Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Διαδικτυακή πύλη αλληλεγγύης για την Ελλάδα από τους δύο Ιταλούς δημάρχους


Διαδικτυακή πύλη για τη χρηματική υποστήριξη του ελληνικού λαού αποφάσισαν να δημιουργήσουν οι δύο Ιταλοί δήμαρχοι, που διέθεσαν τους μισθούς τους υπέρ της χώρας μας.

Η ηλεκτρονική αυτή πύλη, www.forgreece.eu, στοχεύει στη χρηματική ενίσχυση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, από μέρους πολιτών, θεσμών, δήμων, όχι μόνο της Ιταλίας, αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης.

«Ζητούμε μια οικονομική βοήθεια προς τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, ανεξαρτήτως ποσού, που να καταβληθεί για τουλάχιστον δώδεκα μήνες, ως απτή κίνηση, που να δείχνει ότι αισθανόμαστε όλοι μέρος ενός μοναδικού λαού, του λαού της Ευρώπης» γράφουν στην ιστοσελίδα οι υπεύθυνοι τού συντονισμού του δικτύου των Ιταλών δημάρχων και των Ελλήνων της Ιταλίας.

«Κανείς δεν μπορεί να επιτρέψει την αποβολή της Ελλάδας από την Ενωμένη Ευρώπη. Αντιθέτως, πρέπει να ενισχύσουμε το ευρωπαϊκό σχέδιο, χάρη στο οποίο ζήσαμε επί εξήντα χρόνια σε ειρήνη και ευημερία. Βοηθώντας την Ελλάδα, βοηθάμε και τον εαυτό μας» τονίζει -μεταξύ άλλων- σε επιστολή του, που δημοσιεύεται στη διαδικτυακή πύλη, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιταλικών Δήμων, Γκρατσιάνο Ντελρίο.

Υπενθυμίζεται ότι η όλη πρωτοβουλία οφείλεται στην απόφαση των δημάρχων της πόλης Κάβα Ντε Τιρένι, Μάρκο Γκάλντι και της πόλης Μπαρονίσι, Τζουσέπε Μοσκατιέλο, να καταβάλουν, στο εξής, το μισθό τους, προς στήριξη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Η δημιουργία της ηλεκτρονικής αυτής πύλης αλληλεγγύης είναι αποτέλεσμα συνεργασίας με την Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων Ιταλίας.

«Πού είναι η Ευρώπη που πολέμησε με το λόρδο Βύρωνα για την ανεξαρτησία τής Ελλάδας; Πού είναι η Ευρώπη της ιστορίας, του πολιτισμού, της ιδιαίτερής της ταυτότητας;» είχε αναρωτηθεί ο Μάρκο Γκάλντι.

Με το www.forgreece.eu, οι εμπνευστές της πρωτοβουλίας αυτής, επιχειρούν να δώσουν μια πρώτη απάντηση.


in.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ενεργειακός πυρετός στη Μεσόγειο


Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ ενώνουν τις δυνάμεις τους, με στόχο να αποτελέσουν την τρίτη πηγή προμήθειας φυσικού αερίου στην Ευρώπη.
Οι υπουργοί των τριών χωρών, σύμφωνα με δημοσίευμα του "Έθνους", τόνισαν στο ενεργειακό συνέδριο του Economist με θέμα "Ενεργειακές Επενδύσεις - Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ - Ξανασχεδιάζοντας τον ευρωπαϊκό ενεργειακό χάρτη" πως ο στόχος αυτός είναι εφικτός .
Ο Ισραηλινός υπουργός Ενέργειας και Υδάτινων Πόρων Ούζι Λαντάου εκτίμησε ότι "η λεκάνη της Μεσογείου περιλαμβάνει περισσότερα από 3,5 τρισ. κ.μ. αερίου και το 40% αφορά το Ισραήλ. Η παρουσία τριών υπουργών στο συνέδριο υπογραμμίζει τη βούληση για συνεχιζόμενη συνεργασία", σημείωσε.
Υπογράμμισε μάλιστα την αναγκαιότητα της μεταφοράς των ποσοτήτων αερίου των κοιτασμάτων του Ισραήλ στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας και Κύπρου, είτε με την κατασκευή αγωγού είτε με σταθμούς υγροποιημένου αερίου (LNG).
Από την πλευρά του ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιώργος Παπακωνσταντίνου επεσήμανε ότι "σε λίγα χρόνια με βάση τα κοιτάσματα της Κύπρου, του Ισραήλ, κι ελπίζουμε και με τα δικά μας, θα μιλάμε για τον τρίτο διάδρομο ενέργειας προς την Ευρώπη, μετά από αυτόν του ρωσικού κι εκείνον του αζέρικου αερίου".
Εκτίμησε ότι στο τέλος του χρόνου ίσως και στην αρχή του 2013 θα πέσουν τα πρώτα γεωτρύπανα στα "οικόπεδα" των Ιωαννίνων, του Πατραϊκού Κόλπου και του Κατάκολου.
Αναφερόμενος στο χρονοδιάγραμμα των ενεργειών της χώρας μας για τις έρευνες υδρογονανθράκων, σημείωσε ότι μέσα στον Απρίλιο θα έχει αναδειχθεί ο ανάδοχος ή οι ανάδοχοι για τις σεισμικές έρευνες στο Ιόνιο Πέλαγος και νότια της Κρήτης και σε τρεις με έξι μήνες θα υπάρχουν τα αποτελέσματα. Ταυτόχρονα, στις 2 Ιουλίου λήγει ο διαγωνισμός για τα τρία "οικόπεδα" και αμέσως μετά θα προκηρυχθεί νέος για την παραχώρηση 10 με 15 χερσαίων περιοχών προς έρευνες.
Ο Κύπριος υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νεοκλής Συλικιώτης τόνισε πως "η Ελλάδα και η Κύπρος ως μέλη της Ε.Ε. μπορούν να εγγυηθούν τον απρόσκοπτο εφοδιασμό της".
Ανέφερε ακόμη τις συζητήσεις που υπάρχουν με το Ισραήλ για συνεκμετάλλευση κοιτασμάτων, ενώ έκανε λόγο για θετικές ενδείξεις από τον δεύτερο γύρο παραχωρήσεων "οικοπέδων" της χώρας του, με καταληκτική ημερομηνία την 11η Μαΐου του 2012.
Οφέλη από τον "χρυσό" της Μεσογείου
"Χρυσός" υπάρχει στη Μεσόγειο και από την αξιοποίησή του μπορούν να έχουν οφέλη όλα τα κράτη της περιοχής, σημείωσε ο Ρίτσαρντ Μόρνινγκσταρ, ειδικός απεσταλμένος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ για τα ενεργειακά θέματα στην Ευρώπη και την Ασία, αναφερόμενος στα κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου.
Μιλώντας στο συνέδριο του "Economist", συνέστησε στις κυβερνήσεις των χωρών να "κρατήσουν χαμηλούς τόνους".
Κάλεσε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη να κοιτάξουν το συμφέρον τους, να κάνουν συζητήσεις και να βρουν λογικές λύσεις στα προβλήματα ώστε να επωφεληθούν όλοι. Διαφορετικά, όπως είπε, ο "χρυσός που βρίσκεται στην περιοχή θα παραμείνει ανεκμετάλλευτος".
Ο αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ κι έμπειρος στα ενεργειακά θέματα, επανέλαβε πως "η Κύπρος έχει κάθε δικαίωμα να κάνει έρευνες εντός της ΑΟΖ της, όπως και οι αμερικανικές εταιρείες να δραστηριοποιούνται στην περιοχή". Πρόσθεσε δε ότι "τα έσοδα από την εκμετάλλευση του φυσικού αερίου θα πρέπει να μοιραστούν και στις δύο κοινότητες".
"Η κυβέρνηση Ομπάμα υποστηρίζει κάθε αγωγό που θα μεταφέρει αέριο στην Ευρώπη, αρκεί να περνά από τα κράτη των Βαλκανίων και να έχει τη δυνατότητα αύξησης της χωρητικότητας για τη διέλευση μελλοντικών επιπλέον ποσοτήτων", σημείωσε αναφορικά με το θέμα των αγωγών μεταφοράς φυσικού αερίου.


news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Αγωγή – μαμούθ του Τζίγκερ κατά του Βγενόπουλο​υ


Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης το είπε και το έκανε. Κατέθεσε αγωγή κατά του Ανδρέα Βγενόπουλου για τις προσωπικές επιθέσεις που του έχει κάνει -ιδιαίτερα στη συνέντευξη Τύπου που είχε δώσει στις 12 Σεπτεμβρίου 2011.

Με την αγωγή ζητάει να του επιδικαστεί το ποσό των 11 εκατομυρίων ευρώ για συκοφαντική δυσφήμιση.

Σε εκείνη τη συνέντευξη ο Βγενόπουλος είχε πει διάφορα ανακριβή για την ιστορία της πολυμετοχικότητας, αλλά -το χειρότερο- είχε αφήσει δηλητηριώδεις υπαινιγμούς για την υπόθεση του γηπέδου στο Βοτανικό -που δεν κατασκευάστηκε ποτέ- υποστηρίζοντας ότι ο Τζίγκερ «πρέπει να λογοδοτήσει».

Για ποιο λόγο;
«Να μας πει», ανέφερε, «πώς είναι δυνατόν να δοθούν 10,5 εκατομύρια για μακέτες, πού πήγαν τα λεφτά, πού είναι τα παραστατικά, ποιος είναι ο υπεύθυνος».

Αυτή ειδικά η παράγραφος οδήγησε τον Γιάννη Βαρδινογιάννη στην απόφαση να κινηθεί νομικά εναντίον του.

Γιατί άφησε να μεσολαβήσουν έξι μήνες πριν καταθέσει την αγωγή;

Όπως εξηγούν άνθρωποι του περιβάλλοντός του είχε καταθέσει την αγωγή ήδη από τον περασμένο Οκτώβριο και την επέδωσε σήμερα, που το πρωτάθλημα έχει πλέον κριθεί.
Με δυο λόγια, δεν ήθελε να επηρεαστούν οι ποδοσφαιριστές και η διοίκηση όσο καιρό έδιναν τη μάχη για την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα.


aixmi.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Η Τουρκία ιδρύει «τουρκικά κόμματα» στα Βαλκάνια


Η επεκτατική πολιτική της Τουρκίας, στο πλαίσιο του νεοοθωμανισμού του Νταβούτογλου, συνεχίζεται απρόσκοπτη. Και ναι μεν στις αραβικές χώρες δεν έχει την επιτυχία που ανέμεναν, αλλά στη βαλκανική τα πράγματα είναι ευνοϊκά για την τουρκική κυβέρνηση.
Υπάρχουν στην περιοχή άφθονοι πεμπτοφαλαγγίτες, που είτε από ρομαντική διάθεση, είτε από σκοπιμότητα, ακόμη και από αφέλεια, προσφέρουν άφθονο υλικό για να υπηρετηθούν τα οθωμανικά σχέδια. Φυσικά, το κυρίαρχο στοιχείο που τέθηκε στην υπηρεσία της Άγκυρας είναι οι μουσουλμάνοι. Και όχι μόνον οι σουνίτες, αλλά και πολλοί αλεβίτες, εκ φόβου μάλλον, διότι οι άνθρωποι των Προξενείων έχουν τρόπους για να τους «πείθουν».
Ιδιαίτερη εντύπωση προξενεί το πρωτοσέλιδο άρθρο του δημοσιογράφου κ. Αλφρέντ Λέλια, στο αλβανικό περιοδικό «ΜΑΡΟ» αυτής της εβδομάδας, που μετέφερε η «deropoli», με τον τίτλο: «Το νεοοθωμανικό σχέδιο - η Ερυθρόμαυρη Συμμαχία, τουρκικό κόμμα», και αναφέρεται στον κ. Κρεσνίκ Σπαχίου, τ. αντιπρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου της Αλβανίας, τον οποίο μόλις πρόσφατα απεμάκρυνε από τη θέση του ο κ. Μπερίσα.
Ο κ. Κρεσνίκ Σπαχίου στηρίζεται την πολιτική ανέλιξη, ως ηγέτης της «Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας» σε υπερβολικά ακραίες θέσεις, κυρίως κατά της Ελλάδος. Φαίνεται όμως πως βρίσκουν απήχηση οι απόψεις του, ώστε υποχρεώθηκε και ο κ. Έντι Ράμα, ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κόμματος, να του επιτεθεί, διότι του αποσπά ψήφους.
Το αναφερόμενο άρθρο λοιπόν, αρχίζει με μια εύλογη ερώτηση: «Ποιος έκανε δυνατή την επίσκεψη Σπαχίου στην Αμερική και γιατί η επίσκεψή του συνοδεύτηκε από μυστήριο; Ποιος είναι ο μεσάζων ανάμεσα στο Σπαχίου και των τουρκικών συμφερόντων στην Αλβανία; Ενδιαφέρονται οι Αμερικανοί για την αναγέννηση της κάποτε Οθωμανικής Αυτοκρατορίας; Μήπως ήρθε η ώρα μετά την υποδομή των επιχειρηματικών μπίζνες, της παιδείας και των τουρκικών ιδεών, η Άγκυρα να εκπροσωπηθεί και πολιτικά στην Αλβανία; Ο νεο-οθωμανισμός, είναι ιδεολογία ή ανακάλυψη»;
Πολλά είναι τα ερωτήματα που θέτει δημοσιογράφος κ. Λέλια, αλλά τεκμηριωμένα. Αναφέρει στο άρθρο του, ότι στο δίπολο Δημοκρατικού Κόμματος (του κ. Μπερίσα) - Σοσιαλιστικού Κόμματος (του κ. Ράμα) εμφανίζεται ως σφήνα η Ερυθρόμαυρη Συμμαχία «που μπαίνει στα πεζοδρόμια της αλβανικής πολιτικής διαμέσου της Οδού του Μπακλαβά, από εκεί που συνήθως προέρχονται τα φθηνά προϊόντα της Τσάμικης Αγοράς και τα σκληρά κολλέγια στα οποία η αλβανική ελίτ σπουδάζει τα παιδιά της: από την Τουρκία».
Ο κ. Λέλια αναφέρει πως για την επίσκεψη του κ. Σπαχίου στις Η.Π.Α. μεσολάβησαν οι Τούρκοι, σε ένα ταξίδι πληρωμένο από αυτούς. Επίσης για πρώτη φορά ο κ. Λέλια λέει κάποια πράγματα έξω από τα δόντια: «Υπάρχει πλέον η πολιτική θεωρία, εκφραστής της οποίας είναι ο Τούρκος ΥΠΕΞ για την επανάκτηση της τουρκικής επίδρασης στα Βαλκάνια, στις περιοχές που κάποτε κατακτήθηκαν από τους οθωμανούς.
» Η εξάπλωση ενός ισχυρού εμπορικού και επιχειρηματικού τουρκικού δικτύου στην Αλβανία, με εκπαιδευτικά ιδρύματα όπως κολλέγια, μεντρεσέδες και πανεπιστήμια, πέρασε τώρα καθώς φαίνεται σε νέες απαιτήσεις: στην πολιτική εκπροσώπηση. Εάν παραδοσιακά τα ελληνικά συμφέροντα θεωρείται πως εκπροσωπούνται από το Σ.Κ., τα τουρκικά ταυτίστηκαν με το Δ. Κόμμα. Καθώς φαίνεται κάτι έχει αλλάξει στον άξονα αυτής της σχέσης και οι φορείς της νεο-οθωμανικής θεωρίας θέλουν να δουν την επιρροή τους πέραν των σχέσεων Μπερίσα-Ερντογάν».
Πρέπει φυσικά να πούμε ότι η σχέση που υπαινίσσεται ο κ. Λέλια, μεταξύ του κ. Έντι Ράμα και Γ. Παπανδρέου, είναι ετεροβαρής. Διότι ο μεν κ. Γ. Παπανδρέου έχει δώσει πολλά στον κ. Ράμα, αλλ’ αυτός είναι που ακύρωσε τη συμφωνία οριοθέτησης των ΑΟΖ Ελλάδας και Αλβανίας, κι επίσης ο ίδιος είναι που διαπιστώνοντας ότι ο ανθελληνισμός προσθέτει ψήφους, ανέβασε πολύ τους τόνους κατά της χώρας μας.
Ο κ. Λέλια θεωρεί επίσης, πως η Τουρκία επιχειρεί να επιστρέψει στις κάποτε σφαίρες επιρροής. Αυτό συμβαίνει και λόγω της συνεχούς ευρωπαϊκής άρνησης στο αίτημα της Τουρκίας για ένταξη στην Ε.Ε. «Κατά τύχη, γράφει, ή από γεωπολιτική τύχη η Τουρκία, παλιός σύμμαχος των Αμερικανών, έχει και τη στήριξη της Ουάσινγκτον. Συμφέρει στην Αμερική μια ζώνη τουρκικής επιρροής εντός της οποίας θα είναι η Αλβανία, το Κόσοβο και η Βοσνία. Κάτι τέτοιο η Ουάσινγκτον θα το μεταχειριστεί ως καθρέφτη του καλού μουσουλμανικού κόσμου».
Στο τελευταίο επιχείρημα να σημειώσουμε την ένστασή μας, ότι ναι μεν η Ουάσιγκτον επιχειρεί να δημιουργήσει μουσουλμανικό τόξο -που περιλαμβάνει και ελληνικές περιοχές- όχι για «επικοινωνιακούς λόγους», αλλά ως ανάχωμα στην επιχειρούμενη ρωσική κάθοδο στη βαλκανική. Κάποιοι, σκόπιμα ή από αφέλεια, στις χώρες της βαλκανικής, υπηρετούν με επιτυχία τα αμερικανοτουρκικά σχέδια.


voria.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

«Aρκετές αποδείξεις» για δίωξη του Ασαντ


Η Υπατη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Νάβι Πιλάι, προειδοποίησε το Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ-Ασαντ ότι «υπάρχουν αρκετές αποδείξεις» για τη βίαιη καταστολή που άρχισε εδώ και πάνω από ένα χρόνο εναντίον των αντιπάλων του καθεστώτος, ώστε να διωχθεί για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

«Υπάρχουν πολλές αποδείξεις που δείχνουν ότι πολλές από τις ενέργειες αυτές διεπράχθησαν από τις δυνάμεις ασφαλείας και πρέπει να είχαν την έγκριση ή να υπήρξε συνέργεια στο ανώτατο επίπεδο», δήλωσε η Πιλάι σε συνέντευξή της που μεταδόθηκε από το BBC.

«Ο πρόεδρος Ασαντ θα μπορούσε απλώς να διατάξει τον τερματισμό των βιαιοτήτων και αυτές θα σταματούσαν. Αυτό είναι που οι δικαστές, οι οποίοι είναι αρμόδιοι για υποθέσεις εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, θα εξετάσουν ως ευθύνη αυτού που διοικεί το στρατό», πρόσθεσε.

Καταλόγισε επίσης στις δυνάμεις του καθεστώτος «φριχτές» πράξεις, όπως το ότι πυροβολούν παιδιά στα γόνατα και ότι δεν τούς προσφέρουν ιατρική φροντίδα.

Η πρώην δικαστής του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου επέμεινε στο γεγονός ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας έχει αρκετά σοβαρά στοιχεία για να δικαιολογήσει την προσαγωγή του Ασαντ ενώπιον του ΔΠΔ

«Ανθρωποι όπως αυτός μπορούν να συνεχίσουν έτσι για καιρό, αλλά κάποια ημέρα θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τη δικαιοσύνη», υπογράμμισε.


naftemporiki.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Γερμανικές οι αποζημιώσεις, ελληνικό το μπάχαλο !


«Οι υπηρεσίες μου είπαν ότι κανείς τις τελευταίες δεκαετίες δεν ασχολήθηκε με το θέμα αυτό»! Σε αυτή την κυνική ομολογία προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης αναφορικά με το φλέγον ζήτημα της διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων, του κατοχικού δανείου και των ανεκτίμητων αρχαιολογικών θησαυρών που εκλάπησαν.

Επιπροσθέτως, ο υπουργός κατά την διάρκεια της κοινής συνεδρίασης των κοινοβουλευτικών επιτροπών για το συγκεκριμένο ζήτημα ολοκλήρωσε την τραγική εικόνα που παραπέμπει σε «μπάχαλο» και όχι υπουργείο λέγοντας ανερυθρίαστα ότι «Ρώτησα αν έχουμε στοιχεία για τις απαιτήσεις της Ελλάδας. Ενημερώθηκα ότι κάποτε υπήρχε τμήμα στη Διεύθυνση 25 του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτγους και ότι υπάρχει ένα αρχείο για πολεμικές αποζημιώσεις. Δεν έχω εξασφαλίσει πρόσβαση και αναζητώ το αρχείο»!!!

Υπενθυμίζεται ότι σε προηγούμενη συνεδρίαση της επιτροπής ο υποδιοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Γιάννης Παπαδάκης είχε δηλώσει ότι η ΤτΕ «δεν διαθέτει τα πρωτότυπα στοιχεία για το δάνειο, τα οποία προφανώς βρίσκονται στο υπουργείο Οικονομικών».

Από την άλλη ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου εξήγησε πως «Το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν έχει φάκελο, δεν έχει υπηρεσία, δεν έχει ασχοληθεί παρά μόνο όταν είχε δικαστική εμπλοκή» ενώ πρόσθεσε πως  «από τη στιγμή που πας σε διαπραγμάτευση, πρέπει να είσαι έτοιμος για τα επόμενα βήματα αν αποτύχει η διαπραγμάτευση. Να είναι έτοιμη η κυβέρνηση να θέσει το θέμα σε δικαστήρια σε διαφορετική βάση». Πάντως ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι «για εμάς το θέμα είναι ανοιχτό. Δεν υπάρχει θέμα παραγραφής».

Τέλος ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα ότι «Η Ελλάδα ουδέποτε παραιτήθηκε των αξιώσεών της και δεν πρόκειται να το κάνει» εξηγώντας μεταξύ άλλων ότι η χώρα «διατηρεί το δικαίωμα να χειριστεί το θέμα την στιγμή και με τον τρόπο που θα κρίνει καταλληλότερο και λαμβάνοντας υπ’ όψιν το σύνολο των παραμέτρων, έχοντας κάνει την ανάλογη προετοιμασία» επισήμανε όμως ότι απαιτείται προσοχή για το πως θα τεθεί το ζήτημα λέγοντας ότι «Είναι προσβλητικό να συγκρίνεται η σημερινή Γερμανία με την ναζιστική Γερμανία. Όσο προσβλητικό είναι και να ακούγονται φωνές που λένε να πουληθούν τα νησιά και η Ακρόπολη. Ο λαϊκισμός τρέφει λαϊκισμό»!
Κοινοβουλευτική Επιτροπή για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Την απόφαση συγκρότησης κοινοβουλευτικής Επιτροπής, με αντικείμενο την τεκμηρίωση και προώθηση του ζητήματος των γερμανικών κατοχικών οφειλών, έλαβαν οι Επιτροπές Οικονομικών και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, σε κοινή συνεδρίασή τους.

Ειδικότερα υιοθετήθηκε ομόφωνα η πρόταση του Π. Κουρουμπλή και άλλων 37 βουλευτών, να συσταθεί ειδική κοινοβουλευτική Επιτροπή, αλλά και να ζητηθεί από τη γερμανική Βουλή και το Ευρωκοινοβούλιο η άδεια να εκθέσει δημόσια ο Πρόεδρος της Βουλής τα επιχειρήματα της χώρας.


protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...