Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Γεννήθηκε μωρό κύκλωπας!





Το αγοράκι με ενα μάτι στο κέντρο του μετώπου του και χωρίς καθόλου μύτη γεννήθηκε στην Ινδία πριν από μια εβδομάδα.

Οι γιατροί σοκαρισμένοι είδαν αυτό το σπάνιο περιστατικό. Ο τοκετός έγινε με καισαρική από την 34χρονη μητέρα. Το μωρό κατάφερε να ζήσει μόνο μια ημέρα.

Το υπερηχογράφημα όταν η κύηση είχε φτάσει στις 32 εβδομάδες έδειξε οτι το βρέφος έπασχε από υδροκεφαλισμό όμως τίποτα δεν προμήνυε αυτό που θ' αντίκρυζαν οι γιατροί.

Η μητέρα όχι μόνο θρήνησε τον χαμό του παιδιού της αλλά εξοργίστηκε γιατί δεν είχε την δυνατότητα να το δει και να το αποχαιρετήσει.

Ο κυκλωπισμός είναι ένα πολύ σπάνιο φαινόμενο. Συνήθως στις περιπτώσεις αυτές οι εγκυμονούσες αποβάλλουν και δεν φτάνουν μέχρι την ώρα του τοκετού.



Πηγή Pinnokio
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Τελειώνουν όλα αύριο Μεγάλη Παρασκευή 3 Ιουνίου!Θα γίνουμε φτωχοί για να μην πτωχεύσουμε




 Από αύριο σκληρή λιτότητα με νέα μέτρα 6,4 δις ευρώ με αντάλλαγμα σωσίβιο διάσωσης
- Πακέτο φορολογικών αυξήσεων, περικοπή μισθών συντάξεων και φοροαπαλλαγών, ιδιωτικοποιήσεις και απολύσεις
- Τα μέτρα θα τα παρουσιάσει ο Πρωθυπουργός στον Ζ.Κ. Γιούνγκερ για να πάρουμε το νέο δάνειο
- Σε 24 ώρες και το πόρισμα της τρόικας για την οικονομία μας
- Η υποθήκη Δημόσιας Περιουσίας και η ''βόμβα'' Τρισέ











Σε δημοσίευμα, κυριολεκτικά της τελευταίας στιγμής, το πρακτορείο Ρόιτερ, που επικαλείται πηγές από το υπουργείο Οικονομικών, γράφει:''Έως την Παρασκευή, οπότε ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου συναντάται με τον προεδρεύοντα του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ, αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις για μέτρα ύψους 6,4 δισ. ευρώ, μεταξύ της Ελλάδας και της τρόικας.Αμέσως μετά ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει τα βασικά σημεία του μεσοπρόθεσμου προγράμματος στον κ.Γιούνγκερ, τα οποία συμπεριλαμβάνουν ταχύτερες ιδιωτικοποιήσεις και νέα μέτρα μείωσης δημοσίων δαπανών και αύξησης εσόδων".

Για αυτό και ο Γιούνγκερ περιμένει, τάζει και ταυτόχρονα απειλεί :''Η Ελλάδα πιθανότατα θα λάβει νέο πακέτο βοηθείας μέχρι το τέλος Ιουνίου, αρκεί να δείξει έμπρακτα ότι μπορεί να εφαρμόσει τις σκληρές μεταρρυθμίσεις και να προχωρήσει σε ιδιωτικοποιήσεις.Η προσωπική μου εκτίμηση και γνώση είναι ότι θα υπάρξει νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα, ωστόσο θα εγκριθεί μόνο υπό αυστηρές προϋποθέσεις''.
 
Πάντα σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, η τρόικα θα προχωρήσει αύριο στην ανακοίνωση των συμπερασμάτων της σχετικά με την πρόοδο του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής στην Ελλάδα.
 
Προσέξτε τώρα πως ξεδιπλώνεται το παιχνίδι στρατηγικής.Το πόρισμα θα εστιάζει κυρίως σε 2 θέματα, στη βιωσιμότητα ή μη του ελληνικού χρέους και στην πρόοδο που έγινε στις αποκρατικοποιήσεις.
 
Τι θα σημάνουν όλα αυτά;Προσέξτε την προσεκτική διατύπωση του πρακτορείου Ρόιτερ για το πως θα ενεργοποιηθεί η διαδικασία για το νέο πακέτο βοήθειας:''Οτιδήποτε που θα μπορούσε να ακολουθήσει αναφορικά με ενδεχόμενη περαιτέρω στήριξη, αφορά τις προσεχείς ημέρες, ΜΕΤΑ τον τέταρτο έλεγχο της προόδου της Ελλάδας στην εκπλήρωση των στόχων του προγράμματος στήριξης.Τα ερωτήματα αυτά είναι περισσότερο πολιτικά και θα εξεταστούν στο επίπεδο των υπουργών Οικονομικών και των συμβούλων τους", τόνισε η ίδια πηγή από το Ελληνικό υπουργείο Οικονομικών.
 
Ταυτόχρονα σήμερα, μία σύμπτωση διόλου τυχαία, το ίδιο πρακτορείο δημοσιεύει σχέδιο υποθήκης της περιουσίας του ελληνικού Δημοσίου για την έκδοση κρατικών ομολόγων.
 
Η ιδέα αυτή μπορεί ακόμη να χρησιμοποιηθεί ως ''καρότο'' για να πειστούν οι ιδιώτες, δηλαδή κυρίως οι τράπεζες να μετακυλίσουν τα ελληνικά ομόλογα που κατέχουν, όταν αυτά λήξουν.
 
Εντελώς τυχαία σήμερα επέλεξε ο διοικητής της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ να ρίξει τη ''βόμβα'' του:''Η Ευρώπη θα πρέπει να σκεφτεί το ενδεχόμενο να ενισχύσει τον κεντρικό έλεγχο της οικονομικής πολιτικής των κρατών- μελών εάν δεν αποδώσουν οι προσπάθειες αντιμετώπισης της κρίσης χρέους''.
 
Ο κύριος Τρισέ, έχοντας την Ελλάδα στο πίσω μέρος του μυαλού του και το πως θα δεθεί ''χειροπόδαρα'', προτείνει ουσιαστικά τη σύσταση ενός υπουργείου Οικονομικών της Ε.Ε αλλά και τον πλήρη οικονομικό έλεγχο με την άσκηση βέτο από την Ε.Ε στις δαπάνες ή άλλες σημαντικές αποφάσεις που αφορούν την πολιτική κρατών-μελών.
 
Με το βλέμμα προς τον Παρθενώνα ο Ζαν Κλοντ Τρισέ τόνισε λέξη προς λέξη:''Σε πρώτη φάση, είναι δικαιολογημένο να δοθεί οικονομική βοήθεια στο πλαίσιο ενός ισχυρού προγράμματος προσαρμογής.Αλλά αν μια χώρα συνεχίζει να μην φέρνει αποτελέσματα, νομίζω ότι όλοι θα συμφωνούσαν πως το δεύτερο στάδιο πρέπει να είναι διαφορετικό''.
 
Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Άγρια επίθεση κατά του κυβερνητικού εκπροσώπου με πέτρες, αυγά και γιαούρτια




Αργά το απόγευμα σε εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ σε κτίριο του ΚΑΠΗ Αργυρούπολης, όπου θα πραγματοποιούσε ομιλία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, μία ομάδα περίπου 60-70 ανθρώπων τον πλησίασε και άρχισε να τον βρίζει με χυδαίους χαρακτηρισμούς, αλλά και να του πετούν πέτρες, αυγά και γιαούρτια.

Επικράτησε αναστάτωση στο σημείο, με πολλούς παρευρισκόμενους να προσπαθούν να προστατέψουν τον κ. Πεταλωτή από το μένος του πλήθους και μάλιστα υπήρξε και συμπλοκή ανάμεσα στην ομάδα ατόμων που πετούσε διάφορα αντικείμενα και στους συμμετέχοντες της εκδήλωσης.



Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κ. Πεταλωτής δεν τραυματίστηκε και κανείς άλλος, ενώ μέσα σε λίγα λεπτά έφθασε ισχυρότατη δύναμη της αστυνομίας, που δημιούργησε ένα μπλόκο ανάμεσα στους εξαγριωμένους πολίτες και το κτίριο του ΚΑΠΗ.

Ο κ. Πεταλωτής φυγαδεύτηκε στην ουσία μέσα στο κτίριο και μάλιστα ήταν τέτοια η ένταση που στα παράθυρα του κτιρίου, τοποθετήθηκαν τραπέζια και μαξιλάρια έτσι ώστε να προστατευθούν οι άνθρωποι της εκδήλωσης από τις πέτρες που πετούσε η ομάδα.

Ο κ. Πεταλωτής βρίσκεται ακόμα μέσα στο κτίριο και μιλώντας από το βήμα της εκδήλωσης δήλωσε πως θα βγει κανονικά από την πόρτα που μπήκε και δεν είναι εγκλωβισμένος, ενώ έκανε λόγο 

Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

46.319€ για τα κινητά του κ. Πάγκαλου

Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία και ενόψει των νέων σκληρών μέτρων λιτότητας, αρνητική εντύπωση προκαλεί έγγραφο σχετικά με το κόστους των κινητών τηλεφώνων του Πολιτικού Γραφείου του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου.
Σύμφωνα με το έγγραφο που έφερε στο φως της δημοσιότητας η ιστοσελίδα Onalert.gr, η Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης ενέκρινε κονδύλι ύψους 46.319 ευρώ για το 2011 για την πληρωμή κινητών στο συγκεκριμένο πολιτικό γραφείο.
Αναμένονται με ενδιαφέρον οι εξηγήσεις του κ. Πάγκαλου, καθώς όσοι και αν είναι οι υπάλληλοι το ποσό είναι υπερβολικό και δείχνει ότι η περικοπή δαπανών μάλλον σταματά στους μισθούς και τις συντάξεις.
Μετά το "μαζί τα φάγαμε", ίσως θα πρέπει να περιμένουμε και το "μαζί τα είπαμε" από τον κ. αντιπρόεδρο.

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Καταδίκη στρατιωτικών για τον φόνο Αρμένιου δημοσιογράφου

Ένας συνταγματάρχης και πέντε άλλοι στρατιωτικοί, οι οποίοι κατείχαν σημαντικές θέσεις στη στρατοχωροφυλακή της Τραπεζούντας καταδικάστηκαν για την δολοφονία του Αρμένιου δημοσιογράφου Χραντ Ντινκ.
Σε ποινές φυλάκισης που κυμαίνοντια από 4 έτως 6 μήνες καταδίκασε σήμερα τουρκικό δικαστήριο έξι στρατιωτικούς, για αμέλεια σε σχέση με τη δολοφονία, το 2007, του Αρμένιου δημοσιογράφου Χραντ Ντινκ.
Είναι η πρώτη καταδίκη στρατιωτικών για την υπόθεση, που συγκλόνισε την Τουρκία, ειδικά όταν αποδείχτηκε ότι η αστυνομία όπως και η χωροφυλακή γνώριζαν για μια πιθανολογούμενη συνωμοσία για τη δολοφονία του, αλλά απέφυγαν να ενεργήσουν.

Ένας συνταγματάρχης και πέντε άλλοι στρατιωτικοί, οι οποίοι κατείχαν σημαντικές θέσεις στη στρατοχωροφυλακή της Τραπεζούντας, απ' όπου προέρχεται η ομάδα των νέων εθνικιστών που κατηγορούνται ότι δολοφόνησαν τον Ντινκ, καταδικάστηκαν από δικαστήριο της πόλης, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.Δύο άλλοι στρατιωτικοί αθωώθηκαν, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Οι ποινές ήταν οι υψηλότερες που το δικαστήριο μπορούσε να επιβάλει, και οι δικηγόροι της οικογένειας Ντινκ εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για την ετυμηγορία. "Η δίκη έπρεπε να γίνει ενώπιον δικαστηρίου για σοβαρά εγκλήματα. Αλλά, δυστυχώς αυτό δεν συνέβη παρά τις προσπάθειές μας", δήλωσε η δικηγόρος Φετιγιέ Τσετίν δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Οι καταδικασθέντες θα παραμείνουν ελεύθεροι μέχρι την εξάντληση των ενδίκων μέσων τους, πρόσθεσε η δικηγόρος.
Σημαντική προσωπικότητα της αρμενικής μειονότητας στην Τουρκία, ο Χραντ Ντινκ πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε στις 19 Ιανουαρίου του 2007 έξω από τα γραφεία της δίγλωσσης τουρκοαρμενικής εβδομαδιαίας εφημερίδας Agos, της οποίας ήταν διευθυντής, στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης.

ethnos.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Όλη η κατάθεση του Άκη στη Βουλή για τα υποβρύχια.

Καταθέτει από τις 2:30 το μεσημέρι στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων, ο πρώην υπουργός Άμυνας του ΠΑΣΟΚ Άκης Τσοχατζόπουλος.

  Εδώ και ημέρες από το ΠΑΣΟΚ πάντως οι διαρροές προς τους δημοσιογράφους ότι η παραπομπή Άκη είναι βέβαιη δίνουν και παίρνουν. Το Onalert , έχει στη διάθεσή του ακριβείς πληροφορίες για το τι κατέθεσε μέχρι στιγμής ο πρώην ΥΕΘΑ.Η κεντρική ιδέα όσων καταθέτει είναι ότι "δεν αποφάσιζα μόνος μου":

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ: ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ – ΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΟΡΟΣΗΜΑ- ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Η υπόθεση των νέων υποβρυχίων ξεκινάει ήδη από τα τέλη του 1996.

-19 Δεκεμβρίου 1996. Το Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο (ΑΝΣ) ενέκρινε τις Γενικές Επιχειρησιακές Απαιτήσεις των νέων Υποβρυχίων (Υ/Β).

-Απρίλιος 1997.
Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ) ξεκίνησε τη διερεύνηση της διεθνούς αγοράς, αποστέλλοντας αιτήσεις για την συγκέντρωση πληροφοριών όσον αφορά τις τεχνικές προδιαγραφές των Υ/Β σε οργανισμούς και Ναυπηγεία που είχαν πρόσφατα σχεδιάσει και ναυπηγήσει Υ/Β.

-Ιούλιος 1997-Νοέμβριος 1997
, το ΓΕΝ συγκέντρωσε τις αιτηθείσες πληροφορίες από οργανισμούς και Ναυπηγεία για τις τεχνικές προδιαγραφές, που συμπληρώθηκαν με ειδικές παρουσιάσεις καθώς και με διευκρινίσεις επί όποιων συγκεκριμένων ζητημάτων κρίθηκε απαραίτητο. Ζητήθηκαν πληροφορίες για εννέα τύπους υποβρυχίων. Το ΓΕΝ αποκτά έτσι πλήρη εικόνα για το τι υπάρχει στη διεθνή αγορά.

-Δεκέμβριος 1997
η αρμόδια Διεύθυνση Εξοπλισμών του ΓΕΝ σε απόρρητο ενημερωτικό σημείωμα αποτυπώνει πλήρως την αξιολόγηση των συλλεγέντων πληροφοριών για όλους τους τύπους υποβρυχίων. Ήδη κατά την αρχική αξιολόγηση των βασικών τεχνικών και επιχειρησιακών χαρακτηριστικών διαπιστώνεται ότι μόνο το Υ/Β 214 πληροί όλες τις απαιτήσεις.

-22 Δεκεμβρίου 1997
το ΑΝΣ με βάση όλα τα παραπάνω στοιχεία ενέκρινε τις τροποποιήσεις στις επιχειρησιακές απαιτήσεις των νέων Υ/Β, καθορίζοντας ως ανελαστικές δύο από αυτές:α)το σύστημα αναερόβιας πρόωσης και β) το σύστημα διεύθυνσης βολής να βάλει και ελέγχει κατ ελάχιστον τα υπάρχοντα στο Π.Ν. όπλα. Με την ίδια απόφαση το ΑΝΣ απορρίπτει οριστικά τους τέσσερις από τους εννέα υποψήφιους τύπους Υ/Β, λόγω της πρώτης ανελαστικής απαίτησης (σύστημα αναερόβιας πρόωσης) και για τη δεύτερη ανελαστική απαίτηση (σύστημα διεύθυνσης βολής) απορρίπτει σε πρώτη φάση (που σημαίνει ότι οι εταιρείες μπορούσαν να επανέλθουν, αν αποδέχονταν επανασχεδιασμό του συστήματος βολής) άλλους τρεις υποψήφιους τύπους.


Με κριτήριο το βαθμό ανταπόκρισης σε 21 βασικές απαιτήσεις που καθόρισε το ΑΝΣ (συγκριτική αξιολόγηση) η κατάταξη του υποψήφιων τύπων ήταν: Πρώτο το Υ/Β S 214. Δεύτερο το Ολλανδικό MORAY. Τρίτο το Γαλλο-ισπανικό SCORPENE

-30 Μαρτίου 1998
το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε:

α) «Να επισπευσθούν οι διαδικασίες υλοποίησης των εξοπλιστικών προγραμμάτων που προβλέπονται από το ΕΜΠΑΕ (Ενιαίο Μακροπρόθεσμο Πρόγραμμα Ανάπτυξης και Εκσυγχρονισμού) 1996-2000 και να καταβληθεί προσπάθεια τήρησης των χρονοδιαγραμμάτων όπως αυτά συζητήθηκαν στο ΚΥΣΕΑ».

β) «Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες επιχειρησιακής αξιοποίησης των οπλικών συστημάτων που παραλαμβάνονται ώστε αυτά να καταστούν το ταχύτερο δυνατό ετοιμοπόλεμα- εκμεταλλεύσιμα».

γ) «Η σχεδίαση της προμήθειας των μειζόνων εξοπλιστικών προγραμμάτων και η απόφαση προμήθειας να γίνεται με προοπτική κάλυψης μακροχρόνιων αναγκών (10ετίας και πλέον) η δε υλοποίηση της προμήθειας σταδιακή, ώστε να επιτυγχάνονται συμφερότεροι όροι οικονομικοί- επενδυτικοί αλλά και να γίνεται ανάλογη πολιτικοστρατιωτική εκμετάλλευση.

δ) «Να υπάρξει η απαιτούμενη συνεργασία των Υπουργών Εθνικής Άμυνας, Εθνικής Οικονομίας και Εξωτερικών ώστε να επιτυγχάνεται η μεγαλύτερη δυνατή πολιτικοοικονομική εκμετάλλευση.

-Μαΐος- Ιούνιος 1998 πραγματοποιήθηκαν επι τόπου επισκέψεις στελεχών του ΓΕΝ σε Ναυπηγεία και Εταιρείες.

-10 Ιουνίου 1998 το ΑΝΣ, μετά από αξιολόγηση των απαιτούμενων στοιχείων από οργανισμούς και Ναυπηγεία, καταλήγει σε πέντε τύπους Υ/Β (καταρτίζει δηλαδή τη «Short list»).
-11 Ιουνίου 1998 τo ΓΕΝ γνωστοποίησε στη Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών (ΓΔΕ) τον κατάλογο με τους πέντε υποψήφιους τύπους (Short list), καθώς και το τεχνικό σκέλος της αίτησης για υποβολή προσφοράς (RFP).

-16 Ιουνίου 1998
το ΓΕΝ πρότεινε την ναυπήγηση τριών νέων Υ/Β, με ναυπήγηση του πρώτου στο εξωτερικό και των δύο άλλων στην Ελλάδα.
--Από τις μέχρι τώρα διαδικασίες είναι σαφέστατο ότι το πρόγραμμα των νέων Υ/Β ξεκινάει με πρωτοβουλία του αρμόδιου Επιτελείου, δηλαδή του ΓΕΝ, το οποίο, μετά από εκτενή έρευνα αγοράς και αξιολόγηση των δεδομένων, καταλήγει σε πέντε υποψήφιους τύπους Υ/Β.
Από την συγκριτική αξιολόγηση των τεχνικών και επιχειρησιακών χαρακτηριστικών που εγκρίθηκαν από το ΑΝΣ προκύπτει σαφώς ότι όλοι οι υποψήφιοι τύποι εκτός από το S 214 δεν καλύπτουν κρίσιμες απαιτήσεις που έχει θέσει το Πολεμικό Ναυτικό, όπως πχ την ακτίνα δράσης εν καταδύσει με Α.Ι.Ρ. (σύστημα αναερόβιας πρόωσης) και την συνολική ακτίνα δράσης. Επίσης προκύπτει ότι οι άλλοι υποψήφιοι τύποι πλην του S 214 δεν καλύπτουν ανά περίπτωση και άλλα κρίσιμα χαρακτηριστικά.
Κατά συνέπεια, με βάση τα εγκεκριμένα από το Πολεμικό Ναυτικό χαρακτηριστικά μόνον ο τύπος S 214 είναι αποδεκτός.

-22 Ιουλίου 1998
το Συμβούλιο Άμυνας (Υπουργός, Υφυπουργός, Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ, ΓΕΑ, ΓΕΝ) αποφάσισε τα εξής: «Την προώθηση στο ΚΥΣΕΑ για ενημέρωση ή και λήψη αποφάσεων των παρακάτω εξοπλιστικών προγραμμάτων: Υποβρύχια (Ναυπήγηση Νέων Υ/Β (3+1 OPTION) και Εκσυγχρονισμός Υ/Β)».


-24 Ιουλίου 1998
το ΚΥΣΕΑ αποφασίζει να πραγματοποιηθούν στην Ελλάδα με συμπαραγωγή όλα τα μεγάλα προγράμματα ναυπήγησης του Πολεμικού Ναυτικού. Στο πλαίσιο αυτό, ανέθεσε στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά (Ε.Ν.Α.Ε.) τη ναυπήγηση των νέων Υ/Β και των 4 νέων Περιπολικών( Κανονιοφόρων), και στα Ναυπηγεία Ελευσίνας τη ναυπήγηση των 3 Πυραυλακάτων και του Πετρελαιοφόρου Στόλου.
Συγκεκριμένα για τα νέα Υ/Β το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε τα εξής:
«Εγκρίνεται η ναυπήγηση 3 νέων υποβρυχίων με δικαίωμα 1 ακόμη option. Η υλοποίηση του προγράμματος θα γίνει με ανάθεση στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΑΕ (ΕΝΑΕ).
Σε επόμενο ΚΥΣΕΑ να γίνει ενημέρωση για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος και την επιλογή του ξένου οίκου που θα συνεργασθεί με τα Ελληνικά Ναυπηγεία.».

-26 Αυγούστου 1998 τα Ε.Ν.Α.Ε. γνωστοποιούν στο ΥΠΕΘΑ τη συνεργασία τους με τον Γερμανικό Οίκο FERROSTAAL/HDW για εγκατάσταση και λειτουργία της υποδομής για κατασκευή υποβρυχίων στην Ελλάδα και προτείνουν την άμεση έναρξη του προγράμματος συμπαραγωγής των νέων Υ/Β με τη συνεργασία των Γερμανικών Ναυπηγείων FS/HDW.
-7 Οκτωβρίου 1998 το Συμβούλιο Άμυνας (ΣΑΜ) αποφάσισε τα εξής:

« α. Την προώθηση στο ΚΥΣΕΑ για λήψη αποφάσεων του προγράμματος :
Ναυπήγηση Νέων Υποβρυχίων
Σε συνέχεια της υπ’ αριθμ. 3/Σ.9/1998 απόφασης του ΚΥΣΕΑ, μετά από σχετική πρόταση από τα Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε. (Ε.Ν.Α.Ε.) και την ανάγκη για άμεση έναρξη του προγράμματος ναυπήγησης των νέων υποβρυχίων:
Έγκριση για συνέχιση της διαδικασίας του προγράμματος με κατάθεση προσφοράς από τα Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε. σε συνεργασία με το προτεινόμενο από αυτά ξένο οίκο FERROSTAAL/HDW.

-9 Οκτωβρίου 1998 το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε τα εξής :
Σε συνέχεια της υπ’ 3/Σ.9/1998 απόφασης του ΚΥΣΕΑ, μετά από σχετική πρόταση από τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ Α.Ε. (ΕΝΑΕ) και την ανάγκη για άμεση έναρξη του προγράμματος ναυπήγησης των νέων υποβρυχίων :
Ενέκρινε την συνέχιση της διαδικασίας του προγράμματος με κατάθεση προσφοράς από τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ Α.Ε. σε συνεργασία με τον προτεινόμενο από αυτά ξένο Οίκο FERROSTAAL/HOWALDTS WERKE DEUTSCHE WERFT (FS/HDW).
Πριν την τελική διαπραγμάτευση να τεκμηριωθεί το κόστος πρόσκτησης, με την συγκέντρωση-σύγκριση επαρκών και αξιόπιστων συγκριτικών στοιχείων και άλλων τύπων υποβρυχίων.
Σε επόμενο ΚΥΣΕΑ να γίνει εισήγηση για την τελική απόφαση.

-19 Νοεμβρίου 1998 το ΑΝΣ, μετά από τεχνική και επιχειρησιακή αξιολόγηση των τύπων 212 και 214 από επιτροπή αξιολόγησης του ΓΕΝ, αποφασίζει ότι προκρίνονται τα υποβρύχια τύπου 214 έναντι των τύπου 212, ως υπερέχοντα στον τεχνικο-επιχειρησιακό τομέα και προωθεί την απόφαση αυτή στη ΓΔΕ.

-11 Δεκεμβρίου 1998
ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, με βάση την απόφαση του ΚΥΣΕΑ (9/10/1998) και την απόφαση του ΑΝΣ (19/11/1998), ενέκρινε τον τρόπο υλοποίησης του προγράμματος ναυπήγησης 3 Υ/Β τύπου 214 και ενός Option με απευθείας ανάθεση, ως πρόγραμμα συμπαραγωγής, στην εταιρεία Ε.Ν.Α.Ε. σε συνεργασία με τα Γερμανικά ναυπηγεία FS/HDW

-26 Ιανουαρίου 1999
συνεδρίασε η Διαρκής Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής με θέμα συζήτησης τα Εξοπλιστικά Προγράμματα στην οποία έγινε ενημέρωση από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και συζήτηση και για το πρόγραμμα των Υ/Β, για τις μέχρι τότε αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ, για την αναμενόμενη υποβολή προσφοράς από τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά σε συνεργασία με την Γερμανική FS/HDW. Η Διαρκής Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής συνεδρίασε και πάλι με το ίδιο θέμα στις 3 Φεβρουαρίου 1999.

-28 Ιανουαρίου 1999
τα Ε.Ν.Α.Ε. υπέβαλαν την προσφορά.
-26 Φεβρουαρίου 1999 συγκροτήθηκε η Επιτροπή Τεχνικοοικονομικής Αξιολόγησης της Προσφοράς με συμμετοχή και εκπροσώπων του ΓΕΝ. Η Επιτροπή, μετά από αναλυτική αξιολόγηση της προσφοράς και των ΑΩ, υπέβαλε το σχετικό Πρακτικό τον Ιούλιο 1999.
-Ιούλιος 1999, μετά από ενημέρωση για τα περιεχόμενα στο Πρακτικό της Επιτροπής Αξιολόγησης ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας αποφάσισε να εισάγει το θέμα στο ΣΑΜ και στο ΚΥΣΕΑ.

-25 Ιουλίου 1999
το ΣΑΜ αποφάσισε:
«Την προώθηση στο ΚΥΣΕΑ για ενημέρωση και λήψη αποφάσεων επί του Προγράμματος Ναυπήγησης Νέων Υποβρυχίων. Συγκεκριμένα: «Σε συνέχεια των υπ’ αριθ. 3/Σ.9/24.7.98 (παρ. 2θ) και 1/Σ.11/9.10.98 (παρ. 2στ) αποφάσεων του ΚΥΣΕΑ πρόταση για την ανάθεση ναυπήγησης τριών (3) Υποβρυχίων Γερμανικού τύπου 214 στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ Α.Ε. (ΕΝΑΕ) με τη συνεργασία του Γερμανικού οίκου FERROSTAAL/HOWALDTS WERKE DEUTSCHE WERFT (FS/HDW)».

-26 Ιουλίου 1999
το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε σχετικά με το Πρόγραμμα Ναυπήγησης Νέων Υποβρυχίων τα εξής :
(1) Σε συνέχεια των υπ’ αριθ. 3/Σ.9/24.7.98 (παρ. 2θ) και 1/Σ.11/9.10.98 (παρ. 2στ) αποφάσεων του ΚΥΣΕΑ εγκρίνει την ανάθεση ναυπήγησης τριών (3) Υποβρυχίων Γερμανικού τύπου 214 στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ Α.Ε. (ΕΝΑΕ).
(2) Εγκρίνει τα Υποβρύχια να ναυπηγηθούν με τη συνεργασία του Γερμανικού οίκου FERROSTAAL/HOWALDTS WERKE DEUTSCHE WERFT (FS/HDW).
(3) Το θέμα του δικαιώματος προαίρεσης (OPTION) ενός (1) επιπλέον Υποβρυχίου θα αποφασιστεί αφού προηγουμένως αξιολογηθούν οι διάφορες εναλλακτικές περιπτώσεις ναυπήγησης στα ΕΝΑΕ ή στα Γερμανικά Ναυπηγεία, με εκτίμηση των προσφορότερων χρόνων παράδοσης και του τελικού κόστους.
(4) Να εξασφαλισθούν Αντισταθμιστικά Ωφελήματα.
(5) Εντέλλεται ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών να μεριμνήσει για την εξασφάλιση των αναγκαίων πιστώσεων,
(6) Εξουσιοδοτεί τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας να ολοκληρώσει τις σχετικές διαδικασίες και να αναθέσει το πρόγραμμα το ταχύτερο δυνατόν».

-Ιουλίος 1999 ζητήθηκε από τα ΕΝΑΕ η υποβολή της βέλτιστης προσφοράς όσον αφορά το οικονομικό σκέλος και τους χρόνους υλοποίησης του προγράμματος.
-Ιουλίος 1999 κατατέθηκε η βελτιωμένη τελική πρόταση των ΕΝΑΕ.
-Ιούλιος 1999- Φεβρουάριος 2000 έγιναν διαπραγματεύσεις των όρων υλοποίησης του προγράμματος από την αρμόδια υπηρεσιακή επιτροπή. Μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων η επιτροπή εισηγείται την κατακύρωση του προγράμματος.
-5 Φεβρουαρίου 2000, δώδεκα ημέρες πριν την υπογραφή της σύμβασης, συνεδρίασε η Διαρκής Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής με θέμα συζήτησης τα Εξοπλιστικά Προγράμματα στην οποία έγινε ενημέρωση από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας με αναλυτικά στοιχεία για την σύγκριση του κόστους και των επιχειρησιακών χαρακτηριστικών για κάθε ένα τύπο Υποβρυχίου (Γερμανικό, Γαλλικό και Ολλανδικό).
-14 Φεβρουαρίου 2000 υπογράφτηκε η σύμβαση των Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων μεταξύ της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της FS/HDW.
-15 Φεβρουαρίου 2000 υπογράφτηκε η κύρια σύμβαση μεταξύ της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και των Ε.Ν.Α.Ε.
Η προκαταβολή του προγράμματος ανήλθε στο 11,2 % του συνολικού τιμήματος και οι επόμενες πληρωμές, όπως συμβαίνει με όλα τα σχετικά προγράμματα διεθνώς, αντιστοιχούσαν σε συγκεκριμένα ορόσημα της σύμβασης.
-5 Ιουλίου 2000 συνεδρίασε η Διαρκής Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής με θέμα συζήτησης τα Εξοπλιστικά Προγράμματα στην οποία έγινε ενημέρωση από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας με αναλυτικά στοιχεία για τις συμβάσεις που υπογράφτηκαν και για το πρόγραμμα των Υ/Β.
-27 Φεβρουαρίου 2001 ξεκίνησε η κατασκευή του πρώτου υποβρυχίου τύπου 214 στα ναυπηγεία HDW στο Κίελο της Γερμανίας.
-16 Φεβρουαρίου 2002 (ενώ έχεί μεσολαβήσει αλλαγή της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ) το ΚΥΣΕΑ (με διαφορετική σύνθεση) αποφάσισε τα εξής :
Α. Την υλοποίηση του εξοπλιστικού προγράμματος προμήθειας ενός (1) επιπλέον Υποβρυχίου (Υ/Β), με άσκηση του δικαιώματος προαίρεσης (OPTION) της σύμβασης 012Β/00 μεταξύ ΥΠΕΘΑ/ΓΔΕ και Ε.Ν.Α.Ε., με σχετική τροποποίηση αυτής, έτσι ώστε να προβλεφθεί χρονική μετατόπιση των πληρωμών από το 2005 και μετά.
Β. Την υλοποίηση του εξοπλιστικού προγράμματος Εκσυγχρονισμού Μέσης Ζωής και Γενικής Επισκευής τριών (3) Υ/Β τ. «ΠΟΣΕΙΔΩΝ», με δικαίωμα προαίρεσης (OPTION) για τον εκσυγχρονισμό- γενική επισκευή ενός (1) επιπλέον Υ/Β, με την υπογραφή σύμβασης, εντός του 2002 με τα Ε.Ν.Α.Ε., στην οποία να προβλεφθεί χρονική μετατόπιση των πληρωμών από το 2005 και μετά.
Γ. Αναθέτει στους Υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας, να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για την υλοποίηση της παρούσης απόφασης».
Δ 1 Αυτονόητα συμπεράσματα
Αυτονόητα συμπεράσματα από όλα τα παραπάνω είναι: Α) ότι η υπόθεση των Υ/Β ξεκίνησε με πρωτοβουλία και εισήγηση των αρμόδιων οργάνων του Πολεμικού Ναυτικού, το οποίο μέσω του ΑΝΣ προσδιόρισε και αξιολόγησε όλες τις τεχνικές, επιχειρησιακές και οικονομικές παραμέτρους και παρακολούθησε την πορεία του προγράμματος. Β) Όλες οι κρίσιμες αποφάσεις για το Πρόγραμμα των νέων Υποβρυχίων ελήφθησαν από το ΚΥΣΕΑ σε διαδοχικές συνεδριάσεις του.
Οι αποφάσεις όλων των αρμόδιων συλλογικών οργάνων (ΣΑΓΕ, ΣΑΜ) και του ΚΥΣΕΑ ήταν ΟΜΟΦΩΝΕΣ.
Συγκεκριμένα για το πρόγραμμα των Υ/Β το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε για τα εξής :
1. Την επίσπευση των εξοπλιστικών Προγραμμάτων (30-3-1998).
2. Την ναυπήγηση τριών (3) νέων Υποβρυχίων με δικαίωμα ενός ΟΡΤΙΟΝ (24-7-1998).
3. Την υλοποίηση του Προγράμματος με ανάθεση στα κρατικά τότε Ναυπηγεία Σκαραμαγκά (ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ Α.Ε.) (24-7-1998).
4. Την συνεργασία των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά με ξένο Οίκο (24-7-1998).
5. Την συνέχιση της διαδικασίας του Προγράμματος με κατάθεση προσφοράς από τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ Α.Ε. σε συνεργασία από τον προτεινόμενο από αυτά ξένο Οίκο FS/HDW (9-10-1998).
6. Την Ανάθεση της ναυπήγησης τριών Υποβρυχίων Γερμανικού τύπου 214 στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ Α.Ε. (26-7-1999).
7. Τα Υποβρύχια να ναυπηγηθούν με την συνεργασία του Γερμανικού Οίκου FS/HDW (26-7-1999).
8. Εξουσιοδότησε τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας -και τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας- να ολοκληρώσει το πρόγραμμα το ταχύτερο δυνατόν, δηλαδή αφού το ΚΥΣΕΑ πήρε όλες τις σχετικές αποφάσεις εξουσιοδότησε τον Υπουργό να διεκπεραιώσει όλες τα διαδικαστικά και τεχνοκρατικά θέματα για την υπογραφή της σύμβασης (26-7-1999).

Άκης Τσοχατζόπουλος:"Άλλη μια μάχη."

Ο κ. Τσοχατζόπουλος πριν αρχίσει την κατάθεση του, ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους πως βλέπει την όλη διαδικασία, ανέφερε: «Άλλη μια μάχη. Στην πολιτική όλα μπορεί να τα περιμένεις».

   

Χαρακτηριστικό της στάσης που προτίθεται να κρατήσει ο κ. Τσοχατζόπουλος στην Επιτροπή είναι το δηκτικό σχόλιο που έκανε στους δημοσιογράφους: «Έχει πολύ ενδιαφέρον και η άλλη επιτροπή (Εξοπλιστικών) που διερευνά την εκτέλεση σύμβασης για ένα ακόμα υποβρύχιο και την αναβάθμιση τριών ακόμα υποβρυχίων», σχόλιο που ερμηνεύτηκε ως αιχμή για τους διαδόχους του στο υπουργείο Άμυνας. 

  

onalert.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Το θρίλερ με το E.coli συνεχίζεται

Νέος ο τύπος του βακτηρίου, σύμφωνα με τον ΠΟΥ

Το θρίλερ με το βακτήριο E.coli συνεχίζεται. Με ανακοίνωσή του, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, τονίζει ότι οι πρώτες εργαστηριακές έρευνες στο στέλεχος του E.coli που προκάλεσε τους θανάτους στην Γερμανία δείχνουν ότι εμφανίζεται σε επιδημία για πρώτη φορά.

Σύμφωνα με τους ειδικούς που ανέλυσαν τα γονίδια του στελέχους κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι περιέχει τμήματα DNA που το καθιστούν ανθεκτικό σε ορισμένες κατηγορίες αντιβιοτικών, καθώς και ότι είναι πολύ τοξικό.

Δεν έχει, ωστόσο, ακόμα εξακριβωθεί η πηγή της µόλυνσης ή για ποιον λόγο έλαβε διαστάσεις επιδηµίας.

Το βακτήριο E.coli έχει προκαλέσει μια θανατηφόρα επιδημία διάρροιας η οποία ξεκίνησε από τη Γερμανία και επεκτείνεται στην Ευρώπη και έχει προκαλέσει ήδη 17 νεκρούς.
newsbeast.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Παρέμβαση εισαγγελέα για τις υπερτιμολογήσεις στο ΚΑΤ

Στο στόχαστρο συμβάσεις προμήθειας και σε άλλα νοσοκομεία

Την άμεση παρέμβαση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ελένης Ραίκου προκάλεσε η διαβίβαση του πορίσματος επιθεωρητών δημόσιας υγείας που έχουν εντοπίσει προμήθειες υπερκοστολογημένων μοσχευμάτων σε ασθενείς στο νοσοκομείο ΚΑΤ.

Ο φάκελος ανατέθηκε ήδη στους εισαγγελείς του οικονομικού εγκλήματος που ξεκινούν την έρευνά τους. Δεν αποκλείεται μάλιστα οι εισαγγελείς να βάλουν στο στόχαστρό τους και άλλα νοσοκομεία όπου η ίδια προμηθεύτρια εταιρεία έχει υπογράψει συμβάσεις παροχής ύποπτων μοσχευμάτων.

Στο τέλος της έρευνας για όσους προκύψουν ενδείξεις τέλεσης αξιοποίνων πράξεων θα ασκηθούν ποινικές διώξεις, που μπορεί να είναι ακόμα και με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου, αφού τα χρήματα για την πληρωμή των προμηθευτών εκταμιεύτηκαν από το δημόσιο ταμείο.
newsbeast.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Επιστολή-βόμβα 16 βουλευτών για το Μεσοπρόθεσμο

Δεκαέξι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος έδωσαν το μεσημέρι της Πέμπτης στη δημοσιότητα επιστολή με παραλήπτη τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, με την οποία ζητούν αναλυτική ενημέρωση για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, αλλά και εξηγήσεις για τα πεπραγμένα στην οικονομία.
Αναλυτικά, ζητούν να συγκληθούν τα όργανα του κόμματος (ΚΟ, ΚΤΕ) για να συζητήσουν για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Επίσης, ζητούν να μην έρθει ως ένα άρθρο γιατί, όπως αναφέρει στο protothema.gr και εις εκ των συμμετεχόντων, ο βουλευτής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, «δεν μπορεί η πώληση της ΔΕΗ και του ΟΤΕ να μπαίνει στο ίδιο καλάθι με τους ιππόδρομους».
Επίσης, αναφέρουν ότι «δεν μπορεί να κληθούμε πάλι με τη μορφή του κατεπείγοντος να ψηφίσουμε ένα νέο μνημόνιο, όταν το πρώτο έχει αποτύχει!».
Παράλληλα, αναφέρεται ότι θα υπάρξουν προβλήματα εάν το πρόγραμμα πάει στη Βουλή, χωρίς να έχει προηγηθεί συζήτηση και έτσι αφήνεται να εννοηθεί ότι, εάν δεν αλλάξουν κάποια πράγματα, εκείνοι είναι αποφασισμένοι να μην το ψηφίσουν στη Βουλή.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής: «Στη σημερινή, χωρίς προηγούμενο κρίση, οι στιγμές είναι για όλους μας ιστορικές Αποτελεί εθνική ανάγκη να συγκροτηθεί άμεσα ενιαίο μέτωπο σοβαρότητας και ευθύνης.
Πριν από ένα χρόνο ξεκίνησε μια μεγάλη προσπάθεια με οδυνηρές θυσίες του ελληνικού λαού.
Κανείς δεν μπορεί να διανοηθεί ότι οι θυσίες αυτές δεν θα πιάσουν τόπο.
Βρισκόμαστε όμως σήμερα, ένα χρόνο μετά, σε ένα κρίσιμο μεταίχμιο και πάλι. Γιατί;
Δεν είναι απλά θέμα πολιτικής ευθύνης, είναι η λογική που επιβάλλει να υπάρξει απολογισμός.
- Είναι ζήτημα πατριωτισμού.
- Είναι ζήτημα Δημοκρατίας.
- Είναι ζήτημα ευθύνης και συνέπειας.
Είναι στοιχειώδης απόδειξη ότι σεβόμαστε την ψήφο των πολιτών.

Παράλληλα υπάρχει διάχυτη η ανησυχία πως η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμού με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και μάλιστα ως άρθρο ένα (1).

Ανάλογες επιλογές φαίνεται να υιοθετούνται και στο ευαίσθητο ζήτημα του εθνικού μας πλούτου. (αποκρατικοποιήσεις – αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας).

Αποφάσεις που θα προσδιορίσουν το μέλλον του τόπου για πολλές δεκαετίες δεν μπορούν  να ληφθούν παρά μόνο με πλήρη σεβασμό στις αρχές του Δημοκρατικού μας πολιτεύματος.
Αυτό επιβάλλει η τήρηση του Συντάγματος και η πολιτική μας τιμή. 

Για όλους τους παραπάνω λόγους θεωρούμε επιβεβλημένη την άμεση σύγκληση όλων των θεσμικών οργάνων της Βουλής, αλλά και του κόμματος, προκειμένου να υπάρξει ευρεία συζήτηση με θέματα:

1.   Απολογισμός ενός χρόνου Μνημονίου
2.   Μεσοπρόθεσμο -πρόσθετα μέτρα 2011- αποκρατικοποιήσεις
3.   Διαδικασία εισαγωγής, συζήτησης και ψήφισης των μέτρων στη Βουλή

Αντωνίου Τόνια
Γερανίδης Βασίλειος
Γιαννακά Σοφία
Καϊλή Εύα
Καρτάλης Κωνσταντίνος
Κουκουλόπουλος Πάρις
Κουρουμπλής Παναγιώτης
Κωνσταντινόπουλος Οδυσσέας
Λιντζέρης Δημήτρης
Μερεντίτη Αθανασία
Νασιώκας Έκτορας
Ρενταρή Όλγα
Ρομπόπουλος Θωμάς
Σαλαγιάννης Νικόλαος
Τζελέπης Μιχάλης
Τόγιας Βασίλης»

protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Πρόκληση Καραμανλή που “δεν θέλει σχέση με το σύστημα!”

Στην Ελλάδα είσαι ό, τι δηλώσεις – όπως έχει πει ο αείμνηστος Τσαρούχης – και έτσι ακόμη και ο άνθρωπος που οδήγησε το καράβι πάνω στα βράχια και πριν την σύγκρουση πήδηξε από αυτό μπορεί ανερυθρίαστα να δηλώνει ακόμη και ότι “με αυτό το πολιτικό σύστημα δεν έχω σχέση”.

Ο λόγος για τον πρώην πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή, ο οποίος φέρεται, σύμφωνα με το larissanet.gr, να προέβη στην εξωφρενική αυτή δήλωση στη διάρκεια ενός – τι άλλο; - τραπεζιού που έκανε την περασμένη Κυριακή στη Ραφήνα σε αγροτοσυνδικαλιστές οι οποίοι είχαν ανοιχτή επαφή με το Μαξίμου κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης της ΝΔ.

Στο γεύμα παρέστησαν οι Θανάσης Κοκκινούλης, Χρήστος Τσιτσιρίγκος, Στέλιος Χλωρός, Πάνος Αραμπατζής, αγροτοσυνδικαλιστές της ΣΕΚΕ από την Ξάνθη, καθώς και οι Αλέκος Κοντός και Τάκης Παπαγιαννίδης.

Όπως χαρακτηριστικά μεταδίδει το larissanet.gr, τόσο το κρασί όσο και τα φαγητά βοήθησαν να χαλαρώσει η παρέα των «μπλόκων» και γνωστές αλλά και άγνωστες πτυχές των περασμένων αγροτικών κινητοποιήσεων εξιστορήθηκαν ενώπιον του Καραμανλή. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τέως πρωθυπουργός είπε στους συνδαιτυμόνες του ότι «μ’ αυτό το πολιτικό σύστημα εγώ δεν θέλω να έχω καμία σχέση».

Προφανώς ο …ηλιοκαμένος και εμφανώς αδυνατισμένος τον τελευταίο καιρό πρώην πρωθυπουργός έχει αποτοξινωθεί σε τέτοιο βαθμό από τις έγνοιες και τις σκοτούρες που τρώνε καθημερινά τους Έλληνες πολίτες που, όντως, έχει την εντύπωση ότι μπορεί να εμφανίζεται και ως αντισυστημικός!

protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σαν σήμερα 2 Ιουνίου

Γεγονότα
455 - Οι Βάνδαλοι μπαίνουν στη Ρώμη και τη λεηλατούν για δύο εβδομάδες. Φεύγοντας παίρνουν μαζί τους μεγάλο μέρος των θησαυρών της πόλης καθώς και ομήρους, μεταξύ των οποίων την αυτοκράτειρα Λικινία Ευδοξία και τις κόρες της, Ευδοκία και Πλακίντια.
1823 - Κρήτες αγωνιστές νικούν τους Τούρκους στο στενό Κανδάνου Χανίων.
1825 - Ο Ελληνικός Επαναστατικός Στόλος υπό τον Μιαούλη νικά τον Τουρκικό στο λιμάνι της Σούδας.
1896 - Ο Γουλιέλμο Μαρκόνι παίρνει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το ραδιόφωνο.
1905 - Mετά τη δολοφονία του Έλληνα πρωθυπουργού, ο Δημήτριος Ράλλης αναλαμβάνει την αρχηγία του δηλιγιαννικού κόμματος και σχηματίζει ξανά κυβέρνηση, που διατηρείται στην εξουσία έξι μήνες.
1912 - Ο Καρλ Λομλ ιδρύει τα κινηματογραφικά Γιουνιβέρσαλ Στούντιος.
1937 - Ηλεκτροκινείται ο σιδηρόδρομος Πειραιά - Κηφισιάς.
1953 - Πραγματοποιείται η στέψη της βασίλισσας Ελισάβετ Β' της Αγγλίας και η οποία είναι η πρώτη που μεταδίδεται τηλεοπτικά σε όλο τον κόσμο.
1964 - Ο Γιάσερ Αραφάτ ιδρύει στην Ιερουσαλήμ την P.L.O. (Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης).
1971 - Άγιαξ - ΠΑΟ 2-0 στον τελικό Κυπέλλου Πρωταθλητριών στο Wembley (5' Van Dick, 83' Καψής-αυτ.). Είναι η μεγαλύτερη επιτυχία του ελληνικού ποδοσφαίρου και ο ΠΑΟ έχει στις τάξεις του τον Μίμη Δομάζο, τον Αριστείδη Καμάρα, τον Τάκη Οικονομόπουλο και τον Αντώνη Αντωνιάδη, που ανακηρύσσεται πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης με 10 γκολ.
1979 - Στις ΗΠΑ, το τελικό πόρισμα σχετικά με την υπόθεση δολοφονίας του Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι αναφέρει ότι επρόκειτο για συνωμοσία.
1985 - Μετά την τραγωδία του Χέιζελ, η UEFA αποκλείει επ' αόριστο όλες τις αγγλικές ομάδες από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
1985 - Ο Ανδρέας Παπανδρέου κερδίζει για δεύτερη συνεχόμενη φορά τις εκλογές.
1990 - Η ΑΕΚ κατακτά το πρώτο League Cup νικώντας τον Ολυμπιακό με 3-2.
1992 - Την πρόταση της Πορτογαλικής Προεδρίας της Ε.Ε να ονομαστεί η Πρώην Γιουκολσβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (Σκόπια) σε «Άνω» ή «Κάτω Μακεδονία» απορρίπτει η Ελλάδα.
1995 - Στην Κύπρο, αντιδράσεις προκαλεί έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, όπου υπογραμμίζεται η θετική παρουσίαση της Τουρκίας ως προς στις προσπάθειες, που καταβάλλει για την επίλυση του Κυπριακού.
1997 - Ο Ντιέγκο Μαραντόνα κάνει το ντεμπούτο του στην τηλεόραση, όταν παρουσιάζει ένα αργεντίνικο chat show.
1997 - Ο Τίμοθι Μακ Βέι καταδικάζεται με τις κατηγορίες της δολοφονίας 15 ατόμων, της συνομωσίας και της συμμετοχής στην τρομοκρατική επίθεση σε ομοσπονδιακό κτήριο στην Οκλαχόμα το 1995
1999 - Mετά από 3 χρόνια ο Γιάννης Ιωαννίδης αναλαμβάνει πάλι προπονητής.
2004 - Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινά το μεγάλο της ταξίδι, στον κόσμο, που θα διαρκέσει 36 μέρες. Για πρώτη φορά θα φωτίσει 33 πόλεις, σε 27 χώρες και στις πέντε ηπείρους, πριν καταλήξει στις 13 Αυγούστου 2004 στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, κατά τη διάρκεια της Τελετής Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων.
Γεννήσεις
1740 - Μαρκήσιος ντε Σαντ, Γάλλος ευγενής και συγγραφέας
1743 - Αλεσάντρο Καλιόστρο, Σικελός περιηγητής και αποκρυφιστής
1840 - Τόμας Χάρντι, Βρετανός λογοτέχνης
1857 - Kαρλ Αδόλφος Γκγιελέρουπ, Δανός συγγραφέας και νομπελίστας
1904 - Τζόνι Βαϊσμίλερ, Αμερικανός κολυμβητής και ηθοποιός
1857 - Έντουαρντ Έλγκαρ, Βρετανός μουσουργός
1935 - Δημήτρης Κιτσίκης, Έλληνας τουρκολόγος
1940 - Κωνσταντίνος Β΄, τέως βασιλιάς της Ελλάδας
1941 - Στέισι Κιτς, Αμερικανός ηθοποιός και αφηγητής του Discovery Channel
1941 - Τσάρλι Γουάτς, Βρετανός μουσικός της ροκ και ντράμερ του συγκροτήματος Rolling Stones
Θάνατοι
828 - Νικηφόρος Α', πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως
1882 - Τζιουζέπε Γκαριμπάλντι, Ιταλός επαναστάτης
1716 - Ογκάτα Κορίν, Ιάπωνας ζωγράφος
1961 - Τζορτζ Κάουφμαν, Αμερικανός δραματουργός, βραβευμένος δυο φορές το βραβείο Πούλιτζερ.
1969 - Ραντιβόι Κόρατς, Σέρβος καλαθοσφαιριστής, προς τιμήν του η FIBA δίνει το όνομά του στο ευρωπαϊκό κύπελλο, που θα ξεκινήσει το 1972.
1970 - Μπρους Μακ Λάρεν, Νεοζηλανδός οδηγός αγώνων, μηχανικός και κατασκευαστής αυτοκινήτων της Φόρμουλα 1
1979 - Σωκράτης Καραντινός, Έλληνας θεατρικός σκηνοθέτης
1984 - Γεώργιος Καζάσογλου, Έλληνας μουσουργός
1987 - Αντρέι Σεγκόβια, Ισπανός μουσικός
1991 - Αχμέντ Αρίφ, Τούρκος ποιητής Κουρδικής καταγωγής
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Δίκες «εξπρές» για τη διαφθορά υπόσχεται η κυβέρνηση

Νομοθετική πρωτοβουλία, ώστε εγκλήματα με πρωταγωνιστές πολιτικούς και κρατικούς αξιωματούχους να εκδικάζονται μέσα σε ένα έτος από την έναρξη της έρευνας, ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης. Αφορά κυρίως στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος και στην παθητική δωροδοκία, δηλαδή σε εγκλήματα που δεν υπάγονται στο άρθρο 86 του Συντάγματος και στις διατάξεις του νόμου περί ευθύνης υπουργών.
Το υπουργείο προτείνει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προσωπικά από τον έχοντα πολυετή εμπειρία κατά βαθμό Εισαγγελέα Πρωτοδικών, με μέγιστη διάρκεια τους δύο μήνες. Σε σύνθετες και πολύπλοκες υποθέσεις μπορεί να ορισθούν περισσότεροι του ενός εισαγγελείς, οι οποίοι θα ασχολούνται αποκλειστικά με αυτές.  Η ανάκριση θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα σε τέσσερις μήνες.
Ανακριτές και εισαγγελείς υποστηρίζονται στο έργο τους από ομάδα γραμματέων και πραγματογνωμόνων.
Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης οι δικαστικοί λειτουργοί δεν θα υπόκεινται στους περιορισμούς για φορολογικό, τραπεζικό ή οποιοδήποτε άλλο απόρρητο.
Μετά την ανάκριση, η υπόθεση θα εισάγεται απευθείας στο ακροατήριο προς εκδίκαση και θα προσδιορίζεται μέσα σε δύο μήνες. Στόχος είναι η δίκη να έχει ξεκινήσει  διάστημα λιγότερο του ενός έτους από την καταγγελία ή την έναρξη της έρευνας.
Δεν θα επιτρέπεται αναβολή, παρά μόνο σε "εξαιρετικές" περιπτώσεις διακοπή.
Αν η υπόθεση σε οποιοδήποτε στάδιο της έρευνας καταστεί ώριμη για ένα πολιτικό πρόσωπο, μπορεί να διαταχθεί ο χωρισμός της, ενώ η ανάκριση θα συνεχίζεται για τους υπόλοιπους.
"Είναι γνωστό σε όλους ότι η πατρίδα μας έχει ταλαιπωρηθεί τα τελευταία χρόνια από μεγάλα σκάνδαλα, στα οποία φέρονται ως πρωταγωνιστές πολιτικοί και κρατικοί αξιωματούχοι. Παρότι έχει περάσει αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα από την αποκάλυψή τους, εν τούτοις, σχεδόν κανένα, δεν έχει διαλευκανθεί πλήρως, ούτε οι σχετικές υποθέσεις έχουν εκδικασθεί ή τουλάχιστον οδηγηθεί στο ακροατήριο του αρμόδιου δικαστηρίου", σημείωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης, κατά την παρουσίαση της νομοθετικής πρωτοβουλίας.

enet.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Εκκληση ανθρωπων του πνευματος προς τις πολιτικες δυναμεις


Εκκληση ανθρωπων του πνευματος προς τις πολιτικες δυναμεις
Δραματική έκκληση προς τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας, προκειμένου να αναλάβουν τις ευθύνες τους, αφήνοντας πίσω πολιτικές και κομματικές ιδιοτέλειες, απευθύνουν, με διακήρυξή τους 32 άνθρωποι των γραμμάτων, των τεχνών και της επιστημονικής κοινότητας.
Με κείμενο που φέρει τον τίτλο “Τολμήστε”, οι 32 συνυπογράφοντες επισημαίνουν -μεταξύ άλλων- ότι “όσοι αγνοούν προκλητικά τα σημεία των καιρών και επιμένουν να επενδύουν στην κατάρρευση, με οδηγό το προσωπικό και κομματικό συμφέρον, θα χρεωθούν στο ακέραιο την καταστροφή της χώρας”.
«Ο τόπος χρειάζεται μία ηγεσία ευθύνης και εθνικής ανασυγκρότησης που, σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους εταίρους μας, θα κάνει τα απαραίτητα για τη σωτηρία», υπογραμμίζουν και εκτιμούν ότι η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο και μόνο συντονισμένες ενέργειες, βασισμένες σε ένα νέο πνεύμα ομοψυχίας, μπορούν να αποτρέψουν πλέον την καταστροφή”.
Μεταξύ εκείνων που συνυπογράφουν το κείμενο είναι η Κική Δημουλά, ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Μένης Κουμανταρέας, ο Αλέκος Φασιανός, ο Απόστολος Δοξιάδης και ο Νίκος Αλεβιζάτος.
Οι υπογράφοντες αναλυτικά:
Θανάσης Βαλτινός, Κική Δημουλά, Απόστολος Δοξιάδης, Τάκης Θεοδωρόπουλος, Αθηνά Κακούρη, Μένης Κουμανταρέας, Γιάννης Κουνέλης, Πέτρος Μάρκαρης, Τάσος Μπουλμέτης, Βασίλης Παπαβασιλείου, Διονύσης Σαββόπουλος, Γιώργος Σκαμπαρδώνης, Αλέκος Φασιανός
Νίκος Αλεβιζάτος, Νάσος Βαγενάς,Γιάννης Βούλγαρης, Γιώργης Γιατρομανωλάκης, Άγγελος Δεληβοριάς, Γιώργος Δερτιλής, Αρίστος Δοξιάδης, Ορέστης Καλογήρου, Στάθης Καλύβας, Βάσω Κιντή, Ανδρέας Κούρκουλας, Νίκος Μουζέλης, Χαράλαμπος Μουτσόπουλος, Γιώργος Παγουλάτος, Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου, Παύλος Σούρλας, Γιάννης Στουρνάρας, Σταύρος Τσακυράκης, Χαρίδημος Τσούκας.
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Κάτι ψήνεται που μυρίζει άσχημα

Κάτι ψήνεται που μυρίζει άσχημα



Μία μικρή υπο-ερώτηση, στο 5ο κατά σειρά ερώτημα, σε μία συνηθισμένη δημοσκόπηση στο «Βήμα της Κυριακής», καταδεικνύει πως ακόμη και οι μάσκες πέφτουν μπρος στον υπέρ πάντων αγώνα επιβίωσης των συστημάτων εξουσίας. Έτσι, την επικείμενη ώρα της μεγάλης σφαγής λόγω οικονομικών αδιεξόδων, ο «δημοσκόπος» ρωτά τον πολίτη ποιον τύπο διακυβέρνησης έχει ανάγκη η χώρα. Στην τρίτη εναλλακτική παραλλαγή, διαβάζει κανείς άφωνος την πρόταση περί ενός ηγέτη με κύρος και εξουσίες ο οποίος «δεν θα εμποδίζεται» από το Κοινοβούλιο στις αποφάσεις του. Το 22% του στατιστικού δείγματος της δημοσκόπησης επέλεξε αυτή την πρόταση.

Ουδείς αντέδρασε και κανένας δεν εξοργίστηκε από την πολιτικά απαράδεκτη αλλά και εμφανώς ύποπτη προεργασία που εκπορεύεται από συγκεκριμένους «κύκλους», οι οποίοι εδώ και καιρό μεθοδεύουν την ανάδειξη ενός πολιτικού Μεσσία. Βεβαίως, ο δημοσκόπος δεν σχολιάζει ευρύτερα την επιλογή του 22% του δείγματος. Για το εάν, δηλαδή, ο «Μεσσίας» είναι κάποιος συνταγματάρχης, κάποιος πολιτικός, κάποιος Βασίλης Μαρκεζίνης(;) ή και κάποιος άλλος αγνώστων προς το παρόν στοιχείων.
Την εβδομάδα που μας πέρασε και με αφορμή μία «αποκάλυψη» του «Έθνους της Κυριακής», τα δημοσιογραφικά γραφεία κατακλύστηκαν από «δημοσιεύματα» με κύρια πηγή τη γερμανική εφημερίδα «Bild», που έχουν να κάνουν με μία έκθεση της CIA, η οποία και προβλέπει «ανεξέλεγκτες καταστάσεις» στην Ελλάδα και παροτρύνει τους επιχειρηματίες-επενδυτές να είναι άκρως προσεκτικοί. Την «καραμέλα» άρχισαν να πιπιλούν μεθοδικά τα τουρκικά ΜΜΕ, έως ότου η «Bild» αποφάσισε να κλιμακώσει την κατάσταση μιλώντας «για ενδεχόμενο πραξικόπημα» στην Αθήνα.
Στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας άρχισε να αναπτύσσεται και στην Ελλάδα η ομολογουμένως εντυπωσιακή δυναμική των «αγανακτισμένων». Την περασμένη Κυριακή η δυναμική αυτή άγγιξε ένα μαζικό πλαφόν, το οποίο δεν είναι δυνατόν να περάσει απαρατήρητο, ούτε και να εξορκιστεί με αφορισμούς τύπου Θόδωρου Πάγκαλου περί «μόδας και απολιτίκ». Εντούτοις και πέρα από τη θεαματική παρουσία του πλήθους την Κυριακή που μας πέρασε, η διαμαρτυρία περιέργως αναλώθηκε σε μία συνθηματολογία (άνευ κομματικής ταυτότητας) περί «προδοτών» οι οποίοι πρέπει να περάσουν από «λαϊκά δικαστήρια» για να θυμούνται κάποιοι «το Γουδί». Κοινή συνισταμένη των «σκληροπυρηνικών» της πλατείας Συντάγματος ήταν και είναι ο ήχος της κατσαρόλας, με τον κίνδυνο που αντιμετωπίζει η πατρίδα λόγω εσωτερικών προδοτών και εξωτερικών εχθρών και τοκογλύφων, καθώς και η «Δραχμή»… ναι, το προηγούμενο εθνικό νόμισμα.
Στα τέλη του 19ου αιώνα και κυρίως στην περίοδο του Μεσοπολέμου, ορισμένοι αηδιασμένοι από την επέλαση του Φασισμού αλλά και του Υπαρκτού Σταλινισμού κατέληγαν στο συμπέρασμα πως ο πατριωτισμός είναι το ασφαλέστερο αλλά και το ύστατο καταφύγιο των απανταχού απατεώνων.

Είναι άκρως ενδιαφέρον το γεγονός πως στην τελευταία περίοδο της Μεταπολίτευσης στην Ελλάδα, η έννοια «Πατρίς» αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της πολιτικής παρέμβασης τόσο των διαχειριστών της κρίσης (θα μιλήσω και με τον Διάβολο, αν αυτό είναι καλό για την πατρίδα… Γιώργος Παπανδρέου), όσο και οι κραυγές περί σωτηρίας της πατρίδας της ηγεσίας της Λεωφόρου Συγγρού (Σαμαράς). Να όμως που η λέξη «Πατρίδα» αποτελεί και το ουσιαστικό ιδεολογικό περιεχόμενο της πολιτικής παρέμβασης του ΚΚΕ, το οποίο ομιλεί για ξεπούλημα της χώρας και του λαού, του ΛΑΟΣ, το οποίο σφυροκοπεί την κοινή γνώμη με τους επερχόμενους κινδύνους για την «Πατρίδα» αλλά και το Έθνος, αλλά και μιας μερίδας του ΣΥΡΙΖΑ, ιδιαίτερα δε των ακροαριστερών φραξιών που τον συναποτελούν.
Στον ενδιάμεσο χώρο που εναπομένει, η «Σπίθα» του κ. Μ. Θεοδωράκη αναλαμβάνει να μετουσιώσει  αυτό τον περίεργο «Σταλινοπατριωτισμό» σε κυρίαρχο ιδεολογικό φρούτο, είτε ανακαλώντας την έννοια της «Ανυπακοής», που αποτελεί βασικό σύνθημα του ΚΚΕ, είτε υιοθετώντας το κίνημα «Δεν Πληρώνω» είτε αγκαλιάζοντας την «Κερατέα».
Στα σκηνάκια του Συντάγματος οι «Σπίθες» και οι πολίτες σε κατάσταση «ανταρσίας», οι πατριώτες κομμουνιστές που ζητούν «λαϊκά δικαστήρια» και οι ήχοι της κατσαρόλας οι οποίοι ξυπνούν αντανακλαστικά εκείνων που πρωτοστάτησαν στην προετοιμασία του πραξικοπήματος του Πινοσέτ κατά του Σαλβαδόρ Αλιέντε στη Χιλή (το Συνδικάτο των Φορτηγατζήδων)… Όλα αυτά μαζί παραπέμπουν σε κάτι το περίεργα ομιχλώδες.

Οι δεκάδες χιλιάδες πολίτες οι οποίοι συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Κυριακής στο Σύνταγμα εκδήλωσαν την οργή του μέσου Έλληνα απέναντι στο έλλειμμα προοπτικής. Είναι οι νέοι, οι άνεργοι, οι υποψήφιοι άνεργοι, οι συνταξιούχοι και οι μελλοντικοί συνταξιούχοι, οι οποίοι κατάλαβαν πως ένας τρόπος ζωής έχει τελειώσει διά παντός. Το «ελληνικό όνειρο» βαλκανικού μείγματος δεν υφίσταται πλέον, διότι ποτέ δεν υπήρξε παρά μόνον ως όχημα της κυρίαρχης ιδεολογικής καλλιέργειας της μικροαστικής ματαιοδοξίας.
Η απώλεια αυτής της προοπτικής είναι και η κινητήρια δύναμη έκφρασης της οργής. Γιατί κανείς δεν αγανακτούσε με την ίδια δυναμική το 2004, εν μέσω εορτής για το μεγάλο φαγοπότι των Ολυμπιακών Αγώνων; Η ελληνική κοινωνία ζει το δράμα του τέλους της Πειρατείας, ή, στη βαλκανική μορφή της, της συντριβής του μικροαστικού ονείρου. Το μόνο καταφύγιο που εναπομένει, λοιπόν, είναι η «Πατρίδα», όρος αρκετά αόριστος ώστε να καλύπτει όλα τα ιδεολογικά κενά που αναπόφευκτα προκάλεσε η οικονομική κατάρρευση.

Κυριακή απογευματάκι. Ένα κοριτσάκι κρατά ένα πλακάτ. Μωρό-πράγμα. Οι γονείς του έχουν γράψει το εξής σύνθημα: «Ο Στρατός Είναι Εδώ». Σε αυτό το σκηνικό της απογοητευμένης κατσαρόλας, του πικραμένου πρώην αριστερού, του σταλινικού ή απλώς του πατριδοκάπηλου, του προδομένου αντρεϊκού σοσιαλιστή, του αποπροσανατολισμένου νέου φτωχού, έρχεται και το «διάγγελμα» από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού «MEGA» του κ. Βαρδή Βαρδινογιάννη, της περασμένης Παρασκευής. Σε αυτό τον κινούμενο χυλό, ένας ισχυρός επιχειρηματίας παρεμβαίνει δημόσια και απευθύνεται στους πολιτικούς ανακαλώντας τους στην τάξη. Την ίδια τακτική ακολούθησε και ο πρόεδρος του ΣΕΒ, ο κ. Δασκαλόπουλος, ο οποίος ζήτησε διεξαγωγή Δημοψηφίσματος. Με ποιο ερώτημα άραγε;

Είναι πολλοί εκείνοι που πιστεύουν πως η λαϊκή οργή είναι αρκετή για να προωθήσει αλλαγές σε ένα σαπισμένο πολιτικό περιβάλλον. Έχουν δίκιο. Και στη Γερμανία του Μεσοπολέμου και στην Ιταλία κατά την ίδια περίοδο και στην Ισπανία το 1936, η «λαϊκή οργή» μετουσιώθηκε σε αλλαγές. Τον Χίτλερ, τον Μουσολίνι και τον Φράνκο. Τους αποκάλεσαν και «Μεσσίες». 
Το βράδυ της Κυριακής, τρία βήματα από το Σύνταγμα, οι ομάδες της Χρυσής Αυγής κυνηγούσαν μετανάστες στο Μοναστηράκι, το Θησείο και την Ομόνοια. Τους κυνηγούσαν και μέσα στους συρμούς του Μετρό. Με ποια ιδεολογική κάλυψη; Μα την επέτειο της Άλωσης της Πόλης. 

n.georgiadis1@yahoo.com

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Αχαϊα: Πούλησαν τις δύο ανήλικες κόρες τους για 40€ σε έναν 70χρονο!




Θύματα δύο 15χρονα κοριτσάκια από τη Ρουμανία - Η παρατηρητικότητα ενός αστυνομικού απέτρεψε το βιασμό τους...





Πρωταγωνιστής ένας ηλικιωμένος που συνελήφθη το βράδυ στην Πλατεία Αγίου γεωργίου της Πάτρας καθώς μετέφερε με το αυτοκίνητό του δύο 15χρονες από τη Ρουμανία. Ένας αστυνομικός είδε το εν λόγω αυτοκίνητο και το σταμάτησε για έλεγχο. Λίγο αργότερα, ο 70χρονος βρισκόταν στο τμήμα...

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ηλικιωμένος είχε δόσει στους γονείς των παιδιών 40 ευρώ, για να προβεί σε ασελγείς πράξεις μαζί τους. Ο ίδιος πάντως αρνείται τα πάντα. Η υπόθεση αναμένεται να ξεκαθαρίσει ενώπιον του Εισαγγελέα που θα οδηγηθεί μέσα στη μέρα...



Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ποδηλατικη διαδρομη την Κυριακη στην Αθηνα

Ποδηλατικη διαδρομη την Κυριακη στην Αθηνα



Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, από το Πάρκο Ελευθερίας μέχρι τη θάλασσα του Φαλήρου θα διεξαχθεί την Κυριακή 5 Ιουνίου ποδηλατική διαδρομή, με την υποστήριξη των Υπουργείων Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων και του Αττικό Μετρό ΑΕ.
Η διαδρομή που θα ακολουθηθεί θα είναι σηματοδοτημένη με κώνους και θα βρίσκεται στην αποκλειστική διάθεση των ποδηλάτων από τις 11:00 μέχρι και τις 18:00. Τα ποδήλατα θα κυκλοφορούν ελεύθερα στο Μετρό και στο τμήμα της διαδρομής - όπου υπάρχουν λεωφορειολωρίδες - θα δοκιμαστεί η αρμονική συνύπαρξη των ποδηλάτων με τα λεωφορεία. 

Η διαδρομή: 

11:00 - 15:00 Βασ. Σοφίας (Μέγαρο Μουσικής) - Βασιλέως Κωνσταντίνου -Βασιλίσσης Όλγας - Βασιλίσσης Αμαλίας- Λεωφόρος Συγγρού-παράδρομος Συγγρού-Εσπλανάδα-πλατεία Νερού (Φάληρο).

15:00-18:00 πλατεία Νερού (Φάληρο)-Εσπλανάδα-υπόγεια διάβαση Λεωφ. Συγγρού-παράδρομος Λεωφ. Συγγρού-Μετρό Φιξ.

Πηγή e-magazino
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Θαφτηκε ζωντανος για να δοκιμασει τις αντοχες του και πεθανε

Θαφτηκε ζωντανος για να δοκιμασει τις αντοχες του και πεθανε


Απρόσμενη κατάληξη είχε η δοκιμασία στην οποία έβαλε τον εαυτό του ένας Ρώσος, ο οποίος ζήτησε από ένα φίλο του να τον θάψει ζωντανό για να αποδείξει το θάρρος του και να δοκιμάσεις τις αντοχές του.
Άνοιξαν μαζί ένα τάφο σε ένα κήπο και τοποθέτησαν μέσα σ' αυτόν ένα φέρετρο δικής τους κατασκευής, εφοδιασμένο με σωληνάκια αερισμού. Ο νεαρός άνδρας μπήκε στο φέρετρο έχοντας μαζί του μια κουβέρτα, ένα μπουκάλι νερό και ένα κινητό τηλέφωνο.

Αφού κάλυψε τον τάφο με ξύλινες σανίδες και με 20 εκατοστά χώμα, ο φίλος του θύματος επέστρεψε στο σπίτι του.

Ο φίλος του του τηλεφώνησε και τον καθησύχασε λέγοντάς του πως όλα είναι καλά.

Την επομένη το πρωί όμως άνοιξε τον τάφο και βρήκε το φίλο του νεκρό.

Σύμφωνα με τον ανακριτή, ισχυρή καταιγίδα σημειώθηκε εκείνη τη νύχτα στην περιοχή και το νερό της βροχής έφραξε τα σωληνάκια αερισμού.



ΠΗΓΗ: newsbeast.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Φουντώνει η κόντρα MEGA-"Αγανακτισμένων"



Ποικίλες αντιδράσεις και σχόλια προκάλεσε για ακόμη μία φορά ο τρόπος παρουσίασης του κεντρικού δελτίου ειδήσεων στο κανάλι της Μεσογείων το βράδυ της Τετάρτης, με δεκάδες "αγανακτισμένους" να επιτίθενται φραστικά στο κανάλι μέσω της ιστοσελίδας τους στο Facebook.
Κατά τη διάρκεια του κεντρικού δελτίου του Μega και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη για όγδοη συνεχή ημέρα η συγκέντρωση χιλιάδων αγανακτισμένων στην κεντρική πλατεία Συντάγματος, ο Γιάννης Πρεντετέρης σχολίασε τα πλάνα από το ρεπορτάζ του γιουχαϊσματος βουλευτών το βράδυ της Τρίτης ως... "περιστατικό που θυμίζει Ζιμπάμπουε".
Το σχόλιο - όπως ήταν φυσικό - πυροδότησε μαζικές αντιδράσεις, με τους "σκληροπυρηνικούς" οπαδούς της ιστοσελίδας να παρακινούν τον κόσμο "να κλείσει τις τηλεοράσεις, να κατέβει στους δρόμους και να σταματήσει να παρακολουθεί κατευθυνόμενα δελτία ειδήσεων".
Ακόμη όμως και το σχόλιο του δημοσιογράφου Παύλου Τσίμα για "το πάρτυ στην πλατεία... που διοργανώνεται κάθε βράδυ με επιτυχία" ήταν αρκετό για να ξεσηκωθούν οι "διαδικτυακοί" αγανακτισμένοι, κάνοντας λόγο για "τηλε-καννίβαλους" και "τελειωμένους ΜΜΕδες".
Πηγή news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Πολύ λιγότερο από τους Έλληνες δουλεύουν οι Γερμανοί, σύμφωνα με την «Le Monde»

Στο µικροσκόπιο της στατιστικής επιστήµης έβαλε η εφηµερίδα «Le Monde» τη θεωρία περί «τεµπέληδων Ελλήνων και εργατικών Γερµανών» για να ανατρέψει τον µύθο που τροφοδότησε προ ηµερών µε δηλώσεις της η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Στην πραγματικότητα, «οι Γερμανοί εργάζονται πολύ λιγότερο και δεν είναι περισσότερο παραγωγικοί» δηλώνει στη γαλλική εφηµερίδα ο οικονοµολόγος Πατρίκ Αρτούς µε βάση µελέτη που συνέταξε ο ίδιος, όπως αναφέρουν «Τα Νέα».

Όπως επισηµαίνει ο Πατρίκ Αρτούς, επικεφαλής του Ινστιτούτου Natixis, πριν καταλήξει κανείς στο συµπέρασµα ότι τα προβλήµατα των οικονοµιών του ευρωπαϊκού Νότου οφείλονται στην οκνηρία, είναι χρήσιµο να ρίξει µια µατιά στους αριθµούς.

Σύµφωνα µε στοιχεία του Οργανισµού Οικονοµικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, το 2009 ο µέσος όρος εργασίας στη Γερµανία ήταν 1.390 ώρες, όταν στην Ισπανία ήταν 1.654, στην Πορτογαλία 1.719 και στην Ελλάδα 2.119.

«Ακόµη και εάν το όριο συνταξιοδότησης είναι µεγαλύτερο στη Γερµανία (65 έτη τώρα και 67 στο µέλλον) η πραγµατική µέση ηλικία συνταξιοδότησης είναι η ίδια» προσθέτει ο Γάλλος οικονοµολόγος. «Οι Γερµανοί συνταξιοδοτούνται στα 62,2, οι Ισπανοί στα 62,3, οι Πορτογάλοι στα 62,6 και οι Έλληνες στα 61,5.

Οι Γάλλοι βρίσκονται πιο κάτω, καθώς κατά µέσο όρο συνταξιοδοτούνται στο 60ό έτος της ηλικίας τους».

Εξίσου αποκαλυπτική είναι η σύγκριση στο θέµα της παραγωγικότητας. Η κατά κεφαλήν παραγωγικότητα στη Γερµανία βρίσκεται στα ίδια επίπεδα µε την κατά κεφαλήν παραγωγικότητα στη Νότια Ευρώπη.

Όσο για την ωριαία παραγωγικότητα των Γερµανών, βρίσκεται κάτω από τον ευρωπαϊκό µέσο όρο αλλά δεν είναι µεγαλύτερη από αυτήν των Ελλήνων.



tanea.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ο εφιάλτης της χολέρας επέστρεψε στην Αϊτή


Δεκάδες οι νεκροί κοντά στην πρωτεύουσα της χώρας

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι πέθαναν τις τελευταίες ημέρες στην Αϊτή λόγω νέου ξεσπάσματος της επιδημίας χολέρας σε κοινότητες που βρίσκονται κοντά στην πρωτεύουσα Πορτ-ο-Πρενς, ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές της χώρας. Ωστόσο σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους ο απολογισμός των νεκρών είναι πολύ υψηλότερος και φτάνει τους περίπου 50. 

«Πρόκειται για νέο ξέσπασμα της χολέρας που προκλήθηκε από τα νερά από την περίοδο των βροχών, αλλά και από μια χαλάρωση στην τήρηση των κανόνων υγιεινής. Θα λάβουμε μέτρα για να τεθεί υπό έλεγχο η κατάσταση», διαβεβαίωσε ο Τιμοτέ, ανακοινώνοντας επίσης ότι θα ανοίξουν νέα κέντρα θεραπείας από τη χολέρα στις περιοχές όπου υπάρχουν οι περισσότεροι ασθενείς.

Η επιδημία χολέρας στην Αϊτή έχει προκαλέσει το θάνατο 5.332 ανθρώπων, ενώ 310.000 κρούσματα έχουν διαγνωστεί στη χώρα από την εμφάνισή της στα τέλη του 2010.
newsbeast.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...