Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Έρχεται το τέλος του κόσμου! Ο τέταρτος καβαλάρης της αποκάλυψης παρών στην εξέγερση της Αιγύπτου

Το βίντεο που ακολουθεί προέρχεται από το Euronews και έχει γυριστεί κατά τη διάρκεια των πρόσφατων γεγονότων στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα. Tις τελευταίες ημέρες κάνει το γύρο του διαδικτύου προκαλώντας αντιφατικές απόψεις. Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με το Euronews το βίντεο δεν είναι προϊόν μοντάζ και προέρχεται από το πρακτορείο REUTERS.

Όπως θα δείτε στα πλάνα, κάποια στιγμή ανάμεσα στους διαδηλωτές εμφανίζεται μία μορφή που έχει κιτρινοπράσινο χρώμα και -για πολλούς- μοιάζει με καβαλάρη πάνω σε άλογο που πετά πάνω από τα κεφάλια των διαδηλωτών.

Ο συνδυασμός του χρώματος και του σχήματος, οδήγησε μία μεγάλη μερίδα ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για τον τέταρτο καβαλάρη, όπως αυτός περιγράφεται στην Αποκάλυψη του Ιωάννη (κεφ. ΣΤ). Το τέταρτο άλογο, που καβαλάρης του είναι ο Θάνατος, ενώ από πίσω του ακολουθεί ο Άδης, ταυτίζεται με τον θάνατο των ανθρώπων ο οποίος, κατά τον Ιωάννη, θα έρθει με διάφορους τρόπους.

Ακολούθησαν συζητήσεις επί συζητήσεων, με βασικό επιχείρημα των διαφωνούντων ότι το άλογο που αναφέρει ο Ιωάννης, δεν είχε χρώμα κιτρινοπράσινο (όπως η μορφή του βίντεο) αλλά ωχρό, δηλαδή κίτρινο.

Τι λέει το κείμενο της Αποκάλυψης στην αρχαία ελληνική γλώσσα

ς: 7 Καὶ ὅτε ἤνοιξε τὴν σφραγῖδα τὴν τετάρτην, ἤκουσα φωνήν τοῦ τετάρτου ζῴου λέγοντος· ἔρχου.

ς: 8 καὶ εἶδον, καὶ ἰδοὺ ἵππος χλωρός, καὶ ὁ καθήμενος ἐπάνω αὐτοῦ, ὄνομα αὐτῷ ὁ θάνατος, καὶ ὁ ᾅδης ἠκολούθει μετ᾽ αὐ τοῦ· καὶ ἐδόθη αὐτῷ ἐξουσία ἐπὶ τὸ τέταρτον τῆς γῆς, ἀποκτεῖναι ἐν ῥομφαίᾳ καὶ ἐν λιμῷ καὶ ἐν θανάτῳ καὶ ὑπὸ τῶν θηρίων τῆς γῆς.

Τι λέει το κείμενο της Αποκάλυψης του Ιωάννη μεταφρασμένο στην καθαρεύουσα

ς:7 Καὶ ὅτε ἤνοιξε τὴν σφραγίδα τὴν τετάρτην, ἤκουσα φωνὴν τοῦ τετάρτου ζώου λέγουσαν· ῎Ερχου καὶ βλέπε.

ς:8 Καὶ εἶδον, καὶ ἰδού, ἵππος ὠχρός, καὶ ὁ καθήμενος ἐπάνω αὐτοῦ ὠνομάζετο θάνατος, καὶ ὁ ῞Αιδης ἠκολούθει μετ' αὐτοῦ· καὶ ἐδόθη εἰς αὐτοὺς ἐξουσία ἐπὶ τὸ τέταρτον τῆς γῆς, νὰ θανατώσωσι μὲ ῥομφαίαν καὶ μὲ πεῖναν καὶ μὲ θάνατον καὶ μὲ τὰ θηρία τῆς γῆς.

Τι λέει το κείμενο της Αποκάλυψης του Ιωάννη μεταφρασμένο στη δημοτική

ς:7 Kι όταν άνοιξε την τέταρτη σφραγίδα, άκουσα τη φωνή του τέταρτου όντος να λέει: “Έλα”!

ς:8 Kοίταξα, λοιπόν, και είδα ένα άλογο που το χρώμα του ήταν κίτρινο, με τον καβαλάρη του, και το όνομα του καβαλάρη του ήταν “O Θάνατος”! Kι από κοντά τον ακολουθούσε ο Άδης. Kαι δόθηκε σ’ αυτούς η εξουσία να εξοντώσουν το ένα τέταρτο της γης με ρομφαία και με πείνα και με θανατικό και με κατασπαραγμό από τα θηρία της γης.

Είναι φανερό ότι το μπέρδεμα οφείλεται στη διαφορετική απόδοση του χρώματος του αλόγου, από μετάφραση σε μετάφραση. Έτσι, ενώ στο αρχαίο κείμενο αναφέρεται ως "χλωρό", δηλαδή πρασινοκίτρινο όπως και της μορφής που καταγράφεται στο βίντεο, στην καθαρεύουσα γίνεται "ωχρό", άρα φτάνει στη δημοτική να είναι "κίτρινο". Τα συμπεράσματα, δικά σας.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
 



πηγή: pylestv
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Μέχρι και... υποβιβασμός !

Από μία ή δύο αγωνιστικές έως και υποβιβασμός! Το κατηγορητήριο του Ολυμπιακού για τα όσα συνέβησαν στο «ντέρμπι της ντροπής» στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» είναι για όλα τα. γούστα.
Περιλαμβάνει πειθαρχική δίωξη για «ευρείας κλίμακας» επεισόδια από τον αναπληρωτή ποδοσφαιρικό εισαγγελέα Εμμ. Αντωνακάκη αλλά και για «δυσφήμηση του αθλήματος» με αφορμή τα όσα καταλογίζονται στον Βαγγέλη Μαρινάκη και βαραίνουν την ΠΑΕ ως συνυπαίτια!
Σύμφωνα, λοιπόν, με τα άρθρα 13 και 26, που αφορούν την ΠΑΕ, το μεν 13 προβλέπει μεταξύ άλλων «κατακύρωση αγώνα υπέρ αντιπάλου, αφαίρεση βαθμών από μία ΠΑΕ, υποβιβασμό», ενώ το άρθρο 26 περί «δυσφήμησης του αθλήματος» προβλέπει «διεξαγωγή έξι αγώνων χωρίς θεατές, υποβιβασμό στην επόμενη κατηγορία».
Τα ευρείας κλίμακας
Σε ό,τι αφορά τη δίωξη για τα επεισόδια, αυτά τελικά χαρακτηρίστηκαν «ευρείας κλίμακας» και προβλέπεται ποινή 1-2 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο από 75.000 έως 150.000 ευρώ.
Στην περίπτωση των επεισοδίων, πάντως, ο πειθαρχικός κώδικας αποδεικνύεται ανεπαρκής (όπως άλλωστε παραδέχτηκε και ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Ανδρέας Φάκος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη), αφού παρά το γεγονός ότι το κατηγορητήριο είναι «φωτιά», το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δεν είναι υπότροπος δεν προβλέπει ποινή μεγαλύτερη των δύο αγωνιστικών για. πρώτη τιμωρία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, υπήρχαν διαφωνίες για τον. χαρακτηρισμό των επεισοδίων. Είναι διαφωνίες που έγκεινται στο γεγονός ότι δεν υπήρχε επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων στα επεισόδια, πολύ δε περισσότερο δεν υπήρχαν «επιχειρησιακά μέτρα της αστυνομίας πέραν των ήδη ληφθέντων στη σύσκεψη ασφαλείας», τα οποία επικαλείται ο αναπληρωτής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Εμμ. Αντωνακάκης και τα οποία απαιτούνται για να στηριχθεί κατηγορία για «ευρείας κλίμακας επεισόδια».
Την Πέμπτη η απολογία
Οπως και αν έχει, τα σπουδαία για τον Ολυμπιακό αναμένονται την Πέμπτη (24/2), όταν και θα απολογηθεί στις 12 μ. στην Πειθαρχική Επιτροπή της Super League, η οποία έχει τον πρώτο λόγο για τις ποινές που θα επιβληθούν, αφού μπορεί να δεχτεί τις διώξεις, μπορεί όμως ακόμη και να τις απορρίψει.
Τι προβλέπουν οι ποινές
Για τον Μαρινάκη: Απαγόρευση συμμετοχής σε ό,τι σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για τρία χρόνια, απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα για ένα χρόνο και πρόστιμο τουλάχιστον 40.000 ευρώ.
Για τον Μητρόπουλο: Δύο έως έξι μήνες απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο και πρόστιμο 10.000 έως 20.000 ευρώ.
Η δίωξη κατά Μαρινάκη:
«Εγκαλούνται πειθαρχικά, διότι, στον Πειραιά, στις 19-2-2011, ο πρώτος τούτων, Ευάγγελος Μαρινάκης πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, αφενός μεν, δεν ετήρησε τους κανόνες του φιλάθλου πνεύματος και δεν συμμορφώθηκε με το καταστατικό, τους κανονισμούς, τις οδηγίες και εγκυκλίους της ΕΠΟ, αφετέρου δε, δεν επροστάτευσε το κύρος και την αξιοπιστία του αθλήματος του ποδοσφαίρου, ως είχε υποχρέωση, αλλά το εδυσφήμησε με ενέργειες και πράξεις που δημιουργούν στο φίλαθλο κοινό και στην εν γένει κοινή γνώμη αίσθημα απαξίωσης και αποστροφήςπρος το ποδόσφαιρο, με συνέπεια την άρνηση εκ μέρους του κοινού, παρακολούθησης των αγώνων ποδοσφαίρου και προσέλευσης στα γήπεδα.
Ειδικότερα, κατά τον ανωτέρω τόπο και χρόνο, μετά τη λήξη του αγώνα της εγκαλουμένης ομάδας (της οποίας είναι πρόεδρος) με την ομάδα της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, στο στάδιο Καραϊσκάκη, αφενός μεν, μετέβη στον χώρο των αποδυτηρίων και συνεπικουρούμενος από φίλα προσκείμενα προς αυτόν άτομα, επετέθη φραστικώς και υβριστικώς, και με απειλητικές διαθέσεις κατά ποδοσφαιριστών της αντιπάλου ομάδας του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ και ιδιαίτερα κατά των Σωτ. Νίνη, τον οποίον έσπρωξε βιαίως, του Σισέ και του Τζόρβα, στον οποίον μάλιστα είπε «Τζόρβα, φύγε από εδώ, εμείς απόψε σας γαμήσαμε», αφετέρου δε, δημόσια, δηλ. παρουσία πολλών τρίτων προσώπων, μεταξύ των οποίων και δημοσιογράφων, που δημοσίευσαν τις σχετικές δηλώσεις, απευθυνόμενος στον ποδοσφαιριστή του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ Τζιμπρίλ Σισέ του είπε:
«Δεν πειράζει Τζιμπρίλ. Θα τα πούμε του χρόνου πάλι. Σήμερα σας πηδήξαμε, σας γαμήσαμε…». Προς δε, με δηλώσεις που έκανε στον τύπο και τις οποίες εδημοσίευσαν οι εφημερίδες, αναφερόμενος κατά τρόπο ειρωνικό και προσβλητικό για τον ως άνω ποδοσφαιριστή Τζιμπρίλ Σισέ εδήλωσε και τα εξής: «Αν θέλει να φύγει ο κ. Σισέ χωρίς φούστες και μπλούζες μπορεί να το κάνει». Οι πράξεις δε αυτές του εγκαλουμένου ενέχουν ιδιαίτερη απαξία, δοθέντος ότι ούτος τυγχάνει και πρόεδρος της Super League.
Οι παραπάνω πράξεις προβλέπονται και τιμωρούνται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 5, 13, 14 παρ. 2, 3 και 4 εδ. ζ’ και άρθρο 26 παρ. 1, 2, 3 και 4 του Πειθαρχικού Κώδικα της Ε.Π.Ο.»
Η δίωξη κατά Μητρόπουλου
«Εγκαλούνται πειθαρχικά, διότι, στον Πειραιά, στις 19-2-2011, ο πρώτος τοιούτων Τ. Μητρόπουλος, τυγχάνων αξιωματούχος και δη γενικός αρχηγός της εγκαλουμένης «ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ» και παρευρισκόμενος ως εκπρόσωπός της στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου Καραϊσκάκη, κατά τη διάρκεια του αγώνα της εγκαλουμένης με την ομάδα της «ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ», αφενός μεν, καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα εξύβριζε με διάφορες φράσεις τον ποδοσφαιριστή της «ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ» Σωτήρη Νίνη και μετά την επίτευξη του δευτέρου τέρματος της ομάδας του αποπειράθηκε να βιαιοπραγήσει κατά του ποδοσφαιριστή της «ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ» Σεμπαστιάν Λέτο, στον οποίο επιτέθηκε και τον έσυρε από τη φανέλα, με αποτέλεσμα να διατάξει ο διαιτητής του αγώνα την απομάκρυνσή του από τον αγωνιστικό χώρο, πλην όμως, παρά τις επανειλημμένες συστάσεις του διαιτητή δεν απομακρύνθηκε.
Επιπροσθέτως δε, την ίδια υβριστική και απειλητική συμπεριφορά επέδειξε και προς τους ποδοσφαιριστές της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ κατά την αποχώρησή τους με πούλμαν από το γήπεδο.Οι ανωτέρω πράξεις προβλέπονται και τιμωρούνται πειθαρχικά από τις διατάξεις των άρθρων 10 παρ. 1 εδ. β’ και 11 παρ. 1,2,3 και 4 του Πειθαρχικού Κώδικα της Ε.Π.Ο.».
Η δίωξη κατά της ΠΑΕ:
«Εγκαλείται πειθαρχικά, διότι, στον Πειραιά, στις 19-2-2011, φίλαθλοί της εδημιούργησαν στον εν γένει χώρο του γηπέδου Καραϊσκάκη ευρείας κλίμακας επεισόδια, για την καταστολή των οποίων η αστυνομία αναγκάστηκε να λάβει μέτρα πέραν των συνηθισμένων τοιούτων.
Ειδικότερα, κατά τον ανωτέρω τόπο και χρόνο, αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα της με την ομάδα της «ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ», χίλιοι (1.000) περίπου φίλαθλοί της, αφού υπερπήδησαν τα κιγκλιδώματα των κερκίδων, μπήκαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο και επιτέθηκαν με πρωτοφανή αγριότητα και μανία κατά των ποδοσφαιριστών του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ και ιδιαίτερα κατά των Σιμάο, Σισέ, Καντέ, Τζόρβα, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Σαριέγκι, Νίνη και Γκοβού, ενώ αυτοί κατευθύνονταν προς τη φυσούνα των αποδυτηρίων, τους οποίους εξυλοκόπησαν και ετραυμάτισαν, η δε αστυνομική αρχή αναγκάστηκε να επιστρατεύσει και να επέμβει με τα ΜΑΤ για την καταστολή των επεισοδίων.
Η παραπάνω πράξη προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικά από τις διατάξεις των άρθρων 1, 15 παρ. 5 κεφ. Α και Β και παρ. 6 εδ. α’ του ίδιου άρθρου, σε συνδ. με άρθρο 31 παρ. 2 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ.»

sentragoal.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Τι είναι ο Εργασιακός Μεσαίωνας (από τη "Λουκετοπαίδεια")


Εργασιακός Μεσαίωνας ονομάζεται η χρονική περίοδος της ανθρώπινης ιστορίας που διαδέχεται την περίοδο της Φαυλότητας Κ Καραμανλή και τελειώνει με την περίοδο της Χρεωκοπίας του κράτους Γ. Παπανδρέου. 











Ο Εργασιακός Μεσαίωνας έμεινε γνωστός ως η περίοδος των Σκοτεινών Αιώνων και των Πολιτικών Απατεώνων. Οι ιστορικοί, κυρίως... της εποχής του Διαφωτισμού και του Παπανδρεισμού, , χαρακτήρισαν τον Εργασιακό Μεσαίωνα περίοδο πολιτικού φανατισμού , τραμπουκισμού και οπισθοδρόμησης, μη λαμβάνοντας υπ'όψιν ότι η κατάλυση του κράτους από τους Ούνους του ΔΝΤ, επέτρεψε την... εισβολή οικονομικών κατοχικών δυνάμεων με αποτέλεσμα την Γερμανική Αναγέννηση.

Κατά τον Εργασιακό Μεσαίωνα, οπωσδήποτε η επιρροή της του κράτους και της εξόντωσης των μισθών στην κοινωνική και προσωπική ζωή των ανθρώπων μεγιστοποιείται, ωστόσο οι πολιτικοί άρχοντες μένουν πάντοτε υποτελείς της κοσμικής εξουσίας των Βρυξελλών.

Ο Εργασιακός Μεσαίωνας έχει χαρακτήρα θεοκρατικό και φορομπηχτικό , αλλά ταυτόχρονα παρατηρούνται ζυμώσεις, που οδήγησαν στη δημιουργία των νεότερων εθνικών σχηματισμών και ιδεολογιών, όπως της Χρυσής Αυγής και της Χρυσής Δραχμής.

(Από τη Λουκετοπαίδεια, την ελεύθερη σατιρική εγκυκλοπαίδεια)

www.pamelouketo.blogspot.com

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Η απεργία έκανε το γύρο του κόσμου – 35.000 οι διαδηλωτές σύμφωνα με το Reuters





Ο «πόλεμος» ανάμεσα σε ΜΑΤ και διαδηλωτές κατά την 24ωρη απεργία της Τετάρτης ήταν ένα από τα κεντρικά θέματα στο διεθνή ηλεκτρονικό Τύπο. 

Δεν είναι ασύνηθες, μάλλον το αντίθετο. Κάθε απεργία είναι είδηση για τα διεθνή μέσα ενημέρωσης και εξαίρεση στον κανόνα, δεν υπάρχει. Σύσσωμος, σχεδόν, ο διεθνής Τύπος, κάλυψε τις πορείες αλλά και τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας.
"Η αστυνομία έριξε δακρυγόνα για να διαλύσει τους διαδηλωτές, οι οποίοι πετούσαν μολότωφ και πέτρες" αναφέρει το BBC
"Η αστυνομία έριξε δακρυγόνα για να διαλύσει τους διαδηλωτές, οι οποίοι πετούσαν μολότωφ και πέτρες" αναφέρει το BBC
"Η Ελλάδα σε γενική απεργία κατά της λιτότητας" γράφει η Le Monde
"Η Ελλάδα σε γενική απεργία κατά της λιτότητας" γράφει η Le Monde
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, στις διαδηλώσεις κατά των μέτρων λιτότητας μετείχαν 35.000 άνθρωποι. Εκτενής αναφορά γίνεται φυσικά και στις συγκρούσεις των διαδηλωτών με την αστυνομία, τα δακρυγόνα, τις χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και τις βόμβες μολότωφ.
"Η αστυνομία συγκρούεται με διαδηλωτές κατά τη διάρκεια της απεργίας" λέει το Associated Press
"Η αστυνομία συγκρούεται με διαδηλωτές κατά τη διάρκεια της απεργίας" λέει το Associated Press
"Η Ελλάδα επιστρέφει στους δρόμους για να διαδηλώσει κατά των περικοπών" αναφέρει η Deutsche Welle
"Η Ελλάδα επιστρέφει στους δρόμους για να διαδηλώσει κατά των περικοπών" αναφέρει η Deutsche Welle
Το BBC από την πλευρά του μεταδίδει ότι οι «οργισμένοι», όπως τους χαρακτηρίζει, διαδηλωτές ήταν 30.000, ενώ δεν παραλείπει τον «πόλεμο» αστυνομίας-διαδηλωτών με δακρυγόνα και μολότωφ. 


Πηγή newsit.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ο άνθρωπος με τις 2 καρδιές






Ο ασθενής που βλέπεται αναρρώνει από μία σπάνια εγχείριση μετά από την οποία έχει δύο καρδιές σε λειτουργία.
 


Σε αυτόν τον αμερικανό έγινε επιτυχημένη μεταμόσχευση καρδιάς από δωρητή, που λειτουργεί ''συμπληρωματικά'' δίπλα ακριβώς από τη δικιά του για να έχει μία υγιή και φυσιολογική ζωή.
 
Η αιτία της τοποθέτησης καρδιάς-ρεζέρβας ήταν ότι από τη γέννηση του είχε πρόβλημα μεγαλοκαρδίας που παρουσίαζε συνεχή επιδείνωση μέχρι που έφτασε η καρδιά του να είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερη από το κανονικό.
 
Πηγή newsit.gr




Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Η καταπληκτική φωτογραφία των εξάδυμων που συγκίνησε την Oprah!





Λένε πως μια εικόνα, ισούται με χίλιες λέξεις, αλλά μια γυναίκα πιστεύει πως η συγκεκριμένη ισούται με εκατοντάδες χιλιάδες. Η δημοφιλής παρουσιάστρια Oprah Winfrey, προσέφερε απόψε στην οικογένεια McGhee, 240.000€ και τους έκανε δώρο ένα - γαμήλιο- ταξίδι στο Λας Βέγκας, παρόλο που το ζευγάρι παντρεύτηκε πριν από 11 χρόνια.

Το ζευγάρι, που αποτελείται από την Mia και τον Rozonnο McGhee, σύμφωνα με την Daily Mail, και τα εξάδυμά τους, Olivia, Madison, Rozonno Jr, Josiah, Elijah και Isaac, φιλοξενήθηκαν στην εκπομπή της Oprah. Οι 8 τους, έστρεψαν το ενδιαφέρον όλων πάνω τους, ύστερα από την δημοσίευση της φωτογραφίας που απεικονίζει όλη την οικογένεια, στο Facebook. Ο καθένας θα ήθελε να τους γνωρίσει. Όλοι όσοι είδαν αυτή τη φωτογραφία, αγάπησαν την οικογένεια χωρίς να τους γνωρίζουν.
Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Tηλεγράφημα-φωτιά από τον Έλληνα πρέσβη στο Ναϊρόμπι

Με την παροιμία «ο κόμπος έφτασε στο χτένι» προσπαθεί να αποτυπώσει ο Έλληνας πρέσβης στο Ναϊρόμπι, Δημήτρης Λούνδρας, την τραγική κατάσταση και τα προβλήματα που καλείται να επιλύσει, απευθύνοντας έκκληση για στήριξη από την ελληνική κυβέρνηση και το Υπουργείο Εξωτερικών.

Ο πρέσβης στο τηλεγράφημά του παρουσιάζει μία τραγική κατάσταση καθώς το προσωπικό παραμένει απλήρωτο, τα υπηρεσιακά προβλήματα είναι ακινητοποιημένα λόγω ελλείψεως κονδυλίων για βενζίνη, ενώ δεν έχουν αποπληρωθεί οι οφειλές για τα ενοίκια της πρεσβείας.

Στο τέλος του τηλεγραφήματος αναφέρει: «Υπενθυμίζουμε ότι η πρόωρη μονομερής καταγγελία του συμβολαίου ενοικίασης των Γραφείων της Πρεσβείας θα σημάνει πολύχρονο και εξευτελεστικό διασυρμό Ελλάδος και Πρεσβείας στην υποσαχαρική Αφρική και όχι μόνο».

zougla.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Τουρκικές φρεγάτες κατευθύνονται στη Λιβύη

Επιχείρηση απεγκλωβισμού των Τούρκων υπηκόων που είναι εγκλωβισμένοι στη Λιβύη ξεκινά η κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Σύμφωνα με πληροφορίες τρείς φρεγάτες απέπλευσαν από ναυτική βάση της Τουρκίας με κατεύθυνση την κεντρική Μεσόγειο για να συμμετάσχουν στη επιχείρηση διάσωσης και μεταφοράς τούρκων πολιτών που βρίσκονται αποκομμένοι στη σπαρασσόμενη από τη βία Λιβύη.
Η Τουρκία είναι ιδιαίτερα θορυβημένη από τις εξελίξεις στην Λιβύη καθώς είναι γνωστές οι καλές σχέσεις – εμπορικές και πολιτικές- της κυβέρνησης Ερντογάν με το καθεστώς Καντάφι.

 
zougla.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Χωρίς ασπιρίνη τα φαρμακεία

Ασπιρίνη τέλος στα περισσότερα ελληνικά φαρμακεία. Οι φαρμακοποιοί καταθέτουν τις παραγγελίες τους, αλλά οι φαρμακαποθήκες δεν τους τροφοδοτούν, καταλογίζοντας την ευθύνη για έλλειψη στη φαρμακευτική εταιρεία. Η Bayer Ελλάς από την πλευρά της, αναφέρει πως έχει διαθέσει περίπου 20% περισσότερες ασπιρίνες στην ελληνική αγορά σε σχέση µε πέρυσι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», η έλλειψη του πιο γνωστού παυσίπονου έχει γίνει πλέον αισθητή, αφού ελάχιστα είναι τα φαρμακεία που διαθέτουν αποθέµατα. «Ίσως να υπάρχουν κάποια φαρμακεία που είχαν προφητευτεί µμεγάλες ποσότητες, αλλά γενικά δεν υπάρχουν ασπιρίνες», επισημαίνει ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Θεόδωρος Αµπατζόγλου.

Οι φαρμακοποιοί αποδίδουν την έλλειψη της ασπιρίνης σε δύο λόγους. Ο πρώτος, αφορά τις παράλληλες εξαγωγές, αφού στην Ελλάδα κοστίζουν 0,67 ευρώ και στη Γερµανία 4 ευρώ. Ο δεύτερος, είναι ότι σε µερικά φθηνά φάρµακα οι πολυεθνικές εταιρείες δεν φέρνουν ποσότητες στην Ελλάδα επειδή δεν τους συµφέρει.

Σύμφωνα με όσα ισχυρίζονται παράγοντες της φαρµακευτικής αγοράς, «ασπιρίνες σε συσκευασία µε ελληνικά γράµµατα ζητήστε να σας στείλουν από τη Γερµανία και την Ιταλία. Στη χώρα µας δεν θα τις βρείτε». Στελέχη της Bayer Ελλάς αναφέρουν πως τα αποθέµατα ασπιρίνης που έχουν διατεθεί τον τελευταίο καιρό στη χώρα ίσως ξεπερνούν έως και 20% αυτά που διατέθηκαν πέρυσι.

Από την πλευρά του, ο ΕΟΦ είχε επιβάλλει τον Σεπτέµβριο ποινή στην Bayer για µειωµένη προµήθεια της αγοράς. «Μάλιστα, µας εξήγησαν ότι η µειωµένη διάθεση έγινε για δύο λόγους, πρώτον επειδή η τιµή της ήταν εξαιρετικά χαµηλή και δεύτερον επειδή πουλιόταν στα περίπτερα» εξηγεί ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισµού Φαρµάκων (ΕΟΦ), Γιάννης Τούντας.

«Ο ΕΟΦ δεν µπορεί να ελέγξει τις παράλληλες εξαγωγές, καθώς το εθνικό δίκαιο κάνει λόγο για επάρκεια των φαρµάκων στην ελληνική αγορά, ενώ στη βάση του κοινοτικού δικαίου επιτρέπονται οι παράλληλες εξαγωγές. Το κοινοτικό δίκαιο όµως υπερισχύει του εθνικού. Άρα δεν είναι παράνοµες οι εξαγωγές», εξηγεί ο κ. Τούντας.

Ο ΕΟΦ έθεσε τη Δευτέρα σε λειτουργία τον τηλεφωνικό αριθµό 1142, στον οποίο πολίτες και φαρµακοποιοί θα µπορούν να καταγγέλλουν ελλείψεις φαρµάκων. Παράλληλα, λαµβάνει ακόµη δώδεκα µέτρα για την αναστολή εξαγωγής φαρµάκων, µια και το νοµικό πλαίσιο, όπως φαίνεται, δεν επαρκεί.

zougla.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

«Θέλουν να φάνε τα κόκαλά µου»

«Θέλουν να φάνε τα κόκαλά µου» [video]



Μια σπαρακτική έκκληση από ένα πεντάχρονο κοριτσάκι που θέλουν πραγματικά να φάνε τα κόκαλα του γιατί κάποιοι πιστεύουν στις δεισιδαιμονίες…. Δείτε το βίντεο με την έκκληση της μικρής Λετίτσια.
«Θέλουν να φάνε τα κόκαλά µου, θέλουν να φάνε τα κόκαλά µου», λέει η πεντάχρονη Λετίτσια, καθισµένη στα γόνατα του πατέρα Πάολο, ενός καθολικού ιεραπόστολου που απευθύνει έκκληση µέσω τις ιταλικής εφηµερίδας «Λα Στάµπα» και του YouTube για τη σωτηρία της µικρής.
Ζητάει να τον βοηθήσουν για να τη µεταφέρει το συντοµότερο στην Ευρώπη. ∆ιότι ο φόβος της Λετίτσια ότι κάποιοι θέλουν «να φάνε τα κόκαλά» της δεν είναι προϊόν παιδικού εφιάλτη, αλλά πολύ πραγµατικός.
ΠΗΓΗ: newsIt
Facebook Share Twitter Share 
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Εμπόριο νεκρών στο γενικό νοσοκομείο Μυτιλήνης(Βοστάνειο)

Εμπόριο νεκρών  στο γενικό νοσοκομείο Μυτιλήνης(Βοστάνειο)


Ανεξέλεγκτες διαστάσεις φαίνεται ότι λαμβάνει εκ νέου η παρουσία εκπροσώπων γραφείων τελετών έξω από τονοσοκομείο Μυτιλήνης, ενώ σοβαρά ερωτηματικά…ως προς το ρόλο υπαλλήλων του νοσηλευτικού ιδρύματος εγείρουν οι αλληλοκατηγορίες περι ευνοϊκής μεταχείρισης συγκεκριμένων «εργολάβων κηδειών», οι οποίοι φαίνεται να ειδοποιούνται τηλεφωνικά από το χώρο του Βοστανείου.
Όπως γράφει αποκλειστικά σε άρθρο στην εφήμερίδα «τα Νέα της Λέσβου» ο Στρατής Σαμιώτης, ο νέος διοικητής του Νοσοκομείου Παύλος Παπαδόπουλος  έχει διαμηνύσει στους εκπροσώπους των γραφείων τελετών να απομακρυνθούν απ’τον δημόσιο χώρο του έξω από το νοσοκομείο, όμως η παραπάνω έκκλησή του δεν έγινε αποδεκτή. Αντίθετα μάλιστα, το τελευταίο διάστημα κάποιοι ιδιοκτήτες γραφείων τελετών κατηγορούν υπαλλήλους του Βοστανείου πως κατευθύνουν τις «εργολαβίες» σε συγκεκριμένα γραφεία ανταγωνιστών έναντι «φιλοδωρήματος», για το οποίο μάλιστα λέγεται ότι έχει παγιωθεί στα 200 ευρώ!!!
Οι παραπάνω καταστάσεις πυροδότησαν τις προηγούμενες ημέρες «επεισόδιο» εντός του χώρου του Νοσοκομείου , όταν ιδιοκτήτης γραφείου τελετών, επιτέθηκε φραστικά εναντίον υπαλλήλου του Νοσοκομείου, απειλώντας ότι «θα τον διαλύσει».
Το φραστικό επεισόδιο
Δεν θα με εκβιάσεις εσύ για να σου δίνω 200 ευρώ για κάθε πεθαμένο δίνοντας τις δουλειές στον…(σ.σ. όνομα ιδιοκτήτη γραφείου τελετών), θα έχεις άσχημα ξεμπερδέματα μαζί μου.»
και η απάντηση του υπαλλήλου του Νοσοκομείου ήταν απλά: «Σήκω και φύγε από εδώ»,ενώπιον πολιτών που παρακολουθούσαν απορημένοι!
ΠΗΓΗ: himairablogspot

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Οι πωλήσεις όπλων αυξάνονται





Η οικονομική κρίση δεν φαίνεται να επηρεάζει και τόσο τις βιομηχανίες οπλικών συστημάτων. Σε περίοδο που όλες οι βιομηχανίες και τα μαγαζιά παρουσιάζουν μείωση στις πωλήσεις τους , οι 100 μεγαλύτερες οπλοβιομηχανίες παρουσιάζουν αυξήσεις 8%, πουλώντας όπλα αξίας 401 δις δολαρίων το 2009, 14,8 δισ. παραπάνω από το 2008, σύμφωνα με το  Διεθνές Ινστιτούτο Ερευνών για την Ειρήνη της Στοκχόλμης (SIPRI).
Οι 78 από τις 100 οπλοβιομηχανίες βρίσκονται σε Η.Π.Α. (45) και Ευρώπη (33),ενώ μέσα στις 10 μεγαλύτερες οι 7 είναι αμερικάνικες. Οι αμερικάνικες βιομηχανίες παρουσιάζουν 247 δις κέρδη. Στην κορυφή βρίσκεται ο αμερικανικός όμιλος "Lockheed Martin" με 33,4 δις. ενώ δεύτερο είναι το "ΒΑΕ Systems" από τη Βρετανία με 33,3 δις.
Η ειδική σε θέματα αμυντικής βιομηχανίας του "SIPRI", Σούζαν Τζάκσον, δηλώνει: "Οι δαπάνες σε προϊόντα και στρατιωτικές υπηρεσίες της αμερικανικής κυβέρνησης είναι ένας καθοριστικής σημασίας τομέας για την αύξηση των όπλων των αμερικανικών εταιριών και των δυτικοευρωπαϊκών εταιριών που δραστηριοποιούνται στην αμερικανική αγορά".
Το "SIPRI" ιδρύθηκε το 1966 στη Στοκχόλμη και χρηματοδοτείται κατά 50% από τη Σουηδία .Το ίδρυμα ειδικεύεται σε θέματα άμυνας, εξοπλισμού, ελέγχου, διακίνησης όπλων και αφοπλισμού.
Πηγή news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Και στο Μπαχρέιν ξεσηκώνονται





Μαζική διαδήλωση διοργανώθηκε σήμερα στη Μάναμα με κύριο αίτημα την αποχώρηση της κυβέρνησης στο μικροσκοπικό βασίλειο του Κόλπου, που κυβερνάται από μία σουνιτική δυναστεία, τονίζουν δημοσιογραφικές πηγές.
Το πλήθος εκτιμάται πως έφθανε τις πολλές δεκάδες χιλιάδες και πορεύθηκε κατά μήκος μίας μεγάλης οδικής αρτηρίας που ένωνε το σημείο εκκίνησης της πορείας και την Πλατεία Μαργαριταριού, που αποτέλεσε την κύρια σκηνή της διαμαρτυρίας του, καλύπτοντας μία απόσταση 3 χλμ.
 
Οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν την πορεία τους έχοντες στην εμπροσθοφυλακή μία τεράστια επιγραφή με το σύνθημα "Πορεία πίστης στους μάρτυρες" με τις φωτογραφίες των επτά σιιτών που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της αιματηρής καταστολής του κινήματος διαμαρτυρίας.
Η παρουσία των γυναικών ήταν έντονη σε τούτη τη διαδήλωση, στην διάρκεια της οποίας οι συμμετέχοντες φώναζαν "ο λαός ζητεί την πτώση του καθεστώτος" και "Κάτω οι Αλ Χαλίφα", αναφερόμενοι στη βασιλική οικογένεια.
Η παρουσία της αστυνομίας δεν ήταν αισθητή, όμως ένα ελικόπτερο υπερίπτατο και επιτηρούσε την διαδήλωση
Πηγή news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Πάτρα: Κλειστά τα εμπορικά, οι φούρνοι μέχρι και οι καφετέριες!


Οι καφετέριες όπως και τα υπόλοιπα καταστήματα εστίασης και αναψυχής συμμετέχουν στην απεργία...

και θα παραμείνουν κλειστά από τις 08.00 το πρωί έως τις 12.00 το μεσημέρι, οπότε και θα επαναλειτουργήσουν κανονικά και για το υπόλοιπο της ημέρας.









Σύμφωνα με το thebest.gr, κλειστά θα παραμείνουν ολη την ημέρα τα εμπορικά καταστήματα, τα κομμωτήρια, τα κουρεία αλλά και οι φούρνοι καθώς οι έμποροι συμμετέχουν στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση.

Πηγή thebest.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ποινικά κολάσιμος ο ρατσισμός


Ποινικές ευθύνες και μάλιστα αυτεπαγγέλτως θα αντιμετωπίζουν όσοι προκαλούν εκδηλώσεις ρατσισμού και ξενοφοβίας. Αυτό αναφέρεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης το οποίο τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση.
Το νομοσχέδιο προβλέπει την αυτεπάγγελτη δίωξη των πρωταγωνιστών φαινομένων ρατσισμού σε βάρος ομάδας ή προσώπου με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή ακόμη και το γενετήσιο προσανατολισμό, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.
Επίσης, στο νομοσχέδιο προσδιορίζεται τι καλείται ρατσιστική εκδήλωση.
Ως ρατσιστικές εκδηλώσεις λοιπόν ονομάζονται και τιμωρούνται ποινικά οι ενέργειες που έχουν στόχο θρησκευτικά σύμβολα, οίκους λατρείας, χώρους διαμονής, ψυχαγωγίας κλπ ενώ για πρώτη φορά καθιερώνονται διοικητικές κυρώσεις και πρόστιμα σε βάρος των νομικών προσώπων που έχουν ανάμιξη σε ρατσιστικές εκδηλώσεις.
Πηγή news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Με τη σκέψη στο γκάζι


Το μόνο που χρειάζεται να προσέχεις, όταν οδηγείς αυτό το αυτοκίνητο, είναι να μην πετάγονται οι σκέψεις σου εδώ κι εκεί, γιατί τότε κινδυνεύεις να τρακάρεις. Γερμανοί ερευνητές, από το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου, ανέπτυξαν μια επαναστατική τεχνολογία που καθιστά δυνατό τον έλεγχο ενός οχήματος μόνο με το νου.
Χρησιμοποιώντας αισθητήρες, διαθέσιμους ήδη στο εμπόριο, οι οποίοι χρησιμοποιούνται στα ηλεκτροεγκεφαλογραφήματα, οι επιστήμονες μπόρεσαν σε πρώτη φάση να διαχωρίσουν τα βιοηλεκτρικά εγκεφαλικά κύματα που δημιουργούνται, όταν ένας οδηγός σκέφτεται εντολές όπως "στρίψε αριστερά", "στρίψε δεξιά", "πάτα γκάζι", "φρένο" κλπ. Στη συνέχεια, κατάφεραν να αναπτύξουν μια διεπαφή (interface) που συνδέει τους αισθητήρες με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή που ελέγχει το αυτοκίνητο. Με τον τρόπο αυτό, η νοητική εντολή, μέσω του αισθητήρα, μεταφέρεται στον κομπιούτερ του οχήματος που αναλαμβάνει να την εκτελέσει. Έτσι, το αυτοκίνητο στην ουσία ελέγχεται με το νου του οδηγού.
Οι πρώτες δοκιμές οδήγησης με το νου έγιναν ήδη στο πρώην αεροδρόμιο Τέμπελχοφ του Βερολίνου. Ένας οδηγός μέσα στο αυτοκίνητο, ο οποίος φορούσε στο κεφάλι του μια ειδική «κάσκα» με τους εγκεφαλικούς αισθητήρες, μπορούσε να ελέγχει χωρίς πρόβλημα το όχημα. Υπήρχε μόνο μια μικρή χρονική υστέρηση ανάμεσα στη νοητική εντολή και στην πραγματοποίησή της, όπως δήλωσε ο καθηγητής τεχνητής νοημοσύνης Ραούλ Ρόχας, επικεφαλής του προγράμματος “AutoNOMOS”, το οποίο φιλοδοξεί να σχεδιάσει το "αυτόνομο αυτοκίνητο" του μέλλοντος, στο οποίο θα υπάρχουν "υβριδικά" συστήματα ελέγχου, δηλαδή θα απαιτούν τη συνεργασία του ανθρώπου και της μηχανής.
Το πρώτο αυτοκίνητο του είδους -ένα τροποποιημένο Volkswagen Passat Variant 3c- ονομάστηκε BrainDriver. Η κάσκα κεφαλιού με 16 αισθητήρες, αξίας περίπου 300 δολαρίων, κατασκευάστηκε από την αμερικανική εταιρία Emotiv και αρχικά προοριζόταν για βιντεοπαιγνίδια.
O οδηγός πρέπει προηγουμένως να εκπαιδευθεί στο σχετικό λογισμικό -μετακινώντας με τη σκέψη του διάφορα εικονικά αντικείμενα- πριν χρησιμοποιήσει σωστά τη συσκευή για οδήγηση. Μια παρόμοια τεχνολογία εγκεφαλικών αισθητήρων επίσης αξιοποιείται για τον έλεγχο βιονικών άκρων, την καθοδήγηση αναπηρικών αμαξιδίων με το νου και τον εξ αποστάσεως έλεγχο φορητών ηλεκτρονικών συσκευών όπως το iPad.
Το καινοτομικό όχημα αποτελεί το μοναδικό πρωτότυπο προς το παρόν και δεν έχει ακόμα ληφθεί απόφαση αν το αυτοκίνητο αυτό προορίζεται ποτέ για πραγματική οδήγηση στους δρόμους. Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με το “New Scientist”, ένα όχημα που επιτρέπει οδήγηση με τη σκέψη, θα ήταν πολύ χρήσιμο σε άτομα με ειδικές ανάγκες, που δεν μπορούν να οδηγήσουν κανονικό αυτοκίνητο.
Ο σχεδιασμός μηχανών που θα ελέγχονται από τις ανθρώπινες σκέψεις, αποτελεί ένα συνεχώς αναπτυσσόμενο πεδίο έρευνας, όπως φάνηκε και στο πρόσφατο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης για την Προώθηση της Επιστήμης (AAAS), όπου ανακοινώθηκαν διάφορες πρωτοβουλίες σε εξέλιξη, σύμφωνα με το περιοδικό “Science”, κυρίως στον τομέα της νευρο-προσθετικής ρομποτικών άκρων που ελέγχονται νοητικά. Εξάλλου, ερευνητές της Ομοσπονδιακής Πολυτεχνικής Σχολής της Λοζάννης της Ελβετίας παρουσίασαν μια κάσκα κεφαλιού με την οποία ο χρήστης μπορεί να καθοδηγήσει νοητικά ένα ρομπότ σε ένα χώρο, μια τεχνολογία που επίσης θα μπορούσε να είναι πολύ χρήσιμη σε κατάκοιτα ή καθηλωμένα άτομα.     
Πηγή news247.gr


 



Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Αχαϊα: Πέρασε τα διόδια με άλογο - Δείτε το βίντεο!



Έγινε και αυτό! Ένας Πατρινός πήγε στα διόδια του Ρίου καβάλα σε άλογο και ζήτησε να περάσει - Δείτε την αντίδραση των υπαλλήλων του σταθμού... 

Με αυτοκίνητο πληρώνεις για την ώρα 3,10 με δίκυκλο 2,20... αλλά με άλογο; Δεν πληρώνεις. Το απέδειξε ο τηλεοπτικός παραγωγός Γιάγκος Ραυτόπουλος, που πήγε στα διόδια του Ρίου... με άλογο! Στάθηκε μπροστά στο ταμείο και ζήτησε να μάθει το αντίτιμο για να πληρώσει.

Μετά την αρχική αμηχανία, η υπάλληλος έκλεισε το τζάμι και ο Γιάννης Ραυτόπουλος, έμεινε μπροστά από τη μπάρα να... λέει τα δικά του. Τελικά, όταν έφτασαν κι άλλα αυτοκίνητα, πέρασε δίχως να πληρώσει και συνέχισε τη διαδρομή του, που όπως είπε έχει τελική κατάληξη την Αθήνα.

Δείτε το βίντεο από το Πάτρα TV...

Δ

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...