Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Ένας στους έξι δεν κατέβαλε την πρώτη δόση φόρου


Σε μισό εκατομμύριο περίπου ανέρχονται οι φορολογούμενοι που δεν έχουν ακόμα υποβάλει τη φορολογική τους δήλωση, ενώ χιλιάδες είναι εκείνοι που αν και την υπέβαλαν δεν έχουν ακόμα καταβάλει την πρώτη δόση.

Το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με "Τα Νέα", καταγράφει τις πρώτες αρρυθμίες στην εξόφληση των εκκαθαριστικών του φόρου εισοδήματος.
Από την ροή των πληρωμών, το υπουργείο Οικονομικών "βλέπει" να μην προσέρχεται στο ταμείο ένας στους έξι φορολογούμενους.

Στο μεταξύ, ολοκληρώνεται μετ' εμποδίων και με πρωτοφανή καθυστέρηση η διαδικασία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος.
Η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων λήγει σήμερα, Τρίτη 31 Ιουλίου, και όπως διαβεβαιώνουν αρμόδιες πηγές του υπουργείου Οικονομικών δεν πρόκειται να δοθεί νέα παράταση.

Το σύστημα Τaxis, ωστόσο, θα παραμείνει ανοιχτό για λίγες ημέρες ακόμη, στο πλαίσιο σιωπηρής παράτασης και η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων θα δέχεται ως εμπρόθεσμες τις δηλώσεις που θα υποβληθούν και μετά την προθεσμία της 31ης Ιουλίου.
Μέχρι και χθες, πάντως, περισσότεροι από 500.000 φορολογούμενοι δεν είχαν υποβάλει τη δήλωσή τους και το σύστημα Taxis βγήκε εκτός λειτουργίας μέχρι το μεσημέρι, με επίσημη αιτιολογία βραχυκύκλωμα που προκλήθηκε στο πλαίσιο ηλεκτρολογικών εργασιών.

Η βλάβη αποκαταστάθηκε αλλά ο διαδικτυακός συνωστισμός φορολογουμένων την τελευταία στιγμή για την υποβολή των δηλώσεών τους δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε προβλήματα και τις επόμενες ημέρες.

Νέα "ραβασάκια" από την Εφορία

Νέα σειρά 674.902 εκκαθαριστικών σημειωμάτων απέστειλε στους φορολογούμενους η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.
Πρόκειται για την 7η αποστολή στην οποία τα 474.188 εκκαθαριστικά σημειώματα είναι χρεωστικά, 144.556 είναι μηδενικά και 56.158 είναι πιστωτικά.
Μέχρι σήμερα έχουν αποσταλεί 3.761.473 εκκαθαριστικά εκ των οποίων τα 2.562.135 είναι χρεωστικά, τα 885.989 είναι μηδενικά και τα 313.349 είναι πιστωτικά.

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ποιός είναι ο νόμιμος πληθυσμός της χώρας σύμφωνα με την απογραφή


Σε 9.903.268 ανέρχεται ο νόμιμος πληθυσμός της χώρα μας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε σήμερα η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).Πρόκειται για τον αριθμό των δημοτών κάθε Δήμου της Χώρας, ανά Δημοτική Ενότητα, όπως αυτά προέκυψαν από την Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών 2011, η οποία διενεργήθηκε κατά το χρονικό διάστημα από 10-24 Μαΐου 2011, με ημερομηνία αναφοράς την 9η Μαΐου 2011.
Στο Λεκανοπέδιο Αττικής, με βάση την απογραφή, συγκεντρώνεται ο μεγαλύτερος πληθυσμός της χώρας. Πιο συγκεκριμένα στην Περιφερειακή Ενότητα του Κεντρικού Τομέα Αθηνών σύμφωνα με τα αποτελέσματα της απογραφής, ο πληθυσμός ανέρχεται σε 750.982, με τον Δήμο Αθηναίων και καταγράφει πληθυσμό 467.108 άτομα.
Η περιφερειακή Ενότητα Βόρειου Τομέα Αθηνών έχει πληθυσμό 446.721, η περιφερειακή ενότητα Δυτικού Τομέα Αθηνών 386.953, η περιφερειακή ενότητα Νοτίου Τομέα Αθηνών 394.191 και η περιφερειακή ενότητα Ανατολικής Αττικής 358.576. Επίσης, η περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής έχει πληθυσμό 141.051 και η περιφερειακή ενότητα Πειραιώς 394.454. Η Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης έχει πληθυσμό 878.194, με τον Δήμο Θεσσαλονίκης να έχει πληθυσμό 269.137 άτομα.
Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ η καταγραφή του Νόμιμου Πληθυσμού έγινε με βάση τις απαντήσεις των απογραφόμενων Ελλήνων υπηκόων στο ερώτημα σχετικά με τη Δημοτική Ενότητα στην οποία είναι εγγεγραμμένοι. Στο Νόμιμο Πληθυσμό περιλαμβάνονται και οι Έλληνες υπήκοοι των στρατιωτικών και διπλωματικών αποστολών της Ελλάδας στο εξωτερικό, καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους που διαμένουν μόνιμα στο εξωτερικό.
Της δημοσιοποίησης των αποτελεσμάτων προηγήθηκε επεξεργασία των στοιχείων της Απογραφής με τις πλέον σύγχρονες μεθόδους και τεχνολογίες έτσι ώστε να εφαρμοσθούν αυστηρότεροι έλεγχοι ποιότητας από οποιαδήποτε άλλη Απογραφή.
Τα ερωτηματολόγια που συγκεντρώθηκαν από τα 58.684 Απογραφικά Τμήματα της Χώρας, που αντιστοιχούν σε 34.780.000 σελίδες, υποβλήθηκαν σε οπτική αναγνώριση χαρακτήρων με τη χρήση σαρωτών υψηλής ταχύτητας. Αυτό έδωσε τη δυνατότητα οπτικοποίησης των ερωτηματολογίων και άμεσης πρόσβασης σε αυτά σε ελεγμένη (verified) ψηφιακή μορφή για την υλοποίηση των πολλαπλών και συνδυαστικών ελέγχων ποιότητας (π.χ. ύπαρξης και απαλοιφής διπλοεγγραφών, έλλειψης πληρότητας, ορθότητας γεωγραφικών κωδικών κλπ).
Όπως πάντως έχει ήδη ενημερώσει η ΕΛΣΤΑΤ σε προηγούμενες ανακοινώσεις της, τα αποτελέσματα της Απογραφής του 2011 και αυτά προηγούμενων Απογραφών δεν είναι απολύτως συγκρίσιμα. Αυτό οφείλεται στο ότι η μεθοδολογία της Απογραφής του 2011 διαφέρει σημαντικά σε αρκετά σημεία από αυτή προηγούμενων Απογραφών τόσο ως προς τις διαδικασίες συλλογής των στοιχείων όσο και ως προς τις διαφορετικές και πληρέστερες διαδικασίες ελέγχου και επεξεργασίας των συλλεγέντων στοιχείων βάσει νέων τεχνολογιών και μεθόδων


newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Απίστευτα ποσά "μαμούθ" ξόδεψαν Ολάντ και Σαρκοζί για την προεκλογική τους εκστρατεία


Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ξόδεψε περισσότερα χρήματα για την προεκλογική του εκστρατεία απ' ό,τι οι υπόλοιποι δέκα υποψήφιοι στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές στη Γαλλία μαζί...Σύμφωνα με τον απολογισμό της εκστρατείας του που δημοσιεύθηκε σήμερα στην επίσημη εφημερίδα της κυβέρνησης, ο Ολάντ ξόδεψε πάνω από 21 εκατομμύρια ευρώ!
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τους απολογισμούς που κατατέθηκαν στην Εθνική Επιτροπή Απολογισμού των Εξόδων των Προεκλογικών Εκστρατειών και Πολιτικής Χρηματοδότησης, ο νέος Σοσιαλιστής πρόεδρος ξόδεψε 21.769.895 ευρώ, ξεπερνώντας τον συντηρητικό πρώην πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί που ξόδεψε 21.339.664 ευρώ.
Οι δύο υποψήφιοι που σπατάλησαν τα λιγότερα χρήματα ήταν ο Φιλίπ Πουτού, υποψήφιος της άκρας αριστεράς 824.097 ευρώ και ο Ζαν Σεμινάντ 498.674 ευρώ.
Η Εθνική Επιτροπή θα ορίσει τώρα τα ποσά που θα δοθούν ως αποζημίωση στους υποψηφίους για τα έξοδά τους με βάση τα ποσοστά που κέρδισε ο καθένας.


newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Τέλος οι αστυνομικοί φύλαξης από πλήθος πολιτικών και δημοσιογράφων


Για τις αποφάσεις του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Μανούρας έδωσε και επιμέρους λεπτομέρειες: «Ο αριθμός των αστυνομικών που αποδεσμεύεται αποφασίσθηκε έπειτα από εισήγηση της Ειδικής Επιτροπής η οποία συγκροτήθηκε στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας με αποκλειστικό αντικείμενο τη συστηματική μελέτη και αξιολόγηση του κεφαλαίου «προστατευτική φύλαξη ευπαθών στόχων και συνοδεία προσώπων». Με βάση το πόρισμα της Επιτροπής, συντάσσεται σε πρώτο χρόνο σχετικό Προεδρικό Διάταγμα για την υλοποίηση των περιορισμών των διατιθέμενων αστυνομικών και μέσων.

Ειδικότερα:

Θα παρέχεται πλέον υποχρεωτική φρούρηση μόνο στους κ. κ. Προέδρους της Δημοκρατίας, και της Κυβέρνησης καθώς και στους Ανώτατους Δικαστικούς Λειτουργούς.

Αίρεται το ισχύον μέτρο της υποχρεωτικής φύλαξης το οποίο θα εξετάζεται πλέον με βάση τα υφιστάμενα κριτήρια επικινδυνότητας.

Περιορίζεται κατά 25 Αστυνομικούς η Υπηρεσία Ασφάλειας του Προέδρου της Κυβέρνησης.

Επίσης, κατά 20 αντίστοιχα, η ασφάλεια του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Επιπλέον,
 κατά 5 Αστυνομικούς η ασφάλεια των λοιπών Αρχηγών των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή.

 κατά 3 Αστυνομικούς, η ασφάλεια των Υπουργών

κατά 2 Αστυνομικούς, η ασφάλεια των Αναπληρωτών Υπουργών και

κατά 1 η ασφάλεια των Υφυπουργών.

Μείωση κατά 5 άτομα θα υπάρξει στον αριθμό των αστυνομικών που διατίθενται στα Γραφεία του Κυβερνώντος κόμματος ενώ κατά 4 άτομα, στον αριθμό των Αστυνομικών που διατίθενται στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Καταργείται επίσης, η συνοδεία αστυνομικών σε
βουλευτές,
ευρωβουλευτές,
Περιφερειάρχες και
Δημάρχους

Τυχόν αιτήματα θα εξετάζονται κατά περίπτωση από ειδική Επιτροπή με κριτήρια αξιολόγησης την όποια υφιστάμενη επικινδυνότητα καθώς και τον υπάρχοντα βαθμό απειλής.

Ομοίως, περιορίζονται σε 3, οι αστυνομικοί που διατίθενται σε νομίμως λειτουργούντες τηλεοπτικούς σταθμούς.

Επιπρόσθετα, περιορίζεται από 6 σε 2 μήνες, η περίοδος διάθεσης αστυνομικών, σε πρώην Υπουργούς, Αναπληρωτές Υπουργούς και Υφυπουργούς μετά τη λήξη της θητείας τους. Και σε αυτές τις περιπτώσεις, τυχόν αιτήματα για περαιτέρω διάθεση θα αξιολογούνται από την Ειδική Επιτροπή.

Παράλληλα, δρομολογείται :
 αφενός μεν η μη επιβάρυνση πλέον της Ελληνικής Αστυνομίας από τη διάθεση και τη συντήρηση των μέσων που διατίθενται για την κίνηση των ως άνω προσώπων,
 αφετέρου από τη χρήση, όσον αφορά τα καύσιμα και τη συντήρηση, διατιθέμενων μέσων σε φορέα ή πρόσωπο εκτός Υπηρεσιών Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη. διάθεση και τη συντήρηση των μέσων που διατίθενται για την κίνηση των ως άνω προσώπων.

Οι δαπάνες που προκαλούνται για την αγορά, συντήρηση και κίνηση των μέσων που διατίθενται για τη συνοδεία προσώπων, πλην των κρατικών λειτουργών, θα βαρύνουν τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους.

Πλέον ο προσδιορισμός του ακριβή αριθμού των διατιθέμενων αστυνομικών και μέσων (αυτοκινήτων & μοτοσικλετών) θα αποτελεί εκτίμηση Ειδικής Επιτροπής του Σώματος με βάση τα κριτήρια επικινδυνότητας.

Παράλληλα, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι:
Η προστασία εσωτερικά του χώρου του Κοινοβουλίου πρόκειται να ανατεθεί σε εταιρεία ιδιωτικής φύλαξης ενώ η Ελληνική Αστυνομία θα συνεχίσει τη φρούρηση στον περιμετρικό χώρο αυτού.

Ήδη εκπονείται σχέδιο ασφαλούς εξωτερικής φρούρησης του Κοινοβουλίου από συγκεκριμένη Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων.

Οι ιδιώτες που υποβάλλουν αιτήματα για παροχή αστυνομικής προστασίας και εφόσον κρίνεται από την Επιτροπή ότι συντρέχουν ειδικοί λόγοι θα καταβάλλουν το ισόποσο των μικτών μηνιαίων αποδοχών του αστυνομικού που απασχολεί, εφόσον το εισόδημά τους είναι ανώτερο των 100.000 ευρώ ετησίως.

Στην ως άνω κατηγορία συμπεριλαμβάνονται δημοσιογράφοι, εκδότες, επιχειρηματίες και άλλα πρόσωπα.

Σε όλως εξαιρετικές περιπτώσεις και εφόσον η οικονομική επιφάνεια του υπό προστασία ατόμου δεν υπερβαίνει το ποσό των 100.000 ευρώ ετησίως, συνεκτιμώντας και το βαθμό επικινδυνότητας, θα παρέχεται αστυνομική συνοδεία για συγκεκριμένο διάστημα, το οποίο θα επανεξετάζεται ανά τρίμηνο για την αξιολόγηση της επικινδυνότητας και για τον καθορισμό του βαθμού απειλής, είτε με πρωτοβουλία της Υπηρεσίας, είτε μετά από σχετικό αίτημα των ενδιαφερόμενων.

Επίσης, θα υπάρξει εκπόνηση ειδικού επιχειρησιακού σχεδιασμού για ομαδοποίηση στόχων σε περιοχές μικρής γεωγραφικής έκτασης ( Κολωνάκι, Ψυχικό κ.λπ.) όπου θα μπορούσαν με ευέλικτες αστυνομικές ομάδες αντί να φρουρούνται, να ελέγχονται ή να επιτηρούνται, αντίστοιχα.

Όσον αφορά στην πρόληψη τρομοκρατικών ενεργειών σε βάρος προσώπων ή κτιρίων θα προηγείται αξιολόγηση Ειδικής Επιτροπής η οποία θα αποφαίνεται για το βαθμό απειλής και την ανάλογη διάθεση ή μη του αναγκαίου αριθμού προσώπων και μέσων.

Η αξιολόγηση επικινδυνότητας και ο βαθμός απειλής θα αποτελεί πλέον απόρροια συστηματικής και ενδελεχούς έρευνας συγκεκριμένης Επιτροπής που θα συγκροτείται με Απόφαση του Αρχηγού του Σώματος και θα απαρτίζεται από στελέχη συναρμόδιων Υπηρεσιών.

Τέλος, είμαστε σίγουροι ότι οι ενέργειες αυτές θα προσφέρουν σημαντικά οφέλη τόσο σε επίπεδο εξοικονόμησης αστυνομικού προσωπικού και μέσων, όσο και οικονομικών πόρων.

Περισσότερο όμως, θα προσφέρουν σημαντική πρόσθετη αξία στις προσπάθειες που καταβάλλουμε καθημερινά για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των συμπολιτών μας.»


newsbomb.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

"Πρωταθλητές" στη διαφθορά οι εφοριακοί


Πρώτοι στη διαφθορά για το 2011, για ακόμα μια φορά, οι εφοριακοί. Η έκθεση του γενικού επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή, "δείχνει" γενική μείωση της διαφθοράς στην πολεοδομία και στην εφορία.
Στον τομέα της υγείας το φαινόμενο παραμένει, αν και σημειώνεται σημαντική μείωση. Στον τομέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την άλλη, υπάρχει μικρότερη βελτίωση, καθώς εκεί παρατηρούνται μεγαλύτερες παραβάσεις.
Ο κ. Λέανδρος Ρακιντζής εξέτασε 1403 υποθέσεις και παρέπεμψε στον εισαγγελέα 393. Παρατηρήθηκε αύξηση της τάξης του 10% στις υποθέσεις που εξετάστηκαν σε σχέση με το 2010, κάτι που αποδεικνύει ότι οι έλεγχοι έχουν εντατικοποιηθεί. Το 15% των αποφάσεων που ελήφθησαν σε σύνολο 1.250 ήταν "προβληματικές".
Τα περισσότερα περιστατικά διαφθοράς σχετίζονται με παραβάσεις καθήκοντος, συναλλαγές δημόσιων λειτουργών "κάτω από το τραπέζι" και ελλιπή ή αδικαιολόγητα "πόθεν έσχες". Σε γενικές γραμμές πάντως, έχουν μειωθεί τα "φακελάκια" και οι παράνομες δοσοληψίες, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.
Κοινό χαρακτηριστικό των περισσότερων πειθαρχικών αποφάσεων είναι η απαλλαγή ή μη επιβολή της προσήκουσας σε σχέση με τη βαρύτητα των παραπτωμάτων ποινής, γεγονός που οδήγησε το γενικό επιθεωρητή στην άσκηση ένστασης ενώπιον των δευτεροβάθμιων πειθαρχικών συμβουλίων, δυνατότητα που όμως περιορίζεται από το νέο πειθαρχικό δίκαιο (νόμος 4057/12 ).
Ενδεικτικές είναι δύο περιπτώσεις
Η πρώτη περίπτωση εφοριακού στη ΔΟΥ Τρικάλων, ο οποίος από το 1995 ως το 2006 εξέδιδε χρηματικά εντάλματα πληρωμής για την εξόφληση δανείων ή λογαριασμών στους δήμους Φαρκαδόνας και Πιαλείων, τα οποία όμως ουδέποτε απέδωσε.
Έτσι, ιδιοποιήθηκε περίπου 175.000 ευρώ. Το πειθαρχικό παρελθόν του ήταν πλούσιο, αφού σε βάρος του εκκρεμούσε και άλλη πειθαρχική δίωξη για υπεξαίρεση σε παράβολα Δημοσίου (ΚΤΕΟ) αξίας 22.000.000 δρχ. Στον υπάλληλο είχε αρχικώς επιβληθεί η ποινή της προσωρινής παύσης έξι μηνών.
Στη δεύτερη περίπτωση, εφοριακός στην Αθήνα απαίτησε 100.000 ευρώ για να μην καταχωρηθεί φορολογική παράβαση σε επιχείρηση. Το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό του επέβαλε προσωρινή παύση έξι μηνών, ενώ τελικά απολύθηκε από το δευτεροβάθμιο.
Ενδελεχής έλεγχος των πόθεν έσχες
Ο επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης γνωστοποίησε ότι με αφορμή το σκάνδαλο των επιχορηγήσεων στο υπουργείο ανάπτυξης ελέγχονται πλέον τα πόθεν έσχες όλων των διευθυντών ακόμα και των συνταξιούχων.
Αναφερόμενος στην έκθεσή του, ο κ. Ρακιντζής επέμεινε ιδιαίτερα στην αλλαγή του πειθαρχικού δικαίου, που του αφαιρεί τη δυνατότητα να ασκεί ενστάσεις κατά αποφάσεων πειθαρχικών συμβουλίων, καθώς όπως τόνισε, με αυτό τον τρόπο αυξάνεται η ατιμωρησία.


news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ανησυχία για την εξάπλωση νέου επικίνδυνου ιού στον άνθρωπο και στα ζώα


Οι αιφνίδιοι θάνατοι 162 θαλάσσιων φωκών από πνευμονία στην ακτή New England της Αμερικής πέρυσι οδήγησαν τους επιστήμονες στην ανακάλυψη ενός νέου ιού, ο οποίος αποτελεί απειλή για την υγεία τόσο των ανθρώπων, όσο και των ζώων.
Πρόκειται για έναν τύπο του ιού Η3Ν8 της γρίπης τύπου Α, ο οποίος συνδέεται στενά με ένα στέλεχος που κυκλοφορεί στα πουλιά της βόρειας Αμερικής από το 2002. Σύμφωνα με τους επιστήμονες ο ιός έχει μεταλλαχθεί ώστε να προσβάλλει τόσο τα ζώα, όσο και τα πουλιά.
Ωστόσο, ο κίνδυνος και για την ανθρώπινη υγεία είναι πιθανός, καθώς ο ιός μπορεί να προσβάλλει μία πρωτεΐνη που βρίσκεται στο ανθρώπινο αναπνευστικό σύστημα.
Σύμφωνα με την έρευνα των επιστημόνων, οι φώκιες έχουν υποδοχείς για τους ιούς γρίπης τόσο των πουλιών, όσο και των θηλαστικών και για αυτό το λόγο ο ιός μπορεί να προσαρμοστεί, να εξελιχθεί και να γίνει πιο «ικανός» στο να προκαλέσει ασθένειες στα θηλαστικά.
Οι επιστήμονες ανησυχούν ότι αυτή η επιδημία στα ζώα μπορεί να εξαπλωθεί στους ανθρώπους και να αποτελέσει απειλή για τη δημόσια υγεία.


protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Κάνουν... φτερά και στην Ισπανία οι καταθέσεις


Το παράδειγμα των Ελλήνων ακολουθούν και οι Ισπανοί! Τους πέντε πρώτους μήνες του 2012 «σήκωσαν» και έβγαλαν από τη χώρα κεφάλαια ύψους 163 εκατ. ευρώ!
Στο ποσό που ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ισπανίας περιλαμβάνονται επενδύσεις, καταθέσεις και πιστώσεις.
Πάνω από 41 δισ. ευρώ αποσύρθηκαν από την Ισπανία μόνο τον Μάιο. Τους πρώτους μήνες του 2011, η ροή κεφαλαίων ήταν αντίστροφη, καθώς είχαν εισέλθει 14 δισ. ευρώ περισσότερα από όσα είχαν βγει από αυτήν.
Τόσο οι εγχώριοι όσο και οι ξένοι επενδυτές μοιάζουν να έχουν απολέσει την εμπιστοσύνη τους στην Ισπανία, όπου η ύφεση βαθαίνει, αν και η Μαδρίτη εξασφάλισε δανεισμό από την ευρωζώνη ύψους 100 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των εξασθενημένων τραπεζών της.
Η οικονομική καταπόνηση των ημιαυτόνομων περιφερειών της Ισπανίας βαθαίνει επίσης, καθώς η κυβέρνηση πασχίζει να μειώσει το έλλειμμα στον προϋπολογισμό της, που ανέρχεται στο 8,9% του ΑΕΠ της.


newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...