Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Συρία: Ισοπεδώνουν τη Χομς - Πάνω απο 30 νεκροί

 

Οι κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας συνεχίζουν τον βομβαρδισμό της πόλης Χομς όπως ανακοίνωσε το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κάνοντας λόγο για 34 νεκρούς σήμερα.
«Ο βομβαρδισμός της Χομς συνεχίζεται, εκρήξεις ακούγονταν σε πολλές συνοικίες της πόλης», ένα από τα προπύργια του κινήματος αμφισβήτησης του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, διευκρίνισε το Παρατηρητήριο.

Το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο, κυριότερος συνασπισμός της αντιπολίτευσης, ανακοίνωσε το Σαββατοκύριακο ότι 30.000 στρατιώτες και μέλη των φιλοκυβερνητικών πολιτοφυλακών πολιορκούν τη Χομς, ενώ ζήτησε να ληφθεί μια απόφαση από τον ΟΗΕ η οποία θα δεσμεύει τη Δαμασκό να σταματήσει την αιματηρή καταστολή.


Το συριακό Παρατηρητήριο από την πλευρά του έκανε λόγο για «1.000 πολιορκημένες οικογένειες» στη Χομς.


Την ίδια ώρα στρατιωτικές επιχειρήσεις διεξάγονται σε πολλές περιοχές στην επαρχία της Δαμασκού.


Έξι άμαχοι, ανάμεσά τους δύο παιδιά, σκοτώθηκαν από τον «βίαιο βομβαρδισμό» της Ντούμα, 13 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Δαμασκού, ενώ σημειώθηκαν και νυχτερινές μάχες μεταξύ των δυνάμεων του τακτικού στρατού και των ανταρτών, επεσήμανε το Παρατηρητήριο.


Τη νύχτα η πόλη Κοντσάγια, δυτικά της πρωτεύουσας, ήταν στόχος «βίαιων βομβαρδισμών με βαρέα όπλα», έπειτα από μια διαδήλωση κατά του καθεστώτος, σύμφωνα με έναν ακτιβιστή που βρίσκεται στην πόλη και τις Τοπικές Επιτροπές Συντονισμού.


«Σημαντικές στρατιωτικές ενισχύσεις έφτασαν στην Κοντσάγια, η οποία πολιορκείται», δήλωσε ο Φαρές Μοχάμαντ μέλος των Τοπικών Επιτροπών Συντονισμού.


Στο μεταξύ η φιλοκυβερνητική εφημερίδα αλ Ουάταν έκανε λόγο «για τον θάνατο εκατοντάδων τρομοκρατών αυτές τις τρεις τελευταίες εβδομάδες στις πύλες της Δαμασκού».


«Οι μάχες συνεχίζονται μεταξύ του συριακού στρατού και των τρομοκρατών που προσπαθούν να εισέλθουν στη Δαμασκό», επισημαίνει η αλ Ουάταν.


Εξάλλου ο στρατηγός Ρόμπερτ Μουντ, επικεφαλής των παρατηρητών του ΟΗΕ στη Συρία οι οποίοι ανακοίνωσαν το Σάββατο την αναστολή της αποστολής τους εξαιτίας της κλιμάκωσης των βιαιοτήτων, θα μιλήσει αύριο Τρίτη ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, όπως ανακοίνωσε το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.


«Ο στρατηγός Μουντ, επικεφαλής της αποστολής παρατηρητών στη Συρία, θα επέμβει την Τρίτη στο Συμβούλιο Ασφαλείας μετά την αναστολή της αποστολής των παρατηρητών. Έπειτα από αυτή την παρουσίαση, θα εξετάσουμε, με τους εταίρους μας στο Συμβούλιο Ασφαλείας, τα συμπεράσματα που μπορούμε να εξάγουμε», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Μπερνάρ Βαλερό.


Ο εκπρόσωπος υπενθύμισε ότι η Γαλλία, ένα από τα πέντε μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, ζητεί το σχέδιο εξόδου από την κρίση του κοινού ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου για τη Συρία να γίνει δεσμευτικό μέσω μιας απόφασης του ΟΗΕ βάσει του «άρθρου 7», το οποίο προβλέπει κυρώσεις και το ενδεχόμενο καταφυγής στη χρήση βίας.
Πηγή newsit
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Προκαλεί η Bild πριν τον αγώνα Γερμανίας-Ελλάδας: «Οι χρεοκοπημένοι Έλληνες...»


Με πολύ αιχμηρό τρόπο σχολίαζει η γερμανική εφημερίδα Bild το πάθος των Ελλήνων για την αναμέτρηση της Εθνικής Ελλάδος με τη Γερμανία την Παρασκευή, στα πλαίσια του Euro 2012.

Η γερμανική εφημερίδα αναφέρεται στην πολιτικοποίηση του Euro 2012 από την πλευρά των ελληνικών ΜΜΕ παραθέτοντας συνθήματα από ελληνικές εφημερίδες που γράφουν «Φέρτε μας τη Μέρκελ» και κάνει λόγο για πυρά που εκτοξεύονται κατά της Γερμανίας και της καγκελαρίου.

Ωστόσο δεν έλειψε το... καρφί από την πλευρά της Bild, η οποία παρά την προσπάθεια να παρουσιάσει τα ελληνικά ΜΜΕ ως υπερβολικά έγραψε ότι «χρεοκοπημένοι Έλληνες μας πυροβολούν με άγευστο δηλητήριο».


iefimerida.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ποσοστό-ρεκόρ για την αποχή στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, ξεπέρασε το 37%


Στο 37,53% -ποσοστό ρεκόρ- έφτασε η αποχή στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, καταγράφοντας αύξηση πάνω από δύο ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τις εκλογές της 6ης Μαΐου (35%). Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, στις κάλπες προσήλθε το 62,47% των 9.949.016 εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους.

Η μεγαλύτερη αποχή καταγράφεται στη Φλώρινα και φτάνει το 61% και ακολουθούν η Κεφαλλονιά (56,78%), η Λακωνία (55,89%), η Ευρυτανία (53,65%) και η Λέσβος (54,43%).

Στην Α' Αθηνών η συμμετοχή έφτασε το 59,09 %, στη Β' Αθηνών στο 70,81%, στην Α' Πειραιώς στο 59,19%, στη Β' Πειραιώς στο 64,28% και στο Υπόλοιπο Αττικής στο 72,66%.

Στην Α' Θεσσαλονίκης η συμμετοχή έφτασε στο 66,79% και στη Β' Θεσσαλονίκης στο 72,23%.


in.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Τα μεγαλύτερα και μικρότερα ποσοστά των υπόλοιπων κομμάτων


Πέραν την νικήτριας των εκλογών της 17ης Ιουνίου, Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, που ανέβασε εντυπωσιακά τα ποσοστά του και κατέκτησε τη δεύτερη θέση, τα υπόλοιπα κόμματα σημείωσαν μικρές απώλειες ή μεγάλες απώλειες, όπως το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ.

Το ΠΑΣΟΚ τα μεγαλύτερα ποσοστά του κατά κύριο λόγο και πάλι στην Κρήτη, στο Λασίθι 24,82%, στο Ρέθυμνο 21,86%, στη Ροδόπη 21,07%, στο Ηράκλειο 19,43% και στα Γρεβενά 19,20%. Τα μικρότερα ποσοστά του στο λεκανοπέδιο της Αττικής και συγκεκριμένα στην περιφέρεια Ατττικής με 7,54%, στη Β' Πειραιώς με 8,01%, στη Β' Αθηνών 8,53%, στην Α' Πειραιώς με 8,67% και στην Α' Αθηνών με 8,75%.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες τα μεγαλύτερα ποσοστά τους σε Δράμα με 10,22%, Καστοριά με 10,02%, Κυκλάδες με 9,74%, Δωδεκάννησα με 9,63% και Αττική με 9,54%. Αντιθέτως, τα χειρότερα ποσοστά τους σε Μεσσηνία με 4,02%, Ζάκυνθο με 4,09%, Λευκάδα με 4,54%, Πρέβεζα με 4,63% και Γρεβενά με 4,75%.

Η Χρυσή Αυγή, που διατήρησε τις δυνάμεις της σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές, έλαβε τα μεγαλύτερα ποσοστά της σε Λακωνία με 10,64%, Κορινθία με 9,98%, Αττική με 9,97%, Αργολίδα με 9,46% και Β' Πειραιώς με 9,44%. Τα μικρότερα ποσοστά έλαβε σε Λασίθι με 2,53%, Ηράκλειο με 3,40%, Ρέθυμνο με 4,14%, Ροδόπη με 4,55% και 'Αρτα με 4,57%.

Η ΔΗΜΑΡ, η οποία υπέστη, επίσης, μικρές απώλειες έλαβε τα μεγαλύτερα ποσοστά της σε Ροδόπη με 15,79%, Ηράκλειο με 7,80%, Β' Αθηνών με 7,76%, Χίο με 7,71% και Α' Θεσσαλονίκης με 7,50%. Τα μικρότερα ποσοστά τα έλαβε σε Λακωνία με 3,74%, Καστοριά με 4,03%, Ξάνθη με 4,16%, Ζάκυνθο με 4,21% και Άρτα με 4,27%.

Τέλος, το ΚΚΕ, που είχε τις μεγαλύτερες απώλειες στις εκλογές σε σχέση με τις εκλογές του Μαΐου, έλαβε τα μεγαλύτερα ποσοστά του σε Σάμο με 18,27%, Λέσβο με 11,24%, Κεφαλληνία με 8,76%, Λευκάδα με 8,60% και Ζάκυνθο με 7,56%.
Τα μικρότερα ποσοστά του έλαβε σε Λασίθι με 1,98%, Ροδόπη με 2,09%, Κορινθία με 2,12%, Ευρυτανία με 2,16% και Δράμα με 2,23%.


newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Διάσημοι που ήταν άστεγοι πριν κολυμπήσουν στο χρήμα


Όταν ακούς τη λέξη «διάσημος» συνήθως αυτόματα φαντάζεσαι κάποιον που δεν ξέρει τι έχει και ζει μια χλιδάτη ζωή. Σίγουρα πάντως, δεν σκέφτεσαι ότι άτομα που τα ξέρουν και οι πέτρες έχουν υπάρξει κάποια στιγμή στη ζωή τους σε τόσο απελπιστική οικονομική κατάσταση, ώστε δεν είχαν χρήματα ούτε για τα βασικά.

Επειδή όμως, όμως λέει και η σοφή παροιμία, θα γυρίσει ο τροχός, εκείνοι δεν το έβαλαν κάτω, κι ακόμα κι αν κάποτε διέμεναν σε καταφύγια αστέγων, τελικά τα κατάφεραν μια χαρά.


Σιλβέστερ Σταλόνε

Όταν ήταν νέος και άσημος, ο «Ράμπο» δεν είχε στον ήλιο μοίρα και για τρεις εβδομάδες είχε αναγκαστεί να κοιμάται σε μια στάση λεωφορείου στη Νέα Υόρκη, επειδή δεν είχε να πληρώσει το νοίκι του σπιτιού του. Εκείνη την περίοδο είδε τυχαία μια αγγελία για πρωταγωνιστές στην ταινία σοφτ πορνό «The Party at Kitty and Stud's», με αμοιβή 100 δολάρια τη μέρα. Δύο μέρες μετά το πρώτο γύρισμα, επέστρεψε στο σπίτι του και έκτοτε είδε την καριέρα του να απογειώνεται.
Χίλαρι Σουανγκ

Μπορεί σήμερα να είναι κάτοχος Όσκαρ και να θεωρείται μια από τις πιο ταλαντούχους ηθοποιούς του Χόλιγουντ, όμως ο δρόμος της προς την επιτυχία μόνο στρωμένος με ροδοπέταλα δεν ήταν. Σε ηλικία 15 ετών η Χίλαρι με τη μητέρα της μετακόμισαν από την Ουάσινγκτον στο Λος Άντζελες για να δοκιμάσει η ηθοποιός την τύχη της στο Χόλιγουντ. Ήταν όμως τόσο άφραγκες που για περίπου 2 μήνες ζούσαν στο αυτοκίνητό τους, μέχρι που ένας οικογενειακός φίλος τις πήρε σπίτι του, ώσπου να βρουν τη δική τους στέγη.
Ντάνιελ Κρεγκ

Ποιος θα το φανταζόταν ότι ο σημερινός Τζέιμς Μποντ, όταν ακόμα έκανε τα πρώτα του βήματα ως ηθοποιός, ήταν τόσο φτωχός, ώστε για ένα μικρό διάστημα αναγκαζόταν να κοιμάται σε παγκάκια στα πάρκα του Λονδίνου.
Χάλι Μπέρι

Σε συνέντευξή της το 2007, η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός αποκάλυψε ότι όταν αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη της μακριά από το πατρικό της σπίτι στο Σικάγο, αναγκάστηκε να κοιμάται σε καταφύγιο αστέγων, καθώς η μητέρα της, της έδωσε δύο επιλογές, όταν την τελείωσαν τα χρήματα: Ή θα επέστρεφε στο σπίτι της, ή θα τα κατάφερνε εντελώς μόνη της. Όπως όλοι καταλάβαμε, δεν επέστρεψε ποτέ.
Τζιμ Κάρεϊ

Η οικογένεια του διάσημου κωμικού ήταν πολύ φτωχή. Για αρκετό καιρό ο Κάρεϊ, οι γονείς του και η αδελφή του ζούσαν σε ένα μικρό βανάκι και πήγαιναν από πόλη σε πόλη στον Καναδά, αναζητώντας οποιαδήποτε εφήμερη δουλειά.
Κάρμεν Ελέκτρα

Όταν η ηθοποιός και μοντέλο ήταν 20 ετών, αναγκάστηκε για μικρό χρονικό διάστημα να ζήσει ως άστεγη, καθώς ο τότε φίλος της, της έκλεψε όλες τις οικονομίες και έγινε μπουχός.
Χάρι Χουντίνι

Ο καλύτερος μάγος που έχει ζήσει ποτέ, έφυγε από το σπίτι του σε ηλικία 12 ετών για να αναζητήσει την τύχη του. Για δύο χρόνια ταξίδεψε σε διάφορες Πολιτείες των ΗΠΑ, μέχρι να καταλήξει στη Νέα Υόρκη. Στη διάρκεια αυτών των δύο ετών αναγκάστηκε να ζήσει στο δρόμο, να κατασκηνώσει στην ύπαιθρο, ακόμα και να μείνει σε καταφύγια για άστεγους. Ωστόσο τελικά, οι κόποι του δικαιώθηκαν.


iefimerida.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ικανοποίηση στο G20 για την ετυμηγορία της ελληνικής κάλπης


Με «ανακούφιση» υποδέχτηκαν οι ηγέτες του G20 την ετυμηγορία της ελληνικής κάλπης, καθώς, όπως μεταδίδει το Associated Press, οι Έλληνες ψήφισαν υπέρ μίας κυβέρνησης που στηρίζει τις επίπονες μεταρρυθμίσεις που ζητούν οι Ευρωπαίοι, ως αντάλλαγμα για τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας.

Οι φόβοι των ηγετών των 20 ισχυρότερων χωρών στον κόσμο ότι οι Έλληνες θα τάσσονταν υπέρ μίας αντιμνημονιακής κυβέρνησης, «στοίχειωναν» τη σύνοδο στο Λος Κάμπος του Μεξικού, πριν τουλάχιστον αυτή αρχίσει, ωστόσο όλα δείχνουν ότι τα «σύννεφα» διαλύονται.

Αντίθετα, οι ηγέτες μιλούν πλέον για μια νέα ώθηση στην ενότητα της Ευρώπης, που βρίσκεται εν μέσω μιας δεινής οικονομικής κρίσης.

Σεβασμό στη δημοκρατική επιλογή των Ελλήνων εξέφρασαν, αμέσως μετά την αποσαφήνιση του εκλογικού τοπίου στην Ελλάδα, οι πρόεδροι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάι, με κοινό ανακοινωθέν τους.

«Ο ελληνικός λαός μίλησε» υπογράμμισαν οι κ.κ. Μπαρόζο και Βαν Ρομπάι, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ελπίδα ότι τα αποτελέσματα της κάλπης θα οδηγήσουν άμεσα στο σχηματισμό νέας κυβέρνησης. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Από την πλευρά του, ο Ισπανός πρωθυπουργός, Μαριάνο Ραχόι, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Μεξικό, έκανε λόγο για «καλά νέα» από την Ελλάδα και υποστήριξε ότι οι Έλληνες ψηφοφόροι «έκαναν το σωστό».

Αλλά και ο Κινέζος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χου Γκουανγκγιάο, υπογράμμισε τη σημασία της σταθερότητας του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος, τονίζοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Σεβασμό στη δημοκρατική επιλογή των Ελλήνων εξέφρασαν, αμέσως μετά την αποσαφήνιση του εκλογικού τοπίου στην Ελλάδα, οι πρόεδροι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάι, με κοινό ανακοινωθέν τους.

«Ο ελληνικός λαός μίλησε» υπογράμμισαν οι κ.κ. Μπαρόζο και Βαν Ρομπάι, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ελπίδα ότι τα αποτελέσματα της κάλπης θα οδηγήσουν άμεσα στο σχηματισμό νέας κυβέρνησης.


protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Και τώρα οι τρεις τους...


- Κυβέρνηση "εθνικής Ελλάδος" με 48% και 179 έδρες;
- Ποιά ονόματα ακούγονται για υπουργεία - κλειδιά
- Το μεσημέρι ο Αντώνης Σαμαράς παίρνει την διερευνητική εντολή
- Πόσο ρόλο παίζουν οι συνεχείς επαφές με Βερολίνο και Παρίσι σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ
- Ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης


Το ξημέρωμα της Δευτέρας βρίσκει την Ελλάδα με ξεκάθαρο νικητή των εκλογών αλλά όχι με κυβέρνηση.

Ο Αντώνης Σαμαράς με 29,65% και 129 έδρες δεν μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση αλλά έχει σίγουρα την πρωτοβουλία των κινήσεων. Aπό την άλλη ο Αλέξης Τσίπρας από την στιγμή που ξεκαθάρισε το αποτέλεσμα έσπευσε να δηλώσει ότι επιλέγει τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ έχουν ρόλους - κλειδιά, ρόλους ρυθμιστών των εξελίξεων και είναι βέβαιο ότι από χθες κιόλας τα τηλέφωνα έχουν πάρει φωτιά. Και οι δυο θα θέσουν τους όρους τους προκειμένου να σχηματισθεί κυβέρνηση μέσα στις επόμενες ημέρες ή και ώρες.

Άλλωστε όπως έχει μεταδώσει από χθες το Newsit, ένας από τους βασικούς όρους του ΠΑΣΟΚ θα είναι να μην συμμετάσχουν δικά του στελέχη στην κυβέρνηση. Για τον λόγο αυτό πληροφορίες από την Συγγρού αναφέρουν συνεχώς ότι ο Σαμαράς προσανατολίζεται σε κυβέρνηση κυρίως τεχνοκρατών.

Λένε επίσης οι πληροφορίες ότι στην κυβέρνηση αυτή όπως την σκέφτεται ο κ. Σαμαράς θα υπάρχουν πολλές εκπλήξεις  και εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα, τόσο από την κεντροδεξιά, όσο και από την ευρύτερη Αριστερά.

Μάλιστα, ειδικά για το υπουργείο Οικονομικών θα επιλεγεί πρόσωπο κοινής αποδοχής.

«Μιλάμε για μια κυβέρνηση Εθνικής Ελλάδος» λένε στελέχη της Συγγρού.

Είναι πλεον σαφες οτι το βάρος για τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας πέφτει στην ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και την Δημοκρατική Αριστερά. Μαζί και τα τρία κόμματα συγκεντρώνουν 179 έδρες.

Τα ονόματα που ήδη έχουν πέσει στο τραπέζι

Παρότι από το ΠΑΣΟΚ διαμηνύεται, τουλάχιστον προς το παρόν, ότι δεν θα επιθυμούσε να μπουν στελέχη του σε αυτό το κυβερνητικό σχήμα, από την πλευρά της ΝΔ δεν θεωρείται ότι είναι αντίθετοι για παράδειγμα στην αξιοποίηση του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.
Για το υπουργείο Οικονομικών οι φήμες δίνουν και παίρνουν για Σταύρο Δήμα ή Κωστή Χατζηδάκη, ενώ δεν αποκλείεται να προταθεί συμμετοχή στην κυβέρνηση στον Γιώργο Φλωρίδη, αλλά και μια ευκαιρία στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πως θα πει το ναι το ΠΑΣΟΚ

Το ΠΑΣΟΚ, μπορεί να εμφανίστηκε στην αρχή άκαμπτο, λέγοντας ότι κυβέρνηση χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ δεν γίνεται όμως λίγο αργότερα μαλάκωσε την στάση του και είπε ότι αν δεν ευοδωθούν οι προσπάθειες  με τον Αλέξη Τσίπρα, τότε αναγκαστικά θα έχουμε μια συγκυβέρνηση, ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ΔΗΜΑΡ.

Μεγάλο ρόλο λένε πληροφορίες, έπαιξαν και τα δυο τηλεφωνήματα που έγιναν από Μέρκελ και Ολάντ σε Σαμαρά και Βενιζέλο, αντίστοιχα.

'Αλλωστε, παρά το αποτέλεσμα που φαίνεται να δέχεται με ικανοποίηση η ευρώπη, οι πιέσεις δεν έχουν κοπάσει ώστε να βρεθεί πλεον σταθερός συνομιλητής για να προχωρήσουν όλα όσα έχουν μείνει πίσω λόγω της παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αφού πάρει την διερευνητική εντολή θα επικοινωνήσει εντός της ημέρας με Βενιζέλο και Κουβέλη για να εξεταστεί το πλαίσιο για μια κυβερνητική συμμαχία.

Πρωθυπουργός ο Σαμαράς

Σε αυτό που τουλάχιστον μέχρι και αυτή την ώρα εμφανίζεται αδιαπραγμάτευτος ο κ. Σαμαράς είναι στο να είναι άλλος ο πρωθυπουργός στο όποιο σχήμα. Λένε από το επιτελείο του ότι αν κάποιος επιχειρήσει να τορπιλίσει την προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης, με επίκεντρο το πρόσωπο του πρωθυπουργού, θα είναι «εκδικητική και μικρόψυχη κίνηση» που θα υποκρύπτει ταυτόχρονα και «μικροκομματικές σκοπιμότητες».


newsit.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ποιοι βουλευτές εκλέγονται σε Α' και Β' Αθηνών


Οκτώ βουλευτές εκλέγει η ΝΔ στην Εκλογική Περιφέρεια Α΄Αθηνών, έναντι τεσσάρων του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ωστόσο κερδίζει μια επιπλέον έδρα σε σχέση με τις εκλογές της 6ης Μαΐου. Από έναν βουλευτή εκλέγουν ΠΑΣΟΚ, Χρυσή Αυγή, Δημοκρατική Αριστερά, Ανεξάρτητοι Έλληνες και ΚΚΕ, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών.

Αναλυτικά από τη ΝΔ εκλέγονται:

*Κεφαλογιάννη Όλγα του Ιωάννη
*Αβραμόπουλος Δημήτριος του Λάμπρου
*Κακλαμάνης Νικήτας του Μιχαήλ
*Πιπιλή Φωτεινή του Ανδρέα
*Κικίλιας Βασίλειος του Παναγιώτη
*Μηταράκης Παναγιώτης (Νότης) του Αντωνίου
*Παυλόπουλος Προκόπιος του Βασιλείου
*Ψυχάρης Ανδρέας του Σταύρου

Από το ΣΥΡΙΖΑ:

*Τσίπρας Αλέξιος του Παύλου
*Κωνσταντοπούλου Ζωή του Νικόλαου
*Βούτσης Νικόλαος του Γεωργίου
*Μπόλαρη Μαρία του Βασιλείου

Από το ΠΑΣΟΚ εκλέγεται ο κ. Κώστας Σκανδαλίδης, από τη Χρυσή Αυγή ο κ. Νικόλαος Μιχαλολιάκος, από τη ΔΗΜΑΡ ο κ. Γιάννης Πανούσης, από τους Ανεξάρτητους Ελληνες η κ. Έλενα Κουντουρά και από το ΚΚΕ η κ. Λιάνα Κανέλλη.

Β΄Αθηνών

Από 13 βουλευτές εκλέγουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στην Εκλογική Περιφέρεια Β΄ Αθηνών, ενώ τέσσερις βουλευτές εκλέγει το ΠΑΣΟΚ και από τρεις Δημοκρατική Αριστερά, Ανεξάρτητοι Ελληνες, Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ.

Σε σύγκριση με την εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαΐου η ΝΔ χάνει μια έδρα (δεν εκλέγεται ο κ. Γιάννης Παπαθανασίου), ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει τέσσερις έδρες, ενώ οι Ανεξάρτητοι Ελληνες χάνουν δύο έδρες και το ΚΚΕ μία.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών, από τη ΝΔ εκλέγονται:
*Μητσοτάκης Κυριάκος του Κωνσταντίνου
*Χατζηδάκης Κωνσταντίνος (Κωστης) του Ιωάννη
*Βούλτεψη Σοφία του Ιωάννη
*Ντινόπουλος Αργύρης του Βασιλείου
*Βαρβιτσιώτης Μιλτιάδης του Ιωάννη
*Γεωργιάδης Σπυρίδων-Αδωνις του Αθανασίου
*Μεϊμαράκης Ευάγγελος-Βασιλειος του Ιωάννη
*Σπηλιωτόπουλος Αριστόβουλος (Αρης) του Ελευθερίου
*Γιακουμάτος Γεράσιμος του Χαραλάμπους
*Πολύδωρας Βύρων του Γεωργίου
*Καραμανλή Αννα του Αρκαδιου
*Παναγιωτόπουλος Παναγιώτης (Πάνος) του Παναγιώτη
*Παπακώστα-Σιδηροπούλου Αικατερίνη του Αγγελου

Από το ΣΥΡΙΖΑ:

*Σακοράφα Σοφία του Ηλία
*Κουρουμπλής Παναγιώτης του Ελευθερίου
*Παπαδημούλης Δημήτριος του Χριστοδούλου
*Δραγασάκης Ιωάννης του Ανδρέα
*Δούρου Ειρήνη (Ρένα) του Αθανασίου
*Στρατούλης Δημήτριος του Ιωάννη
*Βαλαβάνη Όλγα-Νάντια του Γεωργίου
*Τατσόπουλος Πέτρος-Γεωργιος του Ευαγγέλου
*Τσακαλώτος Ευκλείδης του Στεφάνου
*Παναγούλης Ευστάθιος (Στάθης) του Βασιλείου
*Αλεξόπουλος Απόστολος του Ιωάννη
*Καφαντάρη Χαρούλα (Χαρά) του Φωτίου
*Κατριβάνου Βασιλική του Ηλία

Από το ΠΑΣΟΚ:

*Λοβέρδος Ανδρέας του Νικολάου
*Χρυσοχοΐδης Μιχαήλ του Βασιλείου
*Ανδρουλάκης Δημήτριος (Μιμης) του Γρηγορίου
*Κακλαμάνης Απόστολος του Χρήστου

Από τη ΔΗΜΑΡ:

*Κουβέλης Φώτιος-Φανούριος του Ευαγγέλου
*Ψαριανός Γρηγόριος του Νικολάου
*Βουδούρης Οδυσσεύς-Νίκος του Γεωργίου

Από τους Ανεξάρτητους Ελληνες:

*Καμμένος Παναγιώτης (Πανος) του Ηλία
*Δημαράς Ιωάννης του Νικολάου
*Καπερνάρος Βασίλειος του Ηλία

Από τη Χρυσή Αυγή:

*Μιχαλολιάκος Νικόλαος του Γεωργίου
*Ζαρούλια Ελένη του Βασιλείου
*Γερμενης Γεώργιος του Σπυρίδωνος

Από το ΚΚΕ:

*Παπαρήγα Αλεξάνδρα του Νικολάου
*Χαλβατζής Σπυρίδων του Εμμανουήλ
*Κατσωτης Χρήστος του Περικλή


news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...