Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

«Σουλάτσο» στο προαύλιο των φυλακών του Κορυδαλλού!


Όπλα και ναρκωτικά από το προαύλιο των φυλακών Κορυδαλλού παραλαμβάνουν κρατούμενοι, ανενόχλητοι, μετά τα μεσάνυχτα, αποκαλύπτει η Καθημερινή της Κυριακής.


Μεταμεσονύχτιο «σουλάτσο» σε προαύλιο χώρο των φυλακών Κορυδαλλού πραγματοποιούσαν κρατούμενοι (όπως δείχνουν οι παραπάνω φωτογραφίες) για να παραλάβουν οπλισμό και ναρκωτικά που είχαν πετάξει «εξωτερικοί συνεργάτες», δίχως να γίνονται αντιληπτοί από τους φρουρούς.

Η δραστηριότητά τους, όπως αποκαλύπτει σήμερα η «Καθημερινή της Κυριακής», έγινε γνωστή πολλές ημέρες αργότερα, μετά την παρακολούθηση υλικού που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας, στο οποίο φαίνονταν έγκλειστοι να «σπάνε» τα κάγκελα και με σχοινί να βρίσκονται στο έδαφος.

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι προχώρησαν σε εξονυχιστικούς ελέγχους, καταφέρνοντας (ύστερα από εβδομάδες) να ανακαλύψουν ένα όπλο, δύο χειροβομβίδες και πέντε σφαίρες. Φτωχότατη συγκομιδή, σχολιάζουν οι γνωρίζοντες, μιλώντας γι' αυτά που διαδραματίζονται στις «ασφυκτικά γεμάτες» φυλακές. Οι αποδράσεις, οι έξωθεν επιθέσεις, τα οπλοστάσια, η ωμή βία, οι υπόγειες συναλλαγές είναι η κορυφή του παγόβουνου.

Όπως φαίνεται στη σειρά φωτογραφιών που δημοσιεύονται, κρατούμενος βγαίνει από το κελί του, προχωράει λίγα μέτρα, παραλαμβάνει κάποιο αντικείμενο, επιστρέφει στο παράθυρο, πετάει μέσα το αντικείμενο και ξαναμπαίνει στο κελί του.



epikaira.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σε τιμή-ρεκόρ πουλήθηκε σε δημοπρασία δίσκος των Beatles


Στην τιμή των 290.500 δολαρίων πουλήθηκε ένα σπάνιο, υπογεγραμμένο αντίτυπο του άλμπουμ «Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band», του θρυλικού βρετανικού συγκροτήματος Beatles, σε δημοπρασία.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Hollywood Reporter, το άλμπουμ, το οποίο είχαν υπογράψει και τα τέσσερα μέλη του θρυλικού συγκροτήματος, αγόρασε το Σάββατο άνδρας που ζήτησε να παραμένει ανώνυμος σε δημοπρασία του οίκου Heritage Auctions που εδρεύει στο Ντάλας.

Οι αρχικές εκτιμήσεις ανέφεραν ότι το άλμπουμ θα πουληθεί έναντι περίπου 30.000 δολαρίων, αναφέρει το περιοδικό. Οι Beatles θεωρείται ότι υπέγραψαν το εξώφυλλο του δίσκου γύρω στον Ιούνιο του 1967, όταν κυκλοφόρησε το άλμπουμ.

Σύμφωνα με το Hollywood Reporter, το προηγούμενο ρεκόρ πώλησης για υπογεγραμμένο δίσκο του συγκροτήματος ήταν 150.000 δολάρια για ένα αντίτυπο του Meet the Beatles.



iefimerida.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Τρελός δικτάτορας ή σοβαρή απειλή;


Να πάρουν σοβαρά οι ΗΠΑ τις απειλές της Κορέας; Πρόκειται για έναν «τρελό» που απλά θέλει να προκαλεί; Πώς θα αντιδρούσε η Αμερική αν ο Κιμ Γιονγκ Ουν έθετε σε εφαρμογή το δολοφονικό σχέδιο του; Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που θέτει ο αμερικανικός Τύπος, ο οποίος ασχολείται με τις απειλές της Βορείου Κορέας, προσπαθώντας να δώσει απαντήσεις στον αμερικανικό λαό που δεν πιστεύει ότι ο νεαρός ηγέτης θα κάνει πραγματικότητα τα σκοτεινά πλάνα του. Τι θα γίνει όμως αν λέει αλήθεια;

Ο αρθρογράφος των Financial Times Γκίντεον Ράχμαν σε κείμενό του με τίτλο «Παίρνοντας στα σοβαρά τις απειλές της Βορείου Κορέας», αναφέρεται στις δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σχετικά με την Βόρειο Κορέα. «Η κατάσταση μπορεί να βγει εκτός ελέγχου, γλιστράει στη δίνη ενός φαύλου κύκλου», δήλωσε ο Λαβρόφ, θέλοντας να τονίσει πως ο Κιμ Γιονγκ Ουν μπορεί τελικά να χτυπήσει τους στόχους του αν το αποφασίσει. «Θα μπορούσαμε να απορρίψουμε το σχόλιο του υπουργού ως μέρος της ρωσικής κριτικής απέναντι στις ΗΠΑ, όμως θα μπορούσαμε να πάρουμε στα σοβαρά αυτά που λέει ο Λαβρόφ, ο οποίος δεν είναι άνθρωπος που πανικοβάλλεται εύκολα. Εγώ προτιμώ να κάνω το τελευταίο», σχολιάζει ο Ράχμαν. Συμπληρώνει, μάλιστα, πως υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στη Δύση που βλέπουν ως αστείο την απειλή της Βορείου Κορέας, όμως, «αυτό θα μπορούσε να αποβεί τεράστιο σφάλμα».

Άλλωστε, οι Ντέιβιντ Κανγκ και Βίκτορ Τσα, του περιοδικού Foreign Policy, σε εκτενές ρεπορτάζ τους κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου πίσω από τα λόγια του διαδόχου του Κιμ Γιονγ Ιλ. «Η Βόρειος Κορέα είναι περισσότερο επικίνδυνη από όσο νομίζετε, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι τρελός», αναφέρει το δημοσίευμα.

Το αμερικανικό περιοδικό, εξηγεί πως η Βόρειος Κορέα σήμερα μπορεί να απειλήσει την Νότιο Κορέα και μέρος της Ιαπωνίας με τους συμβατικούς πυραύλους και τον συμβατικό στρατό της. «Ο Βορράς μπορεί να εξαπολύσει 500.000 βλήματα πυροβολικού στη Σεούλ μέσα στην πρώτη ώρα μιας μάχης», γράφει το κείμενο.

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρουν οι δύο συντάκτες, η σταθερότητα διήρκησε επί εξήντα χρόνια γιατί η συμμαχία μεταξύ ΗΠΑ, Νοτίου Κορέας και Ιαπωνίας, έκανε ξεκάθαρη στην Βόρειο Κορέα ότι αν επιτεθεί θα χάσει και τον πόλεμο και την χώρα. «Για μισό αιώνα καμία από τις δύο πλευρές δεν πίστευε ότι θα υπήρχαν οφέλη αν ξεκινούσε ένας μεγάλος πόλεμος. Η ανησυχία, όμως, έγκειται στο ότι ο νέος ηγέτης της Βορείου Κορέας μπορεί να μην διατηρήσει την ίδια λογική, εξαιτίας του νεαρού της ηλικίας του και της απειρίας του», εξηγούν οι Κανγκ και Τσα.

Παράλληλα, ο Αμερικανός διπλωμάτης, Κρις Χιλ, ο οποίος έχει μεγάλη εμπειρία στο κορεατικό ζήτημα, θέτει το ζήτημα, ότι μπορεί ο Κιμ Γιονγκ Ουν να μη θέλει στην πραγματικότητα πόλεμο, όμως ενδέχεται από ένα λάθος να πυροδοτηθεί η κατάσταση και να φτάσει σε επικίνδυνα επίπεδα.

Εξάλλου, δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι η κορεατική χερσόνησος έχει δύο νέους ηγέτες. Ο Κιμ Γιονγκ Ουν στο βόρειο τμήμα, θέλει να αποδείξει στους αξιωματικούς του στρατού του ότι δεν φοβάται και η πρώτη γυναίκα πρόεδρος, Παρκ Γκέουν-Χάι, στο νότιο τμήμα, δέχεται πιέσεις να εμφανιστεί πιο σκληρή.

Με λίγα λόγια, η Δύση καλείται να είναι έτοιμη να απαντήσει αν τελικά το σενάριο της επίθεσης πάρει σάρκα και οστά. Σε αυστηρό τόνο η Telegraph αναφέρει πως «σε κάθε περίπτωση οι ΗΠΑ δεν μπορούν να αγνοήσουν τις συχνές απειλές και προσβολές. Επιπλέον, κάτω από τη στρατιωτική παράνοια, κρύβεται μια άθλια τυραννία που υποδουλώνει και μπορεί να κατακρεουργήσει τους αντιπάλους του. Η Βόρειος Κορέα αξίζει καταδίκη, καθώς και γελοιοποίηση».



protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ο Καναδός που κόβει... νόμισμα για να σώσει τους Κυπρίους


Με τις τράπεζες κλειστές επί μέρες και τους τραπεζικούς λογαριασμούς «παγωμένους», η Κύπρος επελέγη ως το ιδανικό «σκηνικό» για να φιλοξενήσει το πρώτο ΑΤΜ για το ιντερνετικό νόμισμα bitcoin από τον ευρηματικό επιχειρηματία Τζεφ Μπέρουικ.

Ο ευφάνταστος Καναδός ανακοίνωσε την πρόθεσή του να δώσει σάρκα και οστά σε ένα νόμισμα το οποίο αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο ως μέσο συναλλαγών στο Διαδίκτυο και να δημιουργήσει τα πρώτα αυτόματα μηχανήματα αναλήψεων, από όπου οι Κύπριοι -και στη συνέχεια και άλλοι λαοί- θα παίρνουν χαρτονομίσματα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο 43χρονος επιχειρηματίας έχει πρωτοποριακές ιδέες, οι οποίες απορρίπτονται αρχικά ως ανεδαφικές και στη συνέχεια καταφέρνουν να του αποφέρουν πολλά χρήματα ως επιτυχημένες επιχειρηματικές κινήσεις.

Το 1994 ο Μπέρουικ ίδρυσε τη StockHouse Media corporation, μια οικονομική ιστοσελίδα που κατάφερε να εκτοπίσει από την αγορά του Καναδά μεγαθήρια και να αποφέρει μέσα σε λιγότερο από πέντε χρόνια 40 εκατομμύρια δολάρια στον ιδιοκτήτη της. Ο Μπέρουικ επένδυσε όλα τα χρήματα στην επέκταση του ομίλου του, που έφτασε να λειτουργεί σε 8 χώρες.

Πολύ σύντομα άρχισε να παρέχει και άλλες υπηρεσίες, όπως για παράδειγμα διαβατήρια και απόκτηση δεύτερης υπηκοότητας σε διάφορες χώρες. Μέσω του TDV, που ανήκει στον όμιλο του Μπέρουικ, μπορεί κανείς να διευκολυνθεί στην απόκτηση υπηκοότητας σε ορισμένες εξωτικές χώρες, όπως η Δομινικανή Δημοκρατία, η Καμπότζη και τα Nησιά Σεντ Κιτς. Ακόμη έχει ξενοδοχεία στο Ακαπούλκο και έχει προχωρήσει σε διάφορες επενδύσεις ανά τον κόσμο.

Ο έξυπνος μάνατζερ «οσμίστηκε» την ευκαιρία που του προσφέρει η κρίση στην Κύπρο για δωρεάν δημοσιότητα του εγχειρήματός του, και ανακοίνωσε τα σχέδιά του να αξιοποιήσει το bitcoin, παρότι δεν είναι δικής του επινόησης. «Αν οι Κύπριοι είχαν αγοράσει Bitcoins με τις αποταμιεύσεις τους, σήμερα θα είχαν απρόσκοπτη πρόσβαση στα κεφάλαιά τους» δήλωσε σε διεθνή μέσα. Το νόμισμα-φάντασμα δημιουργήθηκε το 2009 από έναν προγραμματιστή που είναι γνωστός μόνο με το ψευδώνυμό του, το Σατόσι Νακαμότο και δεν υπόκειται σε κανέναν κρατικό έλεγχο, ούτε αφήνει πίσω του κάποιο ίχνος.

Αυτά είναι και τα πλεονεκτήματα του εικονικού νομίσματος που διαπιστώνει ο Μπέρουικ, ο οποίος αναφέρει ότι το bitcoin πληροί τις προδιαγραφές των χρημάτων που είχε θέσει ο Αριστοτέλης: είναι ανθεκτικό, όπως αποδεικνύεται αφού υπάρχει παρά τις επιθέσεις από χάκερ που έχει δεχθεί.

Μεταφέρεται εύκολα, και μάλιστα ο Μπέρουικ αποκάλυψε οτι σκοπεύει να δημιουργήσει και μια κάρτα ή μικρή αποθηκευτική μονάδα για την περιουσία κάθε καταθέτη.

Τα πλεονεκτήματά του

Το bitcoin διαιρείται στα οκτώ, έχει πεπερασμένο αριθμό νομισμάτων που μπορούν να εκδοθούν, και συγκεκριμένα 21.000.000, που κατά τον Καναδό επιχειρηματία είναι υπεραρκετά για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες του παγκόσμιου πληθυσμού. Το κυριότερο πλεονέκτημά του, σύμφωνα με τον Μπέρουικ και το περιβάλλον του, είναι ότι δεν έχει καμιά εξάρτηση από κεντρικές τράπεζες, κράτη και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Η Κύπρος δεν είναι η μοναδική χώρα που ο Μπέρουικ θέλει να εγκαταστήσει τα ΑΤΜ που θα μετατρέπουν το εικονικό σε πραγματικό χρήμα. Κατά την άποψή του η αρχή πρέπει να γίνει από χώρες που έχουν περιορισμούς στη διακίνηση κεφαλαίου, όπως για παράδειγμα η Αργεντινή και το Ιράν.

Ταυτόχρονα στοχεύει σε κράτη που εκείνος θεωρεί ότι έχουν υιοθετήσει ένα ελεύθερο οικονομικό μοντέλο, όπως η Χιλή και περιοχές των ΗΠΑ όπου ζουν πολλοί «ανοιχτόμυαλοι άνθρωποι», όπως εξηγεί.

Ο Μπέρουικ, άλλωστε, έχει πολύ συγκεκριμένη άποψη για το πώς πρέπει να γίνεται η διακίνηση των χρημάτων, δηλαδή χωρίς κανέναν περιορισμό.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι απόψεις του χαρακτηρίζονται αναρχικές, είναι άθεος και υποστηρίζει τόσο οικονομικά όσο και έμπρακτα κάθε πρωτοβουλία που στρέφεται γύρω από την ενίσχυση των ατομικών ελευθεριών.

Εμφανίζεται αρκετά κυνικός στις αναλύσεις που γράφει στο προσωπικό του μπλογκ, όπως για παράδειγμα όταν επιχειρηματολογεί για ποιους λόγους δεν χρειάζεται να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός.
Υποστήριζε εδώ και χρόνια ότι οι αποταμιεύσεις πρέπει να γίνονται σε χρυσό, και δηλώνει ευθαρσώς ότι αποστρέφεται τις έννοιες του κράτους και των κεντρικών τραπεζών, τις οποίες χαρακτηρίζει ως «τους μεγαλύτερους εχθ-ρούς της ανθρωπότητας».

ΞΕΠΛΥΜΑ Ή ΤΖΟΓΟΣ

Αλλοι μιλούν για «φούσκα» και άλλοι για το τελευταίο ασφαλές καταφύγιο

Παρότι πολλοί αναλυτές συνδέουν την άνοδο του Bitcoin, που αυτή τη στιγμή εκτιμάται ότι ισοδυναμεί με περίπου 90 δολάρια, με την κρίση στην Κύπρο, η ραγδαία αύξησή του δεν ήρθε εν μία νυκτί. Τους τελευταίους μήνες το εικονικό νόμισμα, που μπορεί να το αποκτήσει κανείς λύνοντας σύνθετα μαθηματικά προβλήματα ή χρεώνοντας μια πιστωτική κάρτα συνδεδεμένη με το εικονικό
χρηματιστήριο, έχει αποτελέσει αντικείμενο τζόγου.

Μάλιστα έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των αμερικανικών Αρχών, που ζητούν να συμμορφωθεί με τη νομοθεσία περί ξεπλύματος χρήματος. Κάποιοι οικονομολόγοι ελπίζουν ότι το bitcoin θα αποτελέσει το τελευταίο ασφαλές καταφύγιο σε μια παγκόσμια οικονομία που καταρρέει, ωστόσο οι περισσότεροι προειδοποιούν ότι πρόκειται για μια «φούσκα», μια πυραμίδα, που σύντομα θα περάσει στην αφάνεια.

Ο Μπέρουικ, πάντως, πιστεύει ότι όλες αυτές οι επιθέσεις που δέχεται το εικονικό νόμισμα αποδεικνύουν πως πραγματικά υπάρχει βάση στη βιωσιμότητά του και στην αξία του. Ισχυρίζεται, δε, ότι ακόμη και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναγνώρισε έμμεσα το bitcoin, κάνοντας λόγο για πλήγμα της αξιοπιστίας των κεντρικών τραπεζών από τα ιντερνετικά νομίσματα.

Για τον ίδιο τον επιχειρηματία, το bitcoin είναι το νόμισμα του μέλλοντος, που θα απαλλάξει τους καταθέτες από το άγχος των κρατικών παρεμβάσεων και περιορισμών στους λογαριασμούς τους.




ethnos.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...