Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Μεσαιωνικό νεκροταφείο με σκελετούς-ζόμπι


Μια μακάβρια ανακάλυψη, που μοιάζει να έχει βγει από ταινία τρόμου, έκαναν αρχαιολόγοι στην Ιρλανδία.
Περίπου 120 ανθρώπινοι σκελετοί που χρονολογούνται από τον 8ο αιώνα βρέθηκαν σε μεσαιωνικό νεκροταφείο. Το περίεργο είναι ότι είχαν σφηνωμένες πέτρες στις γνάθους τους, μια πρακτική στην οποία κατέφευγαν οι άνθρωποι για να εμποδίσουν την επιστροφή των νεκρών ως ζόμπι!
Η ανακάλυψη αυτή ήταν τυχαία, καθώς η έρευνα των επιστημόνων, που ξεκίνησε πριν από έξι μήνες στην επαρχία Ρόσκομον της Ιρλανδίας, είχε ως αντικείμενο τις μεσαιωνικές εκκλησίες.
Σε καλύτερη κατάσταση βρέθηκαν τρεις σκελετοί με τις πέτρες στο στόμα, δύο ανδρών ηλικίας μεταξύ 40 και 60 ετών, καθώς και ενός νεαρού, γύρω στα 20.
Η δοξασία ότι τα ζόμπι βγαίνουν από τους τάφους έχει βαθιές ρίζες στην παράδοση της Αϊτής και σχετίζεται με τα βουντού.
Οι ανθρωπολόγοι πίστευαν αρχικά ότι οι πέτρες στο στόμα των νεκρών είναι μια παραλλαγή του παλουκώματος των βρικολάκων. Ο μύθος των βαμπίρ, όμως, άρχισε να εξαπλώνεται μόλις τον 16ο αιώνα.
Οπότε, ο μύθος των ζόμπι φαίνεται ότι είναι προγενέστερος και έχει κοινά χαρακτηριστικά σε μέρη του πλανήτη, απομακρυσμένα μεταξύ τους.

newsbomb.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σαν να μην έφταναν όλα, θα μας πέσει και δορυφόρος στο κεφάλι


Δορυφόρος της NASA, μεγέθους παρόμοιου με ένα σχολικό λεωφορείο αναμένεται να προσκρούσει στη Γη.

Ο δορυφόρος UARS, που ζυγίζει περίπου 5,5 τόνους έχει ξεφύγει από την τροχιά του και αναμένεται να φτάσει στην επιφάνεια της Γης την Πέμπτη, την Παρασκευή ή το Σάββατο, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Washington Post.
Όπως επισημαίνει η εφημερίδα δεν είναι εύκολο να πραγματοποιηθούν ακριβείς εκτιμήσεις για το πότε και που θα προσκρούσει ο δορυφόρος.
Οι συντεταγμένες που έχει δώσει η NASA, για το που θα συντριβεί ο δορυφόρος καλύπτουν περίπου όλο τον πλανήτη και κυρίως κατοικημένες περιοχές.
Ο δορυφόρος αυτός αποτελεί το μεγαλύτερο διαστημικό απόβλητο που προσκρούει στη Γη τα τελευταία 30 χρόνια. Κατά την είσοδό του στην ατμόσφαιρα αναμένεται να πάρει φωτιά και να σπάσει σε περίπου 100 κομμάτια, δημιουργώντας μπάλες φωτιάς που θα είναι ορατές και τη μέρα.
Περίπου 26 από αυτά τα κομμάτια, το μεγαλύτερο εκ των οποίων θα ζυγίζει περίπου  140 κιλά, εκτιμάται ότι θα επιβιώσουν της εισόδου στην ατμόσφαιρα.
Σύμφωνα, πάντως, με τη NASA, το UARS θα καταλήξει, κατά πάσα πιθανότητα, στη θάλασσα.

enet.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Κίνδυνος μερικής στάσης πληρωμών και... τσεκούρι σε μισθούς - συντάξεις



Σκληρό «μπρα ντε φερ» με τους δανειστές μας θα έχει σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, έχοντας έτοιμο στο συρτάρι του «πακέτο» μέτρων-σοκ ώστε με αυτά εάν χρειαστεί να ξεπεράσει τον σκόπελο της αμφισβήτησης ευρωπαίων και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Το μεσημέρι σε τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής της τρόϊκα θα δοκιμαστούν –και κυρίως από τα αποτελέσματά της- οι αντοχές και οι ανοχές ενός ολόκληρου συστήματος: από τους ίδιους τους δανειστές έως τα πολιτικά κόμματα, τα συνδικάτα, τα μέλη της Κυβέρνησης, στο σύνολό της η ελληνική κοινωνία και οικονομία.

Εάν ο υπουργός Οικονομικών για ακόμη μία φορά δεν πείσει ότι η Ελλάδα είναι σε θέση να εφαρμόσει τα μέτρα που αποφασίζονται, αλλά και να εισπράξει από το ειδικό Τέλος Ακινήτων περίπου 2,5-2,6 δισ. ευρώ που έχει ανάγκη η χώρα για να πιάσει ως τα τέλη της χρονιάς τους στόχους της, τότε θα ..ανοίξει το συρτάρι από το οποίο θα βγουν τα «νέα» μέτρα..

«Νέα» μέτρα που δεν είναι και τόσο .. «φρέσκα», αφού πρόκειται κυρίως για αποφάσεις που έπρεπε να εφαρμοστούν και ..έμειναν στα χαρτιά:

Ακύρωση όλων των προσλήψεων που πραγματοποιήθηκαν το 2010 και το 2011, λουκέτα σε δημόσιους οργανισμούς μαζί με απολύσεις των εργαζομένων,  αύξηση των φόρων στην κατανάλωση, νέο και πιο σκληρό ασφαλιστικό -ίσως και με περαιτέρω αυξήσεις των ορίων ηλικίας- συνταξιοδότησης, μαζί νέες περικοπές προνοιακών επιδομάτων  είναι μερικά, από τα μέτρα, που θα έπρεπε ήδη να έχει εφαρμόσει η Ελλάδα. Τα μέτρα όμως έμειναν στα χαρτιά και η τρόικα ζητά, όλα αυτά να εφαρμοστούν…εδώ και τώρα!

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις τα μέτρα που επισπεύδονται θα είναι πιο σκληρά από ποτέ και θα πλήξουν τον δημόσιο τομέα. Είναι πολύ πιθανό η κυβέρνηση, υπό την πίεση της τρόικα για την 6η δόση, να προχωρήσει χωρίς εξαιρέσεις
Στην απομάκρυνση 150.000 δημοσίων υπαλλήλων (μονίμων και συμβασιούχων) ως το 2015
σε συνδυασμό με την εφαρμογή του μέτρου εργασιακής εφεδρείας στο οποίο θα ενταχθούν 50.000 υπάλληλοι
από 10 οργανισμούς που κλείνουν άμεσα και από άλλους 65 δημόσιοι θα πρέπει να κλείσουν ή να συγχωνευτούν μέχρι τον Δεκέμβριο

Παράλληλα πρέπει να επιταχυνθεί το νέο μισθολόγιο λιτότητας στο δημόσιο που θα ισχύσει από την 1η Οκτωβρίου για όλους

Η τρόικα πιέζει και για περικοπές 30% στις συντάξεις του ΟΓΑ, του ΝΑΤ και του ΟΤΕ

Σε κάθε περίπτωση, μετά την τηλεδιάσκεψη και με δεδομένη την απάντηση που θα έχει λάβει (αρνητική ή θετική), ο κ. Βενιζέλος θα μεταφέρει τα νέα δεδομένα στην Κυβερνητική Επιτροπή που θα ακολουθήσει, και οι αποφάσεις που θα ληφθούν πλέον υπό τον πρωθυπουργό θα αφορούν στο αν και κατά πόσον η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη και ικανή να διαχειριστεί την κατάσταση.

Έκτακτα μέτρα το 2011 ή πρόσθετα πιο σκληρά για το 2012, με επιπλέον απολύσεις και νέες μειώσεις μισθών στο δημόσιο, συν όλα όσα έπρεπε να έχουν εφαρμοστεί από το 2010 κιόλας, αλλά έχουν μείνει στα χαρτιά.
«Εξτρα» πονοκέφαλος σε αυτή τη φάση, η μείωση των ταμειακών διαθεσίμων του κράτους, και η πιθανότητα να καθυστερήσει έστω και για λίγες μέρες, μία από τις επόμενες δόσεις των δανείων: Κάτι που φέρνει πιο κοντά το ενδεχόμενο να μείνουν απλήρωτοι για τουλάχιστον 15 μέρες -ή και έως ένα μήνα- 770.000 δημόσιοι υπάλληλοι. Και αυτό θα γίνει εάν προχωρήσει τελικά η εισήγηση ΣΟΚ που εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών:

Είτε να μπει πλαφόν στις πληρωμές που θα γίνουν για μισθούς στο δημόσιο
Είτε να παγώσει –προσωρινά- η προκαταβολή μισθού που χορηγεί επί δεκαετίες στους υπαλλήλους το δημόσιο.
Στην δεύτερη περίπτωση, ουσιαστικά, το δημόσιο δεν θα καταβάλει τον Οκτώβριο το μισό μηνιάτικο, ως είθισται, αλλά θα το μεταθέσει για το τέλος του μήνα
ενώ το ίδιο μπορεί να γίνει και τον Νοέμβριο
δίνοντας έτσι παράταση χρόνου για την καταβολή συνολικής δαπάνης ύψους 1,3 δις ευρώ
Το βέβαιο είναι ότι αν η Ελλάδα δεν κάνει ότι χρειάζεται για να πάρει τα 8 δις της έκτης δόσης και τα 5 δις  της έβδομης δόσης θα αντιμετωπίσει μεγάλη δυσκολία ίσως και αδυναμία για να εξοφλήσει ομόλογα ύψους 8,5 δισ. ευρώ που λήγουν έως το τέλος του χρόνου. 

Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Το Focus «ξαναχτυπά»: τώρα, «βύθισε» την Ακρόπολη! Φωτό και video





Η αρχή έγινε με την Αφροδίτη της Μήλου, πότε ως ζητιάνα και πότε με το... δάχτυλο υψωμένο. Η συνέχεια στον πόλεμο λάσπης από το περιοδικό Focus δόθηκε με την Ακρόπολη, βυθισμένη στα χρέη της Ελλάδας... 

Πρόκειται για το πρωτοσέλιδο του γερμανικού περιοδικού, που μας «στολίζει» για μια ακόμη φορά! Ο Παρθενώνας σχεδόν ολόκληρος κάτω από το νερό και ένα χαρτονόμισμα των 200 ευρώ πάνω σε ένα άγαλμα.

"Χάθηκαν τα λεφτά μας" είναι ο τίτλος, ενώ στους υπότιτλους αναφέρεται επίσης: "δισεκατομμύρια για το τίποτα, η Μέρκελ σε ανάγκη, τι πρέπει να γνωρίζει ο αποταμιευτής για την ευρω-κρίση".

Στη βιντεοσκοπημένη παραπομπή στον ιστότοπο του Focus για τα ρεπορτάζ του αφιερώματος στις εσωτερικές σελίδες του περιοδικού αναφέρεται ότι "η πτώχευση της Ελλάδας πλησιάζει όλο και περισσότερο. Δισεκατομμύρια των Γερμανών βυθίζονται χωρίς αποτέλεσμα. Θα πάρουμε ποτέ πίσω τα λεφτά μας; Οι αποταμιευτές ανησυχούν. Υπάρχει σωτηρία;".



Το πρωτοσέλιδο συνοδεύεται και από δημοσκόπηση, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα δε θα αποφύγει τη χρεοκοπία. Αυτό τουλάχιστον πιστεύει το 56% των Γερμανών, ενώ το 40% των ερωτηθέντων θεωρεί πως με τη βοήθεια των Ευρωπαίων, η Ελλάδα θα καταφέρει να βγει από την κρίση.
Πηγή newsit
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...