -ιστορικά- αυτής χώρας και είναι οι

δικές του περιηγήσεις και έρευνες πάνω στις οποίες βασίσθηκε ο φυσικομαθηματικός- ερευνητής συμπατριώτης του Ενρίκο Μάτιεβιτς, ώστε να φτάσει στο συμπέρασμα ότι οι ναυτικοί του Αιγαίου πολλές χιλιετίες προ του Κολόμβου έφτασαν στην Κεντρική και Νότιο Αμερική.

Ο Μάτιεβιτς βεβαίως πρωτίστως παρακινημένος από τους αρχαίους Έλληνες συγγραφείς, τόσο από τον Όμηρο όσο και από τον Απολλόδωρο έβλεπε ότι οι γνώσεις που περιγράφονταν στους στίχους της Οδύσσειας και των Αργοναυτικών, και είχαν να κάνουν με τόπους πολύ μακρινούς, πολύ πέρα αυτού της Μεσογείου, δεν μπορούσε παρά να πιστεύει ότι ένα υπερατλαντικό ταξίδι και η επίσκεψη στις μακρινές εκείνες χώρες της Νοτίου Αμερικής ήταν τα πιθανότερα σημεία αναφοράς των συγγραφέων των μεγάλων επών, «Οδύσσειας» και «Αργοναυτικών» αντίστοιχα.

Έτσι με οδηγό τις περιηγήσεις και έρευνες του συμπατριώτη του Ραϊμόντι, και με τα αρχαία κείμενα στα χέρια περιδιάβηκε τις Άνδεις, και έκανε τις δικές του ανακαλύψεις που έφεραν το αποτέλεσμα που μερικά χρόνια πριν η Ενριέτα Μέρτζ έγραφε στην «Κρασάτη Θάλασσα». Δηλαδή ότι οι Έλληνες είχαν φτάσει κατά τους πρώτους ιστορικούς χρόνους στην Νότιο Αμερική. Η μελέτη του Μάτιεβιτς στηρίχθηκε στην συγκριτική αρχαιολογία και την Μυθολογία.

Για πολλά χρόνια εργάστηκε στο γεωφυσικό αστεροσκοπείο του Χουανγκάγιο της Λίμα και αυτό του έδωσε πολλά περιθώρια ώστε να κάνει τις μελέτες του επί τόπου και να μείνει έκπληκτος από τις ανακαλύψεις που βρήκε μπροστά του. Στις κεντρικές Άνδεις του Περού, στις παραστάσεις ενός αρχαίου μαντείου ανακαλύπτει τις χθόνιες οντότητες που ο Ησίοδος αναφέρει στην «Θεογονία» του.

Ο Κέρβερος, η Μέδουσα, η Λερναία Ύδρα, οι Άρπυιες, η Χίμαιρα είναι παραστάσεις τις οποίες ανακαλύπτει στα ερείπια ναών και μαντείων της περιοχής. Οι θεότητες του Κάτω Κόσμου, τα Τάρταρα όπως τα ονομάζει ο Ησίοδος φαίνεται να παίζουν πολύ σπουδαίο ρόλο για τους πανάρχαιους κατοίκους της περιοχής, τους Ίνκας.

Έναν λαό που η ύπαρξή του και η εξαφάνισή του αποτελεί ένα μυστήριο, όπως και των Ατζέκων στην Κεντρική και Νότιο Αμερική, ή των Σουμερίων και των Χετταίων στην Μεσοποταμία. Οι παραστάσεις που αφορούν τις θεότητες του Κάτω Κόσμου, οδηγούν τον Μάτιεβιτς να υποστηρίξει ότι εδώ, στην Νότια Αμερική ήταν ο Άδης των αρχαίων Ελλήνων.

Τα Τάρταρα όπου τους φιλοξενούσαν και αποτελούσαν συνάμα το βασίλειό τους με πρωταγωνιστή βεβαίως τον Θεό Πλούτωνα. Πίστευαν οι πανάρχαιοι πρόγονοί μας ότι ο Άδης βρισκόταν στα έγκατα της Χθονός αλλά σε μία μακρινή τοποθεσία δυτικά της γης. Ένα χρόνο ταξίδι χρειαζόταν για να φθάσουν εκεί.

Και αν κανείς υπολογίσει μία τέτοια απόσταση και με τα μέσα βεβαίως της εποχής εκείνης μάλλον η αναφορά γίνεται για την πέρα του Ατλαντικού ήπειρο, αυτή της Αμερικής, της Γης των Εσπερίδων όπως λεγόταν, εκεί όπου ο Άτλας μεταμορφωμένος σε ένα τεράστιο βουνό υποβάσταζε στους ώμους του την Γη. Η Κίρκη λέει στον Οδυσσέα πώς θα πάει στον Κάτω Κόσμο για να πάρει τις οδηγίες που χρειαζόταν για την επιστροφή του στην πατρίδα, αλλά και για να εξευμενίσει τους Θεούς που είχε προκαλέσει με την συμπεριφορά του μετά την συμβολή του στην άλωση της Τροίας.

Η περιγραφή της Κίρκης στην «Οδύσσεια» που γίνεται με την γραφίδα του Μεγάλου Ομήρου, είναι ίσως η περισσότερο άρτια περιγραφή που υπάρχει σε αρχαίο κείμενο. Αν κανείς ακολουθήσει εκείνη την πορεία δεν μπορεί παρά να φθάσει στην Εσπερία, την ήπειρο της Αμερικής. Αν και πολλοί γεωγράφοι το αμφισβητούν παρ' όλα αυτά δεν παύει να υφίσταται ως η πιο άρτια γεωγραφική περιγραφή. Ο Μάτιεβιτς στην αναζήτηση της μυθολογικής κόλασης, αυτά τα Τάρταρα, βλέπει να υπάρχει τέτοια ομοιότητα με την σημερινή περιοχή του Αμαζονίου, ώστε μένει κυριολεκτικά κατάπληκτος.

Οι διηγήσεις εκείνων των πρώτων εξερευνητών στα μεταχριστιανικά χρόνια, αλλά και μερικές χιλιετίες αργότερα από τους Αργοναύτες και τον Οδυσσέα, για το πέρασμα του Μανσερίστε, που είναι το πρώτο πέρασμα που συναντά κανείς καθώς ανεβαίνει τον Αμαζόνιο, θα μπορούσαν να είναι οι διηγήσεις των μυθολογικών αναφορών για την κάθοδο στον Άδη. Όποιος διαπλέει τον Αμαζόνιο καθώς έρχεται από το βόρειο ημισφαίριο, παρατηρώντας τα άστρα έχει την εντύπωση ότι κατεβαίνει σε μία βαθιά άβυσσο.

Έτσι το περιγράφει και η Ενριέτα Μέρτζ, η οποία με οδηγό τους αστερισμούς και κυρίως αυτόν της Μεγάλης Άρκτου, συμπεραίνει για το Ιασωνικό ταξίδι στην Αμερική!!! Και είναι πράγματι άξιο θαυμασμού να βλέπει κανείς τέτοιες ανακαλύψεις που κυριολεκτικά φέρνουν τα πάνω κάτω στην συμβατική ιστορία. Παραβάλλοντας τον μυθικό ποταμό Αχέροντα και τους τρεις μικρότερους παραποτάμους του, την Στύγα, τον Κυκωτό και τον Πυριφλεγέθοντα, με τον Αμαζόνιο κατά τον Μάτιεβιτς, ο Οδυσσέας έπρεπε να εντοπίσει έναν ποταμό που θα του επέτρεπε να διασχίσει τους βάλτους του Άδη.

Έτσι η Στύγα είναι ο ποταμός Μαρανιόν του Περού ο οποίος στην ουσία είναι τμήμα του Αμαζονίου αλλά με άλλη ονομασία. Ο ποταμός Ουκαγιάλι ένας σημαντικός ποταμός στην λεκάνη του Αμαζόνιου που πηγάζει από τις οροσειρές του Κούζκο είναι ο Πυριφλεγέθων της Οδύσσειας. Η παραμονή του Μάτιεβιτς στο Περού και οι διάφορες περιηγήσεις τις οποίες έκανε σχεδόν σ' ολόκληρη την περιοχή της Νοτίου Αμερικής, αλλά και τα συμπεράσματα που έχει βγάλει μέσα από αυτή του την πολύχρονη έρευνα καταγράφονται στο βιβλίο του «Ταξίδι στην Μυθολογική Κόλαση».

Εδώ ο συγγραφέας λοιπόν περιγράφει πως οι πανάρχαιοι θαλασσοπόροι του Αιγαίου έφθασαν στον Αμαζόνιο, διασχίζοντας τον Ατλαντικό ωκεανό, και μέσω του τεράστιου αυτού πλωτού ποταμού, του δεύτερου σε μέγεθος μετά τον Νείλο έπλευσαν προς νότο μέχρι τις Άνδεις του Περού.

Όπως έχουμε ξαναπεί σε παλιότερα θέματα μαζί τους οι εξερευνητές εκείνοι έφερναν και ολόκληρο τον πολιτισμό τους που ήταν η γλώσσα τους, οι θεοί τους, οι μύθοι τους, οι παραδόσεις τους, οι συνήθειές τους ... Αυτά τα πέρασαν στους ιθαγενείς των περιοχών που βρέθηκαν και σαφώς είχαν την ανάλογη από εκείνους αντιμετώπιση που τους αναβίβασαν τόσο ψηλά ώστε τους έκαναν Θεούς. Τους λευκούς θεούς τους που ακόμη και σήμερα θυμούνται μέσα από τις παραδόσεις τους και τις διάφορες γιορτές- μνήμες που διατηρούν.



aggouria.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...