Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Γιατί έγιναν… τούρκοι στον ΑΝΤ1 με το MEGA




Βρισκόμαστε λίγο πριν από την έναρξη της φετινής τηλεοπτικής περιόδου και στα κανάλια επικρατεί πυρετός προετοιμασιών καθώς προσπαθούν με τα πολύ λιγότερα χρήματα που έχουν στη διάθεσή τους να κάνουν πρόγραμμα.

Έτσι, όπως είναι φυσικό, ο… πόλεμος στο παρασκήνιο μαίνεται καθώς οι υπεύθυνοι του κάθε καναλιού προσπαθούν να κάνουν ότι καλύτερο, λοξοκοιτώντας όμως και το τι κάνουν οι ανταγωνιστές τους.

Έτσι, πριν από λίγους μήνες έγινε μία μάχη στο παρασκήνιο μεταξύ MEGA και ΑΝΤ1 στην οποία νικητής αναδείχτηκε το κανάλι της Μεσογείων κάνοντας… τούρκους τα στελέχη του Αμαρουσίου. Ο πόλεμος ήταν για τα δικαιώματα προβολής στη χώρα μας της τούρκικης σειράς «Έρωτας και τιμωρία». MEGA και ΑΝΤ1 διεκδικούσαν τη σειρά όπως έχει συμβεί και παλαιότερα με την επίσης τούρκικη σειρά «Ezel», την οποία απέκτησε τελικά ο ΑΝΤ1 και η οποία σημειώνει υψηλές τηλεθεάσεις. Μπορεί παλαιότερα όμως, στη Μεσογείων να έχασαν την εν λόγω σειρά αλλά τώρα αποδείχτηκαν πιο γρήγοροι και κατάφεραν να πάρουν τα δικαιώματα της σειράς «Έρωτας και τιμωρία»… παίρνοντας πίσω το αίμα τους από το κανάλι του Αμαρουσίου.

Το story της τούρκικης σειράς έχει να κάνει, όπως λέει και ο τίτλος της, με έρωτα και πάθη. Μία νεαρή κοπέλα, η Γιασμίν είναι έτοιμη να παντρευτεί με τον αγαπημένο της αλλά ξαφνικά μαθαίνει ότι αυτός είναι πολύ… κολλητός και με την καλύτερή της φίλη. Έτσι, αποφασίζει να τα διαλύσει όλα, να μετακομίσει και να ξεκινήσει μία καινούργια ζωή. Κι εκεί γνωρίζει έναν άλλον άντρα που θα φέρει την ανατροπή στη ζωή της!

Το MEGA ποντάρει πολλά στην καινούργια αυτή τούρκικη σειρά και μάλιστα σκοπεύει να την ρίξει άμεσα στη μάχη της τηλεθέασης. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Newsit, ο «Έρωτας και τιμωρία» θα κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου ή το αργότερο μία βδομάδα μετά, δηλαδή στις 26 του μήνα. Αρχικά μάλιστα οι υπεύθυνοι του καναλιού σκοπεύουν να την προβάλλουν στις 7 το απόγευμα, ως lead in του βραδινού κεντρικού δελτίου ειδήσεών τους αλλά προς το παρόν δεν έχουν λάβει τις οριστικές αποφάσεις καθώς μελετούν την περίπτωση να το προβάλλουν στις 9 το βράδυ. Θα έχει πάντως ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε τις τηλεθεάσεις της σειράς για να δούμε αν στον ΑΝΤ1 θα γίνουν… πιο τούρκοι που την έχασαν μέσα από το πρόγραμμά τους, όπως έκαναν και αυτοί τους Mega-λους όταν απέκτησαν το «Ezel».



Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Φθιώτιδα: Γυρνάει στους δρόμους με το παιδί της δεμένο!




Η φωτογραφία αδιάψευστος μάρτυρας της σκληρής πραγματικότητας...

Πρόκειται για ένα θέμα που φέρνει στο φως με καταγγελία της, στο lamiareport.gr, πολίτης της Λαμίας. Ένα παιδί γυρίζει στο κέντρο της πόλης, μαζί με τη μητέρα του, δεμένο. Στην καταγγελία αναφέρονται τα εξής...

''Αυτό το σοκαριστικό θέαμα στους δρόμους της πόλης, μας κάνει συνενόχους. Άλλες δυο φορές παλιότερα, είχα δει το παιδί αυτό και μάλιστα την μια να κακοποιείται στην Πλ. Ελευθερίας από την "μητέρα" του, επειδή τόλμησε να φωνάξει, που ήθελε να ξύσει το πρόσωπό του.

Σήμερα, που έμεινα επίτηδες στο σημείο που τους βρήκα, για να δω από κοντά τι συμβαίνει, είδα το παιδί χλωμό, με λευκοπλάστ ή γάζα τυλιγμένη την γλώσσα να προεξέχει από το στόμα.

Όταν την ρώτησα γιατί είναι το παιδί δεμένο, πίσω από την πλάτη, η δικαιολογία ήταν ότι αυτοτραυματίζεται και ότι το κάνει για καλό του και ότι όπου κι αν πάω, είναι ενήμεροι όλοι, και οι αξιωματικοί και οι γιατροί...

Δηλαδή το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να είμαστε "ενήμεροι", να κλείνουμε τα μάτια και τα αυτιά και να αφήνουμε αυτή την ψυχή να περιφέρεται στους δρόμους της πόλης αιχμάλωτη'';


Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

"Ακέφαλος" ο Παναθηναϊκός - Αποχωρεί οριστικά η οικογένεια Βαρδινογιάννη!


"Η μόνη λύση για να βγούμε από το αδιέξοδο είναι να αποχωρήσει η οικογένεια μου από τον Παναθηναϊκό. Αυτό θα γίνει άμεσα" δήλωσε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης στη συνέντευξη Τύπου που διήρκησε σχεδόν 1,5 ώρα.


Το κεφάλαιο της οικογένειας Βαρδινογιάννη έκλεισε οριστικά για τον Παναθηναϊκό, κάτι που επανέλαβε αρκετές φορές ο Τζίγγερ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

Το θέμα πλέον είναι αν θα υπάρξει σύντομα επενδυτής που θα αναλάβει τις τύχες της ΠΑΕ και αν αυτός θα εγκριθεί από την οικογένεια. Μέχρι τότε ο Παναθηναϊκός είναι ακέφαλος αφού το 56% των μετοχών θα μείνουν αδρανείς.

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει τίμημα για να παραχωρήσει τις μετοχές, κάτι που σημαίνει ότι της δίνει τζάμπα, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να δημιουργήσει πρόβλημα με την Παιανία. Θα παραχωρήσει τις εγκαταστάσεις στην ομάδα για όσο καιρό κριθεί αυτό απαραίτητο.

Διαβάστε τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης Τύπου του Γιάννη Βαρδινογιάννη:

"Αφού δεν είμαστε μέλος στον Παναθηναϊκό. Αποχωρούμε άμεσα, καθιστώντας τις μετοχές μας αδρανείς και ανενεργές, παραχωρώντας της σε δικηγορικό γραφείο πληρεξούσιο της Αθήνας. 

Δεν συμμετέχουμε πλέον στις αποφάσεις. Οι υπόλοιποι μέτοχοι έχουν την δυνατότητα να ασκήσουν διοίκηση. Αυτή η πρωτοβουλία μας, αφήνει ελεύθερο το πεδίο προκειμένου να βρεθεί κάποιος να πάρει τις μετοχές. Το θέμα μεταβίβασης των μετοχών στον Ερασιτέχνη είναι άτοπο. Τελεί ήδη υπό διοίκηση πρωτοδικείου και δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος. Εφόσον ο Ερασιτέχνης λύσει το πρόβλημά του είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις. Ο Παναθηναϊκός σπαράζεται από έναν άναδρο πόλεμο που διαρκεί εδώ και πολύ καιρό. Η στοχοποίηση της οικογένειάς μου και εμένα προσωπικά έχει κυρίαρχο ρόλο.

Δεν έχουμε βάλει τιμή. Παραχωρούμε τις μετοχές. Δεν θέλω να περάσουμε αυτά που πέρασαν άλλες ομάδες με τον κάθε τυχάρπαστο. Θα προσπαθήσουμε να υπάρξει μία σοβαρότητα. Οχι να κάνει ο καθένας το όνομά του μέσω Παναθηνηναϊκού. Πρέπει να βρεθεί κάποιος που τις θέλει και δεν θα υπάρξει κανένα θέμα τιμήματος.

Ευχαρίστως να παραχωρήσω τις μετοχές στους νυν μετόχους. Αλλά θα πρέπει να το κάνουν επίσημα, όχι μέσω διαρροών στον κύκλο.
Δεν θα χαλάσω τη συμφωνία για την Παιανία και δεν πρόκειται να αφήσω τον Παναθηναϊκό χωρίς προπονητικό κέντρο. Πάντως ο οποιοσδήποτε θέλει να επενδύσει μπορεί να αγοράσει ένα οικόπεδο και να φτιάξει ένα κέντρο. Μέχρι να γίνει αυτό ο Παναθηναϊκός θα είναι στην Παιανία.
Εταιρεία λαϊκής βάσης δεν είναι κατά τη γνώμη μου ρεαλιστική αυτή τη στιγμή, αλλά αν μια ομάδα ανθρώπων τη δημιουργήσει τότε όλα αλλάζουν. 

Ο κύριος Γιαννακόπουλος προς τιμήν του δεν ανακατευόταν σε τέτοια πράγματα, να μείνει ή να φύγει προπονητής. Για λόγους που δεν κατάλαβα είχε περάσει στην απομόνωση.

Με αφορμή την πρώτη ανακοίνωση που βγήκε στήριξης στον Τεν Κάτε είπα ότι καλό θα ήταν και οι βασικότεροι μέτοχοι να έχουν πιο συχνές συναντήσεις. Είχα προτείνει να γίνονται συναντήσεις και γεύματα εργασίας από τα Χριστούγεννα του 2008. Εγινε προσπάθεια, δεν προχώρησε και μείναμε σε συναντήσεις μεταξύ των τριών. Δεν είχαμε κάποιον λόγο να απομονώνουμε τον κύριο Γιαννακόπουλο και έτσι έκανα τν συνάντηση στο Πεντελικό. Το έκανα επίτηδες εκεί για να περάσει το μήνυμα ότι όλοι είμαστε μαζί. Δεν κάναμε καμία συζήτηση για προεδρίες. Γι' αυτό το περίφημο ραντεβού ακούσαμε και οι δύο μας πλήθος σχολιασμών. Σε όλη την πορεία της πολυμετοχικότητας βασικός μέτοχος-αμέτοχος για άλλους, ήταν ο Παύλος και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος.

Ξοδεύτηκαν αρκετά χρήματα. Δεν ήταν αυτό το βασικό λάθος. Ήταν φυσιολογικό το 2008 να γίνουν τόσες μεταγραφές. Χωρίς προϋπολογισμό. Αυτό όμως που θεωρώ εντελώς λάθος ήταν να συμφωνήσουμε έναν προϋπολογισμό και να τον υπερβαίνουμε και να φτάνουμε εκεί που είμαστε σήμερα. Σε αυτό έχει ευθύνη ο τεχνικός διευθυντής.

Αν μετρήσουμε τα πρωταθλήματα, τότε χάσαμε. Αν δούμε το πως κατακτούνται τα πρωταθλήματα, τότε κερδίσαμε. Πετύχαμε σαν Παναθηναϊκός την αλλαγή του ποδοσφαίρου με τη δημιουργία της Σούπερ Λίγκας, αλλά το πληρώσαμε.

Το 2004 πανηγυρίσαμε το Euro ως Ελλάδα με παίκτες του Παναθηναϊκού. Ήμασταν η μόνη ομάδα που δεν χρώσταγε ούτε ευρώ.

Το 2008 υπήρξε αναβρασμός λόγω αποτυχημένων αποτελεσμάτων. το 2008. Υπήρχαν δύο δρόμοι. Θα μπορούσαμε να είχαμε πουλήσει να είχαμε βγάλει λεφτά και να αποχωρούσαμεε. Προτιμήσαμε όμως να μπουν λεφτά στην ομάδα.

Δεν υπάρχει τίμημα. Δεν μεταφράζεται. Αν έρθει εταιρία με υπόσταση πιστεύω ότι εύκολα θα προχωρήσουμε. Αν έρθει κάποια off-shore εταιρεία από χώρα ανύπαρκτη τότε θα υπάρχει θέμα με την επιτροπή επαγγλεματικού αθλητισμού.

Δεν μπορώ να πιστέψω ότι το μοναδικό πρόβλημα στο ποδόσφαιρο είναι ο Αχιλλέας και ο Μάκης. Το έχουμε ξαναζήσει αυτό με τις περίφημες κασσέτες. Το μόνο που καταφέραμε τότε ήταν να φύγουμε απο τη παράγκα και να πάμε στον Γκαγκάτση.

Θέλω να ευχαριστήσω τον απλό κόσμο που στήριξε τον Παναθηναϊκό όλα αυτά τα χρόνια. Όλους τους ανθρώπους της ΠΑΕ. Θέλω να ευχαριστήσω τον Χρήστο Αθανασόπουλο. Και δύο ποδοσφαιριστές. Τον Γιάννη Γκούμα ο οποίος έφυγε με άσχημο τρόπο από την ομάδα και τον Λουκά Βύντρα. Τον Σπύρο Λιβαθηνό για τη δουλειά του στις ακαδημίες. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τον Βέλιτς που έφερε εξαιρετικούς παίκτες στην ομάδα αλλά έπεσε σε άσχημη περίοδο. Ακόμη και ο Αχιλλέας Μπέος βοήθησε στη Σούπερ Λίγκα. Αν δεν είχε καρατομηθεί ο Πέτρος Κόκκαλης για να πάρει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός, θα είχε αλλάξει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Και δεν μπορώ να μην αναφερθώ στον έναν και μοναδικόΚαπετάνιο.Ένας ήταν ο άνθρωπος που αφιέρωσε τη ζωή του στην ομάδα. Ήταν δίπλα μου πάντα. Θέλω τέλος να ευχαριστήσω την οικογένεια μου που με βοήθησε να διαχειριστώ τα προβλήματα."

Ο Τζίγγερ νωρίτερα ανέλυσε τα όσα έχουν γίνει από την εποχή της πολυμετοχικότητας και μετά. Αναφέρθηκε στο θέμα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου που δεν έγινε ποτέ, αλλά και στα όσα έχουν συμβεί μεταξύ του ιδίου και του Ανδρέα Βγενόπουλου.

"Επέμεινα στην απολύση του τότε δειυθυντή ποδοσφαίρου Κώστα Αντωνίου, γιατί τον θεωρούσα αποτυχημένο και κύριο υπεύθυνο για τις κακές μετεγγραφές. Ο Νίκος Πατέρας ήταν κάθετα αντίθετος με την απόλυση του. Δεν ανέφερα ποτέ κακοδιαχείρηση από την πλευρά του Νίκου Πατέρα.

Ο Νίκος παραιτήθηκε. Με αιφνιδίασε, όχι με την κακή έννοια, αλλά ήταν κάτι που έπρεπε να αποδεχτώ, δεν είχα περιθώρια αντίδρασης. Με παρακάλεσε να μην το μάθει κανείς μέχρι την Παρασκευή. Αυτό έπραξα και έκανα και δήλωση στήριξης για τον Πατέρα, όταν μια εφημερίδα του επιτέθηκε. Τότε ετέθη το θέμα του επόμενου προέδρου. Ξεκαθάρισα ότι δεν είχα κάποιο όνομα. Τότε πρότεινε ο Ανδρέας Βγενόπουλος ότι μέχρι την Παρασκευή πρέπει να έχουμε βριε κάποιον. Τους είπα ότι κύριοι, αν προτείνετε κάποιον γενικής αποδοχής θα τον στηρίξω. Προτάθηκε από τον Πατέρα ο Μαυροκουκουλάκης και του είπα ότι δεν έχω αντίρρηση αν εγκριθεί από όλους. Αλλά δεν προχώρησε η περίπτωσή του. 

Έγινε μία προσπάθεια να παραμείνει ο Νικόλας Πατέρας και μου έθεσε δύο όρους να μπουν στο ΔΣ ο κ. Κόντης και αντιπρόεδρος ο Θανάσης Κανελλόπουλος, που ολοι ξέρετε ποιος είναι.

Φτάσαμε να αντιμετωπίζουμε απαράδεκτες καταστάσεις. Δεν μιλάω για τις ύβρεις για την οικογένειά μου, αλλά για την άρρωστη κατάσταση. Προχωρήσαμε με μία λύση που πιστεύαμε ότι θα μας βγάλει από το αδιέξοδο. Υπήρχε αγοραστής και παράμετροι που θα έδιναν άλλη διάσταση στον Παναθηναϊκο. Βγήκαμε και είπαμε ότι χαρίζουμε το 25%. Το κάναμε για να βρεθεί μία λύση. Μετά από μια πολύωρη συζήτηση συμφωνήθηκε ότι η οικογένειά μου θα συμμετείχε με 30% στο επόμενο συμβούλιο και στις αυξήσεις και θα κινούνταν σε αυτό το επίπεδο. Άρα και στην επόμενη αύξηση με 30% θα μπαίναμε, είχαμε δεσμευτεί και ότι θα ήμασταν μειοψηφία στο Δ.Σ και μέχρι το τέλος του κόσμου το ποσοστό που χάριζα θα το έπαιρνε μέσω αύξησης ο Ανδρέας. Ο Πατέρας ποτέ δεν είχε δηλώσει υποψήφιος αγοραστής του Παναθηναϊκού."

Στην αρχή της ομιλίας του τόνισε: "Θα δώσω απαντήσεις και εξηγήσεις σε όλα τα θέμα γιατί κάποιος έπρεπε να βγει μπροστά. Θα ξεκινήσω με μία ιστορική διαδρομή γιατί έχει εξαιρετική σημασία να θυμηθούμε τι έχει συμβεί.

Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου δεν έγινε ποτέ γιατί δεν έβαλαν χρήματα όλες οι πλευρές."



Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σαν σήμερα 5 Σεπτεμβρίου

Γεγονότα

1774: Δύο μήνες μετά την ανεξαρτησία των ΗΠΑ, το κογκρέσο μετονομάζει τις Ηνωμένες Αποικίες σε Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

1863: Ο πρίγκιπας της Δανίας, Γουλιέλμος Χριστιανός Γεώργιος, που έχει ανακηρυχθεί βασιλιάς των Ελλήνων με το όνομα Γεώργιος Α', αναχωρεί από την Κοπεγχάγη με προορισμό την Αθήνα. Αποχαιρετώντας τον, ο πατέρας του, βασιλιάς της Δανίας, υπενθυμίζει: «Να θυμάσαι ότι αποστολή των βασιλέων είναι να βασιλεύουν και όχι να κυβερνούν».

1933: Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Τζιμ Λόντος φτάνει στην Αθήνα για δύο αγώνες πάλης στο Καλλιμάρμαρο.

1962: Θεμελιώνεται το γκολφ της Γλυφάδας.

1972: Κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, άραβες τρομοκράτες του κινήματος «Μαύρος Σεπτέμβρης» επιτίθενται στο Ολυμπιακό Χωριό, σκοτώνοντας δύο μέλη της ισραηλινής ολυμπιακής ομάδας. Αργότερα, εννιά Ισραηλινοί, πέντε τρομοκράτες και ένας Δυτικογερμανός αστυνομικός, σκοτώνονται στις συγκρούσεις που έγιναν στο αεροδρόμιο του Μονάχου.

1997: Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ, ανακοινώνει ότι η Αθήνα είναι η πόλη που θα διοργανώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Γεννήσεις
1847: Τζέσε Τζέιμς, θρυλικός ντεσπεράντο της Άγριας Δύσης. Από τους λίγους «διανοούμενους» του χώρου του, συνήθιζε να απαγγέλλει στίχους του Σαίξπηρ μετά από κάθε παράνομη πράξη του.

1945: Αλ Στιούαρτ, αμερικανός ρόκερ.

1946: Φρέντι Μέρκιουρι, καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του Φαρόκ Μπουλσάρα, τραγουδιστής του ροκ συγκροτήματος «Queen».

Θάνατοι

1997: Μητέρα Τερέζα, καθολική μοναχή με σπουδαίο φιλανθρωπικό έργο στην Ινδία. Το κοσμικό της όνομα ήταν Άγκνες Μπογιατζίου και ανήκε στην αλβανική μειονότητα της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας.



sansimera.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ξύλο στην κηδεία... για την κληρονομιά!


Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι και ξύλο έπεσε σε κηδεία στη Μυρσίνη Ηλείας, όταν συγγενείς του εκλιπόντος έμαθαν πως άλλος συγγενής είχε απευθυνθεί στον Εισαγγελέα ζητώντας ιατροδικαστική έκθεση (με την υποψία ότι ο θάνατος του ηλικιωμένου ήταν... περίεργος)! Όπως έλεγαν οι συγγενείς, ενήργησε κατ' αυτόν τον τρόπο γιατί ο εκλιπών δεν του είχε αφήσει το παραμικρό από τη μεγάλη περιουσία του!
Με το θάνατο του ηλικιωμένου, αρκετά συγγενικά του πρόσωπα κληρονόμησαν «κομμάτια» της περιουσίας του σε γη, ακίνητα και χρήμα, ένας όμως... ήταν ο δυσαρεστημένος! Λίγο πριν την κηδεία ο ίδιος απευθύνθηκε στον Εισαγγελέα ζητώντας του να διατάξει τη διενέργεια ιατροδικαστικής έκθεσης ώστε να διερευνηθούν πλήρως τα αίτια θανάτου του ηλικιωμένου...
Η κίνηση του δεν έμεινε κρυφή! Έκανε το γύρο του χωριού και όπως ήταν αναμενόμενο -κατά τη διάρκεια της κηδείας- οι υπόλοιποι συγγενείς  τον κοιτούσαν με μισό μάτι!
Πριν καν προλάβουν οι νεκροθάφτες να «σκεπάσουν» το φέρετρο, οι «μουρμούρες» είχαν ενταθεί! Και το τι έγινε στη συνέχεια δύσκολα περιγράφεται!
Κάποιοι από τους συγγενείς τον πλησίασαν, άρχισαν να διαμαρτύρονται για όσα έκανε, αλλά δεν σταμάτησαν στις κουβέντες. Πολύ γρήγορα άρχισαν τις βρισιές ενώ στη συνέχεια έπεσαν και αρκετές... "ψιλές"!
Τα πνεύματα ηρέμησαν όταν άλλοι μπήκαν στη μέση και τους χώρισαν! Πλέον ο συγγενής θεωρείται ως ο... «αποδιοπομπαίος τράγος» της οικογένειας. Όσο για την ιατροδικαστική έκθεση; Συνετάχθη, αλλά σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο θάνατος του ηλικιωμένου αποδίδεται σε φυσιολογικά αίτια!


patrisnews.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Από τα θηριώδη Lexus σε τρίπορτα 1400ρακια οι Ελληνες βουλευτές

Τέλος εποχής για τα αυτοκίνητα της χλιδής των Ελλήνων βουλευτών καθώς αναγκάζονται πλέον να στριμώξουν τις πολιτικές τους φιλοδοξίες σε τετράτροχα μικρού κυβισμού.

Οι απαστράπτουσες λιμουζίνες, τα θηριώδη Lexus και Mercedes με τα οποία οι εθνοπατέρες «όργωναν» την ελληνική επικράτεια θα δώσουν την θέση τους σε ταπεινά, συμβατικά Ι.Χ. των 1.400 κυβικών καθώς η μείωση του ετήσιου κόστους, που ξεπερνούσε τα 5 εκατομμύρια ευρώ, θα προσπεράσει κατά πολύ το 20%.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με απόφαση του προέδρου της Βουλής κ. Φίλιππου Πετσάλνικου, η οποία εντάσσεται στο γενικότερο σχεδιασμό του για ριζικές περικοπές στα προκλητικά βουλευτικά προνόμια, οι βουλευτές Αθήνας, Πειραιά, οι ευρωβουλευτές καθώς και αυτοί που εκλέχθηκαν από τα ψηφοδέλτια επικρατείας θα δικαιούνται αυτοκίνητα έως 1.400 κυβικά εκατοστά ενώ βουλευτές της επαρχίας θα μπορούν να επιλέξουν Ι.Χ έως 1.800 κυβικά και αυτό γιατί αναγκάζονται να εκτελούν τακτικά δρομολόγια αρκετών χιλιομέτρων ώστε να παραβρίσκονται τόσο στην Βουλή όσο και στις εκλογικές τους περιφέρειες.

Επιπροσθέτως, ο γενικός διευθυντής του κοινοβουλίου κ. Θανάσης Παπαϊωάννου αναφέρει ότι «είναι σαφές πως θα υπάρξει μείωση δαπάνης. Θα υπάρξει επίσης διαφοροποίηση του πλαφόν κόστους για τους βουλευτές Αθήνα Πειραιά και Επαρχίας. Πάντως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το αυτοκίνητο αποτελεί εργαλείο δουλειάς».



protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Φάντασμα κοριτσιού τρομοκρατεί μια γειτονιά


Μια ολόκληρη γειτονιά τρομοκράτησε το φάντασμα ενός κοριτσιού, στην πόλη Κουκουτά της Κολομβίας.
Η εμφάνιση της λευκοντυμένης νεαρής κοπέλας κυκλοφόρησε γρήγορα από στόμα σε στόμα, μεταξύ των εφήβων της πόλης, οι οποίοι ξεκίνησαν ένα πραγματικό κυνήγι φαντασμάτων.
Πιο πριν, μάρτυρες του περίεργου φαινομένου είχαν γίνει όλοι οι κάτοικοι της συγκεκριμένης γειτονιάς.
Οι νεαροί κατέγραψαν στα κινητά τους την αχνή μορφή, η οποία περιπλανιόταν στους δρόμους από τις 12 τα μεσάνυχτα, για μία ολόκληρη ώρα.
Το θέμα έγινε είδηση και σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό, από τον οποίο είναι παρμένο και το βίντεο:

newsbomb.gr
 
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

«Σκάνδαλο» με τις μισθοδοσίες στους Δήμους


Δημοτικοί υπάλληλοι με μισθούς - μαμούθ έρχονται στο φως της δημοσιότητας προκαλώντας πολλά ερωτηματικά. Την ώρα που όλοι βάζουν το χέρι βαθιά στην τσέπη για να πληρώσουν τα «χαράτσια» της κυβέρνησης, πολλοί υπάλληλοι σε Δήμους αμείβονται με δεκάδες χιλιάδες ευρώ.
Εν όψει των ρυθμίσεων του νέου βαθμολογίου - μισθολογίου ζητήθηκαν για πρώτη φορά από τους Δήμους και συγκεντρώθηκαν στοιχεία για το κόστος μισθοδοσίας του τακτικού προσωπικού (μόνιμοι υπάλληλοι και αορίστου χρόνου) των δημοτικών επιχειρήσεων.
Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μετά από πρωτοβουλία του υφυπουργού Ντίνου Ρόβλια έχει πλέον στα χέρια του ένα σημαντικό δείγμα αποτύπωσης του μισθολογικού κόστους για τους υπαλλήλους των δημοτικών επιχειρήσεων.
Στα επανειλημμένα έγγραφα του υπουργείου ανταποκρίθηκαν μέχρι σήμερα 230 από τους 325 Δήμους.
Από τους 230 Δήμους που ανταποκρίθηκαν, οι 12 δεν διέθεταν δημοτικές επιχειρήσεις το έτος 2010 και οι 9 είχαν επιχειρήσεις χωρίς τακτικό προσωπικό.
Επίσης 44 Δήμοι δεν έστειλαν τα απαιτούμενα στοιχεία σύμφωνα με το υπόδειγμα της εγκυκλίου.
«Φρένο» σε αυτές τις αυθαιρεσίες αναμένεται να μπει με την εφαρμογή του Ενιαίου μισθολογίου το οποίο θα θέτει όρια στους μισθούς τόσο των Δημοτικών υπαλλήλων, όσο και των συμβασιούχων που εργάζονται στις Δημοτικές επιχειρήσεις.
Από το ασφαλές δείγμα (άνω του 50%) προκύπτουν τα εξής στοιχεία σχετικά με τις ετήσιες ακαθάριστες αποδοχές των υπαλλήλων των δημοτικών επιχειρήσεων:
α) Άνω του 60% των υπαλλήλων του κλάδου Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) των δημοτικών επιχειρήσεων έχει ετήσιες αποδοχές μεγαλύτερες από τον αντίστοιχο μέσο όρο των δημοσίων υπαλλήλων ΠΕ.
β) άνω του 53% των υπαλλήλων του κλάδου Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ) των δημοτικών επιχειρήσεων έχει ετήσιες αποδοχές μεγαλύτερες από τον αντίστοιχο μέσο όρο των δημοσίων υπαλλήλων ΤΕ.
γ) Άνω του 55% των υπαλλήλων του κλάδου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) των δημοτικών επιχειρήσεων έχει ετήσιες αποδοχές μεγαλύτερες από τον αντίστοιχο μέσο όρο των δημοσίων υπαλλήλων ΔΕ.
δ) Άνω του 62% των υπαλλήλων του κλάδου Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ) των δημοτικών επιχειρήσεων έχει ετήσιες αποδοχές μεγαλύτερες από τον αντίστοιχο μέσο όρο των δημοσίων υπαλλήλων ΥΕ.
Επίσης, παρατηρούνται πολλές ατομικές περιπτώσεις υπερβολικά υψηλών ετήσιων αποδοχών και μάλιστα σε Δήμους με κακό δείκτη οικονομικής κατάστασης.
Από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις που εντοπίστηκαν σε Δημοτικές Επιχειρήσεις είναι:
Κορινθίας ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ 87.325,00
Πιερίας ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ 83.767,13
Έβρου ΠΡΑΣΙΝΟ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ 83.442,59
Ηρακλείου ΠΡΑΣΙΝΟ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ 82.624,47
Ιωαννίνων ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ 80.719,16
Κερκύρας ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ 78.947,70
Έβρου ΠΡΑΣΙΝΟ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ 76.709,22
Θεσπρωτίας ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ 76.495,96
Αιτωλοακαρνανίας ΠΡΑΣΙΝΟ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ 75.948,61
Πιερίας ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ 75.843,44
Μαγνησίας ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ 56.619,89
Έβρου ΠΡΑΣΙΝΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΕ 55.138,75
Λέσβου ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ 54.393,14
Ξάνθης ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ 54.070,00
Ιωαννίνων ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ 53.322,00
Ηρακλείου ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ 53.053,68
Καβάλας ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ 52.329,15
Λέσβου ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ 52.132,74
Κεντρικού Τομέα Αθηνών ΠΡΑΣΙΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ 51.216,72
Καβάλας ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ 49.571,97
Θεσσαλονίκης ΠΡΑΣΙΝΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 77.466,49
Θεσσαλονίκης ΠΡΑΣΙΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 67.209,81
Πιερίας ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΤΗΣ 61.092,25
Κορινθίας ΠΡΑΣΙΝΟ ΕΡΓΟΔΗΓΟΣ 60.482,94
Λασιθίου ΠΡΑΣΙΝΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 58.741,56
Σερρών ΠΡΑΣΙΝΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ 56.011,64
Ηρακλείου ΠΡΑΣΙΝΟ ΕΡΓΟΔΗΓΟΣ 55.409,56
Αιτωλοακαρνανίας ΠΡΑΣΙΝΟ ΕΡΓΟΔΗΓΟΣ - ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ 54.441,05
Ημαθίας ΠΡΑΣΙΝΟ ΛΟΓΙΣΤΗΣ 53.857,98
Καβάλας ΠΡΑΣΙΝΟ ΛΟΓΙΣΤΗΣ 52.543,23
Ρόδου ΚΟΚΚΙΝΟ ΕΡΓΑΤΗΣ 56.703,89
Ηρακλείου ΠΡΑΣΙΝΟ ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΟΥ 55.176,49
Αργολίδας ΠΡΑΣΙΝΟ ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΟΥ 47.736,47
Ευβοίας ΠΡΑΣΙΝΟ ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΟΥ 45.346,38
Ευβοίας ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΥΝΤΗΡΗΤΗΣ 45.268,04
Μεσσηνίας ΠΡΑΣΙΝΟ ΟΔΗΓΟΣ 44.663,18
Μεσσηνίας ΠΡΑΣΙΝΟ ΟΔΗΓΟΣ 44.591,14
Μεσσηνίας ΠΡΑΣΙΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΣΥΓΚΟΛΗΤΗΣ 44.298,85
Ηρακλείου ΠΡΑΣΙΝΟ ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΟΥ 43.149,18
Κοζάνης ΚΟΚΚΙΝΟ ΕΡΓΑΤΗΣ 43.088,65
Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών , οι Δήμοι που δεν έστειλαν στοιχεία είναι:
Αγίου Ευστρατίου, Αγίων Αναργύρων - Καματερού, Αγράφων, Άκτιου-Βόνιτσας, Αλμυρού, Αμάριου, Αμοργού, Αμφίκλειας-Ελάτειας, Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Ανδρίτσαινας - Κρεστένων, Άνδρου, Αντιπάρου, Αργιθέας, Αριστοτέλη, Αρριανών, Αρταίων, Βέλου-Βόχας, Βισαλτίας, Βορείων Τζουμέρκων, Βριλησσίων, Γαλατσίου, Γαύδου, Γεωργίου Καραϊσκάκη, Γορτυνίας, Δέλτα, Δελφών, Διονύσου, Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας, Δυτικής Αχαΐας, Ελευσίνας, Εορδαίας, Ερυμάνθου, Ευρώτα, Ζαγοράς-Μουρεσίου, Ζωγράφου, Θάσου, Θερμαϊκού, Θέρμου, Ιάσμου, Ιητών, Ιθάκης, Ιστιαίας-Αιδηψού, Καισαριανής, Καντάνου-Σέλινου, Καρπενησίου, Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Κηφισιάς, Κιμώλου, Κόνιτσας, Κορυδαλλού, Κύμης-Αλιβερίου, Κω, Λυκόβρυσης-Πεύκης, Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, Μεγίστης, Μετσόβου, Μυκόνου, Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, Ναυπλιέων, Νέας Σμύρνης, Νέστου, Νικολάου Σκουφά, Νότιας Κυνουρίας, Νοτίου Πηλίου, Παλαιού Φαλήρου, Παλλήνης, Παξών, Παπάγου-Χολαργού, Πάργας, Περάματος, Περιστερίου, Πύλης, Πύργου, Πωγωνίου, Ραφήνας-Πικερμίου, Ρήγα Φερραίου, Σαλαμίνας, Σερβίων-Βελβεντού, Σερίφου, Σίφνου, Σκιάθου, Σκύρου, Στυλίδας, Σύμης, Τανάγρας, Τρικκαίων, Φαρκαδόνας, Φιλαδελφείας-Χαλκηδόνος, Φλώρινας, Φυλής, Χαλκηδόνος, Χάλκης, Χίου, Ωραιοκάστρου, Ωρωπού.

newsbomb.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Στην Ελβετία «κυνηγούν» τους Αμερικανούς φοροφυγάδες οι ΗΠΑ


Τα στοιχεία αμερικανικών εταιρειών και ιδιωτών που διατηρούν καταθέσεις άνω των 50.000 δολαρίων ζητούν από συνολικά έντεκα ελβετικές τράπεζες οι αμερικανικές αρχές και προθεσμία έως και αύριο, σύμφωνα με δημοσίευμα.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα SonntagsZeitung, οι ΗΠΑ, με επιστολή προς την Credit Suisse, η οποία απεστάλη στις 31 Αυγούστου και φέρει την υπογραφή του Αμερικανού υφυπουργού Δικαιοσύνης, Τζέιμς Κόουλ,  ζητούν λεπτομερή στοιχεία για Αμερικανούς πολίτες και έχουν κρύψει από την φορολογικές αρχές τα χρήματά τους στην Ελβετία και απαιτούν την επίδοσή τους έως αύριο. 
 
Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης αρνήθηκε να σχολιάσει το ρεπορτάζ του χθεσινού φύλλου της εφημερίδας, το ίδιο και ο εκπρόσωπος της Credit Suisse. Σύμφωνα με την SonntagsZeitung, εκτός από την Credit Suisse, η επιστολή για παροχή στοιχείων είχε ως αποδέκτες ακόμη δέκα ελβετικές τράπεζες όπως η Julius Baer, η Wegelin, η Τράπεζα του καντονίου της Ζυρίχης και η Τράπεζα του καντονίου της Βασιλείας.
 
Η εφημερίδα, επικαλούμενη ανώνυμη τραπεζική πηγή, υποστηρίζει ότι δεν αποκλείεται να επιβληθεί στις ελβετικές τράπεζες πρόστιμο έως και 2 δισ. δολαρίων όπως είχε γίνει στο παρελθόν με την UBS, η ποία υποχρεώθηκε να αποκαλύψει τα στοιχεία 4.450 Αμερικανών πελατών της, και κατέβαλε πρόστιμο ύψους 780 εκατομμυρίων δολαρίων, για να μην χάσει την άδεια λειτουργίας της στις ΗΠΑ. 

enet.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Τι ζητά η τρόικα για να εγκρίνει τη δόση


Μπροστά στον «εφιάλτη» της λήψης νέων εισπρακτικών μέτρων, άμεσων απολύσεων σε στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα 20.000 υπαλλήλων και της θέσης σε εργασιακή εφεδρεία 20.000 - 40.000 εργαζομένων, αλλά και στο «ξεπούλημα» ΔΕΚΟ για να επιτευχθεί ο στόχος των αποκρατικοποιήσεων, βρέθηκε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, πριν από δύο 24ωρα, και αναγκάστηκε να «βυθίσει» τις συνομιλίες με την τρόικα.
Η σύγκρουση ήταν αναπόφευκτη καθώς όλα τα μεγέθη κινούνται εκτός πορείας, ενώ όσο η οικονομία βυθίζεται στην ύφεση η αντιστροφή του κλίματος φαντάζει πλέον με «όνειρο θερινής νυχτός», γεγονός που οδήγησε στη «μετάθεση» των διαπραγματεύσεων για τις 14 Σεπτεμβρίου, με ένα όμως κοινό συμπέρασμα ότι ο στόχος του ελλείμματος δεν θα επιτευχθεί.
Η διαπίστωση μάλιστα ήταν κοινή από τις δυο πλευρές, όμως κρύβει μια δυσάρεστη και αναπόφευκτη, αλλά και μια δυσοίωνη και μη ανακοινώσιμη -προς το παρόν τουλάχιστον- πρόβλεψη για την πορεία του ελλείμματος.
Με βάση τα μέχρι σήμερα δεδομένα, οι δυο πλευρές φαίνεται ότι συγκλίνουν στο ότι το έλλειμμα για φέτος θα κινηθεί στο 8,5% του ΑΕΠ, αν και δεν αποκλείουν λόγω των προβλημάτων της πραγματικής οικονομίας να βρεθεί και λίγο πάνω από το 9%, από 7,6% που ήταν ο αρχικός σχεδιασμός.
Σε κάθε περίπτωση οι δημοσιονομικές αποκλίσεις θα πρέπει να καλυφθούν με νέα μέτρα, τα οποία θα κατανεμηθούν ισόποσα στα επόμενα χρόνια, αλλά όχι όμως φέτος.
Τα επιχειρήματα
Επειδή, όπως ήταν φυσικό, ο πρωθυπουργός δεν θα μπορούσε το προσεχές Σαββατοκύριακο από το βήμα της ΔΕΘ να εξαγγείλει νέο «πακέτο» επιβαρύνσεων, η κυβέρνηση έκλεισε κάθε «παράθυρο» στους δανειστές μας να ληφθούν πρόσθετα μέτρα φέτος, με τη δικαιολογία μάλιστα ότι σε μια οικονομία που βυθίζεται στην ύφεση δεν μπορούν να ληφθούν μέτρα που διογκώνουν το πρόβλημα.
Ενα δεύτερο επιχείρημα που χρησιμοποίησε το οικονομικό επιτελείο, για να αποφύγει τις πιέσεις της τρόικας, είναι ότι οι προβλέψεις του μεσοπρόθεσμου δεν αποδεικνύονται αισιόδοξες μόνο για την ελληνική κυβέρνηση, αλλά και για την ίδια την τρόικα, η οποία τις επικύρωσε ύστερα από ένα μήνα σκληρών διαπραγματεύσεων στις αρχές του καλοκαιρού.
Οι επικεφαλής της τρόικας αποδέχονται, σύμφωνα και με τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, εν μέρει τις ευθύνες τους, όμως για το λόγο αυτό εντείνουν τις πιέσεις τους προς άλλους τομείς της οικονομίας πέραν των δημοσιονομικών μεγεθών.
Ετσι, έχουν συντάξει ήδη ένα μακρύ κατάλογο με τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται, οι οποίες όμως λόγω των πολιτικών παρεμβάσεων σε ευρωπαϊκό πλέον επίπεδο δεν θα αποτελέσουν πρόβλημα για την εκταμίευση της έκτης δόσης του δανείου.
Αλλωστε η Ευρώπη απεύχεται το ενδεχόμενο να ανακύψουν νέοι «σκόπελοι» στη χρηματοδότηση της Ελλάδας, τη στιγμή που ακόμη είναι στον «αέρα» η συμφωνία της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου.
Οι απαιτήσεις
Σε κάθε περίπτωση πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι με την επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα οι επικεφαλής της θα απαιτήσουν την προώθηση των μεταρρυθμίσεων που αφορούν:
* Τον τομέα της υγείας όπου οι δαπάνες κινούνται εκτός ελέγχου, όσον αφορά όμως τους κλάδους υγείας των ασφαλιστικών Ταμείων.
Θα πρέπει ειδικότερα να διευκρινιστεί ότι στις συζητήσεις με την τρόικα αναλύεται ο δημόσιος τομέας υγείας συνολικά, διαχωρίζεται όμως στους κλάδους υγείας των ασφαλιστικών Ταμείων από τη μία πλευρά και τα νοσοκομεία του ΕΣΥ από την άλλη. Σε ό,τι αφορά την πορεία των δαπανών του ΕΣΥ, των νοσοκομείων δηλαδή, αυτό που αποδείχθηκε στη διάρκεια των συζητήσεων είναι ότι κινούνται με ασφάλεια εντός των συμφωνημένων στόχων.
Πιο αναλυτικά η κατάσταση έχει ως εξής: Το υπουργείο Υγείας είχε αναλάβει τη δέσμευση για εξοικονόμηση 300 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό των νοσοκομείων (λειτουργικές δαπάνες και προμήθειες). Σύμφωνα με τα στοιχεία του α' εξαμήνου η πορεία των σχετικών δαπανών κινείται με πτώση 12% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο και οι προβολές για το έτος δείχνουν με ασφάλεια πως η συνολική κάμψη θα κυμανθεί πάνω από το 10%. Αυτό σημαίνει πως ο στόχος των 300 εκατ. ευρώ επιτυγχάνεται ασφαλώς. Μάλιστα το υπουργείο παρουσίασε αναλυτικούς πίνακες που δίνουν εύρος οφέλους μεταξύ 275-320 εκατ. ευρώ και με τους οποίους συμφώνησαν οι εκπρόσωποι της τρόικας.
* Το Ασφαλιστικό με μείωση των επικουρικών συντάξεων και υιοθέτηση της λίστας των βαρέων και ανθυγιεινών.
* Την άμεση εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου, με αποσαφήνιση της διαδικασίας της «προσωπικής διαφοράς» που πρέπει να αποτυπωθεί δημοσιονομικά στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.
* Την πλήρη «απελευθέρωση» των εργασιακών σχέσεων με κατάργηση ακόμη και των κλαδικών συμβάσεων.
* Την άμεση υλοποίηση των ιδιωτικοποιήσεων, αφού εντός του τρέχοντος μηνός η κυβέρνηση με βάση τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει θα πρέπει να βάλει στα δημόσια ταμεία 1,3 δισ. ευρώ, ενώ συνολικά έως το τέλος του έτους θα πρέπει να έχουν μπει 4,7 δισ. ευρώ από τις αποκρατικοποιήσεις και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.
* Τη μείωση του προσωπικού των ΔΕΚΟ, αφού θεωρείται ακόμη απίθανο να καταφέρουν ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς έως το τέλος του 2012, αλλά και την επέκταση του ενιαίου μισθολογίου σε αυτές.
* Τη θέση σε ισχύ άμεσα της εργασιακής εφεδρεία και στο στενό δημόσιο τομέα για περίπου 20.000 - 40.000 υπαλλήλους.
Πιέσεις για συγχωνεύσεις και απολύσεις
Η τρόικα ασκεί πάντως και «αφόρητες», σύμφωνα με τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, πιέσεις και για το κλείσιμο ή συγχώνευση επιπλέον 10 μεγάλων Οργανισμών, με την άμεση απόλυση των εργαζομένων σε αυτές. Πρόκειται για τις εταιρείες ΚΕΔ (Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου), ETA Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα ,ΟΔΔΥ Οργανισμός Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού , Εθνικό Ιδρυμα Νεότητας, EOΜMEX (Ελληνικός Οργανισμός Μικρών-Μεσαίων Επιχειρήσεων και Χειροτεχνίας) και ΙΓΜΕ (Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών) [κατάργηση], OΣΚ (Οργανισμός Σχολικών Κτηρίων), ΔΕΠANOM (Δημόσια Επιχείρηση Ανέγερσης Νοσηλευτικών Μονάδων), THEMIS, ΕΘΙΑΓΕ (Εθνικό Ιδρυμα Αγροτικής Ερευνας, ΔΗΜΗΤΡΑ [συγχώνευση].
Επισημαίνεται ότι ο σχετικός νόμος έχει περάσει αλλά δεν ορίζει τα μέτρα, αφού προβλέπει την έκδοση αποφάσεων από τα υπουργεία οι οποίες αναμένονται με στόχο τα λουκέτα - συγχωνεύσεις να έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

naftemporiki.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Πουλούσε... διδακτορικά


Υπηρεσίες εκπόνησης μεταπτυχιακών ή διδακτορικών εργασιών έναντι αμοιβής διαφήμιζε σε διάφορες ιστοσελίδες στο Διαδίκτυο μια 32χρονη, η οποία εισέπραττε σημαντικά χρηματικά ποσά από τους ενδιαφερόμενους, χωρίς να παραδίδει τις εργασίες που υποσχόταν.

Υπηρεσίες εκπόνησης μεταπτυχιακών ή διδακτορικών εργασιών έναντι αμοιβής διαφήμιζε σε διάφορες ιστοσελίδες στο Διαδίκτυο μια 32χρονη, η οποία εισέπραττε σημαντικά χρηματικά ποσά από τους ενδιαφερόμενους, χωρίς να παραδίδει τις εργασίες που υποσχόταν.
Η 32χρονη εντοπίστηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ύστερα από καταγγελίες πολιτών και σχηματίστηκε σε βάρος της δικογραφία, η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα.
Οπως διαπιστώθηκε, το τελευταίο οκτάμηνο η 32χρονη είχε εξαπατήσει μεγάλο αριθμό ατόμων, που έπειτα από επικοινωνία και συνεννόηση μαζί της κατέθεταν στον προσωπικό λογαριασμό της διάφορα χρηματικά ποσά, για εργασίες που ποτέ δεν παρέλαβαν.

ethnos.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Νεκρός οπαδός στην Κρήτη


Τραγική κατάληξη είχε συμπλοκή οπαδών του ΟΦΗ και του Παναθηναϊκού που έγινε τα ξημερώματα στην Κρήτη. Περισσότερα από 30 άτομα συνεπλάκησαν, σε ραντεβού που είχαν δώσει για να λύσουν τις… διαφορές τους, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ένας εξ αυτών με μαχαίρι, ενώ άλλοι δύο νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.

Το "ραντεβού θανάτου" λίγο μετά της 3:30 τα ξημερώματα, στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου, ένα μέρος με πάρα πολύ κόσμο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ επρόκειτο για οπαδούς του ΟΦΗ και του Παναθηναϊκού, ενώ αν και κυκλοφόρησαν σενάρια που ήθελαν και φίλους του Ηροδότου να έχουν εμπλακεί στα επεισόδια, κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Νεκρός είναι ο 21 ετών οπαδός του Παναθηναϊκού, Γιάννης Ρουσάκης. Ο άτυχος άνδρας είχε καταγωγή από τα Μάλια ενώ οι άλλοι δύο που είναι τραυματισμένοι έχουν μεταφερθεί στο «Βενιζέλειο». Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εκλιπών είχε ήδη αφήσει την τελευταία του πνοή πριν φτάσει στο νοσοκομείο.

Η αστυνομία Ηρακλείου έχει προχωρήσει σε συλλήψεις αρκετών εκ των συμμετεχόντων, οι οποίοι θα ανακριθούν.



sport-fm.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...