Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Απάτη μαμούθ σε βάρος του ΙΚΑ


Απάτη ύψους τριών εκατομμυρίων ευρώ, σε βάρος του ΙΚΑ, έφερε στο φως έρευνα της διεύθυνσης ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Τα μέλη της σπείρας εντόπιζαν ανασφάλιστους αλλοδαπούς και μέσω εικονικών εταιρειών τους «ασφάλιζαν» χωρίς να αποδίδουν εισφορές στο ΙΚΑ.

Οι δράστες δήλωναν είτε εικονικά, είτε πραγματικά με πιστωμένα ένσημα, εργαζόμενους ατομικών εμπορικών επιχειρήσεων, αλλοδαπούς και ημεδαπούς, καθώς και ημέρες απασχόλησης, που δεν αντιστοιχούσαν στην πραγματικότητα.

Οι ψευδώς δηλωμένοι εργαζόμενοι λάμβαναν τα σχετικά ένσημα ασφάλισης και τις λοιπές παροχές (δώρα, επιδόματα, παροχές υγείας, κάρτες παραμονής και εργασίας στη χώρα, κ.λ.π.), χωρίς όμως να καταβάλλονται ποτέ οι αντίστοιχες εργοδοτικές εισφορές.

Από την αστυνομική διαδικτυακή έρευνα, που έγινε στο πλαίσιο άρσης του απορρήτου και την ψηφιακή ανάλυση των στοιχείων, εντοπίστηκαν «γεωγραφικά» συγκεκριμένα σημεία προέλευσης των ηλεκτρονικών ιχνών, σε περιοχές της Αττικής.

Στο πλαίσιο αυτό κλιμάκια αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διενήργησαν τρεις έρευνες, παρουσία δικαστικού λειτουργού και ειδικών στελεχών του Ι.Κ.Α., σε Αθήνα και Χαλάνδρι.

Δυο από τις έρευνες πραγματοποιήθηκαν σε κατάστημα ψιλικών 41χρονου υπηκόου Μπαγκλαντές και σε λογιστικό γραφείο 61χρονου ημεδαπού, ο οποίος είχε αναλάβει τη λογιστική παρακολούθηση των βιβλίων και στοιχείων του καταστήματος.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας στο λογιστικό γραφείο κατασχέθηκαν (15) εκτυπωμένες σελίδες ηλεκτρονικού υπολογιστή, που περιλαμβάνουν λίστες πελατών του, με αντίστοιχους κωδικούς πρόσβασης στο ηλεκτρονικό σύστημα του φορέα και ηλεκτρονικά μηνύματα του φορέα για απενεργοποίηση των κωδικών, καθώς και πέντε σφραγίδες με στοιχεία αλλοδαπών πελατών του λογιστή (ιδιοκτητών internet café, τηλεφωνικών κέντρων, καταστημάτων ψιλικών) για τους οποίους υπήρχαν σχετικές καταγγελίες από το Ι.Κ.Α.

Η τρίτη έρευνα πραγματοποιήθηκε στο σπίτι 56χρονου ημεδαπού στο Χαλάνδρι Αττικής, κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία εκτυπωμένη σελίδα από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή του κι ένας σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Όπως διαπιστώθηκε η συνολική ζημία για το φορέα του Ιδρύματος ξεπερνά τα τρία εκατομμύρια ευρώ.


newsbomb.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Παίζουν με τους... διακόπτες και τα νεύρα των πολιτών – Ο Φωτόπουλος απειλεί με μπλακ άουτ εν μέσω καύσωνα και λέει «τσάμπα μάγκα» τον πρωθυπουργό


 

 

«Πόλεμος» για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ
- Απειλεί πως θα αφήσει τη χώρα στο σκοτάδι η ΓΕΝΟΠ αν πουληθεί η επιχείρηση
- «Η απεργία είναι συνταγματικό μας δικαίωμα – Δε θα φταίμε για ό,τι συμβεί» δηλώνει ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ
- Καλεί τον πρωθυπουργό να αποδείξει ότι αν η ΔΕΗ αποκρατικοποιηθεί, οι πολίτες θα πληρώνουν φθηνότερο ρεύμα
Άγρια κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους συνδικαλιστές τς ΔΕΗ με αφορμή τις ιδιωτικοποιήσεις που ζητά επιτακτικά η τρόικα και τα σχέδια πώλησης της επιχείρησης.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ απείλησε ευθέως με δυναμικές κινητοποιήσεις, που δεν αποκλείεται να φτάσουν έως και τις διακοπές ρεύματος μέσα στο καλοκαίρι, σε περίπτωση που η κυβέρνηση κάνει πράξη τις εξαγγελίες για αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ.


Δε δίστασε να χαρακτηρίσει «τσάμπα μάγκα» τον πρωθυπουργό γιατί «επέλεξε τον εύκολο αντίπαλο, δηλαδή τους συνδικαλιστές και όχι τους μεγαλοκαρχαρίες, τους κρατικοδίαιτους απατεώνες». Ήταν η απάντηση του Ν. Φωτόπουλο στα όσα είπε ο Αντώνης Σαμαράς στη Βουλή. Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ αποτελεί κεντρικό πρόσωπο στην κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ. «Το πάρτυ των ανεύθυνων συντεχνιών τελείωσε. Πείτε κύριε Τσίπρα στον κύριο Φωτόπουλο που επάξια εκπροσωπείτε ''και αποχαιρέτα την Αλεξάνδρεια που χάνεις''», είπε πει ο πρωθυπουργός κατά τη συζήτηση των προγραμματικών.


«Σε έναν αγώνα χρησιμοποιούνται όλα τα νόμιμα όπλα και η απεργία είναι νόμιμο και συνταγματικά κατοχυρωμένο όπλο. Δεν είναι στόχος μας να ταλαιπωρήσουμε το λαό, για ό,τι συμβεί δε θα φταίμε εμείς που είμαστε αμυνόμενοι», δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989 και κάλεσε τον πρωθυπουργό να αποδείξει ότι η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ θα φέρει φθηνότερο ρεύμα.


«Αν ο κ. Σαμαράς μας αποδείξει ότι οι καταναλωτές μετά την πώληση θα έχουν φθηνότερο ρεύμα ας γίνει η αποκρατικοποίηση σήμερα αλλά δε μπορούν και ούτε θα μπορούν να μας το αποδείξουν ποτέ».


Ο «πόλεμος» ξεκίνησε μια μέρα μετά τις προγραμματικές δηλώσεις και την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και ενώ ο Αλέξης Τσίπρας είχε διαμηνύσει από το βήμα της Βουλής πως «θα μας βρείτε απέναντί σας μέσα κι έξω από το Κοινοβούλιο».
Πηγή newsit 
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

"Είχαμε βρει εξωγήινους"

 

 

Όσο «κυκλοφορούν» στο διαδίκτυο όλο και περισσότερες πληροφορίες για την «υπόθεση Ρόζγουελ», τόσο τα σενάρια για το αν τελικά είχαν βρεθεί το 1974 εξωγήινοι, θα…οργιάζουν.
Σε υπόμνημα προς τον Διοικητή του  FBI, το οποίο η αμερικανική υπηρεσία έχει παρουσιάσει στο διαδίκτυο, ο ειδικός πράκτορας Γκάι Χότελ, που ήταν τότε υπεύθυνος για το γραφείο της Ουάσιγκτον, παρατηρεί ότι ένας ερευνητής της πολεμικής αεροπορίας, είχε πει σε κάποιον άλλο ειδικό πράκτορα του FBI, ότι «είχαν βρεθεί τρείς λεγόμενοι ιπτάμενοι δίσκοι στο Νέο Μεξικό». 
Στην επικοινωνία του με τον ανώτερο αξιωματικό του FBI, ο Γκάι Χότελ τονίζει, ότι στα σχόλια του ανώνυμου ερευνητή οι ιπτάμενοι δίσκοι «περιγράφονταν σαν κυκλικού σχήματος, με προεξέχοντα κέντρα, με διάμετρο 152,4 μέτρων. Καθένας ήταν κατειλημμένος από τρία σώματα ανθρώπινης μορφής, ύψους ενός μέτρου».
Ένας ακόμη πράκτορας, της CIA, o Τζέιμς Μπράντον, υποστηρίζει επώνυμα, ότι η ερμηνεία του μετεωρολογικού αερόστατου, ήταν μέρος της κυβερνητικής συγκάλυψης. «Δεν ήταν μετεωρολογικό αερόστατο. Ήταν ένα σκάφος, το οποίο δεν προήλθε από αυτό τον πλανήτη», σχολιάζει ο πρώην πράκτορας της CIA, που υποστηρίζει ότι βρήκε σχετικό έγγραφο στα κεντρικά γραφεία της υπηρεσίας του στο Λάνγκλεϊ. 

Πηγή: Δημοκρατία

 

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Οι σκύλοι προστατεύουν τα μωρά

 

Τα σκυλιά δεν είναι πλέον μόνο οι καλύτεροι φίλοι των ανθρώπων αλλά μπορούν να προστατεύουν τα βρέφη από τα αναπνευστικά προβλήματα και τις λοιμώξεις, σύμφωνα με μια ευρωπαϊκή επιστημονική μελέτη.
Οι ερευνητές, των οποίων η έκθεση παρουσιάστηκε στο περιοδικό Pediatrics, διαπίστωσαν ότι τα μωρά στη Φινλανδία που ζούσαν σε σπίτι με σκύλο και σε μικρότερο βαθμό με γάτα, πέρασαν πολύ λιγότερες εβδομάδες με λοιμώξεις στο αυτί, βήχα ή ρινική καταρροή.
Επίσης τα βρέφη που στο σπίτι κυκλοφορούσε ελεύθερο κάποιο κατοικίδιο ήταν πιθανό να χρειαστούν λιγότερα αντιβιοτικά.
«Τα αποτελέσματα αυτά δείχνουν ότι η επαφή με τον σκύλο μπορεί να έχει προστατευτική επίδραση στις λοιμώξεις του αναπνευστικού κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους της ζωής », έγραψε ο επικεφαλής της έρευνας Έιγια Μπέργκροθ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στο Κουόπιο της Φινλανδίας.
«Τα ευρήματά μας υποστηρίζουν τη θεωρία ότι κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους της ζωής, οι επαφές με τα ζώα είναι σημαντικές και ενδέχεται να οδηγήσουν σε καλύτερη αντίσταση από μολυσματικές ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας», συμπλήρωσε.
Οι ερευνητές μελέτησαν 397 βρέφη που έχουν γεννηθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Κουόπιο μεταξύ του Σεπτεμβρίου του 2002 και του Μαΐου του 2005.
Οι γονείς συμπλήρωσαν εβδομαδιαία ημερολόγια όταν τα παιδιά ήταν εννέα εβδομάδων, καταγράφοντας τις πληροφορίες για την υγεία των μωρών, καθώς και την επαφή τους με γάτες και σκυλιά.
Με βάση αυτά τα ημερολόγια, οι ερευνητές μέτρησαν ότι το 35% των παιδιών πέρασε την πλειοψηφία του πρώτου έτους τους με ένα κατοικίδιο σκύλο και το 24% με μια γάτα.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η επαφή με τα σκυλιά, περισσότερο από ότι με τις γάτες βοήθησε τα μωρά να αποφύγουν ασθένειες.
Για παράδειγμα, τα βρέφη που δεν είχαν καμία επαφή με σκύλο στο σπίτι τους, ήταν υγιή για το 65% των εβδομαδιαίων εκθέσεων στο ημερολόγιο των γονέων τους.
Αντιθέτως υγιή σε ποσοστό 72% έως 76% ήταν τα μωρά που είχαν σκύλο στο σπίτι.
Επίσης τα μωρά που οι οικογένειές τους είχαν σκύλο ήταν επίσης κατά 44% λιγότερο πιθανό να έχουν κάποια εσωτερική μόλυνση και το 29% είχαν λιγότερες πιθανότητες να χρειαστούν αντιβιοτικά.
Τα βρέφη που πέρασαν λιγότερες από έξι ώρες την ημέρα στο σπίτι με ένα σκύλο, είχαν τις λιγότερες πιθανότητες να αρρωστήσουν, είπαν οι ερευνητές.
Ο Μπεργκροθ μιλώντας στο Reuters Health ανέφερε ότι η βρωμιά και τα μικρόβια που φέρνει ένας σκύλος μέσα στο σπίτι μπορεί να προκαλέσει την ταχύτερη ωρίμανση του ανοσολογικού συστήματος του παιδιού, που καθιστά πιο δυνατή την άμυνά του από τους ιούς και τα βακτηρίδια, που προκαλούν αναπνευστικά προβλήματα.
Οι εμπειρογνώμονες ανέφεραν πάντως ότι ενώ όλες οι έρευνες δεν συμφωνούν ότι η έκθεση σε σκύλους και γάτες βοηθά στην προστασία των παιδιών από τα αναπνευστικά προβλήματα, υπάρχει μια γενική τάση προς αυτή την κατεύθυνση.
 Πηγή enikos
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

"Διέσωσαν" αγόρι με νοητική στέρηση, 4 ώρες μετά την ανακοίνωση , ότι είχε χαθεί μέσα στο Καλλιμάρμαρο;



Απαράδεκτη , χαρακτηρίζει η "ξένη" μητέρα που βρήκε το χαμένο αγόρι στο Καλλιμάρμαρο , την ομάδα που περιφρουρούσε διασωστικά τον συναυλιακό χώρο χθες το βράδυ(κατά τη διάρκεια της συναυλίας του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα).

Διαβάστε την επιστολή που λάβαμε.

"Απαράδεκτη η διασωστική ομάδα στο Καλλιμάρμαρο στάδιο χθες βράδυ. Διασώστες μόνο στις "φανέλες".  Ήταν 9.30 όταν ακούσαμε από τα μεγάφωνα του συναυλιακού χώρου , του γεμάτου με χιλιάδες ανθρώπους , συναυλιακού χώρου,  την ανακοίνωση ότι ένα κοριτσάκι 4 ετών και ένα αγόρι με νοητική στέρηση είχαν χαθεί. Όποιος τα έβρισκε καλείτο να τα οδηγήσει στην "αστυνομία" , έτσι έλεγε η φωνή από τα μεγάφωνα.

Προσωπικά πάγωσα. Μητέρα κι εγώ 3 παιδιών. .... Η συναυλία ξεκίνησε , όλοι την απολαύσαμε ελπίζοντας να πήγαν όλα καλά για τα δυο παιδιά.

02.00 μετά τα μεσάνυχτα... με ένα δυο τελευταία τραγούδια οι καλλιτέχνες , αποχαιρετούσαν τον κόσμο που κατέβαινε από τις Κερκίδες και βάδιζε προς τις εξόδους... Κατέβαινα κι εγώ..μαζί με την 18χρονη κόρη μου και την φίλη μου. ... Ξαφνικά άκουσα μέσα στη βουή του πλήθπυς και στις μελωδίες που ηχούσαν ακόμα στο στάδιο, μια μπάσα φωνή τρομαγμένα να φωνάζει "μαμάα".... "μαμάααα"...." μαμάαααα". Ανατρίχιασα στην σκέψη ότι μπορεί να ήταν το χαμένο αγόρι.  Πλησίασα..και έιδα ένα "μεγάλο" παιδί, ίσως και 25 ετών, 1.80 ύψος ...να φωνάζει....τη μαμά του κοιτάζοντας τις κυρίες που κατέβαιναν από τις κερκίδες πίσω μου... 
Πήγα κοντά του, παρατηρώντας μήπως ήταν εκεί η μαμά του και έκανα λάθος.

Ήταν μόνος...τρομαγμένος...τα μεγάλα μάτια του δακρυσμένα...και κάθε φορά που τα φωτορυθμικά αναβόσβηναν, εκείνο, το "μεγάλο " παιδί, έκλεινε φοβισμένο τα μάτια και έσκυβε το κεφάλι.


4 και πλέον ώρες περιπλανιόταν στο στάδιο, ή ήταν μαζεμένο σε κάποια κερκίδα και έκλαιγε αβοήθητο;; Νομιζω δεν θα μάθω .
Τον πλησίασα λοιπόν. Τον έπιασα ήρεμα από τα χέρια και του είπα ότι μαζί θα βρούμε τη μαμά του. 
Με κοιτούσε σαν να μην καταλάβαινε τι του έλεγα...είχε υποστεί σοκ;  Του επανέλαβα, ότι μαζί θα περιμένουμε τη μαμά του που ερχόταν να τον πάρει... μου κούνησε καταφατικά το κεφάλι....
Η κόρη μου, έτρεξε (όσο μπορούσε, μέσα σε τόσο πλήθος) να φωνάξει βοήθεια.  Το "μεγάλο"  παιδί με τα φοβισμένα μάτια, με κρατούσε πια αγκαλιά και έκλαιγε με λυγμούς....
Μετά από λίγο, ήρθε ο "διασώστης" κρατώντας έναν φακό... έτσι έγραφε η μπλούζα. RESQUE TEAM κάτι. 
Με ρώτησε τι συνέβαινε και του είπα πως το αγόρι που με κρατούσε αγκαλιά πρέπει να ήταν το αγόρι της ανακοίνωσης....
.......
Μετά από λίγο ακούσαμε από τα μεγάφωνα ότι η κυρία τάδε μπορούσε να πάει στα ιατρεία του σταδίου να πάρει τον γιό της.

Ένα παιδί... μεγάλο σε ηλικία μόνο... 4 και πλέον ώρες...έψαχνε στα σκοτάδια τη μαμά του ανάμεσα σε πόσες χιλιάδες κόσμου;;; 
 Και κανείς δεν το πρόσεξε;;;  Κανείς δεν άκουσε τις φωνές του;;; "Μαμάα....μαμάααα...μαμάααααα" Εγώ ακόμα τις "ακούω".................   "

Το περιστατικό  το επιβεβαιώσαμε και από άλλους συμμετέχοντες στην συναυλία. Η "ξένη" μητέρα επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία της.
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...