Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Μόνιμο μέτρο το τέλος ακινήτων!


Μόνιμο ενδέχεται να είναι τελικά το τέλος ακινήτων στους λογαριασμούς της ΔΕΗ που επιβλήθηκε για το 2011 και 2012.
Η τρόικα ζήτησε στη διάρκεια της χθεσινής τηλεδιάσκεψης από τον υπουργό Οικονομικών να προσδιορίσει από τώρα μέτρα και για τη διετία 2013 - 2014.
Οι επικεφαλής της τρόικας εκτιμούν, σύμφωνα με την "Καθημερινή", ότι ακόμη και με την παράταση του μέτρου, θα χρειαστούν επιπλέον 2,2 δισ. ευρώ και ξεκαθάρισαν ότι αυτό είναι το τελευταίο εισπρακτικό μέτρο που δέχονται.
Σημειώνεται ότι και η δεύτερη τηλεδιάσκεψη του υπουργού Οικονομικών με τους επικεφαλής της τρόικας ολοκληρώθηκε χωρίς οριστική συμφωνία.
Στο μεταξύ,σύμφωνα με τη ΓΕΝΟΠ, το μηχανογραφικό σύστημα της ΔΕΗ χρειάζεται πέντε μήνες για να ολοκληρώσει την αποστολή των εκκαθαριστικών για το τέλος ακινήτων, κάτι που σημαίνει ότι το τέλος για το 2011 θα πληρωθεί ως τους πρώτους μήνες του 2012.

newsbomb.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σαν σήμερα 21 Σεπτεμβρίου

19 π.Χ: Πέθανε ο Βιργίλιος, ρωμαίος ποιητή, γνωστός για το ημιτελές επικό έργο του «Η Αινιάδα».

1832: Πέθανε ο Σερ Ουόλτερ Σκοτ, σκοτσέζος μυθιστοριογράφος και ποιητής, γνωστός για το έργο του «Ιβανόης».

1895: Ιδρύεται η πρώτη εταιρία κατασκευής αυτοκινήτων από τον Φρανκ Ντουρία, με την επωνυμία «Duryea Motor Wagon Company».

1925: Εξουδετερώνεται η συμμορία των θρυλικών Γιαγκούλα και Μπαμπάνη.

1949: Δημιουργείται η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας, γνωστότερη ως Δυτική Γερμανία, από τις τρεις κατοχικές δυνάμεις που την ελέγχουν (Αγγλία, Γαλλία και ΗΠΑ).

1950: Γεννήθηκε ο Μπιλ Μάρεϊ, αμερικανός ηθοποιός.

1972: Γεννήθηκε ο Λίαμ Γκάλαχερ, ο τραγουδιστής του βρετανικού συγκροτήματος «Oasis».

1974: Νομιμοποιείται το Κομουνιστικό Κόμμα Ελλάδος (ΚΚΕ).

1985: Η Μαντόνα φθάνει για πρώτη φορά στο Νο1 του βρετανικού πίνακα επιτυχιών με το άλμπουμ της «Like a Virgin».

1991: Η αμερικανική ομοσπονδία του μπάσκετ ανακοινώνει, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων της Βαρκελώνης του 1992, τη δημιουργία της αποκληθείσας «Ντριμ Τιμ», που αποτελείται από παίκτες του ΝΒΑ.



sansimera.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Βρετανία: Κατασκευάζουν ανιχνευτή ψεύδους


Εξαιρετικά εντυπωσιακά αποτελέσματα υπόσχεται ο ανιχνευτής ψεύδους που κατασκευάζει ομάδα Βρετανών επιστημόνων.

Η λειτουργία της συσκευής βασίζεται στην αξιοποίηση των διακυμάνσεων της θερμοκρασίας του προσώπου ιδιαιτέρως γύρω από τα μάγουλα και τα μάτια.

Ο καθηγητής από το πανεπιστήμιο του Μπράντφορντ Χασάν Ουγκέιλ εξηγεί πως όταν κάποιος ψεύδεται η δραστηριότητα του εγκεφάλου συνήθως αλλάζει και αυτό μπορούμε να εντοπιστεί μέσω της θερμικής κάμερας.
Ειδικότερα σχετικά με τη λειτουργία της συσκευής μία φωτογραφική μηχανή καταγράφει τις κινήσεις και τους μορφασμούς του προσώπου καρέ-καρέ και στη συνέχεια τα αναλύει με τη χρήση του λογισμικού Facial Action Units, ενός συστήματος που κατηγοριοποιεί την έκφραση του προσώπου, το οποίο επινοήθηκε από τους αμερικανούς ψυχολόγους Πολ Έκμαν και Γουόλτερ Φρίζεν.

Το νέο αυτό επιστημονικό κατασκεύασμα βρίσκεται σε πειραματική λειτουργία και αναμένεται να δοκιμαστεί μέχρι το τέλος του 2011 σε βρετανικό αεροδρόμιο.

newsbomb.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ανοίγουν τα ΑΕΙ, κλείνουν τα σχολεία!

«Καζάνι» που βράζει θυμίζει τώρα η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Ετσι ενώ όλο και περισσότερες σχολές έπειτα από τις γενικές συνελεύσεις των φοιτητών ανοίγουν, τώρα μέσω Facebook οι μαθητές δικτυώνονται προκειμένου να συντονίσουν τις καταλήψεις των σχολείων τους.

Μαθητές από την Αθήνα, την Πάτρα και τη Θεσσαλονίκη πρωτοστάτησαν στο διαδικτυακό κάλεσμα που έγινε τις προηγούμενες ημέρες για κατάληψη των σχολείων.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία 20 σχολεία της Αθήνας, 17 της Θεσσαλονίκης και κάποια σχολεία της Πάτρας- όπου σημειώθηκαν και επεισόδια- ξεκίνησαν καταλήψεις ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι το γκρουπ των μαθητών που «προτρέπει» τους μαθητές «Πάμε Κατάληψη» υποκινείται από το ΚΚΕ.

Παρά τη χθεσινή εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας που αφορούσε στα λειτουργικά προβλήματα των σχολείων και στους τρόπους αντιμετώπισής τους, οι μαθητές δηλώνουν αγανακτισμένοι μέσω του facebook από την έλλειψη βιβλίων και τo όλο σύστημα της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Η διατήρηση της δωρεάν εκπαίδευσης, η έγκαιρη διανομή σχολικών βιβλίων και η ελαχιστοποίηση των καθυστερήσεων των καθηγητών και των δασκάλων είναι μερικά από τα θέματα που προβληματίζουν τους μαθητές και τα οποία συζητούν διεξοδικά στο ίντερνετ.

Από την άλλη πλευρά οι γονείς δηλώνοντας προβληματισμένοι με τις ελλείψεις της φετινής σχολικής χρονιάς προσπαθούν να κατανοήσουν πως ακριβώς αποφασίζονται οι καταλήψεις των σχολείων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Σύλλογος Γονέων του γυμνασίου της Καισαριανής που χθες σημειώθηκαν κάποια προβλήματα όταν οι γονείς πήγαν τα παιδιά τους στο σχολείο στο οποίο είχε μπει λουκέτο από τους καταληψίες.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δάσκαλοι πραγματοποιούν αύριο 24ωρη απεργία ενώ οι καθηγητές προχωρούν σε τρίωρες στάσεις εργασίας από τα καθήκοντά τους. Δάσκαλοι και καθηγητές δηλώνουν αποφασισμένοι να συντονιστούν προκειμένου να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Συνεχίζουν την εξεταστική τα πανεπιστήμια

Στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το κίνημα για ανοικτά πανεπιστήμια άρχισε από χθες να κερδίζει έδαφος στα αμφιθέατρα, καθώς οι φοιτητές σε πολλές σχολές πανεπιστημίων και ΤΕΙ αποφάσισαν να σταματήσουν τις καταλήψεις και να επιστρέψουν στην Εξεταστική. Οι συνελεύσεις των φοιτητών στο Πάντειο, στο ΤΕΙ Πειραιά, σε ορισμένα από τα τμήματα του ΤΕΙ Αθήνας και σε σχολές όπως οι Πολιτικοί Μηχανικοί ΕΜΠ, οι Νομικές ΑΠΘ και Δημοκριτείου, διάφορες σχολές στο Ηράκλειο, στον Έβρο, στον Βόλο, στο Αιγαίο, στην Πελοπόννησο, στο Βιολογικό Αθήνας, αποφάσισαν, μετά από έντονες αντιπαραθέσεις στις περισσότερες περιπτώσεις, να σταματήσουν τις καταλήψεις. Υπέρ των ανοικτών πανεπιστημίων ψήφισαν οι περισσότεροι ανεξάρτητοι φοιτητές αλλά και η παράταξη της ΔΑΠ. Σήμερα συνεχίζονται οι συνελεύσεις στα υπόλοιπα ιδρύματα.



protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Μέτρα σοκ για την έκτη δόση


Η εκταμίευση της έκτης δόσης θα "γονατίσει" τα ελληνικά νοικοκυριά, καθώς τα μέτρα που συμφωνήθηκαν φέρνουν νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, καθώς και απολύσεις δεκάδων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων.
Τα σημαντικότερα από τα μέτρα που τέθηκαν επί τάπητος και στα οποία φαίνεται πώς υπήρξε κατ' αρχήν συμφωνία περιλαμβάνουν:
* Άμεση ψήφιση του ενιαίου μισθολογίου, με δραστικές περικοπές στους μισθούς και χωρίς "προσωπικές διαφορές".
Οι μειώσεις μισθών υπολογίζεται ότι θα φτάσουν στο 40% και σε ορισμένες περιπτώσεις και στο 50% για υψηλόμισθους υπαλλήλους.
* Περικοπές στις συντάξεις, με έμφαση στις υψηλές, στις οποίες θα μπει πλαφόν, αλλά και στο εφάπαξ.
* Εφεδρεία και απολύσεις σε μια σειρά από οργανισμούς. Υπολογίζεται ότι στην πρώτη λίστα της εφεδρείας θα συμμετάσχουν 20.000 εργαζόμενοι.
* Νέα μείωση του αφορολόγητου ορίου στο πλαίσιο της φορολογικής αναδιάρθρωσης. Οι εισηγήσεις που εξετάζονται αφορούν τη μείωση στις 4.000 - 5.000 ευρώ, γεγονός που θα οδηγήσει σε επιπλέον φόρο για όλους τους φορολογούμενους, ίσως και 400 ευρώ, ανάλογα με τον συντελεστή που θα επιβληθεί.
* Επέκταση έως και το 2014 του μέτρου του τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Παρ' ότι αμφισβητήθηκε η αποτελεσματικότητα του μέτρου αυτού, αποφασίσθηκε τελικά να επιβληθεί και μάλιστα σε μακροχρόνια βάση, καθώς σίγουρα εκτιμάται ότι θα συμβάλει στην αύξηση των εσόδων.
Επιτάχυνση της εξομοίωσης του φόρου πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης. Στο Μεσοπρόθεσμο προβλέπεται να γίνει σταδιακά.
Το μαχαίρι που επιβάλλει η τρόικα -από 5% έως 40%- στις επικουρικές έρχεται από 1/11/2011, ενώ για τις κύριες συντάξεις θα υπάρξει νέος ΛΑΦΚΑ που θα θίξει τις μεγάλες συντάξεις.
Υπό συζήτηση, όπως επισημαίνουν τα "Νέα", είναι η περικοπή των συντάξεων άνω των 1.700 ευρώ.
Στο μεταξύ, θα υπάρξει νέα μείωση στο εφάπαξ του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων - εκτός από το 10% που έχει ήδη επιβληθεί - αλλά και στα εφάπαξ των άλλων Ταμείων που είναι ελλειμματικά.
Οι μειώσεις θα επέλθουν στις επικουρικές συντάξεις μετά και τις αναλογιστικές μελέτες. Από το υπουργείο Εργασίας εκτιµάται ότι η μείωση θα είναι είναι της τάξεως του 5%-6%, ενώ τα συνδικάτα εκτιμούν ότι θα φτάσει και το 30%-40%.
Τα επικουρικά ταµεία, τα οποία αυτή τη στιγµή καλύπτουν περίπου 800.000 συνταξιούχους, θα πρέπει να αναπροσαρµόσουν τις παροχές τους µε βάση την οικονοµική τους βιωσιµότητα.
Σε ό,τι αφορά το πλαφόν στις κύριες συντάξεις, στο τραπέζι των συζητήσεων ήταν και η πρόταση το πλαφόν να πέσει στα 1.700 ευρώ.
Από 1ης Ιουλίου 2011, στο πλαφόν αυτό συμπεριλαμβάνονται και τα οικογενειακά επιδόματα.
Πρόβλημα βιωσιμότητας υπάρχει και για τα εφάπαξ (έχουν παραγγελθεί αντίστοιχες μελέτες, παρά τις πρώτες μειώσεις που τρέχουν και είναι 10% για το Δημόσιο και 15% για το Ταμείο της ΔΕΗ). Το μεγαλύτερο έλλειμμα αντιμετωπίζει το ΤΠΔΥ (Ταμείο Πρόνοιας) με 50.000 συνταξιούχους να περιμένουν στην ουρά για το εφάπαξ.
Ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος θα ενημερώσει στις 11:30 την Κυβερνητική Επιτροπή για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων και για τα σημαντικότερα και πιο επίμαχα μέτρα που συζητούνται.

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Επιστράτευση" για τους 157 Ολυμπιονίκες!


Έλαβαν φύλλο πορεία για να παρουσιαστούν στις μονάδες τους και να αναλάβουν δράση!

Την υποχρέωση να δίνουν το «παρών» στις υπηρεσίες που ανήκουν έχουν πλέον οι Ολυμπιονίκες, στους οποίους είχε απονεμηθεί η ιδιότητα του εφέδρου εν ενεργεία αξιωματικού στις Ένοπλες Δυνάμεις ως επιβράβευση για τις επιτυχίες τους. 
Οι 157 Ολυμπιονίκες έπιασαν ή θα πιάσουν τις επόμενες ημέρες δουλειά, καθώς στις αρχές του μήνα έλαβαν φύλλο πορείας (!) για να παρουσιαστούν σε συγκεκριμένες μονάδες ή υπηρεσίες του κλάδου που ανήκουν ή στο ΓΕΕΘΑ. Μέχρι τώρα στους περισσότερους εξ αυτών δεν είχαν ανατεθεί καθήκοντα και δεν παρείχαν εργασία. Μετά από εντολή του υπουργού Άμυνας, Πάνου Μπεγλίτη, θα αξιοποιηθούν άπαντες, καθώς δεν μπορούν να αμείβονται δίχως να προσφέρουν υπηρεσίες και θα πρέπει να έχουν (πέρα από τα ίδια δικαιώματα) και τις ίδιες υποχρεώσεις με τους υπόλοιπους αξιωματικούς. Μέχρι στιγμής η ανταπόκριση των περισσοτέρων ολυμπιονικών ήταν θετική και οι περισσότεροι «τοποθετήθηκαν» στις υπηρεσίες που ζήτησαν, είτε στην Αθήνα είτε στην επαρχία. Ενδεικτικά, ο ταγματάρχης Πύρρος Δήμας ανήκει στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης του Πενταγώνου, οι σμηναγοί Κάχι Κακιασβίλι και Νίκη Μπακογιάννη, καθώς και οι υποσμηναγοί Φανή Χαλκιά και Βούλα Τσιαμήτα στη Σχολή Ικάρων, η Πηγή Δεβετζή και η Χαρούλα Καρυάμη στο γυμναστήριο του ΓΕΕΘΑ, ενώ ο Ιωάννης Μελισσανίδης τοποθετήθηκε στη Σχολή Υπαξιωματικών Διοικητικού της Αεροπορίας στη Θεσσαλονίκη, αλλά δεν έχει απαντήσει θετικά γιατί βρίσκεται στις ΗΠΑ ακολουθώντας καριέρα ηθοποιού.



http://televoas.blogspot.com
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

ΠΑΤΡΙΝΟΣ ΔΩΡΙΖΕΙ ΜΕΤΟΧΗ ΑΞΙΑΣ 670 δισ. ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ !!! ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ….

Στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, το 1904, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ιδρύει την «Τράπεζα της Ανατολής», γνωστότερης ίσως ως «Banque d’ Orient». Η τράπεζα αυτή στη συνέχεια αναπτύσσεται…
σε τρεις κυρίως περιοχές. Την Θεσσαλονίκη, την Σμύρνη και την Αλεξάνδρεια. Το 1932 η «Τράπεζα της Ανατολής» εξαγοράζεται και συγχωνεύεται με την μητρική της Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.
Κατά τον ισχύοντα νόμο επιβάλλεται να διενεργηθεί εκκαθάριση. Τρεις εκκαθαριστές αναλαμβάνουν την υπόθεση κατόπιν αποφάσεως της Γενικής Συνελεύσεως της «Τράπεζας της Ανατολής». Η εκκαθάριση δεν ολοκληρώνεται ποτέ. Κατά τους ισχύοντες νόμους και κατόπιν παρελεύσεως πολλών ετών, η Εθνικής Τράπεζα ισχυρίζεται πώς η αξία των μετοχών της Τράπεζας της Ανατολής έχει εκμηδενιστεί. Πιθανώς να έχει και δίκιο ως προς τις μετοχές αν και εφόσον αυτές ήταν σε δραχμές, βοηθούσης και της τότε πτωχεύσεως του ελληνικού κράτους.
Όμως οι μετοχές αυτές στις οποίες αναφερόμεθα ήταν σε… χρυσό. Η αναφορά είναι σαφής και εγγυητής κάθε τέτοιας μετοχής ήταν και… είναι η Τράπεζα Γαλλίας.
Οι πρόσφυγες από την Ιωνία, την Καππαδοκία, τον Καύκασο, οι οποίοι κάποια στιγμή ζήτησαν την ρευστοποίησης των μετοχών που κατείχαν άκουσαν τους τραπεζικούς υπαλλήλους, ιδιαίτερα μετά το 1940 να τους απαντούν πώς τα αξιόγραφα τους δεν είχαν καμία πλέον αξία. Το θέμα ξεχάστηκε. Κάποιες γιαγιάδες και κάποιοι παππούδες από την Μικρά Ασία είχαν φυλάξει μερικές από αυτές τις μετοχές στα σεντούκια. Κάποιοι άλλοι σε θυρίδες έως ότου, σαράντα από αυτές εμφανίστηκαν ξαφνικά. Κάτοχος η οικογένεια από την Πάτρα του Αρτέμη Σώρρα.
Τι πιο φυσικό κατόπιν αυτής της αποκάλυψης από το να αποταθεί η οικογένεια Σώρρα στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος. Με τη σειρά της η Τράπεζα πληροφορεί επισήμως τους κληρονόμους τον Σεπτέμβριο του 2010 και κατόπιν τον Φεβρουάριο του 2011 πώς στη βάση του νόμου 18/1944 η αξία των μετοχών έχει εκμηδενιστεί.
Ουδεμία μνεία γίνεται από το νομικό τμήμα της Εθνικής Τράπεζας για το γεγονός ότι η αξία των μετοχών είναι σε χρυσό (ο 18/1944 είναι ο πρώτος νομισματικός νόμος μετά την απελευθέρωση από τους Γερμανούς. Την ευθύνη της διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδα κατά την περίοδο της Κατοχής είχε αναλάβει η «Deutsche Bank»).
Η οικογένεια Σώρρα δεν το βάζει κάτω. Έρχεται σε επαφή με ειδικούς επί τραπεζικών θεμάτων και νομικούς και οικονομικούς παράγοντες. Ήταν φυσικό κάποια στιγμή να γίνει και η αποτίμηση της τρέχουσας αξίας των 40 μετοχών.

Η μεγάλη έκπληξη
Ο κ. Θεόδωρος Καρυώτης είναι καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Maryland στις ΗΠΑ και διδάσκει Μακροοικονομία, διεθνείς οικονομικές σχέσεις αλλά και μικροοικονομικά. Ανέλαβε να προχωρήσει στην αποτίμηση των μετοχών. Το πόρισμα του είναι κόλαφος. Κάθε μετοχή σε χρυσό της «Τράπεζας της Ανατολής» αποτιμάται σήμερα στα 670 δισ. ευρώ εκάστη. Τουτέστιν μία φορά και μισή τους σημερινού χρέους της Ελλάδας το οποίο ανέρχεται στα 450 δις ευρώ κατά προσέγγιση. Η συνολική αξία των 40 μετοχών πλησιάζει τα 30 τρισ..

Χωρίς καπνό δεν υπάρχει φωτιά

Τον Απρίλιο του 2010 οι δικαιούχοι είχαν έλθει σε επαφή με την Τράπεζα της Ελλάδος. Ο Διοικητής της κ. Προβόπουλος είναι απόλυτα ενήμερος γι’ αυτό. Μετά από συζητήσεις η Κεντρική Τράπεζα πρότεινε συμβιβασμό (συμφωνία) ύψους 1,5 δισ. ευρώ για 10 μετοχές της «Τράπεζας της Ανατολής».
Οι δικαιούχοι αιφνιδιάστηκαν όταν άκουσαν τους νομικούς συμβούλους να προτείνουν μία «παράξενη διαδρομή» ώστε να καταβληθεί το 1,5 δισ. μέσω μία βρετανικής εταιρείας. Είχε πλέον καταστεί σαφές πώς οι δύο τράπεζες, η Κεντρική και η Εθνικής ήθελαν πάση θυσία να αποφύγουν την ευθεία εμπλοκή τους σε μία τραπεζική πράξη ώστε να μην υφίσταται κίνδυνος να εκτεθούν απέναντι σε άλλους ενδιαφερόμενους για την ίδια υπόθεση.
Οι δικαιούχοι αρνήθηκαν να υιοθετήσουν αυτήν την «παράξενη διαδρομή». Στράφηκαν αλλού και ίδρυσαν μία μη κερδοσκοπική εταιρεία, την «END», με έδρα την Ελλάδα στην οποία πρόεδρος είναι ο γνωστός καρδιολόγος στη Νέα Υόρκη Εμμανουήλ Λαμπράκης και αντιπρόεδρος ο καθηγητής Θεόδωρος Καρυώτης.
Η οικογένεια Σώρρα προχωρεί και σε ένα ακόμη βήμα. Δωρίζει 4 μετοχές στην «END» και καταθέτει την δήλωση φόρου δωρεάς στην Γ’ Δ.Ο.Υ. Πατρών. Ο στόχος είναι σαφής. Το ελληνικό κράτος υποχρεούται να εκδώσει διπλότυπο είσπραξης του ανάλογου φόρου δωρεάς που για τις Μ.Κ.Ο. είναι της τάξης του 0,5% και να εισπράξει φόρο της τάξης των 13,5 δισ.. Η Εφορία παραπέμπει το θέμα στο υπ. Οικονομικών.
Τα χρήματα αυτά επαρκούν για τον μηδενισμό του δημοσίου και του ιδιωτικού χρέους
Το σκεπτικό των μελών της «END» αλλά και της οικογενείας Σώρρα είναι ξεκάθαρο. Η αξία των 4 μετοχών επαρκεί για την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους αλλά και του σωρευμένου χρέους σε τράπεζες των ελλήνων πολιτών αλλά και για την ύπαρξη ενός μεγάλου αποθεματικού για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.
Είναι προφανές πώς το τραπεζικό σύστημα της χώρας αλλά και το ευρωπαϊκό στο σύνολο του δεν είναι σε θέση να αποπληρώσει στο σύνολο του αυτό το ποσό που συνεπάγεται η αξία των μετοχών. Τι μένει λοιπόν; Ο συμβιβασμός ή αλλιώς μία συμφωνία ή πιο απλά μία συμπεφωνημένη από όλα τα μέρη Σεισάχθεια (παραγραφή του χρέους).
Ο κ. Γ. Παπανδρέου, ο κ. Αντ. Σαμαράς, ο κ. Ευ. Βενιζέλος και ο κ. Γ. Προβόπουλος είναι πλήρως ενημερωμένοι. Ωστόσο δεν έχει ανιχνευθεί καμία ακόμη αντίδραση τους. Δεν απομένει παρά να πληροφορηθεί τα περί της «Τράπεζας της Ανατολής» και τους αποθεματικού της σε χρυσό, τότε το 1932 και η κυρία Κριστίν Λαγκάρντ.
Ναι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Προκειμένου να γελάσει και το χείλι του κάθε πικραμένου.



http://parganews.com
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...