Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Αυστηρότερ​ες ποινές για «φακελάκια​» και ρατσιστικά εγκλήματα


Αυστηροποιείται το νομοθετικό πλαίσιο για περιπτώσεις χρηματισμού δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και διάπραξης αδικημάτων με ρατσιστικό κίνητρο, ενώ καταργείται ρύθμιση (ο αποκαλούμενος και ως τυποκτόνος νόμος) που επέβαλε εξοντωτικές χρηματικές αποζημιώσεις για «συκοφαντική δυσφήμιση δια του Τύπου».

Οι ρυθμίσεις αυτές και άλλες σημαντικές περιλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης για τον Κώδικα περί ναρκωτικών και άλλων διατάξεων που κατατέθηκε στη Βουλή. Με αυτό εξορθολογίζεται η ποινική μεταχείριση των κατηγορούμενων, δίνεται έμφαση στη θεραπευτική αντιμετώπιση των τοξικομανών και όχι στην ποινική καταστολή, ενώ για τους κατ' επάγγελμα εμπόρους ναρκωτικών ουσιών με προσδοκώμενο όφελος πάνω από 75.000 ευρώ οι ποινικές κυρώσεις θα είναι αυστηρότερες, αφού δεν θα αναγνωρίζονται δυνατότητες ηπιότερης μεταχείρισης λόγω τοξικομανίας. Παράλληλα ρυθμίζονται θέματα αδειών κρατουμένων, πειθαρχικών ποινών.

Ακόμη, μεταξύ άλλων:

-Προβλέπεται η κατά προτεραιότητα εκδίκαση υποθέσεων κακουργηματικού χαρακτήρα για τις περιπτώσεις επίορκων υπαλλήλων του στενού όσου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, π.χ ΔΕΚΟ, κρατικών τραπεζικών υπαλλήλων, ο κύκλος των οποίων διευρύνεται.

- Θεσμοθετείται υποχρεωτική επιβολή χρηματικής ποινής στο 50πλάσιο του ωφελήματος που αποκόμισαν οι επίορκοι δημόσιοι λειτουργοί-υπάλληλοι από την παράνομη συναλλαγή.

- Θεσπίζεται συγκεκριμένος χρόνος εντός του οποίου θα περατώνεται η ανάκριση, η υποβολή πρότασης από τον εισαγγελέα στο Δικαστικό Συμβούλιο και η έκδοση από αυτό σχετικού βουλεύματος σε υποθέσεις διαφθοράς, μείζονος κοινωνικού ενδιαφέροντος και δημοσίου συμφέροντος, στις οποίες κατηγορούμενοι κρατούνται προσωρινά, ώστε να αντιμετωπισθεί το απαράδεκτο φαινόμενο της αποφυλάκισης αυτών λόγω συμπλήρωσης του 18μηνου. Για την τήρηση των προθεσμιών αυτών από τους δικαστικούς λειτουργούς θα γίνεται οπωσδήποτε ειδική μνεία στις εκθέσεις επιθεώρησης και θα συνιστά αυτό ουσιαστικό στοιχείο για την προαγωγή τους στον επόμενο βαθμό.

- Προβλέπεται επιβολή ποινών ισόβιας κάθειρξης στους δράστες ληστειών που φέρουν βαρύ οπλισμό (πυροβόλα όπλα, καλάσνικοφ κ.α). Επίσης, με ποινές κάθειρξης τιμωρούνται και εκείνοι που κατέχουν ή φέρουν παράνομα πολεμικά τυφέκια, πολυβόλα, χειροβομβίδες κ.α.

- Συνιστά επιβαρυντική περίπτωση κατά την επιμέτρηση της ποινής η τέλεση εγκλημάτων που διαπράττονται από μίσος εθνικό, φυλετικό, θρησκευτικό ή λόγω διαφορετικού γενετήσιου προσανατολισμού

- Παρέχεται δικαίωμα στον εργαζόμενο να αξιώσει από τον υπερήμερο εργοδότη, εκτός από το μισθό του και πραγματική απασχόληση. Το δικαίωμα του αυτό μπορεί πλέον να ικανοποιείται και με ασφαλιστικά μέτρα.

-Προβλέπεται η δυνατότητα αναψηλάφησης της δίκης ενώπιον των πολιτικών δικαστηρίων σε περίπτωση ευδοκίμησης προσφυγής από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

-Καταργείται και αναμορφώνεται σύμφωνα και με τη νομολογία του Αρείου Πάγου η σχετική ρύθμιση που ορίζει συγκεκριμένο ποσό χρηματικής ικανοποίησης ηθικής βλάβης για προσβολή της προσωπικότητας, της τιμής και της υπόληψης από δημοσιεύματα Τύπου και εκπομπές ραδιοτηλεοπτικών μέσων.


newsbomb.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σε 13 πόλεις το Euro 2020 !


Την απόφαση το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2020 να διεξαχθεί σε 13 πόλεις της Ευρώπης πήρε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΟΥΕΦΑ η οποία συνεδρίασε σήμερα στη Νιόν.

Όπως ανακοινώθηκε μετά το τέλος της συνεδρίασης από τον πρόεδρο της ΟΥΕΦΑ, αλλά και της Εκτελεστικής Επιτροπής, Μισέλ Πλατινί και τον γενικό γραμματέα Τζιάνι Ινφαντίνο, οι αγώνες της τελικής φάσης θα χωριστούν σε 13 «πακέτα». Τα 12 από αυτά θα περιλαμβάνουν τους αγώνες που θα γίνουν στη φάση των ομίλων και σε ένα γύρο νοκ-άουτ, ενώ το 13ο θα αφορά τη διεξαγωγή των ημιτελικών και του τελικού που θα φιλοξενηθούν στο ίδιο γήπεδο.

Η οριστική απόφαση για τις πόλεις που θα διοργανώσουν τους αγώνες θα ληφθεί τον Σεπτέμβριο του 2014 από την Εκτελεστική Επιτροπή.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Γάλλος πρόεδρος έχει εκφράσει ανοιχτά την στήριξή του στην υποψηφιότητα της Κωνσταντινούπολης ως έδρα των ημιτελικών και του τελικού, αλλά μόνο στην περίπτωση που δεν ανατεθεί στους Τούρκους η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων την ίδια χρονιά. Στη λίστα των φαβορί για το φινάλε της διοργάνωσης είναι το Λονδίνο, η Ρώμη, η Μαδρίτη και το Βερολίνο.

Κάθε χώρα θα μπορεί να διεκδικήσει με μια έδρα κάποιο από τα παραπάνω πακέτα, αρκεί τα γήπεδα της να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της μίνιμουμ χωρητικότητας που έχει θέσει η ΟΥΕΦΑ. Έτσι για τη διεξαγωγή αγώνων για τη φάση των ομίλων και των «16» απαιτούνται γήπεδα 50,000 θεατών (ωστόσο μπορεί να γίνουν αποδεκτά κατ’εξαίρεση και δυο γήπεδα με χωρητικότητα 30,000), για τα προημιτελικά χρειάζονται στάδια 60,000 θεατών ενώ για τα ημιτελικά και τον τελικό θα χρειαστεί γήπεδο 70,000.

Όπως ξεκαθαρίζει η ΟΥΕΦΑ η ανάθεση διοργάνωσης των αγώνων του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος δεν σημαίνει και την αυτόματη συμμετοχή της διοργανώτριας χώρας στην τελική φάση.

Σύμφωνα με το πλάνο, σε κάθε όμιλο δεν θα μπορούν να κληρωθούν περισσότερες από δυο διοργανώτριες ενώ κάθε μια από αυτές έχει εξασφαλισμένα δυο ματς στην έδρα της στη φάση των ομίλων. Η σύνθεση των ομίλων θα προκύψει έπειτα από κλήρωση με τα κριτήρια που ισχύουν και σήμερα σχετικά με την κατάταξη των ομάδων.

Παράλληλα στην συνεδρίαση οριστικοποιήθηκαν οι πόλεις που θα φιλοξενήσουν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Γαλλία το 2016. Οι δέκα πόλεις είναι : η Μπορντό, η Λανς, η Λιλ, η Λιόν, η Μασσαλία, η Νίκαια, το Παρίσι , το Σεν-Ντενί όπου βρίσκεται το Σταντ Ντε Φρανς, το Σεντ Ετιέν και η Τουλούζ.



sport-fm.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Κερατωμένος σύζυγος αδειάζει ένα τόνο κοπριά πάνω στο κάμπριο της «άπιστης» [βίντεο]

Κερατωμένος σύζυγος αδειάζει ένα τόνο κοπριά πάνω στο κάμπριο της «άπιστης» [βίντεο]


Τον γύρο του διαδικτύου έχει κάνει το βίντεο που δείχνει το «μυρωδάτο» δώρο που έκανε ο συγκεκριμένος συζυγός στο ετερόν του ήμισυ.
Όταν ο συγκεκριμένος σύζυγος ανακάλυψε το προφίλ της συζύγου του σε γνωστό dating site, αποφάσισε να πάρει άμεσα μέτρα και να της κάνει ένα δώρο που δύσκολα θα καταφέρει να ξεχάσει.
Ένα βίντεο το οποίο, σύμφωνα με κάποιους χρήστες, απλά πρόκειται για ένα πολύ έξυπνο και viral διαφήμισης για το συγκεκριμένο σάιτ.





Πηγή: iefimerida.
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Τρίωρη στάση των καθηγητών για συμπαράσταση στους απεργούς των ΜΜΜ






Tρίωρη στάση εργασίας από τις 12 έως τις 3 μετά το μεσημέρι κήρυξε για η ΟΛΜΕ για να διευκολύνει τους καθηγητές που θέλουν να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο των εργαζομένων σε Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ στις 12.30 Λένορμαν και Κηφισού.







To ΔΣ της ΟΛΜΕ σε σχετική ανακοίνωση, αφού καταγγέλλει την απόφαση της κυβέρνησης για πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων στο μετρό εκφράζει τη συμπαράστασή του στον αγώνα τους.

Συγχρόνως, καλεί τις κατά τόπους ενώσεις των καθηγητών να εκφράσουν -όπως σημειώνει- με κάθε τρόπο τη συμπαράστασή τους στους εργαζομένους στα μέσα μεταφοράς.

Πηγή newsit
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ξένα ΜΜΕ για το Μετρό: “κρας τεστ” για την κυβέρνηση




Το γύρο του κόσμου έχει κάνει από νωρίς το πρωί η επιχείρηση της αστυνομίας στο αμαξοστάσιο του Μετρό στα Σεπόλια. Τα ξένα δίκτυα μεταδίδουν την είδηση αναφέροντας ότι επικρατεί τεταμένη κατάσταση μετά την επίταξη.







Το πρακτορείο Reuters μιλά για κλιμάκωση της αντιπαράθεσης κυβέρνησης εργαζομένων και χαρακτηρίζει “κρας τεστ” για την εύθραυστη ελληνική κυβέρνηση συνεργασίας τις εξελίξεις.

Το βρετανικό δίκτυο BBC αναφέρει ότι η Ελληνική Αστυνομία έκανε έφοδο στο αμαξοστάσιο του μετρό στην Αθήνα, απομακρύνοντας τους απεργούς από το χώρο και πως η ελληνική κυβέρνηση προσέφυγε στο μέτρο της επίταξης, απειλώντας με απόλυση τους απεργούς, αν δεν επιστρέψουν στις θέσεις του.

Το αμερικανικό περιοδικό TIME, αναφέρεται στην επίταξη ως ακραίο μέτρο που δεν είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται στην Ελλάδα, ενώ το γαλλικό France 24 αναφέρεται και στην κόντρα ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνησης.

Πηγή newsit
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ετοιμάζουν τους συρμούς για να λειτουργήσει το Μετρό!

Εργαζόμενοι με τα φύλλα πορείας στα χέρια φτάνουν στο αμαξοστάσιο των Σεπολίων



Ακόμη και σήμερα είναι πιθανόν να λειτουργήσει το Μετρό, μετά από 9 μέρες ακινησίας λόγω των επαναλαμβανόμενων απεργιών των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς.

Λιγότερο από 24 ώρες μετά την ανακοίνωση της επίταξης και της πολιτικής επιστράτευσης που κήρυξε η κυβέρνηση, και οι πληροφορίες μας αναφέρουν  ότι ήδη ετοιμάζονται οι συρμοί του Μετρό για να βγουν στις... ράγες και να μπει τέλος στην ταλαιπωρία του 1.5 εκατομμυρίου πολιτών που το χρησιμοποιούν καθημερινά για τις μετακινήσεις τους. 
Σύμφωνα με πληροφορίες  λίγη ώρα μετά την επέμβαση της αστυνομίας στο κέντρο ελέγχου του Μετρό στα Σεπόλια βρίσκεται σε εξέλιξη η προετοιμασία για να κινηθούν οι συρμοί της Γραμμής 3 (Αιγάλεω-Δουκίσσης Πλακεντίας) και της Γραμμής 2 (Άγιος Δημήτριος-Άγιος Αντώνιος). 

Εκατοντάδες εργαζόμενοι έχουν πάρει, από τις 04:00 τα ξημερώματα, στα χέρια τους τα φύλλα πορείας για να επιστρέψουν στη δουλειά τους, ειδάλλως απειλούνται με απόλυση (μέσω της παραπομπής στο Πειθαρχικό). 14 οδηγοί ετοιμάζονται να πιάσουν δουλειά στη Γραμμή 3, 10 στη Γραμμή 2 ενώ έχουν επιστρατευθεί και 35 υπεύθυνοι σταθμών. 
Δεν είναι σαφές αν θα καταφέρει η κυβέρνηση να δοθεί ικανοποιητικός αριθμός για να μπορέσει να λειτουργήσουν τις επόμενες ώρες τα μέσα μεταφοράς.

Όλα τα συνδικάτα δηλώνουν πάντως πως είναι σε συνεννόηση μεταξύ τους ώστε να αντιμετωπίσουν από κοινού την κατάσταση.

Η κυβέρνηση θέλει να επαναφέρει σε τροχιά το Μετρό το συντομότερο δυνατό. Το διεμήνυσε  και  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου.
«Το ζητούμενο δεν είναι μόνο να ανοίξει το Μετρό για να πούμε ότι κάναμε την παρέμβαση σαν κυβέρνηση και πατάξαμε τους απεργούς, αλλά να κινηθεί το Μετρό με ασφάλεια. Είμαστε σε συνεννόηση με τους νομικούς και αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι δεν τελειώνει τίποτα σήμερα", δήλωσε,, ο Χρήστος Κούκης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Κίνησης ΣΤΑΣΥ.

Το θέμα είναι πως θα αντιδράσουν οι εργαζόμενοι, που πλέον καλούνται να αποφασίσουν με το φάσμα της απόλυσης πάνω από το κεφάλι τους. 

Η επέμβαση της Αστυνομίας στα Σεπόλια προκάλεσε την οργισμένη αντίδρασή τους. 
«Δεν είμαστε δολοφόνοι, είμαστε εργαζόμενοι» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Λειτουργίας Εργαζομένων στο Μετρό (ΣΕΛΜΑ) Σπ. Ρεβύθης.
«Όλες αυτές τις ημέρες δεχθήκαμε μια δόλια επίθεση από την κυβέρνηση με ασύστολα ψεύδη και συκοφαντίες, που δεν είχαν καμία λογική. Οι εργαζόμενοι διεκδικούσαν και διεκδικούν τις ΣΣΕ» προσέθεσε, επισημαίνοντας πως ο αγώνας τους θα συνεχιστεί.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων ΗΣΑΠ Βασίλης Σταθούσης, από την πλευρά του, ανέφερε ότι «με τη σημερινή ενέργεια ξεσκεπάζεται το αυταρχικό πρόσωπο της κυβέρνησης. Με την επέμβαση των ΜΑΤ στα Σεπόλια σε συνδυασμό με την ολονύκτια επίδοση των φύλλων επίταξης, που μας θυμίζει το σύστημα «Πόρτα- Πόρτα των ΕΛΤΑ», η κυβέρνηση συναγωνίζεται σε "δημοκρατικότητα" ακόμη και τη χούντα των συνταγματαρχών και μάλλον προηγείται».

Παράλληλα, ο πρόεδρος των εργαζομένων στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «χρησιμοποιεί ως εργαλεία τον φόβο, τους εκβιασμούς, τις επεμβάσεις, τις απειλές, τη διαπόμπευση και την προβοκάτσια για να εφαρμόσει τα μνημόνια και τις δεσμεύσεις προς τους τοκογλύφους δανειστές. Στην επικίνδυνη αυτή τακτική της θα βρει απέναντι της, όχι μόνο τους εργαζόμενους στις συγκοινωνίες, αλλά και το σύνολο της κοινωνίας».

Πηγή newsit
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...