Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

«Τουρκικά Φαρμακονήσι και Γαϊδουρονήσι»


Τουρκικά εδάφη «από την εποχή του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή» ισχυρίζεται πως είναι το Φαρμακονήσι και το Γαϊδουρονήσι, ο Τούρκος βουλευτής του ΜΗΡ Ερκάν Ακτσάι ο οποίος «εγκαλεί» μάλιστα τον Αχμέτ  Νταβούτογλου, επειδή δεν αμφισβητεί την κυριαρχία στις νησίδες.

Ο βουλευτής, σε επερώτηση του στην Εθνοσυνέλευση, εγκαλεί την τουρκική κυβέρνηση γιατί αποδέχεται πράξεις κυριαρχίας, όπως τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων Τούρκων επισκεπτών, που γίνονται από την ελληνική διοίκηση σε νησίδες όπως το Φαρμακονήσι και το Γαϊδουρονήσι.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου στην απάντησή του αναφέρει ότι τα ζητήματα της κυριαρχίας των νησιών του ανατολικού Αιγαίου ρυθμίζονται από τη Συνθήκη της Λοζάνης του 1923 και τη Συνθήκη των Παρισίων του 1947.

«Υπάρχουν προβλήματα συνδεόμενα με την κυριαρχία ορισμένων νησίδων και βραχονησίδων και τα προβλήματα αυτά συζητούνται μέσω του διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών. Η χώρα μας επιθυμεί να βρεθεί μόνιμη λύση βάσει της αρχής της ευθυδικίας και λαμβανομένων υπόψη των δικαιωμάτων και των συμφερόντων της χώρας μας», αναφέρει ο Νταβούτογλου.

Ο Ακτσάι φέρεται να ενοχλήθηκε ιδιαίτερα από την απάντηση του Τούρκου υπουργού και υποστήριξε ότι «διστάζει να διεκδικήσει δικαιώματα πάνω σε ένα νησί που του ανήκει».

Μάλιστα, σε δήλωσή του στην εφημερίδα «Χαμπερτούρκ» αναφέρει ότι δεν υπάρχει κάποιο έγγραφο που να αποδεικνύει ότι οι συγκεκριμένες νησίδες ανήκουν στους Έλληνες.

«Η συνθήκη της Λοζάνης και η Συνθήκη των Παρισίων δεν περιέχουν κανένα άρθρο που να αναφέρεται σ' αυτά τα δύο νησιά. Αυτά τα δύο νησιά συνεχίζουν, από την εποχή του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς, να είναι δικά μας», είπε ο Ακτσάι.


protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Αλλάζει το άρθρο 99 για τις πτωχεύσεις


Χαρακτηριστικά ο κ. Παπαϊωάννου υπογράμμισε ότι η μέχρι σήμερα εφαρμογή του άρθρου 99 είχε οδηγήσει σε καταστρατηγήσεις, σε υπεκφυγές εκπλήρωσης υποχρεώσεων και σε αποφυγή ποινικών ευθυνών.

«Όχημα για αποφυγή ποινικών ευθυνών», χαρακτήρισε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου το άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα στο οποίο καταφεύγουν όσες επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, είτε υπαρκτά είτε προσχηματικά.

Σκοπός της διαδικασίας του άρθρου 99 του Πτωχευτικού Κώδικα, ανέφερε ο κ. Παπαϊωάννου είναι «η ικανοποίηση των πιστωτών μέσω της διάσωσης της επιχείρησης, της διατήρησης των θέσεων εργασίας, καθώς και της προαγωγής του τοπικού, κοινωνικού και οικονομικού χώρου όπου δραστηριοποιείται η επιχείρηση, και ευρύτερα της εθνικής οικονομίας». Όμως στην πράξη από πολλές επιχειρήσεις παρατηρείται καταχρηστική άσκηση των δικαιωμάτων που τους παρέχει το άρθρο 99, κάτι που έχει ως συνέπεια την αποφυγή άμεσων υποχρεώσεων προς το Δημόσιο και τους εργαζομένους, ενώ παράλληλα επιτυγχάνουν την ποινική ατιμωρησία τους, επισήμανε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Χαρακτηριστικά ο κ. Παπαϊωάννου υπογράμμισε ότι η μέχρι σήμερα εφαρμογή του άρθρου 99 είχε οδηγήσει σε καταστρατηγήσεις, σε υπεκφυγές εκπλήρωσης υποχρεώσεων και σε αποφυγή ποινικών ευθυνών. Όπως υπογράμμισε, το 2005 είχαν κατατεθεί μόνο 5-7 σχετικές αιτήσεις για υπαγωγή στο άρθρο 99, ενώ το 2011 ο αριθμός των αιτήσεων ξεπέρασε τις 2.000.

Ακόμη, ο υπουργός Δικαιοσύνης επισημαίνει ότι υπάρχει ανάγκη «επανεξέτασης του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου, όσον αφορά τις προϋποθέσεις υπαγωγής και ταχύτερης διεκπεραίωσης των σχετικών διαδικασιών για την αποφυγή των μέχρι σήμερα παρατηρηθεισών παρενεργειών και καταχρήσεων».

Για τους λόγους αυτούς ο κ. Παπαϊωάννου απέστειλε επιστολή στους συναδέλφους του υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης Ευ. Βενιζέλο και Μιχ. Χρυσοχοΐδη αντίστοιχα, με την οποία προτείνει την άμεση σύσταση επιτροπής εξειδικευμένων προσώπων, η οποία σε σύντομο χρονικό διάστημα θα καταγράψει τις υφιστάμενες δυσλειτουργίες της εξυγιαντικής διαδικασίας των επιχειρήσεων και θα προτείνει συγκεκριμένες λύσεις, ώστε να υπάρξουν οι κατάλληλες νομοθετικές παρεμβάσεις.


newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Βενιζέλος: "Αφαιρέσαμε πάνω από 100 δισ. ευρώ από τις πλάτες του λαού"


Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, σχετικά με την ιστορική συμφωνία που επετεύχθη τα ξημερώματα στις Βρυξέλλες για τη νέα δανειακή σύμβαση προς την Ελλάδα.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανέλυσε τις δεσμεύσεις και τα πλεονεκτήματα, που απορρέουν για την Ελλάδα από τη νέα συμφωνία, κάνοντας λόγο για την ανάγκη να βιαστούμε τις επόμενες ημέρες, ώστε να ψηφιστούν όλοι οι απαραίτητοι νόμοι.
Ξεκινώντας, τη συνέντευξη τύπου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος σημείωσε ότι στην κατάσταση που βρίσκεται η Ελλάδα δεν υπάρχουν περιθώρια για πανηγυρισμούς.
Ο υπουργός Οικονομικών, ξεκινώντας αντίστροφα, δήλωσε ότι δεν θα ήθελε να σκεφτεί τι θα γινόταν σήμερα στην Ελλάδα αν δεν είχε επιτευχθεί συμφωνία.

"Αυτό το εφιαλτικό σενάριο αποφεύχθηκε. Σήμερα το πρωί είχαμε μια θετική εξέλιξη που δεν ήταν ούτε εύκολη, ούτε αυτονόητη" είπε ο κ. Βενιζέλος.
Ο υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε ότι πολλοί επένδυσαν και επενδύουν στην αποτυχία, αλλά διαψεύσθηκαν.
Συνεχίζοντας, ο Ευ. Βενιζέλος, σημείωσε ότι έχουμε τώρα την ευκαιρία να ξαναστήσουμε την ελληνική οικονομία.
"Αυτό θέλει δουλειά, δουλειά, δουλειά και συλλογική προσπάθεια" σημείωσε χαρακτηριστικά.
"Περάσαμε από σαράντα κύματα"
Ο υπουργός Οικονομικών μίλησε για τις παράλληλες διαπραγματεύσεις στο Eurogroup και με το IIF για το "κούρεμα", τονίζοντας ότι την ίδια στιγμή έπρεπε να λυθούν μια σειρά από άλλα θέματα με την τρόικα και την ΕΚΤ.
"Περάσαμε από σαράντα κύματα και η συμφωνία είναι το αποτέλεσμα μιας πολύ σκληρής διαπραγμάτευσης που ήταν η σημαντικότερη της μεταπολεμικής εποχής".
Τι κερδίζει η Ελλάδα
Αναφερόμενος στο τι κέρδισε η χώρα μας, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, είπε ότι εκτός από τη δανειακή σύμβαση, αποσπάσαμε και τη ρητή πολιτική δέσμευση των εταίρων μας ότι θα έχουμε τη στήριξη τους και μετά το τέλος του προγράμματος.
Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι οι δεσμεύσεις που αναλαμβάνει η Ελλάδα, είναι οι αυτονόητες, αν και στο τραπέζι είχαν πέσει προτάσεις που δεν συνάδουν με την εθνική αξιοπρέπεια.
To δεύτερο που έχουμε είναι το οριστικό PSI. Μετά από διαπραγματεύσεις έχουμε γενναία περικοπή των ομολόγων, με το κούρεμα να φτάνει το 53,5%.
"Είναι σημαντικό το γεγονός ότι μετά από δεκαετίες αφαιρέσαμε από τις πλάτες τους πάνω από 100 δισ. ευρώ χρέος" πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος.
Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο χθες υπήρξε μια μείωση του χρέους ύψους στο 8% του ΑΕΠ.
Για να συμβεί αυτό έπρεπε να συμβάλλουν οι εταίροι μας, η ΕΚΤ και το ευρωσύστημα, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, κάνοντας λόγο για υπέρβαση του ρόλου τους, ώστε να βοηθηθεί η χώρα μας. Όπως ανέφερε, ο κ. Βενιζέλος με αυτόν τον τρόπο το ελληνικό χρέος γίνεται βιώσιμο.
Στη συνέχεια ο υπουργός αναφέρθηκε στα νομοσχέδιο που έρχονται, λέγοντας ότι όλα τα μέτρα πρέπει να έχουν ψηφιστεί μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου, ώστε η Ελλάδα να πάει στη Σύνοδο Κορυφής της 1ης και 2ας Μαρτίου και να αποδείξει ότι είναι αξιόπιστη.
"Να επιστρέψουν οι καταθέσεις"
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μίλησε και για την αναστροφή του κλίματος στην Ελλάδα, λέγοντας ότι τώρα πρέπει να υπάρξει ένα κίνημα επιστροφής καταθέσεων.
"Καθένας πρέπει τώρα να φερθεί έξυπνα και να στηρίξει το τραπεζικό σύστημα, ώστε να στηριχθεί η εθνική οικονομία. Τώρα υπάρχει η πλήρης ασπίδα" είπε χαρακτηριστικά.
Ο υπουργός Οικονομικών ζήτησε να φύγουμε από τη μιζέρια, σημειώνοντας ότι σε μας εναπόκειται να σπάσουμε τον φαύλο κύκλο.


news247.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Έρανος σε όλα τα σχολεία της Κύπρου για τους άπορους μαθητές στην Ελλάδα


Έρανoς σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία για ενίσχυση των άπορων μαθητών της Ελλάδας, πραγματοποιείται σήμερα, Τρίτη, στην Κύπρο.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας, μετά από πρόταση του προέδρου της Νίκου Τορναρίτη, ομόφωνα αποφάσισε και διαβίβασε στον υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού το αίτημα για πραγματοποίηση παγκύπριου εράνου σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά εκπαιδευτήρια της Κύπρου για ενίσχυση των άπορων μαθητών της Ελλάδας.

Το αίτημα, το οποίο έγινε αποδεκτό από τον υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, αποτελεί «μια ελάχιστη ένδειξη προσφοράς προς τη δοκιμαζόμενη Ελλάδα, η οποία ήταν πάντοτε στο πλευρό της Κύπρου, σε όλες τις δύσκολες στιγμές που διήλθε ο τόπος μας» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Γι' αυτό, συμπληρώνει η ανακοίνωση, η Επιτροπή καλεί όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια, κολέγια και πανεπιστήμια) δημόσια και ιδιωτικά, να συνεισφέρουν και αυτά μέσω του παγκύπριου εράνου στην ενίσχυση των άπορων μαθητών της Ελλάδας.


in.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Τι δεσμεύσεις αναλαμβάνει η Ελλάδα μετά το κούρεμα


Μία σειρά από ευθύνες και υποχρεώσεις κρύβει η σύναψη της νέας δανειακής σύμβασης των 130 δισ. ευρώ για τη χώρα μας, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.
Η συμφωνία για το νέο πακέτο στήριξης της ελληνικής οικονομίας προβλέπει τη δανειοδότηση της Ελλάδας με 130 δισ. ευρώ μέχρι το 2015 και τη μείωση του χρέους κατά 107 δισ. ευρώ μέσω του PSI. Παράλληλα όμως, θέτει μια σειρά από υποχρεώσεις στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, οι περιορισμοί και οι υποχρεώσεις που τίθενται στην Ελλάδα είναι οι εξής:
* Δημιουργία Ειδικού Κλειστού Λογαριασμού. Σε αυτόν τον λογαριασμό θα κατατίθενται τα χρήματα τα οποία θα προορίζονται για την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους.
* Συνταγματική Πρόβλεψη για την αποπληρωμή του χρέους κατά προτεραιότητα. Αυτό αναμένεται να γίνει στην μεθεπόμενη Βουλή, η οποία θα πρέπει να είναι Αναθεωρητική.
* Προαπαιτούμενες Ενέργειες. Ψήφιση από τη Βουλή όλων των λεγόμενων Προαπαιτούμενων ενεργειών μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου.
* Αυστηρότερη επιτήρηση της πορείας του Νέου Προγράμματος. Οι εταίροι δεν μιλούν για επιτροπεία πλέον, αλλά για μόνιμη παρουσία των κλιμακίων της Τρόικα στην Ελλάδα.
* Μόνιμος Γραμματέας Φορολογίας. Τοποθέτηση μόνιμου Γενικού Γραμματέα για την παρακολούθηση των φορολογικών υποθέσεων.
* Αγγλικό Δίκαιο. Το δίκαιο των νέων ομολόγων θα είναι το Αγγλικό.
Σε ανακοίνωσή τους οι επικεφαλής τoυ IIF, Τσαρλς Νταλάρα και Ζαν Λεμιέρ, χαιρέτισαν τη συμφωνία, λέγοντας ότι θα οδηγήσει στη μείωση του χρέους κατά 107 δισ. ευρώ (δηλαδή στο 50% του ελληνικού ΑΕΠ το 2011) και επιπλέον μειώνει τις ανάγκες αναχρηματοδότησης κατά 150 δισ. ευρώ έως το 2020.
Παράλληλα, στο κούρεμα θα συμμετάσχει κατά ένα μικρό ποσοστό και η ΕΚΤ η οποία θα διανείμει στις Κεντρικές Τράπεζες τα κέρδη που έχει αποκομίσει μέχρι σήμερα από τα ελληνικά ομόλογα.



news247.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σε λιγότερες δόσεις φέτος η έκτακτη εισφορά


Εφέτος και για τα εισοδήματα του 2011, εφόσον ξεπερνούν τις 12.000 ευρώ, οι φορολογούμενοι θα πληρώσουν την έκτακτη εισφορά εφάπαξ ή σε 2 με 3 δόσεις. Προκύπτει έτσι πολύ μεγάλη επιβάρυνση των φορολογουμένων, καθώς θα υποχρεωθούν να καταβάλουν υψηλότερες δόσεις αποπληρωμής
«Κόβει» αιφνιδιαστικά τις δόσεις αποπληρωμής της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης το υπουργείο Οικονομικών. Πέρυσι οι φορολογούμενοι πλήρωσαν την εισφορά για τα εισοδήματα του 2010 σε έξι δόσεις. Εφέτος και για τα εισοδήματα του 2011, εφόσον ξεπερνούν τις 12.000 ευρώ, θα την πληρώσουν εφάπαξ ή σε 2 με 3 δόσεις.
Προκύπτει έτσι πολύ μεγάλη επιβάρυνση των φορολογουμένων, καθώς θα υποχρεωθούν να καταβάλουν υψηλότερες δόσεις αποπληρωμής.
Σύμφωνα με διάταξη που περιλαμβάνεται στον εφαρμοστικό νόμο, ο οποίος κατατίθεται πιθανότατα σήμερα στη Βουλή, η εισφορά αλληλεγγύης θα αποπληρώνεται όπως και ο φόρος εισοδήματος.
Αν κάποιος φορολογούμενος λάβει το εκκαθαριστικό προς το τέλος του χρόνου, θα κληθεί να την πληρώσει ακόμη και εφάπαξ.
Πιο αναλυτικά, στο άρθρο 4 του νόμου προβλέπεται ότι από φέτος η ειδική εισφορά θα βεβαιώνεται στο ίδιο εκκαθαριστικό σημείωμα με τον φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων και θα καταβάλλεται όπως ακριβώς και ο φόρος αυτός, δηλαδή:
Σε 3 ίσες δόσεις σε περίπτωση που βεβαιώνεται μέχρι και τον μήνα Ιούλιο. Η πρώτη δόση θα καταβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη μέρα του επόμενου μήνα από τη βεβαίωση και η καθεμία από τις επόμενες δόσεις την τελευταία εργάσιμη ημέρα του τρίτου και πέμπτου μήνα, αντιστοίχως, από τη βεβαίωση.
Σε 2 ίσες δόσεις σε περίπτωση που βεβαιώνεται τους μήνες Αύγουστο ή Σεπτέμβριο. Η πρώτη δόση καταβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη μέρα του επόμενου μήνα από τη βεβαίωση και η δεύτερη μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του τρίτου μήνα από τη βεβαίωση.
Π.χ. αν η βεβαίωση γίνει Αύγουστο, η πρώτη δόση θα πρέπει να καταβληθεί μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου και η δεύτερη μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, ενώ εάν η βεβαίωση γίνει Σεπτέμβριο, τότε η πρώτη δόση πρέπει να καταβληθεί μέχρι το τέλος Οκτωβρίου και η δεύτερη μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου.
Εφάπαξ, αν η βεβαίωση γίνει από τον Οκτώβριο και μετά. Στην περίπτωση αυτή η εξόφληση γίνεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη μέρα του μεθεπόμενου μήνα από τη βεβαίωση.
Αν το συνολικό ποσό της οφειλής είναι μέχρι 300 ευρώ, θα πρέπει να καταβληθεί μέχρι την τελευταία εργάσιμη μέρα του μεθεπόμενου μήνα από τη βεβαίωση.
Πρόστιμα
«Φρένο» στις προσφυγές
Με άλλη διάταξη του πολυνομοσχεδίου επιχειρείται να μπει φρένο στις δικαστικές προσφυγές για την αμφισβήτηση φορολογικών προστίμων.
Ορίζεται ότι ο υπόχρεος σε βάρος του οποίου εκδόθηκε το φύλλο ελέγχου, μπορεί, αν αμφισβητεί την ορθότητά του, να προτείνει τη διοικητική επίλυση της διαφοράς μεταξύ αυτού και του αρμόδιου προϊσταμένου της ΔΟΥ.
« Εφόσον η αμφισβητούμενη από τον υπόχρεο διαφορά του κυρίου φόρου, τέλους, εισφοράς ή προστίμου υπερβαίνει το ποσό των 300.000 ευρώ, για την άσκηση της προσφυγής του φορολογουμένου, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Διοικητικής Δικονομίας, απαιτείται, επί ποινή απαραδέκτου ασκήσεως της προσφυγής, να έχει προηγηθεί η αίτηση για υπαγωγή στη διαδικασία διοικητικής επίλυσης της διαφοράς και η ολοκλήρωση αυτής, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμά της».


ethnos.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

"Είμαι χωρίς πατρίδα". Επιστολή απόγνωσης ενός έφηβου Έλληνα από το Τορόντο


Είμαι Έλληνας έφηβος και από φέτος μόνιμος κάτοικος Καναδά. Μέσω αυτής της επικοινωνίας θα επιθυμούσα να αφυπνίσω κοιμισμένες συνειδήσεις και να μεταφέρω την πλήρη αντίληψη την οποίαν έχει ένας νεαρός Έλληνας, γεννημένος καιμεγαλωμένος στην Ελλάδα, σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην πατρίδα του. Η κατάθεσή μου θα είναι όσο πιο μακρυά και σοκαριστική μπορεί να αποτυπωθεί, προκειμένου να εκφράσω όλον τον πόνο που κρύβω μέσα μου εδώ και πολλούς μήνες, για να μην πω χρόνια.

Είμαι χωρίς πατρίδα. Η Ελλάδα με έδιωξε με τον τρόπο της, αφού δεν μπορέσαμε στην οικογένειά μου να αντέξουμε άλλο την κατάντιά της και ο Καναδάς μέχρι στιγμής, δεν νοιώθω πως με έχει αγκαλιάσει. Ακόμα μια οικογένεια αναγκάστηκε να ακολουθήσει το δρόμο της ξενιτιάς. Ακόμα μια οικογένεια αναγκάστηκε να ξεριζωθεί από το έδαφος που τη γέννησε για να ζήσει σε μια άλλη χώρα. Στην Ελλάδα, τη χώρα που με γέννησε, με ανάθρεψε και με έκανε αυτό που είμαι, οι Έλληνες κοιμούνται χωρίς να πολυξέρουν πώς θα ξυπνήσουν. Βγαίνουν το πρωί έξω από τα σπίτια τους κοιτώντας αν θα τους επιτεθεί κάποιος να τους ληστέψει ή ακόμα και να τους σκοτώσει. Υπάρχει μεγάλο μίσος στην Ελλάδα. Μίσος όλων σε όλους. Τα οικονομικά, πολιτικά, και κοινωνικά προβλήματα έχουν μετατρέψει την ελληνική κοινωνία σε μια κοινωνία νευρικών ανθρώπων. Το χειρότερο όμως είναι ότι αυτό το στρες που καλλιεργείται παντού, από τα σχολεία έως μέσα στα σπίτια, μεταφέρεται και στις επόμενες ελληνικές γενιές. Τα παιδιά μαθαίνουν στη μιζέρια, το άγχος και τον καθημερινό κίνδυνο. Πολλοί φίλοι και φίλες μου είναι καταθλιπτικοί. Η κατάθλιψη και το άγχος οργιάζουν στις νεανικές κοινωνίες της πατρίδας μου. Ο λαός μισεί τους πολιτικούς και καταριέται το Κοινοβούλιο, την πηγή της Ελληνικής Δημοκρατίας. Οι πολιτικοί πρόδωσαν τον ελληνικό λαό και το αποτέλεσμα είναι να μην υπάρχουν ιδεολογίες στους νέους της εποχής μου. Οι λέξεις αριστερός και δεξιός έχουν καταργηθεί στη γενιά μου. Ξέρουμε ότι όποιος και αν είναι στην εξουσία, τα αποτελέσματα θα είναι το ίδιο αρνητικά. Η οικονομική κρίση έχει πάει την Ελλάδα πάρα πολλά χρόνια πίσω. Στον Καναδά (και γενικά στο εξωτερικό), μας λυπούνται για την κατάντιά μας. Ένας Έλληνας μπορεί να καταλάβει πως νοιώθω τεράστια ντροπή να λυπούνται την πατρίδα μου. Οι αναρίθμητοι μετανάστες μπαινοβγαίνουν ανεξέλεγκτα στην Ελλάδα, και σε λίγο θα είναι πιο πολλοί από τους Έλληνες. Αυτοί οι άνθρωποι όμως πεινούν. Στην Ελλάδα, στην οποία πίστευαν ότι θα έχουν καλύτερη τύχη, βρήκαν την μίζερη ελληνική πραγματικότητα. Τέλος, υπάρχει πρόβλημα σχετικά με τα όργανα ασφάλειας, αφού δεν υπάρχει καμία τάξη ή μέριμνα για αυτά. Η απόδειξη είναι η δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου πριν τρία χρόνια και η Αθήνα που καιγόταν επί μέρες λόγω των πολυάριθμων επεισοδίων.

Κάποιοι άνθρωποι ευθύνονται για όλα αυτά τα προβλήματα. Αυτοί, κανείς δεν ξέρει ακριβώς ποιοι είναι. Όλοι όμως ξέρουν ότι θα ήθελαν να τους δουν κρεμασμένους στην Πλατεία Συντάγματος. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που ευθύνονται και για τα χάλια της Ελλάδας αλλά και της εκπαίδευσης και για το πρόβλημα των μεταναστών και για τον ανύπαρκτο έλεγχο των οργάνων ασφαλείας  και για το ότι οικογένειες σαν τη δική μου αναγκάστηκαν να αφήσουν τα σπίτια τους και τη ζωή τους και να φτιάξουν λίθο-λίθο τη ζωή τους από την αρχή. Αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει να τιμωρηθούν με κάποιο τρόπο. Και αυτός ο τρόπος δεν θα είναι σε ουδεμία περίπτωση το αίμα. Αυτός ο τρόπος θα είναι μόνο ο αγώνας του ελληνικού λαού για την καλυτέρευση της ελληνικής πραγματικότητας.

Η ελπίδα πως κάποτε ο Έλληνας θα ξαναλέει ότι είναι Έλληνας με ψηλά το κεφάλι, θα πρέπει να δώσει θάρρος και κουράγιο στον καταπονημένο ελληνικό λαό, που έχει υποφέρει πάρα πολλά. Όπως είπε ο Γ.Ρίτσος, «Μικρός λαός και πολεμά δίχως σπαθιά και βόλια, για όλου του κόσμου το ψωμί, το φως και το τραγούδι». Ο μοναδικός τρόπος να γίνει η Ελλάδα κράτος, είναι μόνο μέσω του ίδιου του ελληνικού λαού και όχι μέσω των πολιτικών που πρόδωσαν αυτόν τον τόπο. Ο λαός της Ελλάδας θα πρέπει να πιστέψει σε αυτό το όνειρο. Το πώς θα γίνει πραγματικότητα αυτό το όνειρο, εγώ δυστυχώς δεν μπορώ να το πω. Άλλωστε, εγώ απλώς εκφράζω το πώς βλέπει η δική μου γενιά τα πράγματα, και όχι κάποιο σχέδιο επίλυσης όλων αυτών των προβλημάτων. Αυτό δυστυχώς, είναι ευθύνη των πολιτικών. Είναι πάρα πολύ δύσκολο, σχεδόν αδύνατον, αλλά όχι τελείως. Αν μπορέσει και πάρει ελπίδα ο βασανισμένος ελληνικός λαός, τότε πολύ σύντομα θα έχουμε μια περήφανη Ελληνική Δημοκρατία. Μια αληθινή δημοκρατία, στην οποία ο Έλληνας θα χαίρεται να απολαμβάνει τις ήσυχες μέρες του μέχρι το τέλος της ζωής του. Ας αγωνιστούμε για αυτό το όνειρο. Όλοι οι Έλληνες του κόσμου θα πρέπει να ενωθούν για μια νέα, αληθινή Ελλάδα. Για μια νέα, ειρηνική και περήφανη κοινωνία.

Ιάσονας Ροδόπουλος - 15 χρονών
Τορόντο


onalert.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Eurogroup: Συμφωνία για το νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα


Μετά από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις που κράτησαν 12 ώρες, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης έφτασαν σε συμφωνία σχετικά με τη μείωση του ελληνικού χρέους και το νέο πακέτο βοήθειας.
Οι υπουργοί συμφώνησαν τόσο σε ότι αφορά τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στις προσπάθειες για ελάφρυνση του ελληνικού δημόσιου χρέους, όσο και σε σχέση με την αντίστοιχη συμμετοχή του δημόσιου τομέα, δηλαδή των κρατών - μελών της Ευρωζώνης.
Το Eurogroup έδωσε το "πράσινο φως" για το νέο πακέτο βοήθειας ύψους 130 δισ. ευρώ με στόχο τη μείωση του ελληνικού χρέους στο 120,5% του ΑΕΠ μέχρι το 2020. Οι απώλειες για τους ιδιώτες ομολογιούχους (το λεγόμενο "κούρεμα") αναμένεται να φτάσουν το 53,5%.
Από την αρχή το κλίμα ήταν θετικό, ωστόσο οι διαπραγματεύσεις για το "κούρεμα", αλλά και οι ενστάσεις κάποιων χωρών όπως η Ολλανδία που ζήτησε μόνιμη επιτροπεία της Αθήνας και οι αντιδράσεις των ιδιωτών σχετικά με το ύψος του "κουρέματος", καθυστέρησε το αποτέλεσμα.
Όπως δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος Όλι Ρεν, υπήρξε επίσης συμφωνία για ενίσχυση της παρουσίας της Task Force της Κομισιόν στην Αθήνα, αλλά και στη δημιουργία ειδικού λογαριασμού, όπου θα διοχετευθούν τα κεφάλαια της βοήθειας.
Η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, χαιρέτισε τη συμφωνία και τόνισε ότι μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου, η Ελλάδα θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και να επωφεληθεί της μεγάλης προόδου που προέκυψε από το Eurogroup.
Αμέσως μετά την επίτευξη συμφωνίας λίγο πριν τις 05:00 τα ξημερώματα της Τρίτης, το ευρώ εκτινάχθηκε στην αγορά συναλλάγματος. Μέσα σε δέκα λεπτά σημειώθηκε αύξηση από 1,3185€ το δολάριο σε 1,3266€ το δολάριο.
Γιούνκερ: "Αναγνωρίζουμε τις θυσίες των Ελλήνων πολιτών"
"Το Eurogroup γνωρίζει τις σημαντικές προσπάθειες που έχουν κάνει οι Έλληνες πολίτες, αλλά απαιτούνται νέες προσπάθειες για να επιστρέψει η Ελλάδα στη βιώσιμη ανάπτυξη" δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων.
"Το νέο πακέτο απαιτεί μεγάλη συμμετοχή από τον ιδιωτικό τομέα. Η Ελλάδα θα ξεκινήσει την ανταλλαγή ομολόγων, με βάση τη συμφωνία που επετεύχθη με το IIF. Η ανταλλαγή αφορά ένα κούρεμα της τάξης του 53,5%" πρόσθεσε ο κ. Γιούνκερ, σημειώνοντας ότι τα νέα ομόλογα θα ξεκινήσουν με επιτόκιο 2% και σταδιακά θα αυξάνονται.
Ο κ. Γιούνκερ δήλωσε επίσης ότι θα ενισχυθεί η παρουσία της τρόικας στην Αθήνα, ώστε να επιβλέπει αν εφαρμόζεται το πρόγραμμα που έχει συμφωνηθεί.
Η έκθεση της τρόικας για το χρέος
Το Reuters, δημοσίευσε την έκθεση βιωσιμότητας της τρόικας για το ελληνικό χρέος,  σύμφωνα με την οποία αν δεν γίνουν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, το χρέος θα φτάσει το 160% του ΑΕΠ το 2020, πολύ έξω δηλαδή από τους στόχους που έχουν τεθεί.
Για να επιτευχθεί ο στόχος της μείωσης στο 120%, σύμφωνα με την έκθεση, η Ελλάδα θα χρειαστεί περαιτέρω βοήθεια και απαιτείται μεγαλύτερη συνεισφορά του δημόσιου ή του ιδιωτικού τομέα.
Παπαδήμος: Οι Έλληνες θέλουν το ευρώ
Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος συμμετείχε προσωπικά στις σκληρές διαπραγματεύσεις, ενώ παράλληλα με το Eurogroup ήταν σε εξέλιξη και οι συζητήσεις Παπαδήμου-Βενιζέλου-Νταλάρα για το ύψος του κουρέματος.
Στην τοποθέτησή του στο Eurogroup, ο Λουκάς Παπαδήμος, τόνισε ότι "η εφαρμογή του προγράμματος, η νέα δανειακή σύμβαση και η υλοποίηση του PSI θα ενισχύσουν την εμπιστοσύνη και θα μειώσουν την αβεβαιότητα που νιώθουν οι πολίτες για την προοπτική της οικονομίας".
Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι "το νέο οικονομικό πρόγραμμα θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας", ενώ, αναφερόμενος στο πολιτικό περιβάλλον, τόνισε ότι "το πρόγραμμα, παρότι περιλαμβάνει πολλά δύσκολα μέτρα, εγκρίθηκε από τη Βουλή με την πολύ ισχυρή πλειοψηφία των 2/3 και τα δύο κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση στηρίζουν τις αλλαγές".
Ανέφερε, επίσης ότι "η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών είναι υπέρ της παραμονής στην ευρωζώνη".


news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...