Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Όλα τα λεφτά της Εκκλησίας στην Τράπεζα της Ελλάδος !

Εντάσεις, διχογνωμίες αλλά και εκ διαμέτρου αντίθετες εκτιμήσεις προκάλεσε στους...
κόλπους της Διοικούσης Εκκλησίας επιστολή του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Προβόπουλου, ο οποίος επιστρατεύοντας έναν νόμο του 1950 ζητάει να μεταφερθούν όλα τα αποθεματικά των Ενοριών, των Μονών και των Μητροπόλεων στην Τράπεζα της Ελλάδος.


Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε που ακριβώς αποσκοπούσε η κίνηση του κ. Διοικητή, αλλά γνωρίζουμε ότι θα γέμιζε τα ταμεία της Τράπεζας της Ελλάδος με περισσότερα από 300 εκατ. ευρώ, τη στιγμή κατά την οποία κάποιες ιδιωτικές τράπεζες θα “στέγνωναν” περισσότερο από αποθεματικά.


Η επιστολή του κ. Προβόπουλου διαβάστηκε στην Ιερά Σύνοδο αλλά ποτέ δεν δόθηκε στα χέρια των Επισκόπων. “Δεν μας έδωσαν την επιστολή γιατί είναι καταγεγραμμένη στο απόρρητο πρωτόκολλο της Συνόδου” εξηγεί κορυφαίος Ιεράρχης. Η ίδια πηγή επεσήμανε οτι το ποσό με βάσει με πρόχειρους υπολογισμούς ξεπερνάει τα 300 εκατομμύρια ευρώ! “Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε με ακρίβεια πόσα είναι τα αποθεματικά των Ναών, των Μονών και των Μητροπόλεων αλλά το ποσό των 300 εκατομμυρίων ευρώ που φημολογείται μπορεί να υπολείπεται κατά πολύ της πραγματικής εικόνας...” σημειώνει συνομιλητής του Αρχιεπισκόπου ο οποίος μάλιστα έχει εκφράσει την έντονη διαμαρτυρία του για την παρέμβαση Προβόπουλου.


Η κίνηση αυτή-όπως υποστηρίζουν οικονομικοί παράγοντες της Εκκλησίας της Ελλάδος- θα προκαλέσει ντόμινο εξελίξεων στον τραπεζικό τομέα αφού τα χρήματα αυτά είναι κατατεθειμένα σε διάφορες ιδιωτικές τράπεζες. Το ζήτημα το συζήτησε ο Αρχιεπίσκοπος με τον Πρωθυπουργό κατά την πρόσφατη συνάντηση τους, αλλά ο κ. Παπανδρέου αρνήθηκε κατηγορηματικά οτι γνωρίζει κάτι για την κίνηση Προβόπουλου. Παράλληλα δεν δεσμεύθηκε ότι θα επιχειρήσει να λύσει το ζήτημα.


“Αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε περιθώρια να κάνουμε κάτι απο το να μην υπακούσουμε και να αγνοήσουμε παντελώς την επιστολή του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος” εισηγούνται κορυφαίοι Ιεράρχες στον Αρχιεπίσκοπο.


Στο μεταξύ έγινε γνωστό οτι το ζήτημα θα τεθεί και θα συζητηθεί στην Ιερά Σύνοδο στις 14 Ιουνίου η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο λόγω της αδυναμίας μετακίνησης του κ. Ιερώνυμου.


Επίσης αρκετοί είναι οι Μητροπολίτες οι οποίοι προτίθενται να ζητήσουν απο τον Αρχιεπίσκοπο να τους ξεκαθαρίσει εάν και ποιες συμφωνίες έχει συνάψει με τον κ. Παπανδρέου σχετικά με την εκκλησιαστική περιουσία.


Καλά πληροφορημένες πηγές ισχυρίζονται οτι το γεγονός της μη πρόσληψης Ιερέων έχει αναγκάσει τον κ. Ιερώνυμο να συμφωνήσει για παραχώρηση του μεγαλύτερου μέρους της Εκκλησιαστικής περιουσίας με αντάλλαγμα νέες προσλήψεις.


Στην ίδια συνεδρίαση θα συζητηθούν επίσης: το θέμα της κάρτας του πολίτη και η υποχρεωτική δωρεά σώματος, νομοσχέδιο με το οποίο διαφωνεί η συντριπτική πλειοψηφία των Επισκόπων.

Πηγή  24ωρο:

24wro.blogspot.com
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Πωλούνται τα καλύτερα κρεβάτια του ΕΣΥ


Μεγάλο Deal με τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες ετοιμάζει το υπουργείο Υγείας

Σουίτες και μονόκλινα του ΕΣΥ παραχωρούνται επ' αμοιβή προς αξιοποίηση στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, με στόχο την αύξηση των κρατικών εσόδων! 
Ελέω μνημονίου μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να υπογραφούν οι συμβάσεις για την εκμετάλλευση -σε πρώτη φάση- 1.000 κλινών του ΕΣΥ. Οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες θα μπορούν να νοσηλεύουν εκεί τους πελάτες τους, καταβάλλοντας στα νοσοκομεία νοσήλιο που θα είναι χαμηλότερο από αυτό που σήμερα δίνουν στα ιδιωτικά νοσοκομεία αλλά και πολύ υψηλότερο από αυτό που ισχύει στο δημόσιο τομέα.

Οι πρώτοι σχεδιασμοί της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας μιλούν για την παραχώρηση του 2,8% των κρεβατιών του ΕΣΥ, ήτοι 1.000 κλίνες, αλλά δεν αποκλείεται το ποσοστό αυτό να φθάσει ακόμη και το 20%, δηλαδή 7.000 κρεβάτια από το σύνολο των 35.000 που υπάρχουν στο δημόσιο σύστημα. Αλλωστε, νόμος του Αλέκου Παπαδόπουλου εδώ και δέκα χρόνια προβλέπει παραχώρηση σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες του 20% των κλινών.

Μελέτη που πραγματοποίησε ο καθηγητής Οικονομικών της Υγείας Λυκούργος Λιαρόπουλος, και αφορά ακριβώς αυτή τη συνεργασία, βρίσκεται ήδη στα χέρια της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας η οποία την επεξεργάζεται.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες θα επιλεγούν τα καλύτερα δωμάτια που σήμερα διαθέτει ο δημόσιος τομέας, δηλαδή οι σουίτες, τα μονόκλινα και σε κάποιες περιπτώσεις τα δίκλινα. Ενα ελαφρύ ...«ρετούς» για τη βελτίωση των δωματίων θεωρείται απαραίτητο, ώστε να είναι ελκυστική η προσφορά στους ασθενείς που διαθέτουν μεγάλα ποσά ετησίως για την ιδιωτική τους ασφάλιση.

Η χρέωση ανά μέρα εκτιμάται πως θα κυμανθεί από 1.000 έως 1.500 ευρώ συμπεριλαμβανομένων και των βασικών εξετάσεων π.χ. αίματος, ούρων. Το deal φαντάζει κερδοφόρο για τις ασφαλιστικές εταιρείες, δεδομένου ότι στον ιδιωτικό τομέα πληρώνουν από 2.000 έως και 3.000 ευρώ, αλλά και για το ΕΣΥ στο οποίο το νοσήλιο σήμερα για την κοινωνική ασφάλιση κυμαίνεται στα 100 ευρώ ημερησίως.

Ωστόσο, η «εισβολή» των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών στο ΕΣΥ φαίνεται πως ανοίγει το δρόμο για τη δημιουργία ασθενών δύο ταχυτήτων στο βωμό της εξοικονόμησης πόρων. «Θεωρούμε καταστροφική για το δημόσιο σύστημα υγείας την εκποίηση των κρεβατιών στις ασφαλιστικές εταιρείες, η οποία θα αποκλείσει πολίτες από συγκεκριμένα κρεβάτια και θα μετατρέψει τους γιατρούς του ΕΣΥ εν δυνάμει υπαλλήλους ασφαλιστικών εταιρειών» δηλώνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών Δημήτρης Βαρνάβας.

Διαφορετική άποψη έχει πάντως ο καθηγητής Λ. Λιαρόπουλος, αφού όπως λέει: «Η μεταχείριση για όλους τους ασθενείς θα είναι ίδια. Οσοι δεν έχουν ιδιωτική ασφάλιση θα συνεχίσουν να νοσηλεύονται κανονικά στο ΕΣΥ. Θα έχουν βέβαια λιγότερα κρεβάτια στη διάθεσή τους, αλλά ούτως ή άλλως δεν υπάρχει πληρότητα παντού».

Η γενική διευθύντρια της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Μαργαρίτα Αντωνάκη επισημαίνει από την πλευρά της: «Μας ενδιαφέρει πάντα μια τέτοια συνεργασία γιατί πιστεύουμε πως είναι προς όφελος και των ασφαλισμένων και του κράτους. Και θα μπορούσε να προσφέρει σημαντική ρευστότητα στα νοσοκομεία. Ομως πρέπει να δούμε το πλαίσιο στο οποίο θα γίνει μια τέτοια συμφωνία».

Ετοιμάζονται εξάλλου και τα πακέτα των προσφορών (DRG) που θα κάνει το υπουργείο Υγείας στις εταιρείες. Πακέτα που θα περιλαμβάνουν την τιμολόγηση συγκεκριμένων ιατρικών πράξεων, χειρουργικών επεμβάσεων, ημερών νοσηλείας, υλικών που θα χρησιμοποιηθούν κ.λπ. ώστε να αποσαφηνισθεί τι θα καταβάλουν οι ασφαλιστικές εταιρείες συνολικά για τους ασθενείς τους όταν θα εισάγονται στα δημόσια νοσοκομεία.

Στους σχεδιασμούς του υπουργείου Υγείας είναι να διατίθενται στην πρώτη δοκιμαστική περίοδο κρεβάτια σε νοσοκομεία που σήμερα δεν παρουσιάζουν μεγάλη πληρότητα και στη συνέχεια να ενεργοποιηθούν και τα μεγάλα κεντρικά νοσηλευτικά ιδρύματα όπως ο «Ευαγγελισμός», το Γενικό Κρατικό, το «Σωτηρία» κ.λπ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» αναμένεται να υπάρξει και ειδική νομοθετική ρύθμιση ώστε νοσοκομειακοί γιατροί να μπορούν να μεταφέρονται από το ένα νοσοκομείο στο άλλο για να πραγματοποιούν επεμβάσεις και άλλες ιατρικές πράξεις σε ασθενείς των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών. Γεγονός που θα δίνει το δικαίωμα στους συγκεκριμένους ασθενείς να επιλέγουν και τον γιατρό της αρεσκείας τους ανεξάρτητα σε ποιο νοσοκομείο εργάζεται αυτός.

Στόχος είναι να αποκτηθεί το 10 με 15% της «πίτας» των ασθενών που σήμερα νοσηλεύονται στον ιδιωτικό τομέα. Οσο για τα κονδύλια που ευελπιστεί το υπουργείο Υγείας να βάλει στα ταμεία του από την όλη διαδικασία, αυτά μπορεί να φθάσουν ακόμη και τα 200 εκατ. ευρώ ετησίως. Αρκεί να σημειωθεί ότι σήμερα οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες καταβάλλουν κάθε χρόνο κοντά στο 1 δισ. ευρώ στον ιδιωτικό τομέα.

Και η κοινωνική ασφάλιση όμως δαπανά δεκάδες εκατομμύρια για νοσηλεία των ασφαλισμένων σε ιδιωτικά νοσοκομεία. Είναι χαρακτηριστικό ότι το Ταμείο του Δημοσίου, ο ΟΠΑΔ, δίνει ετησίως περίπου 120 εκατ. για τους ασφαλισμένους του που εισάγονται στον ιδιωτικό τομέα της υγείας.

Η ιδιωτικοποίηση περνά ωστόσο και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Σύμφωνα με τη μελέτη του καθηγητή Λιαρόπουλου, ο νεοσύστατος Ενιαίος Φορέας Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), στον οποίο θα υπάγονται από τον Σεπτέμβριο όλοι οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ, του ΟΠΑΔ, του ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ, θα μπορεί να συνάπτει συμφωνίες με ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες. Σύμφωνα με τη μελέτη, ο ΕΟΠΥΥ θα τους αναθέτει επ' αμοιβή τμήμα των ιατρικών υπηρεσιών (π.χ. διαγνωστικές εξετάσεις). Σε πρώτη δοκιμαστική φάση, 100.000 ασφαλισμένοι του ΙΚΑ θα λαμβάνουν υπηρεσίες υγείας μέσω των ασφαλιστικών εταιρειών στο 90% του κόστους. Οι ασφαλιστικές εταιρείες με τη σειρά τους θα έχουν συνάψει συμφωνίες με ιδιωτικά κέντρα ή ακόμη και με γιατρούς που θα έχουν ενταχθεί στον ΕΟΠΥΥ.
newsbeast.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

«H κάθοδος των Μυρίων»

Ξεπερνά κάθε προσδοκία η παρουσία των πολιτών στην κεντρική πλατεία της Αθήνας, αλλά και σε άλλες πόλεις, καθώς για δωδέκατη ημέρα ο κόσμος ξεχύθηκε στους δρόμους, για το δεύτερο πανευρωπαϊκό ραντεβού. Στην πλατεία Συντάγματος περισσότεροι από 150.000 άνθρωποι δίνουν βροντερό «παρών», ενώ ο αριθμός αυτός ενδέχεται να είναι και διπλάσιος, σύμφωνα με τους διαδηλωτές.
Σε κεντρικές πλατείες και δρόμους συρρέουν δεκάδες χιλιάδες πολίτες, διατρανώνοντας την αγανάκτηση και την οργή τους στα μέτρα των κυβερνήσεων που τους πλήττουν, οδηγώντας σε δυσμενή οικονομική θέση την κάθε οικογένεια.

Σημαίες ξένων χωρών έκαναν πάλι την εμφάνισή τους, όπως αυτές της Αργεντινής, της Πορτογαλίας, της Ισπανίας, της Ιρλανδίας, της Αιγύπτου, ενώ υπάρχουν πλακάτ και για την Υεμένη.

Σε συνέχεια της προηγούμενης Κυριακής, οι «Αγανακτισμένοι» δίνουν το «παρών» σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, όπως η Ελλάδα, η Βρετανία, η Ισπανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Πορτογαλία κ.α.. Μ’ έναν τρόπο πρωτόγνωρο, οι διαδηλώσεις οργανώνονται μέσω Facebook, ονομάζονται «Ευρωπαϊκή Επανάσταση» και πραγματοποιούνται κατά των μέτρων λιτότητας, της ανεργίας και της συρρίκνωσης του κοινωνικού κράτους που πλήττουν όλη την Ευρώπη, παρακινώντας τους πολίτες να βγουν στους δρόμους.

Αθήνα
Στην πλατεία Συντάγματος, το πλήθος παραμένει συγκεντρωμένο για δωδέκατη ημέρα, υψώνοντας φωνή οργής και αγανάκτησης κατά των σκληρών μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση, υπό τις επιταγές της τρόικας, ενώ μεγάλος αριθμός ατόμων έχει συγκεντρωθεί και στον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης.

O στόχος των «Αγανακτισμένων» της πλατείας Συντάγματος επετεύχθη, καθώς ο κόσμος αγγίζει τις 100.000 πολίτες και περισσότερο. Την ίδια ώρα, η αστυνομία εκτιμά ότι ο όγκος των διαδηλωτών ξεπερνά τις 50.000.

Οι πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν, καθώς πολλοί από την περιφέρεια μεταφέρθηκαν μέσω λεωφορείων, για να ενώσουν τη φωνή τους με τους «Αγανακτισμένους» της Αθήνας, δίνοντας το δυναμικό «παρών» τους στην πλατεία Συντάγματος.

Στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης της πλατείας Συντάγματος έχει αποφασιστεί να γίνονται «από τα ξημερώματα της 15ης Ιουνίου συγκεντρώσεις σε όλες τις πλατείες, με αφίσες που θα εξηγούν τους όρους του μεσοπρόθεσμου μνημονίου», καθώς και «πορείες που θα παρακινούν τους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν, με κατάληξη την πλατεία Συντάγματος, με σκοπό την κατάληψη της πλατείας και τον αποκλεισμό του Κοινοβουλίου», όπως αναφέρουν στο ψήφισμά τους οι διαδηλωτές.

Θεσσαλονίκη

Μηχανοκίνητη πορεία σε κεντρικούς δρόμους, αλλά και γειτονιές της Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν οι«Αγανακτισμένοι» της πόλης.

Στόχος της κινητοποίησης ήταν η ενημέρωση όλων των πολιτών, προκειμένου να συμμετάσχουν στην κεντρική συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στον Λευκό Πύργο.

Στη σημερινή συγκέντρωση αναμένεται να λάβουν μέρος πολλοί «Αγανακτισμένοι» από γειτονικούς νομούς και πόλεις.

Επί ποδός βρίσκονται ήδη οι κάτοικοι της Πάτρας, του Βόλου, της Λάρισας, της Κοζάνης, της Καλαμάτας, της Ρόδου, της Κέρκυρας αλλά και πολλών ακόμη ελληνικών πόλεων.



zougla.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ήττα των τραπεζών στον Άρειο Πάγο για τους υπέρογκους τόκους

Θετική απόφαση για όσους δανειολήπτες δεν υπήχθησαν στις ευνοϊκές διατάξεις...
του ν. 2789/2000 για τα πανωτόκια εξέδωσε ο Άρειος Πάγος, καθώς ανοίγει το …δρόμο για τη διεκδίκηση τους.

Τους αρεοπαγίτες απασχόλησε περίπτωση δανειοδότησης σεισμόπληκτης στο Λουτράκι Κορινθίας η οποία το 1982 είχε λάβει δάνειο ύψους 3,4 εκατ. δραχμών. Ωστόσο, το 1991 αν και είχε εξοφλήσει το δάνειο αναγκάστηκε προκειμένου να μην βγει στο …σφυρί το ακίνητό της να πληρώσει επιπλέον τόκους επί τόκων (τα γνωστά πανωτόκια) συνολικού ύψους 9,2 εκατ. δραχμές.

Στη συνέχεια η δανειολήπτρια αξίωσε από την Τράπεζα την επιστροφή των παρανόμως εισπραχθέντων ποσών, αλλά και την καταβολή αποζημίωσης. Όμως, το Εφετείο έκρινε ότι ο ν. 2789/2000 αποκλείει την αναζήτηση των καταβληθέντων για οποιαδήποτε αιτία, και ότι η άρνηση της Τράπεζας να επιστρέψει τα παράνομα πανωτόκια είναι σύννομη στηριζόμενη στο άρθρο 30 του επίμαχου νόμου. Τελικά, οι αρεοπαγίτες αναίρεσαν την εφετειακή απόφαση.

newscode.g
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

«Δυστυχώς η Βουλή δεν διαθέτει ελικοδρόμιο»

Η Κυβέρνηση αναζητεί τρόπους να αποφευχθούν τα χειρότερα

Φόβος και τρόμος μεταξύ των βουλευτών μετά τις ακραίες αποδοκιμασίες των εθνοπατέρων. Η κυβέρνηση αναζητεί τρόπους για να αποφευχθούν τα χειρότερα την ημέρα που θα ψηφίζεται το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, καθώς οι Αγανακτισμένοι προτίθενται να κινητοποιήσουν ένα εκατομμύριο κόσμο για τον αποκλεισμό του Κοινοβουλίου.

Η κατάσταση που δημιουργείται πλέον στην πλατεία Συντάγματος και γύρω από το ελληνικό Κοινοβούλιο είναι ασφυκτική για τον πολιτικό κόσμο της χώρας και εξόχως ανησυχητική για τις επερχόμενες εξελίξεις. Υπό το βάρος αυτό όλο και περισσότεροι στην κυβέρνηση πιστεύουν ότι απαιτείται ειδικό σχέδιο αντιμετώπισης της ιδιότυπης αυτής εξέγερσης.

Κυβερνητικοί παράγοντες και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, εκτιμούν σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα ότι με τα σημερινά δεδομένα όχι μόνο η συγκέντρωση μεγάλου αριθμού διαδηλωτών είναι βέβαιη, αλλά και ότι αυτή μπορεί να εξελιχθεί σε ανεξέλεγκτο αποκλεισμό της Βουλής, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό. Το ενδεχόμενο να στηθεί ένας κλοιός γύρω από τη Βουλή που θα εμποδίζει τους βουλευτές να εισέρχονται στο κτίριο και πολύ περισσότερο να μην ανοίξει όταν το μεσοπρόθεσμο ψηφιστεί για να αποχωρίσουν οι εθνοπατέρες ,προκαλεί τρόμο στα αρμόδια κυβερνητικά κλιμάκια και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Ο φόβος έτσι κι αλλιώς είναι διάχυτος επειδή ακριβώς κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις αντιδράσεις του κόσμου. Ακόμη και οι πιο ψύχραιμοι ομολογούν ότι ο καθένας υπουργός και βουλευτής πρέπει πλέον να προσέχει πού κυκλοφορεί στο κέντρο της Αθήνας και φυσικά να μην υποτιμά το κλίμα που κυριαρχεί στις διαδηλώσεις των Αγανακτισμένων στην πλατεία Συντάγματος.

Η τεράστια κινητοποίηση των αστυνομικών δυνάμεων είναι το προφανές μέτρο, όμως δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα αποδειχτεί επαρκές, με δεδομένο ότι χρειάζεται να φυλαχτεί ένας τεράστιος χώρος με πολύ μεγάλη περίμετρο.
Οι πιο υποψιασμένοι των αστυνομικών δυνάμεων αναμένουν ότι εκείνη την ημέρα θα έχουν να κάνουν και με «κλεφτοπόλεμο», καθώς είναι πιθανό «δυνάμεις» των Αγανακτισμένων να ακροβολιστούν σε διάφορα σημεία, είτε μακριά από τη Βουλή, αλλά σε σημεία απ’ όπου πρέπει να περάσουν οι βουλευτές για να πλησιάσουν τις εισόδους του Κοινοβουλίου, είτε ακόμη και στον Εθνικό Κήπο.

newsbeast.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ντόμινο σκανδάλων στα χνάρια του Στρος Καν

Η καμαριέρα έδειξε το δρόμο

Μέσα σε μια νύκτα τα ΜΜΕ ήραν την «ομερτά» που ίσχυε για τον ιδιωτικό βίο των πολιτικών, με τις νέες καταγγελίες να μπλέκουν σε «ροζ αταξίες» τον υφυπουργό του Σαρκοζί Ζορζ Τρον και τον σοσιαλιστή Τζακ Λανγκ.

Μην έχοντας εξοικειωθεί με την κουλτούρα του δημόσιου κουτσομπολιού και των πάρτι α λα Σίλβιο, η χώρα βρίσκεται μάλλον απροετοίμαστη μπροστά στο... μπαράζ ροζ σκανδάλων που προκαλεί η υπόθεση Στρος Καν.

Η περιβόητη καμαριέρα άνοιξε τον ασκό του Αιόλου, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή η οποία σε τίποτα δεν θυμίζει τη σιγή ιχθύος που επικρατούσε μέχρι πρότινος γύρω από την ιδιωτική ζωή των πολιτικών. Πολλοί αναρωτιούνται ποιοι θα είναι οι επόμενοι έκπτωτοι και σύμφωνα με την ευρωβουλευτή και πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Ρασιντά Νταντί, δεν είναι λίγοι οι πολιτικοί που κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα μετά τη θύελλα Στρος Καν, εφόσον έχουν κι αυτοί το δικό τους ροζ ιστορικό.

Κι αν οι εξωσυζυγικές σχέσεις δεν συνιστούσαν ποτέ πραγματικό σκάνδαλο για τη Γαλλία, σίγουρα δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητες οι καταγγελίες για σεξουαλικά εγκλήματα και δηλώσεις όπως αυτές του φιλοσόφου και πρώην υπουργού παιδείας Λικ Φερί, ο οποίος αναφέρθηκε σε άλλον πρώην υπουργό, λέγοντας ότι είχε εμπλακεί παλιότερα σε όργια με μικρά αγόρια στο Μαρόκο.

Παρότι, ελλείψει αποδείξεων, δεν ανέφερε όνομα, οι φήμες ότι πρόκειται για τον σοσιαλιστή Τζακ Λανγκ άρχισαν να οργιάζουν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος της Κυριακής», ο ίδιος ο Λανγκ έκανε λόγο για ανυπόστατους ισχυρισμούς, ενώ ο συνιδρυτής του Marianne διαβεβαίωσε ότι συζήτησε με τον Φερί και το όνομα που του εκμυστηρεύτηκε δεν ήταν αυτό του Λανγκ.

ΦΡΑΝΣΟΥΑ ΜΙΤΕΡΑΝ - Η διπλή ζωή αποκαλύφθηκε λίγο πριν από το τέλος

Τον Νοέμβριο του 1994 το περιοδικό "Paris Match" αποκαλύπτει -με σχετική φωτογραφία στο εξώφυλλο- την ύπαρξη της Μαζαρίν Πενζό, της εκτός γάμου κόρης του Μιτεράν, την οποία είχε αποκτήσει με την ερωμένη του, Αν Πενζό, το 1974. Για το κοινό μπορεί να ήταν μια έκπληξη, στους πολιτικούς και δημοσιογραφικούς κύκλους όμως αποτελούσε κοινό μυστικό ήδη από την πρώτη του προεδρική θητεία. Στην κηδεία του Μιτεράν τον Ιανουάριο του 1996, η Γαλλία ανακάλυψε και το πρόσωπο της Αν Πενζό, με την οποία ο εκλιπών είχε γνωριστεί το 1961, όταν ήταν 45 ετών και εκείνη μόλις 18.

Η Ντανιέλ, η γυναίκα που ο Μιτεράν είχε παντρευτεί το 1944, γνώριζε τη διπλή του ζωή, αποφάσισε όμως παραδόξως να την αποδεχθεί όπως έκαναν και άλλες "συνάδελφοί" της, πρώην ή επίδοξες πρώτες κυρίες. Οι εξωσυζυγικές σχέσεις του Μιτεράν φέρεται να ήταν αρκετές. "Δεν μπορούσε να σκεφτεί ότι θα φύγει από ένα συνέδριο ή ένα συμβούλιο χωρίς να συνοδεύεται από κάποια γυναίκα", θυμάται χαρακτηριστικά μια δημοσιογράφος που τον γνώριζε καλά. Σύμφωνα με βιβλίο που κυκλοφόρησε το 2007, στις ερωμένες του συμπεριλήφθη και η γνωστή τραγουδίστρια Νταλιντά με την οποία φαίνεται ότι συνδέθηκαν δύο χρόνια πριν από τις εκλογές του 1981.

ΖΑΚ ΣΙΡΑΚ - κατά συρροήν άπιστος σύζυγος
Είναι η περίπτωση του γόη, με μεγάλη λίστα κατακτήσεων. Τα παραστρατήματά του έκανε γνωστά η ίδια η σύζυγός του, Μπερναντέτ, μέσω του βιβλίου "Συζήτηση". Η πρώην πρώτη κυρία μιλούσε για τη δυσκολία της συμβίωσης με έναν άντρα που έχει "τρομερή επιτυχία στις γυναίκες", ομολογώντας ότι αν και ενήμερη για τις απιστίες, έγνοια της ήταν να κρατήσει ενωμένη την οικογένεια. "Σήμερα, με την πρώτη δυσκολία οι άνθρωποι χωρίζουν. Εγώ δίσταζα γιατί είχα παιδιά".

Τα άπλυτα του Σιράκ -και όχι μόνο- έβγαλε στη φόρα και το βιβλίο των δημοσιογράφων Κρ. Ντελουάρ και Κρ. Ντιμπουά με τίτλο "Sexus Politicus" που κυκλοφόρησε το 2006. Περιληπτικά, στις ερωμένες του Σιράκ συμπεριλαμβάνονται: η Μαρί Φρ. Γκαρό, σύμβουλος των Ηλυσίων από το 1969-1974, η Ελίζαμπεθ Φρίντριχ, δημοσιογράφος του γαλλικού πρακτορείου AFP στις αρχές της δεκαετίας του "90, η Μισέλ Μπαρζάκ, υπουργός Υγείας από το 1986-88 και κυρίως η μυστηριώδης δημοσιογράφος της "Figaro" -το όνομα της οποίας δεν αποκαλύπτεται- για χάρη της όμως ο Σιράκ φέρεται να ήταν έτοιμος να σαμποτάρει την πολιτική του καριέρα.

Το 1974, η εν λόγω δημοσιογράφος ανέλαβε να κάνει ένα πορτρέτο του Σιράκ τον οποίο και ακολούθησε σε επίσημο ταξίδι στη Ρουμανία. Εκεί ξεκίνησε η σχέση τους: δώρα, μυστικά ραντεβού, φλογερά γράμματα. Ο Σιράκ φαίνεται ότι βρήκε διαμέρισμα στην ερωμένη του και δεν δίστασε να της ανακοινώσει ότι σκόπευε να χωρίσει την Μπερναντέτ. Το 1976, μετά από πιέσεις, τηλεφώνησε στην ερωμένη του για να της πει τα δυσάρεστα: "Τελείωσε. Μου απαγορεύουν να σε ξαναδώ". Λέγεται ότι η δημοσιογράφος έπαθε κατάθλιψη και έκανε απόπειρα αυτοκτονίας.

ΦΡΕΝΤΕΡΙΚ ΜΙΤΕΡΑΝ - Ο υπουργός λείπει για... σεξοτουρισμό στην Ταϊλάνδη

Ο υπουργός Πολιτισμού της κυβέρνησης Σαρκοζί και ανιψιός του Φρανσουά Μιτεράν βρέθηκε στο επίκεντρο το 2009 όχι για την αδυναμία του στο ωραίο φύλο αλλά στα... αγόρια. Κι αυτός που το έκανε γνωστό στο ευρύ κοινό ήταν ο... ίδιος μέσω της αυτοβιογραφίας του "Η κακή ζωή" όπου παρέθετε χαρακτηριστικές περιγραφές από τα ταξίδια του στην Ταϊλάνδη: "Απέκτησα τη συνήθεια να πληρώνω για αγόρια... Η αφθονία νέων, πολύ ελκυστικών και άμεσα διαθέσιμων αγοριών μου προκαλούσε μια επιθυμία την οποία δεν χρειαζόταν πια να καταστείλω ή να κρύψω".

Το 2005, όταν κυκλοφόρησε το εν λόγω βιβλίο, ο Μιτεράν δεν είχε μπει στο στόχαστρο, η ζέση όμως με την οποία υπερασπίστηκε τον σκηνοθέτη Ρομάν Πολάνσκι που είχε συλληφθεί για παλιότερο σεξουαλικό σκάνδαλο με ανήλικη, επανέφερε στο προσκήνιο την αυτοβιογραφία και έγινε αφορμή να κατηγορηθεί για σεξοτουρισμό.

"Εκανα ένα λάθος, αναμφίβολα, όχι όμως ένα έγκλημα" είχε δηλώσει τότε ο Μιτεράν, υποστηρίζοντας ότι χρησιμοποιούσε τον όρο "αγόρια" για να αναφερθεί σε ενήλικες. "Δεν πρέπει να μπερδεύουμε την ομοφυλοφιλία με την παιδοφιλία", τόνισε ο υπουργός. Η συνέντευξή του δίχασε τον πολιτικό κόσμο, αλλά δεν του στέρησε την υπουργική του θέση όπως το απαιτούσε π.χ. η Μαρίν Λε Πεν, η οποία είχε πρωτοστατήσει στην καμπάνια εναντίον του.

newsbeast.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σχέδιο «κοστούμι» έχουν έτοιμο οι Γερμανοί

Ακόμα και για αυτούς τους ελάχιστους που πιστεύουν πως η νέα βοήθεια προς τη χώρα μας ήταν – ή είναι – αντικείμενο σκληρών διαπραγματεύσεων και επώδυνων ζυμώσεων στο εσωτερικό της Ευρωζώνης, το τελευταίο δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, που σημειωτέον κυκλοφορεί τη Δευτέρα, αλλά ήδη γνωρίζουμε τις προδημοσιεύσεις του, λύνει τις «απορίες», αποκαλύπτοντας πως οι Γερμανοί είχαν ΗΔΗ έτοιμο ένα νέο πακέτο βοήθειας για τη χώρα μας, που περιλαμβάνει το … αίτημα του Βερολίνου για συμμετοχή στη «διάσωση» και ιδιωτών πιστωτών, σε εθελοντική βάση φυσικά για να μην θεωρηθεί από τις αγορές ουσιαστική αναδιάρθρωση η μετακύληση των ομολόγων και προφανώς θα παίξει το ρόλο και ενός «προτύπου» στην περίπτωση που θα χρειαστεί μελλοντικά – και πάντως πριν το 2013, όταν και θα … αναλάβει δράση ο περιβόητος Μόνιμος Μηχανισμός Στήριξης – μια περαιτέρω στήριξη άλλης χώρας της Ευρωζώνης, πιθανότατα της Πορτογαλίας!


Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό το σχέδιο ετοίμασαν οι επιτελείς του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών – στην περίπτωση δηλαδή που νομίζατε πως στη Βιέννη επί διήμερο οι υφυπουργοί Οικονομικών του Eurogroup ήταν εκείνοι που έγραφαν και έσβηναν τα μελλούμενα για την τσέπη και τη χώρα μας!

Μάλιστα το περί ου ο λόγος σχέδιο προβλέπει πως τα κεφάλαια που θα απαιτηθούν ενδεχομένως και να ξεπερνούν τα 100 δισ. ευρώ για να καλύψουν ενδεχόμενες αυξημένες ανάγκες της Ελλάδας και πέραν του 2013, μέχρις ότου «ρολάρει» ο ESM.

protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Στρατιώτες...μερικής απασχόλησης! Κι όμως υπάρχουν.

Κι όμως στη Βρετανία, έχουν αρχίσει να έχουν στρατιώτες …μερικής απασχόλησης! Πρόκειται για βετεράνους στρατιώτες προερχόμενους κυρίως από τις Ειδικές Δυνάμεις,οι οποίοι επιστρέφουν με αυτό το καθεστώς σε υπηρεσία μερικών ημερών ή για κάποιες συγκεκριμένες αποστολές. Το ρεπορτάζ των Times είναι ενδιαφέρον.


Ο λοχίας Arthur Little έφυγε από τους Αλεξιπτωτιστές το 1987 και πήγε να δουλέψει στην British Telecom.
Δεν έχασε ποτέ την αγάπη του για την στρατιωτική ζωή και μετά από μια δεκαετία τόλμησε να επανέλθει ως αλεξιπτωτιστής…μερικής απασχόλησης!

Έχοντας συμμετάσχει σε πάρα πολλές αποστολές όπως στην Ουγκάντα, στη Κύπρο και δύο θητείες στο Αφγανιστάν,τιμήθηκε με μετάλλιο. Στο Αφγανιστάν έγινε λοχίας διμοιρίας και στη συνέχεια διοικητής διμοιρίας .

Οι περιπέτειες έχουν και κίνδυνο. Το 2008, οδηγώντας στο νότιο Αφγανιστάν, ένα ελαφρό θωρακισμένο όχημα χτυπήθηκε από μια βόμβα στην άκρη του δρόμου και υπέστη 17 κατάγματα.
Μετά από 18 μήνες ανάρρωσης , ο Λοχίας Little είναι πίσω στη μονάδα του κάθε Τετάρτη και ένα Σαββατοκύριακο το μήνα! 
Ο Paul Lee, ένας βετεράνος αλεξιπτωτιστής 26 ετών, θέλει περισσότερους άνδρες να γίνουν στρατιώτες μερικής απασχόλησης. 
«Από την εμπειρία μου, οι περισσότεροι που έχουν ενταχθεί ως στρατιώτες μερικής απασχόλησης είναι τόσο καλοί όσο και οι κανονικοί . Και σε ορισμένες περιπτώσεις καλύτεροι”.

Ο στρατός θα πρέπει να προσλαμβάνει περισσότερους στρατιώτες μερικής απασχόλησης ,υποστηρίζει και ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.

Μία σχετική μελέτη ήδη διεξάγεται και τα συμπεράσματά της αναμένονται στο τέλος αυτού του μήνα. Στόχος να καλυφθούν τα κενά που θα προκύψουν από τις δραματικές μειώσεις που γίνονται στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας.
Η μελέτη, με επικεφαλής τον στρατηγό Sir Nick Houghton, αναμένεται να προτείνει την αύξηση της μερικής απασχόλησης στο στράτευα που σήμερα σε σχέση με τους κανονικούς στρατιώτες είναι σε ποσοστά 15 προς 85.



onalert.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Η Αλ Κάιντα καλεί τους μουσουλμάνους της Δύσης σε ιερό πόλεμο

Η Αλ Κάιντα δημοσιοποίησε νέο βίντεο στο οποίο καλεί τους μουσουλμάνους που ζουν στη Δύση να αρχίσουν ιερό πόλεμο στο εχθρικό έδαφος, ανακοίνωσε το αμερικανικό Κέντρο Παρακολούθησης Ισλαμιστικών Ιστοσελίδων (SITE).

Το βίντεο αυτό, που η παραγωγή του έγινε μετά τον θάνατο του Οσάμα μπιν Λάντεν, χωρίζεται σε δύο μέρη και έχει διάρκεια μια ώρα και σαράντα λεπτά.

Ανάμεσα σε αυτούς που μιλούν στο βίντεο είναι ο Αϊμάν αλ Ζαουάχρι και ο Ανταμ Γκαντάν, Αμερικανός που ασπάστηκε το ισλάμ και σήμερα είναι εκπρόσωπος της αλ Κάιντα.

Οι μουσουλμάνοι που ζουν στη Δύση «βρίσκονται στην ιδανική θέση για να παίξουν έναν αποφασιστικό ρόλο στον ιερό πόλεμο (τζιχάντ) εναντίον των σιωνιστών και των σταυροφόρων», τόνισε ο Γκαντάν στα αγγλικά, σύμφωνα με το SITE.

Ο ίδιος υπογραμμίζει πως οι μουσουλμάνοι στις ΗΠΑ μπορούν να αποκτήσουν όπλα χωρίς να δείξουν την ταυτότητά τους.

«Είναι σημαντικό να αποδυναμώσουμε τα φιλοπόλεμα πάθη των εχθρών μας, βάζοντας στο στόχαστρο προσωπικότητες της δημόσιας ζωής με μεγάλη επιρροή από τα μέσα ενημέρωσης, τις κυβερνήσεις και τους οικονομικούς οργανισμούς των σιωνιστών και των σταυροφόρων», επισημαίνεται στο βίντεο, το οποίο αρχίζει με τον Μπιν Λάντεν, ο οποίος έχοντας στο πλευρό του τον Ζαουάχρι κατακρίνει την κατοχή των μουσουλμανικών χωρών από τα δυτικά κράτη. 



skai.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος


Η 5η Ιουνίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος το 1972. Βέβαια μία μόνο μέρα δεν αρκεί για τη διατήρηση της πανίδας και της χλωρίδας της Γης, ούτε για τη διάσωση των πηγών ενέργειας και της βιοποικιλότητας του πλανήτη μας.
Ωστόσο κάθε χρόνο, η 5η Ιουνίου, πρέπει να θεωρείται γιορτή και παγκόσμια ευγνωμοσύνη προς το Δημιουργό της Γης, καθώς και προς τους συνειδητοποιημένους ανθρώπους σ’ όλα τα πλάτη και μήκη του πλανήτη μας, για τα όσα επιτελούν, για τα οικολογικά προβλήματα της εποχής μας.
Η παγκόσμια κινητοποίηση για τη φροντίδα και διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος είναι υποχρέωση και καθήκον όλων μας. Ο καθένας χωριστά και όλοι μαζί μπορούμε να συμβάλλουμε με οποιονδήποτε τρόπο σ’ αυτή την προσπάθεια.
Το περιβάλλον είναι ο ζωτικός μας χώρος και αποτελεί βασικό στοιχείο αγωγής η ευαισθητοποίηση για την ανάγκη διατήρησης και διαμόρφωσης της βιολογικής αλυσίδας, με την αλλαγή της στάσης και συμπεριφοράς απέναντι σε αυτό.
Η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών πρέπει να αρχίζει από το σχολείο. Μια οικολογικά προσανατολισμένη παιδεία θα δώσει πιθανόν λύσεις στα περιβαλλοντικά ζητήματα με την ανάπτυξη οικολογικής σκέψης και τη δημιουργία οικολογικής συνείδησης μέσα από ενεργητικές μεθοδεύσεις της σχολικής διαδικασίας.
tsantiri.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Έρχεται στην Ελλάδα το φονικό βακτήριο


Φόβοι ότι ο τουρισμός θα επιταχύνει την εξάπλωση της επιδημίας

Με αφετηρία τη Γερμανία, ένα ιδιαίτερα τοξικό στέλεχος του βακτηρίου E-coli τις τελευταίες δέκα ημέρες έχει προκαλέσει το θάνατο τουλάχιστον 20 ατόμων και έχει προσβάλει περισσότερους από 1700 Ευρωπαίους. 

Μέχρι στιγμής το βακτηρίδιο έχει εντοπιστεί σε πέντε χώρες, αλλά η πορεία του αναμένεται να συνεχιστεί με αμείωτη ένταση σε όλη την Ευρώπη, καθώς η μετάδοσή του έχει ξεφύγει πλέον από την οδό της διατροφικής αλυσίδας. 

Είναι ενδεικτικό, όπως αναφέρει σήμερα το «Πρώτο Θέμα» ότι σε επίσημο έγγραφό του το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων επισημαίνει ότι «πλέον δεν μπορεί να αποκλειστεί η ευρεία μετάδοση του επικίνδυνου βακτηριδίου και από άνθρωπο σε άνθρωπο». 

Αυτό είναι και το πιο εφιαλτικό σενάριο για τους γιατρούς, μιας και η ανθρώπινη επαφή δεν μπορεί να περιοριστεί ούτε και να ελεγχθεί.
newsbeast.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σαν σήμερα 5 Ιουνίου


Γεγονότα
1752 - Ο Βενιαμίν Φραγκλίνος, με το πείραμά του με το χαρταετό και το κλειδί, αποδεικνύει, ότι η αστραπή είναι ηλεκτρισμός.
1783 - Τα αδέρφια Ζοζέφ και Ζακ Μονγκολφιέ πραγματοποιούν την πρώτη πτήση αερόστατου με ζεστό αέρα φτάνοντας στα 1500 πόδια ύψος.
1894 - Διοργανώνονται στον Πειραιά, στο λιμάνι της Ζέας, ημέρα Κυριακή, διεθνείς λεμβοδρομίες υπέρ του Γηροκομείου, με πρόεδρο της ελλανόδικης επιτροπής τον πρίγκιπα Γεώργιο και με τιμή «δι' έκαστον κάθισμα επί της πλακόστρωτου παραλίας δραχμές 2».
1901 - Δημιουργείται γεωργική τράπεζα στη Θεσσαλία.
1907 - Πέφτει ηρωικά στη μάχη ο μακεδονομάχος Καπετάν Άγρας, κατά κόσμον Αριστοτέλης Αγαπηνός.
1923 - Πραγματοποιείται νέα συνάντηση του Ελευθέριου Βενιζέλου με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Ισμέτ Ινονού για τη διευθέτηση των διαφωνιών, που είχαν προκύψει κυρίως στο ζήτημα της αμνηστίας.
1925 - Ψηφίζεται στην Βουλή των Ελλήνων ο ιδρυτικός νόμος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
1929 - Σε κοινή συνεδρίαση της Βουλής και της Γερουσίας, προσωρινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας γίνεται ο ναύαρχος Παύλος Κουντουριώτης.
1947 - Αναγγέλλεται το σχέδιο Μάρσαλ, που βοήθησε στην ανοικοδόμηση της χώρας μας μετά το τέλος του εμφυλίου.
1951 - Ο Μέγας Αυλάρχης Λεβίδης υποβάλλει στο βασιλιά την παραίτηση ολόκληρης της αυλής. Οι παραιτήσεις δεν έγιναν δεκτές.
1959 - Νέοι ακαδημαϊκοί εκλέγονται οι Κανελλόπουλος και Αργυρός.
1963 - Παραιτείται εξαιτίας ενός ροζ σκανδάλου, ο Βρετανός υπουργός Πολέμου, Τζον Προφούμο. Ο πρώην υπουργός, ενώ ήταν παντρεμένος διατηρούσε κρυφές ερωτικές σχέσεις με μία στάρλετ, η οποία είχε επίσης δεσμό με έναν ακόλουθο της ρωσικής πρεσβείας.
1967 - Αρχίζει ο περιβόητος πόλεμος των 6 ημερών ανάμεσα στο Ισραήλ από τη μία πλευρά, την Αίγυπτο, τη Συρία και την Ιορδανία από την άλλη.
1968 - Ο Allan Mullery γίνεται ο πρώτος ποδοσφαιριστής της Εθνικής Αγγλίας που αποβάλλεται σε διεθνή αγώνα στο Γιουγκοσλαβία- Αγγλία (1-0) στην Φλωρεντία για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.
1968 - Στο Λος Άντζελες ο Σιρχάν Σιρχάν πυροβολεί τον Ρόμπερτ Κένεντι, που πεθαίνει μία μέρα αργότερα.
1972 - Αρχίζει στη Στοκχόλμη η 1η Παγκόσμια Σύνοδος για το Ανθρώπινο Περιβάλλον. Την ίδια μέρα, Ελλάδα και Κίνα συνάπτουν διπλωματικές σχέσεις.
1989 - Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Δημήτρης Χαλικιάς καταθέτει για την υπόθεση Κοσκωτά.
1991 - Στη Νότια Αφρική, το Κοινοβούλιο ψηφίζει την κατάργηση των νόμων του Απαρτχάιντ, σύμφωνα με τους οποίους το 87% της γης ανήκει στους λευκούς.
1994 - Ο κατοχικός ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς προτείνει συνθήκη μη επίθεσης μεταξύ των δύο κοινοτήτων και αφοπλισμό της Κύπρου, καθώς επίσης διάλογο για την αλλαγή των όρων της Συνθήκης Εγγύησης του 1960. Απειλεί με αντίμετρα εάν προχωρήσει η εφαρμογή του ενιαίου αμυντικού δόγματος Ελλάδας-Κύπρου.
1995 - Μεσολαβητική πρωτοβουλία για την ειρηνική επίλυση της βοσνιακής κρίσης και την απελευθέρωση των 256 ομήρων κυανοκράνων, αναλαμβάνει η Ελλάδα, με την αποστολή των ΥΠΕΞ και ΥΕΘΑ, Κάρολου Παπούλια και Γεράσιμου Αρσένη, στο Πάλε της Βοσνίας.
1996 - Ο Γιώργος Δώνης υπογράφει 3ετές συμβόλαιο με την Μπλάκμπερν έναντι 1.1 δις δρχ και γίνεται ο πιο ακριβοπληρωμένος Έλληνας ποδοσφαιριστής όλων των εποχών καθώς και ο πρώτος Έλληνας, που θα αγωνιστεί στην Πρέμιερ Λιγκ.
Γεννήσεις
1723 - Άνταμ Σμιθ, Σκοτσέζος οικονομολόγος
1862 - Άλβαρ Γκούλστραντ, Σουηδός γιατρός και νομπελίστας
1876 - Τόνι Τζάκσον, Αμερικανός μουσικός και τραγουδιστής
1878 - Φρανσίσκο «Πάντσο» Βίλα, μεξικανός επαναστάτης
1879 - Ρόμπερτ Μάγερ, Γερμανός φιλάνθρωπος, ένας από τους ιδρυτές της Φιλαρμονικής του Λονδίνου
1883 - Τζον Κέινς, Βρετανός οικονομολόγος
1898 - Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, Ισπανός ποιητής και θεατρικός συγγραφέας
1900 - Ντένις Γκάμπορ, Ούγγρος φυσικός και νομπελίστας, από τους «πατέρες» του λέιζερ
1919 - Ρίτσαρντ Σκέρι, Αμερικανός συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας
1949 - Κεν Φόλετ, Ουαλός συγγραφέας
1952 - Michael Henry ''Nicko'' McBrain, Άγγλος drummer, μέλος των Iron Maiden
Θάνατοι
535 - Επιφάνιος, Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως
1316 - Λουδοβίκος Ι', βασιλιάς της Γαλλίας
1688 - Κωνσταντίνος Γεράκης, Έλληνας τυχοδιώκτης
1825 - Οδυσσέας Ανδρούτσος, αγωνιστής της Ελληνικής Επανάστασης
1826 - Καρλ Μαρία φον Βέμπερ, Γερμανός μουσουργός
1910 - Γουίλιαμ Σίντνεϊ Πόρτερ, Αμερικανός συγγραφέας
1921 - Ζορζ Φεϊντό, Γάλλος δραματουργός
1992 - Ηλέκτρα, Ελληνίδα τραγουδίστρια, από καρκίνο.
2002 - Ντι Ντι Ραμόν, ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος "The Ramones".
2004 - Ρόναλντ Ρέιγκαν ηθοποιός και πρόεδρος των ΗΠΑ
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Στον "μαγικό" κόσμο της κυβέρνησης


"Μέσα σε 20 μήνες έγιναν όσα δεν έγιναν χρόνια ολόκληρα και πετύχαμε ήδη πολλά", αναφέρεται σε βίντεο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ελληνικής κυβέρνησης http://government.gov.gr με αφορμή τον απολογισμό του έργου των 20 πρώτων μηνών της κυβέρνησης.
Η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου συμπληρώνει 20 μήνες "αγώνα" και έτσι  έφτιαξε και προωθεί ένα διαφημιστικό σποτ.
"Για να γλυτώσουμε από την χρεοκοπία εξασφαλίσαμε ένα πρωτόγνωρο μηχανισμό στήριξης ύψους 110 δισ. ευρώ και για να εξασφαλίσουμε το μέλλον των παιδιών μας καταφέραμε την μεγαλύτερη μείωση του ελλείμματος που πέτυχε ποτέ χώρα στην ευρωζώνη", υπογραμμίζεται στο βίντεο.
"Για να βγούμε από την κρίση καλύτεροι ως χώρα και ως πολίτες, αφήνουμε πίσω όσα μας έβλαψαν και παλεύουμε για μια νέα νοοτροπία, με μεγαλύτερη διαφάνεια παντού, με όλες τις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ, με όλες τις υπογραφές και τις αποφάσεις στο διαδίκτυο και με τη δημιουργία ανεξάρτητης στατιστικής αρχής.
Για ένα κράτος που σέβεται τα χρήματα των πολιτών του, βάζουμε τάξη στο αχανές και άναρχο δημόσιο, με τον Καλλικράτη, με μείωση κατά 2 δισ. ευρώ των λειτουργικών δαπανών του δημοσίου, με μείωση των ελλειμμάτων των ΔΕΚΟ κατά 20% το 2010, με μείωση των δαπανών των δημόσιων νοσοκομείων, με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση και με την μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού που εξασφαλίζει τις συντάξεις των παιδιών μας", αναφέρεται στο βίντεο.
Ωστόσο οι δημιουργοί του βίντεο ξέχασαν πολλές μικρές λεπτομέρειές για αυτούς καθώς δεν αναφέρεται πουθενά η ανεργία που έχει χτυπήσει κόκκινο, ούτε το μαχαίρι σε μισθούς  και συντάξεις, την εγκληματικότητα που καλπάζει, ούτε στο γεγονός ότι τα μέτρα έχουν γονατίσει το λαό με τη χώρα να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο.
Και συνεχίζεται η ουτοπική αφήγηση: "Για μια κοινωνία πιο δίκαιη, πιο ασφαλή, πιο όμορφη με μείωση τιμών σε χιλιάδες φάρμακα , με μείωση φορολογίας για εισοδήματα μέχρι 40.000 ευρώ, με καταπολέμηση της φοροδιαφυγής με πρόστιμα 3,4 δισ. ευρώ το 2010 και κατάσχεση 555 σκαφών, με 5.000 αστυνομικούς δίπλα στον πολίτη στις γειτονιές, με τους πρώτους δασικούς χάρτες για την θωράκιση των δασών μας, με τις επιδοτήσεις των αγροτών στην ώρα τους, με χιλιάδες αποσπασμένους εκπαιδευτικούς και πάλι στα σχολεία, με το ψηφιακό σχολείο και με περισσότερους γιατρούς στην υπηρεσία των ασφαλισμένων.
Για μια χώρα που κινείται με ορμή προς τα εμπρός, με ίδρυση επιχείρησης σε μια ημέρα , one stop shop, με κατάργηση του καμποτάζ και περισσότερα κρουαζιερόπλοια στα ελληνικά λιμάνια, με απελευθέρωση δεκάδων κλειστών επαγγελμάτων και με αύξηση των εξαγωγών κατά 35% το τελευταίο εξάμηνο.
Για να νοιώσουμε και πάλι αισιόδοξοι, περήφανοι και δυνατοί, συνεχίζουμε".
Καταλήγει δε πως "Αφήνουμε πίσω όσα μας έβλαψαν και παλεύουμε για μια νέα νοοτροπία, με μεγαλύτερη διαφάνεια παντού. Για ένα κράτος που επιτέλους σέβεται τα χρήματα των πολιτών του, βάζουμε τάξη στο αχανές και άναρχο δημόσιο. Για μια κοινωνία πιο δίκαιη, πιο ασφαλή, πιο όμορφη. Για μια χώρα που κινείται με ορμή προς τα εμπρός. Για να νοιώσουμε και πάλι αισιόδοξοι, περήφανοι και δυνατοί, συνεχίζουμε. Έχουμε δρόμο μπροστά μας αλλά θα τα καταφέρουμε….Αλλάζουμε μαζί!".

news247.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Η βαθμολογία της διαπραγματευτικής ικανότητας των υπουργών - 26ος ο Παπακωνσταντίνου

Η βαθμολογία της διαπραγματευτικής ικανότητας των υπουργών - 26ος ο Παπακωνσταντίνου


Μια ενδιαφέρουσα μελέτη 1000 σελίδων εκπόνησαν 53 φοιτητές του Τμήματος...
Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ, οι οποίοι εξέτασαν τις διαπραγματευτικές δυνατότητές 70 πολιτικών μέσω μιας εικονικής εμπορικής διαπραγμάτευσης.

Στην πρώτη θέση υψηλότερης διαπραγματευτικής ικανότητας βρέθηκε ο Γ. Ραγκούσης με βαθμολογία 81,12 ενώ ακολουθούν οι Α. Λοβέρδος με 80,29 και ο Ευάγ. Βενιζέλος με 80.06.

Το ενδιαφέρον είναι ότι ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, που διαπραγματεύεται με το Eurogroup για λογαριασμό της χώρας βρίσκεται στην 26η θέση αξιολόγησης με βαθμό 62,43, πολύ πιο κάτω από την Εύη Χριστοφιλοπούλου, τον Θανάση Γιαννόπουλο και τον Γιάννη Μιχαλάκη.

Το ερώτημα στο οποίο έπρεπε να απαντήσουν οι πολιτικοί είναι το ακόλουθο:

«Ασχολείστε με το διεθνές εμπόριο και θέλετε να αγοράσετε ή να πουλήσετε ένα προϊόν ή μια υπηρεσία. Εσείς ως στελέχη επιχειρήσεων ή ως ελεύθεροι επαγγελματίες έχετε μια καλή γνώση της διεθνούς αγοράς και μπορείτε να προσδιορίσετε το συγκριτικό πλεονέκτημα του εν λόγω προϊόντος. Ο αντίπαλος στη διαπραγμάτευση αυτή είναι ένας Υπουργός ή Υφυπουργός της κυβέρνησης ή ο αντίστοιχος Τομεάρχης της σκιώδους κυβέρνησης της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Τελευταίοι στη λίστα της βαθμολογίας βρέθηκαν ο Δημήτρης Κουσελάς με 33,76, η Μιλένα Αποστολάκη με 33,29, όπως και η Θεοδώρα Τζάκρη.

Πηγή  24ωρο:
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Με βαπόρια και λεωφορεία έρχονται Αγανακτισμένοι από όλη την Ελλάδα!




.Την ώρα που οι Αγανακτισμένοι σε όλη την Ευρώπη απευθύνουν κάλεσμα...
για νέα πανευρωπαϊκή κινητοποίηση το απόγευμα της Κυριακής, 5 Ιουνίου οι δικοί μας Αγανακτισμένοι ετοιμάζονται να έρθουν στο Σύνταγμα από όλη την Ελλάδα.

Στο Facebook επικρατεί αναβρασμός και οι διοργανωτές καλούν τους πολίτες από όλη τη χώρα να δώσουν το παρών στο αυριανό μεγάλο ραντεβού.

Αγανακτισμένοι Ελληνες από την Κρήτη, τη Δυτική Ελλάδα και άλλες πόλεις της χώρας έρχονται με πλοία και λεωφορεία για να ενωθούν με τους χιλιάδες Αθηναίους Αγανακτισμένους.

Οι διοργανωτές ευελπιστούν ότι θα σπάσουν το ρεκόρ της προηγούμενης Κυριακής και προσδοκούν ότι οι συγκεντρωμένοι θα φτάσουν ακόμα και τις 300.000.

Η αυριανή συγκέντρωση θα μεταδίδεται ζωντανά μέσω ίντερνετ σε γιγαντοοθόνη στην κεντρική πλατεία της Ισπανίας όπου την ίδια ώρα θα διαδηλώνουν και εκεί οι Ισπανοί Αγανακτισμένοι.

Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα ότι λόγω της καθιερωμένης συγκέντρωσης στη πλατεία Συντάγματος, οι εργαζόμενοι στο Μετρό δεν θα πραγματοποιήσουν την 24ωρη απεργία που είχαν αποφασίσει για την Δευτέρα αλλά θα απέχουν από τα καθήκον τα τους ως τις 4 το απόγευμα για να «να εξυπηρετηθεί και να διευκολυνθεί η ειρηνική συγκέντρωση της σύγχρονης "Εκκλησίας του Δήμου"». Όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους.

«Δεν μπορούν να μας αφήνουν αδιάφορους και για το λόγο αυτό ενώνουμε τις φωνές μας με όλους τους αγανακτισμένους συμπολίτες μας», αναφέρουν.

Πηγή  24ωρο: 
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Κανόνι έρχεται και στην ΕΡΤ: Από τους 3.100 εργαζόμενους στην ΕΡΤ θα μείνουν 2.000




Ο αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, μίλησε στην πρωινή εκπομπή...
της ΝΕΤ για μια δημόσια τηλεόραση που πρέπει να γίνει "νοικοκυρεμένη".


"Δεν θα υπάρχουν προσλήψεις. Κάθε χρόνο φεύγουν σε σύνταξη από την τηλεόραση αρκετοί και ταυτόχρονα, οι συμβασιούχοι οι οποίοι εισέρχονται θα είναι πολύ λιγότεροι από αυτούς που εισέρχονταν μέχρι τώρα. Άλλες απολύσεις, όχι... Θα συρρικνωθεί όμως ο αριθμός των εργαζομένων. Είναι τώρα 3.100, νομίζω ότι με 2.000 η ΕΡΤ μπορεί να κάνει τη δουλειά της", είπε.

Όπως διευκίνισε ο κύριος Χυτήρης για τη δημόσια τηλεόραση:
"Αυτό δε σημαίνει ότι δε θα υπάρχει η ΝΕΤ, η ΕΤ1 και η ΕΤ3... Όμως υπάρχει περιθώριο, το 2015 να έχουμε μια τηλεόραση η οποία θα είναι νοικοκυρεμένη...Πρέπει να συρρικνωθεί στο σημείο που μπορεί να συρρικνωθεί και να είναι πιο αποτελεσματική..."

Πηγή  24ωρο: 
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ι’m Watch: το νέο έξυπνο Android ρολόι!

I'm Watch


Αν είστε λάτρης των gadgets και της τεχνολογίας γενικότερα, σίγουρα θα λατρέψετε το συγκεκριμένοAndroid ρολόι!

Το ότι θα κυκλοφορούσε ένα ρολόι με δυνατότητα σύνδεσης με τα smartphone μας (Android, iPhone 4και μελλοντικά BlackBerry) μέσω Bluetooth λίγο πολύ όλοι το περιμέναμε. Αυτό που κάνει όμως ξεχωριστό το συγκεκριμένο ρολόι, είναι το γεγονός ότι συνδυάζει τις λειτουργίες αυτές με ένα μοναδικό design και μοντέρνα χρώματα.
Διαθέτει επεξεργαστή Freescale ARM9 IMX233, μνήμη 64MB και δυνατότητα αποθήκευσης μέχρι 4GB. Μερικές μόνο από τις λειτουργίες του είναι η  πραγματοποίηση κλήσεων, η αποστολή μηνυμάτων, πληροφορίες για τον καιρό και τις τιμές των μετοχών, αλλά και πρόσβαση στα email, Facebook, Twitter και Foursquare. Και όλα αυτά σε μια TFT οθόνη 1.54″!

I'm Watch Android by TechGear
Το προϊόν διατίθεται σε 7 μοντέρνα χρώματα και κοστίζει €249 (μόνο μέχρι τις 30 Ιουνίου για προπαραγγελίες). Όσοι επιθυμείτε να το αγοράσετε μπορείτε να το κάνετε από εδώ.
Πηγή techgear
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...