Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Ο ακέφαλος μοναχός

Οι ιδιοκτήτες ενός θεματικού πάρκου στη Βρετανία ανάγκασαν να μεταφέρουν αλλού ένα παιχνίδι με νεροτσουλήθρες γιατί ένα ακέφαλο φάντασμα ενός μοναχού το είχε στοιχειώσει 

Πρόκειται για το πάρκο Thorpe, όπου το διασκεδαστικό παιχνίδι με τα νερά  Storm Surge, μετατράπηκε σε εφιάλτης λόγω ενός απρόσκλητου επισκέπτη που φαίνεται πως τον ξύπνησαν από τον αιώνιο ύπνο.
Η παρουσία του ήταν τόσο έντονη που οι ιδιοκτήτες αναγκάστηκαν να φέρουν μέχρι και ειδικούς για μεταφυσικά ζητήματα.
Μάλιστα οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι το μέρος όπου χτίστηκε το εν λόγω παιχνίδι είναι ένα παλιό νεκροταφείο με αποτέλεσμα τα γέλια και η φασαρία των δεκάδων επισκεπτών να τους διαταράσσουν την ησυχία.
Η νεροτσουλήθρα αρχικά ονομαζόταν "Η βόλτα του Καλόγερου"  ένα μονοπάτι που ενωνόταν με τα ερείπια του ιστορικού μοναστηριού, 1400 χρόνων, το Chertsey Abbey.
Ωστόσο το προσωπικό παρατήρησε αρκετά φαντάσματα συμπεριλαμβανομένου και του ακέφαλου καλόγερου, ενώ ένιωθαν έντονα ότι κάποιος τους παρακολουθεί.
 
Έτσι αναγκάστηκαν να καλέσουν τον ειδικό…φαντασμάτων Τζιμ Άρνολντ ο οποίος μέσω ειδικών μηχανημάτων διαπίστωσε  ότι ενοχλήθηκαν τόσο οι νεκροί που αναγκάστηκαν να παρέμβουν στο κόσμο μας.
Έτσι, το παιχνίδι μεταφέρθηκε αλλού.
Πηγή news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Η γέφυρα της ενέργειας


Εάν έχεις φαντασία και οικολογική συνείδηση μπορείς να σχεδιάσεις τα πάντα. Κάτι τέτοιο σκεφτήκαν τρεις Ιταλοί  σχεδιαστές, ο Φραντζέσκο Κολαρόσι, η Τζοβάνα και η Λουίσα Σαρακίνο και έτσι δημιούργησαν την γέφυρα "Solar Wind".
Όπως είναι προφανές από το όνομά της η γέφυρα  διαθέτει ανεμογεννήτριες μεταξύ των κολόνων, ενώ στην επιφάνεια του δρόμου έχουνε τοποθετηθεί ηλιακοί συλλέκτες!
Σύμφωνα με μετρήσεις οι  συλλέκτες αυτοί μπορούν να παράγουν 11.2 εκατομμύρια kWh ετησίως ενώ οι ανεμογεννήτριες 36 εκατομμύρια kWh ετησίως. Η παραγόμενη ενέργεια είναι αρκετή ώστε να τροφοδοτήσει μια πόλη 15.000 κατοικιών για ένα χρόνο!
 
Η φαντασία των σχεδιαστών όμως δε σταμάτησε εκεί. Δίπλα από τον δρόμο έχουνε κατασκευάσει ένα μεγάλο θερμοκήπιο όπου καλλιεργούνται διάφορα οπωρολαχανικά τα οποία θα πωλούνται στους διερχόμενους οδηγούς.
 
Η γέφυρα των τριών σχεδιαστών  κατέκτησε την δεύτερη θέση στον διαγωνισμό "Solar Park Works – Solar Highway" ο οποίος ζητούσε από τους διαγωνιζομένους να δημιουργήσουν έναν υπερυψωμένο αυτοκινητόδρομο ο οποίος θα συνδέει τις πόλεις Μπαγκνέρα  και Σίλα της Ιταλίας.
Πηγή news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΗ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ Το πορτρέτο του ήλιου


Το πρώτο ολοκληρωμένο στερεοσκοπικό "πορτρέτο" του Ήλιου είναι πλέον γεγονός. Για πρώτη φορά οι αστρονόμοι έχουν στα χέρια τους πανοραμικές εικόνες 360 μοιρών του κέντρου του ηλιακού μας συστήματος, τραβηγμένες ταυτόχρονα από διαφορετικές γωνίες λήψης.
Το επίτευγμα αναμένεται να βοηθήσει τους επιστήμονες να καταλάβουν καλύτερα τη λειτουργία και τις ιδιότητες του Ήλιου και παράλληλα να προβλέπουν πιο έγκαιρα τις αλλαγές του ηλιακού ανέμου, τις απρόσμενες μαγνητικές καταιγίδες και τις μεταβολές του "διαστημικού καιρού", κάτι που θα βοηθήσει τις αεροπορικές εταιρίες, καθώς και τις επιχειρήσεις ηλεκτρισμού και τηλεπικοινωνιών.
Οι τρισδιάστατες εικόνες προέρχονται από δύο "δίδυμα" διαστημικά σκάφη της αποστολής Stereo (Solar Terrestrial Relations Observatory) της NASA, που κινούνται με διαφορετική ταχύτητα, και έτσι μπόρεσαν να τοποθετηθούν αντιδιαμετρικά, ευθυγραμμιζόμενα σε σχέση με τον Ήλιο. Ο συνδυασμός αυτών των φωτογραφιών έδωσε την πιο πλήρη εικόνα της επιφάνειας του Ήλιου μέχρι σήμερα.
Όπως δήλωσαν μερικοί επιστήμονες, πρόκειται για μια φωτογραφία-ορόσημο, ανάλογης ιστορικής και συμβολικής σημασίας με την φωτογραφία των ανθρώπων στη Σελήνη και με την πρώτη φωτογραφία της Γης από το διάστημα, που τράβηξαν οι αστροναύτες του "Απόλλων 8" το 1968. "Για πρώτη φορά, μπορούμε πραγματικά να φωτογραφίσουμε ολόκληρο τον ηλιακό δίσκο. Από αυτή τη στιγμή, θα είμαστε σε θέση να βλέπουμε οτιδήποτε συμβαίνει γύρω από τον ήλιο", δήλωσε ο βρετανός επιστήμων Κρις Ντέιβις.
Τα δύο σκάφη, που εκτοξεύτηκαν τον Οκτώβριο του 2006 και έχουν μέγεθος ψυγείου, θα δημιουργήσουν το πρώτο τρισδιάστατο "χάρτη" του Ήλιου. Οι δύο ηλιακοί δορυφόροι ακολουθούν την τροχιά της Γης.
Η αποστολή Stereo έχει προϋπολογισμό 500 εκατ. δολαρίων, σύμφωνα με το BBC και τις βρετανικές εφημερίδες Γκάρντιαν, Ιντιπέντεντ και Τέλεγκραφ.
Οι ερευνητές ευελπιστούν ότι, μεταξύ άλλων, θα κατανοήσουν καλύτερα τις συχνές "εκτινάξεις στεμματικής μάζας", περιοδικές και απρόβλεπτες βίαιες εκρήξεις υλικού από τον ήλιο, που στέλνουν με τρομακτικές ταχύτητες προς την κατεύθυνση της Γης δισεκατομμύρια τόνους φορτισμένων σωματιδίων, τα οποία διαπερνούν την μαγνητική "ασπίδα" του πλανήτη μας (την μαγνητόσφαιρα), απειλώντας την λειτουργία των δορυφόρων και των διαφόρων γήινων δικτύων, όπως των τηλεπικοινωνιών και ηλεκτρισμού. Κάμερες πάνω στα δύο σκάφη Stereο, που έχουν κατασκευαστεί από βρετανούς επιστήμονες, χρησιμοποιούν υπεριώδη εξοπλισμό για να μελετήσουν αυτά τα ηλιακά φαινόμενα, που εκλύουν ενέργεια 100πλάσια του συνόλου των πυρηνικών όπλων της Γης.
Μέχρι σήμερα, δορυφόροι -όπως το Ηλιακό και Ηλιοσφαιρικό Παρατηρητήριο- μπορούν να προειδοποιήσουν τους επιστήμονες στον πλανήτη μας μια περίπου ώρα πριν ότι τέτοια ρεύματα σωματιδίων ταξιδεύσουν προς τη Γη. Η αποστολή Stereo αποσκοπεί στο να αυξήσει αυτό το χρονικό περιθώριο προειδοποίησης σε πάνω από δύο μέρες.
Πηγή news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Δάγκωσε την νεοκώρο !

Απίστευτο κι όμως αληθινό!

Ένας νεαρός επίδοξος ληστής που αποπειράθηκε να διαρρήξει το παγκάρι του .Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου στον Τύρναβο, επιτέθηκε και δάγκωσε την 72χρονη νεωκόρο, που προσπάθησε να τον αποτρέψει.

Αποτέλεσμα του περιστατικού, ήταν η 72χρονη να μεταφερθεί σε νοσοκομείο, ενώ ο δράστης παραμένει ασύλληπτος. Κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης κατέγραψε τις κινήσεις του δράστη, γεγονός που βοηθά στις έρευνες για τον εντοπισμό του.

zougla.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Επεισόδια και συλλήψεις στις κινητοποιήσεις των αγροτών

Σε συλλήψεις μελών της παράταξης των αδέσμευτων αγροτών, που πέρασαν τον αποκλεισμό των ΜΑΤ λίγο πριν τον κόμβο Πετριτσίου, προχώρησαν άνδρες της αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών, μετά από εντολή του Ταξίαρχου Δημήτρη Τσώτα.

Οι αγρότες που συνελήφθησαν κατάφεραν, μέσω αγροτικών παράδρομων, να παρακάμψουν το «μπλόκο» των ΜΑΤ λίγο πριν τη γέφυρα Πετριτσίου και μέσω Αγκίστρου να φτάσουν στον παραμεθόριο σταθμό του Προμαχώνα.

Ακολούθησε η σύλληψη έξι αγροτών.

Την ίδια ώρα, ένταση δημιουργήθηκε μεταξύ αστυνομικών, αγροτών και διερχόμενων οδηγών, όταν οι παραταγμένες διμοιρίες των ΜΑΤ εμπόδισαν τη διέλευση όλων των οχημάτων από και προς τον παραμεθόριο σταθμό του Προμαχώνα, λίγο πριν τη γέφυρα του Πετριτσίου.

Στο συμβάν ενεπλάκη και το τηλεοπτικό συνεργείο του ALPHA, που επιχείρησε να περάσει το αστυνομικό οδόφραγμα των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει η σύλληψη δύο ατόμων του τηλεοπτικού συνεργείου, για ανάρμοστη συμπεριφορά απέναντι στις αστυνομικές αρχές, αλλά λίγη ώρα αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι.

Στην αστυνομική δύναμη συμμετέχουν διμοιρίες των ΜΑΤ από τη Θεσσαλονίκη, τη Δράμα και τις Σέρρες, ενώ αναμένεται αστυνομική δύναμη και από την Ημαθία.

zougla.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Λουκέτο στα σχολεία


Με απεργιακές κινητοποιήσεις απαντούν οι καθηγητές στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο του υπουργείου  για τις συγχωνεύσεις σχολείων. 
Το πρόγραμμα κινητοποιήσεων των καθηγητών δημοσίων γυμνασίων και λυκείων, υπερψηφίστηκε από τους προέδρους των τοπικών ενώσεων των καθηγητών.
Έτσι με ψήφους 57 υπέρ, 18 κατά και 2 λευκά αποφασίστηκε 48ωρη απεργία, στις 22 και 23 Φεβρουαρίου, μαζί με τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας και στάσεις εργασίας, στις 10 Φεβρουαρίου, από τις 11 το πρωί εως τις 2 το απόγευμα.
Νέα γενική συνέλευση ορίστηκε για τις 4 Μαρτίου, με στόχο την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Συγχρόνως αποφασίστηκε ενημερωτική εκστρατεία, με θέμα τις επιπτώσεις των οικονομικών μέτρων στην εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς. 
Πηγή news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Στρατηγοί κατά εφορίας


Κλείνουν τις πύλες τους τα στρατόπεδα σε εφοριακούς και επικείμενους ελέγχους για καταβολή ή μη του ΦΠΑ, ενώ την ίδια στιγμή η αρμόδια Διεύθυνση Οικονομικού του ΓΕΣ φαίνεται να παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε διοικητές μονάδων για το πώς θα γίνουν πιο αποδοτικοί στο να ξεγλιστρούν από τις σχετικές οικονομικές εφόδους.
Μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις για φαινόμενα εκτεταμένης φοροδιαφυγής σε αρκετά στρατόπεδα της χώρας, στο υπουργείο Οικονομικών σήμανε συναγερμός και δόθηκε εντολή στις κατά τόπους εφορίες να ξεκινήσουν εξονυχιστικούς ελέγχους.
Ήδη τα πρώτα αιτήματα από τις ΔΟΥ για χορήγηση άδειας εισόδου εφοριακών σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις, έχουν υποβληθεί σε στρατιωτικά αρχηγεία, προκειμένου να διαπιστωθεί η  κανονική απόδοση ΦΠΑ ή όχι και η υποχρέωση καταβολής άλλων φόρων.
Στο μεταξύ, από την πλευρά της η οικονομική διεύθυνση του ΓΕΣ έχει ήδη λάβει τα μέτρα της και έχει προβεί στην αποστολή εγγράφων, με τα οποία δίνει οδηγίες προς τους διοικητές των μονάδων για το πώς  θα πρέπει να αποφεύγουν τους εφοριακούς.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας "Έθνος", η εμφάνιση των εφοριακών στις πύλες των στρατοπέδων σήμανε συναγερμό και αμέσως ο υποστράτηγος Μιχάλης Σιδηρόπουλος, προϊστάμενος της Διεύθυνσης Οικονομικού του ΓΕΣ, εξέδωσε "οδηγίες" όπου, εμμέσως πλην σαφώς, καλεί τους διοικητές να μην ανοίξουν τις πόρτες στους εφοριακούς.
"Ο οικονομικός έλεγχος και η οικονομική επιθεώρηση των στρατιωτικών πρατηρίων και ΚΨΜ ασκούνται αποκλειστικά από τις αρμόδιες υπηρεσίες ελέγχου του οικείου Κλάδου", υποστηρίζει ο ίδιος.
Πηγή news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Φωτιά σε εργαστήρια κατασκευής αρμάτων στο Ρίο


Ένα μήνα πριν την έναρξη του καρναβαλιού

Μια τεράστια πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα το πρωί στα εργαστήρια της συνοικίας της σάμπας στο Ρίο όπου κατασκευάζονται τα άρματα και τα κοστούμια για το φημισμένο βραζιλιάνιο καρναβάλι, ένα μήνα πριν από το μεγαλύτερο θέαμα του κόσμου.

Ενα πυκνό σύννεφο καπνού καλύπτει το κέντρο του Ρίο όπου βρίσκονται τα εργαστήρια δώδεκα μεγάλων σχολών της σάμπας, οι οποίες παρελαύνουν στη διάρκεια του καρναβαλιού, που προβλέπεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές Μαρτίου.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, κανένα θύμα δεν είχε αναφερθεί μια ώρα μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς, η οποία ξέσπασε πριν φθάσουν στα εργαστήρια οι εργαζόμενοι.
Πηγή newsbeast.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Αρχίζει η καταβολή πολυτεκνικών επιδομάτων του ΟΓΑ


Θα διαρκέσει 8 μέρες

Σε 427.300 οικογένειες θα καταβληθούν από τις 9-17 Φεβρουαρίου τα οικογενειακά πολυτεκνικά επιδόματα του ΟΓΑ δηλαδή το επίδομα 3ου παιδιού, το πολυτεκνικό επίδομα τρίτεκνης οικογένειες, οι ισόβιες συντάξεις και η εφάπαξ παροχή 2.000 ευρώ. 

Τα επιδόματα αφορούν το Α΄ δίμηνο του 2011 και η συνολική δαπάνη για τις πληρωμές ανέρχεται σε 128.423.606,40 ευρώ.
Πηγή newsbeast.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

187.000 γυναίκες «μοιράζονται» τον άντρα τους με άλλες γυναίκες στην Τουρκία

Κάπου 187.000 γυναίκες της Τουρκίας «μοιράζονται» τον άντρα τους με άλλες συζύγους, σε μια χώρα όπου υπάρχουν κάπου 7 εκατ. παντρεμένα ζευγάρια και όπου οι γυναίκες που παντρεύτηκαν νωρίτερα από τα 18 τους χρόνια υπολογίζονται σε 5.5 εκατομμύρια.



Τα στοιχεία αυτά παρουσίασαν στην....

Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ίσων Ευκαιριών για Άντρες και Γυναίκες δύο Τούρκοι ακαδημαϊκοί προκαλώντας πάταγο – καθώς επισήμως η πολυγαμία απαγορεύεται, η ΕΕ αξιολογεί ιδιαίτερα αυστηρά θέματα θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και παρά ταύτα αποδεικνύεται ότι η πολυγαμία είναι ευρέως διαδεδομένη, κυρίως στα ανατολικά της χώρας. Οι δεύτεροι γάμοι είναι συνήθως θρησκευτικοί και οι γυναίκες εμπλέκονται σε πολυγαμικές καταστάσεις υπό την πίεση της οικογένειας ή των θρησκευτικών πεποιθήσεών τους, σημειώνει σχετικά η «Hurriet» .



Οι δύο ερευνητές εξέτασαν σε βάθος τους παράγοντες πίεσης που ασκούνται στις γυναίκες – όπως είναι οι πρόωροι γάμοι σε πολύ νεαρή ηλικία, το ύψος της προίκας, η πρόταξη του γιου έναντι της κόρης. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι προίκα «ζητήθηκε» να καταβληθεί για 2 εκατ. γυναίκες, ενώ οι γάμοι σε πολύ νεαρή ηλικία οδηγούν τις γυναίκες στη διακοπή της σχολικής τους εκπαίδευσης και σε περιορισμένες επαγγελματικές επιλογές, ενώ υπόκεινται σε μεγάλη ψυχολογική πίεση ή και βία, που συχνά επηρεάζει την υγεία τους ή την υγεία των παιδιών τους.



Κατά την έκθεση επίσης, κάπου 450.000 γυναίκες έχουν παντρευτεί σε μη δεσμευτικές νομικά θρησκευτικές τελετές, προέρχονται δε κατά κύριο λόγο από χαμηλού μορφωτικού επιπέδου κοινωνικά στρώματα.



Τέλος, κάπου 7 εκατ. γάμοι έγιναν με απόφαση των γονιών, το 12.4% των γάμων έγιναν ανάμεσα σε συγγενείς πρώτου βαθμού, ενώ η προίκα ζητήθηκε στο 50% των γάμων στην κεντροανατολική Τουρκία, στο 47% της βορειοανατολικής και στο 32% της νοτιοανατολικής Τουρκίας.

Πηγή tsekoyratoi.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Nein Πάγκαλου σε Μέρκελ

Ισχυρό ήταν το "όχι" του αντιπροέδρου Θεόδωρου Πάγκαλου στην πρόταση της καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ για αναθεώρηση του εθνικού μας Συντάγματος, προκειμένου να επιτύχουμε την αλλαγή. Σε συνέντευξη στην εφημερίδα "Τα Νέα" ο ίδιος αναφέρεται στα μέτρα λιτότητας, τις αλλαγές που απαιτούνται και σε εκτιμήσεις ανάκαμψη της χώρας

Για λήψη μέτρων υπέρ των ομάδων που πέρυσι αιφνιδιάστηκαν και επλήγησαν από τις αυξήσεις και τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και μάλιστα προς το τέλος του χρόνου, κάνει λόγο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Τα Νέα», ενώ παράλληλα απορρίπτει τη λογική Μέρκελ και την ανάμειξη των ξένων σε εθνικά θέματα, αλλά και την αναθεώρηση του συντάγματος.
Ο κ. Πάγκαλος ξεκαθαρίζει ότι η λογική του «ένα κουστούμι για όλους» δεν θα αποφέρει αποτελέσματα, ενώ επισημαίνει ότι "ο κόσμος δεν μπορεί να αντέξει άλλα μέτρα".
Δεν διστάζει μάλιστα να εκφράσει την έντονη διαφωνία του µε το γερµανικό σχέδιο που απαιτεί αναθεώρηση του Συντάγµατος, για να συµπεριληφθεί η µείωση του χρέους και το ποσοστό του ελλείµµατος. "∆εν µε ελκύει η πρόταση της κ. Μέρκελ", τονίζει σε µια άψογα κοµψή διατύπωση ο ίδιος.
Στη συνέντευξη που ακολουθεί, ο Θ. Πάγκαλος δεν µπαίνει καν σε διάλογο για τους «κοπρίτες», για τους κηφήνες "στρατηγούς" ή για όσα ακολούθησαν το "µαζί τα φάγαµε".
Αντίθετα, εμμένει στις εκτιμήσεις για το μέλλον της χώρας και στην προσπάθεια που καταβάλλει για να βγει από την κρίση.
"Νοµίζω ότι η προσπάθειά µας, παρά τις τεράστιες δυσκολίες που αντιµετωπίζουµε, θα έχει αποτέλεσµα. Και ίσως το ’12 ή το ’13 να έχουμε πλεόνασμα".
Όσον αφορά την αναθεώρηση του Συντάγματος που απαιτεί η Γερμανία, προκειμένου να πετύχουμε την αλλαγή και την ανάπτυξη, ο κ. Πάγκαλος τονίζει ότι "το Σύνταγµα µπορεί να αναθεωρηθεί".
Και συνεχίζει: "Απορρίπτω όμως τη σκέψη να υπάρχει κοινοτική απόφαση για να παρεµβαίνουν άλλοι, σε εθνικά Συντάγµατα. Στην Ελλάδα γίνεται µια συζήτηση, το ΠΑΣΟΚ δεν έχει απορρίψει αυτή την προοπτική. Η αναθεώρηση έχει νόηµα αν αφορά και άλλα θέµατα που εκκρεµούν. Αλλά αυτό είναι άλλο πράγµα από αυτό που επιζητεί η κ. Μέρκελ. ∆εν µε έλκυε η σκέψη να αποτελεί προϋπόθεση για την ένταξη στο γερµανικό σχέδιο διάσωσης", αναφέρει χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση και το κατά πόσο έχουν πλήξει τα κοινωνικά στρώματα, ο ίδιος επισημαίνει:
"Εγώ προσωπικά συναντώ πολλούς ανθρώπους, οι οποίοι αντιµετωπίζουν πρόβληµα και συζητώ µαζί τους. Βεβαίως κόπηκαν συντάξεις, αλλά ας πούµε ακόµη κι αυτός που του περικόπηκε η σύνταξη και παίρνει λιγότερα από 1.000 ευρώ τον µήνα, ξέρει ότι το κράτος διαθέτει δωρεάν υγεία της οποίας αυτός κάνει χρήση – σε διαφορική περίπτωση θα πλήρωνε, και πολλά µάλιστα", καταλήγει.
 Πηγή news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Στην Κωνσταντινούπολη του 1900

Ε

Έκθεση φωτογραφίας… ζωντανεύει τις μνήμες

Άμαξες μεταφέρουν κόσμο, αχθοφόροι κουβαλάνε εμπορεύματα. Γυναίκες με ευρωπαϊκές φορεσιές και καπέλα «αλά παριζιέν» και άλλες καλυμμένες από την κορυφή ως τα νύχια περπατούν στη Μεγάλη Οδό μπροστά στα ενοχλητικά βλέμματα των ανδρών. Παγωτατζήδες κάνουν την εμφάνισή τους στο πλακόστρωτο, αργόσχολοι στα καφενεία διασταυρώνονται με βιαστικούς υπαλλήλους. Μαούνες, ιστιοφόρα κι ατμόπλοια πλέουν στον κόλπο του Χρυσού Κέρατος και στο Βόσπορο. Περαστικοί και πλανόδιοι πωλητές στρέφουν ξαφνιασμένοι το βλέμμα τους στο φακό.

Ο φακός είναι μία «Monroe 06». Κάτοχός της ένας άγγλος εμπορικός πράκτορας, ο Τ. Γουάιλντ. Η χρονιά είναι το 1900 και το μοντέλο που «ποζάρει» μπροστά στα μάτια του ερασιτέχνη φωτογράφου, Ευρωπαίου περιηγητή στην εξωτική Ανατολή και τυχοδιώκτη Γουάιλντ είναι η Κωνσταντινούπολη: η Πόλη και οι άνθρωποί της. Μια πόλη όπου συνυπάρχουν η ανατολίτικη ραστώνη, τα κάρα, οι πλανόδιοι κι από την άλλη ο ευρωπαϊκός εκσυγχρονισμός, τα τραμ, η «νέα» γέφυρα του Γαλατά στον Κεράτιο, οι μεγάλες τράπεζες.

Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης και το Μουσείο Φωτογραφίας «Χρήστος Καλεμκερής» του δήμου Καλαμαριάς παρουσιάζουν τη φωτογραφική έκθεση «Κωνσταντινούπολη 1900. Φωτογραφικό οδοιπορικό του T. Wild» στο Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (Βίλα Καπαντζή – Βασ. Ολγας 108). Η έκθεση, που εγκαινιάζεται την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου, περιλαμβάνει 110 φωτογραφίες που τράβηξε ο Τ. Γουάιλντ από το οδοιπορικό του στην Κωνσταντινούπολη.

Πηγή: agelioforos.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Αγωνία για τα δίδυμα που αγνοούνται εδώ και μια εβδομάδα

Συνεχίζονται οι έρευνες σε τρεις χώρες για τον εντοπισμό των δίδυμων κοριτσιών από την Ελβετία που αγνοούνται εδώ και μία εβδομάδα, αφού παρά τις συνεχιζόμενες έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό τους σε Ελβετία, Γαλλία και Ιταλία, δεν έχουν ακόμα εντοπιστεί. Οι έρευνες έχουν τελματώσει μετά την αυτοκτονία του πατέρα τους, ο οποίος φέρεται ότι τα είχε απαγάγει.
Πρόκειται για τις δίδυμες Αλέσια και τη Λίβια Σεπ, 6 ετών, τις οποίες πήρε ο πατέρας τους από το σπίτι όπου διέμεναν με την πρώην σύζυγό του Ιρίνα Λουτσίντι, 44 ετών Ιταλίδα, στη δυτική Ελβετία στις 30 Ιανουαρίου. Οι δύο πρώην σύζυγοι είχαν κοινή επιμέλεια των παιδιών.
Ο Ματίας Σεπ, που μόλις είχε χωρίσει από τη σύζυγό του, αυτοκτόνησε την Πέμπτη πέφτοντας στις γραμμές του τρένου στο σταθμό Τσερινιόλα, στη νότια Ιταλία, όμως τα δύο κορίτσια δεν έχουν βρεθεί ακόμη.
Η Ιντερπόλ, που έχει χαρακτηρίσει αυτή την υπόθεση "προτεραιότητά" της, έχει σημάνει συναγερμό σε 188 χώρες-μέλη, τη συνδρομή των οποίων ζητεί για τον εντοπισμό των κοριτσιών, ενώ έχει αναρτήσει τη φωτογραφία τους και στον ιστότοπό της.
Νέα στοιχεία που αποκαλύφθηκαν χθες κάνουν Ελβετούς και Γάλλους ερευνητές να πιστεύουν ότι τα δύο κορίτσια βρίσκονταν τη Δευτέρα στη Μασσαλία μαζί με τον πατέρα τους, ο οποίος αγόρασε τρία εισιτήρια για το φέρι-μπόουτ προς το Προπριάνο της Κορσικής.
Τα ίχνη του πατέρα χάθηκαν μέχρι την Πέμπτη, οπότε μάρτυρες τον είδαν σε ένα εστιατόριο στη Νάπολη χωρίς τις κόρες του, όμως, όπως δήλωσε η ελβετική αστυνομία.
Έτσι το μυστήριο που καλύπτει την εξαφάνιση των παιδιών και την αυτοκτονία του πατέρα παραμένει άλυτο, παρά την ανακάλυψη στο σπίτι του Ματίας Σεπ μίας διαθήκης.
«(Στη διαθήκη) δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για τα παιδιά ή για το σημείο στο οποίο βρίσκονται», σύμφωνα με τους ερευνητές.
Σύμφωνα πάντως με το πρακτορείο Ansa στη διαθήκη του ο Ματίας Σεπ αφήνει ένα σπίτι στην πρώην σύζυγό του, κάποια περιουσιακά στοιχεία σε άλλα μέλη της οικογένειάς του, αλλά τα περισσότερα στις κόρες του.
Εξάλλου ο Σεπ είχε κάνει ανάληψη 7.500 ευρώ από πέντε διαφορετικά μηχανήματα αυτόματης ανάληψης στη Μασαλία, όμως όταν βρέθηκε το πτώμα του δεν είχε μαζί του παρά περίπου 50 ευρώ, αναφέρει σε άρθρο της η ιταλική εφημερίδα La Repubblica.
Οι έρευνες συνεχίζονται στην Ιταλία, τη Γαλλία και την Ελβετία, ενώ η μητέρα (των κοριτσιών) «ελπίζει ότι ο Ματίας Σεπ τα έχει αφήσει σε κάποιον στην Ελβετία, τη Γαλλία ή των Ιταλία», όπως δήλωσε μία φίλη της μητέρα στην ελβετική εφημερίδα Sonntagszeitung.
Πηγή newsday.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Η Συγκλονιστική Ιστορία του Κινέζου Πένγκ ( ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΟΚ )



Ο 37χρονος Κινέζος Πένγκ Σουλίν



ειχε περασει σχεδόν 4 χρόνια στο Νοσοκομείο Σενζέν της Βορειας Κινας οπου και νοσηλευτηκε.Ο Λόγος ; Μια μέρα του 1995 και ενώ ο ατυχος Κινέζος στεκοταν στην ...ακρη του δρόμου ενα φορτηγό έπεσε πάνω του με αποτέλεσμα να τον..Κόψει στην μέση ! Διακομιστηκε εχωντας τις αισθήσεις του στο Νοσοκομειο οπου οι Γιατροι μπόρεσαν με τιτανιες προσπάθειες και τον Κράτησαν στην ζωή.Αυτό ομως ειχε ενα τιμημα : Αναγκάστηκαν και ακρωτηρίασαν ( εκοψαν οτι ειχε απομείνει ) τον ατυχο πενγκ απο την μέση και κάτω. Για να μπορει να 'ενεργείται' εβαλαν καθετήρες

Φωτο - ΣΟΚ

Για σας που είστε ευαίσθητοι καλύτερα
να μην δείτε τις φωτογραφίες....







Ηταν πραγματικά θαυμα πως αυτός ο Ανθρωπος εζησε μετα απο ενα τετοιο σοβαρό ατυχημα. Δειχνοντας δυναμη ψυχης στα χρόνια που ακολούθησαν ο Κινέζος Πενγκ δηλωνε αποφασισμένος να ξαναπερπατήσει.Ετσι οι Γιατροί με την Βοήθεια των επιστημόνων του ατασκευασανε ενα 'Μηχανικό αυγό με πόδια' το οποίο λειτουργεί αυτόματα και ετσι ο Πένγκ μπορεί και περπατάει.





Πηγή tsekoyratoi.gr










Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Η Ελληνίδα που θα τρώει σκυλοτροφή μέχρι να ψηφιστεί νόμος υπέρ των ζώων

Η Νίκη Μουστάκη είναι εκπαιδεύτρια σκύλων κατοικεί στο Miami Beach των ΗΠΑ και εδώ και μερικές εβδομάδες έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον χιλιάδων συμπολιτών της αλλά και χρηστών του Διαδικτύου με την απόφασή της να κάνει μόνη της κάτι για να περάσει από τη Γερουσία ένας νόμος υπέρ της προστασίας των ζώων σε άλλη πολιτεία, εκείνη του Οχάιο.

Η Νίκη ανέβασε σε ιστοσελίδα της ένα ενημερωτικό βίντεο για την περίπτωση ενός νόμου που πρέπει να αναθεωρηθεί στο Οχάιο, αλλά μπλόκαρε όταν έφτασε προς ψήφιση στην Γερουσία. Η ίδια περιγράφει την ιστορία που την έκανε να υποσχεθεί μέσω του βίντεο αυτού στην παγκόσμια κοινότητα να τρώει σκυλοτροφή κάθε μέρα, μέχρι να περάσει αυτός ο νόμος.
Πρόκειται ουσιαστικά για αναθεώρηση ενός ήδη υπάρχοντος νόμου για την προστασία των ζώων στο Οχάιο, ο οποίος όμως δεν είναι καθόλου αυστηρός με τους παραβάτες. Όλα ξεκίνησαν όταν μια οικογένεια αναγκάστηκε να στείλει το σκυλί της, ένα Ροτβάιλερ, σε… ειδικό κέντρο φιλοξενίας σκύλων. Ο υπεύθυνος του κέντρου άφησε το σκυλί αυτό, τον «Νίτρο» όπως ήταν το όνομά του, να λιμοκτονήσει μαζί με άλλα 18 σκυλιά. Η οικογένεια δεν είχε ιδέα για το τι συνέβαινε γιατί λόγω οικογενειακών προβλημάτων δεν μπορούσε να επισκεφτεί το κέντρο.
Μετά από καιρό, αποκαλύφθηκε ότι 12 σκυλιά σε αυτό το κέντρο βρέθηκαν σε κατάσταση λιμοκτονίας και άλλα 7 είχαν ήδη πεθάνει, μεταξύ τους και ο Νίτρο. Το απίστευτο είναι ότι ο Νίτρο ήταν τόσο αδύνατος, όταν βρέθηκε νεκρός, που τον μπέρδεψαν με σκυλί ράτσας Ντόμπερμαν! Η οικογένεια σοκαρίστηκε και κίνησε αμέσως διαδικασίες για την τιμωρία των ενόχων, αλλά οι σχετικοί νόμοι στο Οχάιο ήταν πολύ «μαλακοί». Τότε, η οικογένεια ξεκίνησε αγώνα μαζί με φιλοζωικές εταιρείες και πέρασαν από τα πρώτα «σκαλιά» της νομικής γραφειοκρατίας έναν αναθεωρημένο νόμο που προέβλεπε πολύ πιο αυστηρές ποινές για τους παραβάτες. Ο νόμος έγινε ευρύτερα γνωστός με το όνομα του σκύλου της οικογένειας και ονομάστηκε από τα τοπικά ΜΜΕ ως «ο νόμος του Νίτρο».
Όταν όμως ο νόμος αυτός έφτασε στη Γερουσία, δεν προχώρησε ποτέ, θάφτηκε και ο αγώνας της οικογένειας «πέθανε». Η Νίκη Μουστάκη έμαθε την ιστορία, την μοιράστηκε με όλον τον κόσμο μέσω του βίντεο αυτού και λέει ότι θα τρώει κάθε μέρα σκυλοτροφή μέχρι να περάσει οριστικά ο «νόμος του Νίτρο».
Πηγή newsday.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Είπε λάθος τον εθνικό ύμνο των ΗΠΑ!

Κάτι το χρώμα των μαλλιών, κάτι το άγχος να τραγουδάει ζωντανά τον εθνικό ύμνο της χώρας της στον τελικό του Superbowl μπροστά σε χιλιάδες θεατές στο γήπεδο και εκατομμύρια τηλεθεατές από το σπίτι, τα έκανε μούσκεμα. Η Κριστίνα Αγκιλέρα πήγε 30 χρόνων αλλά το ποίημα δεν το έμαθε ακόμα. Έτσι, μπέρδεψε έναν στίχο από τον εθνικό ύμνο της χώρας της και τον είπε λάθος. Για την ακρίβεια αντί να τραγουδήσει τον στίχο «O'er the ramparts we watched, were so gallantly streaming?’, εκείνη επανέλαβε έναν προηγούμενο στίχο με μια ελαφριά παραλλαγή και είπε «What so proudly we watched at the twilight's last gleaming».
Όπως ήταν φυσικό, το λάθος της διαδόθηκε άμεσα στο Διαδίκτυο και την έκανε ρεζίλι σε όλο τον πλανήτη!
Πηγή newsday.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Υποβρύχιες μίζες εκατομμυρίων

Για μίζες δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, στην υπόθεση της πώλησης τεσσάρων υποβρυχίων στην Ελλάδα, κάνει λόγο το περιοδικό Der Spiegel. Επικαλείται, μαρτυρίες στελεχών γερμανικών εταιρειών. Η "Τeam A" και η δωροδοκία που έφερε αποτέλεσμα



Στις υπόγειες διαδρομές μαύρου χρήματος προς πολιτικούς, για την πώληση τεσσάρων υποβρυχίων από τη γερμανική εταιρεία  HDW στην Ελλάδα, αναφέρεται σε δημοσίευμά του το περιοδικό Der Spiegel.
Συγκεκριμένα στο τεύχος που θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα (07/02) γίνεται λόγος για μίζες 55 εκατομμυρίων ευρώ για την πώληση τεσσάρων υποβρυχίων και τον εξοπλισμό τριών παλαιότερων.
Το περιοδικό επικαλείται τις μαρτυρίες στελεχών των εταιρειών HDW και Ferrostaal στην Εισαγγελία του Μονάχου.
Σύμφωνα με αυτές, δημιουργήθηκε μία ομάδα, η "Team A", η οποία είχε το χρήμα και τη δικαιοδοσία να δωροδοκήσει αρμόδιους φορείς ώστε να κερδίσει η εταιρεία τους την ανάθεση της προμήθειας.
Την υπόθεση ερευνά η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθήνας, η οποία και είχε έρθει σε επαφή με την Εισαγγελία του Μονάχου, πριν από δύο μήνες.
Η συμφωνία που υπογράφτηκε το 2000 και το 2002 μεταξύ της γερμανικής εταιρείας και της Ελλάδας, αφορά τέσσερα υποβρύχια τύπου 214, αλλά και εξοπλισμό παλαιότερων υποβρυχίων. Η γερμανική εταιρεία "Howaldtswerke-Deutsche Werft" (HDW) ανήκει στην ThyssenKrupp.
Πηγή news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Το δηλητήριο του Λαυρίου

Αρσενικό, μόλυβδος και κάδμιο βρίσκονται συσσωρευμένα σε ένα από τα πλέον τοξικά κτίρια στον κόσμο. Που; Λίγα χιλιόμετρα έξω από την Αθήνα, στο Λαύριο. Οι καλές προθέσεις που μπορεί να οδηγήσουν στον εφιάλτη και οι παραλείψεις της Πολιτείας



Ποσότητα αρσενικού, λιγότερη από ένα γραμμάριο, σε περίπτωση που καταναλωθεί από ενήλικο, μπορεί να προκαλέσει το θάνατό του.
Και όμως, υπάρχουν αποθηκευμένοι εννέα τόνοι της άκρως επικίνδυνης αυτής ουσίας, σε κτίριο στο Λαύριο. Το κτίριο βρίσκεται μέσα στο κατά τα άλλα υπερσύγχρονο Τεχνολογικό - Πολιτιστικό Πάρκο του Λαυρίου.
Επίσης, στον ίδιο χώρο βρίσκονται άλλο 140 τόνοι άλλων επικίνδυνων βαρέων μετάλλων, όπως ο μόλυβδος και το κάδμιο, η δεύτερη είναι στην έβδομη θέση της λίστας με τις πιο επικίνδυνες ουσίες ενώ ο μόλυβδος είναι στις πρώτες.
Πώς όμως βρέθηκαν εκεί τα άκρως επικίνδυνα μέταλλα και ουσίες;
Σύμφωνα με τα στοιχεία, όπως αναφέρονται στο δημοσίευμα της εφημερίδας "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία", τη δεκαετία του 60, ο τότε πρύτανης του Πολυτεχνείου ανακάλυψε έναν τρόπο για να σώσει τις ζωές των εργατών που χάνονταν από τα ρυπογόνα αέρια, από τα μεταλλεία Λαυρίου.
Κατασκεύασε σήραγγες οι οποίες έστελναν τα τοξικά αέρια στο κτίριο Κονοφάγου -το όνομα του πρύτανη- μέσα σε ειδικούς σάκους με φίλτρα και τα παγίδευε εκεί. Έτσι σιγά σιγά αποθηκεύτηκαν - παγιδεύθηκαν στο χώρο, σε μορφή πούδρας οι επικίνδυνες αυτές ουσίες.
Η ιδέα του τότε πρύτανη έσωσε πολλές ζωές.
Αυτό όμως ήταν τότε, διότι τα χρόνια πέρασαν, το κτίριο άρχισε να παλιώνει και φυσικά μετατράπηκε σε περίπου αέριο. Τι σημαίνει αυτό; Πως στην απευκτέα περίπτωση όπου το κτίριο υποστεί σημαντική φθορά και απολέσει τμήμα του ή καταρρεύσει, τότε όλες αυτές οι άκρως επικίνδυνες και δολοφονικές ουσίες θα κυκλοφορήσουν στην ατμόσφαιρα και μέσω του αέρα θα μεταφερθούν στην ευρύτερη περιοχή.
Η αντίδραση της πανεπιστημιακής κοινότητας   
Το 2008 και μετά τη σχετική ανησυχία που είχε δημιουργηθεί κυρίως σε κατοίκους της περιοχής, ειδικοί επιστήμονες μπήκαν με ειδικές στολές στο κτίριο και περισυνέλεξαν δείγματα, τα οποία και αναλύθηκαν.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο επικεφαλής της ομάδας, Δ. Καλιαμπάκος, απέστειλε επιστολές στους αρμόδιους φορείς, στις 11/12/2008, μέσα στις οποίες μεταξύ άλλων αναφέρει πως ομάδα του ΕΜΠ δίνει μάχη με το χρόνο, πως το κτίριο είναι από τα πιο ρυπασμένα κτίρια στον κόσμο, ενώ ζητά κονδύλια ώστε να εξασφαλισθεί το κτίριο και τα απόβλητα να μπουν σε ειδικά βαρέλια με χρόνο ζωής μεγαλύτερο των 600 χρόνων.
Το ποσό που ζητά μέσα από τις επιστολές του ο Δ. Καλιαμπάκος είναι της τάξης των 7,5 εκατ. ευρώ.
Να σημειωθεί πως όσο και αν ακούγεται κωμικοτραγικό, υπάρχει ειδικός χώρος, 40 μέτρα κάτω από τη γη, με ανιχνευτές σκόνης και καπνού, φυσικό εξαερισμό και ανεμιστήρες, φυσικά και γεννήτρια. Προορισμός του η αποθήκευση επικίνδυνων αποβλήτων, όπως τα υπάρχοντα στο κτίριο Κονοφάγου.
Η αδράνεια της Πολιτείας  
Όπως αποκαλύπτει η "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία", στα τέλη του Νοεμβρίου του 2009, η υπουργός Λ. Κατσέλη, ανέφερε σε επιστολή της πως προωθείται η έγκριση έργου 2,5 εκατ. ευρώ, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και ο καθαρισμός του κτιρίου Κονοφάγου.
Το Μάρτιο του 2010 το υπουργείο κάνει γνωστό πως η χρηματοδότηση έχει εξασφαλιστεί και περαιτέρω στοιχεία τα οποία ζήτησε ο γγ Βιομηχανίας, Α. Φούρλας, δίνονται στον ίδιο μέσα στο έτος.
Από το 2008 όμως όταν και εστάλησαν οι επιστολές μέχρι το 2010, τον Ιούλιο συγκεκριμένα, και παρά τις αποδοχές, τις εξασφαλίσεις του ποσού και τις διαβεβαιώσεις το εργο δεν έχει προχωρήσει.
Για να φτάσει τον περασμένο Σεπτέμβριο ο τέως πρύτανης πολυτεχνείου, να μιλήσει για άκρως υψηλό κίνδυνο κατάρρευσης, κάτι το οποίο παραδέχεται και ο κ. Φούρλας, εν έτει πλέον 2011.
Πηγή news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...