Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Γάμοι και κηδείες με... βεβαίωση συμβολαιογράφου


Το «μίτο της Αριάδνης» θα προσπαθήσει να βρει ο υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης, για να εξαλείψει τους συνταξιούχους-«φαντάσματα», με την εφαρμογή του συστήματος «Αριάδνη» από την αρχή του 2013.

Το νέο σύστημα που θα παρουσιαστεί σε λίγες μέρες -ίσως και την Πέμπτη- θα αντικαταστήσει την έλλειψη online σύνδεσης μετάξύ ληξιαρχείων και ασφαλιστικών ταμείων.

Τα ληξιαρχεία χρησιμοποιούν ακόμα παλιό σύστημα (ορισμένα και χειρόγραφο) και δεν μπορούν εγκαίρως να ειδοποιήσουν τα Ταμεία για το θάνατο του ασφαλισμένου, ούτως ώστε να διακοπεί η καταβολή της σύνταξης, με αποτέλεσμα για χρόνια τρίτα πρόσωπα να εισπράττουν τη σύνταξη των πεθαμένων ζημιώνοντας τα Ταμεία.

Σύμφωνα με το νέο σύστημα, θα καθιερωθούν ειδικά συμβολαιογραφικά πιστοποιητικά, που θα είναι υποχρεωτικό να εκδοθούν πριν από το γάμο ή την ταφή ασφαλισμένων.

Αν το νέο σύστημα αποδώσει καρπούς και σταματήσει το ΙΚΑ και τα άλλα Ταμεία να κυνηγά τους ανυπόγραφους συνταξιούχους, σπαταλώντας πόρους και στελεχιακό δυναμικό για έλεγχο και διασταυρώσεις, τότε, σύμφωνα με το υπουργείο, θα αποσυρθεί και η διαδικασία της απογραφής, που η αλήθεια είναι ότι ταλαιπωρεί ασθενείς και ηλικιωμένους...


protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Τι πρέπει να ρωτήσετε ένα φάντασμα


Αν προσπαθείτε να έρθετε σε επαφή με το υπερπέραν και να μιλήσετε με κάποιο πνεύμα, υπάρχουν κάποιες ερωτήσεις-κλειδιά για να ξεκινήσει η μεταφυσική σας «συζήτηση».

Σύμφωνα με τον ερευνητή μεταφυσικών φαινομένων Ματ Σουλτς από το Σαν Ντιέγκο των ΗΠΑ, μια τέτοια ερώτηση είναι «τι είδους πίτες προτιμάς; Κεράσι ή μήλο;»...

«Μπορεί να ακούγεται περίεργο, όμως τελικά παίρνεις απάντηση από τα πνεύματα», υποστηρίζει ο ίδιος. Πρόκειται για μια τεχνική που έμαθε από έναν άλλο κυνηγό φαντασμάτων, πριν από μερικά χρόνια.

«Τέτοιου είδους ερωτήσεις, όπως 'σου αρέσουν τα λεμόνια ή τα πορτοκάλια' δημιουργούν στο φάντασμα μη επιθετική διάθεση», προσθέτει.

Τη μέθοδο ο Σουλτς έχει δοκιμάσει στην πράξη. «Μια φορά εξερευνούσαμε ένα λίθινο σπίτι και προσπαθούσαμε να επικοινωνήσουμε με το φάντασμα ενός κοριτσιού. Ρωτήσαμε αν προτιμούσε τη βανίλια ή τη σοκολάτα και τότε ακούστηκε πεντακάθαρα μια φωνή να λέει: 'βανίλια'».


newsbomb.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

«Κόκκινο τηλέφωνο» μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας


Τη δημιουργία μιας τηλεφωνικής «κόκκινης γραμμής» αποφάσισαν οι υπουργοί Άμυνας Ελλάδας Π. Παναγιωτόπουλος και Τουρκίας Ι. Γιλμάζ κατά τη μεταξύ τους συνάντηση στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ.

Συμφωνήσαμε ότι πρέπει να μιλάμε με ειλικρίνεια, με ευθύτητα και να λέμε πού διαφωνούμε αλλά και τα σημεία, στα οποία συμφωνούμε δήλωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος: «Γι’ αυτό αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε μια ευθεία τηλεφωνική γραμμή, μια κόκκινη γραμμή -όπως συνηθίζουμε να λέμε- μεταξύ των δύο Υπουργείων, ώστε να μπορούμε να συζητάμε απευθείας, να λύνουμε τις παρεξηγήσεις εκεί που υπάρχουν και αναφύονται, να κάνουμε τα δύσκολα ευκολότερα και να μην αφήνουμε χώρο σε καταστάσεις, οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν σε περιπέτειες τους δύο λαούς».

Επίσης, ο κ. Παναγιωτόπουλος έθεσε στον κ. Γιλμάζ το θέμα των παραβάσεων και παραβιάσεων από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη στον εναέριο χώρο του Αιγαίου αλλά και της εισόδου τουρκικών πολεμικών πλοίων στα χωρικά ύδατα της Ελλάδας τονίζοντας ότι «αποτελούν ενέργειες που δεν βοηθούν την προαγωγή των καλών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Είναι ενέργειες που πυροδοτούν ένταση άνευ λόγου και δεν σπρώχνουν τους δύο λαούς στο να μπορέσουν να έχουν με ειλικρίνεια μια σχέση καλής γειτονίας, καλής συνεργασίας και ειρηνικής συνύπαρξης».

Παράλληλα, τόνισε στον κ. Γιλμάζ ότι «και στο Κυπριακό θα μπορούσε να βρεθεί λύση μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, από τη στιγμή που η Τουρκία θα αποφάσιζε να αποσύρει τα Τουρκικά στρατεύματα κατοχής, τα οποία διατηρεί στο νησί από το 1974 μέχρι σήμερα».

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι «είναι απόφαση της κυβέρνησης Σαμαρά, να έχουμε καλές σχέσεις, ειρηνική συνύπαρξη και συνεργασία, υπό την προϋπόθεση βεβαίως, ότι όλοι οι γείτονές μας και πριν από όλα η γειτονική μας Τουρκία σέβεται τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας σε όλους τους τομείς».



newsbeast.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Τι έδωσε και τι πήρε η Άνγκελα Μέρκελ


Τι συζήτησαν πίσω από τις κλειστές πόρτες οι δυο ηγέτες, πότε προβλέπεται να γίνει η νέα συνάντηση με Βενιζέλο και Κουβέλη. Ανακούφιση στην κυβέρνηση για την εξέλιξη των διαδηλώσεων.

Στην κοινή διαπίστωση, βάσει και των δηλώσεων Σαμαρά, ότι «η χώρα βγαίνει από την απομόνωση» καταλήγουν οι επιτελείς του Μαξίμου στην αποτίμηση της επίσκεψης της γερμανίδας καγκελαρίου την οποία εντάσσουν σε μία συνολικότερη κινητικότητα του Πρωθυπουργού, ο οποίος από τα μέσα Αυγούστου έχει ξεκινήσει έναν σημαντικό γύρο επαφών με τα σημαντικότερα πρόσωπα του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.

Το Μέγαρο Μαξίμου επιμένει να βλέπει μισογεμάτο το ποτήρι της επίσκεψης της κ. Μέρκελ, εστιάζοντας κυρίως στο γενικότερο κλίμα που θα δημιουργήσει αυτή στα διεθνή φόρα, αλλά και στο γεγονός ότι για πρώτη φορά από το ξέσπασμα της κρίσης η γερμανίδα καγκελάριος μπήκε στο «πετσί» του ελληνικού προβλήματος, ακούγοντας από τα χείλη επιφανών Ελλήνων και Γερμανών επιχειρηματιών τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πραγματική οικονομία της χώρας.

Στα θετικά σημεία που αποτιμά το Μαξίμου περιλαμβάνονται:

-Η όχι και τόσο κατά τα άλλα θερμή δήλωση για την παραμονή της χώρας στο ευρώ, που όμως, όπως λένε οι συνεργάτες του κ. Σαμαρά, είναι αρκετή για να ενισχύσει το θετικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί για την Ελλάδα στα κέντρα λήψης αποφάσεων

-Η σαφής στήριξη στις προσπάθειες της κυβέρνησης και άρα στον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Επισημαίνουν ότι για πρώτη φορά ακούστηκε από τα χείλη της η φράση «φως στο τούνελ»

-Η ρητή αναγνώριση των προσπαθειών και των θυσιών του ελληνικού λαού

-Η διάθεση που έδειξε για στήριξη της πραγματικής οικονομίας και σε επίπεδο διμερών σχέσεων

-Η αποκάλυψή της ότι το Βερολίνο πιέζει για την εκταμίευση της δόσης την τρόικα

-Η αποδοχή που έδειξε στους προβληματισμούς των Ελλήνων και Γερμανών επιχειρηματιών για το πρόβλημα ρευστότητας στην Ελλάδα

Στον αντίποδα βέβαια υπήρξαν και πολλά σημεία που σίγουρα θα πρέπει να κάνουν τους επιτελείς του Μαξίμου να προβληματιστούν:

-Η δήλωση για την παραμονή της χώρας στο ευρώ δεν ήταν τόσο «θερμή» όσο περίμενε η Αθήνα. Ανάλογη δήλωση έκανε και στα τέλη Αυγούστου στο Βερολίνο.

-Η επιμονή που έδειξε κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον κ. Σαμαρά για τις διαρθρωτικές αλλαγές που έχουν μείνει στα χαρτιά ή έχουν καθυστερήσει, λόγω αβελτηρίας συγκεκριμένων υπουργών μέσα όμως σε ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα

-Η σταθερή της θέση για την «ορθότητα» της πολιτικής που προκρίνει και έχει επιβάλει το Βερολίνο απέναντι στις χώρες με δημοσιονομικά προβλήματα.

-Η θέση που φέρεται να εξέφρασε, όταν ο κ. Σαμαράς επιχείρησε να θέσει το θέμα της επιμήκυνσης στη διάρκεια της συνάντησης, αφού η κ. Μέρκελ φαίνεται ότι το παρέπεμψε για το… μέλλον. Με το 70% όμως των μέτρων να αφορά το 2013, όπως αναγνωρίζουν πλέον όλο και περισσότεροι στην Αθήνα, λίγη σημασία θα έχει η οποιαδήποτε τέτοια απόφαση

Στη διάρκεια της συζήτησης, οι δυο ηγέτες έθεσαν στο τραπέζι όλα τα θέματα πολιτικού και οικονομικού ενδιαφέροντος, όπως και ζητήματα ενίσχυσης των διμερών σχέσεων σε τομείς που έχει υποδείξει η Task Force και οι οποίοι ενδιαφέρουν το Βερολίνο:

Υγεία, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Φορολογικό και Ενέργεια είναι οι σημαντικότεροι εξ’ αυτών με την κ. Μέρκελ να εκφράζει τη βούληση για τόνωση της ελληνογερμανικής συνεργασίας – παροχή τεχνογνωσίας – κάτι που η κυβέρνηση ερμηνεύει ως ένα ακόμη δείγμα σαφούς στήριξης στον κ. Σαμαρά.

Με ανακούφιση υποδέχθηκαν στο Μαξίμου την εξέλιξη που είχαν οι διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας, καθώς πέρα από κάποια μεμονωμένα επεισόδια μικρής έκτασης, δεν υπήρξαν ταραχές, βιαιοπραγίες και εικόνες που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ένα γενικότερο αρνητικό κλίμα στην κάλυψη της συνάντησης από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της κ. Μέρκελ στην Αθήνα, υπήρχε μία μόνιμη ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας του Μαξίμου με τον αρμόδιο υπουργό Νίκο Δένδια, ο οποίος μετέφερε λεπτό προς λεπτό την εικόνα που είχε από το κέντρο επιχειρήσεων της Ελληνικής Αστυνομίας από κάθε σημείο και γωνιά του κέντρου της Αθήνας.

Προς νέα συνάντηση των αρχηγών

Αμέσως μετά την αναχώρηση της κ. Μέρκελ ο Γιάννης Στουρνάρας συναντήθηκε στο Μαξίμου με τον κ. Σαμαρά με τον οποίο συζήτησε για τις κινήσεις που πρέπει να κάνει εδώ και τώρα η κυβέρνηση, προκειμένου μέσα στο επόμενο δεκαήμερο να περάσει όλες τις δράσεις - 89 στον αριθμό – που ανέφερε ο κ. Γιούνκερ στη συνεδρίαση του Eurogroup.

Κυβερνητικά στελέχη σημείωναν πως πολλές από αυτές βρίσκονται ήδη στο στάδιο της υλοποίησης, κάποιες ενδέχεται να περάσουν και με τη μορφή υπουργικών αποφάσεων και κάποιες άλλες – όπως η φορολογική μεταρρύθμιση – θα χρειαστούν ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να αποφασιστούν και να ανακοινωθούν.

Μετά τις επικοινωνίες που είχε το απόγευμα με τους κυρίους Βενιζέλο και Κουβέλη, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ενδέχεται να έχει και νέα συνάντηση με τους δυο κυβερνητικούς του εταίρους ακόμη και μέχρι το τέλος της εβδομάδας, προκειμένου να τους ενημερώσει για το ακριβές περιεχόμενο των συζητήσεων με την κ. Μέρκελ αλλά και να τους παρουσιάσει το χρονοδιάγραμμα των επόμενων κινήσεων της κυβέρνησης μέχρι τη σύνοδο κορυφής του Οκτωβρίου.

Ήδη, πάντως, στο Μαξίμου άρχισαν να «ψάχνονται» αφού η κ. Μέρκελ άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί να υπάρξει και νέα Σύνοδος Κορυφής το Νοέμβριο, προκειμένου εκεί να εξεταστεί η «μακροχρόνια προοπτική» από την ενίσχυση της Ελλάδας μέσω των προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και της Γερμανικής Επενδυτικής Τράπεζας (KFW).



real.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Τα 89 προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης


Σε αγώνα δρόμου αναμένεται να επιδοθεί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ώστε μέχρι τις 18 του μήνα να έχει προωθήσει τις 89 διαρθρωτικές προαπαιτούμενες παρεμβάσεις προκειμένου η τρόικα να δώσει το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Μεταξύ των 89 αυτών παρεμβάσεων, σύμφωνα με την "Ημερησία", υπάρχουν αρκετές που αναμένεται να ανάψουν νέες "φωτιές", όπως το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων με έμφαση σε αυτό του δικηγόρου, οι μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια, οι αλλαγές στα εργασιακά (καθιέρωση του κατώτατου μισθού με νόμο), μέτρα για τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης μεταξύ των οποίων και αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων, και αλλαγές στο φορολογικό σύστημα.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, έχει γίνει προεργασία και το 80% των διαρθρωτικών αλλαγών θα προωθηθεί εντός των επόμενων ημερών και πριν από τη διεξαγωγή της Συνόδου Κορυφής, ενώ για τις υπόλοιπες θα επιχειρηθεί να έχουν υιοθετηθεί μέχρι την εκταμίευση της δόσης.

Οι 30 από τις διαρθρωτικές αλλαγές - φωτιά

1 Θεσμοθέτηση των μειώσεων στα ειδικά μισθολόγια, 12% μεσοσταθμικά.
2 Καθιέρωση του κατώτατου μισθού με νόμο.
3 Απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων που εκκρεμεί από το πρώτο Μνημόνιο.
4 Καθιέρωση προϋπολογισμού συνταγογράφησης για κάθε γιατρό και θέσπιση στόχου για το μέσο κόστος συνταγογράφησης ανά ασθενή.
5 Διάθεση των φόρων υπέρ τρίτων στον κρατικό προϋπολογισμό.
6 Απογραφή των κρατικών περιουσιακών στοιχείων και δημοσιοποίησή τους.
7 Δημοσίευση των στοιχείων για προσλήψεις, αποχωρήσεις και μεταθέσεις.
8 Συγχώνευση όλων των Ταμείων στον ΕΟΠΥΥ. Πρόσφατα αποφασίστηκε να ενταχθούν στον ΕΟΠΥΥ δύο Ταμεία.
9 Τοποθέτηση μόνιμου γενικού γραμματέα φορολογικών θεμάτων στο υπουργείο Οικονομικών με 5ετή θητεία.
10 Αντικατάσταση των διευθυντών Εφοριών, οι οποίοι δεν πιάνουν τους στόχους.
11 Δημοσίευση στο Διαδίκτυο βασικών δεικτών απόδοσης στις Εφορίες.
12 Ενεργοποίηση της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων στη φορολογική διοίκηση.
13 Βελτίωση του συστήματος προστασίας πληροφοριοδοτών για τη διαφθορά.
14 Κατάργηση της υποχρεωτικής παρουσίας δικηγόρου για την υπογραφή συμβολαιογραφικών πράξεων.
15 Κατάργηση ελαχίστων ποσών για δικηγόρους που αμείβονται με έμμισθη εντολή.
16 Μηχανογράφηση όλων των νοσοκομείων.
17 Απλοποίηση των διαδικασιών για την επιτάχυνση της εισόδου φθηνότερων γενοσήμων στη λίστα συνταγογραφούμενων φαρμάκων.
18 Διασφάλιση της πρόσβασης τρίτων στην παραγωγή ενέργειας από λιγνίτη.
19 Διευκόλυνση της αδειοδότησης ώστε να υλοποιηθεί το πρόγραμμα «Ηλιος».
20 Μείωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων στα δικαστήρια κατά 50%.
21 Εξάλειψη των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ασφαλιστικών ταμείων.
22 Κατάργηση της ελάχιστης αμοιβής για τους ενεργειακούς επιθεωρητές.
23 Ρύθμιση των χρήσεων γης για τα προς αξιοποίηση ακίνητα του Δημοσίου.
24 Δημιουργία αυτόματου ηλεκτρονικού συστήματος που θα συνδέει τη βάση δεδομένων της απογραφής με την Ενιαία Αρχή Πληρωμών.
25 Εφαρμογή της νομοθεσίας για την Ενιαία Αρχή Δημοσίων Προμηθειών.
26 Κατάθεση νομοσχεδίου για τη φορολογική μεταρρύθμιση.
27 Αύξηση των ρυθμών απορρόφησης κονδυλίων από τα κοινοτικά ταμεία.
28 Διακοπή των πληρωμών στις Εφορίες για να απελευθερωθεί προσωπικό.
29 Αξιολόγηση των ιδρυμάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
30 Άρση της απαγόρευσης αναγνώρισης των επαγγελματικών προσόντων που προκύπτουν από πτυχία τα οποία εκδόθηκαν μέσω δικαιόχρησης (franchise).


news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Νόμπελ Χημείας σε δύο Αμερικανούς


Το Νόμπελ Χημείας 2012 κέρδισαν οι Αμερικανοί επιστήμονες Ρόμπερτ Λέφκοβιτς και Μπράιαν Κομπίλκα, για την πρωτοποριακή εργασία τους πάνω σε μια σημαντική οικογένεια υποδοχέων που επιτρέπουν στα κύτταρα να αισθάνονται το περιβάλλον τους, όπως ανακοίνωσε η επιτροπή του βραβείου.

Οι Ρόμπερτ Λέφκοβιτς και Μπράιαν Κομπίλκα ανακάλυψαν τις εσωτερικές λειτουργίες των υποδοχέων που συνδέονται με G - πρωτεΐνες. Οι υποδοχείς αυτοί επιτρέπουν στα κύτταρα «να προσαρμόζονται σε νέες καταστάσεις», προστίθεται στην ανακοίνωση της Βασιλικής Ακαδημίας Επιστημών της Σουηδίας.

Το Νόμπελ συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 8 εκατ. κορωνών (930.000 ευρώ).


newsbomb.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Αφαντοι πάνω από 90.000 συνταξιούχοι


Περισσότεροι από 90.000 δικαιούχοι κύριων και επικουρικών συντάξεων, δεν προσήλθαν για να απογραφούν έως τις 5 Οκτωβρίου, οπότε έληξε και η τελευταία παράταση που είχε δοθεί από τη διοίκηση του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Πρόκειται για δικαιούχους του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ) και των ενταγμένων στο ΙΚΑ Ταμείων, Ασφάλισης Προσωπικού ΟΤΕ (ΤΑΠ-ΟΤΕ) και Αλληλοβοήθειας Προσωπικού Ιονικής και Λαϊκής Τράπεζας και άλλων Τραπεζών, (ΤΑΠΙΛΤ).
Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του ΙΚΑ, από την 1 Ιουλίου έως τις 5 Οκτωβρίου απογράφηκαν μέσω του διατραπεζικού συστήματος ΔΙΑΣ και μέσω των υποκαταστημάτων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ:

972.866 δικαιούχοι κύριας σύνταξης ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

627.263 δικαιούχοι επικουρικής σύνταξης ΕΤΕΑΜ

2.361 δικαιούχοι κύριας σύνταξης ΤΑΠΙΛΤ

50.601 δικαιούχοι κύριας σύνταξης ΤΑΠ-ΟΤΕ

Αντίστοιχα δεν εμφανίστηκαν για να απογραφούν συνολικάν 91.124 δικαιούχοι και συγκεκριμένα:

52.189 δικαιούχοι κύριας σύνταξης ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

33.960 δικαιούχοι επικουρικής σύνταξης ΕΤΕΑΜ

222 δικαιούχοι κύριας σύνταξης ΤΑΠΙΛΤ

4.753 δικαιούχοι κύριας σύνταξης ΤΑΠ-ΟΤΕ

Η φυσική καταγραφή στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ σταματά από σήμερα και θα επαναλειτουργήσει από 22 Οκτωβρίου 2012.

Από τις 22 Οκτωβρίου 2012 οι δικαιούχοι σύνταξης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, του ΕΤΕΑΜ και του ΤΑΠΙΛΤ, θα καταγράφονται στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ τόπου κατοικίας και θα παραλαμβάνουν ειδική Εντολή Πληρωμής της σύνταξής τους, η οποία θα εξοφλείται στα ταμεία των υποκαταστημάτων.

Από 26 Οκτωβρίου 2012 οι δικαιούχοι σύνταξης του ΤΑΠ-ΟΤΕ θα καταγράφονται στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ τόπου κατοικίας και θα παραλαμβάνουν ειδική Εντολή Πληρωμής της σύνταξής τους, η οποία θα εξοφλείται στα ταμεία των υποκαταστημάτων.

Η διοίκηση του ΙΚΑ επισημαίνει τέλος, ότι όσοι συνταξιούχοι του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, του ΕΤΕΑΜ και του ΤΑΠΙΛΤ προσήλθαν για φυσική καταγραφή στις 8 και 9 Οκτωβρίου 2012, θα πληρωθούν τη σύνταξή τους στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ τόπου κατοικίας τους στις 22 Οκτωβρίου 2012.


ethnos.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...