Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Βενιζέλος: Βαριά αλλά εθνικά αναγκαία τα οικονομικά μέτρα



«Βαριά και σε πολλά σημεία τους άδικα» παραδέχτηκε πως είναι τα νέα οικονομικά μέτρα, ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το βράδυ, με αφορμή τις αντιδράσεις που πυροδότησε η δημοσιοποίηση του εφαρμοστικού νόμου. Ο υπουργός ωστόσο, χαρακτήρισε τα μέτρα επιβεβλημένα λόγω «αδήριτης εθνικής ανάγκης».



«Τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πρόγραμμα και στον εφαρμοστικό νόμο γνωρίζω πολύ καλά ότι είναι και βαριά και σε πολλά σημεία τους άδικα. Ανέλαβα την ευθύνη να τα εισηγηθώ, πριν κλείσω καλά καλά μια εβδομάδα στο Υπουργείο Οικονομικών, γιατί μόνο έτσι εξυπηρετείται τη στιγμή αυτή μια αδήριτη εθνική ανάγκη», αναφέρει ο υπουργός στην ανακοίνωσή του.

Προκειμένου να κλείσει ο συγκεκριμένος κύκλος της διαπραγμάτευσης και να εκπληρωθούν οι προϋποθέσεις για την εκταμίευση της πέμπτης δόσης του δανείου, «η οριστικοποίηση των 28 δισ. του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, από τα οποία απέμεναν προς κλείσιμο 5,6 δισ., έπρεπε να γίνει», υποστηρίζει ο Ευ. Βενιζέλος, ενώ εκτιμά ότι η πέμπτη δόση είναι απολύτως αναγκαία για την κάλυψη ζωτικών αναγκών των πολιτών.
Ο υπουργός τονίζει ότι για το επόμενο βήμα, υπάρχει σχεδιασμός, που περιλαμβάνει τρία σημεία: «Πρώτον, τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους, χωρίς την οποία δεν πιάνουν τόπο οι θυσίες του ελληνικού λαού.
Δεύτερον, την άμεση αλλαγή της φορολογικής νομοθεσίας και τη διαμόρφωση ενός Εθνικού Φορολογικού Συστήματος που θα αίρει αδικίες και αντιφάσεις και θα αποκαθιστά την ηθική και κοινωνική ισορροπία των μέτρων
Τρίτον, την διαπραγμάτευση για ένα νέο πρόγραμμα στήριξης που θα οδηγεί την Ελλάδα όχι μόνο στις αγορές αλλά και στην αποκατάσταση της δημοσιονομικής και οικονομικής ανεξαρτησίας της».

Επείγει η σταθεροποίηση της κατάστασης, υποστηρίζει ο Ευ. Βενιζέλος, ενώ καταλήγει: «Είναι κρίμα να υπονομεύεται η συλλογική ψυχολογία της χώρας και να επικρατεί μια αίσθηση αδιεξόδου και αδικίας, χωρίς παράλληλα να αναλαμβάνει κανείς την ευθύνη μιας ολοκληρωμένης αντιπρότασης που να είναι λιγότερο επώδυνη για τους πολίτες και ταυτόχρονα ασφαλής και όχι επικίνδυνη γι αυτούς και την εθνική οικονομία. Τις επόμενες μέρες στη Βουλή θα έχουμε την ευκαιρία να πούμε όλες τις πικρές και σκληρές αλήθειες, έτσι ώστε ο καθένας να αναλάβει την ευθύνη των επιλογών του».

enet.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Το λεξικό του «Koriopolis»



Κεφάλαιο πρώτο
- Σύστημα: Ετσι αποκαλεί ο Μπέος τούς διαιτητές που κατά τη γνώμη του έχουν σχέση με τον Νίκο Πατέρα.
- Κύκλωμα: Ετσι αποκαλεί ο Μάκης Ψωμιάδης τούς διαιτητές που κατά τη γνώμη του ελέγχονται από τον Αχιλλέα Μπέο.  
- Ψηλός: Ο Σοφοκλής Πιλάβιος. Σε μια συζήτησή του με τον Μάκη Ψωμιάδη ο Πατέρας τον αποκαλεί και «ψηλό Σισέ». Πρόκειται για φράση που μαρτυρά ένα είδος προσωπικού θαυμασμού του πρώην προέδρου του ΠΑΟ στον νυν πρόεδρο της ΕΠΟ.  
- Μεσαίος: Ο πρώτος διαιτητής. Είναι νεολογισμός. Οι επόπτες αποκαλούνται πάντα «τα πλαϊνά».
- Παίζει για θάνατο: Θα φέρει το αποτέλεσμα που θέλουμε, έχει ορκιστεί να βοηθήσει, είναι 100% δικός μας.
- Δημητράκης: Ο πρώην παρατηρητής και σήμερα φίλος και σύμβουλος του Μαρινάκη.
- Δημήτρης: Ο ιδιοκτήτης του Αστέρα Τρίπολης, ο Δημήτρης Μπάκος.
- Τάκαρος: Για κάποιο μυστήριο λόγο έτσι αποκαλεί ο Μπέος τον τεχνικό διευθυντή του Αρη, τον Γιάννη Κόντη.  
Κεφάλαιο δεύτερο
- Μούσης: Ο Νίκος Πατέρας. Αποκαλείται και «Φάδερ» και «Μούσιας».
- Παιδιά: Μπράβοι που στέλνονται για προστασία.
- Ανδρονικίδης: Διαιτητής Γ' Εθνικής που ο Μπέος δεν τον θέλει στα ματς της Νίκης Βόλου, με τα οποία ασχολείται προσωπικά τηλεφωνώντας στον αρχιδιαιτητή Γιαννόπουλο.
- Σπύρος: Πάντα ο Σπύρος Καλογιάννης. Ο πρόεδρος της Football League είναι ο μοναδικός Σπύρος του ελληνικού ποδοσφαίρου.
- Κουμπώνω: Εχω εξασφαλίσει τους διαιτητές που θέλω και φυσικά το αποτέλεσμα. Και μπορώ να διαβεβαιώσω και φίλους ότι όλα είναι ελεγχόμενα.
- Μπακάλης: Ο κατηγορούμενος Βασίλης Γεωργιτσάκος, γνώστης της Β' Εθνικής.
- Κινέζος: Κάθε Ασιάτης μπουκ. «Το ρίξανε οι Κινέζοι» σημαίνει ότι έπεσε η απόδοση του σημείου στο ασιατικό στοίχημα.
- Χημικοί: Αυτοί που βγάζουν τις αποδόσεις στους αγώνες (το βρήκα καταπληκτικό).
Κεφάλαιο τρίτο
- Ταπόζης: Ο παλιός διαιτητής και σήμερα παρατηρητής Νίκος Νταμπώσης.
- Κύριος Φιλιππίδης: Ετσι αποκαλεί, κάνοντας κάποιου είδους χιούμορ, τον Βαγγέλη Μαρινάκη ο Μπέος σε αρκετές περιπτώσεις.
- Μπανάνας: Πρόκειται για αντιπρόεδρο  ένδοξης ΠΑΕ του Ιονίου Πελάγους. Το ψευδώνυμο οφείλεται στο ότι κάνει εισαγωγές φρούτων και φυσικά έχει και μπανάνες. Η εταιρεία του λέγεται Ντολ. Κατά άλλους, Μπανάνας είναι ο Λυπάντσης, μεγαλομέτοχος της Κέρκυρας. Εμπορος της μπανάνας Τσικίτα.
- Ανακατεμένος: Αυτός που περιμένει κλήση από τη δικαιοσύνη.
- Τσάκος: Ο Γιώργος Τσακογιάννης. Προς τιμήν του εφοπλιστή…
- Κοίμισμα: Η τακτική των υποσχέσεων που δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι θα γίνει η δουλειά.
- Μπάτσος: Η στοιχηματική εταιρεία «Betfair». Εκπληκτική ερώτηση στη σελίδα 107 του πορίσματος: «Πόσο το έχει το under o μπάτσος;».
 Κεφάλαιο τέταρτο
- Τσιμπούρης: Ο Ραφίκ Τζεμπούρ.
- Γατί του Πανσερραϊκού: Ο Γεωργιάδης του Πανσερραϊκού.  
- Υλικό: τα αναβολικά. Στη σελίδα 114 αναφέρεται χαρακτηριστικά η φράση: «Του είπα του μεγάλου εκεί να τους δώσει καινούργιο υλικό, αλλά αυτός λέει "άσε, δεν δίνω τίποτα"».
- Χοντρός: Ο Αχιλλέας Μπέος. Απορώ γιατί...
- Ρίο: Ο Ριαβόγλου, πρόεδρος του Αγροτικού Αστέρα.  
- ΠΡΟΠΟ: Ετσι αποκαλείται μεταφορικά προφανώς ο ΟΠΑΠ.
Κεφάλαιο πέμπτο
- Λάμοξ ή Λαμοξάκης: Ο υπάλληλος της ΕΠΟ και κατηγορούμενος Γιάννης Παπαδόπουλος.
- Ξεθαρρεύω: Αναφέρεται σε παίκτες που αρχίζουν να κάνουν του κεφαλιού τους, ενδεχομένως και να στήνουν οι ίδιοι κάποια ματς.
- Κατηφόρα: Η πτώση της απόδοσης. Στη σελ. 79 ο όρος χρησιμοποιείται αριστοτεχνικά…
- Μπούμερανγκ: Η ανατροπή αποτελέσματος. «Θα γίνουν πολλά μπούμερανγκ, σου λέω».
- Πρώτη δημοτικού: Η άγνοια του χώρου της διαιτησίας. Η φράση «αφού με ξέρεις, είμαι της πρώτης δημοτικού» σημαίνει «δεν γνωρίζω διαιτητές».
- Νηστικός: Αυτός που έχει χάσει πολλά στο στοίχημα και πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσει κάτι.
Κεφάλαιο έκτο
- Πηλαδικοί: Οι φίλοι του Κώστα Πηλαδάκη. Περιγράφονται σαν ορκισμένοι εχθροί του Μπέου, συνήθως από τον ίδιο τον Μπέο.
- Μαρμίτα: Το κέρδος από ένα παιχνίδι. Στη σελίδα 51 αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «με τρία χιλιάρικα η μαρμίτα έγραψε πενήντα οκτώ».
- «Βγάζω καφέ». Δίνω ποσοστά επί των κερδών στο παιδί που έχει κάνει τη δουλειά.
- «Καθά»: Η εκτέλεση. Στη σελίδα 56 αναφέρεται ότι ύποπτος είπε σε πρόεδρο ομάδας Β' Εθνικής «αν μιλήσεις, σε καθά». Δεν μίλησε...
- Ζάβα 08: Ετσι αποκαλείται από τους κολλητούς του ο κατηγορούμενος Νίκος Ζαβαντίας.
- «Θείος»: Μην πάει ο νους σας στον θείο, πρόκειται για Κύπριο μπουκ. Ο θείος ο παλιός έχει σκάσει στα γέλια με αυτά που γίνονται. Αν κάνετε ησυχία θα ακούσετε το «χο χο χο» μέσα στο κατακαλόκαιρο...
Αποπροσανατολισμός
Φυσικά πήρα και κάποιες επιστολές φίλων αναγνωστών που μου επισημαίνουν ότι η «επιχείρηση-σκούπα» στο ποδόσφαιρο που παρακολουθούμε αυτές τις μέρες γίνεται για λόγους αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης –η άποψη είναι ιδιαίτερα αγαπητή στους κύκλους διάφορων εξεγερμένων αριστερών και ακροδεξιών που φοβούνται (;) μη χάσουν τα φώτα της δημοσιότητας που με κόπο απέκτησαν. Ομολογώ ότι δεν την καταλαβαίνω –για την ακρίβεια, δεν καταλαβαίνω τι θα ήθελαν. Θα ήθελαν να μη λειτουργεί τίποτα για να παίζουμε το «κάνω επανάσταση στο Σύνταγμα»; Δεν γίνεται πρακτικά –όλο και κάποιος θέλει να δουλεύει σε αυτή τη χώρα και δόξα τω Θεώ που στην προκειμένη περίπτωση αυτοί είναι εισαγγελείς. Θα ήθελαν να συνεχίσουν τα λαμόγια το καταστροφικό τους έργο; Εγώ ήξερα ότι δίκιο είναι το δίκιο του εργάτη και όχι το δίκιο του λαμόγιου.
Δεν ξέρω αν η όλη επιχείρηση μαρτυρά τη θέληση του κράτους να μεταφερθεί και αλλού η συζήτηση και να μη μείνει αποκλειστικά στην οικονομική μιζέρια. Αν πάντως αυτό ισχύει, μετά χαράς θα δεχόμουν και άλλους αποπροσανατολισμούς. Θα ήθελα, π.χ., να μας αποπροσανατολίσουν καθαρίζοντας επιτέλους το κέντρο της Αθήνας, θα ήθελα να λύσουν το μεταναστευτικό, θα ήθελα να πιάσουν πεντακόσιους φοροφυγάδες από αυτούς που δηλώνουν κάτω από 12 χιλιάδες ευρώ το χρόνο και έχουν τρία σπίτια και τέσσερα αυτοκίνητα. Μακάρι να υπήρχε ένα γενικό σχέδιο αποπροσανατολισμού που να αφορούσε καλύτερα πανεπιστήμια, φθηνότερα και λειτουργικότερα νοσοκομεία, αποτελεσματικότερη αστυνόμευση, λύσεις σε προβλήματα καθημερινά που δεν σχετίζονται απαραίτητα με τα οικονομικά. Ενα τέτοιο σχέδιο αποπροσανατολισμού θα σήμαινε ότι έχουμε μια σοβαρή, αξιόπιστη, δυναμική κυβέρνηση, αλλά δυστυχώς μια τέτοια δεν υπάρχει. Τι υπάρχει; Μια πανικόβλητη από το έλλειμμα και το χρέος κυβέρνηση που προσπαθεί να μαζέψει χρήματα και λειτουργεί μόνο δημοσιονομικά, δηλαδή καθόλου πολιτικά και κατά τη γνώμη μου μονοδιάστατα και ανόητα.
Δυστυχώς ή ευτυχώς, δεν είναι κίνηση αποπροσανατολισμού αυτή η επιχείρηση- σκούπα. Οπως τα πιο πολλά καλά στην Ελλάδα, προέκυψε χάρη στην καλή δουλειά δύο λειτουργών του κράτους που έχουν ό,τι λείπει από τους πιο πολλούς μας υπουργούς: βούληση και σχέδιο.  
Πάσχει
«Μόνο σε ένα πράγμα πάσχει το κατηγορητήριο», μου έλεγε φίλος δικηγόρος: «Οι κατηγορίες είναι σε πολλές περιπτώσεις υπερβολικές. Η σύσταση συμμορίας, π.χ., δύσκολα αποδεικνύεται. Ποια είναι τα μέλη των τριών οργανώσεων, δεν το καταλαβαίνω διαβάζοντας τα ονόματα. Αν η κατηγορία ήταν ότι όλοι αυτοί έχουν συστήσει οργάνωση, θα έστεκε το πράγμα –πώς όμως να το υποστηρίξεις όταν ο Μάκης με τον Αχιλλέα δεν μιλιούνται;». Και συμπλήρωσε: «Βέβαια, αν περάσουν 85 άνθρωποι από τον ανακριτή, κάποιοι μπορεί να σπάσουν». Και οι μαρτυρίες θα είναι χρησιμότερες από τις υποκλοπές.
του Αντώνη Καρπετόπουλου

sday.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Πρώην υπουργός καταδικάστηκε σε φυλάκιση 5 ετών


Πρώην υπουργός καταδικάστηκε σε φυλάκιση 5 ετών

Με τις κατηγορίες τις κερδοσκοπίας και διασπάθισης δημοσίου χρήματος

Σε φυλάκιση 5 ετών με τις κατηγορίες της κερδοσκοπίας και διασπάθισης δημοσίου χρήματος καταδίκασε σήμερα το αιγυπτιακό δικαστήριο, τον πρώην υπουργό Εμπορίου Ρασίντ Μοχάμεντ Ρασίντ.

Το δικαστήριο επέβαλε επίσης στον πρώην υπουργό να καταβάλει πρόστιμο ύψους 9.385 εκατομμυρίων αιγυπτιακών λιρών (περίπου 1,5 εκατομμύρια ευρώ).

Ο πρώην υπουργός διαφεύγει της σύλληψης και καταζητείται από την Ιντερπόλ.
newsbeast.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σαν σήμερα 25 Ιουνίου




1678: Η ενετή μαθηματικός Έλενα Κορνάρο Πισκόπια γίνεται η πρώτη γυναίκα που λαμβάνει διδακτορικό δίπλωμα.

1822: Πέθανε ο Ε.Τ.Α. Χόφμαν, γερμανός παραμυθάς. («Καρυοθραύστης») 

1852: Γεννήθηκε ο Αντόνι Γκαουντί, ισπανός εκκεντρικός αρχιτέκτονας. Πιο χαρακτηριστικό δημιούργημά του, η εκκλησία «Λα Φαμίλια Σαγράδα», που βρίσκεται στη Βαρκελώνη.

1903: Γεννήθηκε ο Τζορτζ Όργουελ, άγγλος συγγραφέας, φιλολογικό ψευδώνυμο του Έρικ Άρθουρ Μπλερ. («Η φάρμα των ζώων», «1984»)

1925: Ο στρατηγός Θεόδωρος Πάγκαλος διαλύει το κοινοβούλιο και κηρύσσει τη βραχύβια δικτατορία του.

1936: Η εθνική μας ομάδα μπάσκετ δίνει τον πρώτο διεθνή αγώνα της, με αντίπαλο την Τουρκία.

1950: Αρχίζει ο κορεατικός πόλεμος, με την εισβολή της Βορείου Κορέα στη Νότιο Κορέα.

1963: Γεννήθηκε ο Τζορτζ Μάικλ, βρετανός ποπ τραγουδιστής, κυπριακής καταγωγής, κατά κόσμο Γιώργος Κυριάκος Παναγιώτου.

1967: Ακούγεται για πρώτη φορά η μεγάλη επιτυχία των Beatles «All You Need Is Love», στα εγκαίνια του δορυφορικού προγράμματος του BBC.

1978: Πέθανε ο Γιώργος Κατσίμπαλης, λόγιος, μέλος της θρυλικής γενιάς του '30.

1984:Πέθανε ο Μισέλ Φουκό, γάλλος φιλόσοφος. 

1991: Η Γιουγκοσλαβία διασπάται. Σλοβενία και Κροατία κηρύσσουν την ανεξαρτησία τους.


sansimera.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Τα ξένα ΜΜΕ για τα «στημένα» παιχνίδια



Οι αποκαλύψεις για τα «στημένα» παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος απασχολούν τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης του κόσμου. Από τη Γαλλία και τη Λιθουανία, μέχρι τη Σλοβακία και τη Βραζιλία, ο Τύπος κάνει εκτενείς αναφορές στο σκάνδαλο που ξέσπασε εδώ και δύο 24ωρα στην Ελλάδα. Εκτενή αναφορά στο θέμα κάνει και το δίκτυο Αλ Τζαζίρα.
Το πρακτορείο «Reuters» υποστηρίζει ότι «...οι πρόεδροι δύο συλλόγων της Σούπερ Λίγκας είναι μεταξύ αυτών των 15 ανθρώπων που πήγαν στον εισαγγελέα Αθηνών για τη φερόμενη συμμετοχή τους σε στημένα παιχνίδια».
Μέχρι και sτη Βραζιλία ασχολούνται με το «καυτό» θέμα των ημερών στη χώρα. Η ιστοσελίδα «esportes.terra» μιλάει για το μεγαλύτερο σκάνδαλο διαφθοράς στην ιστορία της Ελλάδας.
To γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων (DPA) ξεχωρίζει την είδηση της σύλληψης του Αχιλλέα Μπέου και του Σταύρου Ψωμιάδη. «Οι πρόεδροι δύο συλλόγων της πρώτης κατηγορίας, συνελλήφθησαν ως ύποπτοι σε κύκλωμα στημένων αγώνων. Οι πρόεδροι των συλλόγων του Βόλου και της Καβάλας βρίσκονται ανάμεσα σε 10 υπόπτους, που κρατούνται και αντιμετωπίζουν κατηγορίες για ξέπλυμα χρημάτων.
Η εφημερίδα της Σλοβακίας «denniksport» αναφέρει ότι «...το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται μπροστά σε ένα μεγάλο σκάνδαλο», ενώ το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων(AFP), τονίζει στα τηλεγραφήματά του ότι «...η επιχείρηση της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε κατόπιν καταγγελιών της UEFA» κι ακόμη «...οι Έλληνες ενδεχομένως να εμπλέκονται σε κύκλωμα στημένων αγώνων, τόσο εντός της χώρας όσο και στο εξωτερικό».
Στο μεταξύ, σύμφωνα με το σημερινό πρωτοσέλιδο της αθλητικής εφημερίδας «Goal news», η Δικαιοσύνη ερευνά ένα νέο σκάνδαλο, το οποίο αφορά ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος, λευκά συμβόλαια και κατ' επέκταση φοροδιαφυγή. Μια υπόθεση, που σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα θα φέρει στη δικαιοσύνη άλλα 170 άτομα.
Στην υπόθεση αυτή φέρονται να εμπλέκονται άτομα που είναι αναμεμειγμένα και στο σκάνδαλο με τα στημένα παιχνίδια. Σύμφωνα με το δημοσίευμα όσοι παράγοντες εμπλέκονται, προωθούσαν τα παράνομα κερδισμένα (μεγάλα) ποσά στις ΠΑΕ που διοικούσαν, συμφωνώντας με ποδοσφαιριστές που αγόραζαν στις ομάδες τους στη σύναψη «λευκών» συμβολαίων. Τα χρήματα τα έδιναν, αλλά κάτω από το τραπέζι. Η φοροδιαφυγή έγκειται στο γεγονός ότι στα συμβόλαια αναγραφόταν μόνο ο μισθός του παίκτη με αποτέλεσμα να αποδίδονται στην εφορία ελάχιστοι φόροι.
Δίκες - εξπρές για υποθέσεις δημοσίου ενδιαφέροντος
Νομοθετική πρωτοβουλία που θα προβλέπει δίκες - εξπρές σε υποθέσεις μεγάλου δημοσίου ενδιαφέροντος, όπως είναι τα «στημένα» παιχνίδια, προανήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega. Προανήγγειλε επίσης ρύθμιση για δίκες - εξπρές για τους δημοσίους λειτουργούς. Σε ερώτηση για το θέμα των «στημένων» αγώνων ο κ. Παπαϊωάννου απάντησε πως είναι καθαρά θέμα της Δικαιοσύνης εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τις ενέργειές της.

naftemporiki.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ελλάδα, η χώρα των Ηράκλειων μηχανορραφιών



Ο αρθρογράφος της Daily mail, Άντριου Μαλόνε περιγράφει πως έζησε μια μέρα στην Αθήνα και δη κινούμενος με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Όπως λέει ειρωνικά, το μετρό της Αθήνας είναι απόλαυση αφού έχει κλιματιστικό και τεράστιες τηλεοράσεις πλάσμα για να διασκεδάζει τους επιβάτες ενώ τα βαγόνια έρχονται στην ώρα τους.
Μάλιστα τονίζει πως οι επιβάτες έχουν και ένα άλλο πλεονέκτημα. Το δίκτυοσυγκοινωνίας της χώρας μας είναι δωρεάν για τους 5 εκατ, ανθρώπους που ζουν εδώ, αφού δεν έχει κάποιον έλεγχο ή μπάρες όπως σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και έτσι οι "καλοί" πολίτες της Αθήνας απλά καλούνται να επικυρώσουν το εισιτήριό τους κατά βούληση στα "ειλικρινή" μηχανήματα πριν επιβιβαστούν, και φυσικά ελάχιστοι το πράττουν.
"Κόλπα σε Ηράκλεια κλίμακα", συνεχίζει ο αρθρογράφος "κάτι που δεν αποτελεί έκπληξη από τον ιδιοκτήτη του πιο μικρού καταστήματος μέχρι τους πολιτικούς, η απάτη έχει γίνει μέρος της ζωής τους όπως οι ελιές και το ούζο".
"Έτσι επιβάρυναν το κόστος του μετρό μη δίνοντας ούτε δεκάρα χρησιμοποιώντας το, συμβάλλοντας ωστόσο θετικά στη κυκλοφοριακή συμφόρηση της πόλης στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004", συνεχίζει με το ίδιο ειρωνικό ύφος.
Ωστόσο δε τα ρίχνει όλα στο επιβατικό κοινό αλλά και στους ίδιους τους εργαζόμενους στις συγκοινωνίες αφού ο μέσος μισθός τους ανέρχεται στις 60.000 λίρες.
Μάλιστα αναφέρει δηλώσεις του πρώην υπουργού Οικονομικών Στ. Μάνου ο οποίος είχε δηλώσει πως "έχουμε μια σιδηροδρομική εταιρεία η οποία είναι υπό πτώχευση".
"Από τότε που η Ελλάδα μπήκε στην Ευρωζώνη ως μέρος ενός δύσμοιρου ονείρου των πολιτικών να την κάνουν υπερ-κράτος, το μισθολογικό κόστος έχει διπλασιαστεί μέσα σε μια δεκαετία", λέει και σημειώνει ότι είναι γελοίο να συνταξιοδοτούνται στα 50 οι σεφ, οι κομμωτές κτλ λόγω της "επίπονης και επικίνδυνης" φύσης της εργασίας τους.
Και όλα αυτά ενώ οι Βρετανοί θα έπρεπε να δώσουν 14.000 λίρες για την Ελλάδα κάτι που απετράπη μετά την έγκριση του πακέτου βοήθειας στις Βρυξέλλες.
'Αγανακτισμένοι", δείξτε την οργή στα σπίτια σας
Μεταξύ άλλων αναφέρεται και στους Αγανακτισμένους οι οποίοι έχουν στρατοπεδεύσει στην πλατεία Συντάγματος λέγοντας πως βρέθηκε εκεί και τους είδε να διαμαρτύρονται ενάντια στα μέτρα λιτότητας.
Όπως λέει, οι Αγανακτισμένοι πρέπει να στρέψουν την οργή τους πιο κοντά στο σπίτι τους σε εκείνους τους Έλληνες που για πολλά χρόνια έκαναν τους χαζούς και αρνιόντουσαν τη χώρα τους μη δίνοντας ότι της οφείλουν.
Μια μικρή βόλτα προς τα βόρεια προάστια, σημειώνει, θα μας πείσει εκεί όπου μένουν οι πιο πλούσιοι της χώρας και χαίρουν άκρας φοροαπαλλαγής, ενώ όσα δηλώνουν στις φορολογικές τους δηλώσεις σπάνια αμφισβητούνται και αυτό υποτίθεται γίνεται ως χάρη για τα μεγάλα οφέλη που φέρνουν στη χώρα.
"Όλως περιέργως μόνο 5.000 πολίτες σε μια χώρα των 12 εκατομ. παραδέχεται ότι βγάζει πάνω από 90.000 λίρες το χρόνο, ένας μισθός που δεν επαρκεί για να αγοράσει κανείς ένα παράπηγμα για το κήπο του στη Κηφισιά.
Εκμεταλλευόμενοι ένα διεφθαρμένο σύστημα, οι Έλληνες φοροδιαφεύγουν ενώ έχουν στη κατοχή τους σκάφη και βίλες σε νησιά".
Φακελάκι και πάλι φακελάκι
Ο αρθρογράφος δε θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στο φακελάκι το οποίο λύνει κάθε παρεξήγηση που μπορεί να δημιουργηθεί με τον εφοριακό. Υπολογίζεται τονιζει πως η μέση ελληνική οικογένεια δίνει 2.000 λίρες το χρόνο για φακελάκια.
Μάλιστα υπογραμμίζει πως ο Γ.Παπανδρέου θα εξοπλίσει ελικόπτερα και μαζί με την βοήθεια του Google Earth μέσω εικόνων από δορυφόρους θα δει ποιος έχει πισίνα και ζει μέσα στη χλιδή ενώ δηλώνει επαίτης.
"Το πιο διάσημο και αποτελεσματικό μέτρο για να καμουφλάρεις τη πισίνα σου είναι να απλώσεις ένα στρατιωτικό πλέγμα", λέει ο Βασίλης Λογοθετίδης διευθυντής μεγάλης κατασκευαστικής εταιρείας τα λόγια του οποίου επικαλείται το δημοσίευμα...και συνεχίζει:
"Χωρίς καμία αμφιβολία οι Έλληνες μαγείρεψαν τα νούμερα ενώ ξόδευαν λες και δεν υπήρχε αύριο".
Προς το παρόν η κρίση έχει απλά φρεναριστεί με τους Ευρωπαίους να σώσουν από τη χρεοκοπία την Ελλάδα για δεύτερη συνεχή χρονιά ενώ κάποιοι λένε πως θα καταρρεύσει πάλι μέσα σε δύο χρόνια.
Ίσως αν οι Έλληνες έσφιγγαν από μόνοι τους το ζωνάρι και πλήρωναν τους φόρους που τους αναλογούσαν οι Ευρωπαίοι να μην ήταν τόσο θυμωμένοι μαζί τους... , σημειώνει.
"Αλλά έχοντας διαβεί τους δρόμους της Κηφισιάς και έχοντας παρακολουθήσει τις ορδές Ελλήνων να περνούν ανενόχλητοι ελεύθερα στο μετρό ξέρω πότε κάποιος μας εκμεταλλεύεται με τα δικά μας έξοδα", καταλήγει.

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Έρχεται νέο σκάνδαλο στο ελληνικό ποδόσφαιρο με 170 άτομα !



Αφορά ξέπλυμα μαύρου χρήματος, λευκά συμβόλαια και φοροδιαφυγή. Στην υπόθεση είναι αναμεμιγμένα περίπου 170 άτομα και αναμένεται να... σκάσει πολύ σύντομα!
Όπως όλα δείχνουν, το Ελληνικό ποδόσφαιρο μπορεί να πάει.... και πιο κάτω!
Μετά την υπόθεση με τους στημένους αγώνες, η οποία έστειλε το Ελληνικό πρωτάθλημα στην... σέντρα, φαίνεται πως ακολουθεί ένα νέο σκάνδαλο, το οποίο σχετίζεται με αυτό του παράνομου στοιχηματισμού!
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του “GoalNews”, αυτή η νέα υπόθεση αφορά ξέπλυμα “μαύρου” χρήματος, λευκά συμβόλαια και κατ’ επέκταση φοροδιαφυγή. Μια υπόθεση που θα φέρει πρόσωπο με πρόσωπο με τη δικαιοσύνη άλλα 170(!) άτομα.
Στην υπόθεση αυτή φέρονται να εμπλέκονται άτομα που είναι αναμεμειγμένα και στο τρέχον σκάνδαλο με τα στημένα παιχνίδια. Σύμφωνα με το δημοσίευμα όσοι εμπλέκονται προωθούσαν τα παράνομα κερδισμένα χρήματα στις ΠΑΕ που διοικούσαν συμφωνώντας με ποδοσφαιριστές που αγόραζαν στις ομάδες τους στη σύναψη “λευκών” συμβολαίων. Τα χρήματα τα έδιναν, αλλά κάτω από το τραπέζι.
Η φοροδιαφυγή έγκειται στο γεγονός ότι η σύνταξη των συμβολαίων, αναγραφόταν μόνο ο μισθός του παίκτη με αποτέλεσμα να αποδίδονται στην εφορία μικρότερο φόρο.

newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

«Καταδότες Πατέρας και Κούγιας»




Καταδότες χαρακτήρισε τους Νικόλα Πατέρα και Αλέξη Κούγια ο Αχιλλέας Μπέος στο «SportFM Μαγνησίας 89,5». Ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Βόλου, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στο σκάνδαλο «Koriopolis», τόνισε πως θα αποδείξει πως όλο αυτό είναι μια σκευωρία ενώ παρακάλεσε τον κόσμο που βρίσκεται στον Βόλο να μην προβεί σε ακρότητες.

Αναλυτικά τα όσα λέει για πρώτη φορά μετά τη σύλληψή του ο Αχιλλέας Μπέος:

«Θα ήθελα να πω πέντε πράγματα ουσίας γιατί δεν υπάρχει χρόνος. Είναι δύσκολες οι καταστάσεις που περνάω και θέλω να πω πέντε πράγματα για να μάθει ο κόσμος την αλήθεια. Θέλω να πω πώς περνάω ένα δράμα γιατί δεν μου έχει ξανατύχει να ζήσω κάτι τέτοιο. Θα το χειριστώ και θα το διαχειριστώ εγώ προσωπικά. Δεν θέλω ο κόσμος του Βόλου να προβεί σε ακρότητες. Τους παρακαλώ, να μην δώσουν καμία έκταση και να κάνουν συλλαλητήρια και να πουν ότι τους υποκινώ εγώ. Τους ευχαριστώ και δεν χρειάζονται ακρότητες.

Είναι υποχρέωση του κόσμου, όλης της Μαγνησίας, να στηρίξουν αυτή την ομάδα μοντέλο, που είναι δημιούργημα δικό μου και που πλέον είναι δημιούργημα και κάνει περήφανο όλο τον Βόλο.Επειδή υπάρχουν κακόβουλοι που ψάχνουν σε στιγμές δύσκολες να εκμεταλλευτούν τις καταστάσεις, να τους πω μερικά πράγματα από εδώ που είμαι. Στις συνομιλίες, που δεν αντιλέγω ότι είμαι εγώ, ούτε δωροδοκώ, ούτε χρηματίζω, ούτε απειλώ, ούτε εκβιάζω κανέναν. Είναι μια σκευωρία, που δημιουργήθηκε από ανθρώπους, που στην Κατοχή ήταν καταδότες και φορούσαν κουκούλες. Έτσι έχει γίνει και με τον κ. Νίκο Πατέρα, που έχει ξεκινήσει αυτή τη διαδικασία μετά την προσωπική μου ρήξη. Δυστυχώς λυπάμαι που ήπια 5 ή 15 καφέδες μαζί του και λυπάμαι που έκατσα στο ίδιο τραπέζι.

Ένας άλλος καταδότης είναι και ο Αλέξης Κούγιας. Μπορεί να έχουν γίνει και κάποια λάθη, όπως έχουν γίνει σε όλο τον κόσμο. Όχι όμως να το πληρώσουν κι αθώοι. Και δεν μιλάω για το άτομό μου. Ελπίζω η δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος της. Με τον κ. Νίκο Αλέφαντο έχω να μιλήσω για τουλάχιστον 8 χρόνια. Με πήρε τηλέφωνο ο άνθρωπος για να με συλλυπηθεί για τον χαμό του πατέρα μου και να έρθει στην κηδεία την Δευτέρα, αλλά έγινε την Παρασκευή. Παρουσιάζουν μια συνομιλία με τον κ. Αλέφαντο που δεν έχει γίνει ποτέ. Όχι ότι προκύπτει τίποτα. Αλλά θέλω να δείξω πόσο αξιόπιστο είναι αυτό το οικοδόμημα. Τώρα συναντώ ανθρώπους που δεν τους γνωρίζω καθόλου και λένε πως έχω συνεργασία».


Ερωτηθείς για το λόγο που υποθέτει που έχουν γίνει όλα αυτά, απάντησε: «Ο κόσμος δεν τρώει κουτόχορτο... Θα πω ένα πράγμα. Έχετε υποχρέωση, οι Βολιώτες, να υπερασπιστείτε αυτή την ομάδα που είναι ομάδα-μοντέλο, που πληρώνει κάθε μήνα πάνω από 150.000 ευρώ στην Εφορία και το ΙΚΑ και με ένα ποδόσφαιρο ποιότητας που χαίρεται ο κόσμος. Τον Αχιλλέα τον Μπέο δεν θέλω να τον προστατεύσει ο κόσμος. Ξέρει ο Αχιλλέας Μπέος θα προστατεύσει ο ίδιος τον εαυτό του. Είμαι σίγουρος ότι οι δικαστές δεν θα επηρεαστούν από τις πιέσεις. Είναι δυνατόν να προφυλακίζονται άνθρωποι γιατί είναι ύποπτοι φυγής; Έχω πέντε παιδιά. Που να πάω;».

Για τις συνθήκες που έχει αντιμετωπίσει ως κρατούμενος, ανέφερε: «Οφείλω να σεβαστώ τις Αρχές, γι' αυτό και μπορεί να κλείσει το τηλέφωνο. Όπως λένε ότι η ζωή είναι ένα σχολίο, έτσι και στα 53 μου μαθαίνω νέα πράγματα, αλλά θα με κάνουν πιο δυνατό. Είναι μια σκευωρία, που δικαστές που σέβονται αυτό που έχουν ορκιστεί, θα το καταλάβουν».

Για το αν επηρεάζεται το μέλλον του συλλόγου, είπε: «Ο Ολυμπιακός Βόλου έχει δομηθεί για να αντέξει στα δύσκολα. Είναι ένα σύγχρονο αεροπλάνο, με αυτόματο πιλότο. Οι άνθρωποι στο ΔΣ είναι άξιοι και δεν χρειάζονται τον Αχιλλέα Μπέο. Αρκεί να τους στηρίξει ο κόσμος. Είναι ίσως η μοναδική ομάδα που έχει κεφάλαιο στον τραπεζικό της λογαριασμό».
Όσον αφορά στα σενάρια για τον ενδεχόμενο υποβιβασμό στην Football League, τόνισε: «Θεωρώ ότι στην Ελλάδα υπάρχει ένα δημοκρατικό πολίτευμα. Αν γίνει στρατιωτικός νόμος, ότι θέλεις κάνεις. Τα ποινικά δικαστήρια δεν το αποφασίζουν για την τύχη μιας ομάδας. Για αυτό είναι αρμόδια τα όργανα της ΕΠΟ, της Super League και αν διαπιστώσουν ότι ο Ολυμπιακός Βόλου εμπλέκεται είτε με απειλή, είτε με εκβιασμό, τότε να τον ρίξουν. Αν δεν το δείξουν πως θα το κάνουν; Αν θέλω κάποιος να με βοηθήσει ή θέλω κάποια χάρη ή έχω κάνει εκτιμήσεις, τι σημαίνει αυτό;
».

Αναφορικά με τη διαδικασία της σύλληψής του, δήλωσε: «Νομικά από έγκριτους νομικούς, αυτό που έχει γίνει εδώ είναι μια καταπάτηση της νομικής διαδικασίας, δεοντολογιών των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Όμως είμαι έτοιμος να το δεχτώ. Δεν έχω πρόβλημα. Θα μου δώσει την δυνατότητα να αποδείξω με στοιχεία ότι σε όλα αυτά δεν υπήρχε δόλος, εκβιασμός, εγκληματική οργάνωση. Αν είναι δυνατόν να μετέχω σε εγκληματική οργάνωση. Οι λογαριασμοί μου είναι στην διάθεση της ελληνικής δικαιοσύνης.

Αν πραγματικά, όσον αφορά εμένα, είναι αυτό που είπε ο κ. Γερουλάνος - που είναι ένας νέος πολιτικός και θα πάει μπροστά - στην Βουλή: «Να που πήγαν τα λεφτά», τι να πω; Αν θεωρούν πως το κατάντημα της Ελλάδας, το δημιούργησαν 5-10 παράγοντες, προπονητές, ποδοσφαιριστές και μάνατζερ, δεν ξέρω τι να πω. Έχω ένα σπίτι και δεν ξέρω αν έχω 1.000 ή 10.000 ευρώ, να τα διαθέσω υπέρ των προβλημάτων των Ελλήνων, αν νομίζουν ότι δημιουργήσαμε το έλλειμμα. Εγώ έκανα παρέμβαση γιατί θέλω να ενημερώσω τον κόσμο του Βόλου. Δεν έχω να μιλήσω για κάτι νομικά. Τους έχω αποδείξει, ακόμα και με όποιες ακρότητες, που μπορεί να έχω έρθει σε κόντρες. Ζητάω ο κόσμος να γίνει πιο δυνατός, όπως εγώ.

Σήμερα εγώ δίνω το φάκελο ως θεματοφύλακα, στον αγνό κόσμο του Βόλου και όχι σε αυτούς που έβγαλαν την χολή τους. Θα είμαι αυτός που σε συνέντευξη Τύπου θα αποδείξω ότι είναι μια σκευωρία από τον καταδότη, ρουφιάνο, Νικόλα Πατέρα και τον Αλέξη Κούγια. Στα «στημένα» υπάρχει ένα παιχνίδι ΠΑΣ Γιάννινα – Καστοριά. Που είναι ο Κούγιας; Γιατί δεν φέρνουν τον κ. Πατέρα που συνομιλεί στις κασέτες; Αυτά θα τα υποστεί ο Αχιλλέας ο Μπέος. Χρειάζομαι να είμαι δυνατός. Συσπειρωθείτε για την ομάδα που σας έκανε περήφανους. Που έχει γίνει από δουλειά από τους ανθρώπους του ΔΣ και δεν είναι από κλεψιά
».

Για το αν ο Ολυμπιακός Βόλου αντιμετωπίζει πρόβλημα με την έξοδο στο Europa League, τόνισε: «Πρέπει και εσείς να γίνετε δημοσιογράφοι. Τι να λέει ένα δημοσίευμα. Προκύπτει από πουθενά συμμετοχή της ομάδας; Τώρα τι θέλει ο Κούγιας ή ο Πατέρας ή ο Γιδόπουλος δεν μπορεί να έχει σημασία. Τη δουλειά του δεν μπορεί να την κάνει κανείς στην πλάτη του Ολυμπιακού Βόλου. Ηγέτης τώρα είναι ο κόσμος. Μόλις βγει το ΔΣ, σήμερα το βράδυ, πρέπει να πάνε δίπλα τους. Εγώ δεν θα μπορέσω να είμαι και δεν θα συνεχίσω να είμαι. Ανήκει πλέον στον κόσμο της. Ήδη οι εξελίξεις είναι στον δρόμο. Την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνουν 2-3 που έχουμε προγραμματίσει. Ξέρω ότι έχει γίνει ο προγραμματισμός και θα συνεχίσει να γίνεται. Αρκεί ο κόσμος να σταθεί δίπλα στην ομάδα, σε αυτό το μοντέλο και είναι η ευχάριστη νότα στην πόλη αυτή. Να πάρουν θέση και οι πολιτικοί της πόλης».

Ερωτηθείς για τη δήλωση που έκανε ο Δήμαρχος Βόλου, απάντησε: «Να το δούμε. Με τα λόγια όλοι είναι κοντά. Τώρα χρειάζεται να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Οι πολιτικοί έχουν υποχρέωση να σταθούν δίπλα στην ομάδα νομότυπα».

Τέλος, υποστήριξε: «Εγώ εδώ που βρίσκομαι και θα είμαι μέχρι τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο ή τέλος πάντων να αποφασίσουν οι αξιότιμοι δικαστές. Τάσεις φυγής δεν έχω. Για όσο διάστημα θα είμαι εκτός, δύναμη θα μου δίνει ο κόσμος του Βόλου, αρκεί να μαθαίνω πως θα είναι δίπλα στην ομάδα».



sport-fm.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...