Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

"Βόμβα" Πάγκαλου: Λέει "ναι" σε συγκυβέρνηση με τη ΝΔ



Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης απαντάει “όχι” στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών αλλά βλέπει θετικά την συγκυβέρνηση των δύο μεγάλων κομμάτων.

“Εκλογές πρέπει να γίνονται στο προβλεπόμενο από το Σύνταγμα χρονικό διάστημα, δηλαδή κάθε τετραετία. Είμαι εκ παραδόσεως και -εάν θέλετε- εκ πεποιθήσεως εχθρός των πρόωρων εκλογών”, ξεκαθάρισε ο Θεόδωρος Πάγκαλος μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΑΘΗΝΑ 9,84.

Ωστόσο, ο κ. Πάγκαλος θα καλοδεχόταν συγκυβέρνηση με τη ΝΔ, λόγω της κρίσης που βιώνει η χώρα. “Μια κυβέρνηση, η οποία θα προκύπτει από τη στήριξη των δύο κομμάτων”, συμπλήρωσε ο ίδιος.

“Δεν λέω αν θα είναι τα ίδια πρόσωπα. Πώς θα ρυθμιστούν οι σχέσεις, οι συσχετισμοί δυνάμεων. Δεν με αφορά αυτή η ιστορία. Δεν είμαι ο αρχηγός της παράταξής μου και προφανώς θα εκφράζουν την άποψή τους και τα εκλεγμένα όργανα του κόμματος, το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ κ.λπ., και τα αντίστοιχα όργανα της Νέας Δημοκρατίας”, εξήγησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Προτιμά την εξάντληση της τετραετίας αντί να έρθει κάποιος άλλος για τον οποίο τίποτα δεν γνωρίζουμε, πέρα από γενικότητες, και να πει ότι "εγώ θα σας κάνω άλλα ή καλύτερα", αναφέρει ο ίδιος, και με τη βάση αυτή να ψηφίσουμε, με αποκλειστικό κίνητρο τη δυσαρέσκεια και την πίεση που υπάρχει αυτή τη στιγμή πάνω στην κοινή γνώμη
.



Πηγή newsit
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Δορυφόρος της NASA πέφτει στη Γη – Πιθανός «στόχος» ελληνικό έδαφος





Ένας παροπλισμένος δορυφόρος της NASA αναμένεται να συντριβεί στην επιφάνεια της Γης σήμερα (23/9), με τους υπευθύνους της Διαστημικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ να παρακολουθούν στενά την πορεία του για να εντοπίσουν πού θα πέσουν τα θραύσματα.
Σύμφωνα με τη NASA, ο δορυφόροςUpper Atmosphere Research Satellite (UARS) θα εισέλθει στην ατμόσφαιρα της Γης τις βραδινές ώρες της Παρασκευής 23 Σεπτεμβρίου.
Ο δορυφόρος βάρους 6,5 τόνων και μεγέθους λεωφορείου είναι ένας από τους μεγαλύτερους της NASA που πέφτει ανεξέλεγκτα στη Γη τα τελευταία 30 χρόνια. Υπολογίζεται πως τα κομμάτια που θα φτάσουν στην επιφάνεια της Γης θα είναι συνολικού βάρους 530 περίπου κιλών.
Παρά το γεγονός ότι η πτώση του δορυφόρου δεν είναι ελεγχόμενη η NASA αποκλείει να πέσουν κομμάτια του δορυφόρου σε κατοικημένες περιοχές, με την πιθανότητα να χτυπήσει άνθρωπο να ανέρχεται σε 1 προς 3200.
Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί πως ο δορυφόρος εκτιμάται ότι θα πέσει σε μία ζώνη από τις 57 μοίρες βόρεια ως τις 57 μοίρες νότια, περιοχή που περιλαμβάνει και την ελληνική επικράτεια.
Πηγή econews
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

EKTAKTO: Βλήματα επακτίου αμύνης MM-40 Exocet ανέπτυξε η Εθνοφρουρά στην Κύπρο

EKTAKTO: Βλήματα επακτίου αμύνης MM-40 Exocet ανέπτυξε η Εθνοφρουρά στην Κύπρο


Στην δεύτερη φάση της περνάει η κρίση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο καθώς το τουρκικό Επιτελείο ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι «Εφ’εξής σε περιοχές που η Τουρκία θεωρεί χωρικά της ύδατα (σ.σ.: !), αλλά η ελληνοκυπριακή διοίκηση ανακοίνωσε ως αποκλειστική οικονομική της ζώνη θα ξεκινήσουν μόνιμες περιπολίες σκάφη του τουρκικού στόλου, δηλαδή στη νότια περιοχή της Κύπρου»! Ως απάντηση η Εθνοφρουρά ανέπτυξε τις συστοιχίες επακτίων βλημάτων ΜΜ-40 Εxocet!
Στο μεταξύ όπως αναφέρουν πληροφορίες του ΓΕΕΘΑ οι φρεγάτες «Σαλίχ Ρεΐς», «Σοκολού Μεχμέτ Πασά» και «Οντζού» έφυγαν από το
ναύσταθμο του Μαρμαρά για την Α.Μεσόγειο και οι Τούρκοι υπόσχονται «οπτική θέα από την Πάφο» καθώς θα απέχουν 6 μιλια από την ελληνοκυπριακή πλευρά. Οι Ελληνοκύπριοι στην Πάφο θα μπορούν να βλέπουν το πλοίο αυτό, ενώ τα άλλα δύο θα περιπολούν στην περιοχή» γράφουν οι τουρκικές εφημερίδες.
Η Εθνοφρουρά έχει μεταφέρει και αναπτύξει στους προβλεπόμενους χώρους διασπορά τα βλήματα επακτίου αμύνης ΜΜ-40 ΙΙ Εxocet που διαθέτει σε μια απάντηση στις κινήσεις των τουρκικών σκαφών. Τα βλήματα με εμβέλεια 45-60 ν.μ. μπορούν να αποτελέσουν μια καλή αμυντική απάντηση στους κoμπασμούς και την τουρκική αλαζονεία.
Δύσκολα εντοπίσιμα από την Αεροπορία αφού εδράζονται σε κινητούς εκτοξευτές, αποτελούν πραγματικά θανάσιμη απειλή για τα σκάφη του τουρκικού Στόλου που πλησιάζουν τόσο κοντά στην ακτή ελαχιστοποιώντας τον χρόνο πτήσης του Exocet.
Την ίδια στιγμή έφτασε στην Αττάλεια, όπου ελλιμενίζεται τμήμα του τουρκικού Στόλου το ερευνητικό σκάφος της νορβηγικής εταιρείας Veritas, το οποίο θα πάρει μέρος στις σεισμικές έρευνες, μετά από καταρχήν συμφωνία με το τουρκικό υπουργείο Ενέργειας.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ακσάμ», υπήρξε «καταρχήν συμφωνία» με τη νορβηγική εταιρεία Veritas για ενοικίαση ερευνητικού σκάφος έναντι 20 εκατομμυρίων δολαρίων». Η εφημερίδα γράφει επίσης ότι «η εταιρεία δεν έχει επιφυλάξεις για έρευνες νότια της Κύπρου».
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

«Κρύβει» χρέος 5 τρισ. η Γερμανία!




Τα... greek statistics έφτασαν και στη Γερμανία, με την εφημερίδα Handelsblatt να αποκαλύπτει πως το χρέος της χώρας είναι κατά πολύ υψηλότερο απ’ ότι μας λέει η φράου Μέρκελ!






Τουλάχιστον 5 τρισεκατομμύρια μεγαλύτερο από αυτό που δείχνουν οι επίσημες στατιστικές είναι το γερμανικό χρέος, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Handelsblatt.

Ο καθηγητής οικονομικών Bernd Raffelhueschen, αποκαλύπτει ότι δεν έχουν υπολογιστεί σημαντικά ποσά για κοινωνική ασφάλιση και συνταξιοδοτικά ταμεία, κάτι που εκτινάσσει το δημόσιο χρέος.

Το Βloomberg αναφέρει ότι τα επίσημα στοιχεία κάνουν λόγο για δημόσιο χρέος ύψους 2 τρισ. ευρώ, όμως ο Raffelhueschen αποκαλύπτει ότι δεν υπολογίζονται 5 τρισ. ευρώ για υποχρεώσεις της κοινωνικής ασφάλισης και των συνταξιοδοτικών ταμείων!

Η αποκάλυψη «σκάει» σαν βόμβα, καθώς η Γερμανία και η κυβέρνηση Μέρκελ θεωρούνται από πολλούς η μεγαλύτερη αιτία για τις καθυστερημένες αποφάσεις και την αδυναμία εξόδου της ευρωζώνης από την κρίση χρέους.

Πηγή newsit
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Βενιζέλος για τα 3 σενάρια χρεοκοπίας: "Τα λέμε μεταξύ μας για να περνάει η ώρα"




Να μην απασχολούν τους ...έλληνες τα όσα ειπώθηκαν -σύμφωνα με πληροφορίες στην χθεσινή συνεδρίαση της ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ- από τον ίδιο περί 3 εκδοχών στην διαχείριση του δημοσίου χρέους, προτρέπει με σημερινή του ανακοίνωση ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος θεωρεί ότι η "συζητήσεις, οι φήμες, τα σχόλια και τα σενάρια δεν προσφέρουν υπηρεσίες στην κοινή ευρωπαϊκή υπόθεση. Και τονίζει ότι η Ελλάδα κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να εφαρμοστούν οι αποφάσεις της 21ης Ιουλίου."

H ανακοίνωση, αναφέρει:

«Η Ελλάδα έχει λάβει την οριστική απόφαση να κάνει ότι περνάει από το χέρι της προκειμένου να εφαρμοστούν πλήρως και εμπροθέσμως όλες οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 21ης Ιουλίου που είναι ζωτικής σημασίας για την Ευρωζώνη αλλά και για την ίδια την Ελλάδα.
Όλες οι άλλες συζητήσεις, οι φήμες, τα σχόλια, τα σενάρια, που αποσπούν την προσοχή από αυτόν τον κεντρικό στόχο και από αυτή την πολιτική υποχρέωση της Ελλάδας αλλά και όλων των κρατών μελών της Ευρωζώνης και των ευρωπαϊκών θεσμών, δεν προσφέρουν υπηρεσίες στην κοινή ευρωπαϊκή  μας υπόθεση .
Πιο συγκεκριμένα, η Ελλάδα, λαμβάνει σκληρά και δύσκολα μέτρα για να πετύχει τους δημοσιονομικούς της  στόχους. Από φέτος έως και το 2014, προωθεί τις διαρθρωτικές αλλαγές και την εφαρμογή του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και εφαρμόζει, με τη μέγιστη δυνατή επιμονή  και επιμέλεια,  σε συνεργασία με την Ευρωζώνη και με τον διεθνή ιδιωτικό τομέα, το PSI που είναι βασικός πυλώνας των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου».

Και εύλογα έρχεται στο μυαλό το εξής ερώτημα: Ποιός ήταν εκείνος που έλεγε χθες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας οτι:

“Η κρίση δεν είναι αυτό που ζούμε σήμερα, δηλαδή η περικοπή μισθών, συντάξεων, εισοδημάτων. Αυτή είναι η προσπάθεια που κάνουμε για να προστατευθούμε και να αποφύγουμε την κρίση. Η κρίση θα είναι η Αργεντινή του 2000. Η πλήρης διάλυση της οικονομίας, των θεσμών, του κοινωνικού ιστού και της παραγωγικής βάσης της χώρας".

Είναι ο ίδιος που έλεγε οτι δεν θα χρησιμοποιηθούν οι λογαριασμοί της ΔΕΗ ως μέσο για επιβολή φόρων αλλά μόλις πρόσφατα μάθαμε οτι όχι μόνο θα χρησιμοποιηθούν αλλά και χθες μάθαμε οτι θα γίνουν και μόνιμοι....

Πηγή newsit
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Λεφτά δεν έχουμε, λεφτά ξοδεύουμε για την διαφήμιση της διάσωσης του...ΑΓΡΙΟΓΙΔΟΥ!




24.600 ευρώ θα δαπανήσει η Γ.Γ.Νέας Γενιάς για τη δημιουργία 3 διαφημστικών σποτ για τη διάσωση του...αγριόγιδου και τη βιοποικιλότητα.

Το ξέρει η κυρία Διαμαντοπούλου που ψάχνει λεφτά για να τυπώσει βιβλία για τους εκατομμύρια μαθητές που διαβάζουν από φωτοτυπίες;

Την ώρα που η κυβέρνηση και ο αντιπρόεδρος της και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος σε δραματικούς τόνους λέει πως πήραμε τα σκληρότερα οικονομικά μέτρα για να αποφύγουμε τη χρεοκοπία και να μη γίνουμε Αργεντινή, την ώρα που περικόπτονται μισθοί και συντάξεις, την ίδια ώρα, έχουμε μια καραμπινάτη περίπτωση κατασπατάλησης δημοσιου χρήματος από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς που ανήκει στο Υπουργείο Παιδείας.

Αφού η Γ.Γ.Ν.Γ. έλυσε όλα τα προβλήματα των νέων και κυρίως αυτό της ανεργίας, τώρα αναλαμβάνει πρωτοβουλία για τη σωτηρία του "υπό εξαφάνιση"...ΑΓΡΙΟΓΙΔΟΥ.

Διαβάζουμε στην ιστοσελίδα της γενικής γραμματείας πως προκηρύσσει διαγωνισμό για τη δημιουργία 3 διαφημιστικών spot για την ευαισθητοποίηση των νέων με ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 24.600 ευρώ.

Μιλάμε για αμιγώς ελληνικά λεφτά από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και όχι ξένα χρήματα από ΕΣΠΑ ή επιδοτούμενο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Και ρωτάμε:

- Τι γνώμη έχουν οι νέοι;
- Τι γνώμη έχει το αγριόγιδο σε καιρούς χαλεπούς;
- Πόσα αγριόγιδα αγοράζουμε με 24.600 ευρω; Σώζουμε τίποτε ή να προχωρήσουμε σε περαιτέρω περικοπές μισθών και συντάξεων;
- Τι γνώμη έχει η κυρία Διαμαντοπούλου στο υπουργείο της οποίας ανήκει η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς; Θα επιτρέψει να σπαταληθεί δημόσιο χρήμα για τα αγριόγιδα η θα χρησιμοποιήσει τα λεφτά για φωτοτυπίες και βιβλία; 


ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΤΗΣ Γ.Γ.Ν.Γ. - ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΑΛΥΣΗ



Πηγή newsit
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Η Moody’s υποβάθμισε 8 ελληνικές τράπεζες

.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Μoody’s, Εθνική, Eurobank, Alpha Bank, Πειραιώς, Αγροτική και Attica Bank υποβαθμίστηκαν από Β3 σε Caa2, ενώ Εμπορική και Γενική από B1σε B3.

Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης επικαλείται ως αιτία της υποβάθμισης του αξιόχρεου αλλά και των μακροπρόθεσμων καταθέσεων των ελληνικών τραπεζών, την εξασθένηση της ελληνικής οικονομίας και τη μείωση των καταθέσεων. Μεγάλο ρόλο έπαιξε και η έκθεσή τους σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου.

Η υποβάθμιση των ελληνικών τραπεζών έρχεται μόλις μια μέρα μετά από εκείνη των αμερικανικών Bank of America, Citigroup και Wells Fargo και ενώ είχε προηγηθεί η υποβάθμιση από τη Standard and Poor's των ιταλικών Mediobanca, Intesa Sanpaolo, Banca Imi, Cassa Risparmio Bologna και Biis, που «έπεσαν» από την κατηγορία A+ σε Α. 

Πηγή newsit
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ιδρύθηκε το «Κόμμα των Ανόητων»!


Τα κόμματα με τα (τουλάχιστον) περίεργα ονόματα ξεπηδούν σαν... μανιτάρια στην Ελβετία. Αυτή τη φορά, έρχεται να προκαλέσει αίσθηση το «Κόμμα των Ανόητων», που διαμαρτύρεται για τη διαρκή χρονοτριβή που παρουσιάζει η διαδικασία περικοπής των παχυλών μισθών στελεχών των δημόσιων επιχειρήσεων.

ΔΗΛΑΔΗ: οι παχυλοί μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων «κόβονται» αλλά όχι τόσο γρήγορα όσο θα ήθελαν οι «Ανόητοι». Όπως στην Ελλάδα δηλαδή...

Εκτός από τους «Ανόητους» και το κόμμα κατά του Power Point, στην Ελβετία υπάρχουν πολλά ανάλογα κόμματα. Όπως αυτό των ζώων ή των αυτοκινήτων, που ζητά την αύξηση του ορίου ταχύτητας.

Ίσως το πιο εύκολο πράγμα στην Ελβετία είναι να ιδρύσει κάποιος κόμμα. Χρειάζεται μόνο να είναι 18 ετών και άνω και να συγκεντρώσει από 100 έως 400 υπογραφές (ανάλογα με το καντόνι). Μόνο με αυτές τις προϋποθέσεις, έχει δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές για την Κάτω Βουλή. Οι «Αντί-Power Point» άλλωστε θα μετάσχουν στις βουλευτικές εκλογές της 23ης Οκτωβρίου. 
Πηγή newsit
Εδώ γράφουμε αυτά που θέλουμε να εμφανίζονται στην αρχική μας σελίδα. Εδώ γράφουμε αυτά που θέλουμε να εμφανίζονται μετά το "Διαβάστε περισσότερα".
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...