Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Έρχονται τα κινητά του... «Μεγάλου Αδερφού»


Νέα ερωτήματα για την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ίντερνετ προκαλούν οι δηλώσεις του επικεφαλής της Google, Έρικ Σμιτ, σχετικά με τα «έξυπνα» κινητά του μέλλοντος, τα οποία -ούτε λίγο, ούτε πολύ- θα… αποφασίζουν για μας, αξιοποιώντας μια τεράστια βάση δεδομένων με πληροφορίες που μας αφορούν.

Τα κινητά τηλέφωνα θα μπορούν σύντομα να παρακολουθούν την υγεία μας, να προβαίνουν σε προτάσεις για αγορές για τον καθένα μας ξεχωριστά και «να κάνουν πράγματα που δεν έχουμε καν διανοηθεί», είπε χθες το βράδυ ο πρόεδρος της Google, μιλώντας στο Mobile World Congress στη Βαρκελώνη.

Κινητά που ξέρουν τα πάντα για μας

Ο «
MrGoogle» υποσχέθηκε ότι «πολύ σύντομα δεν θα ξεχάσετε τίποτα ποτέ ξανά», τοποθετώντας σε ένα ή δύο χρόνια την έναρξη της «νέας τεχνολογικής εποχής», η οποία θα έρθει μέσα από ακόμη πιο «έξυπνα» τηλέφωνα και υπολογιστές tablet.

«Θα είναι δυνατόν να θυμάστε τα ξενοδοχεία στα οποία μείνατε, τις φωτογραφίες που τραβήξατε και τους φίλους που συναντήσατε, διότι η μνήμη των υπολογιστών διαρκεί για πάντα».

Όπως εξήγησε, τα smartphone θα ξέρουν τα ενδιαφέροντά μας και θα είναι σε θέση να μας ενημερώνουν για θέματα που μας αφορούν (αγορές κ.λπ.), γνωρίζοντας εκ των προτέρων αν ταιριάζουν στις προτιμήσεις μας.

Πώς θα λειτουργούν

Στη συνέχεια έγινε ακόμη πιο περιγραφικός. Ο χρήστης -είπε- θα πληκτρολογεί στο κινητό του τηλέφωνο την φράση «Αγορά παντελονιού» και, με βάση το ιστορικό των αγορών του, η Google θα εμφανίζει προϊόντα που είναι πιθανό να τον ενδιαφέρουν.

Η 
Google θα γνωρίζει, επίσης, πού βρίσκεται ο χρήστης, δεδομένου ότι τα smartphone διαθέτουν GPS.

«Όταν το τηλέφωνό σας μπορεί να ξέρει πού βρίσκεστε, τότε η αγορά θα αλλάξει, με ένα επιχειρηματικό μοντέλο βάσει του οποίου το τηλέφωνό σας θα σας ειδοποιεί για μια ευκαιρία αγοράς που παρουσιάζεται».

Το κινητό θα «καθοδηγεί» τον χρήστη, υποδεικνύοντάς του καταστήματα κοντά στο σημείο όπου βρίσκεται, τα οποία, μάλιστα, έχουν διαθέσιμο το παντελόνι που τους αρέσει. Αντίστοιχα, η Google θα «λέει» στο κατάστημα να κρατήσει το παντελόνι στο ταμείο.

Φτάνοντας στο μαγαζί, το μόνο που πρέπει να κάνει ο χρήστης είναι να «περάσει» το τηλέφωνό του από ένα ειδικό μηχάνημα και να πληρώσει, αφού η Google θα έχει όλα τα στοιχεία της πιστωτικής του κάρτας.

Ανησυχίες για τα προσωπικά δεδομένα

Τι γίνεται, όμως, στην περίπτωση που ένας χρήστης θεωρεί «εφιαλτικό» όλο αυτό το σενάριο και δεν επιθυμεί οποιοσδήποτε τρίτος να έχει πρόσβαση στις προσωπικές του πληροφορίες;

Ο Έρικ Σμιτ ανέφερε πέντε φορές την φράση «με την άδειά σας» κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, θέλοντας να καθησυχάσει τους ανησυχούντες.

Διαβεβαίωσε, επίσης, ότι η Google είναι «πολύ προσεκτική σχετικά με την ιδιωτικότητα», για να προσθέσει, όμως, ότι «όσα περισσότερα ξέρει για σας το τηλέφωνό σας, τόσο το καλύτερο» –δίνοντας το στίγμα των στόχων και της στρατηγικής της εταιρείας.

Βέβαια, τον περασμένο Αύγουστο, ο κ. Σμιτ είχε διατυπώσει εντελώς διαφορετική άποψη για την ιδιωτικότητα, δηλώνοντας -στην εφημερίδα «
The Wall Street Journal»- ότι πολλοί νεαροί χρήστες του Ίντερνετ θα αναγκαστούν να αλλάξουν το όνομά τους όταν μεγαλώσουν, αν θέλουν να προστατευθούν από όσα τους εκθέτουν.

«Δείξτε μας 14 φωτογραφίες σας και μπορούμε να βρούμε όλα τα στοιχεία σας. Νομίζετε πως δεν έχετε 14 φωτογραφίες σας στο Ίντερνετ; Έχετε στο Facebook!», είχε δηλώσει ο πρόεδρος της 
Google.

Το Android «σας κάνει ευτυχισμένους»

Στην χθεσινή του ομιλία στην Βαρκελώνη, ο Έρικ Σμιτ «επαίνεσε» το Android -το λειτουργικό σύστημα για κινητά που αναπτύσσει η εταιρεία του- υποστηρίζοντας ότι κάνει τους ανθρώπους πιο ευτυχισμένους. «Δεν θα είστε ποτέ μόνοι, δεν θα χάνεστε ποτέ, δεν θα βαρεθείτε ποτέ και δεν θα ξεμείνετε ποτέ από ιδέες».

Πρόσθεσε δε ότι το Android μπορεί να «σώσει» τον κόσμο. «Έχουμε, πλέον, στα χέρια μας όλη την πληροφορία του κόσμου. Δεν είμαι σίγουρος ότι αυτό θα εμποδίσει τους πολέμους, αλλά σίγουρα θα προκαλέσει πολλές συζητήσεις προτού (φτάσουμε στο σημείο να) αρχίσει ένας πόλεμος».

Η επέλαση των smartphone

Ο πρόεδρος -και απερχόμενος διευθύνων σύμβουλος- της 
Google εκτίμησε ότι σε λίγα χρόνια τα smartphone τελευταίας τεχνολογίας, όπως το Google Nexus S, θα είναι φθηνά και προσιτά σε ακόμη περισσότερους ανθρώπους.

Προέβλεψε, ακόμη, ότι μέσα στα αμέσως επόμενα χρόνια, δύο δισεκατομμύρια επιπλέον χρήστες θα μπαίνουν στο Ίντερνετ από το κινητό τους τηλέφωνο.

Στόχος που δεν είναι απίθανο να επιτευχθεί, αν κρίνει κανείς από την αλματώδη διείσδυση των 
smartphone και των υπολογιστών tablet, τα οποία ξεπέρασαν πρόσφατα τα PC.

Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας IDC, το τελευταίο τρίμηνο του 2010 βρέθηκαν στα ράφια των καταστημάτων σε όλο τον κόσμο 100,9 εκατομμύρια smartphone, σε σύγκριση με 92,1 εκατομμύρια προσωπικούς υπολογιστές.

Για Facebook και Nokia

Ο επικεφαλής του κολοσσού των 
online αναζητήσεων αρνήθηκε ότι η Google έχει επηρεαστεί από την αλματώδη διείσδυση του Facebook.

«Δεν έχουμε κάποιο στοιχείο που να αποδεικνύει ότι η διαφήμιση στο Facebook βλάπτει την δική μας διαφήμιση με οποιονδήποτε τρόπο. Το Facebook είναι κάτι διαφορετικό. Η Microsoft είναι ο βασικός μας ανταγωνιστής και πιθανότητα θα παραμείνει ο βασικός μας αντίπαλος για πολύ καιρό».

Αναφερόμενος στην στρατηγική συμφωνία που σύναψε η 
Nokia με την Microsoft, αποκάλυψε ότι θα ήθελε πολύ η Nokia να είχε επιλέξει το Android για τα smartphone της.

«Θα θέλαμε να υιοθετήσουν το Android στο μέλλον. Λυπούμαστε που έκαναν διαφορετική επιλογή. Σίγουρα προσπαθήσαμε για το αντίθετο», δήλωσε ο κ. Σμιτ.


Πηγή  ΤΑ ΝΕΑ
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Τουλάχιστον 24 οι νεκροί στη Λιβύη


Τουλάχιστον 24 είναι οι νεκροί, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, από τις διαδηλώσεις των τελευταίων 24ώρων στη Λιβύη. Οι τραυματίες είναι δεκάδες, ενώ φόβους για νέο αιματοκύλισμα προκαλούν οι προαναγγελθείσες για σήμερα, Παρασκευή, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες, το Παρατηρητήριο καλεί τις Αρχές της χώρας να δείξουν σεβασμό στο δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώνουν ειρηνικά.
«Οι Λίβυοι δεν πρέπει να διακινδυνεύουν τη ζωή τους για να υπερασπιστούν τα ανθρώπινα δικαιώματά τους» υπογραμμίζει το Παρατηρητήριο.

Στο μεταξύ, σήμερα και ένα 24ωρο μετά την «Ημέρα Οργής», νέες διαδηλώσεις αναμένονται με το πέρας της προσευχής, ενώ φόβοι εκφράζονται ότι θα ξεσπάσουν ταραχές με αφορμή τις κηδείες θυμάτων.

Βίντεο που αναρτήθηκαν σε ιστοσελίδες δείχνουν πτώματα νέων ανθρώπων σε διαφορετικές περιοχές της χώρας και δεκάδες διαδηλωτές να καταστρέφουν ένα μνημείο στην πόλη Τομπρούκ της ανατολικής Λιβύης.

Στη Βεγγάζη, δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Λιβύης, στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί στους δρόμους, μετά τις συγκρούσεις στη διάρκεια της νύχτας.

Το ραδιόφωνο του BBC μετέδωσε, επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες, πως δέκα πτώματα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της πόλης.

Επίσης, κάτοικος της Βεγγάζης δήλωσε πως ο Σαάντι Καντάφι, γιος του Λίβυου ηγέτη, δήλωσε σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό ότι καταφτάνει στην πόλη για να αναλάβει την δημαρχία, ώστε να προστατεύσει τους πολίτες.

Στην Αλ Μπάιντα, οι συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές και υποστηρικτές του Λίβυου ηγέτη συνεχίζονται και σήμερα και ο μέχρι τώρα απολογισμός είναι τουλάχιστον πέντε νεκροί. Οι τραυματίες ξεπερνούν τους εβδομήντα και οι μισοί είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία διαδηλωτή, ανάμεσα στους άντρες των δυνάμεων ασφαλείας υπήρχαν και ένοπλοι με πολιτικά ρούχα που πυροβολούσαν τους διαδηλωτές.

Πηγή ΤΑ ΝΕΑ

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

ΠΑΤΡΑ: Το top 10 του καρναβαλιού




Κέφι και χορός από το πρωί µέχρι το… επόµενο πρωί. Το Καρναβάλι της Πάτρας, που κορυφώνεται στις 6 Μαρτίου, είναι το καλύτερο αντίδοτο στην κρίση. Στο σηµερινό αφιέρωµα θα διαβάσετε τα δέκα καλύτερα αξιοθέατα και τις εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε για να απολαύσετε αυτή την ξεχωριστή γιορτή.

Το εργαστήρι των αρµάτων
Εδώ το καρναβάλι έχει αρχίσει από νωρίς. Από το πρωί έως το βράδυ δεκάδες άνθρωποι που έχουν αφιερώσει αµέτρητες ώρες από τη ζωή τους στην επιτυχία του καρναβαλιού «παλεύουν» µε κόλλες, µπογιές, αµέτρητα κιλά φελιζόλ, εφηµερίδες και ό,τι άλλο χρειάζονται για να δηµιουργήσουν τα άρµατα που κυριαρχούν στις παρελάσεις.

info Αν επιθυµείτε να γνωρίσετε πού χτυπά η καρδιά του καρναβαλιού και πώς δηµιουργούνται τα άρµατα, τότε θα πάτε σε ένα κτίριο δίπλα στα νερά του Γλαύκου ποταµού (στην περιοχή Πετρωτό).

Το καρναβάλι των παιδιών
«Πιτσιρικάδες επί Ποδός» είναι ο τίτλος του φετινού παιδικού καρναβαλιού µε πλήθος εκδηλώσεων να είναι αφιερωµένες στην κυκλοφοριακή αγωγή των µικρών καρναβαλιστών. Κυρίαρχη στις εκδηλώσεις είναι η Παιδική Καρναβαλούπολη, η οποία περιοδεύει στους δρόµους της πόλης και περιλαµβάνει µεταξύ άλλων τσίρκο δρόµου, face painting, κλόουν, παραστάσεις δρόµου, κουκλοθέατρο και ουκ ολίγα παιχνίδια. Οπως στο καρναβάλι των µεγάλων, έτσι και σε αυτό των µικρών οι εκδηλώσεις κορυφώνονται µε τη µεγάλη παρέλαση (Κυριακή 27 Φεβρουαρίου, στις 11 το πρωί, µε αφετηρία την Πλατεία Οµονοίας).

info Πίσω στο 1968 το παιδικό καρναβάλι είχε τη µορφή ενός ποδηλατικού αγώνα µε µασκαράδες, που τότε ονοµάζονταν «baby rally».

Στις ηµέρες µας περίπου 6.000 έως 10.000 λιλιπούτειοι καρναβαλιστές συµµετέχουν σε παιδικό καρναβάλι. Βόλτα στα Ψηλά Αλώνια
Ενα από τα χαρακτηριστικά αυτής της πόλης είναι η καλή ρυµοτοµία και οι µεγάλες πλατείες της. Η πιο διάσηµη απ΄ όλες είναι αυτή των Υψηλών Αλωνίων, γνωστή και ως το «µπαλκόνι της Πάτρας» – όπως χαρακτηρίζουν πολλοί την τεράστια πλατεία λόγω της θέας στην Κάτω Πόλη και τη θάλασσα. Από πέρυσι έχει αποκτήσει ένα ολοκαίνουργιο πρόσωπο.

Η καλύτερη θέα στην πόλη
Δύο είναι τα σηµεία της πόλης που προσφέρουν κορυφαία πανοραµική θέα. Ταξιδεύοντας έστω και µε το µάτι στα ανοιχτά του Πατραϊκού, θααφήσετε πίσω σας τα προβλήµατα της καθηµερινότητας. Το πρώτο σηµείο είναι τα τελευταία σκαλοπάτια της οδού Αγίου Νικολάου. Σίγουρα θα κάνετε αρκετές στάσεις για να πάρετετις απαραίτητες ανάσες µέχρι να φτάσετεστην κορυφή. Γυρίστε το κεφάλι και απολαύστε τη θέα.

Το δεύτερο σηµείο δεν απέχει πολύ από εδώ. Αρκεί να µπείτε στην καρδιά του Κάστρου της Πάτρας. Από τον προµαχώνα που βρίσκεται δεξιά, όπως µπαίνει κανείς στον χώρο, θα έχετε την καλύτερη θέα στην πόλη, τον ΠατραϊκόΚόλπο, τις ακτές της Αιτωλοακαρνανίας, τη…µισή γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου, το Παναχαϊκό όρος, το γειτονικό αλσύλλιο στο Εσχατοβούνι και το λιµάνι.

Περίπατος στην παραλία
Για τους θαλασσινούς τύπους ο καλύτερος περίπατος στην Πάτρα είναι στην παραλία της, µε φόντο τη θάλασσα του Πατραϊκού Κόλπου. Αφετηρία για τον περίπατο µπορεί να αποτελέσει η πλατεία Τριών Συµµάχων (Αγγλία, Γαλλία, Ρωσία) µε το περίφηµο ρολόι των λουλουδιών. Από εδώ µπορείτε να περάσετε απέναντι στην προβλήτα του Αγίου Νικολάου όπου κάθε χρόνο πέφτουν οι τίτλοι τέλους του καρναβαλιού (εδώ, καίγεται ο βασιλιάς Καρνάβαλος συνοδεία δεκάδων πυροτεχνηµάτων). Συνεχίζοντας παραλιακά προς τον Νότο γρήγορα θα φτάσετε στον πέτρινο φάρο του λιµανιού.

info
Σχεδόν απέναντι από τον φάρο, είναι η τεράστια εκκλησία του Αγίου Ανδρέα, η οποία είναι η µεγαλύτερη των Βαλκανίων (χωρητικότητας 5.000 ανθρώπων) 
Το Αρχαιολογικό Μουσείο
Το πιο σύγχρονο µουσείο της Πάτρας είναι το… Αρχαιολογικό, όπου αποτυπώνεται σηµαντικό µέρος της Ιστορίας αυτού του τόπου. Στην καρδιά του θα δείτε εκθέµατα σχετικά µε τα ταφικά έθιµα των κατοίκων της αρχαίας πόλης, τον δηµόσιο βίο και την καθηµερινότητά τους. Τα σπάνια ψηφιδωτά από τις πλούσιες κατοικίες της Ρωµαϊκής Πάτρας µαγνητίζουν τα βλέµµατα των επισκεπτών (τηλ. 2610-420.645, 2613-616.100).

info
Ανοικτό Τρίτη έως Κυριακή, από τις 08.30 έως τις 15.00. Πληροφορίες θα βρείτε και στη διεύθυνση www.patras museum.gr
Σεργιάνι στην Ανω Πόλη
Παλαιέςµονοκατοικίες, όµορφα σοκάκια, αρχαία µνηµεία αποτελούνπρόκληση για µια αξέχαστη περιήγηση στην Ανω Πόλη. Επί της οδού Γερµανού αξίζει να επισκεφτείτε το Ρωµαϊκό Ωδείο που είναι το αρχαιότερο της Ελλάδας, καθώς κατασκευάστηκε το 160 π.Χ. (πριν από το Ηρώδειο της Αθήνας). Απέναντι είναι ο αρχαιολογικός χώρος των Ρωµαϊκών Λουτρών, ενώ πολύ κοντά, κάτω από την Πλατεία 25ης Μαρτίου, θα δείτε το Ρωµαϊκό Στάδιο, που λέγεται πως ήτανπροσφορά του αυτοκράτορα Διοκλητιανού.

To Ρωµαϊκό Ωδείο είναι ανοικτό καθηµερινά από τις 08.30

έως τις 15.00 (τηλ. 2610-220.829, 2610-276.207, είσοδος ελεύθερη).

Η... Σκάλα της Πάτρας
Τον δικό του ξεχωριστό ρόλο στοΠατρινό Καρναβάλι έχει κάθε χρόνο τοφηµισµένο Δηµοτικό Θέατρο Απόλλων. Αποτελεί αντίγραφο της Σκάλας του Μιλάνου και κτίστηκε βάσει σχεδίων του γερµανού αρχιτέκτονα Ερνέστο Τσίλερ το 1872.

Κάποτε εδώ γιορτάζονταν τα περίφηµα Μπουρµπούλια (χοροί των ντόπιων),τώρα πλέον θέατρο φιλοξενεί µόνο παραστάσεις. Αυτή την περίοδο µπορείτε να παρακολουθήσετε έργα των θεατρικών οµάδων της πόλης όπως το Καρναβαλικό Κοµιτάτο και οι «Ανήσυχοι εν Πλω». Διαφορετικά µπορείτε να το επισκεφτείτε Δευτέρα έως Παρασκευή 08.00 - 13.30 (τηλ. 2610 623730).

info
Το θέατρο βρίσκεται στην Πλατεία Γεωργίου, όπου αξίζει να δείτε και τα δύο σιντριβάνια µε τα µπρούντζινα λιοντάρια του 1875. 
Η παρέλαση
Κάποιοι προτιµούν να την παρακολουθούν από την τηλεοπτική απευθείας µετάδοση. Αλλοι, πάλι, έχουν λειώσει αρκετά παπούτσια χορεύοντας µε τις ώρες στους δρόµους της Πάτρας. Η κεντρική παρέλαση είναι το αποκορύφωµα της Αποκριάς και του Πατρινού Καρναβαλιού. Και φέτος έχουν δηλώσει συµµετοχή πολλές οµάδες µε εµφανή την τάση να σατιρίσουν την καθηµερινότητα αλλά και το… Master Chef. Ενδεικτικά αναφέρουµε τους τίτλους: ΣΩ.ΜΠΑ. (Σωµατείο Μπατίρηδων), Οικονοµικοί Κροίσοι, Master Chex.

info
Η κεντρική παρέλαση αρχίζει στις δύο το µεσηµέρι της Κυριακής, 6ης Μαρτίου. Το προηγούµενο απόγευµα στις εξίµισι αρχίζει η νυχτερινή. 
Πιείτε γλυκιά µαυροδάφνη
Το τελευταίο τριήµερο της Αποκριάς, χιλιάδες επισκέπτες ανεβαίνουν στο οινοποιείο που δηµιούργησε ο Βαυαρός Γουσταύος Κλάους(o οποίος ήρθε στην Πάτρα το 1852) προκειµένου να προµηθευτούν µαυροδάφνη, η γέννηση της οποίας υπολογίζεται στο 1873. Θα τη δοκιµάσετε στην Κάβα ∆ανιηλίδος, όπου ήταν το σπίτι του Κλάους. ∆είτε το αυτοκρατορικό κελάρι του 1861. 











Πηγή ΤΑ ΝΕΑ
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ανακάλυψαν τυχαία τη θεραπεία της φαλάκρας




Αμερικανοί ερευνητές που μελετούσαν τις συνέπειες του στρες στο γαστρεντερικό σύστημα και τη διαδικασία της πέψης, ανακάλυψαν τυχαία μια χημική ουσία που προάγει την ανάπτυξη της τριχοφυΐας στην πιο συχνή μορφή φαλάκρας, την ανδρογενή αλωπεκία.
Οι ειδικοί ανακάλυψαν ότι εισάγοντας με ένεση σε πειραματόζωα την ουσία αστρεσίνη-Β, η οποία αναστέλλει την ορμόνη «CRF» που προκαλεί στρες και σχετίζεται με την τριχόπτωση, άρχισαν να ξαναβγάζουν τρίχες και μάλιστα με εντυπωσιακά γρήγορο ρυθμό.
«Σχεδόν το 100% των ποντικιών ανταποκρίθηκε. Η τριχοφυΐα επανήλθε πλήρως. Είναι ένα κυριολεκτικά σημαντικό αποτέλεσμα», δήλωσε ο ερευνητής Μίλιον Μουλουγκέτα της Ιατρικής Σχολής UCLA του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Λος Αντζελες. Ο ίδιος δήλωσε ιδιαίτερα αισιόδοξος ότι η ανακάλυψη ανοίγει νέους δρόμους έρευνας για την καταπολέμηση της αλωπεκίας, ειδικά σε όσους αυτή προκαλείται από χρόνιο άγχος και γήρανση.
Η ανάπτυξη της τριχοφυΐας στα πειραματόζωα είχε ολοκληρωθεί σε διάστημα τριών μηνών και επιβεβαιώθηκε από νέα πειράματα, τα οποία επίσης έδειξαν ότι η αστρεσίνη-Β, την οποία έχει δημιουργήσει το Ινστιτούτο Βιολογικών Μελετών Salk της Καλιφόρνιας, όχι μόνο προάγει την τριχοφυΐα, αλλά επίσης εμποδίζει την απώλειά της στο αρχικό στάδιο του προβλήματος.
Μέχρι στιγμής η ουσία έχει δοκιμαστεί μόνο σε ποντίκια γενετικά τροποποιημένα, ώστε να παράγουν πολύ μεγάλες ποσότητες της ορμόνης, με συνέπεια να γερνάνε γρήγορα και να χάνουν το τριχωτό τους σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Δεν είναι βέβαιο αν η ουσία θα μπορεί να αποκαταστήσει την τριχόπτωση και στους ανθρώπους, πάντως δεν φαίνεται να έχει τοξικές επιδράσεις. Οι ερευνητές είπαν ότι και οι άνθρωποι έχουν υποδοχείς της ορμόνης CRF, συνεπώς η αστρεσίνη θα μπορούσε να έχει ανάλογα ευεργετικό αποτέλεσμα.
Η αστρεσίνη-Β, που δεν είναι δυνατό να χορηγείται από το στόμα, ίσως μπορεί να εισαχθεί στον ανθρώπινο οργανισμό με μορφή ρινικού σπρέι και σίγουρα σε ενέσιμη μορφή.
Η καθηγήτρια Ιβέτ Τας της Ιατρικής Σχολής του UCLA δήλωσε ότι θα χρειαστούν περίπου πέντε χρόνια για να ξεκινήσουν κλινικές δοκιμές στους ανθρώπους.
Η μελέτη δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση PLoS ONE.


Πηγή TA NEA
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Λαθρεπιβάτες µε εισιτήριο την απόγνωση



3 Η ΑΝΑΜΟΝΗ. Μετανάστης περιµένει στις παρυφές του λιµανιού. Κάθε απόγευµα στις 5:30 µαζεύονται οι µετανάστες στην είσοδο του λιµανιού και περιµένουν τα φορτηγά που πηγαίνουν στην Ιταλία.


Στηνείσοδο τουλιµανιού της Ηγουµενίτσαςστήνουν καρτέρι οι λαθρεπιβάτες της απόγνωσης. Εκατοντάδες παράνοµοι µετανάστες χυµούν στις νταλίκες. Γαντζώνονται από τη ρεζέρβα, αγκαλιάζουντον πίσω άξονα, τρυπώνουν στην αεροτοµή. Για να ταξιδέψουν στην Ιταλία και τη νέα τους ζωή.

Μαζεύονται σαν πέσει ο ήλιος. Αράζουν στις µπαριέρες της Εγνατίας Οδού ή κόβουν βόλτες στη µέση του δρόµου. Είναι πάνω από200. Με πρόσωπα ξεραµένα από τοκρύο. Φορούν µπλούζες που σακουλιάζουν πάνωτους, λασπωµένα παπούτσια και σκούφους φαγωµένους απ’ τον σκόρο –ό,τι βρήκαν στα σκουπίδια. ∆εν έχουν σακίδια στην πλάτη. Αλλωστε,έτσι όπως ταξιδεύουν, δενµπορούν να κουβαλήσουν πολλά.

Περιµένουντις πρώτες νταλίκες που θα πλησιάσουν το λιµάνι της Ηγουµενίτσας. Οταν αυτές εµφανίζονται, οµάδες των είκοσι ατόµων φράζουν µε τα σώµατά τουςτον δρόµο. Οι υπόλοιποι ορµούν στις καρότσες. Κρύβονται στις παλετοθήκες, εισβάλλουν στην καµπίνα, γραπώνονται κάτω απ’ το σασί. Αλλοι σκαρφαλώνουν πάνω στα φορτηγά για να σκίσουν τον µουσαµά και να χωθούνστο εµπόρευµα. Οι οδηγοί προσπαθούννα τους αποφύγουν µε ελιγµούς ή να τους τροµάξουν αναπτύσσοντας ταχύτητα. Οι κάτοικοι της Ηγουµενίτσας τούς βλέπουν στα µέρη τους από το 2002. Κούρδοι τότε οι περισσότεροι, κάθονταν το πολύ για ένα δίµηνο. Το πέρασµα ήταν πιο εύκολο. Ο έλεγχος πιο χαλαρός. Το τελευταίο εξάµηνο όµως έχει αυξηθεί ο αριθµός τους και το διάστηµαπαραµονής τους. Πάνω από 600 έχουν εγκλωβιστεί στην περιοχή, αφού το ταξίδι απέναντι µοιάζει ακατόρθωτο. Οι περισσότεροι είχαν δοκιµάσει την τύχη τους στηνΠάτρα. ∆εν τα κατάφεραν εκεί και αναζήτησαν άλλο λιµάνι. Στην Ηγουµενίτσα έστησαν παράγκες, τρέφονται από τους κάδους και συγκρούονται κατά καιρούς µεταξύ τους για τα ορµητήρια. Οι ντόπιοι άλλοτε τους αντιµετώπιζαν ως πρόβληµα στις παρυφές της πόλης. Ωσπου οι καταυλισµοί πλησίασαν τα δικά τους σπίτια.

όι ΚΆΤΆΥΛΙςΜόι. Οι παράνοµοι µετανάστες έχουν χωρίσει µε εθνοτικά κριτήρια τα µέρηόπου κατοικούν. Στο βουνό µένουν οι Αφρικανοί. Οι Αφγανοί µε τους Ιρακινούς έχουν εγκατασταθεί στον ελαιώνα. Στις πευκόφυτες πλαγιές του Λαδοχωρίου µια κοινωνία σκαρφάλωσε στα βράχια. Εκατοντάδες έχουν φτιάξει εκεί τον δικό τους καταυλισµό µε ξύλα, νάιλον και ψάθες. Ανεβαίνουµε το γλιστερό µονοπάτι που οδηγείστα σπίτια τους. Πατάµεσε αποµεινάρια εστιώνπου είχανανάψει για να ψήσουν ήνα ζεσταθούν.Αποφάγια και σκουπίδια έχουν σχηµατίσει λοφάκια έξω από τις σκηνές. Ο αέρας µυρίζει µούχλα και απλυσιά. ∆ύο Σουδανοί παίζουν χαρτιά. Τρεις Μαροκινοί αναζητούν σε έναν χάρτη τα ιταλικά λιµάνια και µια παρέα Αλγερινών τραγουδά χτυπώντας ένα τουµπερλέκι. Ανά δύο εβδοµάδες, στα πόδια του βουνού σταµατά το µαύρο βαν του ιερέα Θεόδωρου Ζώη. Τους φέρνει φαγητό. Οι µερίδες δεν φτάνουν γιαόλους. Καθηµερινά, αρκετοί ζητιανεύουνστην πόλη. Ο Κώστας Παππάς, υπάλληλος σε φούρνο στο λιµάνι, τους δίνει 60 κιλά ψωµί.«Φρέσκο, παλιό, τα πάντα. Τους λυπάσαι. Κάθονται απ’ έξω και περιµένουν να τους βοηθήσεις. ∆εν έχουν προκαλέσει πολλά προβλήµατα σε εµάς, αλλά ο κόσµος φοβάται. Τοβράδυ δύσκολα κυκλοφορεί», λέει.

Στον ελαιώνακοιµούνται σε δύο παρατηµένα αµάξια, σε αυτοσχέδια

Πάνω από 600 έχουν εγκλωβιστεί στην περιοχή και κάθε απόγευµαπροσπαθούν να πηδήξουν στα φορτηγά και να περάσουν στην Ιταλία
κλουβιά που θυµίζουν κοτέτσια ή σε σκηνές µε δάπεδο την υγρή γη. Δίπλα τους ορθώνεταιη σοµόν βίλα του Νικηφόρου Κυράνα, περιτοιχισµένη µε δίµετρο φράχτη και εξοπλισµένη µε κάµερα στο θυροτηλέφωνό της. «Από τη µέρα που είχα ρίξει µπετά, οκτώ χρόνια πριν, είχαν έρθει εδώ κούρδοι πρόσφυγες.Είχα φέρει την αστυνοµία για να τους διώξω. Τώρα µου ζητούν νερό και ρεύµα. Δεν τους δίνω. Γιατί µετά ξέρω ότι θα µαζευτούν κι άλλοι», λέει. ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ. Η συνύπαρξη των παράνοµων µεταναστών στους καταυλισµούς δεν είναιπάντοτε αρµονική. Σύµφωνα µε την αστυνοµία, έχουν σηµειωθεί τουλάχιστον δύο επεισόδια µεταξύ τουςµε µαχαιρώµατα και πετροπόλεµο που προκάλεσαν φθορές σε καταστήµατα και αυτοκίνητα κατοίκων της περιοχής. «Είµαστε µια οµάδα. Αν πειράξει ένας κάποιον δικό µας, έχει πρόβληµα µε όλους», µαςλένε µετανάστες από την Ερυθραία. Ενώ οι Κούρδοι αποδίδουν τις συµπλοκές στους Βορειοαφρικανούςπου µεθούν και προκαλούν φασαρίες. Τα περιστατικά παραβατικότητας που αφορούν τον ντόπιο πληθυσµό είναι ένας βιασµός και κλοπές σε κότες ή κήπους. Την προηγούµενη εβδοµάδα, έξω από το λιµάνι, ένας αστυνοµικός τραυµατίστηκεελαφρά στο πρόσωπο από πέτρεςπου πετούσαν οι παράνοµοι µετανάστες για να σταµατήσουνφορτηγά καινα επιβιβαστούν σε αυτά. 
Τους τελευταίους µήνες έχουν σηµειωθεί και δύο ένοπλες επιθέσεις Ελλήνων εναντίον µεταναστών.Ο ιδιοκτήτης ενός βενζινάδικου πυροβόλησε µια οµάδα που προσπαθούσε να επιβιβαστεί σε φορτηγό, ακρωτηριάζοντας έναν από αυτούς στα γεννητικά τουόργανα. Αλλος κάτοικος τραυµάτισε µε αεροβόλο όπλο στο πρόσωπο έναν παράνοµο µετανάστη.


«Αν ζήσεις ένα βράδυ εδώ, γερνάς»

ΑΡΚΕΤΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ έχουν προσφέρει στους µετανάστες δουλειές, µε µικρές απολαβές, χωρίς ασφάλιση. Ελάχιστοι είναι όµως αυτοί που θέλουν να εργαστούν.Κοιµούνται µέχρι αργά τοµεσηµέρι στις σκηνές τους, αποκαµωµένοι από το ξενύχτι στο λιµάνι. Ή σκοτώνουν τον χρόνο της αναµονής µέχριτο επόµενο καρτέρι κλωτσώντας µια κουρελιασµένη µπάλα σεένα εργοτάξιο. Η ανάγκη της επιβίωσης δεν είναι ίδια για όλους. Ο 30χρονος Καρίµ από την Αλγερία µάς δείχνει ένα φθαρµένο χαρτί της Western Union. Κάθε δίµηνο συγγενείς του απότη Γαλλία τού στέλνουν 800 ευρώ. Με αυτά ζει. Ενώ ο Αφγανός Χαµίντ Αζιζί µαζεύει σκόρπια µεροκάµατα στον ελαιώνα για νααγοράσει τρόφιµα στους συµπατριώτες του. Τον συναντάµε σκαρφαλωµένο σε µια ελιά να ραβδίζει τα κλαδιά της. Πληρώνεται µε δέκα ευρώ την ώρα από τον ιδιοκτήτη του κτήµατος. «Είµαι 17 ετών, αλλά νιώθω 25. Αν ζήσεις ένα βράδυ εδώ, γερνάς. Δεν έχεις τίποτα. Νερό, ρεύµα, φαγητό», λέει. «Ονειρεύοµαι να αποκτήσω διαβατήριο σε κάποια ευρωπαϊκή χώρα. Να ζήσω σε ένα σπίτι». Ο Αζιζί θα φύγει από το χωράφι το απόγευµα καιµε τα πόδια θα φτάσει στο λιµάνι της Ηγουµενίτσας. Για µία ακόµη προσπάθεια.

το ΚΥΝΉΓΉΤΟ. Το ραντεβού της φυγής δίνεται κάθε µέρα στις 17.30. Περίπου δέκα αστυνοµικοί προσπαθούν µε παραινέσεις ή σκίζοντας τον αέρα µε τα κλοµπ να αποµακρύνουν τους παράνοµους µετανάστεςαπό τα φορτηγά. Ο όχλος τούς εµπαίζει. Πλησιάζουν τις καρότσες. Τους κυκλώνουν. Προσπαθούν να χωθούν στον τράκτορα ότανδεν τους κοιτούν. Γελούν όταν οι αστυνοµικοί χάνουν τον έλεγχο και βρίζουν. «Στην Πάτρα ορµούσαν από ταφανάρια. Εδώ περιµένουνστην πύλη. Ενας κρεµόταν από τη ρεζέρβα µου. Την ώρα που πήγα να µπω στο πλοίο το αυτοκίνητο βρήκε. Τον άκουσα να φωνάζει. Θα τονέλιωνα. Παίζουν τη ζωή τους για να φύγουν. Δεν λογαριάζουν τίποτα», λέει ο Βαγγέλης Αχλαδάς, 35 χρόνια οδηγός νταλίκας, που κάθε εβδοµάδα κάνει το δροµολόγιο για Ιταλία. Το πέρασµα µοιάζει αδύνατο. Μετά την είσοδο τους περιµένει το Λιµενικό. Απέναντι, οι κάµερες θερµικής απεικόνισης των Ιταλών. Κάποιοι επιµένουνµήνες. Αλλοι έχουν κλείσει πάνω από χρόνο. Οι οδηγοί έχουν µάθει τα κόλπα τους. Ξέρουν πού να κοιτάξουν. Το ίδιο και οι Αρχές. Το κυνήγι των φορτηγών πέρα από κίνηση απόγνωσης έχει λάβει πλέον τον χαρακτήρα πανηγυριού. Μια καθιερωµένη µάζωξη. Μια έκρηξη αδρεναλίνης. Μια ψευδαίσθηση προσπάθειας.

Αλλοι ακολουθούν νέα µονοπάτια. Ο Εζελτνίν Αµπντελραχµάν, 32 ετών, δικηγόρος από το Σουδάν, προσπάθησε να φτάσειστην Ιταλία µετα πόδια. Τον έπιασαν δύο φορές. Στο Μαυροβούνιο και στην Κροατία. Και τον έστειλαν καιπάλι στην Ηγουµενίτσα. Εχει τέσσερις µήνες που ζει στον καταυλισµό. Αλλά δεν σκοπεύει να τα παρατήσει. «Μας βλέπουν βρώµικους. Ξέρουν ότι τρώµε από τα σκουπίδια.Αλλά βρήκαµε αυτή τη ζωή εδώ. Οι Ελληνες δεν αντιλαµβάνονται την κατάστασή µας. Δεν χρειάζεται να µου δώσουν χρήµατα. Θέλω να µε καταλάβουν. Γιατί βρίσκοµαι στην Ηγουµενίτσα. Γιατί κρύβοµαι κάτω απ’ τα φορτηγά, αν και είναι επικίνδυνο», λέει. «Εφυγα από την Αφρική για να σώσω τη ζωή µου και την έχασα εδώ».


ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΕΠΊΣΤΡΟΦΉ

απ’ όσους φεύγουν, οι περισσότεροι επιστρέφουν αµέσως. οι ίταλοί επαναπροώθησαν στην Ηγουµενίτσα 1.412 άτοµα το 2010. Το ίδιο διάστηµα οι ελληνικές λιµενικές αρχές εντόπισαν στο λιµάνι 725 παράνοµους µετανάστες. ο ίρακινός Γιάκταρ αµπάς πιάστηκε τρεις φορές στην ίταλία και επέστρεψε. «Τώρα θέλω να γυρίσω στην πατρίδα µου», λέει.

Στους δύο χώρους κράτησης (70 τ.µ.) στοιβάζονται σήµερα 80 άνθρωποι. Η κράτησή τους διαρκεί από πέντε µέρες έως δύο µήνες. 
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Επνιξαν τις εξεγέρσεις στο αίµα

Νεαρή διαδηλώτρια θρηνεί για τα θύµατα της κυβερνητικής καταστολής στο νοσοκοµείο Σαλµανίγια

Ακριβώς δύο µήνες συµπληρώθηκαν χθες από την ηµέρα που ένας νεαρός Τυνήσιος, ο Μοχάµεντ Μπουαζίζι, αυτοπυρπολήθηκε µέσα στην απελπισία του πυροδοτώντας την «επανάσταση των γιασεµιών». Οι Αρχές του Μπαχρέιν και της Λιβύης «τίµησαν» την επέτειο σκοτώνοντας τουλάχιστον τέσσερις αντικυβερνητικούς διαδηλωτές οι πρώτες, έως και 20 αντικυβερνητικούς διαδηλωτές οι δεύτερες. Αλλοι τέσσερις αντικαθεστωτικοί διαδηλωτές σκοτώθηκαν χθες στο Αντεν της Υεµένης – οκτώ ηµέρες τώρα, χιλιάδες άνθρωποι φωνάζουν στη χώρα «όχι στην καταστολή, όχι στη διαφθορά, ο λαός απαιτεί την πτώση του καθεστώτος». Οπως εκτιµούσε µιλώντας στο Ρόιτερ έναςπολιτικός αναλυτής, ο Αντονι Σκίνερ, «τα βαθιά κοινωνικά και οικονοµικά προβλήµατα θα συνεχίσουν να λειτουργούν ως κινητήρια δύναµη για περαιτέρω αναταραχή στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική». Στο Μπαχρέιν, το µικρό εµιράτο όπου η σιιτικήπλειονότητα κυβερνάται (και καταπιέζεται)από τη σουνιτική δυναστείατων Χαλίφα, οι σιίτες διαδηλωτές πρωτοβγήκαν στους δρόµους τη ∆ευτέρα. Οι δυνάµεις ασφαλείας σκότωσαν έναν διαδηλωτή και την εποµένη, στην κηδεία του, σκότωσαν και δεύτερο. Οργισµένοι, χιλιάδες διαδηλωτές κατέλαβαν την Πλατεία του Μαργαριταριού, στοκέντρο της πρωτεύουσας Μανάµα. Ο βασιλιάς ζήτησε συγγνώµη για τους δυο θανάτους, οι δυνάµεις ασφαλείας έµειναν µακριά από την επίµαχη πλατεία – µέχριτις πρώτες πρωινές ώρες της Πέµπτης, οπότε την ισοπέδωσαν.

Οί άρχες απαγόρευσαν τις διαδηλώσεις, στρατεύµατα και τεθωρακισµένα αναπτύχθηκαν στους δρόµους. Ο υπουργός Εξωτερικών, Χαλίντ αλ Χαλίφα, χαρακτήρισε τα γεγονότα «θλιβερά» – για να προσθέσει όµως πως η καταστολή ήταν απαραίτητη, οι διαδηλωτές έσπρωχναν τη χώρα στο χείλος της αβύσσου. Το καθεστώς θέλησε ναξεµπερδέψει από νωρίς µε την αναταραχή. ∆εν είναι όµως βέβαιο ότι το κατάφερε. «Είµαστε ακόµα πιο θυµωµένοι τώρα», έλεγε χθες ο Μάκι Αµπού Τάκι, που έχασε στην επίθεση τον γιο του. «Θα βγούµε στους δρόµους ακόµα πιο µαζικά και θα τιµήσουµε τους µάρτυρές µας. Ο καιρός των Χαλίφα τελείωσε». Σε χθεσινές δηλώσεις του, το αφεντικό της Φόρµουλα 1, ο Μπέρνι Εκλστοουν, άφησε ανοιχτό το ενδεχόµενο ακύρωσης του Γκραν Πρι του Μπαχρέιν, µε το οποίο επρόκειτο κανονικά να ανοίξει τον Μάρτιο το φετινό πρωτάθληµα.

Οί ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕς από τη Λιβύη φτάνουν σαφώς πιο συγκεχυµένες, ουσιαστικά µόνο ιστοσελίδες τύπου facebook και twitter παρέχουν κάποια ενηµέρωση.Φαίνεται πάντως πως η Ηµέρα Οργής την οποία είχαν προαναγγείλει για χθες αντίπαλοι τουκαθεστώτος, πήρε τελικά τη µορφή αντικυβερνητικών διαδηλώσεων σε τουλάχιστον πέντε πόλεις,κυρίως στα ανατολικά της χώρας, σε µια περιοχή που έχει µακρά ιστορία ανταγωνισµού µε τον Καντάφι. Οι πρώτες ταραχές στη Λιβύη ξέσπασαν τη νύχτα της Τρίτης στη Βεγγάζη, αφορµή ήταν η σύλληψη ενός δικηγόρου και ακτιβιστή. Οι ταραχές επεκτάθηκαν την Τετάρτη και στην κοντινή Μπεγίντα, όπου σκοτώθηκαν τη µέρα εκείνη δύο διαδηλωτές. Βεγγάζη και Μπεγίντα φέρεται να είχαν χθες και τους περισσότερους νεκρούς,διαδηλώσεις και βίαια επεισόδιαόµως σηµειώθηκαν σε αρκετές ακόµα πόλεις.

ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΑ SMS
Μόνο φιλοκυβερνητικοί διαδηλωτές κυκλοφορούσαν χθες στην Τρίπολη, την πρωτεύουσα της λιβύης. από την Τετάρτη άλλωστε είχαν σταλεί στους πολίτες SMS στα οποία το καθεστώς τούς απειλούσε µε χρήση αληθινών πυρών σε περίπτωση που έβγαιναν στους δρόµους να διαδηλώσουν εναντίον του. 

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Έγραψε εξετάσεις μαστού και ωοθηκών σε ... παπά - Απίστευτες κομπίνες για να κλέβουν τα Ταμεία




- Γιατρός από την Αρτέμιδα χρεώνει απίστευτα ποσά τον ΟΠΑΔ
- Απειλεί ασθενείς να μη μιλήσουν
- Παρά τις καταγγελίες ασθενών και γιατρών παραμένει στη θέση του






Δεν έχει το Θεό του όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι του συνάδελφοι ένας γιατρός που συνεργάζεται με τον ΟΠΑΔ.

Πρόκειται για έναν γενικό γιατρό από την Αρτέμιδα που έγραφε στους ασθενείς που τον επισκέπτονταν τις πιο ακριβές εξετάσεις. Έφτασε σε σημείο να γράφει σε άνδρες, μεταξύ αυτών και ένας παπάς, τεστ ΠΑΠ!

Άνδρες βρέθηκαν με παραπεμπτικό για εξετάσεις μαστού, ωοθηκών και... γυναικείου κύκλου! Σύμφωνα με την “Ελευθεροτυπία” δεν δίσταζε την ίδια ημέρα να γράφει για τους ίδιους ασθενείς άλλες εξετάσεις για άλλες ... ακριβές παθήσεις.

Με κόστος για τον ΟΠΑΔ περίπου 450 έπαιρνε αίμα από τους πολίτες, το έστελνε σε συγκεκριμένο μικροβιολογικό εργαστήριο στους Αμπελόκηπους για να εξεταστούν οι αλλεργικοί δείκτες...

Το κόλπο απλό. Οι γυναικείες εξετάσεις σε... άνδρες δεν δείχνουν κάτι ανησυχητικό, ούτε ο γιατρός, ούτε και το εργαστήριο χρειάζεται να κάνουν μετρήσεις αφού κατά 99% βγαίνουν φυσιολογικές. Όλα γίνονται για τα χρήματα τα οποία φυσικά πληρώνει ο ΟΠΑΔ.

Εκτός από τους συναδέλφους του, έχουν διαμαρτυρηθεί και αρκετοί ασθενείς, λέγοντας μάλιστα ότι απειλήθηκαν από το γιατρό να μη μιλήσουν στους επιθεωρητές του ΟΠΑΔ.

Το απίστευτο, σύμφωνα με το ρεπορταζ της εφημερίδας “Ελευθεροτυπία” είναι ότι ενώ υπάρχουν καταγγελίες άλλων γιατρών, ενώ υπάρχει έρευνα σε εξέλιξη ο γιατρός εξακολουθεί να συνεργάζεται με τον οργανισμό.
Πηγή newsit.gr

Ο πρόεδρος του ΟΠΑΔ επικαλέστηκε το γεγονός ότι ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η έρευνα "ο έλεγχος είναι μια χρονοβόρα διαδικασία" είπε ο κ. Σουλιώτης
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Στο εδώλιο η μητέρα για το φρικτό μαρτύριο 6χρονης





Στο εδώλιο θα βρεθούν η μητέρα και η γιαγιά του κοριτσιού που γεννήθηκε το 1996, με τις κατηγορίες της συνδρομής σε βιασμό και της συνέργειας σε αποπλάνηση ανηλίκου. Για την ίδια υπόθεση ο παππούς του κοριτσιού βρίσκεται ήδη στη φυλακή.

Το μαρτύριο που έζησε το παιδί, ξεπερνά κάθε φαντασία και ξεκίνησε το 2001 όταν οι γονείς του χώρισαν και το δικαστήριο ανέθεσε την επιμέλεια στη μητέρα. Από τότε το παιδί ζούσε με εκείνη, τον παππού, τη γιαγιά και μία θεία της στην Ιαλυσό της Ρόδου.

Τον Αύγουστο του ίδιου χρόνου το παιδί ανέφερε στον πατέρα ότι ο παππούς ασελγούσε πάνω της, περιγράφοντας γλαφυρές εικόνες. Ο πατέρας κατήγγειλε τα περιστατικά στην Εισαγγελία, ωστόσο δεν είχε γίνει κάτι. Τον Σεπτέμβριο, το παιδί μπήκε στο νοσοκομείο με ζάλη και κοιλιακό άλγος. Λόγω των καταγγελιών που είχαν προηγηθεί έγινε προσπάθεια να εξεταστεί το παιδί από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ωστόσο η μητέρα πρόλαβε και τη πήρε κρυφά από το νοσοκομείο.

Τον Ιούλιο του 2002, το παιδί χρειάζεται να ξαναμπεί στο νοσοκομείο, πάλι με έντονο κοιλιακό άλγος και ζάλη. Την εξέτασε παιδοχειρούργος και διαπίστωσε ενδείξεις βιασμού παρά φύση. Το κοριτσάκι εξετάστηκε από παιδοψυχιάτρους και βρέθηκε ότι και ψυχικά παρουσίαζε τραύματα που εμφανίζονται σε περιπτώσεις ακατάλληλης σεξουαλικής συμπεριφοράς σε βάρος παιδιού.

Με βάση τα στοιχεία αυτά – και μετά από ομολογία του ίδιου του παιδιού ότι ο δράστης της κακοποίησης ήταν ο παππούς – ο άνδρας παραπέμφθηκε για βιασμό κατ' εξακολούθηση και αποπλάνηση ανηλίκου.

Κάτα την εξέταση της υπόθεσης, προέκυψε ότι το παιδάκι είχε πει πως όταν ο παππούς ασελγούσε σε βάρος της, τον βοηθούσαν η μητέρα της και η γιαγιά της, ώστε να μην αντιστέκεται.

Η μητέρα είπε ότι το παιδί είχε επηρεαστεί από τους συγγενείς του άντρα της για λόγους εκδίκησης. Επίσης, όπως αναφέρεται στην δικογραφία της υπόθεσης, η μητέρα αγωνιούσε μήπως “σπιλωθεί” το όνομά του πατέρα της...



Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Βίντεο ΣΟΚ. Εν ψυχρό δολοφονία πολίτη από αστυνομικούς στη Βεγγάζη.



Bahraini demonstrator lies injured on a stretcher
Χαοτική  η κατάσταση στη Βεγγάζη. 

Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη χθεσινή "μέρα οργής" κατά του καθεστώτος του Μοαμαρ Καντάφη και 

...τουλάχιστον 35 είναι οι τραυματίες από τον  απολογισμό των συγκρούσεων ανάμεσα σε αντικυβερνητικούς διαδηλωτές και δυνάμεις της τάξης στη Βεγγάζη , σύμφωνα με όσα μετέδωσαν ιστοσελίδες της αντιπολίτευσης από το εξωτερικό, αφού η κρατική τηλεόραση δε μετέδωσε απολύτως τίποτα για τις διαδηλώσεις.

Σύμφωνα και με τις ιστοσελίδες Aλ Γιουμ και Αλ Μάναρα, δικηγόροι που διαδηλώνουν έξω από δικαστήριο της πόλης ζητούν να καταρτιστεί Σύνταγμα για τη χώρα.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο όπως το έλαβαν  οι  δημοσιογράφοι του blog μας λίγες ώρες αφότου συνέβη , το απόγευμα της Πέμπτης .

http://www.youtube.com/user/xLibyanox.
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...