Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Κοινωνικός Τουρισμός - ΟΛΑ τα απαραίτητα δικαιολογητικά

Ξεκίνησε σήμερα στα ΚΕΠ όλης της χώρας η διάθεση των εισιτήριων κοινωνικού τουρισμού για την περίοδο 2012 - 2013.


Το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» προσφέρει 6ήμερες διακοπές σε όλη την Ελλάδα και θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Μαΐου 2013.

Οι 81.200 δικαιούχοι μπορούν να προμηθεύονται τα δελτία στα ΚΕΠ, καθημερινά εκτός από αργίες, μέχρι να εξαντληθούν τα 76.200 δελτία που θα διατεθούν συνολικά.


Οι προϋποθέσεις χορήγησης των παροχών έτους 2012-2013, είναι οι εξής:

Απαραίτητη προϋπόθεση, είναι το ατομικό (στην περίπτωση των μεμονωμένων δικαιούχων) ή το οικογενειακό (για τις λοιπές των περιπτώσεων) φορολογητέο εισόδημα των δικαιούχων με βάση τα στοιχεία της οικείας Δ.Ο.Υ., σύμφωνα με την παράγραφο περί δικαιολογητικών της παρούσης, να μην υπερβαίνει τα αναγραφόμενα ποσά του παρακάτω πίνακα:

- Μεμονωμένοι δικαιούχοι με ατομικό εισόδημα: € 18.000,00
- Δικαιούχοι με οικογενειακό εισόδημα: € 31.000,00
- Τρίτεκνοι με οικογενειακό εισόδημα: € 40.000,00.

Για κάθε προστατευόμενο τέκνο το εισόδημα προσαυξάνεται κατά 1.500,00 €. Προστατευόμενα μέλη θεωρούνται οι σύζυγοι οι οποίοι τελούν υπό την οικονομική προστασία των κύριων δικαιούχων καθώς και τα προστατευόμενα τέκνα. Προστατευόμενα τέκνα θεωρούνται όλα τα ανήλικα τέκνα ηλικίας κάτω των 18 ετών ή των 24 ετών εφόσον είναι άνεργοι ή των 26 ετών εφόσον συνεχίζουν να σπουδάζουν. Τα τέκνα τα οποία αποφοίτησαν μέσα στο 2012 συμπεριλαμβάνονται στα προστατευόμενα μέλη.

Οι δικαιούχοι, προκειμένου να λάβουν Δελτία του Προγράμματος «Τουρισμός για όλους» Εξαήμερων Διακοπών, θα πρέπει να προσκομίσουν στα ΚΕΠ τα παρακάτω δικαιολογητικά:

- Φωτοαντίγραφο, του εκκαθαριστικού σημειώματος του προηγούμενου έτους 2011 που αφορά εισοδήματα του 2010 ή φωτοαντίγραφο της φορολογικής δήλωσης του έτους 2012 που αφορά εισοδήματα του 2011 για όσους έκαναν για πρώτη φορά φορολογική δήλωση το 2012. Δεν υποχρεούνται στην προσκόμιση εκκαθαριστικού σημειώματος τα άτομα με αναπηρία 67% και άνω, και οι πολύτεκνοι.
- Φωτοαντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας.
- Φωτοαντίγραφα των βιβλιαρίων ασθενείας σε ισχύ από τα οποία να προκύπτουν τα στοιχεία του ασφαλισμένου και των προστατευομένων μελών του.
- Απόδειξη κράτησης μέσω Τράπεζας σε ένα από τα καταλύματα που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα και αναφέρονται στον ηλεκτρονικό κατάλογο καταλυμάτων του Ε.Ο.Τ., για το χρονικό διάστημα κατά το οποίο το κατάλυμα συμμετέχει στο Πρόγραμμα. Στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει κάποιο υποκατάστημα τράπεζας στην περιοχή του δικαιούχου μπορεί να υποβληθεί απόδειξη κράτησης μέσω ΕΛ.ΤΑ. η οποία όμως θα συνοδεύεται από υπεύθυνη δήλωση του δικαιούχου ότι πρόκειται για κράτηση σε συγκεκριμένο κατάλυμα.

Πρόσθετα δικαιολογητικά:

- Οι μισθωτοί ή οι συνταξιούχοι από έμμισθη εργασία χωρίς ασφάλεια Δημοσίου θα προσκομίζουν βεβαίωση του εργοδότη ή του Ασφαλιστικού Φορέα, ότι δεν είναι δικαιούχοι της Εργατικής Εστίας και δεν τους παρακρατούνται εισφορές για το σκοπό αυτό.

- Τα άτομα με αναπηρία 67% και άνω θα προσκομίζουν φωτοαντίγραφο Απόφασης Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής από την οποία να προκύπτει το ποσοστό αναπηρίας. Η αναγκαιότητα συνοδείας προκειμένου να χορηγηθεί Δελτίο σε συνοδό θα προκύπτει μόνο από σχετική βεβαίωση της Υγειονομικής Επιτροπής. Δεν απαιτείται περαιτέρω βεβαίωση για την αναγκαιότητα συνοδείας μόνο στις ακόλουθες περιπτώσεις αναπηρίας:
- Ολική τύφλωση
- Βαριά Νοητική Στέρηση
- Βεβαιωμένη αναπηρία άνω του 80%

Οι άποροι και τα άτομα με αναπηρία 67% και άνω που λαμβάνουν επίδομα Πρόνοιας ή αναπηρίας θα προσκομίζουν φωτοαντίγραφο του επιδόματος απορίας ή και του βιβλιαρίου ασφάλισης.

Για τα προστατευόμενα τέκνα λόγω σπουδών θα συνυποβάλλεται αντίγραφο πιστοποιητικού σπουδών ή φωτοαντίγραφο φοιτητικής ή σπουδαστικής ταυτότητας. Η ηλικία των προστατευομένων μελών θα αποδεικνύεται από την αστυνομική τους ταυτότητα (για τους άνω των 14 ετών) ή από τη ληξιαρχική πράξη γέννησης. Για τα άνεργα τέκνα ως 24 ετών θα προσκομίζεται σχετική βεβαίωση από τον ΟΑΕΔ.

Οι πολύτεκνοι θα συνυποβάλλουν αντίγραφο της κάρτας πολυτέκνων.
Οι κατηγορίες των δικαιούχων που δεν υποχρεούνται σε φορολογική δήλωση λόγω χαμηλών εισοδημάτων θα συνυποβάλλουν Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/86 περί της μη υποχρέωσης υποβολής φορολογικής δήλωσης.
Οι αλλοδαποί θα προσκομίζουν φωτοαντίγραφο της άδειας παραμονής και εργασίας.
Τα άτομα που είναι αυτασφαλιζόμενοι του Ι.Κ.Α. θα προσκομίζουν σχετική βεβαίωση του Ι.Κ.Α.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι δικαιούχοι που υποβάλλουν τα δικαιολογητικά σε φωτοαντίγραφα και τα οποία θα πρέπει να είναι σε ισχύ, θα πρέπει να προσκομίζουν και τα πρωτότυπα για την απαραίτητη ταυτοποίηση.

Δυστυχώς πολλοί συμπολίτες μας δε θα μπορέσουν να πάνε διακοπές ούτε με τον κοινωνικό τουρισμό καθώς δεν έχουν ούτε αυτά τα χρήματα να διαθέσουν. Οπως χαρακτηριστικά δήλωσε μια συνταξιούχος "φέτος οι διακοπές μου θα είναι στην βεράντα μου". 


newsit.gr



Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Πώς ο Πούτιν βγάζει έναν-έναν τους εχθρούς του από τη μέση


Τελευταίο θύμα της ατσάλινης θέλησης για δύναμη του Ρώσου Προέδρου ο Αλεξάντρ Λεμπέντεφ, μεγαλοτραπεζίτης, ιδιοκτήτης μεγάλης εφημερίδας και θερμός υποστηρικτής της αντιπολίτευσης, ο οποίος ανακοίνωσε χθες Παρασκευή πως οι συνεχείς «επιδρομές» αστυνομικών δυνάμεων και άλλοι παντός είδους έλεγχοι εις βάρος του έχουν φτάσει πλέον να διεξάγονται με τέτοια συχνότητα και ένταση ώστε αποφάσισε να πουλήσει όλα τα περιουσιακά του στοιχεία που βρίσκονται εντός της ρωσικής επικράτειας.

Όπως δήλωσε ο ίδιος: «Οι ειδικές υπηρεσίες με έχουν καταστρέψει επιχειρηματικά... Εγκαταλείπω τα όπλα».

Αν πράγματι υλοποιήσει την πρόθεσή του και προχωρήσει στην εκποίηση της περιουσίας του - πράγμα που, όπως αποδέχεται και ο ίδιος, είναι εξαιρετικά δύσκολο, δεδομένων των συνθηκών - θα είναι άλλος ένας από περίπου μία ντουζίνα μετα-σοβιετικών δισεκατομμυριούχων που έπειτα από δημόσιες αντιπαραθέσεις με τον Πρόεδρο Πούτιν κατέληξαν είτε να χάσουν τις περιουσίες τους είτε να τις μεταφέρουν στο εξωτερικό.

Σε μία από τις πολυάριθμες συνεντεύξεις του σε ρωσικά και άλλα ξένα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ο 52χρονος Λεμπέντεφ είπε ότι πρόθεσή του είναι να μειώσει τις επενδύσεις επί ρωσικού εδάφους στο μηδέν.

Η εμπειρία της παρενόχλησης, σε επιχειρηματικό επίπεδο, δεν του είναι διόλου άγνωστη, καθώς η τράπεζά του έχει αποτελέσει εξακολουθητικά στόχο αστυνομικών ελέγχων, οι οποίοι έχουν μείνει γνωστοί, όπως λέει και ο ίδιος αστειευόμενος, ως «μασκαράτες», λόγω των μασκοφόρων αστυνομικών που συμμετείχαν σε αυτούς.

Την Παρασκευή δήλωσε πως η αστυνομία του διεμήνυσε ότι «είχε διαταγή από πάνω» να διερευνήσει τις επιχειρηματικές δραστηριότητές του και να τον ενθαρρύνει να εγκαταλείψει τη χώρα, ενώ δεν παρέλειψε να του κάνει ερωτήσεις σχετικά με τις πολιτικές του απόψεις: «Έχωσαν τη μύτη τους παντού. Στην προσωπική μου ζωή, τους συνεταίρους μου και τις πολιτικές μου πεποιθήσεις. Το παραδέχομαι λοιπόν... Νίκησαν. Είναι αδύνατον να ασκήσω τις επιχειρηματικές μου δραστηριότητες υπ' αυτές τις συνθήκες, καθώς ό,τι και να κάνω τους βρίσκω διαρκώς μπροστά μου».

Ο Αλεξάντρ Λεμπέντεφ υπηρέτησε ως αξιωματικός στη μυστική υπηρεσία πληροφοριών KGB, για να καταλήξει κατά τη μετα-σοβιετική εποχή να γίνει, με τις ευλογίες της KGB, τραπεζίτης με πολειδή επιχειρηματική δραστηριότητα, η οποία περιλαμβάνει μεγάλο πακέτο μετοχών στην εταιρεία Αεροφλότ, μερίδιο σε εταιρεία αναπτυξιακών έργων, σε φάρμες, σε μία δεύτερη αεροπορική εταιρεία με την ονομασία Red Wings, καθώς και σε δύο βρετανικές εφημερίδες, την Independent και την Evening Standard.

Τέλος, μαζί με τον πρώην Σοβιετικό πρόεδρο, Μιχαήλ Γκορμπατσώφ, είναι ιδιοκτήτες της εφημερίδας Novaya Gazeta, όπου εργαζόταν η ρεπόρτερ-ερευνήτρια Άννα Πολιτκόφσκαγια μέχρι το 2006, οπότε και δολοφονήθηκε.


iefimerida.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Το Occupy μετράει αντίστροφα


Οι καταληψίες της ΕΚΤ κινδυνεύουν πλέον από μία πιθανή έξωση


Ένα απο τα μεγαλύτερα κινήματα των τελευταίων δεκαετιών φαίνεται πως μετράει τις τελευταίες του μέρες.

Το Occupy Wall Street (η κατάληψη της Wall Street) ξεκίνησε στις 17 Σεπτέμβριου του 2011 στη Νέα Υόρκη από Καναδούς ακτιβιστές, τους Adbusters. Σκοπός του η αληθινή δημοκρατία σε όλον τον κόσμο. Με αιτήματα κατά του καπιταλισμού εξαπλώθηκε γρήγορα παγκοσμίως και φυσικά στην Ευρώπη.

Έτσι πριν εννέα μήνες στήθηκε κατασκήνωση διαδηλωτών στην είσοδο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) στην Φρανκφούρτη.

Ωστόσο σύμφωνα με δημοσίευμα της της Deutsche Welle οι καταληψίες της ΕΚΤ κινδυνεύουν πλέον από μία πιθανή έξωση, αφού η δημοτική διοίκηση τους θεωρεί υπεύθυνους για τις απαράδεκτες συνθήκες στις οποίες έχει περιέλθει η γύρω περιοχή.

Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει και ότι όντως μερικοί άστεγοι μετέφεραν τις σκηνές τους στην περιοχή της κατασκήνωσης, πράγμα που όμως οφείλεται στην ευρύτερη περιθωριοποίησή τους.  «Αρουραίοι υπάρχουν γενικά στην Φρανκφούρτη, όπως επίσης και στην κατασκήνωση Occupy στην ΕΚΤ» δηλώνει στη Deutsche Welle ο ακτιβιστής Έρικ Μπουν.

Γνωστός κοινωνιολόγος αναφέρει ότι ούτως ή άλλως το κίνημα δεν άντεχε ακόμα πολλές μέρες άρα μια διάλυσή της από τις αρχές δεν θα βοηθήσει σε κάτι.

Ωστόσο πολλοί αναφέρουν ότι αυτή η πτώση της "δημοφιλίας" του Occupy οφείλεται και στην στάση των γερμανικών ΜΜΕ που κάνουν ελάχιστες έως και μηδαμινές αναφορές στο κίνημα.


newsbomb.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

''Νυστέρι'' της τρόικας στη δωρεάν υγεία


Περικοπές δύο δισ. ευρώ μπαίνει στην υγεία με την καθιέρωση του πορτογαλικού μοντέλου στο οποίο ο ασφαλισμένος θα επιβαρύνεται με έως και το 50% ης αξίας των φαρμάκων και νοσηλίων ανάλογα με την εισοδηματική του κατάσταση.
Σύμφωνα με την εφημερίδα ''Τα Νέα", παράλληλα, μελετάται και η καθιέρωση πλαφόν οικογενειακού εισοδήματος 30.000 ευρώ, πάνω από το οποίο θα κόβονται τα προνοιακά επιδόματα. Το οικονομικό επιτελείο εξετάζει επίσης επιβολή πλαφόν στις συντάξεις στα 2500 ευρώ, εξαιρώντας παράλληλα από τις περικοπές κάθε συνταξιούχο με αποδοχές 1.400-15.00 ευρώ.
Ο κατάλογος των μέτρων παραμένει ανοιχτός και στη νέα συνάντηση ανάμεσα στο οικονομικό επιτελείο και την τρόικα, η οποία έχει οριστεί για το πρωί της Κυριακής, θα επιχειρηθεί να κλείσει το μεγαλύτερο μέρος του πακέτου των 11,5 δισ. ευρώ.
Οι πέντε προτάσεις προς εξέταση
Το μεγαλύτερο βάρος των περικοπών θα σηκώσει, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, το Υπουργείο Εργασίας, ενώ ακολουθεί το Υπουργείο Υγείας με εξοικονομήσεις 2 δισεκατομμυρίων ευρώ. Στο τραπέζι βρίσκονται πέντε προτάσεις που αφορούν την εκχώρηση αρμοδιοτήτων φύλαξης και καθαριότητας των νοσοκομείων σε ιδιώτες, όπως άλλωστε και των υπηρεσιών σίτισης.
Ακόμα μελετάται αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων σε φάρμακα και νοσήλια με την καθιέρωση εισοδηματικών κριτηρίων. Σύμφωνα με το συγκεκριμένο σχέδιο, σε εκείνες τις κατηγορίες φαρμάκων που εκτινάσσουν τη δαπάνη στα ύψη, χωρίς ωστόσο να κρίνονται σκευάσματα ''πρώτης γραμμής'', αυξάνεται η συμμετοχή των ασφαλισμένων.
Επιπλέον προωθείται και η συμμετοχή στα νοσήλια. Πρόκειται για μέτρο που ισχύει στην Ευρώπη, ωστόσο τα μοντέλα διαφοροποιούνται από χώρα σε χώρα.
Αξιοποίηση πλεοναζουσών νοσοκομειακών δομών με συγχωνεύσεις νοσοκομείων και ενοικίαση σε ιδιώτες, ενίσχυση της χρήσης γενοσήμων φαρμάκων και μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης των ταμείων είναι κάποιες από τις προτάσεις που εξετάζονται. Η φαρμακευτική δαπάνη από 2,43 δισ. ευρώ το 2004 εκτοξεύτηκε στα 5,6 δισ. ευρώ το 2009.


news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

"Έλα να μάθεις Ολυμπιακή Ιστορία"


Καυστική ήταν η απάντηση του αρχηγού της ελληνικής αποστολής στο Λονδίνο Ισίδωρου Κούβελου, στα όσα φέρεται να δήλωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, σχετικά με την πατρότητα της Ολυμπιακής Φλόγας.
Οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι σε κοντινή απόσταση από την Αττάλεια, υπάρχει ένα βουνό με το όνομα Όλυμπος, στην περιοχή της αρχαίας Λυκίας, όπου το έδαφος πυρακτώνεται με φυσικούς τρόπους, λόγω ύπαρξης μεθανίου στο υπέδαφος κι ανάβουν για χιλιάδες τώρα χρόνια.
Μάλιστα αναφέρουν πως σύμφωνα με τον τοπικό μύθο αυτή είναι η περιοχή είναι η αρχική πηγή της Ολυμπιακής Φλόγας που καίει στην Αρχαία Ολυμπία.
Σε συνάντηση του Ερντογάν με τον Ρογκ, ο Τούρκος πρωθυπουργός τόνισε πως η Τουρκία είναι η ρίζα της Ολυμπιακής Φλόγας και τη θέλουν πίσω στη χώρα με αφορμή τη διεκδίκηση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020.
Ο κ. Κούβελος προσκάλεσε τον κ. Ερντογάν στην Αρχαία Ολυμπία, ώστε να... ενημερωθεί σχετικά με την Ολυμπιακή Ιστορία.
Ολόκληρη η δήλωση του κ. Κούβελου
"Η Ιστορία βασίζεται σε αληθινά γεγονότα και αποδεικτικά στοιχεία και όχι σε μύθους.
Προσκαλώ εγκάρδια τον Πρόεδρο Ερντογάν και τον Υπουργό του, κ. Κίλιτς στην Αρχαία Ολυμπία, στους χώρους της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, ούτως ώστε να παραβρεθούν σε κάποιες ενδιαφέρουσες διαλέξεις με θέμα την Ολυμπιακή Ιστορία.
Ισίδωρος Κούβελος,
Πρόεδρος ΔΟΑ".


news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Άγγλοι στο ραντεβού τους με τις... γκάφες!


Διεθνώς ρεζίλι έχουν γίνει οι Βρετανοί, οι οποίοι κάθε ημέρα κάνουν και μια απίστευτη γκάφα, με την λίστα να μην έχει τέλος!


Μπορεί οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου να έχουν μόλις μία εβδομάδα που έχουν ξεκινήσει, ωστόσο οι διοργανωτές μας έχουν... χαρίσει ήδη πολλά ευτράπελα.

Ένας 11χρονος ρεζίλεψε το Ολυμπιακό Λονδίνο
pitsirikas_londino


Ο εντεκάχρονος Liam Corcoran κατάφερε να ρεζιλέψει ολόκληρο το ολυμπιακό «αμυντικό σύστημα» των Βρετανών.

Ο μπόμπιρας κατάφερε να επιβιβαστεί σε πτήση από Μάντσεστερ προς Ρώμη, χωρίς καν να έχει μαζί του διαβατήριο και boarding pass, φέρνοντας τα πάνω κάτω σε δύο αεροδρόμια.

Ο μικρός καταφέρει να περάσει τους... εξονυχιστικούς ελέγχους δίχως να γίνει αντιληπτός από κανέναν!

Παρολίγον δπλωματικό επεισόδιο

gafa_3


Οι Βρετανοί διοργανωτές λίγο πριν την έναρξη του αγώνα ποδοσφαίρου για το ολυμπιακό τουρνουά γυναικών ανάμεσα στη Βόρεια Κορέα και την Κολομβία έδειξαν κατά λάθος τη σημαία της Νότιας Κορέας, με αποτέλεσμα οι παίκτριες της Βόρειας Κορέας να αποχωρήσουν από τον αγωνιστικό χώρο και η αναμέτρηση να ξεκινήσει με καθυστέρηση τουλάχιστον μιας ώρας!

Όπως ήταν φυσικό το θέμα πήρε προεκτάσεις με τον εκπρόσωπο της Βόρειας Κορέας στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή Ουμ Τσανγκ να εκφράζει την οργή του για το λάθος που είχε ως αποτέλεσμα η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου της χώρας να αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο στην αναμέτρηση με την Κολομβία στο «Χάμπντεν Παρκ» της Γλασκόβης για το Ολυμπιακό τουρνουά.


Έσβησαν την Ολυμπιακή Φλόγα

gafa_2


Η χειρότερη γκάφα που έχει συμβεί μέχρι στιγμής!

Στις 1.14 τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας η Ολυμπιακή Φλόγα έσβησε!

Για την ακρίβεια είχε φυλαχτεί σε ένα από τα φανάρια που χρησιμοποιήθηκε στη διάρκεια της λαμπαδηδρομίας προκειμένου το καζάνι να μεταφερθεί σε άλλο σημείο του σταδίου.

Η φλόγα όμως έσβησε και το περίτεχνο καζάνι, άναψε και πάλι το πρωί της Δευτέρας στις 9.00.

Οι διοργανωτές επιβεβαίωσαν το περιστατικό δίνοντας τη δικαιολογία ότι αυτό συνέβη επειδή το καζάνι στο οποίο φιλοξενείται η φλόγα έπρεπε να μεταφερθεί σε άλλο μέρος του σταδίου.

Έχασαν και τα κλειδιά του Γουέμπλεϊ αξίας 52.000 ευρώ

webley


H αστυνομία του Λονδίνου ανακοίνωσε πως χάθηκε ένα σετ κλειδιών από το Γουέμπλεϊ στις 24 Ιουλίου, κάτι που επιβεβαίωσε και η Σκότλαντ Γιαρντ.

Oι βρετανοί αξιωματικοί που κλήθηκαν να ερευνήσουν το θέμα δήλωσαν πάντως ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Λέγεται, πως για να αντικαταστήσουν τα κλειδιά υψηλής τεχνολογίας που χάθηκαν, θα πρέπει να δαπανηθούν 52.000 ευρώ.

Το κόστος, οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είναι κοινά κλειδιά αφού έχουν αισθητήρες, λέιζερ και κωδικούς.

 Ποιος είναι αυτός στην φωτογραφία;;;

gafa_1


Ο Βρετανός σπρίντερ, Άνταμ Τζέμιλι προσπαθούσε να καταλάβει ποιος είναι αυτός στην φωτογραφία της διαπίστευσής του.

Διότι ο ίδιος δεν είναι !

Ο 18χρονος αθλητής έγραψε μάλιστα στο twitter: «Η Ολυμπιακή διαπίστευσή μου για τους Αγώνες. Ποιος είναι αυτός ο τύπος;;"».

Ο Τζέμιλι πριν από λίγες εβδομάδες στην Βαρκελώνη έκανε χρόνο 10.05, που είναι ο δεύτερος καλύτερος για φέτος στην Ευρώπη.


newsbomb.gr









Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ποιοι είναι οι Έλληνες "καταδότες" της τρόϊκας για την Άμυνα.


Ο χαρακτηρισμός “καταδότης” είναι πολύ βαρύς,ωστόσο χθες ,μετά τα όσα αποκαλύφθηκαν για τις παράλογες απαιτήσεις της τρόϊκας στο χώρο των ΕΔ, πολλοί από τον χώρο της Άμυνας ,με στολή ή χωρίς στολή δεν δίστασαν να μιλήσουν για “καταδότες της τρόϊκας στο χώρο της Άμυνας”.

Πολλοί “φωτογράφησαν” ή μίλησαν για συγκεκριμένα “κέντρα οικονομικά και ερευνητικά”, τα οποία έχουν κατ΄επανάληψη “καρφώσει” στην τρόϊκα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τον “επιδοματικό τρόπο πληρωμής” των στελεχών των ΕΔ. Και όπως όλοι οι “καταδότες” ,λένε οι ίδιοι παρουσιάζουν την μισή αλήθεια,γιατί έτσι τους βολεύει.

Η αγανάκτηση εναντίον Ελλήνων αξιωματούχων που εκ των θέσεων τους συνεργάζονται με την τρόϊκα, είναι πλέον ανεξέλεγκτη και γι΄ αυτό “στόματα έχουν αρχίσει να μιλάνε”.

Τι έχει συμβεί;

Οι τροϊκανοί σε κάθε συνάντησή τους με την ηγεσία ή με στελέχη του ΥΕΘΑ και των Επιτελείων δείχνουν μια τρομερή εμμονή για μια σειρά επιδομάτων που λαμβάνουν οι στρατιωτικοί. Είναι ενημερωμένοι από τον “ιταλό” που παρακολουθεί από κοντά το χώρο της Άμυνας και στον οποίο καταθέτουν τις πληροφορίες τους οι Έλληνες “αναλυτές”.

Έχουν στοχοποιήσει “τα εκτός έδρας” ,για τα οποία έχουν πληροφόρηση -απ΄ όσους χαρακτηρίζονται ως καταδότες- ότι τα περισσότερα είναι “μαϊμού”.

Οι “πληροφοριοδότες” όμως δεν λένε και δεν εξηγούν στους τροϊκανούς ότι αυτή πρακτική εφαρμόστηκε με το ζόρι στους στρατιωτικούς από τις κυβερνήσεις της αντιπολίτευσης,οι οποίες αντί να αυξήσουν τους μισθούς των στρατιωτικών ,τους “τόνωναν” το εισόδημα με τέτοιου είδους “παροχές” -ψίχουλα.

Κανένας στρατιωτικός δεν θα είχε αντίρρηση να μην λαμβάνει τέτοιου είδους παροχές και να είχαν ενσωματωθεί αυτά τα χρήματα στο μισθό του. Αυτό δεν το λένε οι “καταδότες”.

Οι τροϊκανοί παριστάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν ούτε καν την καταβολή του πτητικού επιδόματος στους πιλότους των μαχητικών αεροσκαφών! Και δεν αναφέρονται σ΄ όσους δεν υπηρετούν πλέον σε μονάδες πρώτης γραμμής. Ανφέρονται και σ΄ αυτούς που κάθε μέρα πετούν στο Αιγαίο. Επειδή οι τροϊκανοί δεν είναι ηλίθιοι,διακαιούται οποιοσδήποτε να υποθέσει ότι οι προθέσεις τους και τα …αιτήματά τους δεν είναι καθόλου αθώα.

Αποτελεί πρόκληση τεραστίων διαστάσεων η στάση της τρόϊκας. Και θα είναι πραγματικά ντροπή αν αποδειχτούν όλα αυτά περί “καταδοτών”,που απολαμβάνοντας τους παχυλούς μισθούς τους λένε ανοησίες και μισές αλήθειες ,οδηγώντας τον πιο κρίσιμο τομέα του κράτους σε διάλυση. Ο αντιμιλιταρισμός -όπως και η ηλιθιότητα- πρέπει να έχει όρια. Το κακό είναι ότι το πρώτο μπορεί να αντιμετωπιστεί. Το δεύτερο θεωρείται από πολλούς αντίπαλος …ανίκητος.

Βέβαια όλα αυτά δεν μπορούν να αποτελέσουν σε καμία περίπτωση άλλοθι της κυβέρνησης. Δεν μπορεί να κάθονται και να συζητάνε τέτοια ζητήματα με τον Τόμσεν και τους κουστουμαρισμένους νεαρούς που σέρνει πίσω του ,οι γνώσεις των οποίων για τα οικονομικά πλέον τίθενται υπό σοβαρή αμφισβήτηση.

Η κυβέρνηση του κ.Σαμαρά πρέπει να κόψει κάθε συζήτηση που έχει σχέση με το “σκληρό πυρήνα” της Εθνικής Άμυνας. Και από την άλλη πρέπει μόνη της να σοβαρευτεί και να περικόψει, ότι μπορεί να περικοπεί από τη σπατάλη στο χώρο της Άμυνας. Κι αυτά φυσικά δεν μπορούν να αφορούν στη μείωση των μισθών των στρατιωτικών έστω και ενός ευρώ.


onalert.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

H πρώτη φωτογραφία ανθρώπου στην ιστορία


Αυτή είναι η πρώτη γνωστή φωτογραφία ανθρώπου στην ιστορία....

Είναι μια φωτογραφία Daguerreotype, τραβηγμένη από τον εφευρέτη της, Louis Daguerre, το 1838. Είναι μια άποψη της Boulevard du Temple στο Παρίσι. Για να επιτύχει αυτή την λήψη (μια από τις πιό πρώτες προσπάθειές του), εξέθεσε ένα χημικά επεξεργασμένο μεταλλικό φύλλο για δέκα λεπτά. Όσοι περπατούσαν ή μετακινούνταν με κάρα στον δρόμο εκείνη την μέρα, δεν φαίνονται επειδή κινούνταν.

Μόνο αυτός ο τύπος που στάθηκε σε ένα σημείο για αρκετό χρόνο. Τον βλέπετε;

Ο συγκεκριμένος άνδρας στεκόταν ακίνητος για αρκετή ώρα επειδή κάποιος του γυάλιζε τις μπότες.





otherside.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Πέθανε ο εμποράκος: Λουκέτο σε 68.000 επιχειρήσεις!


Σε 68.000 υπολογίζονται οι εμπορικές και βιοτεχνικές επιχειρήσεις που διέκοψαν τη δραστηριότητά τους από τις αρχές του 2011 μέχρι τον Απρίλιο. Η καταιγίδα των λουκέτων δεν προβλέπεται να κοπάσει γρήγορα.


Τα σύννεφα έχουν πυκνώσει πάνω από χιλιάδες επαγγελματίες

Σύμφωνα με έρευνα της εφημερίδας «Έθνος», από τις αρχές του 2011 μέχρι τον περασμένο Απρίλιο, 68.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο, καθώς δεν είχαν τη δυνατότητα να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους ενώ υπάρχουν φόβοι ότι μέχρι το τέλος του 2012 άλλες 67.000 επιχειρήσεις θα κλείσουν.

Κατέβασαν ρολά 68.000 επιχειρήσεις

Πρόκειται για μικρομεσαίες επιχειρήσεις που πλέον αδυνατούν να καλύψουν βασικές υποχρεώσεις για μισθούς, πρώτες ύλες, ενοίκια, φόρους, ασφαλιστικές εισφορές και ΔΕΚΟ, ενώ το γεγονός ότι η κατάσταση σήμερα για την πλειοψηφία αυτών που βρίσκονται στο «κόκκινο» είναι μη αντιστρέψιμη, προσδίδει δραματικές διαστάσεις στην κρίση που πλήττει την αγορά.

Όλοι καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι το πρώτο εξάμηνο του 2012 για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ήταν το χειρότερο από την έναρξη της κρίσης πριν από τρία χρόνια και οι προοπτικές διαγράφονται ακόμη πιο δυσοίωνες.

Την ίδια δραματική εικόνα περιγράφει έρευνα της Icap που δείχνει ότι η αύξηση των επισφαλών απαιτήσεων των εταιρειών είναι ραγδαία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου περίπου 1 στις 4 επιχειρήσεις βρίσκεται σε αδυναμία να εξυπηρετήσει τις υποχρεώσεις της με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να βάλει λουκέτο.

Παράλληλα 1 στις 2 επιχειρήσεις αντιμετωπίζει δυσκολίες στην έγκαιρη καταβολή μισθών προς τους υπαλλήλους της, περίπου το 30% οφείλει ενοίκια, ενώ πάνω από 3 στις 10 έχουν καθυστερημένες οφειλές σε ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ), αλλά και υποχρεώσεις σε προμηθευτές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι παραδοσιακοί εμπορικοί δρόμοι στην Αττική ερημώνουν αφού στη θέση που τα προηγούμενα χρόνια υπήρχαν υγιείς επιχειρήσεις σήμερα αντικρίζει κανείς μόνο άδεια καταστήματα.

Σύμφωνα μάλιστα με πρόσφατη έρευνα της ΕΣΕΕ στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην οδό Σταδίου, είναι πλέον κλειστά δύο στα πέντε καταστήματα. Στην Τσακάλωφ, τη Χαρίλαου Τρικούπη και την Εμμανουήλ Μπενάκη είναι κλειστά ένα στα τρία καταστήματα, ενώ στον Πειραιά, στην οδό Νοταρά, έχουν βάλει λουκέτο δύο στα πέντε καταστήματα - το ίδιο και στη Γούναρη.

Δραματική είναι η εικόνα με έρημους εμπορικούς δρόμους, όχι μόνο στη συμπρωτεύουσα που βιώνει τις επιπτώσεις της κρίσης, αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, όπως στο Ηράκλειο, στο Βόλο και στη Πάτρα.

Χιλιάδες μένουν άνεργοι

Τρομακτική απώλεια 260.000 θέσεων εργασίας εκτιμάται ότι θα φέρει το πρωτοφανές κύμα λουκέτων στην αγορά, τους επόμενους δώδεκα μήνες, σύμφωνα με έρευνα της MARC σε συνεργασία με το Ινστιτούτο μικρών επιχειρήσεων της ΓΣΒΕΕ.

Για το δεύτερο εξάμηνο του 2012 προβλέπεται απώλεια 110.000 θέσεων μισθωτής εργασίας, ενώ εκτιμάται ότι χάθηκαν 78.000 θέσεις μισθωτής εργασίας τους πρώτους έξι μήνες του χρόνου.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι το 65,1% των επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην έρευνα και δηλώνουν ότι θα μειώσουν προσωπικό θα ήταν διατεθειμένες να διατηρήσουν θέσεις εργασίας, εφόσον υπήρχε μια επιδότηση του εργασιακού κόστους.

Αξίζει να επισημάνουμε ότι περίπου 190.000 επιχειρήσεις δηλώνουν ότι βρίσκονται αντιμέτωποι με το φάσμα του λουκέτου το επόμενο δωδεκάμηνο.

Το επόμενο τρίμηνο εκτιμάται ότι θα κλείσουν 11.000 επιχειρήσεις και μέχρι το τέλος του έτους θα έχει μπει λουκέτο συνολικά σε 67.000.


newsbomb.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...