Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Οι δέκα εξυπνότεροι άνθρωποι στον κόσμο


Σύμφωνα με τη λίστα που κατάρτισε και έδωσε στη δημοσιότητα η ιστοσελίδα superscolar.org, ο Τέρενς Τάο είναι ο εξυπνότερος άνθρωπος αυτή τη στιγμή στον κόσμο.
Η λίστα με τις δέκα μεγαλύτερες ευφυΐες είναι μεν υποκειμενική, σημειώνεται όμως πως η εν λόγω ιστοσελίδα θεωρείται έγκυρη και βασίζεται στο IQ που έχει επισήμως καταμετρηθεί καθώς και στα βραβεία και τις διακρίσεις που έχουν κατακτήσει οι δέκα διάνοιες.

Άλλωστε, υπογραμμίζεται και από τους ίδιους τους συντάκτες της ιστοσελίδας, πως η λίστα δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να εκληφθεί ως "Ευαγγέλιο", "αφού η έννοια της εξυπνάδας είναι κάτι υποκειμενικό κι υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί παράγοντες πέρα από το IQ που καθορίζουν πόσο έξυπνος είναι κάποιος".
Πρόκειται λοιπόν για έναν ενδεικτικό κατάλογο με δέκα ανθρώπους που αν μη τι άλλο, ξεχωρίζουν για τα επιτεύγματα τους.

Η λίστα των "εγκεφάλων"

1. Τέρενς Τάο, μαθηματικός

Το "παιδί θαύμα". Γεννήθηκε το 1975 στην Αυστραλία.  Σύμφωνα με το Smithsonian Online Magazine, ο Τάο διδάχθηκε βασική αριθμητική από την ηλικία των δύο ετών .
Το 1986 σε ηλικία 10 ετών παίρνει μέρος στη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα και κερδίζει το χάλκινο μετάλλιο, το 1987 το αργυρό και το επόμενο έτος σε ηλικία 13 ετών κερδίζει το χρυσό μετάλλιο.
Είναι ο μικρότερος μαθητής που κέρδισε χρυσό μετάλλιο στην ιστορία των Μαθηματικών Ολυμπιάδων. Το 2006 πήρε το βραβείο "Fields" (βραβείο Νόμπελ στα Μαθηματικά).
Έχει ασχοληθεί με την Αρμονική Ανάλυση , την Συνδυαστική , Μερικές Διαφορικές εξισώσεις , Αναλυτική Θεωρία Αριθμών.
IQ:230
Ηλικία:36

2. Κρίστοφερ Χιράτα, αστροφυσικός

Στα 13 του κέρδισε χρυσό μετάλλιο στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Φυσικής, στα 14 μπήκε στο πανεπιστήμιο και ήδη από τα 16 του δουλεύει στην NASA πάνω σε projects για τον αποικισμό στον Άρη. Σήμερα είναι μόλις, 30 ετών.
IQ:225
Ηλικία:30

3. Κιμ Ουνγκ Γιονγκ, φυσικός

Είναι ο κάτοχος του ρεκόρ του βιβλίου Γκίνες για τις τέσσερις γλώσσες (Κορεάτικα, Γιαπωνέζικα, Αγγλικά και Γερμανικά) που μιλούσε άπταιστα, στην ηλικία των... δύο ετών. Έχει εργαστεί στη NASA ως έφηβος και έχει εκπαιδευτεί στην Εθνική Υπηρεσία Αεροναυτικής και Διαστήματος των ΗΠΑ, από την ηλικία των 8 ετών.
IQ:210
Ηλικία:50

4. Ρίκ Ρόσνερ, σεναριογράφος

Πολυπράγμων και εκκεντρικός. Και σίγουρα ιδιοφυΐα. Ο Ρόσνερ είναι ο άνθρωπος που γράφει τα κείμενα για το διάσημο σώου του Τζίμι Κίμελ καθώς και για πολλές αμερικανικές εκπομπές. Στο παρελθόν έχει εργαστεί ως γυμνό μοντέλο, στρίπερ και σερβιτόρος με... roller skates.
IQ:190
Ηλικία:52

5. Γκάρι Κασπάροφ, σκακιστής

Πρόκειται για τον νεότερο άνθρωπο που κέρδισε τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή, στα 22 του χρόνια. Πλέον έχει αποσυρθεί από το άθλημα και βγάζει τα προς το ζην γράφοντας βιβλία και δίνοντας διαλέξεις.
IQ:190
Ηλικία:49

6. Τζέιμς Γουντς, ηθοποιός

Κι όμως, πρόκειται για τον πασίγνωστο ηθοποιό. Ο Γουντς έχει κερδίσει τρία βραβεία Emmy και έχει προταθεί δύο φορές για το Όσκαρ.
Ο 65χρονος ηθοποιός γράφτηκε με υποτροφία στα μαθηματικά στο φημισμένο UCLA όταν ήταν ακόμη μαθητής γυμνασίου. Στη συνέχεια όμως τον κέρδισε η έβδομη τέχνη και έστρεψε την πλάτη του σε μια ακαδημαϊκή καριέρα για χάρη του σελιλόιντ.
Έχει συνδέσει το όνομα του με ταινίες όπως τα "Once Upon a Time in America", "Salvador", "Nixon", "Ghosts of Mississippi", κ.α.
IQ:180
Ηλικία:65

7. Πολ Άλεν, επιχειρηματίας

Ο Άλεν είναι συνιδρυτής της Microsoft και δισεκατομμυριούχος, με μια προσωπική περιουσία που ανέρχεται στα 10 δις ευρώ. Με άλλα λόγια, είναι ο 48ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Ταυτόχρονα είναι και και ένας από τους πιο γενναιόδωρους φιλάνθρωπους της υφηλίου.
IQ:170
Ηλικία:59

8. Τζούντιτ Πόλγκαρ, σκακίστρια

Η νεότερη πρωταθλήτρια σκακιού στην ιστορία. Στα 15 της κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο, παίρνοντας την πρωτοκαθεδρία από τον Μπόμπι Φίσερ, που όταν είχε γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής, ήταν κατά ένα μήνα μεγαλύτερος.
Διακρίθηκε χάρη στην ιδέα του πατέρα της, ο οποίος εφάρμοσε πάνω της μια πρωτοποριακή εκπαιδευτική μέθοδο που εξειδικεύεται αποκλειστικά σε ένα πεδίο γνώσης.
IQ:170
Ηλικία:35

9. Σερ Άντριου Γουάιλς, μαθηματικός

Ο Βρετανός καθηγητής του φημισμένου πανεπιστήμιου Πρίνστον κατάφερε το 1995 κι έλυσε το "τελευταίο θεώρημα του Φερμά", το αποκαλούμενο και "δυσκολότερο μαθηματικό γρίφο στην ιστορία" που απασχολούσε τους επιστήμονες επί 358 χρόνια. Μόλις.
Έχει κερδίσει 15 διεθνή βραβεία μαθηματικών και επιστήμης. Και συνεχίζει.
IQ:170
Ηλικία:59

10. Στίβεν Χόκινγκ, αστροφυσικός

Συγγραφέας 7 βιβλίων και κατά πολλούς, διάδοχος του Αλβέρτου Αϊνστάιν. Έχει κερδίσει 14 διεθνή βραβεία. Σίγουρα, ο πιο αναγνωρίσιμος από τους δέκα της σχετικής λίστας.
IQ:160
Ηλικία:70


news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ποιοι δικαιούνται επίδομα θέρμανσης



Βαρύς τουλάχιστον οικονομικά θα είναι ο φετινός χειμώνας για τα νοικοκυριά, καθώς η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης θα εκτοξευθεί.


Η εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης με αυτό της κίνησης κάνει απαγορευτική την αγορά του και πολλοί είναι εκείνοι που αναζητούν νέους τρόπους για να ζεσταθούν, ή να μπορέσουν να εξασφαλίσουν επίδομα θέρμανσης.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος δεν είναι ακόμα βέβαιο πως το επίδομα θα δοθεί τον Οκτώβριο, καθώς αναμένεται να καθυστερήσει η εκταμίευση του ποσού και οι δικαιούχοι θα λάβουν το βοήθημα τον Ιανουάριο.

Δικαιούχοι επιδόματος θέρμανσης είναι οι χαμηλόμισθοι, οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι άνεργοι και οι πολίτες με πολύ χαμηλά εισοδήματα οι οποίοι ζουν σε περιοχές της χώρας στις οποίες η μέση θερμοκρασία κατά τους μήνες Οκτώβριος-Απρίλιος είναι πολύ χαμηλή.

Επιπλέον οι πολίτες αυτοί θα πρέπει να μένουν σε σπίτι μικρότερο από 100 ή 150 τετραγωνικά. Ο τρόπος καταβολής δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα, ενώ αναμένονται σχετικές ανακοινώσεις από το αρμόδιο υπουργείο.


newsbomb.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Δώρα τέλος σε συνταξιούχους και υπαλλήλους του δημοσίου

Πλήρη κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και του επιδόματος για το καλοκαίρι για όλους ανεξαιρέτως τους συνταξιούχους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, αλλά και για τους εν ενεργεία δημοσίους υπαλλήλους περιλαμβάνει το βασικό σενάριο για το πακέτο των νέων μέτρων που συζητήθηκε στη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς, το βράδυ της Τετάρτης.


news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

"Δεν έχω πάρει μίζες"


Ευθύνες σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αλλά και προσωπικά σε Γ. Παπανδρέου και Αντ. Σαμαρά επιρρίπτει ο πρώην υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος δηλώνει σε συνέντευξή του στο περιοδικό Επίκαιρα ότι δεν έχει πάρει μίζες και πως ποτέ δεν θα δεχτεί τις εις βάρος του κατηγορίες.
Συγκεκριμένα για Παπανδρέου-Σαμαρά λέει ότι «έχουν προσωπική ευθύνη για την ανίερη πολιτική συμμαχία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ που έχει σκοπό να σκεπάσουν τις δικές τους ενοχές και τεράστιες πολιτικές και οικονομικές ευθύνες για τις ζημίες που επί οκτώ χρόνια υπέστησαν οι Ένοπλες Δυνάμεις και το Πολεμικό Ναυτικό». Ειδικά για τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ τονίζει: «Ο κ. Παπανδρέου είναι ο εμπνευστής του σχεδίου της πολιτικής εξόντωσής μου, με στόχο την απρόσκοπτη μετάβαση από το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου στο σημερινό ομότιτλο μεταλλαγμένο μόρφωμα». Υποστηρίζει δεν ότι αυτό έγινε την εποχή που ο κ. Παπανδρέου «είχε την κρυφή ατζέντα με τον Στρος-Καν για την υπαγωγή της χώρας μας στο ΔΝΤ».
Ο πρώην υπουργός εξαπολύει επίθεση και κατά του εξαδέλφου του κ. Ζήγρα, καταγγέλλοντας «ανήθικες συναλλαγές με εκβιασμό σε άρρωστα και παραδομένο ψυχικά και σωματικά φυλακισμένο» και χαρακτηρίζει ψέματα τα όσα ο ξάδερφός του είπε. Όπως υποστηρίζει ο κ. Τσοχατζόπουλος είναι ο κ. Ζήγρας που «έχει ταυτοποιηθεί πλήρως με τις εξωχώριες εταιρείες αφού ο ίδιος είχε επίσημα δηλώσει από το 2000 ότι με αυτές προωθούσε την επενδυτική του δραστηριότητα στο real estate για λογαριασμό Αράβων και Κυπρίων πελατών του».
Ερωτηθείς εάν η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη ήξερε για τις υποθέσεις του απαντά ότι «υπήρξε αμέτοχη γιατί ήταν απορροφημένη με το μεγάλωμα και την εκπαίδευση του ανήλικου γιού μας», ενώ λέει ότι η προφυλάκισή της είναι ένα «απάνθρωπο δείγμα κρατικής αυθαιρεσίας».
Δεν παραλείπει δε να μιλήσει και για τη ροή μαύρου χρήματος στα κόμματα αφήνοντας σαφή υπονοούμενα. Λέει χαρακτηριστικά: Τα κόμματα έχουν κατά βάση φανερούς πόρους. Δεν μπορώ όμως να αποκλείσω την πιθανότητα να έχουν παράλληλα και επιχορηγήσεις από διάφορους κύκλους για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα μιας εκλογικής διαδικασίας.


protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...