Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Reuters: Στις 05/12 θα πάρει η Ελλάδα τα 44 δις!

 

Το διεθνές πρακτορείο εμφανίζεται βέβαιο ότι αύριο θα επιτευχθεί συμφωνία και οι υπουργοί Οικονομικών θα δώσουν το πράσινο φως για την εκταμίευση 44 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα.

Το Reuters μάλιστα υποστηρίζει ότι τα χρήματα θα καταβληθούν στις 5 Δεκεμβρίου εάν η Ελλάδα έχει εκπληρώσει και τις τελευταίες δεσμεύσεις της.

Επικαλείται δηλώσεις αξιωματούχων οι οποίοι υποστηρίζουν ότι στο Eurogroup:

- θα επιτευχθεί πολιτική συμφωνία επί της αρχής για το «ξεπάγωμα» των δόσεων
- θα συζητηθεί και η μείωση του χρέους και η διετής επιμήκυνση

Το επόμενο βήμα θα είναι οι προτάσεις για τη μείωση του χρέους και για την παροχή περαιτέρω βοήθειας να σταλούν για έγκριση στα εθνικά κοινοβούλια έως τις 30 Νοεμβρίου.

Οι διεθνείς πιστωτές θα ελέγξουν στις 28 Νοεμβρίου εάν οι ενέργειες έχουν ολοκληρωθεί και οι υπουργοί Οικονομικών θα λάβουν την τελική τους απόφαση στις 3 Δεκεμβρίου.

Έτσι, Ελλάδα και Κομισιόν θα υπογράψουν έναν αναθεωρημένο μνημόνιο κατανόησης στις 4 Δεκεμβρίου με στόχο τα χρήματα να εκταμιευθούν μία ημέρα αργότερα. Δηλαδή στις 05/12.

Πηγή newsit
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Το άγνωστο πρόσωπο της Μέρκελ


Με τίτλο « Η νονά» και υπότιτλο « Πώς η Άνγκελα Μέρκελ αποδομεί τη Γερμανία και την Ευρώπη» κυκλοφόρησε το συγκλονιστικό βιβλίο σε αποκαλύψεις της γερμανίδας καθηγήτριας Γκέρτρουντ Χέλερ, οικονομικής κα πολιτικής συμβούλου στο Βερολίνο, ανώτατο στέλεχος της Deutsche Bank, που γνωρίζει καλά την Άνγκελα Μέρκελ.


Γράφει η Χέλερ στο βιβλίο της: «Η καριέρα του εγώ για την Μέρκελ προηγείται σε κάθε περίπτωση του καλού της Γερμανίας και της Ευρώπης. Ένα τόσο εγωμανιακό πολιτικό στιλ μπορεί κάποιος να το αντέξει μόνο αν αυτό παραμένει δυσανάγνωστο. Η καγκελάριος των στροφών έχει συνηθίσει το κοινό της και τη συνοδεία της στις απροσδόκητες αλλαγές κατεύθυνσης. Το σύστημα Μ είναι απρόβλεπτο.

Το σχέδιο για το εγώ της είναι μυστικό.

Η κρίση των υπερχρεωμένων κρατών της Ευρώπης, που βαφτίστηκε «ευρωπαϊκή κρίση» προσφέρει στην πολιτικό του εγώ, δηλαδή τη Μέρκελ, το ιδανικό σενάριο για το μυστικό σόλο της. «Ο εκγερμανισμός της Ευρώπης σημειώνει γρήγορη πρόοδο έγραψε η εφημερίδα Neue Zurcher Zeitung στις 27 Νοεμβρίου του 2011.

Η Μέρκελ έχει καταλάβει ότι η Γερμανία δεν μπορεί να εκφράσει και να επιβάλει άμεσα τα συμφέροντά της στις πρωτεύουσες των ευρωπαϊκών κρατών της κρίσης και αυτό πρέπει να το κάνει βήμα – βήμα. Οι διαδηλωτές στην Αθήνα, που την άνοιξη ζητούσαν αποζημιώσεις δισεκατομμυρίων για τις θηριωδίες της Βέρμαχτ στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν μία καλή προειδοποίηση για εκείνη.

Έτσι δημιουργεί μία ατμόσφαιρα κρίσης, για να υποχωρήσει λίγο τελικά – δηλαδή «too little, too late» (τόσο λίγο, τόσο αργά). Αλλά επίσης καθορίζει η Μέρκελ και την τιμή: Όσο περισσότερο φοβάται ο άλλος την καταστροφή, τόσο αυξάνεται η τιμή».

Εξαιρετικά σημαντικές οι αποκαλύψεις της Χέλερ για το σκοτεινό μυαλό της Μέρκελ που εξηγούν και τις συχνές αλλαγές της στάσης της απέναντι στην Ελλάδα και την τρομοκρατία που ασκεί μέχρι σήμερα, περί ξαφνικού θανάτου της χώρας μας από τη μη παραχώρηση των δανείων, ώστε να αυξάνει συνεχώς την τιμή των χρημάτων που καλείται να μας δανείσει.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη και παρουσιάζει, εκτός των άλλων, άγνωστο παρασκήνιο της πολιτικής δραστηριότητας της Μέρκελ από την ημέρα που έφυγε από την ανατολική Γερμανία και μπήκε και στην κεντρική πολίτικη σκηνή του Βερολίνου.


του Κώστα Χαρδαβέλα




newsbomb.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Όλες οι μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια - Έως 12 δόσεις - Αναδρομική η μείωση από την 01/08


Πως θα “πέσει” το αναδρομικό “τσεκούρωμα” στα ειδικά μισθολόγια. Yπάρχει μεγάλο ζήτημα με στρατιωτικούς οι οποίοι είχαν παραιτηθεί αφού τους ζητάνε τα ποσά των αναδρομικών μειώσεων ΣΕ ΜΙΑ ΔΟΣΗ!

Έως και σε 12 ισόποσες δόσεις και σε κάθε περίπτωση έως τις 31/12/2013, θα παρακρατηθούν και θα επιστραφούν στο Δημόσιο τα ποσά που προκύπτουν από την αναδρομική (1η Αυγούστου εφέτος) μείωση των αποδοχών στα ειδικά μισθολόγια.

Η κάθε δόση δεν μπορεί να είναι υψηλότερη από τον μισθό που θα χορηγείται τον προσεχή Ιανουάριο.

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργού αναπληρωτή Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, οι παρακρατήσεις από τη μισθοδοσία ή τη σύνταξη, θα γίνονται ως εξής:

- Για ποσά έως 100 ευρώ, εφάπαξ.
- Για ποσά έως 250 ευρώ, σε δύο ισόποσες μηνιαίες δόσεις.
- Για ποσά έως 500 ευρώ, σε τρεις ισόποσες μηνιαίες δόσεις.
- Για ποσά έως 750 ευρώ, σε τέσσερις ισόποσες μηνιαίες δόσεις.
- Για ποσά έως 1.000 ευρώ, σε πέντε ισόποσες μηνιαίες δόσεις.
- Για ποσά έως 1.500 ευρώ, σε έξι ισόποσες μηνιαίες δόσεις.
- Για ποσά έως 2.000 ευρώ, σε επτά ισόποσες μηνιαίες δόσεις.
- Για ποσά έως 2.500 ευρώ, σε οκτώ ισόποσες μηνιαίες δόσεις.
- Για ποσά έως 3.000 ευρώ, σε εννιά ισόποσες μηνιαίες δόσεις.
- Για ποσά έως 4.000 ευρώ, σε δέκα ισόποσες μηνιαίες δόσεις.
- Για ποσά έως 5.000 ευρώ, σε έντεκα ισόποσες μηνιαίες δόσεις.
- Για ποσά άνω των 5.000 ευρώ, σε δώδεκα ισόποσες μηνιαίες δόσεις.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, τα ποσά αναφέρονται σε αυτά που προκύπτουν από τις μεικτές αποδοχές ή τη μεικτή σύνταξη του υπαλλήλου, λειτουργού, στρατιωτικού ή συνταξιούχου, αφαιρουμένων των προβλεπόμενων κρατήσεων. Τα οφειλόμενα ποσά που προκύπτουν από τη μείωση θα παρακρατούνται αναλογικά από τους οικείους κωδικούς που εκταμιεύθηκαν.

Στην περίπτωση, κατά την οποία λειτουργός, υπάλληλος ή στρατιωτικός αποχώρησε από την υπηρεσία λόγω συνταξιοδότησης και έχει εισπράξει αποδοχές, στις οποίες δεν έχει εφαρμοσθεί η προβλεπόμενη από τις διατάξεις του κοινοποιούμενου νόμου μείωση, τα σχετικά αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά θα παρακρατηθούν συμψηφιστικά από τη σύνταξή του ή σε περίπτωση μεταβίβασης αυτής, από τη σύνταξη των μελών της οικογένειάς του.

Η παρακράτηση γίνεται με πράξη του αρμόδιου διευθυντή Συντάξεων, ύστερα από σχετική βεβαίωση του εκκαθαριστή αποδοχών, για το ποσό που καταβλήθηκε. Στην περίπτωση που λειτουργός, υπάλληλος ή στρατιωτικός αποχώρησε από την υπηρεσία για οποιονδήποτε λόγο, πλην της περίπτωσης της συνταξιοδότησης, και έχει εισπράξει αποδοχές, στις οποίες δεν έχει εφαρμοσθεί η προβλεπόμενη από τις διατάξεις του κοινοποιούμενου νόμου μείωση, τα σχετικά αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά θα πρέπει να επιστραφούν εφάπαξ. Σε περίπτωση που οι ανωτέρω αρνηθούν την επιστροφή των αχρεωστήτως καταβληθέντων, γίνεται σε αυτούς καταλογισμός σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία.



newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Η τρόικα καταδικάζει σε θάνατο τα παιδιά και τους γέροντές μας!


Τώρα θέλουν να εντάξουν στη συνταγογράφηση με δραστική και τα φάρμακα για τα πιο ευαίσθητα τμήματα του ελληνικού λαού

Θα πεθάνουν άνθρωποι. Δεν είναι σχήμα λόγου. Θα πεθάνουν, πρώτα-πρώτα, τα παιδιά μας και οι παππούδες μας. Κι αυτό δε θα συμβεί κάποια στιγμή στο απώτερο μέλλον. Θα πεθάνουν άμεσα.

Τους επόμενους μήνες, τις επόμενες εβδομάδες.

Οι θάνατοι αυτοί, των συγγενών, των φίλων, των γνωστών μας, θα έχουν υπογραφή. Μια λέξη: τρόικα. Κάθε μέρα που περνά, οι δανειστές μας αποδεικνύουν ακόμη και στον πιο ανυποψίαστο ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να βγάλουν εκατομμύρια. Μέχρι τώρα λέγαμε ότι θέλουν να βγάλουν εκατομμύρια στις πλάτες των Ελλήνων. Είναι πλέον σαφές ότι αυτό δεν ισχύει. Η αλήθεια είναι ότι θέλουν να βγάλουν εκατομμύρια πατώντας πάνω στα πτώματα των Ελλήνων. Κι αυτά τα εκατομμύρια δε θέλουν καν να τα βγάλουν απλά από τα δανεικά και τα ληστρικά τους επιτόκια.

Θέλουν να τα πάρουν απευθείας από το πορτοφόλι και του τελευταίου Ελληνα, δίνοντάς τον βορά στις πολυεθνικές τους. Κι ας μείνει χωρίς να έχει να ταΐσει τα παιδιά του. Κι ας βλέπει, ανήμπορος, τα παιδιά του να πεθαίνουν...

Ποιο είναι το τελευταίο κρούσμα που αποδεικνύει, χωρίς πλέον να αφήνει καμία αμφιβολία, τα σχέδια της τρόικας εις βάρος των ίδιων μας των ζωών; Δε φτάνει που υποχρέωσαν την κυβέρνηση να ψηφίσει την κατάπτυστη ρύθμιση για τη συνταγογράφηση δραστικής ουσίας, η οποία αφήνει τον ελληνικό λαό εκτεθειμένο στα φάρμακα-δολοφόνους, στα ανώνυμα γενόσημα του Τρίτου κόσμου με τις τόσες και τόσες παρενέργειες, που νομοτελειακά οδηγεί σε αύξηση των δημόσιων δαπανών και στέλνει 20.000 οικογένειες στο δρόμο... Όχι, δεν τους έφτασε που υποχρέωσαν μια ολόκληρη χώρα να πετσοκόψει τις ζωές του λαού της (παρά τη συνολική αντίθεση όλων των εμπλεκομένων) για βγάλουν κέρδη οι πολυεθνικές τους. Τώρα ζητούν τη θανατική μας καταδίκη υπογεγραμμένη, απορρίπτοντας συλλήβδην όλες τις εξαιρέσεις από τη συνταγογράφηση δραστικής.

Όπως είναι απολύτως αυτονόητο, στη συνταγογράφηση δραστικής ουσίας θα υπήρχαν κάποιες εξαιρέσεις. Δε μπορεί, για παράδειγμα, να συνταγογραφεί δραστική ο παιδίατρος. Δεν μπορεί να μην ξέρει τι φάρμακο δίνει σε ένα παιδάκι! Το ίδιο ισχύει, βέβαια, και για τους υπερήλικες. Δεν είναι δυνατόν, ένας άνθρωπος η υγεία του οποίου βρίσκεται σε μια ευαίσθητη ισορροπία και μπορεί να επηρεαστεί από το παραμικρό να παίρνει κάθε φορά και διαφορετικό φάρμακο, ανάλογα με το ποιο είναι το φθηνότερο που έχει εκείνη τη στιγμή το φαρμακείο!

Ετσι, όπως συμβαίνει σε όλες τις νομοθετικές ρυθμίσεις (και πολύ περισσότερο με όσες έχουν να κάνουν με την Υγεία) καταγράφηκαν κάποιες εξαιρέσεις στη συνταγογράφηση δραστικής ουσίας.

Πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις, για τις οποίες θα επιτρεπόταν η συνταγογράφηση επώνυμου φαρμάκου, με μόνο στόχο να προστατεύεται η ίδια η ζωή του ασθενούς. Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με το σχεδιασμό, θα επιτρεπόταν η συνταγογράφηση επώνυμου φαρμάκου στις ακόλουθες απολύτως προφανείς περιπτώσεις:

- Χρόνιες παθήσεις: Είναι ιατρικώς εξαιρετικά επικίνδυνο να χορηγείται κάθε φορά διαφορετικό φάρμακο σε ανθρώπους που ταλαιπωρούνται επί χρόνια από μια συγκεκριμένη ασθένεια. Θέτει ευθέως σε κίνδυνο τη ζωή τους.

- Ηδη ρυθμισμένοι ασθενείς: Όταν ο ασθενής λαμβάνει συγκεκριμένα φάρμακα επί χρόνια, μπορεί και δεκαετίες ολόκληρες, ο οργανισμός του έχει «ρυθμιστεί» -όπως είναι η ορολογία- σε αυτά τα συγκεκριμένα φάρμακα. Αυτό σημαίνει πως, αν πλέον του συνταγογραφείται απλά η δραστική και, άρα, αλλάξει η φαρμακευτική του αγωγή, μπορεί να αντιμετωπίσει σοβαρότατα προβλήματα, ξεκινώντας από ισχυρά αλλεργικά σοκ, που θα θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή του.

- Φάρμακα που περιλαμβάνουν δύο δραστικές: Σε αυτές τις περιπτώσεις η συνταγογράφηση δραστικής ισοδυναμεί με παραλογισμό. Πώς θα συνταγογραφήσει ο γιατρός μία δραστική, όταν το φάρμακο περιέχει –για παράδειγμα- δύο; Θα συνταγογραφήσει τη μία; Και ποια; Και η άλλη, την οποία απαιτεί η θεραπεία του ασθενούς του;

- Παιδιά: Το αναφέραμε, ήδη, ότι την ώρα που διαμορφώνεται ο οργανισμός του ανθρώπου, στην ευαίσθητη παιδική ηλικία, όταν προκύπτουν θέματα που –αν δεν αντιμετωπισθούν άμεσα και ακριβώς με τον ενδεδειγμένο τρόπο- μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο ακόμη και τη ζωή του μωρού και του παιδιού, ο γιατρός έχει απόλυτη ανάγκη να γνωρίζει ακριβώς τι συνταγογραφεί. Φανταστείτε όταν θα δίνουμε στα παιδιά μας ό,τι βρεθεί μπροστά στο ράφι του φαρμακείου...

- Υπερήλικες: Ο οργανισμός του ανθρώπου, μετά από μια ηλικία, βασίζεται σε μια υπερ-ευαίσθητη ισορροπία. Δεν είναι μόνο τα πολλά και διαφορετικά θέματα υγείας που ανακύπτουν, αλλά και η ισορροπία των διαφορετικών φαρμάκων που λαμβάνει ο ασθενής, μεταξύ τους. Ο γιατρός έχει απόλυτη ανάγκη να γνωρίζει ποια ακριβώς είναι τα άλλα φάρμακα που λαμβάνει ο ασθενής του πριν του χορηγήσει κάποιο νέο. Φαντάζεστε τι θα γίνει αν ο γιατρός δεν ξέρει καν τι φάρμακο θα πάρει ο ασθενής του, όπως θα συμβαίνει με τη συνταγογράφηση δραστικής; Απλά, θα θρηνήσουμε θύματα.

- Φάρμακα με εξαρτήματα: Στις περιπτώσεις φαρμάκων που διαθέτουν και κάποιο εξάρτημα (όπως, για παράδειγμα οι εισπνευστήρες των εισπνεόμενων σκευασμάτων για το άσθμα) είναι επίσης αδύνατον για τον γιατρό να συνταγογραφεί δραστική, αφού δεν ξέρει αν το όποιο άλλο φάρμακο με την ίδια δραστική θα διαθέτει το εξάρτημα και αν αυτό θα είναι το κατάλληλο για την περίπτωση του ασθενούς.

Όλα τα προαναφερθέντα είναι αυτονόητα και δε χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός για να καταλάβει ότι, αν αυτές οι περιπτώσεις ενταχθούν στη συνταγογράφηση δραστικής, άμεσα θα καταδικαστούν σε θάνατο ολόκληρα τμήματα του ελληνικού λαού. Ετσι, την ώρα που οι πάντες ξεσηκωνόντουσαν εναντίον της αναίσχυντης απαίτησης της τρόικας να μας επιβάλει τη δραστική ουσία, θεωρούσαμε τουλάχιστον ότι αυτές οι κατηγορίες θα παρέμεναν στη συνταγογράφηση επώνυμου φαρμάκου.

Κι όμως. Η μανία της τρόικας να θυσιάσει τις ζωές των Ελλήνων για να βγάλουν εκατομμύρια οι
πολυεθνικές των δανειστών μας είναι τέτοια, που ούτε εδώ σταμάτησαν. Όταν έφτασαν στον Καρόνε όλες οι εφαρμοστικές υπουργικές αποφάσεις του πολυνομοσχεδίου που κατέστησε το Μνημόνιο 3 νόμο του ελληνικού κράτους, τις αποδέχθηκε όλες, εκτός από αυτή. Με τον απίστευτο κυνισμό που διακρίνει τους τροϊκανούς ακόμη και όταν αποφασίζουν να μας πετσοκόψουν τις ζωές, έγραψε ένα τεράστιο ΟΧΙ με κόκκινα γράμματα πάνω στο χαρτί και επέστρεψε την υπουργική απόφαση που αφορά στις αυτονόητες περιπτώσεις για τις οποίες θα συνεχίσει η συνταγογράφηση επώνυμου φαρμάκου... Και ξεκαθάρισε ότι η τρόικα επιμένει και αυτές οι περιπτώσεις, που αφορούν στο αν θα ζήσουν ή θα πεθάνουν τα παιδιά μας και οι γέροντές μας, να υπαχθούν στη ρύθμιση της συνταγογράφησης δραστικής ουσίας!

Και, βέβαια, αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να το δεχτεί κανένας Ελληνας πρωθυπουργός, γιατί ξέρει ότι δε μπορεί να συνδέσει το όνομά του στην Ιστορία με τη γενοκτονία του λαού του. Ετσι, ο Αντώνης Σαμαράς διεμήνυσε στον Καρόνε ότι αυτό δεν πρόκειται να περάσει. Ο Καρόνε δε συγκινήθηκε, βέβαια, και έρχεται την Τετάρτη να μας «συνετίσει»...

Εδώ, όμως, μιλάμε για ένα θέμα που, αν περάσει το «έτσι θέλω» της τρόικας, τα πιο ευαίσθητα κομμάτια του ελληνικού λαού θα έχουν άμεσο πρόβλημα επιβίωσης.

Αρα, η τρόικα μας στριμώχνει πολύ κοντά σε ένα σημείο που, απλά, δε θα έχουμε τίποτα να χάσουμε αν πούμε ένα μεγάλο ΟΧΙ.

Και, ασφαλώς, αυτό πρέπει να κάνει την Τετάρτη ο Αντώνης Σαμαράς. Αν δε θέλει να θρηνήσουμε, σε μερικές εβδομάδες, το πρώτο νεκρό παιδί...


newsbomb.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...