Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Προς μίσθωση και όχι προς πώληση τελικά οι νησίδες



Σε μερική αναδίπλωση οδηγήθηκε η κυβέρνηση μετά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και τις ενστάσεις της συμπολίτευσης (ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ) για την δυνατότητα απόκτησης εμπράγματων δικαιωμάτων από φυσικά ή νομικά πρόσωπα σε ιδιωτικά νησιά και σε δημόσιες νησίδες, οπουδήποτε κι αν βρίσκονται. Την τροπολογία υπέγραφαν οι υπουργοί Άμυνας Π. Παναγιωτόπουλος και Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας.

Με αναδιατύπωση, στην οποία προέβη ο κ. Παναγιωτόπουλος, έπειτα από συνεννόηση με τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Π. Μπαλτάκο, δεν θα παραχωρούνται εμπράγματα δικαιώματα (πώληση) δημόσιων νησίδων, αλλά μόνο ενοχικά δικαιώματα (υποθήκη, μακροχρόνια μίσθωση). 

Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση επιχείρησε να απαντήσει στις βολές που δέχθηκε ότι με την τροπολογία ανοίγει ο δρόμος για την πώληση είτε ιδιωτικών νησιών και νησίδων είτε νησίδων που ανήκουν στο δημόσιο μετά από άδεια του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που παρέχεται ύστερα από σύμφωνη γνώμη των Γενικών Επιτελείων.

Είναι ενδεικτικά, πάντως, όσα είπε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Μ. Χρυσοχοΐδης, ο οποίος χαρακτήρισε «επαχθώς δεσμευτική την απόκτηση με δικαιοπραξία εμπράγματων δικαιωμάτων, διότι κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις εξελίξεις σε εθνικό και τοπικό επίπεδο», ζητώντας να απαλειφθούν τα εμπράγματα δικαιώματα.

Αλλά και από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μ. Βορίδης είπε ότι «σε δημόσια νησιά και εκτάσεις ίσως θα πρέπει να γίνει μια κουβέντα για το κατά πόσον θα πρέπει να αποκτούν εμπράγματα δικαιώματα οι υποψήφιοι αγοραστές».


Πηγή in.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Το νέο βίντεο της Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου

Το νέο ευφάνταστο βίντεο της Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου


Έναν έξυπνο τρόπο βρήκε η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου για να προωθήσει το κεντρικό μήνυμα της καμπάνιας για τα παιδιά των μεταναστών β' γενιάς.
Το βίντεο που αφορά στην με αφορμή την πρόσφατη δικαστική απόφαση που αναφέρει ότι τα παιδιά των μεταναστών που έχουν φέρει τα παιδιά τους στην Ελλάδα δικαιούνται την ελληνική ιθαγένεια, έχει ανέβει ήδη στο YouTube δείχνει ένα έγχρωμο παιδί που αναφέρει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στο σχολείο του από τους συμμαθητές του.
Η ιστορία του μικρού παιδιού καταλήγει με τη διαπίστωση ότι το κοροϊδεύουν επειδή είναι... Παναθηναϊκός, δείχνοντας με τον καλύτερο τρόπο ότι όλοι οι άνθρωποι δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα, ανεξαρτήτως φυλής και φύλου, κοινωνικής και οικονομικής κατάστασης.
«Η έκφραση του μίσους για τους άλλους υπό καθεστώς ανωνυμίας δεν επιτρέπει τον διάλογο. Η πρόκληση σε τέλεση αξιόποινων πράξεων με στόχο την ηθική και φυσική ακεραιότητα άλλων ανθρώπων είναι ποινικώς κολάσιμη πράξη και σχετικά σχόλια έχουν παραπεμφθεί αρμοδίως» αναφέρει το μήνυμα της Ελληνικής Ένωσης που συνοδεύει το βίντεο.




Πηγή: iefimerida.gr 
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...