Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Κεραυνός απο το Α/ΓΕΕΘΑ: Δείξτε μου που θα τους ...Πνίξουμε !

 

 Άστραψε και βρόντηξε ο Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωσταράκος στην επίσκεψη αστραπή πριν λίγες ημέρες στον Έβρο... που δεν πέρασε απαρητήρητη απο τους Τούρκους ! Ξημερώνοντας το 2013 και μαθαίνοντας τους λεονταρισμούς και τις...
απειλές για ωμή στρατιωτική βία του πολεμοχαρή Μπαγίςπου μπορεί να τάραξε το ρεβεγιόν και τις γιορτές στους Άθλιους των Αθηνών, αλλά δεν κιότεψαν οι άνδρες μας στους στρατώνες !

Για αυτό και μόνο και για την αλήθεια μεταφέρουμε την φράση που ειπώθηκε κατά την ενημέρωση από τους μηχανικούς του Στρατού μας όταν ενημέρωναν τον Στρατηγό για την πρόοδο της Αντιαρματικής τάφρου !

Ανυπόμονος ο Αρχηγός από την ενημέρωση ,ζήτησε από τον επικεφαλής Αξιωματικό να του δείξει στο έδαφος ένα πράγμα ...
Δείξτε μόνο μου που θα τους πνίξουμε !!
Ωμά σταράτα και χωρίς τσιριμόνιες ο Αρχηγός ζήτησε να δει σε ποιο σημείο θα πλημμυρίσει την τάφρο και θα πνίξει τα Τουρκικά Άρματα μαζί με τα πληρώματα τους ! Τον άκουσες Μπαγίς;

Για να είμαστε και δίκαιοι οι Τούρκοι σε πρόσφατη άσκηση κόντεψαν να πνιγούν όταν προσπάθησαν να περάσουν το ποτάμι χωρίς να ελέγξουν το έδαφος αν αντεχε το βάρος του άρματος !

Σε άλλο σημείο της ενημέρωσης ο Αρχηγός ενημέρωσε τους επιτελείς οτι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ανταλλακτικών, ούτε βλημάτων για τα άρματα και οι προσπάθειες που γίνονται δεν είναι για το 2013 αλλά για το 2014 και το 2015 ...
Σε απλά Ελληνικά πρέπει να πάρουμε χαμπάρι ότι θα χρειαστούμε ανταλλακτικά για τα F-16 , βλήματα για τα άρματα και μηχανές για τις Φρεγάτες ,δεν χρειαζόμαστε τίποτε άλλο ,απο οπλισμό εκτός απο αυτά και πρέπει να κόψουμε το λαιμό μας να τα πάρουμε , να τα κλέψουμε , να τα αγοράσουμε ...απλά να τα βρούμε και δεν θα ρισκάρουμε τίποτε και για κανέναν !
Να μιλήσουμε σε απλά ελληνικά και δεν ειναι στο μυαλό μας να φοβίσουμε κανέναν ,αυτά τα χρειαζόμαστε και κάποια στιγμή πρέπει κάποιοι να κάτσουν κάτω να βγάλουν τον σκασμό και να ακούσουν τους Αξιωματικούς για το τι χρειαζόμαστε και τι όχι, να υιοθετήσουν τις εισηγήσεις τους και να εφαρμόσουν άμεσα χωρίς να έχουν στο πίσω μέρος του κεφαλιού τους το πολιτικό κόστος , για τα Στρατόπεδα, την Θητεία ,την επιφυλακή & Εφεδρεία και προπαντός να έχουμε τα μάτια μας και τα αυτιά μας ανοιχτά !

Μην ακούτε αυτά που θέλετε να ακούσετε ...Ξυπνάτε μωρέ χανόμαστε !

veteranos.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Όλες οι αργίες του 2013! - Πολλά τα τριήμερα!

 

Ένας καλός φίλος έβαλε κάτω όλες τις αργίες του 2013 και συνειδητοποίησε ότι τα τριήμερα δεν είναι και λίγα!
Σε αντίθεση με άλλες χρονιές που ακόμα και τα Χριστούγεννα έπεφταν σαββατοκύριακο, το 2013 προμηνύεται μια καλή χρονιά για... τους έλληνες σε αυτό τον τομέα...
18/3/2013 Καθαρά Δευτέρα
25/3/2013 Δευτέρα
05/05/2013 Πάσχα
24/06/2013 Αγίου Πνεύματος πάντα Δευτέρα
15/08/2013 Πέμπτη (δεν είναι άσχημο...)
28/10/2013 Δευτέρα
25/12/2013 Τετάρτη
01/01/2014 Τετάρτη


Πηγή newsit
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Εκτός της εφημερίδας Τα ΝΕΑ Γεωργουσόπουλος, Δανίκας, Διαμαντάκου και άλλα 12 άτομα

Εκτός της εφημερίδας Τα ΝΕΑ Γεωργουσόπουλος, Δανίκας, Διαμαντάκου και άλλα 12 άτ 


Η εθελουσία έξοδος που βρίσκεται σε εξέλιξη στην εφημερίδα Τα ΝΕΑ του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, οδηγεί στη έξοδο περί τους 15 δημοσιογράφους, μεταξύ των οποίων και ιστορικές υπογραφές του ΔΟΛ.
Σε μερικές περιπτώσεις διερευνάται η δυνατότητα συνέχισης της συνεργασίας με άλλους τρόπους. Σε κάθε περίπτωση την πόρτα της εξόδου μέσω της εθελουσίας, ανοίγουν οι: Πόπη Διαμαντάκου (τηλεκρικτικός), Δημήτρης Δανίκας (κριτικός κινηματογράφου και αρθρογράφος), Κώστας Γεωργουσουλος (θεατρικός κριτικός), Γιώργος Παπαχρηστος (πολιτικό ρεπορτάζ), Μικέλα Χαρτουλάρη (αρχισυντάκτρια στο ένθετο βιβλίου), Νίκος Αμανίτης (επικεφαλής ενθέτων), Χάρις Ποντίδα (πολιτιστικά ), Λεονί Σταφυλά (διατροφή), Μαρία Μαρκουλη (πολιτιστικά με ειδίκευση στη μουσική), Δημήτρης Δοντάς (αθλητικό ρεπορτάζ), Βαγγέλης Καρακάσης (γραφήματα), Αντώνης Λαγός (ύλη), Γιώργος Αγγελόπουλος (διεθνές ρεπορτάζ).
Υπενθυμίζουμε ότι λίγο πριν τα Χριστούγεννα είχαν αποχωρήσει από την εφημερίδα Το Βήμα του ΔΟΛ οι Νίκος Μπακουνάκης, Ζήσης Καραβάς και Τάσος Αναστασιάδης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, θα ακολουθήσει την εθελουσία και το συντάκτης Δημήτρης Νικολακόπουλος. Είχε προηγηθεί μια σειρά σημαντικών αλλαγών στα ένθετα περιοδικά της εφημερίδας που οδήγησε σε αρκετές αποχωρήσεις και συγχωνεύσεις τμημάτων – για παράδειγμα το ένθετο ΒΗΜΑDONNA προετοιμάζεται πλέον από την συντακτική ομάδα του περιοδικού περιπτέρου Marie Claire, που ανήκει επίσης στο ΔΟΛ.

Πηγή iefimerida
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Με βροχή πεφταστεριών ξεκίνησε το 2013 - Τεταρτίδες στον νυχτερινό ουρανό

Με βροχή πεφταστεριών ξεκίνησε το 2013 - Τεταρτίδες στον νυχτερινό ουρανό 


Με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς, οι Τεταρτίδες (Quadrantids) κατακλύζουν τον νυχτερινό ουρανό με διάττοντες αστέρες, η βροχή των οποίων θα κρατήσει μέχρι τις 5 Ιανουαρίου, ενώ η κορύφωσή της θα είναι τα χαράματα της 3ης Ιανουαρίου.
Καιρού επιτρέποντος, οι Τεταρτίδες θα είναι ορατές στον νυχτερινό ουρανό, ενώ στο αποκορύφωμά τους θα φτάσουν από 40 έως και 120 μετέωρα την ώρα. Επίσης έχουν σύντομη διάρκεια στη φάση της αποκορύφωσής τους (περίπου δύο ώρες) και γενικά διακρίνονται από ευμεταβλητότητα στην έντασή τους.
Η ονομασία και η αρχική προέλευση των συγκεκριμένων πεφταστεριών ήταν από έναν αστερισμό που δεν υπάρχει πια, τον Quadrans Muralis ή Επιτοίχιος Τετράς, ονομασία που πήρε από ένα αρχαίο αστρονομικό εργαλείο. Πλέον η πηγή προέλευσης των συγκεκριμένων μετεώρων είναι πιθανότατα ο αστερισμός του Βοώτη.
Οι αστρονόμοι δεν είναι σίγουροι ποιος ήταν ο διερχόμενος κομήτης, ο οποίος άφησε πίσω του την ουρά σκόνης και σωματιδίων, ωστόσο πιστεύεται ότι πρόκειται για τον κομήτη 2003 ΕΗ1, που παρατήρησαν πρώτοι οι Κινέζοι, Ιάπωνες και Κορεάτες αστρονόμοι το 1490.

Πηγή iefimerida
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Φοροαρμαγεδών το 2013 – Μια 11αδα φόροι για μισθωτούς και συνταξιούχους! Κίνημα... «δεν έχω, δεν πληρώνω» τα ληξιπρόθεσμα!

 

14 δισεκατομμύρια ευρώ ελπίζει να βάλει στα ταμεία του το 2013 το κράτος μέσω των φόρων, μόνο που αυτό κάθε άλλο παρά πιθανό φαντάζει.

Το 2013 φέρνει μαζί του 11 φόρους, όμως οι πολίτες, που βλέπουν τους μισθούς ή τις συντάξεις τους να μειώνονται δραματικά, δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν και αδυνατούν να πληρώσουν.

Τι θα κληθούν να πληρώσουν οι πολίτες το νέο έτος;

1. Τις δύο τελευταίες δόσεις για τα εισοδήματα του 2011.
2. Τη μηνιαία παρακράτηση φόρου μισθωτών υπηρεσιών και ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για το 2013 στους μισθούς και στις συντάξεις.
3. Το φόρο εισοδήματος του 2012
4. Το αυξημένο τέλος επιτηδεύματος για το 2012
5. Την ειδική εισφορά αλληλεγγύης για τα εισοδήματα του 2012 εφόσον ήταν υψηλότερα των 12.000 ευρώ. Η πληρωμή της εισφοράς θα γίνει μαζί με τον φόρο εισοδήματος του 2012.
6. Τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας για το 2010
7. Τον ΦΑΠ για το 2011
8. Τον ΦΑΠ του 2012
9. Τον ενιαίο φόρο ακίνητης περιουσίας για 2013. Θα αντικαταστήσει τον ΦΑΠ και το ειδικό τέλος

Και μπόνους...
10. Τις διμηνιαίες δόσεις που έχουν απομείνει για το χαράτσι μέσω ΔΕΗ
11. Τα τέλη κυκλοφορίας του 2014

Δε μπορούν να πληρώσουν τα ληξιπρόθεσμα
Όλο και περισσότερους φόρους καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες, αλλά το ζήτημα είναι πως δεν έχουν, πως δε μπορούν να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους. Ο αριθμός εκείνων που αδυνατούν να πληρώσουν τους φόρους αυξάνεται με... γεωμετρική πρόοδο. Τα ανεξόφλητα χρέη αυξάνονται με ρυθμό 1 δισ. τον μήνα και ήδη υπάρχει ανησυχία στο οικονομικό επιτελείο για το αν θα καλυφθούν οι στόχοι του προϋπολογισμού.

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές, σύμφωνα με το Έθνος, έχουν φτάσει τα 55,5 δισ. ευρώ, δηλαδή το 28% του ΑΕΠ της χώρας! Σύμφωνα δε με την τελευταία έκθεση της τρόικας, το 80% των οφειλών αυτών είναι αδύνατον να εισπραχθούν.

Οι παλαιές ληξιπρόθεσμες οφειλές φθάνουν τα 43,49 δισ. ευρώ.
- 2,99 δισ. ευρώ χρωστούν ΔΕΚΟ και οργανισμοί του Δημοσίου
- 8,5 δισ. ευρώ χρωστούν επιχειρήσεις που έχουν πτωχεύσει και
- 31,8 δισ. ευρώ χρωστούν διάφορα φυσικά και νομικά πρόσωπα

Μέσα στο 2012 το Δημόσιο κατάφερε να εισπράξει από τα παλαιά ληξιπρόθεσμα περίπου 1 δισ. ευρώ, ενώ στο ίδιο διάστημα διεγράφησαν οφειλές ύψους 359 εκατ. ευρώ.

Οι νέες οφειλές που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες εντός του προηγούμενου έτους, έφθασαν τα 12,07 δισ. ευρώ. Από αυτές τις οφειλές, οι εισπρακτικοί μηχανισμοί κατάφεραν να εισπράξουν 1,1 δισ. ευρώ και παράλληλα διεγράφησαν οφειλές ύψους 179 εκατ. ευρώ. Συνολικά έχουν εισπραχθεί κάτι παραπάνω από τα 2 δισ. ευρώ.

Ελπίζοντας να βάλει ένα μέρος των οφειλών αυτών στα ταμεία της, το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει νέα πιο ευνοϊκή ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και προσανατολίζεται να δώσει στους φορολογούμενους τη δυνατότητα να πληρώσουν τα χρέη τους σε περισσότερες δόσεις (έως 48) αλλά και μικρότερες ακόμη και της τάξεως των 80 με 100 ευρώ τον μήνα.


Πηγή newsit 
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...