Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Πωλείται το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και κτίρια της ΕΡΤ


Πακέτο 300 ακινήτων με γήπεδα, τουριστικές εκτάσεις, κάμπινγκ, εγκαταστάσεις ιαματικών λουτρών και κτίρια της ΕΡΤ μεταβιβάζονται στο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων για να πωληθούν, όπως ορίζεται στο Μνημόνιο.

Μέσα στο Πάσχα δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση για μεταβίβαση στο ΤΑΙΠΕΔ ''πακέτου'' 300 ακινήτων τα οποία και θα πωληθούν βάση του Μνημονίου.

Μεταξύ των ακινήτων αυτών συγκαταλέγονται, σύμφωνα με τη Euro2day:

- Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

- Κτίρια της ΕΡΤ

- Οι εγκαταστάσεις ιαματικών λουτρών σε Αιδηψό, Καμμένα Βούρλα

- Ο πρώην εργοταξιακός χώρος για τη ζεύξη Ρίου – Αντιρρίου

- Τα Ξενία Βυτίνας, Δελφών, Αράχωβας και Καρτερού Ηρακλείου

- Το ξενοδοχείο «Λητώ» στη Μύκονο

- 228 μικρότερα οικόπεδα σε όλη την Ελλάδα (αρκετά από τα οποία διαθέτουν και κτίσματα)



newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Μια οικογένεια όλη η Ευρώπη


Από το ανατολικό άκρο της Ευρώπης στα Βαλκάνια έως το δυτικό άκρο στην Ιρλανδία, οι Ευρωπαίοι αποτελούν κατά βάση μια μεγάλη οικογένεια, με βιολογικούς δεσμούς λόγω των κοινών προγόνων τους, οι οποίοι ζούσαν πριν μόλις χίλια χρόνια, σύμφωνα με μια νέα γενετική ανάλυση του DNA των Ευρωπαίων από όλη τη «γηραιά ήπειρο».

Η μελέτη δείχνει ότι οι κάτοικοι της Ευρώπης συνδέονται στενότερα μεταξύ τους από ό,τι θεωρείτο έως τώρα, κάτι που έχει τη δική του σημασία για την «ανάγνωση» της ευρωπαϊκής ιστορίας.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή εξέλιξης και οικολογίας Γκράχαμ Κουπ του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας- Ντέιβις και τον γενετιστή Πίτερ Ραλφ του πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας- Λος Αντζελες, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό βιολογίας "PLoS Biology", σύμφωνα με το "Nature", συνέκριναν γενετικό υλικό από περισσότερους από 2.200 Ευρωπαίους, οι οποίοι ανήκαν σε 40 διαφορετικούς πληθυσμούς.

Η γενετική μελέτη έδειξε ότι όσο σε μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ τους ζουν δύο πληθυσμοί (π.χ. Βρετανοί και Τούρκοι), τόσο ο βαθμός γενετικής συγγένειάς τους τείνει να είναι μικρότερος. Όμως, ακόμα και δύο άνθρωποι που ζουν στα δύο άκρα της ευρωπαϊκής ηπείρου, συνδέονται από γενετική άποψη μέσω των σχέσεων των προγόνων τους στο παρελθόν.

Μικρές τοπικές διαφορές που οφείλονται π.χ. σε μεταναστεύσεις, καθώς και γεωγραφικοί φραγμοί (όπως οι οροσειρές) ή πολιτισμικά εμπόδια (όπως οι διαφορετικές γλώσσες) μειώνουν κατά περίπτωση τη γενετική συγγένεια των Ευρωπαίων, χωρίς όμως να την εξαφανίζουν.

«Η βασική εικόνα είναι ότι όλοι (οι Ευρωπαίοι) σχετίζονται μεταξύ τους και οι διαφορές μεταξύ των περιοχών δεν είναι μεγάλες», δήλωσε ο Γκράχαμ Κουπ. «Είναι αξιοσημείωτο πόσο στενά συνδέεται ο ένας με όλους τους άλλους. Σε γενεαλογικό επίπεδο, ο καθένας στην Ευρώπη έχει σχεδόν τους ίδιους προγόνους μόλις πριν από χίλια χρόνια», πρόσθεσε.

Η μάλλον απρόσμενη αυτή γενετική συγγένεια είχε προβλεφθεί θεωρητικά πριν από μια δεκαετία και τώρα επιβεβαιώνεται από τη μελέτη των δειγμάτων του DNA, η οποία έφθασε σε βάθος έως 3.000 ετών. Όπως εκτιμούν οι ερευνητές, μια ανάλογη στενή συγγένεια πιθανότατα υπάρχει και σε άλλες ηπείρους του πλανήτη. «Είναι πράγματι πιθανό ότι όλοι στον κόσμο συνδέονται μεταξύ τους κάπως κατά τις τελευταίες λίγες χιλιάδες χρόνια», όπως είπε ο Γκράχαμ Κουπ.

Επειδή ο αριθμός των προγόνων διπλασιάζεται με κάθε γενιά, η πιθανότητα να έχει κανείς κοινό DNA με πιο μακρινούς συγγενείς, μειώνεται γρήγορα. Όμως σε μεγάλα δείγματα πληθυσμού, μπορεί να ανιχνευθεί η γενετική συγγένεια. Οι ερευνητές κατόρθωσαν να εντοπίσουν τμήματα του γενετικού υλικού, τα οποία ήσαν κοινά σε ανθρώπους στα πιο διαφορετικά μέρη της Ευρώπης και, στη συνέχεια, κατάφεραν, να υπολογίσουν πόσο παλιά ζούσε ένας κοινός πρόγονος.

Μεταξύ άλλων, η μελέτη δείχνει ότι οι πληθυσμοί της Ανατολικής Ευρώπης συνδέονται κάπως πιο στενά μεταξύ τους από ό,τι οι λαοί της Δυτικής Ευρώπης, πιθανώς εξαιτίας των σλαβικών επεκτάσεων και μεταναστεύσεων πριν από περίπου 1.000 χρόνια.

Σε κάθε περίπτωση, ο Γκράχαμ Κουπ και οι συνεργάτες του διευκρίνισαν ότι η γενετική, αν και ρίχνει φως στην ιστορία, δεν είναι σε θέση να φωτίσει πλήρως το ιστορικό παρελθόν, κάτι για το οποίο χρειάζεται η αναντικατάστατη συνεισφορά της αρχαιολογίας και της γλωσσολογίας.



ethnos.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Αποσύρεται ο σερ Αλεξ Φέργκιουσον


Τέλος εποχής στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αφού πλέον είναι επίσημο και οριστικό. Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον αποσύρεται από το ποδόσφαιρο στο τέλος της περιόδου.

Ήδη από το βράδυ της Τρίτης είχε αναπτυχθεί έντονη φημολογία για ενδεχόμενο «αντίο» του Σκωτσέζου τεχνικού, που ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο από το γεγονός πως η διοίκηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν έσπευσε –όπως συνηθίζει- να διαψεύσει επίσημα όσα γράφονται. 

«Το σκέφτηκα πολύ σοβαρά… Ήταν η κατάλληλη στιγμή», δήλωσε μεταξύ άλλων ο 71 ετών τεχνικός ενώ όπως τόνισε θα αναλάβει διοικητικό πόστο στην ομάδα. 

Όσο για το διάδοχό του; Φαβορί –τουλάχιστον σύμφωνα με τις στοιχηματικές εταιρίες- είναι ο Ντέιβιντ Μόγιες. 

H δήλωση του Άλεξ Φέργκιουσον: 

Η απόφαση να αποσυρθώ ήταν κάτι που σκέφτηκα πολύ και σοβαρά. Είναι η σωστή στιγμή. Ήταν σημαντικό για εμένα να αφήσω την ομάδα στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και πιστεύω ότι το έκανα. Η ποιότητα αυτής της πρωταθλήτριας ομάδας και η ηλικιακή ισορροπία που υπάρχει, θα εγγυηθούν για τη συνέχεια των επιτυχιών, ενώ η δομή των ακαδημιών δείχνει ότι το μέλλον του συλλόγου θα είναι λαμπρό. 

Οι προπονητικές εγκαταστάσεις μας είναι ανάμεσα στις καλύτερες στον κόσμο, το ίδιο και το γήπεδο μας, το Ολντ Τράφορντ. 

Προχωρώντας, είμαι ενθουσιασμένος που θα αναλάβω διοικητικό ρόλο στην ομάδα. Με αυτές τις δραστηριότητες αλλά και με τα άλλα μου ενδιαφέροντα αναμένω με ενδιαφέρον το μέλλον. 

Πρέπει να κάνω ειδική μνεία στην οικογένεια μου. Η αγάπη και η υποστήριξη τους ήταν καθοριστική. Η γυναίκα μου, Κάθι, ήταν το καθοριστικό πρόσωπο σε ολόκληρη την καριέρα μου. Ήταν ένας βράχος υποστήριξης και σταθερότητας. 

Όσο για τους παίκτες και το τεχνικό μου επιτελείο, τόσο το τωρινό όσο και του παρελθόντος, θα ήθελα να τους ευχαριστήσω όλους, για το εξωπραγματικό επίπεδο επαγγελματισμού και αφοσίωσης που βοήθησαν να φτάσουμε σε τόσους θριάμβους. Χωρίς τη συνεισφορά τους η ιστορία αυτής της σπουδαίας ομάδας δεν θα ήταν τόσο πλούσια. 

Στα πρώτα μου χρόνια στην ομάδα η υποστήριξη της διοίκησης και του Σερ Μπόμπι Τσάρλτον συγκεκριμένα, μου έδωσε την αυτοπεποίθηση και το χρόνο να χτίσω ένα ποδοσφαιρικό κλαμπ και όχι απλά μια ομάδα. 

Την τελευταία δεκαετία η οικογένεια Γκλέιζερ, που παρείχε τη δυνατότητα να καθοδηγήσω τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όσο καλύτερα μπορούσα, και ήμουν ιδιαίτερα τυχερός να δουλεύω με τον ταλαντούχο και άξιο εμπιστοσύνης εκτελεστικό διευθυντή, Ντέιβιντ Γκιλ. 

Στους οπαδούς. Σας ευχαριστώ. Η υποστήριξη που μου παρείχατε στο πέρασμα των χρόνων ήταν πραγματικά απίστευτη. Ήταν τιμή και προνόμιο το να έχω την ευκαιρία να οδηγήσω την ομάδα που υποστηρίζετε. Ο χρόνος μου ως προπονητής της Μάντσεστερ είναι πραγματικό θησαυρός. 

Το τελευταίο παιχνίδι του Άλεξ Φέργκιουσον στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα είναι κόντρα στη Γουέστ Μπρομ στις 19 Μαΐου.



sport-fm.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Τα δάνεια στο στόχαστρο της εφορίας


Μεγάλες αγορές, δάνεια και ό,τι δεν δικαιολογείται από το εισόδημα που δηλώθηκε μπαίνει στο στόχαστρο της εφορίας με στόχο να εντοπιστούν οι φοροφυγάδες.

Η εφορία ετοιμάζει τώρα ελέγχους σε στοιχεία τραπεζικών συναλλαγών ώστε να ελεγχθεί εάν και κατά πόσο οι δαπάνες που κάνει ο κάθε πολίτης δικαιολογούνται από το εισόδημά του.

Παράλληλα με τα στοιχεία για τις τραπεζικές συναλλαγές θα υπάρχει πλήρης εικόνα για την πραγματική δαπάνη που κατέβαλε κάποιος για την αγορά ενός ακινήτου και έτσι οι ελεγκτικές υπηρεσίες θα επαναπροσδιορίζουν και το “πόθεν έσχες” αλλά και το τεκμήριο διαβίωσης

Πρώτοι μπαίνουν στο στόχαστρο οι ... συνήθεις ύποπτοι για φοροδιαφυγή γιατροί, δικηγόροι και γενικότερα οι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Επί της ουσίας μιλάμε για ένα “φακέλωμα” των ύποπτων για φοροδιαφυγή μέσω των τραπεζών, ώστε με βάση τις δόσεις στεγαστικών ή καταναλωτικών δανείων να προκύπτουν τόσο τα εισοδήματα όσο και οι αξίες των ακινήτων.

Έτσι στο στόχαστρο της εφορίας μπαίνουν τόσο το ύψος όσο και ο αριθμός των δόσεων που πληρώνει κάποιος, αλλά και τα αρχεία των τραπεζών για τα περιουσιακά και τα εισοδηματικά κριτήρια του δανειολήπτη.



newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Συγκίνηση, μνήμες και αποθέωση


Ετσι όπως ακριβώς του άξιζε, τιμήθηκε χθες ο Νίκος Γκάλης από περίπου 6.000 φίλους του Αρη -και όχι μόνο- οι οποίοι κατέκλυσαν το Αλεξάνδρειο προκειμένου να γιορτάσουν την λαμπρή διαδρομή του κορυφαίου Ελληνα αθλητή όλων των εποχών.

Σε μια σχεδόν άρτια οργανωμένη εκδήλωση από την ΚΑΕ Αρης, που όμοια της δεν έχουμε ξαναδεί στην Ελλάδα (και θύμισε ΝΒΑ), ο θρυλικός άσος, γνώρισε μοναδική αποθέωση ενώπιον φίλων, πρώην συμπαικτών, αντιπάλων και τεράστιων μορφών του ευρωπαϊκού μπάσκετ που τον τίμησαν με την λαμπρή παρουσία τους.

Μια (τρίωρη τελικά και όχι δίωρη όπως είχε προγραμματιστεί) εκδήλωση που ανάγκασε τον άλλοτε «γκάνγκστερ» των γηπέδων να δακρύσει αρκετές φορές και να χρειαστεί μάλιστα λίγο πριν το τέλος -όταν είδε την φανέλα με το Νο6 να αναρτάται στην οροφή- να σκουπίσει τα μάτια του με ένα χαρτομάντιλο, δίνοντας μάλιστα την υπόσχεση «Θα είμαι κοντά σας»!

Χιλιάδες κίτρινα χαρτάκια «σκέπασαν» την σάλα του Αλεξανδρείου όπως τότε, η οποία όπως ανακοίνωσε ο Υφυπουργός αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης θα ονομάζεται από δω και στο εξής «Nikos Galis Hall». Παράλληλα, πλάνα τα οποία προβάλλονταν καθόλη την διάρκεια της εκδήλωσης υπενθύμιζαν (στους παλαιότερους) ή γνωστοποιούσαν (στους νεότερους) ποιος ακριβώς ήταν ο Νίκος Γκάλης.

Σείστηκε το Αλεξάνδρειο

Ο ίδιος έντονα συγκινησιακά φορτισμένος, όταν έκανε την εμφάνιση του στο παρκέ στις 21:26, και το παρκέ του Αλεξανδρείου κυριολεκτικά σείστηκε! Για πάνω από 10 λεπτά ο κόσμος τον αποθέωνε με τον ίδιο σχεδόν να έχει δακρύσει και να δείχνει να μην πιστεύει όλα αυτά που ζούσε αν και φυσικά ήταν προετοιμασμένος για κάτι τέτοιο.

«Είσαι Θεός μοναδικός» και «Τι την έκανε την μπάλα ο Θεός», ήταν μερικά από τα συνθήματα που δονούσαν διαρκώς την ατμόσφαιρα. Οσο για τον Γκάλη; Συχνά-πυκνά ύψωνε τα χέρια του προς τον κόσμο, χειροκροτώντας και ευχαριστώντας τον για την μοναδική αυτή αποθέωση που σίγουρα του θύμισε τις απίστευτες στιγμές που έζησε μέσα στο Αλεξάνδρειο, το δεύτερο του σπίτι όπως ο ίδιος έχει δηλώσει.

Γκάλης: «Σας αγαπώ…»
«Σας αγαπάω», κατάφερε να ψελλίσει αρχικά και στη συνέχεια αφού ακολούθησε νέα αποθέωση πρόσθεσε: «Αυτό είναι το σπίτι μου και όλοι αυτοί η οικογένεια μου. Είναι η πρώτη φορά που νιώθω έτσι από τότε που γεννήθηκε η κόρη μου. Είμαι πραγματικά συγκινημένος».

Λίγο αργότερα είπε: «Είναι ημέρα χαράς σήμερα, αλλά δεν άντεξα να μην κλάψω. Ο κόσμος νοσταλγεί τα παλιά καλά χρόνια και θέλω να πιστέψω ότι κανείς δεν ξέχασε τις ωραίες στιγμές που ζήσαμε σε αυτό το γήπεδο. Τα νέα παιδιά θα πρέπει να αγαπούν αυτό που κάνουν και να δουλεύουν το ταλέντο τους. Έχει ταλέντο η Ελλάδα και το μπάσκετ έχει μπει πλέον στο πετσί των Ελλήνων». 

Για το εάν βλέπει παλιούς αγώνες: «Σπάνια βλέπω παλιούς αγώνες γιατί συγκινούμε. Οι αγώνες είναι ατελείωτοι, αλλά αν αποφάσιζα να βάλω κάτι στο βίντεο θα έβλεπα τα πρωταθλήματα με τον Άρη και το Ευρωμπάσκετ».

Για το γεγονός ότι άργησε να γίνει η γιορτή: «Δεν κρατάω κακίες. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους ανέλαβαν να γίνει αυτή η γιορτή».
Για το ότι δεν πάει συχνά στο γήπεδο: «Όταν ένας αθλητής έχει περάσει τόσα χρόνια γύρω από το μπάσκετ και τα γήπεδα θέλει να ξεφύγει λιγάκι κι αυτός είναι ένας λόγος που δεν έρχομαι στο γήπεδο συχνά».

Για το εάν πίστευε ότι θα κατάφερνα τόσα πολλά στην καριέρα του όταν έφυγε από τις ΗΠΑ: «Πίστευα στον εαυτό μου όταν αποφάσισα να έρθω στην Ελλάδα. Δεν ξέρεις όταν είσαι πιτσιρικάς τι θα γίνει. Ήξερα, όμως, το ταλέντο μου και τη θέλησή μου».

Για το εάν θεωρεί πως θα υπάρξει νέος Γκάλης στο ελληνικό μπάσκετ: «Μακάρι να υπάρξει επόμενος Γκάλης, αλλά αυτό δεν το ξέρω».

«Μαγικά» με την μπάλα, αλλά δεν σούταρε…

Να σημειωθεί ότι σε κάποια στιγμή ο Γκάλης πήρε μια μπάλα και έκανε μερικά κολπάκια, γυρνώντας την με το δάχτυλό του και κάνοντας μερικές τρίπλες και πάσες πίσω απο την πλάτη, ωστόσο δεν έκανε το χατίρι των οπαδών να επιχειρήσει κάποιο σουτ. Πάντως και έτσι αποθεώθηκε.

Το Νο6 στον «ουρανό»

Ιδιαίτερη στιγμή ήταν όταν πραγματοποιήθηκε η διαδικασία της ανάρτησης της φανέλας με το Νο6 στο ταβάνι του «Αλεξανδρείου». Στην διαδικασία συμμετείχε και ο ίδιος ο Γκάλης την οποία και έδειχνε να ζει και να παρακολουθεί ταυτόχρονα με μεγάλη συγκίνηση και περηφάνια!

Αποθέωση για τους μεγάλους «εχθρούς»

Αξίζει να σταθούμε σε μερικές στιγμές της βραδιάς καθώς μεγάλοι αντίπαλοι όπως ο Μπάνε Πρέλεβιτς και ο Παναγιώτης Φασούλας αποθεώθηκαν από τον κόσμο του Αρη. Βεβαίως αρχικά κάποιοι λίγοι αποδοκίμασαν τον Μπάνε, όμως πολύ γρήγορα οι αποδοκιμασίες αυτές καλύφθηκαν από το έντονο χειροκρότημα των υπόλοιπων χιλιάδων.

Επίσης ξεχωριστή αναφορά πρέπει να κάνουμε και στις στιγμές που την εμφάνιση τους στο παρκέ έκαναν μεγάλοι αντίπαλοι όπως οι Ζέλικο Ομπράντοβιτς, Ντορόν Τζάμσι, Ντίνο Ράτζα, Οντι Νόρις και φυσικά ο Στόγιαν Βράνκοβιτς.

Η αγκαλιά του Γιαννάκη που δάκρυσε

Ποιο σημαντική όμως ήταν όταν ο Παναγιώτης Γιαννάκης αγκάλιασε τον Γκάλη όταν εκείνος δάκρυσε. Εναν άνθρωπο με τον οποίο δημιούργησαν έναν από τα μεγαλύτερα δίδυμα της Ευρώπης. Μάλιστα όσο ο Γκάλης ήταν στο παρκέ ο τεχνικός της Λιμόζ τον χειροκροτούσε διαρκώς! Νωρίτερα είχε δακρύσει και ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ο οποίος επίσης είχε αποθωθεί όταν πήρε το μικρόφωνο να μιλήσει. Για αρκετά λεπτά ο κόσμος δεν άφηνε τον νυν τεχνικό της Λιμόζ να μιλήσει φωνάζοντας συνθήματα υπέρ του!

Περήφανες σύζυγος και κόρη

Με ιδιαίτερη χαρά και περηφάνια παρακολούθησαν και έζησαν την εξαιρετική εκδήλωση η γυναίκα και η κόρη του Νίκου Γκάλη. Συχνά-πυκνά ήταν όρθιες και χειροκροτούσαν τον άνθρωπό τους, ενώ όταν ο Γκάλης έφερε την κόρη του στο παρκέ δέχθηκε ένα ακόμη θερμό χειροκρότημα.



sentragoal.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...