Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

"Να πληρώνουν οι χριστιανοί τους μισθούς των ιερέων" - Πόλεμος ΝΔ -ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Κουράκη



Νέος κύκλος διαμάχης ξεκίνησε μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις δηλώσεις του βουλευτή Τάσου Κουράκη να επιβληθεί ειδικός φόρος σε όsους δηλώνουν χριστιανοί ορθόδοξοι που να προορίζεται για τη μισθοδοσία των ιερέων ώστε αυτοί να μην πληρώνονται από το κράτος.








Όλα ξεκίνησαν όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τάσος Κουράκης, σε ομιλία τους στο συνέδριο της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ πρότεινε να καταργηθεί η μισθοδοσία των ιερέων από το κράτος και να επιβληθεί ειδικός φόρος σε όσους δηλώνουν χριστιανοί ορθόδοξοι για τους μισθούς των ιερέων.

Η πρόταση αυτή προκάλεσε την οργή της ΝΔ η οποία με ανακοίνωσή της "επιτέθηκε" στο βουλευτή και κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ  ότι θέλει να επιβαρύνει με νέους φόρους τον ελληνικό λαό και μάλιστα σε μία τόσο δύσκολη περίοδο.

Στη συνέχεια, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του επιτίθεται στη ΝΔ κατηγορώντας την για διαστρέβλωση των όσων είπε κάνοντας παράλληλα λόγο για συνενόχους που ψάχνει η ΝΔ στην πολιτική της συνεχούς και άδικης φορολογίας των πολιτών.

Χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει στην ανακοίνωσή του "Η ΝΔ έχοντας εξαθλιώσει τον ελληνικό λαό με συνεχή και άδικη φορολογία και μείωση των εισοδημάτων, αναζητά τώρα συνενόχους στην πολιτική της αυτή. Προς το σκοπό αυτό ανακάλυψε δήθεν πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ μέσω της επιπλέον φορολογίας των Ορθοδόξων Χριστιανών".

Διευκρινίζει ότι στο πρόγραμμα του κόμματος του υπάρχει ο διαχωρισμός του κράτους από την εκκλησία κι έτσι δεν νοείται μισθοδοσία ιερέων οποιασδήποτε θρησκείας ή δόγματος από την Πολιτεία.

"Κατά συνέπεια, είναι αστείο να δηλώνει η ΝΔ σε δελτίο Τύπου ότι η ανωτέρω θέση συνιστά επιπλέον φορολόγηση των Χριστιανών Ορθοδόξων και ότι τάχα αυτή η φορολόγηση συνιστά διωγμό των πιστών. Μιλάμε για  χρήματα που ούτως ή άλλως συνεισφέρουν οι πολίτες μέσω της φορολογίας, απλώς αλλάζει ο τρόπος είσπραξής τους, αναλόγως των θρησκευτικών πεποιθήσεις των πολιτών" υπογραμμίζει.

Τέλος ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει στην ανακοίνωσή του "Ας φροντίσει λοιπόν η ΝΔ αντί να επιτίθεται σε κάθε ριζοσπαστική πρόταση που αρθρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, διαστρεβλώνοντας μάλιστα το περιεχόμενό της, να λύσει την αντίφαση που προκύπτει στη ρητορική της από την αφενός συχνή και κατά το δοκούν επίκληση των ευρωπαϊκών αντιλήψεων και ιδεωδών, των οποίων αυτοπαρουσιάζεται υποκριτικά ως μονοπωλιακός και προνομιακός υπερασπιστής, και αφετέρου από τη λυσσαλέα αντίδραση της απέναντι σε κάθε νεωτερική πρόταση που στοχεύει στη διεύρυνση των ελευθεριών και των δικαιωμάτων των πολιτών θέτοντας παρακαταθήκες για τη θεμελίωση και την εμπέδωση σύγχρονων δημοκρατικών θεσμών και αξιών.

Συνεπώς, οι κατά κανόνα φτωχές οικογένειες των ιερωμένων της Ελλάδας, που μαζί με τον υπόλοιπο λαό βιώνουν τη φτώχεια και την εξαθλίωση εξαιτίας των περικοπών της συγκυβέρνησης, δεν κινδυνεύουν από το ΣΥΡΙΖΑ αλλά από τις μνημονιακές πολιτικές που προωθεί και εφαρμόζει η Ν.Δ. με τους κομματικούς συνεταίρους της
".
Πηγή newsit
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Τραβάνε το σχοινί οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία-τρόλεϊ - Απεργία έως την Τρίτη - Με άμεση επίταξη "απειλεί" η κυβέρνηση




 Δεν κάνουν πίσω οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία-τρόλεϊ παρά τη δικαστική απόφαση που έκρινε παράνομη την απεργία
- Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις όπως ήταν προγραμματισμένο, αποφάσισαν το βράδυ της Κυριακής
- "Ο νόμος θα εφαρμοστεί" λέει η κυβέρνηση και απειλεί να κηρύξει άμεσα επιστράτευση 
- "Ελάτε να μας επιτάξετε" ήταν το μήνυμα που είχαν στείλει οι εργαζόμενοι από νωρίς
- Νόμιμη η επίταξη στο Μετρό αποφάσισε το ΣτΕ











Στα άκρα οδηγείται η κόντρα της κυβέρνησης με τους εργαζόμενους στις αστικές συγκοινωνίες.

Οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ, παρά τη σκληρή στάση της κυβέρνησης στο θέμα του Μετρό, παρά τη δικαστική απόφαση που έκρινε την απεργία της Κυριακής παράνομη και παρά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας πως η επίταξη σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ είναι νόμιμη, τραβούν το σχοινί και αποφάσισαν να γίνει κανονικά η απεργία της Δευτέρας, όπως είχε αποφασιστεί από τη Γενική Συνέλευση της Παρασκευής.

Όταν έγινε γνωστό πως το Μονομελές Πρωτοδικείο έκρινε παράνομη την απεργία τους, οι εργαζόμενοι συγκάλεσαν νέα συνέλευση για να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους, αν δηλαδή θα προχωρήσουν, όπως είχαν αποφασίσει, στη νέα 24ωρη απεργία της Δευτέρας.

Η κυβέρνηση αφήνει να εννοηθεί, με κάθε τρόπο, ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω. Κι αν χρειαστεί να διατάξει άμεση επίταξη και σε λεωφορεία-τρόλεϊ. Κύκλοι του υπουργείου Μεταφορών, δηλώνουν πως «μετά τη σημερινή απόφαση της Δικαιοσύνης, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έχουν την ευκαιρία και την ευθύνη να ανταποκριθούν στην πρόσκληση της διοίκησης της ΟΣΥ και να λύσουν την απεργία. Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση θα κάνει το καθήκον της». Και διαμηνύουν ότι θα κηρυχθεί επιστράτευση και μάλιστα άμεσα αν οι εργαζόμενοι επιλέξουν τη συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Το βράδυ της Κυριακής, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν πως δε θα υποχωρήσουν. Και η απεργία της Δευτέρας θα γίνει κανονικά. Αυτό σημαίνει ότι και αύριο τη Αθήνα θα μείνει χωρίς λεωφορεία και τρόλεϊ αλλά και χωρίς Προαστιακό και ΟΣΕ, που επίσης απεργούν.

Οι εργαζόμενοι της πρώην ΕΘΕΛ ωστόσο, επισπεύδουν τη Γενική τους Συνέλευση αφού ανακοίνωσαν ότι θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα αντί γιατην Τρίτη, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί.

Η διοίκηση της ΟΣΥ θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη και για την απεργία της Δευτέρας. Το ίδιο θα κάνει και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ για να κριθεί παράνομη η απεργία στον Προαστιακό και τον ΟΣΕ. 

Πηγή newsit
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...