Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Επιστήμονες ανακάλυψαν πώς να σταματήσουν την πείνα !


Μια ομάδα επιστημόνων από το ιατρικό τμήμα του Πανεπιστήμιου του Χάρβαρντ και του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου ισχυρίζονται πως έχουν τον τρόπο να σταματήσουν την πείνα και να μας βοηθήσουν να διατηρηθούμε στο επιθυμητό βάρος!

Πιο συγκεκριμένα εντόπισαν τα εγκεφαλικά κύτταρα που ελέγχουν την επιθυμία μας για περισσότερο φαγητό. Η συγκεκριμένη εγκεφαλική λειτουργία, που ονομάζεται MC4R είναι αυτή που ευθύνεται για την πείνα.

Κάνοντας πειράματα σε ποντίκια και ερεθίζοντας τα σημεία του εγκεφάλου τους που ενεργοποιούν τη λειτουργία της διαπίστωσαν πως τα πειραματόζωα σταμάτησαν να πεινούν.

Η τεχνική της ενεργοποίησης/απενεργοποίησης γίνεται με τη βοήθεια φυσικού φωτός και κάπως έτσι τα ποντίκια σταμάτησαν να πεινούν. Επιπλέον, δημιουργείται και μια γενικότερη αίσθηση ευφορίας στον οργανισμό.

Ο καθηγητής Bradford Lowdell λέει σχετικά: «Η δίαιτα δημιουργεί άσχημα συναισθήματα και στενοχώρια, ενώ με την ενεργοποίηση της MC4R ισχύουν τα αποτελέσματα της δίαιτας χωρίς όμως δυσαρέσκεια».

Πάντως η λειτουργία προς το παρόν δεν μπορεί να εφαρμοστεί στους ανθρώπους καθώς απαιτούνται πιο δραστικά φάρμακα για την ενεργοποίηση της εγκεφαλικής λειτουργίας, αν και γίνονται προσπάθειεςπρος αυτή την κατεύθυνση.



perierga.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...