Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Όλες οι ερωτήσεις της απογραφής

Δείτε το έντυπο της απογραφής του 2011. Όσοι δεν απογραφούν θα πληρώσουν αδρά, αφού τα πρόστιμα ξεκινούν από 10.000 και φτάνουν μέχρι 200.000 ευρώ. Δείτε τις ερωτήσεις..






















 
newssalonika.blogspot.com
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Reuters: Εισέβαλαν στο νοσοκομείο 150 κουκουλοφόροι

Ομάδα 150 ατόμων, φορώντας κουκούλες, εισέβαλε στο Νοσοκομείο της Νίκαιας όπου νοσηλεύεται, ύστερα από επέμβαση στον εγκέφαλο, ο 31χρονος διαδηλωτής, Γιάννης Κάφκας, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια συμπλοκών με την αστυνομία, μετέδωσε το βράδυ της Τετάρτης το Reuters.
Η ομάδα εισέβαλε στο νοσοκομείο και επιτέθηκε εναντίον τριών αστυνομικών οι οποίοι βρίσκονταν στο γραφείο του διευθυντή του νοσοκομείου, επικαλούμενο δηλώσεις μη κατονομαζόμενου αστυνομικού.
«Φορούσαν κουκούλες και εισέβαλαν στο γραφείο του διευθυντή του νοσοκομείου όπου επιτέθηκαν εναντίον τριών αστυνομικών οι οποίοι πραγματοποιούσαν έρευνα για τον τραυματισμό του διαδηλωτή», αναφέρει το Reuters.
«Δυο αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά και ο τρίτος υπέστη πιο σοβαρά τραύματα στο κεφάλι», δηλώνει ο ίδιος αστυνομικός.
Ο νοσηλευόμενος διαδηλωτής είναι σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.
Όπως ανέφερε το ειδησεογραφικό πρακτορείο, η πορεία στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας αμαυρώθηκε από επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας, η οποία έκανε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων για να απωθήσει τους διαμαρτυρόμενους που τους πετούσαν πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα.
Το BBC έκανε λόγο για επεισόδια που σημειώθηκαν ανάμεσα σε ομάδες διαδηλωτών και δυνάμεις των ΜΑΤ, κατά την πορεία στο πλαίσιο της απεργίας των συνδικάτων ενάντια στο νέο πακέτο οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης σε μία προσπάθεια να μειώσει το χρέος της και να διευκολύνει την χώρα να ξεπεράσει την κρίση.
Όπως ανέφερε το BBC συνολικά τραυματίστηκαν 17 άτομα, με σοβαρότερο τραυματισμό εκείνον του 31χρονου Ιωάννη Κάφκα, ο οποίος βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.
Λίγη ώρα αργότερα στο νοσοκομείο συγκεντρώθηκε μία ομάδα νεαρών και επιτέθηκαν κατά αστυνομικών που πήγαν να κάνουν ανακρίσεις, με συνέπεια να τραυματιστούν τρεις.
Κατά την διάρκεια της πορείας δεκάδες νεαροί εκτόξευσαν πέτρες και βόμβες μολότοφ προς τους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με δακρυγόνα.
Στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας «παρέλυσαν» οι δημόσιες υπηρεσίες, τα νοσοκομεία λειτούργησαν με προσωπικό ασφαλείας, σχολεία παρέμειναν κλειστά, ενώ δεν πραγματοποιήθηκε κανένα δρομολόγιο στους σιδηροδρόμους και τις ακτοπλοϊκής συγκοινωνίες.
Αρκετές τράπεζες παρέμειναν κλειστές, ενώ άλλες λειτούργησαν κανονικά έχοντας τα ρολά μισοκατεβασμένα υπό τον φόβο επιθέσεων.
Η Wall Street Journal, η οποία ανέφερε ότι δεκάδες χιλιάδες άτομα συμμετείχαν στην πορεία των δύο μεγάλων εργατικών συνδικάτων ενάντια στο νέο πακέτο οικονομικών μέτρων της ελληνικής κυβέρνησης.
Επίσης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα επεισόδια που αμαύρωσαν την πορεία στο κέντρο της Αθήνας, με δεκάδες νεαρούς που φορούσαν μάσκες πετούσαν μπουκάλια, αντικείμενα και μολότοφ στους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με την χρήση δακρυγόνων.
Όπως αναφέρει η WSJ, η αστυνομία εκτιμά ότι στην πορεία έλαβαν μέρος για 20.000 άτομα, την ώρα που τα συνδικάτα κάνουν λόγο για 30.000/
Η πανεργατική απεργία της 11ης Μαΐου είναι η δεύτερη μέσα στο 2011, την οποία κήρυξαν τα δύο μεγαλύτερα εργατικά συνδικάτα της Ελλάδας, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.
Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN αναφέρθηκε στα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας κατά την διάρκεια της πορείας στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας ενάντια στο νέο πακέτο οικονομικών μέτρων.

ethnos.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...