Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Έσσεξ




Χιλιάδες άνθρωποι ανά το κόσμο κατακλύζουν καθημερινά το Έσσεξ, το οποίο έχει αυξήσει κατά 140% την τουριστική του κίνηση.
Όσο απίστευτο και εάν ακούγεται αυτό οφείλεται στο δημοφιλές ριάλιτι σόου του καναλιού  ITV2, "The Only Way is Essex", το οποίο κάνει πάταγο εντός και εκτός συνόρων.
Το εν λόγω ριάλιτι παρουσιάζει η Ντενίζ Βαν Άουτεν η οποία εξιστορεί και δείχνει τις περιπέτειες έξι νέων.
Οι πρωταγωνιστές καταφέρνουν με τα καμώματά τους και την ξέφρενη ζωή τους να καθηλώνουν καθημερινά ένα εκατομμύριο τηλεθεατές.
 
Σύμφωνα μάλιστα με το Hotels.com οι αναζητήσεις ξενοδοχείων για διαμονή στο Έσσεξ έχουν αυξηθεί μέσα σε ένα χρόνο κατά 211% καθώς αρκετοί είναι αυτοί που θέλουν να ζήσουν τη ζωή στο έπακρο μιμούμενοι τους τηλεοπτικούς "ήρωες".
Φυσικά αρκετοί είναι που αντιδρούν και δηλώνουν την δυσαρέσκειά τους για το σόου καθώς όπως υποστηρίζουν προσβάλλει τα κορίτσια του Έσσεξ ο τρόπος που τα απεικονίζει. Το ριάλιτι λαμβάνει χώρα στο Μπρεντγουντ.
 
Πηγή news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Φροντιστήριο μέσω ίντερνετ




Οι διαδικασίες για την προετοιμασία των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων δρομολογούνται ήδη από Υπουργείο Παιδείας. Η πιο πρόσφατη νέα υπηρεσία που εγκαινιάζεται είναι αυτή της προετοιμασίας των μαθητών της Γ΄τάξης του λυκείου με "ψηφιακά βοηθήματα", που στοχεύουν να προσφέρουν έναν συμπληρωματικό, ευέλικτο και σύγχρονο τρόπο πρόσβασης των μαθητών σε χρήσιμο υποβοηθητικό υλικό αποκλειστικά για τις ανάγκες της προετοιμασίας τους ενόψει των πανελλαδικών εξετάσεων. Η πρόσβαση θα είναι ελεύθερη σε όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς.
Οι μαθητές μέσω της χρήσης του ίντερνετ θα έχουν πρόσβαση σε ψηφιακά βοηθήματα και θα μπορούν να βρίσκουν γρήγορα και εύκολα επιπλέον υλικό και ασκήσεις ενώ θα μεγάλο μέρος του υλικού θα προσφέρεται σε  μορφή βίντεο. Μάλιστα, οι μαθητές θα μπορούν να παρακολουθούν από τον υπολογιστή τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι θα τους εξηγούν καίρια σημεία και θα τους λύνουν τυχόν απορίες.
 
Τα ψηφιακά βοηθήματα θα είναι διαθέσιμα δωρεάν στην ιστοσελίδα του ψηφιακού σχολείου http://digitalschool.minedu.gov.gr αλλά και στη νέα ιστοσελίδα www.study4exams.gr
Ωστόσο υπάρχουν κι άλλες αλλαγές που προωθούνται για εφαρμογή φέτος, τρία χρόνια πριν τη ριζική αλλαγή του συστήματος πρόσβασης σε Πανεπιστήμια και Τεχνολογικά Ιδρύματα.
Το βασικό στοιχείο είναι ότι από φέτος αναμένεται μείωση του αριθμού εισακτέων, ή τουλάχιστον περισσότερη ορθολογική κατανομή των θέσεων, προκειμένου οι εισακτέοι να προσαρμοστούν όσο αυτό είναι δυνατόν στις απαιτήσεις των ίδιων των ιδρυμάτων. Ως γνωστόν, τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ εισηγούνται κάθε χρόνο συγκεκριμένους αριθμούς εισακτέων, χωρίς όμως αυτοί να γίνονται αποδεκτοί από το Υπουργείο Παιδείας, που κατά κανόνα, τα τελευταία χρόνια, υιοθετούσε μεγαλύτερους αριθμούς από εκείνους που πρότειναν τα ιδρύματα.
Αν υπολογισθεί ότι στα περισσότερα Πανεπιστήμια και κυρίως στα κεντρικά Τεχνολογικά Ιδρύματα οι αριθμοί εισακτέων αυξάνονταν, λόγω και των μετεγγραφών, αντιλαμβάνεται κανείς την "ασφυξία" στην οποία περιέρχονται κάθε χρόνο τα Ιδρύματα, που δεν μπορούν να εκπαιδεύσουν τους τελικούς αριθμούς εισακτέων.
Όπως λένε στελέχη του Υπουργείου Παιδείας, φέτος "θα προσεγγίσουμε τις προτάσεις των ιδρυμάτων και έτσι δεν αποκλείεται να μειωθούν οι αριθμοί εισακτέων τουλάχιστον κατά 5.000-6.000. Οι μειώσεις, όπως είναι φυσικό, θα γίνουν κυρίως στα τμήματα εκείνα που δεν φαίνεται να προσελκύουν τους νέους".
Ιδιαίτερα στα ΤΕΙ των μεγάλων πόλεων, οι πρόεδροί τους έχουν ήδη διαμηνύσει στο υπουργείο ότι είναι σε τέτοιο αδιέξοδο, που το καλύτερο θα ήταν να μην είχαν ούτε έναν επιπλέον σπουδαστή.
Οι πρόεδροι, αλλά και οι πρυτάνεις, σημειώνουν ότι φέτος έχουν έναν ακόμη λόγο να ζητήσουν λιγότερους φοιτητές και σπουδαστές. Είναι η οικονομική κρίση και η περικοπή κονδυλίων, που δεν επιτρέπουν ακόμη και να πληρωθούν συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί των ιδρυμάτων.
Σημειώνεται, πάντως, ότι από πέρσι έχουν δρομολογηθεί οι συνθήκες μείωσης των εισακτέων, καθώς τουλάχιστον 5.000 θέσεις έμειναν κενές, ενώ χιλιάδες σπουδαστές, ακόμη και φοιτητές, δεν ολοκληρώνουν τις σπουδές τους, κυρίως επειδή δεν τους ενδιαφέρει το αντικείμενο.
Πηγή news247.gr


Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Επέμβαση ΝΑΤΟ στη Λιβύη και με ελληνική εμπλοκή - Ετοιμάζουν στρατιωτική επίθεση;




Η έκτακτη σύνοδος του Βορειοατλαντικού Συμβουλίου με τη συμμετοχή των πρεσβευτών των χωρών μελών του ΝΑΤΟ, για να συζητήσουν το θέμα της Λιβύης, σηματοδοτήθηκε από τη δήλωση του Anders Fogh Rasmussen στο Twıtter, ο οποίος είπε ότι το ΝΑΤΟ μπορεί να αναλάβει δράση, εάν τα μέλη του συμφωνήσουν να προχωρήσουν σε δράση.

Ήδη όμως από το μεσημέρι της Τετάρτης o Ιταλός δημοσιογράφος David Cenciotti είχε αναφέρει την παρουσία ΝΑΤΟϊκών κατασκοπευτικών αεροσκαφών, τα οποία μέσα από το FIR Μάλτας, παρακολουθούσαν στενά την αεροπορική κίνηση στην περιοχή της Λιβύης. Ολλανδός ραδιοναυτίλος που ενημερώνει διαρκώς για την κατάσταση στην περιοχή της Μεσογείου αναφέρει την αναμονή άφιξης αμερικανικών αεροσκαφών, ενώ παράλληλα επιβεβαιώνει τη δραστηριότητα των κατασκοπευτικών αεροσκαφών στη Μεσόγειο.

Ήδη τα αεροδρόμια στη Λιβύη έχουν κλείσει, εκτός από το αεροδρόμιο της Τρίπολης, σύμφωνα με ενημέρωση του Eurocontrol στο Twitter. Όλες οι επικείμενες πτήσεις αεροσκαφών, ακόμα και για να απομακρύνουν κόσμο από τη Λιβύη, κατευθύνονται πλέον στη Μάλτα.

Στη Μάλτα παρέμεναν μέχρι νωρίς το πρωί και ελικόπτερα Chinook των Βρετανικών Ενόπλων Δυνάμεων, με πλήρωμα ειδικούς κομάντος της SAS, τα οποία αναμένεται να αναλάβουν δράση εάν χρειαστεί. Ο επίσημος πάντως λόγος της άφιξής τους στη Μάλτα είναι για να συμμετέχουν σε αποστολές απομάκρινσης Ευρωπαίων πολιτών, εάν απαιτηθεί.

Αν κάτι τέτοιο γίνει η Ελλάδα θα παίξει θέλοντας και μη πρωταγωνιστικό ρόλο στις επιχειρήσεις.

Η αεροπορική και ναυτική βάση της Σούδας θα αποτελέσει το επίκεντρο της όποιας στρατιωτικής επιχείρησης γίνει στη Λιβύη. Περίπου 330 ναυτικά μίλια χωρίζουν τη βάση από τις ακτές της Λιβύης. Ανεφοδιασμός πολεμικών πλοίων και αεροσκαφών θα γίνεται αποκλειστικά στη Σούδα.

Το Άκτιο, είναι η δεύτερη βάση που θα έχει σημαντικό ρόλο στις επιχειρήσεις. Βάση η οποία αποτελεί αεροδρόμιο μεταστάθμευσης ιπτάμενων ραντάρ AWACS, του ΝΑΤΟ. Δεν θα είναι η πρώτη φορά που από το Άκτιο θα πετάξουν AWACS για να συμμετάσχουν σε πολεμικές επιχειρήσεις της Συμμαχίας. Οι αεροπορικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στην πρώην Γιουγκοσλαβία είναι ένα παράδειγμα.



Ποια θα είναι η ελληνική συμμετοχή σε επίπεδο στρατιωτικών δυνάμεων; Το πιθανότερο είναι ότι η Αθήνα θα επιχειρήσει ως συνήθως να έχει όσο το δυνατόν μικρότερη συμμετοχή. Η παροχή διευκολύνσεων στις νατοϊκές δυνάμεις θα είναι τόσο μεγάλη που ίσως και να τα καταφέρει.

Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Έπιασε τη σύζυγο με τον υπάλληλό του!

Έπιασε τη σύζυγο με τον υπάλληλό του!

Σαν βόμβα έσκασε η είδηση για το επικείμενο διαζύγιο επώνυμου ζευγαριού της Πάτρας που μόλις πριν λίγους μήνες ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας.

Το θέμα που αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Κόσμος», έχει προκαλέσει σάλο σε πολλούς Πατρινούς που γνωρίζουν το γνωστό επιχειρηματία αλλά και την καλλονή σύζυγό του. Ο λόγος της διάλυσης της σχέσης τους δεν είναι άλλος από την... απιστία. Και μάλιστα με ευθύνη της συζύγου και συνυπεύθυνο... έναν υπάλληλο του άνδρα της! 

Άνθρωποι του κοντινού περιβάλλοντος λένε ότι όλα άρχισαν πριν από μερικές εβδομάδες και συγκεκριμένα, όταν ο επιχειρηματίας αντελήφθη ότι κάτι είχε αλλάξει στη συμπεριφορά της γυναίκας του. Έκανε τα πάντα για να την κάνει να νιώσει ευτυχισμένη μαζί του, όμως η συμπεριφορά της παρέμενε ίδια. Το μυαλό του λοιπόν πήγε κατευθείαν στο πονηρό κι έτσι αποφάσισε να βάλει έναν φίλο του να την παρακολουθήσει. Πριν από μία εβδομάδα, η σύζυγος βγήκε για νυχτερινή έξοδο σε γνωστό κέντρο της Πάτρας. Στην παρέα της ήταν μόνο γυναίκες, όλες οι κολλητές της φίλες και κανένας άνδρας. Στο ίδιο μαγαζί ωστόσο βρισκόταν με δική του παρέα και ο... υπάλληλος του άνδρα της, ο οποίος καθόταν σε κοντινό με αυτήν τραπέζι. Οι ματιές διαδέχονταν η μία την άλλη. Το ίδιο και τα μηνύματα sms στα κινητά τηλέφωνα.

Τους... έπιασε στην τουαλέτα!

Ο φίλος του συζύγου ήταν κι αυτός στο ίδιο νυχτερινό κέντρο, αφού παρακολουθούσε την σύζυγο! Κάποια στιγμή, η σύζυγος και ο υπάλληλος του συζύγου σηκώθηκαν από τα τραπέζια τους και πήγαν στην τουαλέτα. Στο φίλο του συζύγου φάνηκε περίεργο αλλά δεν ήξερε τι να κάνει. Αποφάσισε να περιμένει όμως η ώρα περνούσε. Είχαν ήδη συμπληρωθεί είκοσι λεπτά και ούτε η γυναίκα αλλά ούτε και ο υπάλληλος έβγαιναν. Έτσι, ο φίλος που είχε αναλάβει την παρακολούθηση αποφάσισε να μπει μέσα. Βρέθηκε μάλιστα στις γυναίκες τουαλέτες και ακούγοντας σε μία από αυτές ερωτικούς ήχους, δεν δίστασε να... σπάσει την πόρτα και να δει με τα ίδια του τα μάτια τη σύζυγο του φίλου του επιχειρηματία να... κάνει ερωτικά παιγνίδια με τον υπάλληλο! Όπως ήταν φυσικό ενημέρωσε τον «κολλητό» του και όλα πλέον έχουν πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης! Το περίεργο, όμως, στην ιστορία είναι ότι ο υπάλληλος - εραστής, εξακολουθεί να εργάζεται στην επιχείρηση του απατημένου συζύγου! 

Πηγή: dete.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Πριν και μετά τη χρήση ναρκωτικών - Οι σοκαριστικές φωτογραφίες ας λειτουργήσουν αποτρεπτικά





Αυτές οι φωτογραφίες δείχνουν πώς η χρήση ναρκωτικών μεταμορφώνει κυριολεκτικά τους χρήστες. Οι εικόνες δόθηκαν στη δημοσιότητα με την ελπίδα να λειτουργήσουν αποτρεπτικά και θα κάνουν τα παιδιά αλλά και όσους τις δουν να καταλάβουν ότι τα ναρκωτικά δεν είναι ένα παιχνίδι από το οποίο μπορούν εύκολα να ξεφύγουν!






























Πηγή newsbeast.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

«Διάγγελμα» Καντάφι από την Πράσινη Πλατεία – «Θα πολεμήσουμε και θα νικήσουμε»


Αιφνιδίασε τους πάντες το Μουαμάρ Καντάφι όταν το μεσημέρι της Παρασκευής εμφανίστηκε στην Πράσινη Πλατεία της Τρίπολης για να μιλήσει στον κόσμο. Την εμφάνιση του Λιβύου ηγέτη μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Κάλεσε τους υποστηρικτές του να προετοιμαστούν να υπερασπιστούν τη Λιβύη και υποσχέθηκε να ανοίξει τις αποθήκες όπλων «για να εξοπλιστεί όλος ο λαός»! «Θα πολεμήσουμε αν το θέλουν», είπε, αναφερόμενους στους "εχθρούς" της χώρας. "Θα πολεμήσουμε και θα τους νικήσουμε", πρόσθεσε.



Ο κλοιός σφίγγει για το καθεστώς Καντάφι, η διεθνής κοινότητα των αποξενώνει για ακόμη μια φορά, αλλά εκείνος αρνείται να «παραιτηθεί». Και φαίνεται πως μέχρι να το κάνει, θα παρασύρει πολλούς μαζί του. Οι πληροφορίες πως οι νεκροί από την έναρξη της εξέγερσης αγγίζουν τους 2.000 συγκλονίζει. Όπως συγκλονίζει και η κατάσταση στην Τρίπολη. 

Η "ελεύθερη" Βεγγάζη, θάβει τους νεκρούς της - ΦΩΤΟ REUTERS
Η "ελεύθερη" Βεγγάζη, θάβει τους νεκρούς της - ΦΩΤΟ REUTERS
Πεδίο μάχης ανάμεσα σε διαδηλωτές και τις δυνάμεις ασφαλείας η πρωτεύουσα, βυθίστηκε στο αίμα από νωρίς το πρωί της Παρασκευής. Αμέσως μετά το τέλος της προσευχής, δηλαδή. Τότε που χιλιάδες πιστοί θέλησαν να διαδηλώσουν ειρηνικά, αλλά οι πιστές στον Καντάφι δυνάμεις ασφαλείας είχαν διαφορετική άποψη.

Πυροβολισμοί, δακρυγόνα και μάχες σώμα με σώμα στα προάστια της πρωτεύουσας, με τους αυτόπτες μάρτυρες να κάνουν λόγο για τουλάχιστον πέντε νεκρούς, μεταξύ των οποίων και παιδιά!

Πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν επίσης. «Οι δυνάμεις της τάξης άνοιξαν αδιακρίτως πυρ κατά των διαδηλωτών. Υπάρχουν νεκροί στους δρόμους του Σουγκ Αλ Τζομάα», δήλωσε κάτοικος της συνοικίας.

Την ίδια ώρα, η Μιζουράτα, η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Λιβύης που βρίσκεται περίπου 150 χιλιόμετρα ανατολικά της Τρίπολης, έχει εγκαταλειφθεί από τους οπαδούς του, όμως από τις συγκρούσεις που σημειώθηκαν σε μία αεροπορική βάση κοντά στην πόλη έχουν χάσει τη ζωή τους πολλοί άνθρωποι.

Μακριά από τη Λιβύη, βρίσκεται σε εξέλιξη ένας άλλος «πόλεμος», αυτή τη φορά σε διπλωματικό επίπεδο. Στη Γενεύη συνεδριάζει το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ και στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Ένταση στη Βεγγάζη, όπου ένα εκατομμύριο κόσμου βγήκε και πάλι στους δρόμους - ΦΩΤΟ REUTERS
Ένταση στη Βεγγάζη, όπου ένα εκατομμύριο κόσμου βγήκε και πάλι στους δρόμους - ΦΩΤΟ REUTERS
Στο μεταξύ, ο ένας μετά τον άλλο παραιτούνται οι αξιωματούχοι του καθεστώτος Καντάφι. Την Παρασκευή υπέβαλε την παραίτησή του ο πρέσβης της χώρας στη Γαλλία και ο πρεσβευτής της στην UNESCO. Το ίδιο έκαναν ο γενικός εισαγγελέας, Αμπντούλ-Ραχμάν αλ-Aμπαρ, που προσχώρησε στην αντιπολίτευση καθώς και ο Καντάφ αλ-Νταμ, στενός συνεργάτης, σύμβουλος και εξάδελφος του Μουάμαρ Καντάφι.

Υιός Καντάφι: «Με Κάθε κόστος θα παραμείνουμε στη Λιβύη»

Αποφασισμένοι να μην εγκαταλείψουν τη χώρα για κανένα λόγο είναι ο Μουαμάρ Καντάφι και η οικογένειά του. Βέβαια, η φράση του Σάιφ αλ Ισλάμ, γιου του Λιβύου ηγέτη, πως «θα παραμείνουμε στη Λιβύη με οποιοδήποτε κόστος» ηχεί στα αυτιά των διαδηλωτών περισσότερο ως... απειλή!

«Δεν θα καταστρέψουμε ποτέ το πετρέλαιο της Λιβύης» δήλωσε στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN-Turk TV ο υιός Καντάφι, τονίζοντας πως η οικογένειά του δεν θα επιτρέψει σε μια «χούφτα τρομοκράτες» να ελέγχουν ένα μέρος της χώρας.
Δακρυγόνα κάλυψαν τον ουρανό της Τρίπολης - ΦΩΤΟ REUTERS
Δακρυγόνα κάλυψαν τον ουρανό της Τρίπολης - ΦΩΤΟ REUTERS
Σε ερώτηση δημοσιογράφου του CNN-Turk για το αν υπάρχει ένα ενδεχόμενο εναλλακτικό σχέδιο για φυγή της οικογένειάς του από τη Λιβύη στην περίπτωση νίκης των αντικαθεστωτικών, ο Σάιφ αλ Ισλάμ σημείωσε: «Το πρώτο σχέδιό μας είναι να ζήσουμε και να πεθάνουμε στη Λιβύη. Το εναλλακτικό σχέδιό μας είναι να ζήσουμε και να πεθάνουμε στη Λιβύη».

Ο γιος του Καντάφι παραδέχθηκε την απώλεια του ελέγχου του ανατολικού τμήματος της Λιβύης, αλλά διαβεβαίωσε ότι οι λιβυκές αρχές θα ξαναπάρουν σύντομα τον έλεγχο της περιοχής.

«Υπάρχουν περισσότεροι από δύο εκατομμύρια κάτοικοι σε αυτήν τη ζώνη, ο αριθμός των τρομοκρατών είναι 200 ή 300 το ανώτερο. Ο λαός μας καλεί (...) Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε μια χούφτα τρομοκρατών να ελέγχει μέρος της Λιβύης και του πληθυσμού της», σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση ελέγχει το δυτικό, το νότιο και το κεντρικό τμήμα της χώρας.



Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Τέρας έκαψε το σκύλο του για να τον στειρώσει







Στο New Mexico των ΗΠΑ η αστυνομία συνέλαβε έναν άντρα που έκαψε τους όρχεις του σκύλου γιατί δεν είχε χρήματα να τον στειρώσει! 

Ο 23χρονος James Dickie συνελήφθη τον προηγούμενο μήνα και κατηγορείται για ακραίας μορφής κακοποίηση ζώου.
Σύμφωνα με τις αρχές ο δράστης έκαψε επίτηδες το σκυλί. Έκαψε το μόριο του και τους όρχεις του για να μην πληρώσει το ποσό που χρειάζεται για τη στείρωση σε έναν κτηνίατρο!

Ο σκυλάκος, ο Charlie, σώθηκε χάρη στο τηλεφώνημα γείτονα, ο οποίος κάλεσε τη γιαγιά του 23χρονου και εκείνη έστειλε αμέσως έναν γνωστό της στο σπίτι του δράστη. Το σκυλάκι βρέθηκε στην κρεβατοκάμαρα του 23χρονου και δεν μπορούσε να κουνηθεί από τα εγκαύματά του.


πηγή: adespoto
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »


Οι ινδικές αρχές ξεκίνησαν έρευνα για το θάνατο 13 εγκύων, στις οποίες φέρεται ότι χορηγήθηκε μολυσμένος ορός σε κρατικό νοσοκομείο, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι.
Οι θάνατοι σημειώθηκαν στο νοσοκομείο Ουμάιντ στην βόρεια πόλη Τζοντπούρ, στο Ρατζαστάν, τις τελευταίες δέκα ημέρες.
Οι εργαστηριακές εξετάσεις επιβεβαίωσαν ότι οι οροί, τους οποίους είχε προμηθεύσει ινδική φαρμακευτική εταιρία, ήταν μολυσμένοι, δήλωσε ο διοικητής του νοσοκομείου Ναρέντερ Τσανγκάνι.
"Ο πρώτος θάνατος σημειώθηκε στις 13 Φεβρουαρίου. Ολες οι γυναίκες πέθαναν από ακατάσχετη αιμορραγία", είπε ο Τσανγκάνι σε τηλεφωνική του συνέντευξη.
Τέσσερις γυναίκες τελούν υπό ιατρική παρακολούθηση και η κατάσταση της υγείας της μίας κρίνεται σοβαρή, είπε ο ίδιος.
Κλιμάκιο της κυβέρνησης του Ρατζαστάν μετέβη χθες Πέμπτη στο νοσοκομείο και ξεκίνησε την έρευνα.
Η κρατική αστυνομία ξεκίνησε παράλληλα άλλη έρευνα εις βάρος της παρασκευάστριας εταιρίας και κατέσχεσε τους αχρησιμοποίητους ορούς, είπε ο Τσανγκάνι.
Οι συγγενείς των θυμάτων πραγματοποίησαν την Πέμπτη διαδήλωση διαμαρτυρίας κοντά στο νοσοκομείο.
"Χάσαμε την κόρη μας", είπε ο κάτοικος της περιοχής Ρ.Κ Πουροχίτ στο πρακτορείο ειδήσεων IANS.
"Είναι ανίκανοι να μας δώσουν μία εξήγηση. Είναι ντροπή", πρόσθεσε ο ίδιος.
Οι θάνατοι των γυναικών επαναφέρουν στο προσκήνιο το υψηλό ποσοστό μητρικής θνησιμότητας και τις κακές συνθήκες που επικρατούν στα νοσοκομεία της χώρας.
Στη χώρα αυτή της Νότιας Ασίας αναλογεί το ένα έκτο των περίπου 360.000 θανάτων γυναικών παγκοσμίως κάθε χρόνο, σύμφωνα με έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
Το μητρικό ποσοστό θνησιμότητας εξακολουθεί να συνιστά πρόβλημα καθώς η Ινδία πιθανόν να αποτύχει στο στόχο της μείωσης του ποσοστού αυτού κατά 75% από το 1990 ως το 2015.
Πηγή news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Γονάτισαν επί μία ώρα μπροστά στο σκυλάκι που σκότωσαν

Δύο άντρες, οδηγός και συνοδηγός ημί-φορτηγού, αναγκάστηκαν από πολίτες να γονατίσουν για μία ολόκληρη ώρα μπροστά στο νεκρό σκυλάκι που χτύπησαν και σκότωσαν με το όχημά τους.

Το περιστατικό συνέβη τον προηγούμενο μήνα σε επαρχία της Ανατολικής Κίνας. Σύμφωνα με μάρτυρες ο απελπισμένος ιδιοκτήτης του ζώου δεν άφηνε τους δύο οδηγούς να φύγουν, αν δεν τον αποζημίωναν με 5000 γουάν για το σκυλάκι του. Όπως είπε το είχε αγοράσει 4000 γουάν και ήθελε άλλα 1000 γουάν για...όσο το είχε ταΐσει μέχρι τότε.

Αν και ο ιδιοκτήτης αντιμετώπισε το περιστατικό μόνο με την λογική των εξόδων και όχι για την απώλεια μιας ψυχούλας, οι δύο οδηγοί έγιναν ρεζίλι, αφού οι περαστικοί τους έβριζαν που χτύπησαν ένα μικρό σκυλάκι και δεν σταμάτησαν αμέσως να το βοηθήσουν.

Ωστόσο καταλογίζονται ευθύνες και στον ιδιοκτήτη που το είχε ελεύθερο και πετάχτηκε στο δρόμο. Δύσκολα θα μπορούσε να φρενάρει ο οποιοσδήποτε.

πηγή: adespoto
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Τουρκικός εκβιασμός στην ΕΕ


Άσχημα τα νέα από το μέτωπο της λαθρομετανάστευσης, καθώς η Τουρκία θέτει όρους και προϋποθέσεις για την εφαρμογή της νέας Συμφωνίας Επανεισδοχής λαθρομεταναστών.
Μάλιστα συνδέει τη συμφωνία με την εξάλειψη των θεωρήσεων για τη μετακίνηση Τούρκων πολιτών στην Ευρώπη και προειδοποιεί ότι δεν θα την εφαρμόσει.
"Η Τουρκία δε θα εφαρμόσει τη νέα Συμφωνία Επανεισδοχής που διαπραγματεύτηκε με την Ε.Ε., όσο δεν εφαρμόζεται παράλληλα η συμφωνία για τη σταδιακή εξάλειψη του καθεστώτος θεωρήσεων στις μετακινήσεις των τούρκων πολιτών προς την Ευρώπη", λέει η Άγκυρα χωρίς να κρύβει την απογοήτευσή της για τα αποτελέσματα του Συμβουλίου Υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης που ασχολείται με το θέμα των θεωρήσεων.
"Αυτό που θέλουμε είναι να εξουσιοδοτήσει το Συμβούλιο την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να αρχίσει διαπραγματεύσεις με την Τουρκία με τρόπο ώστε να ικανοποιηθούν πλήρως οι προσδοκίες μας" αναφέρει η ανακοίνωση του τονίζει ότι υπ' αυτές τις συνθήκες η Τουρκία δεν πρόκειται να υπογράψει και να εφαρμόσει την Συμφωνία Επανεισδοχής που διαπραγματεύτηκε νωρίτερα.
Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών επαναλαμβάνει ότι η συμφωνία Επανεισδοχής θα πρέπει να εφαρμοσθεί παράλληλα με τη διαδικασία για τη νέα σταδιακή άρση του καθεστώτος θεωρήσεων στους τούρκους πολίτες που ταξιδεύουν στην Ευρώπη.
"Από την αρχή των διαπραγματεύσεων για την Συμφωνία Επανεισδοχής είχαμε με σαφήνεια μεταφέρει στους συνομιλητές μας - σε κάθε ευκαιρία - ότι δε θα υπογράψουμε τη συμφωνία αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας στο θέμα των θεωρήσεων", αναφέρει η ανακοίνωση.
Οι διαπραγματεύσεις ΕΕ-Τουρκίας, είχαν δημιουργήσει προσδοκίες στην Ελλάδα για αποφασιστική αντιμετώπιση του προβλήματος, ιδιαίτερα στον Έβρο.
Η Ελλάδα είχε ζητήσει να ληφθούν μέτρα από την Τουρκία, με τον πρωθυπουργό να θέτει το ζήτημα κατά τη συνάντησή του με τον Ταγίπ Ερντογάν στο Ερζερούμ.
 Πηγή news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Και πιστός και ειλικρινής!!

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Στις 25 Φεβρουαρίου

1822: Καταργείται η δουλεία στην Ελλάδα, με διάταξη του Συντάγματος της Επιδαύρου.

1889: Πέθανε ο Πάουλ Γιούλιους φον Ρόιτερ (το πραγματικό του όνομα: Ίσραελ Μπερ Γιοσαφάτ), δημοσιογράφος και επιχειρηματίας, ιδρυτής του πρακτορείου ειδήσεων Reuters. [γεν. 21/7/1816]

1906: Γεννήθηκε ο Μπόρις Παπαντόπουλο, ελληνικής καταγωγής μουσουργός από την Κροατία. [θαν. 16/10/1991]

1919: Το Όρεγκον γίνεται η πρώτη αμερικανική Πολιτεία, που εισπράττει φόρο επί της βενζίνης, ύψους ενός σεντ για κάθε γαλόνι.

1932: Ένας μετανάστης από την Αυστρία, ο Αδόλφος Χίτλερ, αποκτά τη γερμανική υπηκοότητα για να θέσει υποψηφιότητα για καγκελάριος.

1943: Γεννήθηκε ο Τζορτζ Χάρισον, βρετανός κιθαρίστας και συνθέτης, ένας από τους τέσσερις Beatles. [θαν. 29/11/2001]

1956: Η ποιήτρια Σίλβια Πλαθ συναντά και ερωτεύεται τον ποιητή Τεντ Χιουτζ, με τον οποίο θα παντρευτεί τέσσερις μήνες αργότερα. Η Πλαθ αυτοκτόνησε το 1963, σε ηλικία 30 ετών.

1959: Η βρετανική κυβέρνηση ανακαλεί το διάταγμα εκτόπισης του αρχιεπισκόπου Μακαρίου, ο οποίος είναι πλέον ελεύθερος να επιστρέψει στην Κύπρο. Με άλλο διάταγμα δίνεται αμνηστία στο στρατηγό Γρίβα και στους συναγωνιστές του στην ΕΟΚΑ.

1970: Πέθανε ο Μαρκ Ρόθκο, αμερικανός εικαστικός καλλιτέχνης, από τους κορυφαίους εκπροσώπους του αφηρημένου εξπρεσιονισμού στη ζωγραφική. [γεν. 25/9/1903]

1973: Μακελειό σε κέντρο διασκέδασης της Αθήνας από τους αδελφούς Κοεμτζή για μια παραγγελιά. Απολογισμός, τρεις νεκροί αστυνομικοί και δύο τραυματίες. Λίγο αργότερα, ο Διονύσης Σαββόπουλος εμπνέεται από το γεγονός και γράφει το τραγούδι «Μακρύ Ζεϊμπέκικο για το Νίκο».

1980: Πέθανε ο Γιώργος Ανδριανόπουλος, ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, αθλητικός παράγοντας και πολιτικός. [γεν. 1900]

Πηγή: sansimera.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ένα παιδί ή φυλακή;;


Μια Κινέζα η οποία έκανε εκστρατεία κατά της αυστηρής πολιτικής του "ενός παιδιού" ανά οικογένεια, που ισχύει στην Κίνα, συνελήφθη στο σπίτι της.
Η γυναίκα μεταφέρθηκε σε στρατόπεδο εργασίας, τρεις ημέρες αφού αφέθηκε ελεύθερη για λόγους υγείας, όπως δήλωσε ο σύζυγός της.
Η Μάο Χενγκφένγκ, η οποία κατοικεί στη Σαγκάη, συνελήφθη από ομάδα αξιωματούχων ασφαλείας, σύμφωνα με τον σύζυγο της, Γου Χουεγουέι.
Όπως είπε ο Γού, οι αξιωματούχοι της έδωσαν ένα αντίγραφο μίας ειδοποίησης στην οποία αναφέρεται ότι η Μάο έχει προβεί "σε παράνομες ενέργειες".
"Η αστυνομία βρίσκεται έξω από την πόρτα μας επί 24 ώρες από την ημέρα που επέστρεψε σπίτι. Δεν μπορούσε να βγει έξω ούτε για να επισκεφθεί το γιατρό. Τι πιθανότητες υπήρχαν να μπορέσει να παραβιάσει το νόμο;" συμπλήρωσε ο Γου.
Η Μάο κάνει εκστρατεία από το 1988, από τότε δηλαδή που έμεινε έγκυος στο δεύτερο της παιδί και απολύθηκε από το εργοστάσιο σαπουνιών όπου εργαζόταν. Διαμαρτύρεται για την νομοθεσία του "ενός παιδιού" ανά οικογένεια, ένα μέτρο που εφαρμόζεται για τη συγκράτηση της αύξησης του πληθυσμού. Σήμερα είναι μητέρα τριών κοριτσιών.
Τον περασμένο Μάιο είχε καταδικαστεί σε 1,5 χρόνο "επανεκπαίδευση μέσω εργασίας" επειδή διοργάνωσε μια διαμαρτυρία κατά τη διάρκεια της δίκης του Κινέζου αντιφρονούντα Λιου Σιαμομπό.
Έξι μήνες μετά όμως αφέθηκε ελεύθερη λόγω της άσχημης κατάστασης της υγείας της.

Πηγή news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ρομπότ στρατιώτες θα καθορίζουν στο μέλλον τα πεδία των μαχών – δείτε τα βίντεο


Όχι δεν είναι κάποια ταινία επιστημονικής φαντασίας. Τα βίντεο που θα δείτε είναι πέρα για πέρα αληθινά. Ρομποτικές μηχανές και εξωσκελετοί θα μπορούν στο άμεσο μέλλον να χρησιμοποιηθούν από τους στρατούς του κόσμου. Θα καθορίζουν αλλά και θα καθαρίζουν τα πεδία των μαχών.
Τα ρομπότ δεν έχουν ψυχή, δεν έχουν συναισθήματα, δεν φέρνουν αντίρρηση σε οποιαδήποτε εντολή και το σημαντικότερο: Τα ρομπότ δεν σκοτώνονται. Ίσως να τραυματιστούν αλλά επισκευάζονται και ξαναρίχνονται στη φωτιά της μάχης...
Ήδη οι ΗΠΑ έχουν αναπτύξει σε πολλά επίπεδα την τεχνολογία και την τεχνογνωσία και έχουν κατασκευάσει ρομποτικές μηχανές που έχουν στείλει στο Αφγανιστάν και συνοδεύουν τις περιπολίες των στρατιωτών τους στα βουνά αλλά και σε κατοικημένες περιοχές. Στο πρώτο βίντεο θα δείτε και θα θαυμάσετε τις ικανότητες του irobot Packbot.
Πρόκειται για ένα ρομπότ που μοιάζει με μικρό τανκ. Έχει ερπύστριες και μπορεί να λειτουργήσει σε οποιαδήποτε επιφάνεια. Ανεβαίνει και κατεβαίνει σκάλες, “περπατάει” πάνω σε πέτρες σε χιόνι σε χώμα σε πάγο με την ίδια ευκολία που τσουλάει στην άσφαλτο. Είναι εφοδιασμένο με δύο βραχίονες σαν χέρια και με κάμερα. Ο χειριστής του το κατευθύνει με ένα joystick και μπορεί να κάνει τα πάντα. Να Απενεργοποιήσει βόμβες, να εφοδιαστεί στους βραχίονες με όπλο, να εισβάλει σε σπηλιές ή κτίρια και να κατασκοπεύσει με την κάμερα του για εχθρούς.
Το ρομπότ μπορεί να το μεταφέρει οποιοσδήποτε στρατιώτης στην πλάτη του ζυγίζει 17,2 κιλά το μήκος του είναι 68.6 εκατοστά και το πλάτος του 51 εκατοστά. Στο βίντεο που θα δείτε το ρομποτάκι είναι σχεδόν άθραυστο και αντέχει σε κρούσεις και πτώσεις από μεγάλα ύψη.
Στο επόμενο βίντεο όλοι θα αναγνωρίσετε το ρομπότ της ταινία “robocop”. Είναι γιαπωνέζικο. Ο χειριστής σκαρφαλώνει στον εξωσκελετό,
που το ύψος του ξεπερνάει τα 3 μέτρα, μπαίνει και κάθεται στο ειδικά διαμορφωμένο κόκπιτ και από εκεί ελέγχει τα πάντα. Ο εξωσκελετός αυτός είναι άτρωτος σε σφαίρες και στα πλάγια, στη θέση των χεριών φέρει ένα μικρό κανόνι και ένα εξάκαννο πολυβόλο.
Μπορεί να ακουστεί παράλογο αλλά η μέρα που θα πολεμούν μηχανές εναντίον μηχανών και άνθρωποι εναντίον μηχανών δεν θα αργήσει και πολύ...
Δείτε τα βίντεο



Πηγή onalert.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...