Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Ο άνθρωπος με τα 999 γκολ

Ο Τούλιο Μαραβίλια πέτυχε το 999ο γκολ της καριέρας του και έχει βάλει πλώρη για να ξεπεράσει τους Πελέ, Ρομάριο.

Ποιος είναι όμως ο παίκτης με τα 1468 τέρματα;

Ο βετεράνος επιθετικός Τούλιο Μαραβίλια συνεχίζει την καριέρα του σε ηλικία 44 ετών σε σύλλογο χαμηλής κατηγορίας στην Βραζιλία, έχοντας στην πλάτη του σπουδαία καριέρα και 999 γκολ!

Το 999ο τέρμα πέτυχε στον αγώνα εναντίον της Linhares και θέλει άλλα δυο για να σπάσει το φράγμα των 1000 γκολ.

Ανάλογο ρεκόρ έχουν και οι συμπατριώτες του Πελέ, Ρομάριο. Με τον τελευταίο μάλιστα έχουν αγωνιστεί μαζί στην εθνική ομάδα της Βραζιλίας την περίοδο 1990-1995 (ο Τούλιο μετρά 15 συμμετοχές με 13 γκολ).

Ψάχνοντας τη στατιστική για το ποιοι παίκτες τα έχουν... χιλιάσει βρήκαμε τον πρώτο σκόρερ όλων των εποχών με τα 1468 τέρματα!

Ας δούμε τη λίστα

1) Ζόζεφ Μπίσαν: 918 ματς, 1468 γκολ (1931-1956)

2) Γκέρντ Μίλερ: 1216 ματς, 1461 γκολ (1962-1983)

3) Άρθουρ Φρίντενραϊχ: 1239 ματς, 1329 γκολ (1909-1935)

4) Πελέ: 1375 ματς, 1284 γκολ (1956-1990)

5) Φραντς Μπίντερ: 756 ματς, 1006 γκολ (1930-1949)

6) Ρομάριο: 1188 ματς, 968 γκολ (1985-2007)

7) Φέρεντς Πούσκας: 754 ματς, 746 γκολ  (1943-1966)

Σύμφωνα με τους Βραζιλιάνους ο Τούλιο βρίσκεται κανονικά στην 7η θέση με 999 τέρματα, ενώ ο Ρομάριο έχει 1000 γκολ.





sport24.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Οι 10 θεμελιώδεις αρχές του Μαχάτμα Γκάντι

Δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τον Μαχάτμα Γκάντι. Όλοι γνωρίζουμε για τον άνθρωπο που οδήγησε το 1947 τους Ινδούς στην ανεξαρτησία από την Βρετανική κυριαρχία. Διαβάστε τις θεμελιώδεις αρχές που σύμφωνα με τον Γκάντι, πρέπει να υπάρχουν στην ζωή μας...


1. Γίνε εσύ η αλλαγή που θέλεις να δεις στον κόσμο

Εάν αλλάξεις τον εαυτό σου, θα αλλάξεις τον κόσμο σου. Εάν αλλάξεις τον τρόπο σκέψης σου, τότε θα αλλάξουν οι ενέργειές σου, αλλά και το πώς αισθάνεσαι. Και με αυτόν τον τρόπο ο κόσμος γύρω σου θα αλλάξει. Όχι μόνο γιατί πλέον θα βλέπεις το περιβάλλον σου μέσω νέων «φακών» σκέψης και συναισθημάτων, αλλά και γιατί η αλλαγή μέσα σου μπορεί να σου επιτρέψει να αναλάβεις δράση με τρόπους που δεν είχες ποτέ φανταστεί.

2. Κανείς δεν μπορεί να με πειράξει χωρίς την άδειά μου

Το τι νιώθεις και το πώς αντιδράς σε κάτι, είναι πάντα δική σου επιλογή. Μπορεί να υπάρχει ένας «κανονικός» ή ένας κοινός τρόπος αντίδρασης σε διαφορετικά πράγματα. Το σίγουρο είναι ότι μπορείς να επιλέξεις τις δικές σου σκέψεις, αντιδράσεις και συναισθήματα σχεδόν στα πάντα. Δεν χρειάζεται να πανικοβάλλεσαι, να αντιδράς υπερβολικά ή αρνητικά. Τουλάχιστον όχι κάθε φορά και όχι άμεσα. Μερικές φορές, αντιδρούμε αντανακλαστικά και όχι συνειδητά.

3. Ο αδύναμος δεν μπορεί ποτέ να συγχωρήσει. Η συγχώρεση είναι το χαρακτηριστικό του ισχυρού

«Το ‘οφθαλμόν αντί οφθαλμού’ μπορεί να οδηγήσει μόνο στο να τυφλωθεί όλος ο κόσμος»

Το να καταπολεμάς το κακό με κακό δε πρόκειται να σε βοηθήσει. Μπορείς πάντα να επιλέγεις τον τρόπο αντίδρασής σου στις καταστάσεις. Όταν ενσωματώσεις αυτόν τον τρόπο σκέψης στη ζωή σου, τότε θα μπορείς να αντιδράς με ένα τρόπο που θα είναι πιο χρήσιμος για εσένα και για τους άλλους. Έχεις συνειδητοποιήσει ότι με το να συγχωρείς και να ξεχνάς το παρελθόν, θα προσφέρεις σε εσένα και τους γύρω σου μία μεγάλη υπηρεσία; Το να σπαταλάς το χρόνο σου σε αρνητικές εμπειρίες, από τη στιγμή που έχεις πάρει όλα τα μαθήματα από αυτές, δεν θα σου προσφέρει τίποτα. Το πιο πιθανό θα είναι να προκαλέσεις στο εαυτό σου περισσότερο πόνο και να τον παραλύσεις καθιστώντας τον ανίκανο να αναλάβει δράση όταν θα πρέπει.

4. Δεν θέλω να προβλέπω το μέλλον. Είμαι αφοσιωμένος στην παρούσα στιγμή. Ο Θεός δεν μου έδωσε τον έλεγχο της επόμενης στιγμής, αλλά αυτής

Ο καλύτερος τρόπος για να ξεπεράσεις την εσωτερική αντίσταση που συχνά σε σταματά από την ανάληψη δράσης, είναι να μείνεις στο παρόν όσο το δυνατόν περισσότερο και να είσαι δεκτικός. Γιατί; Επειδή, όταν ζεις στο παρόν, δεν ανησυχείς για την επόμενη στιγμή που ούτως ή άλλως δεν μπορείς να ελέγξεις.

5. Μια ουγκιά δράσης αξίζει περισσότερο από ένα τόνο διαδασκαλίας

Χωρίς δράση δεν συμβαίνει τίποτα. Το αναλάβει όμως κανείς δράση είναι πολύ δύσκολο και συνήθως υπάρχει μεγάλη εσωτερική αντίσταση. Έτσι οι περισσότεροι άνθρωποι καταφεύγουν στη διδασκαλία και επαναπαύονται νομίζοντας ότι έτσι προοδεύουν. Τα βιβλία προσφέρουν γνώση, η δράση όμως την μεταφράζει σε κατανόηση.

6. Είναι ανόητο να είσαι πολύ σίγουρος για την σοφία σου. Είναι υγιές να υπενθυμίζεις στον εαυτό σου ότι και οι ισχυρότεροι μπορεί να αποδυναμωθούν και οι σοφότεροι μπορεί να σφάλλουν

Όταν θεοποιείς ανθρώπους -ακόμη κι αν έχουν καταφέρει εκπληκτικά πράγματα- κινδυνεύεις να αποστασιοποιηθείς από αυτούς. Συχνά αρχίζεις να αισθάνεσαι ότι εσύ δεν θα μπορούσες ποτέ να πετύχεις παρόμοια κατορθώματα. Είναι σημαντικό να θυμάσαι ότι κι αυτοί είναι ανθρώπινα πλάσματα όπως εσύ, άσχετα με το τι έχουν καταφέρει.

7. Πρώτα θα σε αγνοήσουν, μετά θα γελάσουν με σένα, μετά θα σε πολεμήσουν, και τότε κέρδισες

Να είσαι ανθεκτικός στα σαμποτάζ που σου στήνει ο ίδιος σου ο εαυτός. Μόνο τότε, η εσωτερική σου αντίσταση θα ασθενήσει και θα σε επισκέπτεται όλο και λιγότερο. Βρες αυτό που πραγματικά θέλεις να κάνεις και τότε θα βρεις και το εσωτερικό κίνητρο για να συνεχίσεις. Ένας λόγος που ο Γκάντι είχε τόσο μεγάλη επιτυχία με την μέθοδό της μη βίας, ήταν ότι ο ίδιος και οι οπαδοί του δεν παραιτήθηκαν ποτέ.

8. Βλέπω μόνο τις αρετές των ανθρώπων. Αφού δεν είμαι αλάθητος, δεν θα αναλύσω τα λάθη των άλλων

Όλοι έχουμε κάτι καλό μέσα μας. Αν στοχεύεις στη βελτίωση τότε είναι χρήσιμο να επικεντρώνεσαι στις καλές πλευρές των ανθρώπων. Όταν εστιάζεις στα θετικά στοιχεία των άλλων, έχεις ακόμα ένα κίνητρο για να τους βοηθήσεις. Με το να βοηθάς τους άλλους δεν κάνεις μόνο την δική τους ζωή καλύτερη. Με τον καιρό παίρνεις πίσω ότι έδωσες, ενώ οι άνθρωποι που βοήθησες τείνουν περισσότερο να βοηθήσουν άλλα άτομα. Έτσι, όλοι μαζί, δημιουργείτε μια θετική αλλαγή που δυναμώνει.

9. Ευτυχία είναι όταν αυτά που σκέπτεσαι, αυτά που λες και αυτά που κάνεις, βρίσκονται σε αρμονία μεταξύ τους

«Πάντα να στοχεύεις στην πλήρη αρμονία της σκέψης, των λόγων και των πράξεων. Πάντα να στοχεύεις στο να εξαγνίζεις τις σκέψεις σου και όλα θα είναι καλά».

Μία από τις καλύτερες συμβουλές για την βελτίωση των κοινωνικών δεξιοτήτων είναι να συμπεριφέρεσαι με συνέπεια και να επικοινωνείς με αυθεντικό τρόπο. Στους ανθρώπους αρέσει αυτό και ο νους γαληνεύει όταν οι σκέψεις, τα λόγια και οι πράξεις είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένες. Όταν είσαι αληθινός δεν χρειάζεται να αποδείξεις τίποτα γιατί η γλώσσα του σώματός σου και ο τόνος της φωνής σου -τα οποία κάποιοι λένε ότι είναι το 90% της επικοινωνίας- είναι συντονισμένα με τις σκέψεις σου.

10. Η συνεχής ανάπτυξη είναι ο νόμος της ζωής. Αυτός που προσπαθεί να διατηρήσει τα δόγματά του για να φαίνεται συνεπής στους άλλους, οδηγεί τον εαυτό του σε λάθος δρόμο.

Υπάρχουν φορές που είσαι ασυνεπής ή που δίνεις την εντύπωση πως δεν ξέρεις τι κάνεις. Αυτό είναι προτιμότερο από το να προσπαθείς να διατηρείς παλιές απόψεις που ξέρεις ότι είναι λανθασμένες από φόβο μην σε κρίνουν οι άλλοι. Μην το κάνεις. Επέλεξε να αναπτύξεις την σκέψη σου και να εξελιχθείς.



http://kosmoskaipolitismos.blogspot.gr/
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Τώρα και ζωολογικοί κήποι στο Google Maps: Επισκεφθείτε τους μέσω Street View

Εκδρομή στους μεγαλύτερους ζωολογικούς κήπους σας πάει πλέον το Google Maps. Για τους λάτρεις των άγριων ζώων που δεν έχουν το χρόνο και την ευκαιρία να επισκεφθούν τους ζωολογικούς κήπους του εξωτερικού, η Google τους προσάρμοσε στη λειτουργία Street View των χαρτών της.

Ετσι πλέον, μέσω της υπηρεσίας, μπορείτε να επισκεφτείτε το πάρκο των πάντα «Chengdu Research Base of Giant Panda Breeding» στη Κίνα που προστατεύει τα γιγάντια πάντα από την εξαφάνιση, καθώς και τον δημοφιλή San Diego Zoo των ΗΠΑ, το Chapultepec Zoo στο Μεξικό και τα Toronto Zoo και Jungle Cat World Wildlife Park στο Οντάριο του Καναδά. Επίσης μπορείτε διαδικτυακά να ταξιδέψετε στη Χιλή για να απολαύσετε τον ζωολογικό κήπο Buin Zoo και στη Βραζιλία στο Zoologico de Bauru, ενώ οι Google Maps καλύπτουν και άλλες ηπείρους, συμπεριλαμβάνοντας το Shou Shan Zoo στην Τιβάν, το Asahiyama Zoo στην Ιαπωνία και τους Τhe Singapore Zoo και Taronga Zoo στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας.



iefimerida.gr 
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...