Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Ανοίγει ο δρόμος για φορολόγηση των καταθέσεων στην Ελβετία


Η Ελλάδα βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις ελβετικές αρχές προκειμένου να συνομολογηθεί διακρατική συμφωνία αντίστοιχη με αυτή της Ελβετίας και της Γερμανίας που θα οδηγήσει στη φορολόγηση καταθέσεων Ελλήνων στις ελβετικές τράπεζες.

Η έγκριση ωστόσο χθες από την ελβετική βουλή συμφωνίας με τη Γερμανία, τη Βρετανία και την Αυστρία που θα επιτρέψει να εισπραχθούν διαφυγόντα έσοδα από φόρους ενώ θα επιτρέψει στις ελβετικές τράπεζες να διατηρήσουν τους αυστηρούς κανονισμούς που εφαρμόζουν σε ό,τι αφορά το τραπεζικό απόρρητο και την εχεμύθεια, χαρακτηρίζεται ως θετική εξέλιξη και για την Ελλάδα.
Σύμφωνα με το Reuters η Κάτω Βουλή της Ελβετίας ενέκρινε τη διακρατική συμφωνία με τη Γερμανία για την αναδρομική φορολόγηση των γερμανικών καταθέσεων στη χώρα, με φόρο που θα ανέρχεται ακόμη και στο 41%.
Βάσει των συμφωνιών, οι ελβετικές τράπεζες θα αφαιρέσουν ένα σωρευτικό ποσό από τους λογαριασμούς πελατών από τις τρεις χώρες και θα μεταφέρουν τα χρήματα στις αρχές τους, ως αποζημίωση για την πιθανή φοροδιαφυγή και τόκους. Οι ελβετικές αρχές δεν θα παραδώσουν στοιχεία όπως τα ονόματα των κατόχων των λογαριασμών. Γερμανοί πολίτες είχαν κρύψει έως και 80 δισ. ευρώ σε τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών στο Βερολίνο. Ωστόσο, είναι ασαφές πόσο από αυτό το ποσό είχαν ήδη επαναπατρίσει ή μεταφέρει σε άλλες χώρες πριν από τη χθεσινή ψηφοφορία.
Τα κοινοβούλια στο Βερολίνο, στο Λονδίνο και στη Βιένη πρέπει να δώσουν και τη δική τους έγκριση για την εφαρμογή της συμφωνίας. Το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών (SPD, αξιωματική αντιπολίτευση) και οι Πράσινοι έχουν ήδη επικρίνει το περιεχόμενο της συμφωνίας, τονίζοντας ότι επιτρέπει στους πολίτες να ξεφύγουν από κάθε ποινή.
Μόνο μερικά στελέχη των Ελβετών Σοσιαλδημοκρατών αντιτάχθηκαν στις συμφωνίες, υποστηρίζοντας ότι επιτρέπουν σε όσους φοροδιαφεύγουν να αποφύγουν κάθε τιμωρία και αντιτίθενται στα σχέδια της Ελβετίας να θεσπίσει κανόνες ώστε στις τράπεζες της χώρας να γίνονται καταθέσεις μόνο «καθαρών» χρημάτων. Το ακροδεξιό Ελβετικό Λαϊκό Κόμμα επίσης αντιτάχθηκε στη συμφωνία, εκφέροντας την άποψη ότι οι συμφωνίες μπορεί να οδηγήσουν σε μαζικές χρηματικές εκροές και να εξασθενίσουν τη θέση της χώρας ως διεθνούς χρηματοοικονομικού κέντρου.
«Οι συμφωνίες είναι αυτές είναι απαράδεκτες και ατιμάζουν τους ελεύθερους Ελβετούς πολίτες», είπε ο Κρίστοφ Μπλόχερ, ανώτατο στέλεχος του κόμματος, αποκαλώντας την απόφαση «μια περαιτέρω συνθηκολόγηση σε αυτό που σαφέστατα είναι ένας οικονομικός πόλεμος». Η αναδρομική φορολόγηση των λογαριασμών αλλοδαπών θα ισχύσει από τις αρχές του 2013.

Αντίστοιχες διμερείς φορολογικές συμφωνίες έχουν συνομολογηθεί με τη Βρετανία και την Αυστρία, ενώ ήδη από το 2010 σχετικές πρωτοβουλίες έχει αναλάβει και η Ελλάδα.

Στην Ελβετία εκτιμάται ότι έχει κατευθυνθεί το 10% περίπου των καταθέσεων που έφυγαν την τελευταία διετία από τις ελληνικές τράπεζες, δηλαδή περίπου 2,5 δισ. ευρώ.

Η Ελβετία αρνείται την αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών για τους ξένους καταθέτες και για τον λόγο αυτό έχει συμφωνήσει διακρατικά την παρακράτηση και την πληρωμή φόρου προκειμένου να διατηρηθεί η ανωνυμία των καταθέσεων.


imerisia.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Κόψαμε το κάπνισμα και χωρίς... αντικαπνιστικό


Οι καπνιστές στην Ελλάδα μειώνονται, ειδικά όσον αφορά τους νέους ενήλικους άνδρες, στους οποίους το ποσοστό έπεσε από το 61,9% το 2010 στο 46,4% σήμερα.
Στις γυναίκες, το αντίστοιχο ποσοστό των καπνιστών έπαψε να ανεβαίνει και σταθεροποιήθηκε στο 30%.
Μείωση παρουσιάζουν επίσης ο αριθμός των τσιγάρων που καταναλώνεται από κάθε καπνιστή και η μέση σωματιδιακή ρύπανση από το κάπνισμα στους χώρους εστίασης και διασκέδασης.
Κριτική για το φιάσκο του αντικαπνιστικού
Τα στοιχεία ανακοινώθηκαν από τον καθηγητή Παναγιώτη Μπεχράκη, ο οποίος επέκρινε την Πολιτεία για την αποτυχία της να εφαρμόσει την απαγόρευση του καπνίσματος στους κλειστούς δημόσιους χώρους.
"Με διάτρητες δικαιολογίες, μια πολιτεία που δεν είχε καμία δυσκολία να εφαρμόσει τα σκληρότερα οικονομικά μέτρα που έχουν εφαρμοστεί ποτέ σε βάρος ενός λαού προφασίζεται ανικανότητα εφαρμογής του νόμου για το κάπνισμα" δήλωσε ο Δρ Μπεχράκης, πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τον έλεγχο του καπνίσματος και καθηγητής των πανεπιστημίων Αθηνών και Harvard.
Ο κ. Μπεχράκης διερωτήθηκε γιατί οι έγκυες γυναίκες αποκλείονται εκ των πραγμάτων από τα καταστήματα μαζικής εστίασης, γιατί 250.000 εργαζόμενοι δουλεύουν σε συνθήκες αντίστοιχες με ορυχείων του 15ου αιώνα και γιατί το παθητικό κάπνισμα όχι μόνο δεν ελέγχεται, αλλά με ένοχη σιωπή καλλιεργείται από το κράτος.
Ο ίδιος αναφέρθηκε στην Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καπνίσματος στις 31 Μαΐου: "Το φετινό θέμα επικεντρώνεται στην ανάγκη της αποκάλυψης και αντιμετώπισης των μεθόδων με τις οποίες προσπαθεί η βιομηχανία καπνού να παρεμβαίνει και να υπονομεύει την εφαρμογή μέτρων ελέγχου του καπνίσματος, όπως προβλέπονται στη Σύμβαση-Πλαίσιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που ισχύει από το 2005".
Δεν είναι ακίνδυνο το ηλεκτρονικό τσιγάρο
Πάντως, ο έλεγχος του καπνίσματος στην Ελλάδα είναι σε θετική τροχιά, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε ο κ. Μπεχράκης, καθώς η επίπτωση του καπνίσματος και η συνολική κατανάλωση τσιγάρων κατά έτος μειώνεται.
Για το ηλεκτρονικό τσιγάρο μίλησε ο Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων Γιάννης Τούντας, επισημαίνοντας ότι σύμφωνα με έρευνες δεν είναι ακίνδυνο.
Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι υπάρχει νομοθετικό κενό για τα συγκεκριμένα προϊόντα και πρότεινε στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας, το ηλεκτρονικό τσιγάρο να χαρακτηριστεί ως φαρμακευτικό προϊόν, ώστε να απαιτείται για την κυκλοφορία του, άδεια από τον ΕΟΦ.


news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

«Δεν είναι οι Έλληνες το πρόβλημα»


«Οι Έλληνες δεν θέλουν να βγουν από το ευρώ και ο ελληνικός λαός έχει αποδείξει ήδη ότι έκανε τεράστιες θυσίες για να παραμείνει στην Ευρωζώνη», τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, σε συνέντευξή του στο CNN Intenational.

Πρόσθεσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι πρέπει να αποφασίσουν τι θέλουμε να κάνουμε με το ευρώ, συμπληρώνοντας ότι χρειάζεται βαθύτερη ολοκλήρωση, είτε πρόκειται για ευρωομόλογο είτε για κάτι άλλο, καθώς επίσης και ανάπτυξη, καθότι βρισκόμαστε σε ύφεση.

Ερωτηθείς ποια είναι η αιτία για αυτό που συμβαίνει στη χώρα μας, αναφορικά και με τις δηλώσεις της διευθύντριας του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, ότι «το πρόβλημα της Ελλάδας είναι πως οι πολίτες δεν θέλουν να πληρώνουν τους φόρους τους», ο κ. Παπανδρέου είπε καταρχήν ότι κατά καιρούς πολλοί κάνουν υποδείξεις, ηθικολογούν και αναζητούν αποδιοπομπαίους τράγους, λέγοντας: «Εσείς οι Έλληνες είστε το πρόβλημα».

«Θα έλεγα», συνέχισε, «ότι εμείς οι Έλληνες έχουμε ένα πρόβλημα: Δεν είμαστε το πρόβλημα». Συνεχίζοντας, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι θα ήταν πολύ «βολικό» αν ήμασταν εμείς το πρόβλημα: «Διώχνεις την Ελλάδα, όλα είναι εντάξει. Αλλά τι συμβαίνει στην Ισπανία, στην Πορτογαλία, στην Ιταλία, σε ολόκληρη την Ευρωζώνη;».

«Χρειαζόμαστε περισσότερη συνεργασία και λιγότερες απλουστεύσεις και προκαταλήψεις για το τι πρέπει να γίνει», υποστήριξε.

Σε ερώτηση για το εάν θα ήταν καλό να επιτύχει ο επικεφαλής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α μια κυβέρνηση συνασπισμού ή αυτοδυναμία, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι θα ευχόταν ήδη να είχε προκύψει κυβέρνηση από την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση και υποστήριξε ότι το κόμμα του κ. Τσίπρα είναι υπεύθυνο για το γεγονός ότι δεν σχηματίστηκε κυβέρνηση.

«Συνεπώς αυτό δεν ήταν προφανώς και η πιο αξιόπιστη κίνηση», συμπλήρωσε. Ωστόσο, εξέφρασε την προσδοκία του ότι τώρα θα σχηματιστεί κυβέρνηση και πως όλοι θα συνειδητοποιήσουν ποιες είναι οι πραγματικές παράμετροι και προκλήσεις.

Ακόμη, είπε ότι παραμένει η αναγκαιότητα να αλλάξει η Ελλάδα, να συνεχιστεί η προσπάθεια που ξεκίνησε πριν δύο χρόνια προκειμένου η χώρα μας να γίνει ανταγωνιστική, βιώσιμη και υπερήφανη.

Αναφορικά με την άνοδο των άκρων στην Ευρώπη, αλλά και της ακροδεξιάς στην Ελλάδα, ο κ. Παπανδρέου τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι πρέπει να απομακρυνθούμε από τον εθνικισμό, ο οποίος τελικά υπονομεύει τη βασική αρχής της Ευρώπης που, όπως είπε, είναι η συνεργασία για την επίλυση των προβλημάτων.
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Γιατί ξαφνικά ο Παπαδήμος είναι πανταχού παρών


«Παρών» με κάθε τρόπο στα πολιτικά πράγματα δηλώνει ο Λουκάς Παπαδήμος παρά την απομάκρυνσή του από την πρωθυπουργία. Ο πρώην πρωθυπουργός πολλαπλασιάζει τις παρεμβάσεις, ορισμένες προκαλούν εμπλοκές, δίνει συνεντεύξεις και ετοιμάζεται να μιλήσει στις 6 Ιουνίου στο IIF στην Κοπεγχάγη με τον Τσαρλς Νταλάρα.

Η εμπλοκή του κ. Παπαδήμου στις πολιτικές εξελίξεις είναι περισσότερο από προφανής παρά το γεγονός ότι απομακρύνθηκε από την πρωθυπουργία μετά τις εκλογές της 6ης Μαίου και στη θέση του επελέγη ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμένος. Το τελευταίο 20ήμερο καταγράφονται οι εξής κινήσεις του :

Ο κ. Παπαδήμος διαμόρφωσε ουσιαστικά το πεδίο συνενόησης των κομμάτων στέλνοντας ένα απόρρητο σημείωμα για την Οικονομία, στον Κάρολο Παπούλια, την παραμονή της συσκέψεως των πολιτικών αρχηγών για το σχηματισμό κυβέρνησης. Περιγράφει με μελανά χρώματα την ελληνική οικονομία, κρούει τον κώδωνα κινδύνου για τις τράπεζες και αναφέρει ότι τα τραπεζικά αποθέματα της χώρας αρκούν ως τα μέσα Ιουνίου.

Εκτελεί χρέη άτυπου συμβούλου του Παναγιώτη Πικραμένου εν όψει της άτυπης συνεδρίασης της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες. Εχει αναλάβει, ουσιαστικά, την εκπροσώπηση της χώρας και την προετοιμασία της στις ευρωπαικές συνόδους.

Είχε εμπλοκή στην απόφαση της Ελλάδας για να πληρωθεί το ομόλογο που έληγε στις 15 Μαίου, παρά την αντίθετη εισήγηση του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Διατηρεί καθημερινές επαφές με ξένους ηγέτες και οικονομικούς παράγοντες για την ολοκλήρωση του PSI, τη νέα δανειακή σύμβαση αλλά και το «Σχέδιο Μάρσαλ» που αναμένεται να υιοθετήσει η ΕΕ.

Δίνει συνέντευξη στην εφημερίδα του Βελγίου De Tijd και παρεμβαίνει στις ελληνικές πολιτικές εξελίξεις λέγοντας ότι «δεν μπορούν να γίνουν πολλές αναπροσαρμογές στη δανειακή συμφωνία και το περιθώριο ελιγμών της νέας κυβέρνησης είναι περιορισμένο, δήλωση που θεωρήθηκε απευθείας χτύπημα στις εξαγγελίες ΣΥΡΙΖΑ.

Εμπλέκεται από το Reuters σε δήθεν «εντολή» στον Μπαρόζο να κάνει σκληρή δήλωση για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ αν δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Ο ίδιος διαψεύδει, ο Μπαρόζο διαψεύδει τέτοια επικοινωνία μεταξύ τους.

Ετοιμάζεται να μεταβεί στην Κοπεγχάγη στις 6 Ιουνίου προκειμένου να μιλήσει στο εαρινό συνέδριο του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF), του οποίου επικεφαλής είναι ο Τσαρλς Νταλάρα.


iefimerida.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ελλάδα – Γερμανία, τα δύο άκρα της Ευρώπης


Σύμφωνα με αμερικάνικη δημοσκόπηση, του Pew Research Center, την περίοδο μεταξύ 17 Μαρτίου και 16 Απριλίου σε Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες, οι πολίτες θεωρούν την Ελλάδα και την Γερμανία τα δύο άκρα της Ευρώπης. Συγκεκριμένα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε το ερώτημα, θεωρούν πως η Γερμανία βρίσκεται στο υψηλότερο σκαλί και η χώρα μας στο χαμηλότερο.

Ερωτήθηκαν 9.108 άτομα από οκτώ ευρωπαϊκές χώρες (Βρετανία, Τσεχία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Πολωνία, Ισπανία) και τις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Τα βασικά συμπεράσματα της έρευνας είναι πως αμφισβητείται ευθέως η βιωσιμότητα όχι μόνον της ευρωζώνης, αλλά και το πολιτικό μέλλον της ίδιας της Ευρώπης. Επίσης βαθαίνει το ρήγμα μεταξύ Γερμανίας και των υπολοίπων χωρών της Ε.Ε. και η Ελλάδα είναι το «μαύρο πρόβατο» και ο πιο αδύναμος κρίκος της Ευρωζώνης, έτοιμος να σπάσει.


Στην  πλειοψηφία τους οι Eυρωπαίοι αντιτίθενται στην περαιτέρω δημοσιονομική λιτότητα, ως μέτρο αντιμετώπισης της κρίσης, ενώ φέρονται διχασμένοι για το αν πρέπει να στηρίζονται οικονομικά τα υπερχρεωμένα κράτη-μέλη. Εκφράζουν δε την αντίθεσή τους για την δημοσιονομική επιτήρηση των Βρυξελλών, ενώ δεν θέλουν να εγκαταλείψουν το κοινό νόμισμα, όσες το χρησιμοποιούν.  

Σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο, η κρίση έφερε στην επιφάνεια τις μεγάλες διαφορές μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών, με την Γερμανία να κερδίζει τον μεγαλύτερο σεβασμό, το ίδιο και η καγκελάριος Αγκέλα Μέρκελ. Οι Γερμανοί κρίνονται οι πιο εργατικοί στην Ευρώπη, και παράλληλα οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές τόσο της οικονομικής ενοποίησης όσο και της  Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για τους Έλληνες, τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ακριβώς το αντίθετο. Κανείς από τους ευρωπαίους που ερωτήθηκαν δεν τους είδε θετικά, μάλιστα τους κατατάσσουν στην κατηγορία αυτών που αντίκειται στην οικονομική ενοποίηση και στους πιο δριμείς επικριτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 


Στις 8 χώρες από τις οποίες πήραν τα δείγματα, μόνο το 34% πιστεύει ότι η ευρωπαϊκή οικονομική ενοποίηση ενδυνάμωσε την οικονομία τους, με την πλειοψηφία στις περισσότερες χώρες να πιστεύουν ότι η ενοποίηση έχει επιφέρει την εξασθένιση των οικονομιών τους.  Πρώτη σε ποσοστά που υποστηρίζει την συγκεκριμένη άποψη με 70% έρχεται η Ελλάδα, ακολουθεί η Γαλλία με 63%, η Βρετανία και η Ιταλία με 61%, η Τσεχία με 59% και η Ισπανία με 50%. Μόνη η Γερμανία, σε ποσοστό 59% θεωρεί ότι η ευρωπαϊκή ενοποίηση ωφέλησε την χώρα. Αναφορικά με το ευρώ στις χώρες που έχουν το κοινό νόμισμα, μόνο ένα 37% θεωρεί ότι είναι καλό, με τους Γάλλους 31% και τους Ιταλούς 30%, όταν οι χώρες που δεν ανήκουν στην ζώνη του ευρώ να υποστηρίζουν ότι είναι ευχαριστημένοι που έχουν το δικό τους νόμισμα, με τους βρετανούς στο 73%. 

Για την ΕΚΤ: 4 στους 10 ευρωπαίους (39%) σκέπτεται θετικά. Από αυτούς μόνο το 15% των Ελλήνων, 25% των Ισπανών και 40% των Βρετανών.  Από το 2009 η πεποίθηση ότι η οικονομική ενοποίηση της Ευρώπης έχει εξασθενίσει τις εθνικές οικονομίες των χωρών (των ερωτηθέντων) έχει αυξηθεί κατά 22% στην Τσεχία, 20% στην Ιταλία και 18% στην Ισπανία, ενώ από το 2007 η εύνοια προς την Ευρωπαϊκή Ένωση έχει πέσει κατά 20 ποσοστιαίες μονάδες στην Ισπανία και την Τσεχία, 19 μονάδες στην Ιταλία και 14 στην Πολωνία. Στους ευρωπαίους ερωτηθέντες μόνο η Γερμανία υπάρχει μια αυξανόμενη πλειοψηφία που θεωρεί ότι η οικονομική ενοποίηση αποτελεί δώρο για ένα κράτος. Η ίδια άποψη επικρατεί και στην Πολωνία, που δεν είναι μέλος της ζώνης του ευρώ.


Το 2% των Ελλήνων θεωρεί ότι η οικονομία της χώρας κινείται προς την σωστή κατεύθυνση, 10% των Ισπανών και 11% των Ιταλών, εν αντιθέσει με την άποψη των Γερμανών που αγγίζει το 53%, που δηλώνουν ικανοποιημένοι με την οικονομία της χώρας τους. Επίσης, πάλι μόνο το 2% των Ελλήνων πιστεύει ότι η οικονομία της χώρας λειτουργεί σωστά, 6% των Ισπανών και των Ιταλών, με τους Γερμανούς να δίνουν τεράστια εμπιστοσύνη στον τρόπο που λειτουργεί η δική τους οικονομία με 73%. 

Οι Έλληνες με 87%, οι Ιταλοί με 84%, οι Πολωνοί με 90% και οι Τσέχοι με 91% επιρρίπτουν ευθύνες για την κατάσταση της οικονομίας στις κυβερνήσεις τους, αντίθετα οι Γάλλοι με 74% και οι Ισπανοί με 78% θεωρούν ότι φταίνε οι τράπεζες και άλλοι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί. Βρετανοί και Γερμανοί θεωρούν ότι φταίνε και οι δυο. 

Από τους Ευρωπαίους ερωτηθέντες το 47% αμφιβάλει για το αν τα παιδιά τους θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν οικονομικά, με τους πιο απαισιόδοξους να είναι αυτοί που έχουν χτυπηθεί από την οικονομικοί κρίση. Πάλι πρώτοι οι Έλληνες με 73%, 69% των Ισπανών και 62% των Ιταλών ανησυχούν ότι θα είναι πολύ δύσκολο για τα παιδιά τους να βρουν μια δουλειά και να είναι σε καλύτεροι κατάσταση από ότι οι γονείς τους. 

Μειωμένη εμπιστοσύνη επιδεικνύουν στις ικανότητες των περισσοτέρων ηγετών χωρών που αντιμετωπίσουν τις οικονομικές προκλήσεις, παρά το γεγονός, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι συντάκτες της έρευνας ότι έκαναν καλή δουλειά. 
. Κατά την διάρκεια που διενεργείτο η έρευνα (τέλη Μαρτίου-αρχές Απριλίου), Οι Ισπανοί επέδειξαν εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι σε ποσοστό 45%, στον Λουκά Παπαδήμο, 32%, στον Πολωνό πρωθυπουργό Donald Tusk 25%, το ίδιο ποσοστό και προς τον Τσέχο πρωθυπουργό Petr NEČAS. 

Πιο μεγάλα ποσοστά βρίσκουμε στην Βρετανία, Ιταλία, και Γαλλία. Περίπου οι μισοί από τους Βρετανούς (51%) έδωσαν καλή βαθμολογία στον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, το ίδιο και οι Ιταλοί με ποσοστό 48% των Ιταλών για τον Πρωθυπουργό τους Μάριο Μόντι. Μεγάλα ποσοστά είχε και ο απερχόμενος Γάλλος πρόεδρος Σαρκοζί με το 56% να του έχει εμπιστοσύνη στην διαχείριση της κρίσης. 

Σε πλήρη αντίθεση, το 80% των Γερμανών πιστεύουν ότι η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ έκανε καλή δουλειά στην διαχείριση της κρίσης. Μάλιστα απολαμβάνει και τα εύσημα στην πλειονότητα των ερωτηθέντων στις ευρωπαϊκές χώρες, με μόνους τους Έλληνες, να εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους για την Γερμανίδα καγκελάριο. Μόλις το 14% της έδωσε καλούς βαθμούς της.

Ολόκληρη η έρευνα δημοσιεύθηκε στο GreekAmericanNewsAgency.


protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...